Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
Donderdag, 2 mei 2024 om 17:59

Lucas Hernández heeft voor de tweede keer in twee jaar tijd een zware knieblessure opgelopen, zo maakt Paris Saint-Germain bekend. De verdediger komt dit kalenderjaar niet meer in actie en ziet dus onder meer een mogelijke Champions League-finale en het EK aan zijn neus voorbijgaan.

Hernández raakte woensdagavond op slag van rust geblesseerd tijdens de halve finale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain (1-0).

De Fransman wilde de doorgebroken Niclas Füllkrug de weg versperren middels een blok, maar slaagde daar niet in en kwam ongelukkig terecht. Hernández sloeg meteen de handen voor de ogen en leek te beseffen dat het mis was.

Eens te meer omdat hij niet onbekend is met een soortgelijke blessure. Het is voor de vleugelverdediger de tweede zware knieblessure in twee jaar tijd. Füllkrug tekende bovendien voor de enige treffer van de wedstrijd.

In het seizoen 2022/23 stond Hernández eveneens bijna een jaar aan de kant met een soortgelijke kwetsuur. Dat gebeurde tijdens het WK in Qatar, toen hij zijn knie verdraaide vlak voor de 0-1 van Australië.

De verdediger bleef liggen en gebaarde meteen dat het ernstig was. Hernández werd gewisseld, waarop broer Theo hem verving. Er stonden toen nog geen tien minuten op de klok.

Door zijn blessure moet Hernández een streep zetten door het EK, dat op 14 juni van start gaat. De verdediger is met Frankrijk ingedeeld in een poule met onder meer Oranje. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in oktober deed hij de volledige wedstrijd mee.

Ook een mogelijke Champions League-finale komt er dus niet voor Hernández. Volgende week moet Paris Saint-Germain in eigen huis een 1-0 achterstand zien goed te maken tegen Dortmund om zich te verzekeren van het hoogste Europese clubtoneel.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
8
   
12:55
12:55
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet flink bedrag dokken
4
   
12:45
12:45
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
TakeMeHome
 
3
2 mei 2024 om 18:10
Altijd al vaak & snel geblesseerd & knieën zijn zo kwetsbaar als het eenmaal eerder goed mis is gegaan! & ik besef zelf wat voor impact het heeft met bewegen etc omdat ik complicaties heb opgelopen, het is echt nasty! Wens de beste man een spoedig herstel..
 
voetbalfreak
 
0
3 mei 2024 om 07:18
En dan zeggen ze dat sporten gezond is...
 
TjeerdGilders
 
5
2 mei 2024 om 18:19
Deze jongen lijkt echt pech te hebben met zijn fysiek. Ik heb niet zo duidelijk voor ogen of hij nou echt vaak geblesseerd is, maar zijn blessures lijken vaak wel heftig / zwaar. Hij had volgens mij eerder ook problemen met zijn meniscus en z'n enkelband gescheurd. Dat hij goed mag herstellen...
 
maurootje
 
6
2 mei 2024 om 18:21
Zuur man voor hem, maar ook voor z’n broertje Theo. Samen een EK/of WK spelen en wellicht winnen lijkt mij zo magisch. Hij is nog 28 dus volgende WK of EK daarna is er nog een mogelijkheid om dit te bewerkstelligen en heeft Lucas nog de mazzel dat hij inzetbaar is als CV EN als back dus mits fit zal hij er niet snel naast vallen tijdens selectieprocedure
 
khalid3073wx
 
1
2 mei 2024 om 19:52
Over het algemeen een hele goede verdediger. Mits beter dan Kim vind ik zelf.0
 
Juventino10
 
0
2 mei 2024 om 19:14
Hoeveel pech kun je hebben, ik kan me die eerdere knieblessure nog herinneren op het afgelopen WK en dat zag er toentertijd ook niet zo goed uit. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe hij terug zal keren op het veld na zo’n blessure, en zeker als je het twee keer achter elkaar op korte tijd mee maakt. Mentaal moet je heel sterk staan.
 
binny
 
0
2 mei 2024 om 21:51
Man van glas. Heel zuur voor zo’n goede speler.