Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

'UEFA heroverwoog Oranje-scheidsrechter Zwayer vanwege incident met Bellingham'

Laatste update:

De Duitse Zwayer werd in 2005 veroordeeld voor betrokkenheid bij matchfixing: hij had 300 euro smeergeld aangenomen van collega Robert Hoyzer. Daarom werd hij voor zes maanden geschorst.

Zestien jaar later, eind 2021, was Zwayer de scheidsrechter tijdens Borussia Dortmund - Bayern München. Na afloop van de wedstrijd was toenmalig Dortmund-speler Bellingham niet mals in zijn bewoordingen over het optreden van Zwayer.

"Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die al eerder een wedstrijd heeft gefixed. Wat verwacht je dan?", aldus Bellingham destijds. Het kwam de Engelsman op een boete van 40.000 euro te staan.

Zwayer besloot daarna om een pauze van twee maanden te nemen. Hij had bovendien enige tijd last van mentale problemen, na bedreigingen richting hem en zijn vrouw.

De UEFA overwoog om Zwayer dus alsnog van de wedstrijd tussen Nederland en Engeland af te halen door het incident met Bellingham 2,5 jaar geleden. Uiteindelijk is er echter besloten om dat niet te doen, zo melden Britse media.

EK-praat


Tijdens het programma EK-praat op ESPN komt het besluit van de UEFA om Zwayer gewoon de wedstrijd te laten fluiten maandag ook ter sprake. "Ik vind het een rare keuze", aldus commentator Sjors Blaauw. "Want je wil iedere schijn vermijden, heel simpel."

Leon ten Voorde van Tubantia, ook aan tafel, is het daar niet mee eens. "Ik vind van niet. Ik denk dat dit geen enkele rol speelt. Ik vind het heel vergezocht om hier iets van te maken. Die man staat daar gewoon compleet objectief op het veld. Ik zou me hier op voorhand niet zo druk om maken."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Lautaro schiet Argentinië naar Copa América-winst; tranen bij Messi na wissel
15
In de schaduw van het EK is een hele bijzondere editie van de Copa América bezig
6
Chaos bij Copa América-finale: fans breken door de hekken van het stadion
2
Live meepraten op de Copa América: Argentinië - Colombia
128
Marciano Vink vergelijkt Spaanse ster met Dani de Wit; Perez lacht Vink uit
12
Southgate legt pijnlijke wissel Harry Kane uit en spreekt over eigen toekomst
11

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties