PSV meldt zich opnieuw bij FC Utrecht voor multifunctionele Ryan Flamingo
Vrijdag, 10 mei 2024 om 14:00

FC Utrecht neemt Ryan Flamingo na dit seizoen definitief over van Sassuolo, zo meldt de club via de eigen kanalen. Utrecht licht de koopoptie in het huurcontract van de 21-jarige centrumverdediger, die ook als rechtsback en controlerende middenvelder uit de voeten kan. Daardoor ligt hij nu tot medio 2027 vast in Stadion Galgenwaard. PSV zal dus de portemonnee moeten trekken. Vrijdagmiddag meldde De Telegraaf dat de Eindhovenaren zich recent opnieuw hebben gemeld bij Utrecht.

Flamingo is bezig aan een uitstekend seizoen in de Domstad en heeft inmiddels 32 officiële wedstrijden op de teller staan. Ook heeft hij inmiddels zijn debuut gemaakt bij Jong Oranje. Zijn goede spel en zijn multifunctionaliteit hebben de interesse gewekt van onder meer PSV en een aantal buitenlandse clubs, die Flamingo graag zouden willen inlijven.

Naar verluidt heeft Utrecht twee à drie miljoen euro moeten overmaken naar Italië. Eerder werd door De Telegraaf een doorverkoopbedrag van acht à tien miljoen euro realistisch geacht.

Met het definitief vastleggen van Flamingo heeft Utrecht dus mogelijk goud in handen. "Binnen de club was iedereen er dan ook van overtuigd dat we de optie, die in zijn huurovereenkomst met US Sassuolo was opgenomen, moesten lichten", aldus Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht.

"Ryan maakt sinds zijn komst naar onze club veel indruk en heeft zich de voorbije maanden bijzonder knap doorontwikkeld", gaat Zuidam verder. "Hij is een dragende speler geworden in het elftal van hoofdtrainer Ron Jans", zo valt te lezen op de clubwebsite.

PSV ziet in de veelzijdige Flamingo 'een versterking voor de toekomst', schreef clubwatcher Rik Elfrink eerder al. Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad is de Nederlander twee jaar geleden ook al bekeken door PSV, maar was een transfer destijds 'nog geen mogelijkheid'. Nu hij twee goede jaren in de Eredivisie achter de rug heeft is de kampioen van de Eredivisie overtuigd.

PSV ziet in Flamingo volgens De Telegraaf 'een speler met doorgroeimogelijkheden richting de top'. Technisch directeur Earnest Stewart heeft zich eerder laten ontvallen dat PSV zich nadrukkelijker wil oriënteren op Nederlandse spelers met een dergelijk profiel. Bij PSV is er ruimte voor minimaal één, maar waarschijnlijk twee nieuwe verdedigers. Ook Jeremiah St. Juste van Sporting Portugal staat hoog op de shortlist.

Flamingo komt uit de jeugd van Almere City FC en vertrok in de zomer van 2021 definitief naar de jeugdopleiding van Sassuolo. Daar maakte hij indruk, maar tot zijn debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Vitesse besloot hem een jaar na zijn komst naar Italië voor één seizoen te huren, waarna Utrecht afgelopen zomer hetzelfde deed.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws
   
19:51
19:51
Bayern ziet mogelijke opvolger Tuchel rondlopen bij nummer 19 Premier League
0
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
1
   
19:18
19:18
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
   
19:11
19:11
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4
   
19:04
19:04
Te Kloese bedankt Slot en vertelt over zoektocht naar opvolger bij Feyenoord
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Psv-er!
 
10
10 mei 2024 om 11:03
“Door keuze Utrecht” gewoon een slimme deal. Ze zouden gek zijn als ze die optie niet hadden gelicht gezien de interesse.
 
McMulenga
 
13
10 mei 2024 om 11:07
Goede keuze dus
 
fceindhoven030
 
3
10 mei 2024 om 11:29
@McMulenga, Ik snap ook niet wat hij daarmee bedoelt. Wellicht niet blij, omdat PSV nu moet onderhandelen met Zuidam.
 
Sirius
 
4
10 mei 2024 om 13:38
Hij quote de titel en geeft juist aan dat FC Utrecht slim gehandeld heeft.
 
NinjaKong
 
4
10 mei 2024 om 11:37
Utrecht had er ook voor kunnen kiezen om geen 2 a 3 miljoen te betalen voor een speler dus idd "door keuze Utrecht".
 
Sirius
 
3
10 mei 2024 om 13:39
Lees de titel...
 
RomBomCu
 
5
10 mei 2024 om 13:42
Als je een speler kan kopen en hem meteen weer de deur uit kan doen voor minimaal het dubbele van wat je hem koopt dan ben je gek als je het niet doet. Kapiteins geeft aan dat PSV zich heeft gemeld bij Utrecht dus het zou ook nog eens goed kunnen dat ze er al redelijk uit zijn met PSV en het aftikken van die optie gewoon in principe gratis geld is.
 
Saksenros65
 
6
10 mei 2024 om 11:12
Zou een speler zelf ook nog invloed hebben op het wel/niet lichten van de koopoptie? Of ga je daar al mee akkoord wanneer je tekent voor de huurovereenkomst? Ik kan me namelijk voorstellen dat zo'n Flamingo liever bij Psv speelt en die kans is waarschijnlijk groter zonder lichten van de koopoptie
 
Fwue
 
5
10 mei 2024 om 11:23
De speler zelf moet volgens mij ook akkoord gaan met het contractvoorstel van Utrecht. De koopoptie in het contract garandeert alleen de transfersom dat, in dit geval Utrecht, moet betalen. Hierdoor ben je als club zeker dat wanneer de speler een goed seizoen doormaakt, de prijs niet opeens hoger uitvalt. Wel denk ik dat een club voor het activeren van een clausule met de speler praat om te kijken of hij wel interesse heeft in een definitieve overstap. Je staat wel een beetje voor joker als club als jij een clause activeert en vervolgens de speler niet akkoord gaat.
 
juweel
 
5
10 mei 2024 om 11:51
lijkt me dat dit bij het opstellen van het huurcontract al wordt besproken, en als er een koopclausule in komt, dan zal de speler daar ook akkoord mee moeten gaan, anders komt zo'n clausule dus niet in het huurcontract want dan had de speler daar dus nee op gezegd, en was de huur bij voorbaat niet doorgegaan met een koopclausule, maar had het gewoon een normaal huurconttact geweest.
 
Sirius
 
7
10 mei 2024 om 13:32
Vast wel, maar wellicht is Flamingo de vorige zomer akkoord gegaan met een eenzijdige lichting. Dat, of anders kiest hij er zelf voor om bij Utrecht te tekenen.
 
BundesLeague
 
1
10 mei 2024 om 15:47
In dit geval moest Flamingo zelf idd ook mee instemmen. Daarover is er iets afgesproken in de trend van flink som tekengeld of percentage van transfersom als ze hem gelijk doorverkopen in de zomer.
 
Oenieboy
 
6
10 mei 2024 om 12:55
Blijf het vreemd vinden dat een Utrecht al jaren voor flink wat geld spelers haalt, maar zo matig presteert. Dit zijn bedragen die een Twente ook niet zomaar kan uitgeven.
 
dagrim1
 
14
10 mei 2024 om 13:13
Mwah, over het algemeen geven ze echt niet veel uit aan spelers hoor... Dit is echt een extreme, maar gezien de waarde die hij nu al zou hebben absoluut niet gek of onverantwoord. Ze halen vooral veel transfervrije spelers of anderen die om wat voor reden dan ook goedkoper zijn, in dit geval weten ze wat ze aan hem hebben en is die 2-3 miljoen (voor Utrecht begrippen een enorm bedrag, las de 2e hoogste aankoop ooit?) weloverwogen. Of doorverkopen voor een paar miljoen winst, of nog een jaar bijdragen aan verdere stabiliteit en groei en hopelijk dan alsnog voor een mooi bedrag weg. Zitten ook een aantal aaardig vermogenden achter Utrecht tegenwoordig, al lagn niet meer alleen Frans, die zakelijk ook niet gek zijn. Even het heilige transfermarkt erbij gepakt... De afgelopen paar jaar maar af en toe een bedrag = 1 miljoen betaald. Douvikas: 1 miljoen, verkocht voor 12 Sagnan: 1 miljoen, direct verkocht voor 3.2 Brouwers: 1,25 miljoen - miskoop (verkocht voor 7.5 ton maar blijkbaar krijgt go ahead daar nog 5 ton van) Iqbal: 1 miljoen, wat mij betreft enorm veelbelovend Bozdogan: 1 miljoen, marktwaarde nu 4-5?
 
t jochie
 
4
10 mei 2024 om 13:16
Wij halen over het algemeen alleen maar transfervrije spelers binnen.Dit is een beetje een ugalde verhaal.1x flink wat uitgeven om hem vervolgens voor het 3 dubbele te verkopen.Verder scheelt het budget tussen twente en utrecht helemaal niet zo veel.
 
Sirius
 
0
10 mei 2024 om 13:37
@t jochie - Utrecht heeft zelfs een spelersbudget van een paar miljoen euro meer, al kun je het sowieso niet vergelijken. FC Twente heeft nog een handicap (al is die door de nieuwe afspraken een stuk kleiner dan voorheen) en gaat nu pas weer richting het eigen draagvlak op financieel gebied. Overigens zijn die transfervrije spelers vaak niet goedkoop hoor. FC Utrecht heeft een behoorlijk salarishuis en structureel een operationeel verlies. Het heeft verkopen nodig om zwarte cijfers te schrijven. Ook op dat gebied kun je de clubs niet meer vergelijken. Zo heeft FC Twente dit seizoen een kleine operationele winst, terwijl het daar geen transfers voor nodig heeft en Europees voetbal er nog niet eens bijgerekend is.
 
Sirius
 
5
10 mei 2024 om 13:33
Tja, het valt of staat bij beleid. Overigens vind ik FC Twente niet per se een goed voorbeeld, aangezien er wel een reden is waarom FC Twente die bedragen pas nu weer kan betalen. Onder 'normale' omstandigheden is 3 miljoen voor pakweg FC Twente of AZ niet echt een probleem.
 
Caeser
 
2
10 mei 2024 om 14:15
@Oenieboy Ugalde was aanzienlijk duurder dan Flamingo. Plus dat die 2 a 3 miljoen een gerucht betreft.
 
JeffreyLeenders
 
0
10 mei 2024 om 17:08
Viel bij vites anders nog aardig tegen