Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
Zaterdag, 27 april 2024 om 17:27

RB Leipzig heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats in de Bundesliga en een Champions League-ticket. Ondanks een slechte start werd met 4-1 gewonnen van nummer vijf en voornaamste concurrent Borussia Dortmund. Loïs Openda tekende voor zijn 24ste doelpunt van dit Bundesliga-seizoen en bij de bezoekers ontbraken Ian Maatsen (schorsing) en Donyell Malen (blessure) in de wedstrijdselectie.

De start van Dortmund in de Red Bull Arena was nog wel veelbelovend. Een voorzet vanaf rechts kwam na 20 minuten spelen terecht bij Jadon Sancho, die de bal goed aannam en vervolgens fraai raak schoot in de rechterkruising: 0-1. Dortmund kon echter niet lang van de voorsprong genieten.

Xavi Simons wist Openda te bereiken en de voormalig Vitessenaar knalde de gelijkmaker tegen de touwen. Er was nog even twijfel vanwege een VAR-check, maar de goal werd uiteindelijk toegekend aan Leipzig. Simons leek Leipzig zelfs op voorsprong te schieten, maar de Nederlander had pech dat zijn schot tegen de paal eindigde.

De voorsprong van Leipzig kwam er alsnog in de blessuretijd van de eerste helft. Benjamin Sesko was alert bij een hoekschop van de thuisclub en schoot van dichtbij de 2-1 binnen. Een flinke tegenvaller voor Dortmund, dat de punten hard nodig heeft in de race om een ticket voor de poulefase van de Champions League.

Dortmund moest na rust nog meer tegenvallers incasseren in Leipzig. In de eerste minuut na de hervatting schoot Mohamed Simakan raak op aangeven van Openda. Kort nadien haakte Mats Hummels geblesseerd af en moest de routinier achterin worden vervangen door Niklas Süle.

Ruim tien minuten voor het einde van de boeiende ontmoeting maakte Leipzig aan alle spanning een einde. Christoph Baumgartner wist de rechterbenedenhoek te vinden: 4-1. Het zorgde voor vreugdetaferelen op de tribune in de Red Bull Arena. Het aangeslagen Dortmund likte ondertussen zijn wonden.

Een forse dreun dus voor Dortmund, dat nu vijf punten achter Leipzig staat en met nog drie speelronden voor de boeg de vierde plaats eigenlijk wel kan vergeten. Daarnaast is het een zeer slechte generale voor de kraker tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League van woensdag.

Meer nieuws
   
22:46
22:46
Inter heeft Denzel Dumfries niet nodig om Frosinone te vermorzelen
0
   
22:38
22:38
Como keert na 21 jaar terug in Serie A; Jay Idzes naar play-offs met Venezia
4
   
21:59
21:59
FC Emmen en NAC Breda gaan de play-offs in; MVV vist achter het net
10
   
21:56
21:56
FC Groningen verslaat Roda JC en keert na jaar afwezigheid terug naar Eredivisie
62
   
21:54
21:54
Willem II keert op eigen kracht als kampioen terug in de Eredivisie
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
AfcaGunner
 
41
27 april 2024 om 17:41
Ik meld mij aan voor de Xavi Simons fanclub. Werkt zich de pleuris en wat er ook maar gebeurt hij zoekt altijd zijn tegenstander weer op. Een fantastische voetballer!
 
AlckmariaAZ
 
20
27 april 2024 om 17:45
Het blijft verbazingwekkend dat BVB een reeële kans heeft op de CL finale. Eerste in een poule met Newcastle, PSG en AC Milan. Vervolgens thuis indruk gemaakt tegen PSV en Atletico. Terwijl het zo een wisselvallige ploeg in de Buli is… Nouja niet te veel over nadenken. Nu weer lekker aan de zuip! Proost medelanders!
 
DerKaiser123
 
9
27 april 2024 om 17:51
Tja Bayer, Bayern, Stuttgart en Leipzig zijn gewoon alle 4 stukken beter dan Dortmund dit seizoen:
 
Zanazanyan
 
5
27 april 2024 om 17:53
Indien Duitsland dat vijfde CL ticket gaat bemachtigen dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit, maar het zou zonde zijn als je zo’n CL campagne draait dit jaar en volgend jaar niet eens aanwezig bent.
 
BaronVonBorsig
 
6
27 april 2024 om 18:11
Zou ik persoonlijk niks met zonde te maken vinden, het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit op het veld en op de bank. Terzic is geen trainer die een systeem erin kan slijpen, veelal gebaseerd op geluk en bevliegingen. De selectie is erg mager dit jaar, Fullkrug is een 13-in-1-dozijn spits, op de flanken heb je met Adeyemi en Sancho weinig, het middenveld is veel te bleu met spelers als Emre Can, Ozcan, Nmecha etc. Nee, ze moeten bovenin in gaan grijpen maar las dat Bild het al over een aanhouden van Terzic had.
 
riomanchester
 
2
27 april 2024 om 18:32
Dat is wel erg negatief. Ze staan in de halve finale van de CL. Al moet ik zeggen dat er tegen Atletico en PSV ook een beetje geluk bij kwam kijken.
 
Sirius
 
2
27 april 2024 om 18:33
Toch wordt het wel tijd dat die top 5 consistenter wordt, want telkens leveren ze ontwikkelingsjaren in als ploeg. Dat komt de sterkte van de Bundesliga ook niet per se ten goede. Het zegt ook wel wat dat een Kane zo gigantisch op schot is in een niet lekker draaiend Bayern, terwijl hij in de PL niet enigszins tot dergelijke cijfers kwam. Dat komt vast deels door het feit dat Bayern ook uit vorm redelijk dominant is, maar ook wel deels omdat de Bundesliga momenteel mindere jaren kent, ondanks incidentele successen in Europees verband. Dat is wel jammer, want het is in mijn ogen met afstand de mooiste topcompetitie.
 
BaronVonBorsig
 
5
27 april 2024 om 18:55
@riomanchester. Het is toch echt zo helaas, er zit werkelijk geen lijn in het spel. Met heel wat kunst en vliegwerk overeind gebleven in de CL.
 
DerKaiser123
 
10
27 april 2024 om 18:56
En tja Haaland haalde in de PL weer cijfers die die in de Bundesliga nooit haalde.
 
Mikezoaks
 
1
27 april 2024 om 19:28
5e CL ticket?? Als Dortmund de CL wint eet ik m'n schoen op. Die gaan echt niet de titel pakken.
 
AlckmariaAZ
 
4
27 april 2024 om 19:38
Kane heeft 2x 30 en 1x 29 goals met Tottenham gehaald. Alleen al in de PL die seizoenen. Dat is ongekend hoor. Had ie er bij City of Liverpool ook wel 35-38 ingelegd.
 
DerKaiser123
 
8
27 april 2024 om 19:41
Duitsland krijgt sowieso 5 tickets en als Dortmund de CL wint zelfs 6.
 
Rh1908
 
8
27 april 2024 om 18:23
Xavi simons wat een voetballer blijft maar werken! Op het ek elke wedstrijd laten spelen komt er wel ook bij het nl elftal
 
AFCArjen
 
3
27 april 2024 om 19:25
Ik had echt nooit gedacht dat Openda een doelpuntenmachine zou worden, laat staan in een zware competitie als de Bundesliga. Die jongen blijft verbazen.
 
Rochester
 
1
27 april 2024 om 19:58
Blijf het zonde vinden dat Ajax of PSV in de zomer van 2022 niet voor Openda zijn gegaan. Ik ben al een groot fan van hem sinds zijn periode bij Vitesse en toen in die zomer noemde ik zijn naam weleens voor Ajax of PSV. Kreeg toen reacties dat er twijfels waren of hij het niveau wel aan kon bij Ajax of PSV en dat hij sowieso niet in het systeem zou passen wat Ajax en PSV spelen of speelden op dat moment. Maar ik weet zeker dat Openda ook bij Ajax en PSV een succes zou worden. Of PSV hem toen kon betalen, weet ik niet zeker. Ik denk dat ze wel aardig in de buurt van de prijs konden komen, aangezien RC Lens in die zomer 15 miljoen heeft betaald aan Club Brugge voor Openda. Ajax had hem in de zomer van 2022 sowieso kunnen betalen, want dat was de zomer waar Ajax tientallen miljoenen uitgaf aan o.a. Bergwijn, Bassey, Brobbey, Kaplan, Wijndal, etc. en dan was Openda gekomen ten koste van Bergwijn of Brobbey. Dan had ik persoonlijk Openda gehaald in plaats van Bergwijn. Ten eerste omdat Bergwijn krankzinnig duur was en voor de helft van het geld had je Openda gehad. Ten tweede omdat je op de plek van Bergwijn Tadic al had rondlopen en ten derde omdat Bergwijn gewoon niks brengt qua spel en rendement. Bij Vitesse stond Openda op papier in de spits, maar week hij ook vaak uit naar rechts en denk dat je hem daar ook prima kon neer zetten. Zo speelde hij bij Lens en momenteel bij Leipzig ook, dan had je vorig seizoen en waarschijnlijk dit seizoen ook nog met Openda in een soort zwervende rol vanaf rechts spelen, Brobbey als diepe spits en Tadic op links.
 
Heddeum
 
2
27 april 2024 om 21:00
Koeman; He Xavi, ervaar absoluut geen druk en zeg wat je nodig heb en ik bouw het elftal om jou heen. Gaat helemaal goed komen jongen.
 
*Exclusive*
 
2
27 april 2024 om 22:26
Nee ik als Koeman heb er niet genoeg kloten voor, ik speel liever verdedigend. Reijnders als 10, en Xavi op rechtsbuiten… waar hij het minst comfortabel is. Zo zonde, die jongen speelt altijd van links of vanuit 10. Daar excelleert hij. En niet als rechtsbuiten