Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
Woensdag, 8 mei 2024 om 14:07

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Gabriel Misehouy, die verbannen is bij Ajax en in zijn tijd langs ging bij Manchester City.

Op Instagram deelt Misehouy een foto van hemzelf met Erling Braut Haaland, topspits van Manchester City. Eerder dit seizoen, toen nog onduidelijk was of Misehouy zijn contract in Amsterdam zou verlengen, werd al duidelijk dat the Citizens belangstelling hadden in de creatieve aanvallende middenvelder.

Omdat Misehouy nog altijd niet verlengd heeft, heeft Ajax hem verbannen van 1) de training van de hoofdmacht en 2) het spelen van wedstrijden voor zowel het beloftenteam als Ajax 1. De verwachting is dat de groeibriljant niet meer gaat bijtekenen, mede vanwege zijn exorbitante contracteisen.

Misehouy eist, aldus De Telegraaf, een bepaalde hoeveelheid speelminuten én speeltijd tijdens de grote wedstrijden. Ook zouden de rechtspoot en zaakwaarnemer Pini Zahavi een flinke salarisvergoeding aangeboden willen zien.

Waarschijnlijk blijft Misehouy dus zonder officieel debuut in Ajax 1. De geboren Amsterdammer, die volgens Transfermarkt één miljoen euro waard is, kwam wel 44 maal uit voor Jong Ajax.

Daarin was Misehouy goed voor elf treffers en vier assists. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 22 januari, tegen FC Groningen (0-1 verlies).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
2
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
8
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
cheese_afca
 
14
8 mei 2024 om 14:14
Hij gaat inderdaad niet meer bijtekenen, hij is inmiddels al vertrokken bij Ajax.
 
D-Bergkamp
 
29
8 mei 2024 om 14:22
@cheese_afca En lekker laten gaan, die jongen (of zijn zaakwaarnemer) eist speeltijd. Maar heeft niet de motivatie om eventueel Hlynsson er uit te spelen als concurrent zijnde. Het zegt genoeg dat je dan niet sterk in je schoenen staat, Want Hlynson is echt niet het absolute top talent. En als laatste natuurlijk tekenen bij Manchester City, met een garantie op speeltijd..
 
S_tahamata
 
9
8 mei 2024 om 14:32
Een hoog salaris eisen a la, dat probeert iedereen en is op zich nog niet zo erg (alhoewel...bewijs eerst maar eens dat je Ajax 1 materiaal bent). Wat wel genant is, is de eis om een minimaal aantal minuten. Zoiets moet iedere club keihard afwijzen, de beste speelt en het is aan de trainer. Niet aan de contracten. Kom nou. Blij dat we van deze gozer af zijn, zit geen goede kop op.
 
RUTGERRR
 
4
8 mei 2024 om 14:32
Money, money, money Must be funny In the rich man's world
 
Lierse1997
 
7
8 mei 2024 om 14:43
Zo gek is het toch ook niet? Voor City staat nu echt op een niveau dat de absolute top van de top is. Hij mag blij zijn met zo een stap. En Ajax biedt die kerel van Standard ook waarschijnlijk veel geld hoor.
 
Sirius
 
1
8 mei 2024 om 14:44
@s_tahamata - Wel met je eens, maar het probleem is dat de verhoudingen volledig scheef zijn. Ajax gaat die jongen natuurlijk niet tussen de 1 en 2 miljoen euro per jaar betalen. Dan puilt het salarishuis razendsnel nog erger uit dan twee jaar geleden. Echter schuwen clubs als City het niet om dit soort talenten dat wel te betalen, waardoor die jongen dat soort dingen kan eisen bij Ajax. Je forceert dan min of meer een transfer of een blunder van de club. Gelukkig is Ajax niet zo dom om hem koste wat het kost te behouden. Je kunt niet in de toekomst kijken, dus je gaat zo'n jongen geen 'megacontract' aanbieden.
 
cheese_afca
 
1
8 mei 2024 om 14:46
Helemaal mee eens, zal vast naar één van de andere clubs van de City-group gaan. Wel zonde voor hem dat hij niet heeft bijgetekend, na de winterstop lagen er genoeg kansen op speeltijd in Ajax 1.
 
ninjakai
 
4
8 mei 2024 om 16:51
@lierse waarschijnlijk niet. Deze jongen was nog het oude Ajax salarishuis gewend en kwam snel van een koude kermis thuis. Ajax probeert concurrerend te zijn met een goed plan, niet (langer) op het gebied van salaris. Als je voor het geld gaat als groot talent kan je beter een andere club kiezen.
 
Lierse1997
 
3
8 mei 2024 om 17:31
Vergeleken met Manchester City ja. Ajax zal nog steeds absolute topsalarissen betalen aan jeugdspelers voor Belgische en en Nederlandse begrippen.
 
Salerno1919
 
17
8 mei 2024 om 14:14
Die komt er wel met die eisen ??
 
Jaylen2005
 
2
8 mei 2024 om 18:26
Foden heeft het ook gehaald..
 
koningmeester
 
4
8 mei 2024 om 19:16
Over een paar jaar, na wat mislukte clubs wil hij weer dolgraag terug naar Ajax. Hij was toen jong en dacht niet na....zucht.Houdoe en nooit meer terug.
 
12Kampioen!!
 
3
8 mei 2024 om 14:28
Net zoals Drenth bij Feijenoord. Sportief niets klaar gespeeld alleen een dikke bankrekening. Had beter eerst bij Ajax kunnen doorbreken en dan een stap omhoog.
 
genieterr
 
45
8 mei 2024 om 14:33
Rare vergelijking. Drenthe speelde een vol seizoen bij Feyenoord, die gewoon een goed bod accepteerde van Real. Deze speler heeft ajax 1 alleen voor de tv kunnen zien.
 
SergioRamosHM
 
16
8 mei 2024 om 14:36
Inderdaad een hele rare vergelijking. Drenthe kreeg de kans naar Real Madrid te gaan na een goed seizoen bij Feyenoord en goed ek met jong Oranje waarin hij 1 van de betere spelers op het toernooi was.
 
binny
 
1
8 mei 2024 om 18:25
Drenthe had een bizar goed seizoen bij Feyenoord en was de beste speler van het jeugd EK, Joh wat was die goed zeg. Trouwens, hij deed het niet eens zo slecht in het begin bij Real, maar er was veel chaos bij de club, hij kreeg te maken met blessures en werd op de verkeerde posities gezet. Had een vrij grote speler kunnen worden als die er echt voor had geleverd. Jammer van Misehouy, groot talent, met een grote bek en weinig uitdaging vind ik. Hoop voor hem dat het goed uitkomt, maar ik voorzie een Daishawn Redan of Javairo Dilrosun route.
 
Downwards
 
8
8 mei 2024 om 14:37
Guido Albers heeft er niet voor niets zijn handen vanaf getrokken. Steeds was er een akkoord maar kwamen er toch weer aanvullende eisen vanuit meneer. Ontzettend jammer, prachtige speler maar als je niet wil, voor jou 10 andere.
 
lelijk
 
3
8 mei 2024 om 14:40
Gelijk heeft hij. Zoveel rare transfers de afgelopen jaren terwijl je liever de jeugd een kans kon geven.
 
manodedios
 
19
8 mei 2024 om 14:53
Rare en onnodige transfers waren er volop. En hij moet doen wat hem verstandig lijkt. Maar je kan niet met droge ogen beweren dat de jeugd bij Ajax geen kans krijgt. Zeker op zijn positie lagen en liggen er mogelijkheden. Ajax heeft er goed aan gedaan niet in te stemmen met zijn eisen. Dan was het hek van de dam geweest.
 
Martijn R
 
4
8 mei 2024 om 16:11
Hlynsson zit nu eenmaal een jaar voor hem, is momenteel ook wat verder - en heeft dus ook eerder de kans gehad. Misehouy zou als hij zich was blijven ontwikkelen vast ook wel zijn debuut gemaakt hebben tegen het einde van dit seizoen, en anders in de loop van volgend seizoen. Maar als hij daar niet voor wilt gaan, en met zijn 23 basisplaatsen in de KKD zichzelf overschat en geen perspectief ziet. Dan kan je Ajax daar lastig de schuld van geven. Vorig seizoen dat hij duidelijk nog achter Hlynsson. Dit seizoen had hij het moeten laten zien in Jong toen de IJslander doorgeschoven werd..
 
LeidseHood
 
1
8 mei 2024 om 16:21
Zeker met een coach als Schip had hij z'n debuut gemaakt. Die kijkt ook wel naar jeugd voor mijn gevoel.
 
