Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
Zondag, 28 april 2024 om 14:51

Georges Mikautadze heeft zondagmiddag zijn elfde doelpunt van het Ligue 1-seizoen gemaakt. De Georgiër deed dat in zijn zeventiende wedstrijd namens FC Metz deze jaargang, maar hij kon zijn werkgever niet aan één of drie punten helpen. Lille OSC bleek namelijk met 1-2 te sterk.

Bijzonderheden:


Mikautadze startte zoals gewoonlijk in de punt van de aanval en had al na ruim twintig minuten de bal in het netje. De spits mocht aanleggen vanaf elf meter en verschalkte doelman Lucas Chevalier.

Metz zou niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Op aangeven van Jonathan David maakte Ismaily namelijk enkele minuten later de 1-1. Nog voor rust draaide Lille de wedstrijd helemaal om, toen Yusuf Yazici vanaf net binnen het strafschopgebied raak schoot: 1-2.

In de blessuretijd dacht Metz nog even aan een gelijkmaker na een treffer van Cheick Tidiane Sabaly, maar deze goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door de nederlaag blijft Metz steken op de zestiende plek, wat aan het einde van de rit deelname aan de play-offs om degradatie en promotie zou betekenen. Lille klimt (tijdelijk) over Stade Brest heen en neemt nu de derde plek in beslag.

FC Metz - Lille OSC 1-2


23' 1-0 Georges Mikautadze (penalty)
30' 1-1 Ismaily (assist: Jonathan David)
44' 1-2 Yusuf Yazici

Meer nieuws
   
17:28
17:28
Ajax maakt na duel met Almere City Speler en Talent van het Jaar bekend
2
   
17:16
17:16
Van 't Schip maakt verwijt aan Ajax: 'Er zat meer in dan plek 5, indien...'
7
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - Salernitana
2
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
16:37
16:37
Vitesse en Marco van Ginkel geven de fans eindelijk iets om trots op te zijn
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Dextro
 
3
28 april 2024 om 15:03
Ja lekker man score vanuit een panalty
 
Pogboom
 
21
28 april 2024 om 15:09
Een goal is eengoal maakt niet uit hoe.
 
Drogba_11
 
14
28 april 2024 om 15:10
Ja wat moet ie dan missen? Scoren is scoren
 
rubje
 
6
28 april 2024 om 15:15
Hadden Virgil van Dijk en Steven Berghuis of de boer, stam en bosvelt.
 
AfcaEric
 
3
28 april 2024 om 15:21
Tsja, Luuk de Jong heeft er ook al 7 genomen dit seizoen. Volgens mij hoor je men ook niet klagen over hem. Feit blijft dat ze Mikautadze gewoon een paar wedstrijden in de spits hadden moeten zetten. Nou vind ik Akpom echt niet zo slecht als sommige mensen beweren, want zijn statistieken zijn behoorlijk. Maar Brobbey blijkt dus toch heel erg blessuregevoelig te zijn. Had deze jongen nou eens een kans gehad in de spits had je wellicht nog een goede optie erbij.
 
JtjeVtt
 
13
28 april 2024 om 15:10
Nou, leuk voor hem. Ben zelf een beetje klaar met deze man inmiddels. Wil overduidelijk niet terug naar Ajax en is weer gelukkig in Metz. Dit is eigenlijk de enige 'mislintat miskoop' die er voor mijn gevoel ook geen seconde echt voor heeft gevochten (i.t.t. Akpom, Gaaei, Tahirovic, Mannsverk, Avila etc.). Lijkt me qua mentaliteit wat te kort te komen voor de top. Leuk dat hij zijn draai weer heeft gevonden daar, en door...
 
AjaxNL!
 
43
28 april 2024 om 15:20
Is ook niet vreemd als er niet naar je omgekeken wordt.
 
JtjeVtt
 
18
28 april 2024 om 15:28
Elk verhaal heeft twee kanten. Onlangs was er een lid hier dat aangaf de dame te kennen die hem aan een huis moest helpen. Schijnbaar waren zijn eisen totaal onrealistisch (wilde een mooie villa binnen de ring voor zijn hele familie). Het is makkelijk om achteraf modder te gooien maar ik krijg een raar gevoel bij deze jongen. Met de kanttekening dat we helemaal niet weten of dat huizenverhaal waar is uiteraard. Maar het was zo specifiek, lijkt me een beetje absurd om dat uit je duim te zuigen hier. En uiteraard had Ajax dit ook veel netter kunnen doen, maar je kunt daar ook anders mee omgaan (zie Akpom).
 
InkeMontana
 
18
28 april 2024 om 15:21
Mwa de enige? Sosa heeft ook een behoorlijk handje van laconiek gedrag waarbij ik niet bepaald het idee heb dat hij ervoor wil gaan.
 
JtjeVtt
 
16
28 april 2024 om 15:25
Pfff Sosa, daar heb je zeker gelijk in. Die was ik even vergeten, dat zegt ook genoeg.
 
mentalist
 
9
28 april 2024 om 15:58
Omdat Sosa in potentie de beste linksback is maar ook niet onbetwist het vertrouwen krijgt. En dat is dit hele seizoen al zo. Idem met Forbs, Sutalo, Tahirovic en Mikautadze. Vertrouwen krijgen betekent ook na een mindere reeks de kans krijgen. Hoe kan een speler zich in godsnaam ontwikkelen als er iedere week weer gegoocheld wordt met de opstelling?
 
JtjeVtt
 
8
28 april 2024 om 16:00
Mentalist: met je laatste zin ben ik het helemaal eens, maar er is wel een verschil in je stinkende best doen als je dan toch een keertje speelt (forbs, Gaaei, Akpom bijvoorbeeld) of maar een beetje rondsjokken met je handen in je mouwen en geen meter te veel lopen. En Sosa is al helemaal een geval apart. Die stopt gewoon met rennen zodra hij de bal verliest.
 
Mason38
 
11
28 april 2024 om 15:21
@jtjevtt Op welke momenten heeft hij er dan niet echt voor gevochten? MIjn inziens heeft hij nooit een eerlijke kans gekregen namelijk.
 
JtjeVtt
 
10
28 april 2024 om 15:26
Ongeveer elke minuut die hij op het veld stond, met Hercules uit als ultiem dieptepunt.
 
Mason38
 
4
28 april 2024 om 15:57
Maar heeft hij ooit 100% vertrouwen gekregen van zijn trainer?
 
JtjeVtt
 
7
28 april 2024 om 16:02
Welke aankoop krijgt 100% vertrouwen nog voordat hij ook maar iets heeft laten zien? Dat gebeurt ook bij Feyenoord en PSV niet hoor. Daarom moet je het juist laten zien als je eenmaal de kans krijgt, daar is instelling ook een belangrijk onderdeel van. Dan helpt het niet mee als je maar een beetje rond loopt te sjokken.
 
mentalist
 
2
28 april 2024 om 16:02
Die toptrainers houden liever vast aan Berghuis die 1 keer per jaar een goede pot afwerkt.
 
Stagiaire
 
4
28 april 2024 om 16:05
Hij werd dan ook overal neergezet behalve in de spits. Kreeg geen minuten en moest toekijken hoe Brobbey de ene na de andere kans verprutste en dan moet ie ineens links of rechtsbuiten gaan spelen. Hij heeft gewoon geen eerlijke kans gehad en als jij hem afserveert op de luttele minuten die hij kreeg zegt dat meer iets over jou dan over zijn instelling.
 
JtjeVtt
 
5
28 april 2024 om 16:51
Akpom heeft ook een tijd rechtsbuiten gestaan en speelt nu voornamelijk in de spits terwijl hij het liefste op 10 staat (en op die positie bij zijn vorige club topscorer werd). Die laat het wel gewoon zien. Ook Forbs heeft meer minuten op rechts gemaakt dan op zijn natuurlijke linksbuiten positie, aan Forbs zijn instelling heeft het in elk geval niet gelegen. Nee ik vind het gewoon overkomen als een slapjanus. Een beetje als Steijn. Het ligt aan alles en iedereen behalve aan hunzelf.
 
Since1900
 
3
28 april 2024 om 18:32
Akpom heeft nog niet eens een handvol wedstrijden als buitenspeler gespeeld en daarvan nog een aantal als invaller ook.
 
JtjeVtt
 
2
28 april 2024 om 18:45
Since1900 en waarom is dat relevant hier? Het gaat er om dat Akpom ook op allerlei posities heeft moeten staan die niet zijn voorkeur hadden en daar wel gewoon zijn stinkende best deed. Hij begon volgens mij op rechtsbuiten en is daarna doorgeschoven naar de spits en af en toe op 10. Het verschil in instelling en houding tussen die twee vind ik veelzeggend want ze hadden allebei een vergelijkbare landing (als we Akpom zijn verhalen moeten geloven) de eerste maanden.
 
KanyeWest
 
21
28 april 2024 om 15:11
Heeft nooit een eerlijke kans gehad bij Ajax. Ook een Calvin Bassey had je nooit weg moeten doen, is gewoon een vaste basisspeler bij Fulham. Geldt eigenlijk ook voor Conceicao, nooit een echte kans gekregen en die het bij Porto ook gewoon goed. Ligt niet aan de kwaliteit van de spelers imo maar de cultuur bij Ajax is gewoon verrot
 
JtjeVtt
 
8
28 april 2024 om 15:19
Mikautadze heeft niet echt zijn kans gepakt alleen. Elke minuut die hij bij Ajax heeft gemaakt liep hij rond als een mak lammetje. En als je door twee coaches op rij zo vaak gepasseerd wordt dan kan het op de training ook niet helemaal lekker zijn. Voor mij is deze jongen ook symbool gaan staan voor die bekerblamage tegen Hercules Het feit dat hij nu constant modder aan het gooien is doet mij ook vermoeden dat het niet zo'n gelukkig huwelijk was. Onlangs was hier een lid die claimde de 'bemiddelaar' voor Mikautadze te kennen die hem aan een huis moest helpen. Volgens dit lid waren zijn eisen belachelijk voor wat er in Amsterdam te vinden is en wilde hij ook zijn hele Georgische familie meenemen. Het ligt allemaal aan Ajax volgens hem, maar volgens mij ligt het ook een beetje aan Georges zelf. Conceicao heeft bij Ajax best een redelijke kans gehad maar liet het toen echt niet zien. Leuk dat hij het bij Porto nu weer goed doet maar bij Ajax was het gewoon Younes 2.0. Totaal geen rendement. Die keuze was helemaal niet zo gek van Ajax. Makkelijk praten achteraf. Bassey is een held maar ook hij heeft genoeg kansen gehad en past gewoon echt totaal niet bij Ajax, in niks. Doet het prima bij Fullham omdat daar iets heel anders van hem gevraagd wordt
 
RyanGarcia
 
2
28 april 2024 om 19:33
Klinkt wel betrouwbaar. Iemand die jij niet persoonlijk kent kende weer iemand die hem aan een huis moest helpen.Ik heb juist begrepen uit betrouwbare bron dat die een kamer in een studentenhuis aangeboden kreeg.
 
JtjeVtt
 
3
28 april 2024 om 19:48
Ik zeg ook niet dat het de waarheid is he Ryan, het waren alleen nogal specifieke details voor iemand die dat zomaar uit zijn duim zou zuigen, en ik zou ook niet weten waarom iemand dat zomaar zou doen hier? En zo vreemd is het niet dat iemand op dit forum via via iemand kent toch? Ik heb ook wel wat lijntjes naar profvoetballers waardoor ik wat kennis heb over sommige spelers die andere mensen niet hebben hier. Hoef je ook niet te geloven verder, maar het is niet zo alsof het ondenkbaar is dat iemand hier de makelaar van Mikautadze kent... Het is een klein landje waarin we wonen.
 
RyanGarcia
 
1
28 april 2024 om 19:51
Alles kan natuurlijk. Ik kies er alleen voor om niet iemand te geloven die van iemand zogenaamd betrouwbare info krijgt en dit ergens bij een artikel moet verklappen.
 
JtjeVtt
 
1
28 april 2024 om 19:59
Tja, het was iemand die ver nadat het artikel al van de voorpagina was verdwenen dat nog even deelde, leek geen intentie bij te zitten om duimpjes te scoren oid. Ik neem het ook met een korreltje zout maar het lijkt me duidelijk dat het niet helemaal lekker liep in die periode tussen de club en speler (ook het feit dat hij van zowel Steijn als JvtS nauwelijks kansen kreeg vergeleken met de andere aankopen). En ik vind het maar een raar verhaal dat hij twee maanden in zijn eentje op een hotelkamer heeft gezeten en naar eigen zeggen bijna geen hulp kreeg van de club om een huis te zoeken. Eerst krijgen we te horen dat Akpom 25 huizen heeft bekeken en nu moeten we geloven dat Mikautadze nauwelijks hulp kreeg. Ik weet het niet, op mij komt hij over als een verwend ventje die zelf ook niet het onderste uit de kan heeft gehaald, ondanks dat Ajax zeker niet geweldig heeft gehandeld.