Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld
Vrijdag, 17 mei 2024 om 09:34

Alireza Jahanbakhsh was een jaar voor zijn transfer naar Feyenoord dicht bij een overstap naar PSV, zo onthult de dertigjarige buitenspeler te gast in de populaire supporterspodcast Kein Geloel. De publiekslieveling, wiens contract in De Kuip afloopt, had bijna in Eindhoven gespeeld.

Het lijkt erop dat Jahanbakhsh bezig is aan een afscheidstournee bij Feyenoord. De routinier was onlangs al te gast in Ziggo Sport-programma Kick 't Met en neemt nu ook uitgebreid de tijd om de oprichters van de eerste podcast over Feyenoord te woord te staan.

Arne Slot was voor Jahanbakhsh een belangrijke reden om voor Feyenoord te kiezen, zo zegt de buitenspeler in de podcast. De Iraniër kende de succescoach nog uit zijn tijd bij AZ. "Om eerlijk te zijn wel. Hij heeft mij een paar maanden voor ik hierheen kwam gebeld. Hij vertelde dat hij ontslagen was bij AZ en wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon maken."

Jahanbakhsh voelde zich destijds gevleid, maar zei niet direct 'ja'. "Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug. Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren vond ik het pas echt leuk."

De aanvaller doet ook een boekje open over de transferzomer van 2020, toen hij nog onder contract stond bij Brighton & Hove Albion. "Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar PSV gegaan", aldus Jahanbakhsh.

Uiteindelijk ging een transfer naar Eindhoven niet door. "Ik had gesprekken gehad met John de Jong, maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen." Achteraf is Jahanbakhsh blij dat hij bij Feyenoord terecht is gekomen.

Jahanbakhsh loopt volgende maand uit zijn contract in Rotterdam-Zuid en het lijkt erop dat hij Feyenoord na drie jaar gaat verlaten. De 83-voudig international van Iran was een belangrijke kracht gedurende het tijdperk van Slot in De Kuip.

De door Het Legioen zeer gewaardeerde Jahanbakhsh speelde de afgelopen jaren liefst 105 wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 16 assists. Met de Rotterdammers legde de rechtspoot beslag op de landstitel (2022/23) en TOTO KNVB Beker (2023/24).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:35
12:35
Hirving Lozano in tranen tijdens presentatie bij zijn nieuwe club San Diego FC
1
   
12:27
12:27
Slecht nieuws rond blessure Brobbey: 'Denk dat hij eerste wedstrijd niet haalt'
12
   
11:54
11:54
Spaanse sportkrant wekt verbazing met zeer opvallende EK-opstelling Oranje
25
   
11:10
11:10
Officieel: Feyenoord heeft beet en legt Nadje tot 2028 vast in De Kuip
31
   
11:01
11:01
Vangelis Pavlidis heeft transfer te pakken: AZ ontvangt achttien miljoen euro
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Deenb
 
23
17 mei 2024 om 09:43
Blij dat ik hem heb mogen aanschouwen in Rotterdam. Hele belangrijke pion binnen de selectie, voornamelijk laatste 2 jaar buiten het veld. Sympathieke jongen en een goede begeleider (wat te verhalen zeggen). Hoop dat Feyenoord hem misschien later in de jeugd of iets dergelijks kan betrekken.
 
Kenada
 
32
17 mei 2024 om 09:51
Blij dat ie niet naar Eindhoven is gekomen. Is gewoon niet goed genoeg voor de echte top. Is ook bij Feyenoord te zien.
 
Deenb
 
37
17 mei 2024 om 09:53
Heeft echt hele belangrijke goals gemaakt hoor. Daar doe je hem mee te kort gewoon een goede aanwinst geweest voor ons. Er is echt wel een deel van het succes aan Ali te danken. Of zitten de 2 goals tegen PSV in de Kuip je nog dwars .
 
Davilla_7
 
42
17 mei 2024 om 10:02
Hij staat bij Feyenoord op 9 goals en 12 assists in 70 Eredivisiewedstrijden. Dat zijn wel erg magere cijfers. Als we Feyenoorders enkel gaan beoordelen op wedstrijden tegen PSV dan was Jens Toornstra 200 miljoen waard
 
Deenb
 
11
17 mei 2024 om 10:07
4854 minuten 17 goals en 16 assist in alle competities niet bijzonder of uitstekend, dat heb ik ook nooit aangegeven. Maar wel een nuttige kracht geweest over de jaren. En daarbij komt nog dat het een erg gezellige en goedlachse kerel is buiten het veld, de sfeermaker binnen de groep (een van).
 
Martyn7
 
14
17 mei 2024 om 10:12
70 Eredivisie wedstrijden waarvan heel veel als invaller. Blijf mij verbazen over hoeveel mensen de statistieken verkeerd begrijpen.
 
juweel
 
0
17 mei 2024 om 10:23
Maar dat is jens ook, maar inderdaad, ali heeft nou niet echt hele goede cijfers verder bij feyenoord, en is nooit onbetwiste basisspeler geweest heeft net als vele anderen gewoon zijn plicht gedaan als hij moest invallen als deel van het team, maar niet van de basis, want daar komt/kwam hij gewoon te kort voor.
 
FR010FRDAM
 
2
17 mei 2024 om 10:54
Voor meer dan een miljoen per jaar mag je meer verwachten. De afgelopen 2 jaar veel te weinig gebracht. Leuk dat het een sympathieke jongen is, maar had dat geld liever gebruikt voor een speler die echt wat had toegevoegd en dat had zeker gekund voor dat salaris
 
273618
 
1
17 mei 2024 om 10:14
Eens, maar prima om er bij te hebben en bovenal een heel belangrijke kracht in de selectie, vooral in de begeleiding van jonge spelers al dan niet uit het buitenland. Van mij mag hij rustig aanblijven.
 
FcGrun050
 
4
17 mei 2024 om 09:52
Jammer die nooit de vorm wist te pakken van zijn laatste seizoen bij Az. Wat was die toen verschrikkelijk goed. Begreep eigenlijk niet dat hij toen echter naar de Premier League vertrok, want het is niet echt een competitie wat paste bij zijn spel. Duitsland, wat die ook aangaf bij Kick ‘t Met dat het een competitie is voor Iraniers, zou beter bij hem passen. Of Spanje. Maar Az kreeg ook een royaal bedrag voor hem destijds, 22,5 miljoen. Dus wellicht dat Az hem ook die richting opstuurde in plaats van naar andere clubs wat misschien beter bij Alireza paste, maar wel een minder hoog bedrag op tafel legde dan wat Brighton voor hem ging neerleggen.
 
straatvoetbal
 
0
17 mei 2024 om 10:04
Hij had een aardige vorm te pakken maar je kon eigenlijk gelijk wel zien dat hij een tijdelijke hype was. Ook in zijn AZ tijd. Is een prima speler maar je hoeft geen wonderen van hem te verwachten
 
thomas0356
 
0
17 mei 2024 om 10:21
Jammer dat hij maar sporadisch zijn kwaliteiten van AZ heeft kunnen tonen. Maar wat is dit een geweldige prof voor in de groep
 
GLENNN
 
2
17 mei 2024 om 11:06
Zo nu en dan belangrijke goals gemaakt, maar komt structureel te kort voor de top in de Eredivisie. Vond zijn transfer naar Engeland ook al vrij apart. Bleek ook waarom uiteindelijk... Denk dat Alireza blij mag zijn met zijn carriere hoor. NEC, AZ, Brighton en Feyenoord. Bizar eigenlijk dat hij 22 miljoen heeft opgeleverd ook voor AZ.
 
Oelie Wapper
 
1
17 mei 2024 om 11:08
Weet je, ik zou het op zich niet erg vinden als AZ een poging deed om hem binnen te halen. Ik weet dat hij bij Feyenoord niet heeft laten zien wat hij in Alkmaar heeft getoond en precies daarom zou ik hem wel terug willen zien komen. Wij komen echt kwaliteit tekort op de vleugel, met een hoop talent, maar niet echt spelers die nu al het verschil kunnen maken. Dus als mentor voor spelers als van Bommel, Adday en Poku, zou hij zeker welkom zijn, wat mij betreft. Daarnaast ook gewoon een hele sympathieke vent.
 
SergioRamosHM
 
3
17 mei 2024 om 12:17
Dan mag je hopen dat hij wel water bij de wijn doet qua salaris. Zit bij Feyenoord behoorlijk hoog in de boom terwijl daar qua prestaties te weinig voor over blijft. Als hij wilt inleveren, dan had hij ook best bij Feyenoord mogen verlengen. Hij scoort zelden een 8 of 9 maar ook bijna nooit een 3 of 4. Werkt altijd hard en schijnt buiten het veld een fijne toevoeging te zijn.
 
Oelie Wapper
 
0
17 mei 2024 om 14:37
Ja, denk ook dat het financieel niet haalbaar gaat zijn. Maar is dan ook vooral iets wat ik leuk zou vinden, verwacht niet dat er ook maar iemand werk van gaat maken .
 
Mikeyduff
 
2
17 mei 2024 om 12:12
Op het veld nooit top, buiten het veld en in de kleedkamer ontzettend belangrijk. Maar altijd 300% geven. Ik ben blij dat je er afgelopen jaren was Alireza! Het ga je goed
 
madmarcel
 
2
17 mei 2024 om 12:35
Genoeg op Ali aan te merken,maar Feyenoord heeft het uitstekend gedaan in de periode dat hij bij ons speelt en daar heeft hij ook zeker een bijdrage aan geleverd. Daarnaast gewoon een hele positieve vent die volgens mij ook erg belangrijk was voor de sfeer in de groep en voor de jongere spelers
 
Anfield1892
 
0
18 mei 2024 om 10:32
Na zijn sensationele AZ tijd had ik niet verwacht dat hij zou verpieteren op de bank bij - destijds nog matige middenmotor - Brighton. Blijkt maar weer hoe hoog het niveau van de PL eigenlijk is. Ook bij Feyenoord geen potten kunnen breken om onbetwist basisspeler te worden. Kijkend naar de Ali bij AZ had ik dit allemaal niet zien aankomen