Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemers boeken in de rechtbank een enorme zege op de FIFA

Laatste update:

De FIFA maakte in januari 2023 bekend dat zaakwaarnemers vanaf oktober dit jaar een diploma moeten hebben om contracten en transfers te kunnen regelen. In april waren daar de eerste examens voor. Bovendien zou er een limiet op de verdiensten van de spelersmakelaars komen door maximale provisies in te voeren. Ook wil de FIFA voorkomen dat een zaakwaarnemer meerdere partijen tegelijk onder zijn of haar hoede krijgt, in een poging mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen. FIFA-president Gianni Infantino verklaarde op een persconferentie dat 'iedereen het recht heeft om geld te verdienen'. "Maar dat moet gebeuren in een gereguleerde omgeving. We moeten dit doen, omdat het het imago van het voetbal betreft. Wij willen het juiste imago terugbrengen."

In een reactie op dat nieuws kondigde de European Football Agents Association (EFAA) al aan in meerdere landen het besluit aan te zullen vechten. In Dortmund vochten zaakwaarnemers Ralf Bockstedte en Michael Frank hun zaak tegen de FIFA succesvol aan. De rechtbank ging mee in het verzoek van dat duo, dat vroeg om 'acute legale bescherming van de spelers'. Door de uitspraak van de rechtbank is het voor zowel de FIFA als de Duitse voetbalbond DFB tijdelijk verboden om de nieuwe regels in te voeren. Bij een eerdere rechtszaak, in Mainz, werd het verzoek van de EFAA nog doorgestuurd naar het Europees Hof van Justitie.

Ook in Nederland werd er onlangs actie ondernomen. Vakorganisatie ProAgent verloor echter het kort geding dat tegen de FIFA en de KNVB aangespannen was. Daarnaast loopt er in Spanje een zaak tegen de regelgevende instantie en werd er ook beroep aangetekend bij de civiele rechtbank. In Engeland wordt er gewezen op de Economic Evidence in EU Competition Law. De nieuwe regels van de FIFA zouden namelijk ingaan tegen de regelgeving in de vrije Europese economie.

Daarnaast is er in Tsjechië een verzoek neergelegd voor een voorlopige voorziening, wat de rechter dwingt om een snel besluit te nemen wegens een 'spoedeisend belang'. In Italië en Frankrijk is de weg naar de rechtbank niet gevonden, maar de zaakwaarnemers daar hebben duidelijk gemaakt tegen het besluit van de FFAR te zijn en zijn in gesprek gegaan met de nationale voetbalbonden en ministers om de invoering van de regels te voorkomen. Daarnaast lopen er ook nog zaken bij het sporttribunaal CAS en dus ook het Europees Hof van Justitie.

Meer nieuws

Man van 260 duels voor PSV op zoek naar nieuwe uitdaging: 'Ik wil meer spelen'
1
Elftal van de Week: doelman met 120 Eredivisie-duels achter zijn naam opgenomen
2
Slot wil een extra spits: 10 interessante namen voor Feyenoord deze winter!
38
PSV moet naast Lang en Lozano derde sterkhouder missen; Veerman twijfelgeval
29
'De Ligt is de reden geweest dat ik naar de linksbackpositie ben verhuisd'
3
Antony slaat in exclusief interview terug naar clubiconen Manchester United
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties