Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Team van de Week: AZ is hofleverancier, twee Feyenoord-kampioenen

Laatste update:

Heel overtuigend was het allemaal niet wat Feyenoord liet zien tegen Go Ahead, maar in een kampioenswedstrijd mag dat. Het gaat om het resultaat en dat werd mede gepakt door Mats Wieffer en Igor Paixão. De Braziliaan scoorde op fraaie wijze en leverde nog maar eens een assist af, waardoor hij in de laatste zes wedstrijden nu bij zeven doelpunten betrokken is geweest. Wieffer gaf ondertussen de pass op Paixão én bereidde de treffer van Santiago Giménez voor. De Mexicaan was lange tijd vaste gast in het Team van de Week, maar heeft het door goed presterende aanvallers op andere velden deze keer niet gehaald.

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Uitgelicht:
De uitblinker van de speelronde was op vrijdagavond te zien in de Grolsch Veste. Václav Cerny was, net als ploeggenoot Virgil Misidjan, bij drie treffers van FC Twente betrokken en zette daarmee zijn fantastische vorm van de laatste weken door. Sinds het begin van maart 2023 was de Tsjech immers al bij twaalf doelpunten in de Eredivisie betrokken (vijf goals en zeven assists) en dat doet geen enkele andere speler in de competitie hem na. Dat er in een wedstrijd twee spelers van Twente direct betrokken waren bij drie gemaakte doelpunten, was sowieso al bijna tien jaar niet meer gebeurd.

Elders zorgde Jordy Clasie voor een primeur. De middenvelder van AZ was de speler die aanstuurde, voorbereidde en ditmaal ook scoorde. Nog nooit eerder had Clasie in een wedstrijd in het betaalde voetbal zowel gescoord als een assist voor zijn rekening genomen, en dat terwijl hij zondag tegen FC Emmen toch alweer zijn 339e officiële wedstrijd speelde. Xavier Mbuyamba zorgde ook voor een opmerkelijke statistiek. Hij liet als verdediger alweer zijn vijfde treffer van het seizoen noteren namens FC Volendam en al die doelpunten werden gemaakt met het hoofd.

Het VZ Team van de Week: Xavier Mous (sc Heerenveen); Xavier Mbuyamba (FC Volendam), Sam Beukema (AZ), Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen); Jordy Clasie (AZ), Carel Eiting (FC Volendam), Mats Wieffer (Feyenoord); Václav Cerny (FC Twente), Igor Paixão (Feyenoord), Bartosz Bialek (Vitesse), Myron van Brederode (AZ)

Meer nieuws

'Milan neemt na dit seizoen afscheid van trainer Pioli en denkt aan Nederlander'
3
Mats Hummels haalt op X uit richting Engeland en vergaart 120 duizend likes
8
Vitesse-trainer Sturing heeft na degradatie heldere boodschap voor eigen spelers
5
Hélène Hendriks brengt bij Vandaag Inside slecht nieuws voor Robin van Persie
13
Dit is hoe Sven Mislintat al zijn 13 aankopen bij Ajax vorige zomer omschreef
4
Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties