'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
Donderdag, 2 mei 2024 om 19:19

Graeme Souness heeft in de William Hill Podcast hard uitgehaald naar Liverpool-ster Mohamed Salah. Volgens de oud-speler van onder meer Liverpool is de Egyptenaar 'de meest egoïstische speler' die hij ooit heeft gezien.

Aanleiding voor Souness om Salah te bespreken is het recente voorval met Jürgen Klopp. Tijdens het duel met West Ham United fluisterde manager Jürgen Klopp wat in het oor van Salah, die op het punt stond om in te vallen. Salah was niet gediend van de woorden van Klopp en maakte dat ook met de nodige handgebaren duidelijk. Na afloop wilde Salah niet ingaan op het voorval.

"Hij heeft ongetwijfeld een uitzonderlijk hoge dunk van zichzelf, en hij zal boos zijn geweest omdat hij vorige week niet aan de wedstrijd tegen West Ham was begonnen", denkt Souness. "Ik denk dat de situatie met Jürgen Klopp een reactie was op het feit dat hij pas tien minuten voor tijd werd ingezet. Het was meer Salah dan Klopp in die confrontatie."

"Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien. Ook zonder die wedstrijd (West Ham-uit, red.): als Klopp hem wisselt, is hij daar nooit blij mee. Dat is wat je van je spelers verwacht: als je ze na twee doelpunten wisselt, moeten ze willen blijven om een derde te scoren. Toen Sadio Mané daar was, vielen ze voortdurend uit."

Volgens Souness zou Liverpool er goed aan doen om na dit seizoen afscheid te nemen van Salah, die al langere tijd gelinkt wordt aan een overstap naar Saudi-Arabië. "Ik geloof dat Mohamed Salah Liverpool zal verlaten. Hij is uitmuntend geweest voor Liverpool, maar als hij naar de Saudi Pro League vertrekt zal hij in dat gedeelte van de wereld de grootste ster zijn."

"Als het moeilijk wordt en een andere speler hem de schuld geeft, verdwijnt Salah uit de wedstrijd", gaat Souness, die ook drie jaar manager van Liverpool was, verder. "Vorig seizoen op Old Trafford zette Lisandro Martínez al vroeg in de wedstrijd een harde tackle in, en de rest van de wedstrijd keek Salah over zijn schouder naar Martínez - hij houdt niet van die kant van het spel. Hij zal zichzelf nooit pijn doen."

Vorig jaar zomer stond Salah in de concrete belangstelling van Ittihad Club, dat een bod van liefst 150 miljoen euro neerlegde op Anfield. Het was echter niet genoeg om the Reds te overtuigen van een deal, waardoor Salah bleef. Mogelijk komt het aanstaande zomer alsnog van een vertrek van de Egyptenaar, die nog tot medio 2025 vastligt bij Liverpool.

Meer nieuws
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
20
   
10:31
10:31
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
7
   
10:17
10:17
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
28
   
10:00
10:00
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:48
09:48
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Anfield1892
 
52
2 mei 2024 om 19:28
De aanvaller met ruimschoots de meeste PL assists sinds 2017 wordt (weer) weggezet als gore egoïst. Deze hetze is on-ge-kend. Moet wel zeggen dat Sounes natuurlijk bekend staat om z`n haat jegens Salah. Voorbeelden in overvloed. Ook over Hendo ging hij geloof ik op uitzonderlijk valse wijze tekeer. Dusdanig erg dat op basis hiervan (Hendo en Salah afzeiken) veel Liverpool fans (Scousers) afstand namen van hem. In al die jaren dat ik voetbal kijk nog nooit gezien: aanvaller met de meeste assists = een vuile egoïst. ??
 
Baby Mourinho
 
25
2 mei 2024 om 19:35
Staat voornamelijk bekend voor zijn haat jegens Pogba, maar verder wel eens met je verhaal. Salah heeft laten zien veel meer dan een goalgetter te zijn. Vooral sinds het vertrek Firminho en Mane. Souness komt met veel weg omdat hij een (Liverpool) legende is.
 
Anfield1892
 
14
2 mei 2024 om 19:53
Kan best kloppen hoor mbt Pogba. Maar deze nare haatdragende boomer kwam in mijn social media bubbel voornamelijk voorbij als dé afzeiker van Hendo en Salah. Legende onwaardig. Wil dit eigenlijk niet zeggen omdat ik hem zéér zeker niet wil afzeiken, maar toen Mane in een volledig PL seizoen welgeteld 1 assist had, als winger van het top 3 team...hoorde je hem niet. Zowieso is deze Souness in bijna elk opzicht louter negatief, op alles en iedereen zeiken. Wat een contrast vergeleken met hoe onze legende en sympathieke klasbak Ian Rush spreekt over Salah en Hendo.
 
FCG95
 
5
2 mei 2024 om 20:41
Wil hem zeker niet afzeiken, maar het is wel een haatdragende boomer. Ja precies.
 
Anfield1892
 
6
2 mei 2024 om 20:50
Jij vindt Mane een haatdragende boomer?
 
eenopinie
 
10
2 mei 2024 om 20:11
Ik denk dat je het verhaal even moet lezen. Het gaat niet over of hij al dan niet bal afgeeft. Het gaat Souness erom dat Salah geen speler is die het teambelang voorop heeft staan. Ik volg het verder allemaal niet, maar Salah zijn uitspraken. Tegen Klopp waren ook vreemd. Alsof het hem allemaal niet aangaat als hij zelf niet op het veld staat, terwijl hij natuurlijk wel onderdeel van het team uitmaakt.
 
Anfield1892
 
16
2 mei 2024 om 20:39
Ik denk dat je Souness` uitspraken van de afgelopen 6 jaar mbt Salah even moet lezen. Dan zul je zien dat zijn egoïsme frame een rode draad is in zijn periodiek terugkerende hetze tegen Salah. Dit incident grijpt hij dus gretig aan om z`n gelijk te halen over `Salah de ultieme egoïst". No offense, maar gelukkig geef je het zelf al aan: je volgt het niet. Oftewel, wat precies zou Salah hebben gezegd wat jij vreemd vind, en vooral, wat zou Klopp hebben gezegd? Want laten we wel wezen, Klopp is natuurlijk een soort vaderfiguur voor Liverpool, maar laten we nou niet doen alsof hij te boek staat als een kalme, genuanceerde coach die zichzelf noooooit verliest met als gevolg letterlijk (!) schuimbekkennd langs de zijlijn springen. Kom kom. Ik denk dat je de beelden even moet kijken, en dan goed opletten wie de (cynische ) aggresor is en wie simpelweg reageert op wat hem wordt toegeschreeuwd. Salah die zegt, `what you expect me to do` beschouw jij als het gaat hem niet aan en eigenbelang>teambelang???
 
Cuneyt
 
7
2 mei 2024 om 21:31
Toevallig luisterde ik tijdens het sporten naar deze podcast en Souness vond ik juist positief over Salah. Ook toen Troy Deeney hem geen ''worldclass''speler vond verdedigde Souness hem. En dat hij egoistisch is is juist iets wat een goede speler kenmerkt (volgens hem).
 
Anfield1892
 
4
2 mei 2024 om 21:42
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet de hele podcast heb geluisterd. Ik reageer alleen op de door VZ voorgeschotelde clickbait schotel. Maar Sounness is wel berucht vanwege zijn negativiteit hoor. Niet alleen over hem, maar ook Hendo, Pogba en ik vergeet er waarschijnlijk nog wel een paar, want die krijgen er stelselmatig van langs. Een beetje een zuurpruim laten we maar zeggen. Waarbij Keane dit ook doet, is er een hilarische meme door geworden, maar vaak wel met een knipoog en gaat niet zó ver. Bij Sounness heb ik dat gevoel niet
 
zonde
 
7
2 mei 2024 om 20:51
Misschien moet je de podcast gewoon even luisteren, want hij zegt werkelijk helemaal nul negatiefs. Hij vraagt aan Deeney waarom hij Salah geen wereldklasse vind, en hij zegt daarna zelf dat er maar heel weinig spelers echtere wereldklasse zijn en dat Salah daar eentje van was. Je reactie is op basis van de tekst al overtrokken, want er wordt nergens iets geschreven over assist of voetbalmatig, maar luister de podcast even zou ik zeggen, want die staat nog verder af van deze tekst.
 
Anfield1892
 
11
2 mei 2024 om 21:01
Iemand de grootste egoïst noemen beschouw jij als 'nul negatief'? Serieus? Mijn reactie is, gezien de achterliggende dynamiek mbt Sounness' jarenlange afkeer jegens Salah, vrij proportioneel hoor. Dus volgens jou zijn de talloze Scousers die afstand namen van Sounness en zelfs zijn legende status minder begonnen te respecteren “overtrokken”? In de reactie hierboven leg ik uit dat hij elk incident aangrijpt om Salah of Hendo af te zeiken, hij heeft hem oneindig vaak als egoïstische speler afgeschilderd, dus zijn gretigheid in deze was natuurlijk te verwachten. De grootste egoïst, dat is blijkbaar een positieve omschrijving van een speler.
 
zonde
 
4
2 mei 2024 om 21:35
Als je in eerste instantie "selfish" beschrijft als iets dat een speler moet hebben en dat het iets is dat je juist wil van een speler, dan jazeker, daar zie ik nul negatief in. Als hij vervolgens Salah beschrijft als een van de weinige spelers op aarde die wereldklasse waren, dan jazeker, daar zie ik nul negatief in. Je reactie op de podcast vind ik dus niet proportioneel, je reactie is persoonsgebonden, in dit geval weinig met deze podcast zelf te maken, maar met de persoon die het uitspreekt. Als er "talloze scousers" afstand nemen van Soeness op basis van deze podcast, ja dat zou ik zelfs bijzonder overtrokken vinden. Op basis van voorgaande dingen, daar ga ik niet over oordelen, dat is iemand zelf om te bepalen. Maar VZ plaatst hier een giga negatief stuk, terwijl dit in de daadwerkelijke podcast helemaal niet zo gebracht is. Als je mening vaststaat over de persoon en zijn mening over een of meer bepaalde spelers, dan is daar weinig tegen in te brengen.
 
Anfield1892
 
2
2 mei 2024 om 23:49
Die Scousers nemen natuurlijk niet afstand op basis van alleen deze podcast. Dat behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Ik geef nota bene heel duidelijk aan dat hij Salah èn Hendo al jaren als pispaal gebruikt, vandaar de reactie van sommige Scousers. Op zich kun je je gaan focussen op alleen het positieve (wereldklasse speler, that`s it) maar wegkijken voor zijn subtiele daadwerkelijke punt: een met assist strooiende clublegende op basis van een (veelvoorkomende) woordenwisseling met de coach bestempelen als egoïst, èn als een iemand die Liverpool moet lozen is natuurlijk allesbehalve "nul negatief". Hij brengt het voor de verandering heel subtiel en genuanceerd hoor, maar laten we nou niet doen alsof hij hem daadwerkelijk verdedigd, neen: deze blijkbaar allesbehalve cruciale """egoïst""" moet oprotten ASAP. Als enige van alle dragende spelers, waarbij Salah volgens de gangbare criteria als meest dragende wordt beschouwd. (de Messi/Ronaldo/Kane van het team)
 
Thespecial-one
 
23
2 mei 2024 om 19:38
Wat een overdreven gedoe toch allemaal en dat om een discussietje met de trainer tijdens een periode waar het even net niet lekker loopt. Ik ben er zeker van dat Salah een ego heeft net zoals elke andere topvoetballer maar om nu zo iets te zeggen slaat toch helemaal nergens op. Een beetje respect voor Salah en zijn prestaties zou wel mogen.
 
Cody-Gakpro
 
4
2 mei 2024 om 19:47
Zeker nog nooit een wedstrijd van Lozano gezien
 
Wetenschapper
 
19
2 mei 2024 om 20:06
Salah grootste egoïst? Ik heb het gevoel dat deze man veel haat in zich heeft en dit verkeerd uit. Salah is vaak heel sportief en heeft zoveel goals en assists voor Liverpool gemaakt, dat hij een club legends is. De Liverpool fans houden van hem en dat zullen ze nooit gedaan hebben bij een grootste egoïst.
 
drabber
 
1
2 mei 2024 om 21:55
Heeft die het over Sane, wat een verschrikkelijke ego is dat en loopt veel te veel naast zijn schoenen, egoïst en matige teamplayer
 
real8madrid
 
3
2 mei 2024 om 21:56
Dat een speler misnoegd is wanneer ie gewisseld wordt is toch wat je wil van je spelers? Zeker je aanvallers. Een goede manager moet daar mee om kunnen imo wat Klopp wel zal kunnen.
 
Le_Prof
 
1
3 mei 2024 om 10:42
Uitermate bizarre uitspraak is dit. Mo is een van de beste aanvallers die ooit in het rood van Liverpool heeft gespeeld en dan zo onterecht afgebrand worden. De stemming in Liverpool lijkt echt compleet omgeslagen na de teleurstellende resultaten, dat zou zomaar verkeerd kunnen gaan na de zomer. Succes daar Arne!