Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente gebruikt Heerenveen als speelbal en is dicht bij fraai afscheid voor Jans

Laatste update:

Twente won afgelopen donderdag nog met 1-2 in het Abe Lenstra Stadion en dus was er voor Jans geen enkele reden om wijzigingen in zijn elftal aan te brengen. Dat deed Kees van Wonderen, zijn collega bij sc Heerenveen, wel. De coach kreeg van captain en verdediger Pawel Bochniewicz te horen dat die zich niet wedstrijdfit voelde en posteerde Jeffrey Bruma op diens plek. De aanvoerdersband werd om de arm van Thom Haye geschoven, die waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen speelde. De spelmaker staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs.

De formatie uit Enschede begon al met een voorsprong van één doelpunt, verkregen in Friesland door de late treffer van Manfred Ugalde, en bouwde die marge al snel uit. Na een fijne aanval over de linkerkant vond Vlap de bal voor zijn voeten, waarna hij zich knap vrijspeelde en via de voet van Bruma en de binnenkant van de paal het doel vond: 1-0. Vlap, die jarenlang in de jeugdopleiding van Heerenveen speelde en zijn doorbraak in het betaalde voetbal in het Abe Lenstra Stadion beleefde, hield het juichen beschaafd.

Na twintig minuten lag de 2-0 ook in het netje. Twente bleef druk uitoefenen op het doel van Heerenveen en uiteindelijk moest Andries Noppert, die eerder al handelend moest optreden om meer tegengoals te voorkomen, wederom capituleren. De Oranje-international pakte de eerste inzet van Vlap nog wel, maar zag tot zijn afgrijzen dat Pröpper van dichtbij de rebound inkopte. Daardoor was de spanning meteen uit de wedstrijd en was het zaak voor de gasten uit Friesland om in elk geval de schade te beperken. Op slag van rust ging dat mis: Osame Sahraoui liet zich aftroeven door Brenet, die na een diepe bal op Václav Cerny de bal terugkreeg en er 3-0 van mocht maken.

Aan het begin van de tweede helft ontsnapten de bezoekers aan nog een tegendoelpunt. Ugalde ontsnapte na een dieptepass van Brenet, maar schoof de bal oog in oog met Noppert voorlangs. Met nog ruim twintig minuten op de klok werd het alsnog 4-0. Ramiz Zerrouki liep het strafschopgebied in en schoot niet zelf, maar stelde Misidjan bij de tweede paal in staat om te scoren. In het restant van de wedstrijd hield Heerenveen de poort gesloten en hoopte het op een eerreddend doelpunt. Zo ver kwam het echter niet en dus gaat Twente met veel vertrouwen door naar de finale van de Eredivisie Play-Offs. Daarin strijdt het donderdag en zondag tegen of Sparta of Utrecht voor een Europees ticket.

Meer nieuws

VZ Kort: Manchester City moet Haaland ook donderdag nog missen
77
Grote schrik bij PSV en Peter Bosz: 'Er viel een doodse stilte'
4
Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: 'Laat mij...'
10
Erik ten Hag hoort behoorlijke salarisverlaging van Man United bij mislopen CL
46
Barcelona sluit megadeal en gaat komende zomer vol voor man van 58 miljoen euro
31
The Athletic denkt hoogte van openingsbod op Arne Slot te weten
68

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties