Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer naar Ajax voorlopig uitgesloten: 'Ben gelukkig waar ik nu ben'

Laatste update:

De rechtspoot verruilde FC Groningen in de zomer van 2021 voor Stade Reims, dat vier miljoen euro voor hem betaalde. Het had niet veel gescheeld of Matusiwa was een jaar eerder al overgestapt naar de Ligue 1. "Na mijn eerste jaar bij FC Groningen werd ik benaderd door RC Lens. Ik heb daar een goed gesprek gehad met de algemeen directeur en het zag er allemaal goed uit, totdat er een stokje voor werd gestoken. Ik was eigenlijk al rond met de club, maar FC Groningen wilde meer geld hebben. Daardoor is het uiteindelijk niet gelukt."

Dat was 'teleurstellend', erkent Matusiwa. "Ik heb vervolgens goede gesprekken gehad met de staf van FC Groningen en Danny Buijs (de toenmalige hoofdtrainer, red.). Toen heb ik tegen Danny gezegd: 'Ik focus me nog op één jaartje bij FC Groningen. Ik draag de aanvoerdersband met alle plezier.'" Het jaar daarna meldde Reims zich bij de Trots van het Noorden. "Dat voelde goed. Ik kreeg meteen de indruk dat ik niet werd gehaald als wisselspeler, maar echt voor de basis", aldus de viervoudig jeugdinternational van Oranje. "Dat gaf me een heel goed gevoel. Vanaf het moment dat ik hier bij Reims speel, ben ik altijd basisspeler geweest. Misschien moest het zo wel zijn. Misschien wilde God mij naar Reims brengen, om vanaf hier weer mooie vervolgstappen te maken."

"Wat een mooie stap is? Ik wil het Nederlands elftal halen", is de middenvelder stellig. "Daar ga ik voor vechten. Wat ik nog meer als een mooie stap zie is een transfer maken naar een grotere club die bij mij past, in een Duitse of Engelse competitie." Als Matusiwa afgelopen zomer wordt gevraagd of hij Ajax ook 'een mooie vervolgstap' vindt, antwoordt hij: "Voordat ik hier bijtekende heb ik al aangegeven dat Ajax sowieso altijd een bijzondere club voor mij blijft. Ik heb daar heel lang gespeeld en veel mensen ontmoet. Ik zeg nooit nooit, alleen als ik op dit moment zou moeten kiezen tussen Ajax en Reims... Ik ben gelukkig hier bij Reims", sluit Matusiwa af.

Vertrokken uit Amsterdam, nu een sensatie: 'Had meer krediet verwacht bij Ajax'

Bekijk hier het eerste deel van het interview met Azor Matusiwa.Lees artikel

Meer nieuws

Berghuis had vlak voor rode kaart ruzie met ballenjongen: 'Hoe verzin je dit?'
40
Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
14
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
9
Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'
21
Berghuis snapt niets van rode kaart; Van 't Schip geeft details over arbiter
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties