'Arbiter Marciniak wordt van openingsduel EK gehaald na enorme blunder in CL'
Vrijdag, 10 mei 2024 om 11:32

Scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten worden van de openingswedstrijd op het EK gehaald, zo meldt de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy. Diep in de blessuretijd van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München (2-1) scoorde Matthijs de Ligt, maar de treffer ging niet door omdat er al was gevlagd vanwege buitenspel. Die fout heeft mogelijk grote gevolgen voor de Poolse arbitrage.

Alphonso Davies had Bayern nog op voorsprong gezet in Madrid, maar door twee treffers van Joselu lag Real in de blessuretijd van de wedstrijd op koers om de finale van de Champions League te bereiken.

Diep in de blessuretijd, toen het dus 2-1 stond, schoot De Ligt de bal binnen. Het doelpunt ging echter niet door, omdat de grensrechter zijn vlag al in de lucht had gestoken. Daardoor kon ook de VAR er niet meer naar kijken.

Die dubieuze beslissing zorgde voor woede aan de kant van de Duitsers. "Dit einde is de kers op de taart en een absolute ramp", aldus Bayern-trainer Thomas Tuchel na afloop van de wedstrijd. Tegenover ZDF zei hij bovendien: "Dit is niet een grens overgaan, dit is moedwillig!"

Ook De Ligt was vanzelfsprekend teleurgesteld. "De grensrechter zei: 'Sorry, ik heb een fout gemaakt.' Daar koop ik niks voor. Maar ik ben niet de persoon die de schuld afschuift op de arbitrage. Real Madrid is de verdiende winnaar. Alleen... als het een doelpunt is, dan is het een doelpunt."

Die cruciale fout kost Marciniak nu mogelijk het openingsduel op het EK. Op 14 juni zou hij de aangewezen man zijn om het duel tussen Duitsland en Schotland in goede banen te leiden, maar die positie is voor hem nu plots onzeker.

Volgens de sportkrant is die kans namelijk 'nagenoeg nul'. Marciniak staat internationaal toch bekend als een uitstekende scheidsrechter. Op het WK in Qatar floot hij onder meer de finale tussen Frankrijk en Argentinië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:40
22:40
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
0
   
22:28
22:28
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
7
   
22:23
22:23
PSV volgt speler op de voet en gaat mogelijk zakendoen met Bayern München
3
   
22:15
22:15
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1
   
22:02
22:02
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (85)

 
vtotheb
 
56
10 mei 2024 om 11:36
Wat een poppenkast. Alsof het aan de specifieke scheids ligt dat dit Real overal "gebeurt"...
 
Unbeliebeble
 
52
10 mei 2024 om 11:48
Overal “gebeurt”… uhm. We hebben elke scheidsrechter in Europa op onze loonlijst. Af en toe doen we etentjes met ze en geven we geschenken… o wacht..
 
goal123
 
88
10 mei 2024 om 11:50
Elke cl wedstrijd heeft Real voordeel door de scheidsrechter. Jij denkt blijkbaar dat iemand die iets negatiefs zegt over Real voor Barca is. Ik denk dat elke neutrale toeschouwer ziet dat Real altijd voordeel heeft.
 
Unbeliebeble
 
48
10 mei 2024 om 11:52
Wat een onzin zeg. Ja hoor tuurlijk. Real Madrid heeft alle scheidsrechter omgekocht. Vergeet je niet je folie hoedje op te zetten?
 
Martijn R
 
34
10 mei 2024 om 12:25
Het is natuurlijk niet de eerste keer. Ook tegen Leipzig kwamen ze belachelijk goed weg. Twee van je drie knock-out rondes door moeten komen met behulp van de scheidsrechter noem ik toch wel substantieel. Verder is het natuurlijk ook iedere keer dat wanneer dit soort fouten gemaakt worden het telkens in het voordeel is van Real. Wanneer is Real in plaats van doorgegaan dankzij een arbitrale blunder, er eens door een uitgeschakeld? Daarvoor moet je zo tien+ jaar terug.
 
Unbeliebeble
 
44
10 mei 2024 om 12:40
@Martijn volgens mij heb jij geen recht van spreken als het aankomt op discutabele arbitrale beslissingen. Jij was en bent dé persoon die alle arbitrale blunders in het voordeel van Argentinië, op het afgelopen wk, hier vurig aan het verdedigen was. Je moet dan niet selectief zijn in wanneer en voornamelijk voor wie de discutabele arbitrale beslissing in het voordeel uitvallen. Het wk winnen met de hulp van scheidsrechters is meer ‘substantieel’ dan hetgeen jij hier aankaart. Maar daarover heeft Martijn natuurlijk een andere ‘mening’. Want toen kon en mocht het allemaal wel en zat het allemaal ‘net wat anders’. Er zijn hier genoeg mensen die wel geheel objectief zijn. Een Lierse, om maar een voorbeeld te noemen. Maar jij bent dat niet. Je moet dan niet hier de moraalridder komen uithangen terwijl wanneer arbitrale fouten wel in je straatje passen je ze vurig verdedigt.
 
Pedri16
 
14
10 mei 2024 om 12:58
Alle arbitrale blunders in het voordeel van Argentinie? Ik kan me er één herinneren. De penalty tegen Polen. Die ook nog eens gemist werd. Kan Argentinië er wat aan doen dat tegenstanders ze omtrappen in eigen 16? Verder ging er een handsbal van Frankrijk vooraf aan de 3-3. Als alles opzichtig in het voordeel van Argentinië zou worden gefloten hadden ze die penalty voor de 3-3 natuurlijk niet toegekend. Verder denk ik niet dat Real Madrid opzichtig geholpen wordt of de scheidsrechters omkoopt. Wel is het zo dat het ze (ogenschijnlijk) vaak mee zit in de CL. Tel daarbij ook nog eens op dat ze de CL ongelofelijk vaak winnen, wat zorgt voor een bepaalde vorm van afgunst. Dit moment tegen Bayern wordt echt overdreven. Dom gefloten van de scheids, correct. Het was een fout. Dat zullen de Madrilenen niet ontkennen. De scheids stak echter in 90+9 2 vingers op om duidelijk te maken dat er 2 minuten bij kwamen. Waarom zou je in godshemelsnaam dan tot 90+15 laten doorspelen als je opzichtig Real probeert te helpen aan een overwinning? Waarom zou je dan de tegenstander zoveel tijd gunnen om nog terug te komen?
 
Unbeliebeble
 
19
10 mei 2024 om 13:06
@Pedri16 ik heb niet de intentie om die discussie over het wk weer aan te wakkeren hoor. Mijn punt is dat er tijdens het WK ook discutabele arbitrale beslissingen (dat waren er echt wel meer dan 1 hoor) waren van het land of liever gezegd de speler die hij adoreert. In tegenstelling van zijn houding nu, was hij toen heel defensief en lag het allemaal toch net wat anders. Het gaat mij dus niet om het wk maar om de persoon Martijn. Gezien zijn standpunten destijds, vind ik dat het enorm hypocriet is om nu de morale ridder uit te gaan hangen. Voor het gemak denkt hij in het geval van Real Madrid alle nuances weg en trekt hij wel heel snel ongefundeerde conclusies. Voor de rest ben ik het, zoals heel vaak, volledig eens met je reactie. Ik kan jouw reacties in ieder geval, juist ook vanwege je objectiviteit, enorm waarderen.
 
Martijn R
 
7
10 mei 2024 om 13:26
@Unbeliebeble Ach, wat is objectiviteit? Jouw mening? Mijn mening? Wat ik objectief vind, vind jij gekleurd en vice versa. Zo ook Argentinië. Tussen de strafschoppen zaten echt wel wat makkelijke hoor. Maar de wijze waarmee men naar de arbitrage wijst alsof Argentinië alleen maar geholpen is. Tegen Nederland heb je dan mensen die vonden dat Messi zijn tweede geel had moeten krijgen voor een handsbal in de eerste helft. Terwijl hij zijn eerste geel pas kreeg in de 100ste minuut.. Ik hoor niemand over de onterechte vrije trap waar Nederland uiteindelijk verlenging mee afdwingt waar Weghorst toch echt de eerste overtreding maakte. Zo'n Paredes had best rood kunnen hebben. Maar zo had Timber er ook 100% af gemoeten. En solliciteerden Weghorst en Van Dijk ook naar een tweede geel. Of de finale. Die strafschop voor Argentinië vinden types als jij dan makkelijk omdat er zo weinig aan de hand is. Maar de rode kaart van Araujo tegen PSG is vervolgens totaal niet discutabel "want er is contact." Over objectief gesproken. Of wat dacht je van de tweede penalty van Frankrijk, waar een speler van Frankrijk gewoon eerst hands maakt en die penalty nooit gegeven had mogen worden. Maarja, "objectief." Blijkbaar ben je dat alleen als je zeikt op Argentinië omdat dat in jouw straatje past.
 
Unbeliebeble
 
24
10 mei 2024 om 13:34
Hahahaha @Martijn, uit de grond van mijn hart: dank u! Je bewijst mijn punt. Jij kunt discutabele arbitrale beslissingen die in je straatje passen verdedigen. De details doen er dan wel toe. Maar in het geval van Real ligt je conclusie altijd al klaar voordat de scheids, bij wijze van spreken, op zijn fluit blaast.
 
Martijn R
 
3
10 mei 2024 om 14:40
Als jij denkt dat je een punt hebt mag dan van mij hoor. Dat je punt is gebaseerd op je eigen gekleurde bril moge dan duidelijk zijn.
 
riomanchester
 
3
10 mei 2024 om 17:22
Unbelieble, bedankt dat je zo een goed punt hebt gemaakt tov deze Martijn. Alles wat je hebt gezegd kan ik geen woord aan toevoegen.
 
Sulejmanii
 
15
10 mei 2024 om 11:49
Precies ik blijf het vreemd vinden, er is vaak wel iets van controverse. Blijf erbij dat Bayern München in de aap is gelogeerd.
 
Unbeliebeble
 
42
10 mei 2024 om 11:49
De misgunfactor voor Real Madrid in Nederland blijft mij keer op keer verbazen. Ondanks dat ik de connectie met barca begrijp, is de haat zo erg dat het soms niet uit te leggen is. Ik weet niet hoeveel reacties hier al heb gelezen van forumleden na de wedstrijden van Real waarin men vurig uitspreekt dat ze hopen dat de volgende tegenstander Real eruit knikkert. Naar het schijnt is er een psycholoog die serieus mensen die anti-Madrid behandeld of in ieder geval adviseert. Stap 1 is volgens hem: ‘misschien is het een keertje toch tijd om te accepteren dat Real Madrid goed is’
 
Masterbry
 
45
10 mei 2024 om 12:06
@Unbeliebeble Waar zie jij de haat dan? Dat is mij nog ontgaan hier. Maar je kan toch zelf niet ontkennen dat Real de scheids 99% van de tijd mee heeft. Wel bijzonder dat de fouten van scheidsrechters altijd in het voordeel van Real is
 
Woenselaar
 
36
10 mei 2024 om 12:07
Persoon A is het niet met mij eens dus persoon A is A) een hater of B) een Barca-fan. Of het was C) gewoon een dubieuze beslissing. Het feit dat je fanboys hebt die op dergelijke manieren over een club praten die 1500 kilometer verder op gevestigd is vind ik echt al waanzinnig.
 
Soccer81
 
15
10 mei 2024 om 12:14
Ik ben niet echt voor Real of Barça. Ik haat Real niet maar vind ze voor zo een grote club wel onsympathiek. Als Real-fan zie je dat misschien niet snel maar als neutrale kijker valt het wel wat beter op. Als ze die gedragingen (zoals Vinicius bijv bij Kimmich) weglaten dan zal de gunfactor ook groeien. Ze moeten er echt boven gaan staan want het is echt een prachtige club die het beste voetbal speelt
 
eceb99
 
8
10 mei 2024 om 12:17
Ben ik het totaal met je eens. Deze typetjes denken echt dat als je A niet support ben je voor B en andersom??
 
Unbeliebeble
 
18
10 mei 2024 om 12:24
@Masterbry je moet wel oogkleppen op hebben om over de reacties heen te lezen. Ik zou zeggen ga naar elk bericht na een knock out wedstrijd van Real. Scheidsrechters zijn mensen en maken fouten. Wij hebben vaak genoeg ook beslissing tegen gehad. Bij Real Madrid worden de fouten tegen altijd gebagatelliseerd en afgedaan door te zeggen ‘ja maar jullie hebben ook vaak de scheids mee’ en als een beslissing een keer onze kant op valt is het meteen vol op de aanval. Maar op te stellen dat we 99% van de tijd de scheids mee hebben zegt eigenlijk al genoeg over hoe jij hierin staat. @Woenselaar je gaat geen of heel weinig Madridistas vinden die ontkennen dat dit een fout van de scheidsrechter was. Maar de conclusies die daaraan gehangen worden zijn buitengewoon onzinnig en ongefundeerd. Ik wist niet dat je alleen fan mocht zijn van een club die bij je om de hoek ligt. Wat een achterlijke opmerking zeg… wat een niveau. @Soccer dat is ook wel waar, over vini dan. Alhoewel men wel vaak naar hem wijst hoor. Vaak wordt hij gewoon onheus bejegend. Maar ik ben het met je eens dat hij soms uit het niets rare gedragingen vertoont. Hij is nog relatief jong. Ik hoop dat hij op dat aspect snel wat volwassener wordt.
 
Woenselaar
 
10
10 mei 2024 om 12:59
Unbeliebeble, ik heb nergens gezegd dat het niet mag. Ik vind het waanzinnig, dat is wat anders. Als jij je er comfortabel bij voelt om de club van de Spaanse koning te supporten omdat jij er zoveel binding mee hebt, ga je grandioze gang.
 
Parasiet
 
5
10 mei 2024 om 13:05
“De club van de Spaanse koning” er zijn wel meer Reals in Spanje hoor. Dus om nou te spreken van DE club van de Spaans koning is een beetje raar. Bovendien is de club van de socio’s en van niemand anders
 
Parasiet
 
1
10 mei 2024 om 13:06
“De club van de Spaanse koning” er zijn wel meer Reals in Spanje hoor. Dus om nou te spreken van DE club van de Spaans koning is een beetje raar. Bovendien is de club van de socio’s en van niemand anders
 
Kaka2007
 
5
10 mei 2024 om 13:10
Wat een onzin zeg, dus als je verderop woont is het raar als je voor een club bent. Keer wat anders dan dat eeuwige Ajax, Feyenoord PSV in de saaiste en minste competitie van Europa.
 
Lierse1997
 
4
10 mei 2024 om 13:10
Jij supportert voor de club die het dichtst bij je ligt qua afstand @Woenselaar?
 
Woenselaar
 
6
10 mei 2024 om 13:18
Blijkbaar ben je niet bekend met de wijk Woensel Lierse, geeft niet. Aan de hoeveelheid reacties die verontwaardigd zijn te zien raak ik een gevoelige snaar. Afstand is slechts een van de redenen om een club te supporten maar inderdaad, over het algemeen supporten mensen de club waar ze het dichtst bij wonen/ betrokken bij voelen. In mijn geval is dat PSV vanwege de binding met Eindhoven,philips en ik ben er vaak in aanraking mee geweest tijdens mijn voetbaljeugd. Niet heel moeilijk. FC Eindhoven is een close tweede gezien wat geschiedenis vanuit mijn familie. Een club supporten zonder zelf Spaans te zijn, in Madrid te wonen, überhaupt in Spanje wonen maar in Klazienaveen bij wijze van vind ik inderdaad waanzinnig. Ieder zijn ding hoor.
 
Soccer81
 
4
10 mei 2024 om 13:19
@unbeliebele: ik hoop het ook want ik gun het hem wel echt. Zit zoveel potentie in. Voor mij de leukste speler om naar te kijken op de velden (los van het gedrag af en toe haha)
 
Woenselaar
 
2
10 mei 2024 om 13:21
@kaka2007, Niet liegen, de competitie doet het beter dan ooit en is by far niet de minste. Ik merk al dat ik een gevoelige snaar raak bij veel fanboys.
 
Woenselaar
 
0
10 mei 2024 om 13:26
@parasiet, daar heb je gelijk in hoor. Maar ik denk niet dat er enige twijfel hoeft de bestaan over de favoriet, voordat we een geschiedenisles gaan geven hier.
 
Unbeliebeble
 
6
10 mei 2024 om 13:29
@Woenselaar Woensel is gewoon een achterstandswijk in Eindhoven. Correctie, het is dé achterstandswijk van Eindhoven. Maar nogmaals je stelling is gewoon heel kortzichtig. Je vult nu voor iedereen in dat ze aan bepaalde criteria moeten voldoen om zichzelf supporter te mogen noemen. Je raakt overigens geen gevoelige snaar hoor, men reageert er op omdat die uitspraak zo ongelofelijk dom is.
 
Woenselaar
 
9
10 mei 2024 om 13:45
"woensel is gewoon een achterstandswijk in Eindhoven. Correctie, het is dé achterstandswijk van Eindhoven." Goh, en dan reppen over domme uitspraken. Je weet dat het hele stadsdeel woensel 7 wijken bevat, met in totaal 100k+ inwoners? Daarnaast heb je het over mijn 'stelling', ik zeg letterlijk ik vind. Misschien het verschil eens opzoeken. Ik heb letterlijk nog nuance aangebracht daarna waarom ik het waanzinnig vind.
 
Kaka2007
 
5
10 mei 2024 om 13:58
Fans van Nederlandse clubjes zullen bij mij niet snel een gevoelige snaar raken hoor.
 
Unbeliebeble
 
7
10 mei 2024 om 14:25
@Woenselaar niet agressief worden joh. Ik heb denk ik een gevoelige snaar geraakt…
 
Woenselaar
 
11
10 mei 2024 om 14:37
Het feit dat jullie beide denken beledigingen nodig te hebben om een gevoelige snaar te raken is veelzeggend.
 
Sulejmanii
 
3
10 mei 2024 om 14:52
Umbeliebeble man man, ik haat Real Madrid niet. Het is alleen een patroon vanaf iedere knock out fase, is er wel iets van controverse dat altijd in het voordeel van Real Madrid is. Dat gaat eenmaal schuren bij voetbalfans, die Real Madrid niet supporten. Het is gewoon oneerlijk vind ik, en ik ben Ajacied. Dus het heeft ook niks mee Barcelona te maken, waar wel mijn sympathie ligt. Maar ik support alleen Ajax, daar ligt mijn hart.
 
Oortap
 
11
10 mei 2024 om 11:49
Denk dat het niet zozeer een straf is, maar het lijkt er meer op dat de UEFA hem uit de wind wilt houden aangezien hij een wedstrijd van Duitsland moet fluiten. En dat ligt nu wat gevoeliger met wat er is gebeurd. Want je houdt weinig scheidsrechters over op het EK als iedereen gestraft moet worden voor een fout.
 
navigatie
 
1
10 mei 2024 om 12:27
dat denk ik ook
 
Kaka2007
 
5
10 mei 2024 om 13:05
Ik zou nog harder janken misschien wordt staat Real dan ineens niet in de finale. Succes!
 
Masterbry
 
8
10 mei 2024 om 13:08
Kaka2007, leer jij eerst maar ff Nederlands ??
 
Kaka2007
 
5
10 mei 2024 om 13:59
Oei een typefoutje, erg.
 
Maximus2702
 
25
10 mei 2024 om 11:38
Beetje overdreven. Ja de grens had door moeten laten spelen en dan was de goal daarna denk ik alsnog afgekeurd, maar om nou deze straf op te leggen voor hem. Vond hem verder prima fluiten.
 
Martijn R
 
8
10 mei 2024 om 11:44
De grensrechter liet ook doorspelen. De grensrechter heeft geen fluit, die kan het spel niet stil leggen. Je speelt tot er gefloten is, niet tot er gevlagd is. Dat leer je al in de junioren.
 
Oelie Wapper
 
21
10 mei 2024 om 11:47
Maar het is de verantwoordelijkheid van de assistent om pas te vlaggen als hij helemaal zeker is óf als de situatie is uitgespeeld. En dat liet hij hier na. Dan kun je als scheidsrechter alsnog wel even wachten, maar het is toch echt de assistent die hier de grootste fout maakt.
 
Martijn R
 
4
10 mei 2024 om 11:51
Die assistent was natuurlijk zeker dat het buitenspel was, alleen zat hij er naast. Dan is het aan de scheidsrechter het signaal van de grensrechter en de situatie in het veld te beoordelen en eventueel te wachten met fluiten. Natuurlijk had de grensrechter hier volgens de richtlijnen nog niet moeten vlaggen en de aanval uit laten spelen. Maar de verantwoordelijkheid betreffende het stilleggen van het spel ligt altijd bij de scheidsrechter, en dus is het zijn fout.
 
Lierse1997
 
8
10 mei 2024 om 11:52
De regel is tegenwoordig normaliter dat de grensrechter bij de lichtste twijfel laat doorspelen tot de fase is afgelopen voordat hij zijn vlag in de lucht steekt. Doet hij dat toch dan zou hij er gewoon zeker van moeten zijn. En als hij ze zeker van is dan fluit de scheidsrechter gewoon natuurlijk.
 
Pango
 
2
10 mei 2024 om 12:05
Als de grens niet had gevlagd was er niet gefloten. Grensrechterd hebben de instructie om pas laat na een aanval te vlaggen. De 2-1 van Real is hier het voorbeeld in. Grens denk buitenspel maar wacht tot aanval voorbij is.
 
Martijn R
 
1
10 mei 2024 om 12:30
Ja, en als ik het balletje uit de fluit van Marciniak had gehaald had hij ook niet gefloten.. Uiteindelijk ligt de eindverantwoordelijk voor wel/niet fluiten nog altijd bij de scheidsrechter en niet de assistent met de vlag. Maar volgens mij begin ik zo in herhaling te vallen..
 
Lierse1997
 
4
10 mei 2024 om 12:59
De uiteindelijk verantwoordelijkheid ligt daar ja. Hij zal die zelf ook nemen. Maar het zou maar vreemd zijn als scheidsrechters hun grensrechters niet meer vertrouwen als die aangeven zeker te zijn. Waarom staan die er dan nog?
 
Oelie Wapper
 
4
10 mei 2024 om 11:46
Ik denk niet dat de goal alsnog was afgekeurd, want voor zover ik het kan zien, stond Mazraoui niet buitenspel, bij het spelen van de bal. Waar je wel over kunt twijfelen is of het een goal was geworden, omdat het fluiten natuurlijk invloed heeft op het spel (real claimt dat zij stopten met voetballen). Maar hoe je het ook wendt of keert, de assistent zat hier overduidelijk fout, aangezien er voor hem geen enkele zekerheid was of het buitenspel was of niet en zelfs bij de minste twijfel moet hij door laten spelen. En dan vind ik het ook niet overdreven dat er ophef over wordt gemaakt, want dit is toch wel zo'n beetje het belangrijkste clubtoernooi ter wereld en deze beslissing maakt het verschil tussen uitschakeling of de kans om het toernooi te winnen.
 
Feye_88
 
12
10 mei 2024 om 11:51
Waarom zou de goal worden afgekeurd? Mazraoui stond geen buitenspel. Dat is achteraaf duidelijk geworden. De bal ging aan De Ligt voorbij. Hij stond niet hinderlijk buitenspel. Volgens mij was alles gewoon geldig. De grens maakte een enorme blunder. De scheids vertrouwt op zn grensrechter. Alleen dat van die beide figuren er niet 1 bedacht dat je dit soort situaties met de VAR maar beter kan laten doorspelen snap ik echt niet.
 
WK1986
 
1
10 mei 2024 om 18:27
Er is nergens duidelijk geworden dat Mazraoui geen buitenspel stond dat maak jij ervan. Bij het tweede doelpunt van Real heeft de grens gevlagd voor buitenspel terwijl hij dat niet zeker wist, is toch ook het zelfde fout als bij dat laatste geval?
 
Feye_88
 
1
10 mei 2024 om 18:42
Meerdere bronnen hebben al laten zien dat het zeer waarschijnlijk geen buitenspel was. Bij het tweede doelpunt vlagt de grens nadat de goal gemaakt is. Je snapt toch zelf ook het verschil wel?
 
FCkorsou
 
3
10 mei 2024 om 11:57
Ik vraag me af of “straf” het juiste woord is. Waarschijnlijk willen ze gewoon commotie voorkomen, gezien de openingswedstrijd door Duitsland gespeeld wordt, waar ook internationals van Bayern spelen. Daar kan de KNVB ook nog wel wat van leren.
 
zeuxis
 
1
10 mei 2024 om 12:19
Hij was niet afgekeurd omdat de bal via het hoofd van een Madrid speler kwam. De Ligt KON daardoor niet buitenspel staan.
 
sebasjuh
 
0
10 mei 2024 om 15:57
De scheidsrechter had ook gewoon niet kunnen fluiten en de var zijn werk kunnen laten doen. Daarnaast snap ik deze keuze wel aangezien het openingsduel Duitsland betreft dus extra druk op die man dat lijkt me nu beter om hem niet op dat duel te zetten.
 
Martijn R
 
11
10 mei 2024 om 11:43
Over het algemeen floot die man toch een hele goede wedstrijd? Een van de beste arbiters die er rondlopen naar mijn mening. Aan het einde maakte hij inderdaad een fout. Door blind te fluiten op het vlaggen van zijn assistent. Waar hij als eindverantwoordelijke in het veld een beter overzicht van de situatie had, en dus door had moeten laten spelen. Het is een misvatting namelijk dat de assistent de fout maakte. Die mag vlaggen wanneer hij wil, en kan het spel niet stilleggen. De eindverantwoordelijk ligt altijd bij de scheidsrechter. Maar om daarover hem nou van een wedstrijd te halen.. Als ik verder kijk wat voor arbiters er naar het EK gestuurd worden - zoals Gil Manzano. Die maken per wedstrijd drie van dit soort fouten..
 
Masterbry
 
8
10 mei 2024 om 11:57
Het gaat denk ook om de gevolgen van deze fout en die gevolgen zijn in dit geval best groot. Bayern is echt extreem hard genaaid door deze scheids. Logisch dat hij dan niet de openingswedstrijd in de Allianz Arena mag fluiten
 
Pablonino
 
5
10 mei 2024 om 11:43
Het accepteren van fouten van de arbitrage blijft toch moeilijk in het voetbal. Vandaar dat we ook met de VAR opgescheept zitten, waarbij het nog moeilijker te accepteren als er een fout gemaakt word. En die zijn er nog genoeg. We zijn niet boos op de spits die vlak voor tijd een grote kans mist, maar wel op de scheidsrechter die een onterechte corner heeft gegeven.
 
Feye_88
 
2
10 mei 2024 om 12:14
De VAR is er juist om split-second beslissingen te voorkomen die met het blote oog niet te zien zijn. Als je dan als scheidsrechterlijk trio daar geen gebruik van maakt, schiet je voorbij aan het doel van de VAR. Er zijn fouten die je niet kunt voorkomen. Maar deze fout was heel makkelijk te voorkomen.
 
CatalaanAZ
 
7
10 mei 2024 om 11:46
Dit zou helemaal terecht zijn. In de finale tussen Frankrijk en Argentinie maakte deze beste man zelf ook een gigantische fout door in de verlenging een gevaarlijke counter van Frankrijk af te fluiten in plaats van voordeel te geven.
 
Martijn R
 
8
10 mei 2024 om 11:53
Wat dacht je van de tweede penalty voor Frankrijk, waar een speler van Frankrijk zelf eerst hands maakte. Al was dat natuurlijk meer een fout van de VAR dan van de scheidsrechter, waar dat lastig te zien was.
 
eceb99
 
3
10 mei 2024 om 12:20
Ook had hij een belachelijke penalty gegeven aan psg in de laatste groepswedstrijd dat resulteerde in uitschakeling van Newcastle
 
OFrankle
 
9
10 mei 2024 om 11:49
Dit is natuurlijk 100 terecht. Die vlag omlaag houden in dit soort twijfelachtige situaties is gewoon een regel. Als je het als arbitrair trio dan fout doet op dit podium met zulke grote (prijzen / financieel) gevolgen dan is het alleen maar normaal om daar gevolgen aan te verbinden.
 
MFCB
 
4
10 mei 2024 om 11:58
Iedereen maakt fouten, maar dit is een fout die om miljoenen gaat en niet om zijn miljoenen. Dit is gewoon een geldig doelpunt. En dan had ik het nog weleens willen zien wie de finale zou halen.
 
mitchajax020
 
3
10 mei 2024 om 12:11
Precies dat, iedereen heeft het erover dat Real beter was en het verdiende, ze waren ook beter maar het ging om een cruciale fout en wat jij zegt, het gaat om miljoenen.
 
NDisdenaam
 
2
10 mei 2024 om 12:42
Exact. Wil geen Calimero zijn, ga het toch doen… Hoe vaak Ajax in Europa wel niet beter was maar de deksel op de neus kreeg. Om dan te horen dat dat ‘slim’ en ‘Europees’ voetbal is. Dat doelpunt had gewoon moeten tellen klaar.
 
DarkEagle
 
7
10 mei 2024 om 13:04
@NDisdenaam er was geen doelpunt. Alles na dat fluitsignaal is ongeldig. De enige correcte bewering (in jou geval) zou zijn: "De scheidsrechter had nooit zo vroeg moeten fluiten."
 
TheMagistrate
 
9
10 mei 2024 om 12:54
Er was geen doelpunt. Het spel was daarvoor al afgefloten. Deze barcafans??????? Als je geen verstand van voetbal hebt, houd gewoon je mond en kijk naar anderen die dat wel hebben.
 
mitchajax020
 
11
10 mei 2024 om 12:01
Dit zegt toch al genoeg. Kijk Real was de betere tegen Bayer München, eerlijk is eerlijk maar het valt mij gewoon op dat het bij Real de laatste jaren altijd voordelig uitpakt. Dit is gewoon een cruciale blunder, wedstrijd had anders heel anders gelopen.
 
Lierse1997
 
10
10 mei 2024 om 12:14
Heel anders kunnen lopen natuurlijk. Laten we niet doen alsof die goal met 100% zekerheid ook gevallen zou zijn.
 
mitchajax020
 
1
10 mei 2024 om 12:17
Ik zeg toch ook Had. Ik Had het wel willen zien als hij geteld had
 
Since1900
 
2
10 mei 2024 om 12:03
Voor de bühne
 
The Wolf
 
4
10 mei 2024 om 12:08
Deze scheidsrechter floot uitstekend maar zijn grensrechter maakt een fout. VAR mag dan niet maar anders had toch gebleken dat het buitenspel was
 
Feye_88
 
3
10 mei 2024 om 12:15
Dat was dus niet zo. Mazraoui stond geen buitenspel
 
eceb99
 
3
10 mei 2024 om 12:19
Hij maakt wel vaker zulke belachelijk fouten, bijvoorbeeld in de wedstrijd van psg-newcastle met dat belachelijk gegeven penalty aan psg in de blessure tijd
 
Soccer81
 
5
10 mei 2024 om 12:09
Ik ben een neutrale voetballiefhebber (los van Marokkaans elftal) en dat maakt veel wedstrijden leuk om naar te kijken. Ik vond dat deze man wel te veel impact had. Door hemzelf niet hele rare beslissingen genomen maar had wel het gevoel dat hij elk detail in het voordeel van Real gaf. En dat is echt irritant. Gelijkwaardige overtredingen waren steeds in het voordeel en hij had ook al een stuk eerder geel kunnen geven om de grens aan te geven. Weet niet meer welke speler het deed van Real in de laatste fase, maar die ging voor de bal staan en toen iemand m wilde pakken, schoot hem nog een paar meter weg. Ze kregen echt te veel ruimte. Over het geheel was Real wel een stuk beter en verdiende ze de finale. De manier waarop maakt het onsympathiek helaas.
 
eceb99
 
0
10 mei 2024 om 12:18
Je zal wel voor barca fan worden uitgemaakt nu?? ben het overigens wel met je eens. Al vroeg in de wedstrijd toen vlak voor de 16 mendy sane ging knuffelen liet hij het bijvoorbeeld doorspelen
 
LukaModric_96
 
1
10 mei 2024 om 16:11
Dat was Camavinga. Die heeft daarna gewoon een gele kaart gekregen. Los van dat laatste moment, heeft de scheidsrechter niet echt fouten gemaakt.
 
eceb99
 
4
10 mei 2024 om 12:15
Dat is maar goed ook! Iedereen hier is even vergeten dat deze kale pool een belachelijke penalty gaf aan Psg in de wedstrijd tegen Newcastle.
 
foreverfeyrot
 
0
10 mei 2024 om 12:33
Op zich een hele vreemde beslissing van de scheidsrechter en de grensrechter. Normaal gesproken laten ze aanvallen doorgaan waar iedereen kan zien dat het buitenspel was of er alsnog een speler geblesseerd raakt omdat ze door laten spelen. Heeft niks met haten te maken of een andere club aanmoedigen. Maar dat vaak beslissingen in het voordeel van real zijn laatst ook in El claccico een tweifel geval . Ook het gedrag van vj vind ik niet oke heeft hij helemaal niet nodig .
 
Jane2016!
 
4
10 mei 2024 om 12:35
De Real spelers stopte direct met voetbal toen het fluitje ging, de Ligt had de bal zeker niet op zo’n manier af kunnen drukken als er werd doorgespeeld. Ik had het Bayern wel gegund..
 
Feliz
 
5
10 mei 2024 om 12:50
Belachelijk. Echt belachelijk. De man maakt een foutje. Dat kan gebeuren. Was absoluut niet pro Madrid ofzo. En er werd gefloten dat de bal in de lucht was. Leuk dat matthijsje daarna scoort maar niemand deed meer echt wat. Was nooit een goal geweest. Bayern moet eerst zelf te raden waarom ze dit seizoen zo slecht zijn voor ze gaan wijzen naar andere
 
MrJandeGroot1
 
2
10 mei 2024 om 13:00
Het is weer dezelfde Pool die de fout ingaat net als bij PSG - Newcastle United, snap niet waarom de UEFA hem de hand boven het hoofd houdt.
 
Reinaldinhoo
 
2
10 mei 2024 om 14:53
Niet die scheids aanpakken. Overspelen of goal toekennen en resterende tijd uitspelen. Scheids slachtofferen is geen interventie.