Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
Zondag, 28 april 2024 om 14:35

Kelvin de Lang en Marijn Beuker waren zondagmiddag aanwezig bij de Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en AZ. Vermoedelijk zat het Ajax-duo daar om Philippe Sandler in actie te zien. De 27-jarige centrale verdediger wordt in verband gebracht met de Amsterdammers, maar viel tegen AZ halverwege de eerste helft al geblesseerd uit.

Zondagochtend wist De Telegraaf te melden dat zowel Ajax als PSV aast op Sandler. De Amsterdammers zouden het meest concreet zijn. Volgens De Telegraaf is Ajax op zoek naar een opbouwend sterkte centrale verdediger, en staat Sandler dus bovenaan de lijst.

Dat lijkt te worden bevestigd door de aanwezigheid van De Lang en Beuker in het Goffertstadion zondag. Eerstgenoemde is hoofd scouting bij Ajax, terwijl Beuker directeur voetbal is.

Op beelden van ESPN is te zien dat de twee druk in overleg zijn op de tribune in Nijmegen. Overigens hebben ze Sandler dus maar korte tijd in actie kunnen zien.

Halverwege de eerste helft viel de verdediger geblesseerd uit: na een lange pass greep hij naar zijn hamstring, waarna bleek dat hij de wedstrijd niet uit kon spelen. Mathias Ross verving hem.

Wat de ernst van de kwetsuur van Sandler is, is nog niet bekend. NEC leed overigens een flinke nederlaag in eigen huis tegen AZ: 0-3.

Volgens Transfermarkt is de rechtsbenige Sandler, die ook over de Amerikaanse nationaliteit beschikt, momenteel 2,5 miljoen euro waard. Sandler heeft nog een contract tot medio 2025 in Nijmegen.

Meer nieuws
   
22:01
22:01
Riazor wordt gek: Deportivo La Coruña promoveert na zege op Barcelona B
6
   
21:49
21:49
Volendam-aanvaller Bilal Ould-Chikh succesvol geopereerd na goedaardige tumor
1
   
21:46
21:46
Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney trouwen in het geheim en delen huwelijksfoto's
0
   
21:34
21:34
'Voormalig Feyenoorder stuurt tweelingbroer om te spelen bij Dinamo Bucharest'
9
   
21:33
21:33
'Ajax komt er niet uit met Chivu, maar komt dichter bij akkoord met Farioli'
44
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
Psv-er!
 
22
28 april 2024 om 14:43
Hoe weten we dat ze voor Sandler komen? Ik vind Proper de meest interessante speler van NEC.
 
Baardgrasmus
 
1
28 april 2024 om 14:56
Ik ook, maar op die plek lopen er nogal wat bij ajax. Henderson, Mannsverk, Vos, Tahirovic en ik vergeet er vast nog wat
 
Adzevedo
 
5
28 april 2024 om 15:04
Nou ja, we hebben ook een dozijn aan backs onder contract staan. Dat maakt nog niet dat deze functie goed ingevuld is momenteel. De oplossing zou zijn ruimte te maken door verkopen en verhuren. De kans dat het huidige middenveld ook volgend seizoen het middenveld gaat vormen acht ik bijzonder klein.
 
NECLent
 
15
28 april 2024 om 15:19
Ik kijk natuurlijk hele wedstrijden van NEC en niet alleen de samenvattingen en op dit moment is wat mij betreft geen enkele NEC speler goed genoeg voor de top 3 in Nederland, ook Proper en Sandler niet. Sano is nog erg jong en zou het niveau misschien kunnen gaan halen, maar is er ook nog lang niet.
 
FCTwenteRSD
 
16
28 april 2024 om 14:44
Wie zegt dat ze er alleen voor Sandler er waren? Misschien zaten ze er wel voor dani de wit, pavlidis, sugawara of proper.
 
pietkwzbvb
 
5
28 april 2024 om 15:03
Sugawara kunnen we zeker gebruiken bij ajax en een pavlidis afhankelijk van brobbey blijft en proper ook interessant.
 
Suc6Magnet
 
1
28 april 2024 om 17:01
Ja want AZ en Ajax kunnen altijd zo lekker makkelijk onderhandelen met elkaar ??
 
spursfan96
 
2
28 april 2024 om 17:04
Pavlidis kan Ajax niet betalen, Sugawara heeft al aangegeven dat hij niet naar een andere Nederlandse ploeg gaat en Dani de Wit is niet het niveau dat Ajax na zou moeten willen streven. Proper kan nog, maar gezien de berichten van de laatste tijd lijkt Sandler waarschijnlijker. Zou inderdaad best kunnen dat ze allebei wilden bekijken.
 
spursfan96
 
0
28 april 2024 om 19:38
En dat is precies de reden waarom ze spelers willen halen die ervoor zorgen dat dat niveau niet zo blijft. Feyenoord heeft toch ook spelers gehaald de afgelopen jaren die boven het niveau van Feyenoord op dat moment zaten. Anders waren ze nooit kampioen geworden.
 
Kid Ink
 
1
28 april 2024 om 17:04
De enige speler in dat rijtje die interessant is voor de top is Pavlidis, zelfs Sugawara en de Wit niet. Sugawara is een goede voetballer hoor, maar verdedigend (te) zwak
 
Since1900
 
3
28 april 2024 om 18:34
Dani de Wit hahahahahahh
 
Pedri16
 
65
28 april 2024 om 14:44
Wat is er opeens met deze Sandler-hype.. mis ik iets? Leuke voetballer, ongelofelijk matige verdediger. Lijkt in dat opzicht erg op Rensch. Hij heeft ook dat laconieke. Hij is ook geen talent meer, maar een volwassen verdediger, en dan ook nog eens blessuregevoelig.. Rensch wordt gezien als gemakzuchtige slapzak, die er niet veel van kan volgens de meeste. Ik denk dat deze Sandler na een maand Ajax ook zo wordt gezien. Zeker als hij naast iemand als Hato moet spelen, die ook al niet bepaald een sloper is. Dat wordt leuk voetballen met die twee, maar defensief zal Ajax er 0 op vooruitgaan.
 
JtjeVtt
 
15
28 april 2024 om 14:58
Snap het eigenlijk ook niet helemaal. Denk zelfs dat Kaplan beter is (zeker in potentie, het is moeilijk oordelen bij de verdedigers van Ajax in dit team) en Sandler mag dan voetballend gezien beter zijn dan Sutalo ik vind Sutalo de laatste potten zeer solide verdedigen. Zou hem in elk geval op verdedigend vlak hoger inschatten dan Sandler. Sutalo is wel veel minder in de opbouw alleen maar dan heb je Kaplan ernaast voor de opbouw. En met Kaplan heb je toch al een blessuregevoelige speler, niet handig om daar nog een blessuregevoelige speler naast te gaan zetten. Voor PSV kan ik er nog wel inkomen als vervanger van Ramalho maar ook daar is zijn blessuregevoeligheid een risico. Dan ben je straks alsnog de helft van de tijd met Ramalho of Obispo in de basis aan het voetballen. Je kunt hem eventueel halen voor de bank als vervanger van Medic, maar ik denk niet dat Sandler daar zelf op zit te wachten en dat zou ik ook zonde vinden voor zijn carriere.
 
pinko
 
4
28 april 2024 om 15:33
Sutalo solide verdedigen???? Ajax speelt thuis in een wit shirt met rode baan, en verder wit tenue? En achterin staan dan weer 4, dan weer 5, "verdedigers" opgesteld. Die heel, heel vaak in de fout gaan En daar hoort die Sutalo ook bij. Ben je niet in de war met de tegenstander(s)?en ga nu niet nogmaals in de fout door die overschatte en zeer blessuregevoelige Sandler te halen. Nog een brekebeen er bij.
 
Pedri16
 
4
28 april 2024 om 15:38
Kaplan is in potentie beter denk ik inderdaad, maar dat is ook omdat deze Sandler gewoonweg niet zo heel erg goed is. Ik vermoed namelijk ook niet dat Kaplan een topverdediger wordt. Die vind ik ook iets te veel gehypt na zijn eerste twee wedstrijden. Hij maakt namelijk zat fouten, alleen heeft hij zijn uitstraling mee tov een Sutalo. Sandler wordt nu nog beoordeeld als een, met alle respect, NEC speler. Als hij defensief mis zit zegt niemand er wat van, geeft hij wat leuke passjes dan valt hij positief op. Als deze jongen naar Ajax gaat worden die leuke passjes gewoon verwacht, plus hij mag defensief ineens geen fouten meer maken. Dat zal namelijk direct uitgelicht worden. Een Veltman is een betere speler dan Sandler en die staat ook bekend om zijn “veltmannetjes” daar waar hij vaak zat gewoon solide verdedigde en niks fout deed. Echter was er niemand die Veltman daarvoor ging prijzen. Dat was “gewoon” de basis die verwacht werd bij een Ajax verdediger, alles dat mis ging werd uitgelicht en werd onthouden. Een Ajax zit tegenwoordig qua niveau helemaal niet zo ver van een NEC af, maar het verwachtingspatroon is echt véél hoger. Ik ben er ook echt 100% zeker van dat als je een Sosa op de plek van Baas zet, of een Rensch op de plek van Van Rooij, of een Sutalo op de plek van Sandler, dat het dan allemaal een upgrade is op wat NEC nu heeft. Toch wordt er gedaan alsof een Sosa, Sutalo en Rensch het niveau Eredivisie amper aankunnen.
 
JtjeVtt
 
11
28 april 2024 om 15:45
Pinko: het is makkelijk om op hem af te geven zoals we wel vaker hebben gezien hier maar op verdedigend vlak is Sutalo gewoon de meest stabiele verdediger die we hebben. Het afgelopen halfjaar hebben Hato, Rensch, Kaplan, Gooijer, Gaaei en Sosa allemaal veel en veel meer blunders gemaakt dan Sutalo. Aan de bal mag het allemaal wat zelfverzekerder maar sinds hij naast Kaplan staat heeft hij geen enkele verdedigende flater meer gemaakt, sterker nog, wint elk kopduel en lost een heleboel op achterin. Tegen Excelsior een van de betere Ajacieden op het veld.
 
Martijn R
 
9
28 april 2024 om 16:01
Helaas zeiken mensen op die Sutalo puur en alleen om het zeiken, zonder hem eerlijk te beoordelen. Je ziet zelfs regelmatig dat zodra hij wat vertrouwen heeft hij voetballend ook best wat kan. Maar dat vertrouwen inderdaad te makkelijk kwijtraakt. Maar verdedigend is hij echt ijzersterk, en houdt hij in ieder geval het hele kalenderjaar als enige de verdediging op de been. Al helpt het enorm dat we nu Kaplan terug hebben in plaats van die Hato in het centrum. Als die Sutalo in een selectie als bij PSV of Feyenoord zou spelen met een capabele trainer, was die al lang 40-50 miljoen waard. In dit Ajax is als verdediger geen eer te behalen. Tenzij je als Hato eigen jeugd bent. Dan mag je iedere week schutteren maar wordt je om een of andere reden alsnog opgehemeld. Het klopt allemaal fundamenteel niet in dit Ajax. Niet qua selectie. Maar ook qua opbouw. Je wilt opbouwen van achteruit. Maar tenzij je met Van den Boomen of Henderson speelt is er niemand op het middenveld die zich aanbiedt. Je backs staan bij de doeltaal geregeld al op de andere helft. Ja, speel de bal dan maar naar Sutalo en verwacht dat hij een opbouwende oplossing gaat vinden.. Zorg gewoon tactisch dat je zes en rechtsback zich constant aanbieden, dan los je dat hele item "opbouwend vermogen" al op. Maar dat is blijkbaar te hoog gegrepen. Een Hancko of Boscagli zouden het niet beter doen dan Sutalo in dit Ajax.
 
Migi
 
1
28 april 2024 om 17:44
Met Hancko of Boscagli was Ajax in het rechterrijtje geëindigd. De defensieve brille van Sutalo is de enige reden dat ze nog Europees voetbal gaan halen. Vooral omdat bijna niemand door heeft hoe goed hij is vanwege alle kapitale missers die hij heel vernuftig maakt om zijn kwaliteit te verbergen.
 
JtjeVtt
 
2
28 april 2024 om 18:09
Haha die vergelijking slaat ook nergens op inderdaad Migi, hoewel je Sutalo wel wat te kort doet. Die heeft in tegenstelling tot zijn collega's in de verdediging al weken geen kapitale blunders gemaakt en ruimt een hoop op achterin bij Ajax. Hij is wat onopvallend door zijn manier van spelen. Lost veel op door op voorhand goed te anticiperen, en ja dat is iets minder indrukwekkend dan een vliegende tackle of jezelf voor de bal gooien. Toch is hij achterin momenteel best belangrijk bij Ajax in tegenstelling tot wat veel fans zien (hoewel de meeste Ajacieden het inmiddels ook wel zien hier). Er waren zelfs een hoop fans die riepen dat Sutalo de enige reden was dat er werd geblunderd achterin (dat zijn onzekerheid uit zou stralen op de rest), nou dat hebben we kunnen zien tegen Feyenoord... Maar Hancko, Boscagli en Sutalo kan je natuurlijk moeilijk vergelijken nu. Twee daarvan zijn uitblinkers in een solide team dat comfortabel is aan de bal. Sutalo speelde een groot deel van het seizoen tussen spelers die gemiddeld 12 jaar oud zijn ?? en een middenveld voor hem dat liever in de dekking staat dan dat ze de bal ontvangen.
 
Suc6Magnet
 
2
28 april 2024 om 17:07
Ik zou dit een typische Wijndal aankoop vinden van Ajax. ‘Als wij hem kopen heeft de concurrentie hem tenminste niet’. Een beetje dat werk. En hem dan 25 wedstrijden op de bank zetten en 3 potjes in de beker laten spelen.
 
FcGrun050
 
10
28 april 2024 om 14:49
Sandler is toch niet voor het niveau Ajax, Feyenoord en PSV. Voor Twente en AZ zouden ze wel een versterking kunnen vormen. Voornamelijk voor Twente. Mocht Hilgers aankomende seizoen vertrekken, dan heb je met Sandler toch een goede vervanger weten te halen. Alleen enorm blessuregevoelig. Maar voor Ajax, Feyenoord en PSV zal ik toch iets hoger mikken dan Sandler.
 
Twenteov
 
3
28 april 2024 om 15:01
We hebben Max Bruns als stand in voor Hilgers en die gaat goed worden. Daarbij zullen we voor een verdediger denk ik geen 2,5 mil neertellen
 
Laurens E
 
0
28 april 2024 om 15:22
Denk dat Twente ook iets hoger mikt. Weet ook 100% zeker dat ze de opvolger al in eigenhuis hebben. Twente moet 1 back, 1 vleugel aanvaller en een spits hebben.
 
FCTwenteRSD
 
0
28 april 2024 om 15:33
Je bedoelt 2 backs en 2 vleugels. De spits heb je zeer waarschijnlijk al met Weghorst. Ik zou ook kijken naar een nummer 10. Vlap en Steijn komen gewoon te kort.
 
Suc6Magnet
 
1
28 april 2024 om 17:10
Twente zou Van Ginkel moeten overnemen van Vitesse. Kunnen ze denk ik nog veel plezier van beleven mits hij fit blijft.
 
Laurens E
 
0
4 mei 2024 om 04:09
Geen slecht idee. Al heeft hij niet eens altijd een basis plaats bij Vitesse. 1 Vleugel, misschien 2 backs. Denk dat Rots, Taha en Eiting toch wel kunnen. Regeer kan prima als back.
 
Adzevedo
 
4
28 april 2024 om 14:59
Ik hoop toch vooral dat ze voor Proper op de tribune zaten. Dat is een speler die echt goed kan voetballen (was vorig jaar al de beste speler van NEC) en zou een interessante optie kunnen zijn.
 
InazumaBall
 
5
28 april 2024 om 15:00
Precies gezien wat je aan hem hebt… altijd geblesseerd.
 
DarkEagle
 
16
28 april 2024 om 15:09
Ik vind dat het PR-team van Sandler niet genoeg krediet krijgt voor het werk wat ze leveren. Sinds de bekerfinale is deze modale voetballer de meest besproken eredivisie voetballer en wordt hij letterlijk gepraat naar een toptransfer. Ik hoop niet dat Ajax in deze valkuil valt.
 
goaltjehoor!
 
0
28 april 2024 om 16:30
Ik ook niet en hoop dat hij zijn contract met 5 jaar verlengd, schijnbaar vind niemand hem de gok waard. Ik als nec fan zie nec veel minder niveau aantikken als hij er niet bij is . Gelukkig dit jaar niet vaak, daarom staan we ook zo hoog
 
Cas1
 
3
28 april 2024 om 15:15
en over een tijdje lees je dat ze daar waren voor een ander bijv Pavlidis, maar die kost geld de wit ex Ajax is gratis
 
Laurens E
 
2
28 april 2024 om 15:26
Is Sandler nou echt zo speciaal? Hij kan misschien een verbetering zijn voor Ajax, maar ik verwacht toch dat Ajax beter wil. Voor PSV is het gewoon een grote stap achteruit. Zie in Sandler niet meer dan een goede speler voor een team net onder subtop of subtop.
 
Homelander
 
4
28 april 2024 om 15:49
De nieuwe en veel geprezen hoofd scouting gaat scouten in de Eredivisie, als ze serieus bij Sandler uitkomen hoef je De Lang niet meer serieus te nemen. Hij is juist gekomen om niet weer bij dit soort troep uit te komen.
 
M.Boekhoorn
 
1
28 april 2024 om 16:24
Grappig hoe mensen hier roepen dat hij niet het niveau heeft voor Ajax en PSV. Denk je dat Manchester City hem voor niks heeft gehaald pep guardiola? Ik zie iedere wedstrijd van NEC 90 minuten en hij is met stip de beste speler, daarbij is het gewoon een solide verdediger en supersterk in de opbouw. Ik weet echt niet waar mensen het over hebben dat hij niet zou kunnen verdedigen dat is gewoon lachwekkend. Maar van mij mag hij prima bij NEC blijven hoor haha. Dan maar helft van het seizoen geblesseerd. En anders mag hij ook wel opgehaald worden voor 5 miljoen
 
SergioRamosHM
 
2
28 april 2024 om 17:10
Dus omdat iemand bij man city heeft gezeten, niet heeft gespeeld, moet hij goed genoeg zijn voor de top? Je weet hoeveel spelers daar hebben gezeten maar uiteindelijk niet goed genoeg zijn?
 
bramco13
 
1
28 april 2024 om 18:40
Die forbs zat ook bij city, is ook niks.
 
dvh5981
 
0
28 april 2024 om 16:33
Je kunt het ook omdraaien. Je ziet NEC aanzienlijk kwetsbaarder worden vanaf het moment dat Sandler uitvalt, dus je kunt vergelijken wat hij anders toe zou voegen en wat NEC hierna mist. Vergelijkbaar voor Ajax, aangezien het daar al het hele seizoen gatenkaas achterin is. Sandler, maar ook Proper lijken mij geschikt voor dit Ajax. Een verdediger krijgt natuurlijk pas wat te doen als middenvelders hun werk niet goed down, dus je zou kunnen zeggen dat het controlerende middenveld van Ajax haar verdediging problemen bezorgd. Dus controlerende, maar wel voetballende middenvelders zijn net zo hard nodig als verdedigers, allicht zelfs meer nodig.
 
M.Boekhoorn
 
0
28 april 2024 om 17:03
Proper is idd ook een topper, maar ik denk niet dat hij klaar is voor NL top
 
oigatinha
 
1
28 april 2024 om 16:46
Niet aan beginnen Deze jongen gaat geen minuyt spelen voor Ajax of PSV. Blessuregevoelig en twee clubs die wedijveren om de incapabelste medische staf van de eredivisie.tel uit je verlies.
 
bramco13
 
0
28 april 2024 om 18:41
Mischien waren ze er wel voor rogier meijer.
 
Bruine Kevin
 
0
28 april 2024 om 23:56
Ze zijn juist niet voor niks gekomen. Ze hebben bevestigd gezien dat Sandler niet goed genoeg is en veel te blessure gevoelig.
 
WAC79
 
0
29 april 2024 om 07:09
Mag toch hopen dat Ajax iets hoger mikt als sandler, doet het goed hoor bij nec.maar heb meer het gevoel dat de media hem vooral omhoog schrijven