London Calling
 
2
8 mei 2024 om 18:36
En toch breken er ondanks al die rare transfers nog steeds net zo veel spelers door als 5, 10, 20 of 30 jaar geleden en lopen er meer spelers met een Ajax achtergrond die ergens in Europa op het hoogste niveau spelen dan van om het even welke andere prof club. Hij had ook makkelijk zijn debuut al kunnen maken, zat immers niet voor niets vlak voordat hij geblesseerd raakte al een paar keer bij de selectie dit seizoen.
 
Sirius
 
10
8 mei 2024 om 14:42
Tja, dat die jongen naar zo'n club zou trekken, was wel behoorlijk waarschijnlijk. Ik hoop het niet voor hem, maar die zie je over een aantal jaren weer terug in de middenmoot van de Eredivisie als het niet te slecht voor hem afloopt. Dan komt ook hij erachter hoe vervangbaar hij is, want het kan je gewoon jaren aan ontwikkeling kosten. Maar goed, we gaan het wel zien.
 
marcianorbc
 
1
8 mei 2024 om 16:13
Altijd makkelijk zo`n reactie... je weet nooit hoe een carrière loopt. Voor ons is het een hobby/sport voor deze jongens is het hun werk. Als jij miljonair kan worden door als manager bij jouw huidige werkgever de overstap te maken naar administratief medewerker bij een groter bedrijf neem jij die stap ook. Hij kan bij ajax bijtekenen zijn kruisbanden afscheuren en nooit meer kunnen voetballen. Bij ajax blijven bied geen enkele garantie dat hij een grote carrière tegemoet gaat.
 
LeidseHood
 
0
8 mei 2024 om 16:23
Je weet het nooit maar alle onderzoeken tonen wel aan dat er meer toppers zijn die eerst doorbreken bij Ajax en dan een transfer maken dan andersom. Maar ook bij Ajax blijven biedt geen garantie zoals je al zegt, en dan is de keuze voor snel geld wel begrijpelijk op zich. Zeker voor een jonge jongen. Het is een soort risk reward inschatting, maar het is voor mijn gevoel ook wel slechte begeleiding en jonge jongens die makkelijk te verleiden zijn met status en geld.
 
Primetime
 
0
8 mei 2024 om 16:54
@leidsehood, maar dat is ook logisch. Er zijn veel meer jongens die blijven dan gaan. Het is al heel veel als er per lichting 2 spelers gaan en dat zijn ook niet eens altijd per se toppers. Uit lichting 2004 is bijvoorbeeld alleen Prince Aning vertrokken naar Dortmund maar die vertrok een paar maanden na zijn 18e terwijl hij al 2 jaar contractloos rondliep. Jongens uit zijn lichting 2004 die wel bij 1 spelen: van Hlynsson, van Axel Dongen (in zijn geval vooral geblesseerd zijn maar heel jong debuut gemaakt), Gooijer, hadden allemaal 1 of 2 jaar eerder al een contract
 
London Calling
 
0
8 mei 2024 om 18:59
@leidsehood het probleem is dat de verhouding daarin nooit meegenomen wordt. Als je die enkeling die vertrekt af gaat zetten tegen de spelers die bij Ajax doorbreken en vervolgens de top steekt dat inderdaad slecht af. Alleen voor elke speler die vertrekt zijn er al snel een stuk of 70 die wel blijven (immers er vertekt maar eens in de twee jaar een speler die ze graag hadden willen houden, en er lopen in elke groep vanaf de O16 20-30 spelers terwijl er richting jong Ajax van die groep ook nog weer 5-10 nieuwe spelers instromen/worden vervangen).
 
London Calling
 
0
8 mei 2024 om 18:44
@sirius, dat is uiteindelijk toch ook vooral onderbuik gevoel Als je naar de voorselectie van het Nederlands elftal kijkt, toch de beste 40 of zo spelers van dit moment is het aantal jongens die een deel van hun opleiding in het buitenland hebben genoten, en waarover dit dus wordt geroepen, zelfs buitenproportioneel hoog als je het afzet tegen het aantal spelers wat jaarlijks uit de nederlandse jeugdopleidingen stroomt. Probleem is dat we altijd alleen maar wijzen naar de jongens, en die zijn er zeker, die via deze weg mislukken en dat afzetten tegen de jongens die wel blijven en slagen. We zetten nooit alle jongens die vertrekken en slagen af tegen alle jongens die vertrekken, en alle jongens die blijven en slagen tegen alle jongens die blijven, dat laatste zijn er naar verhouding veel minder, zelfs als je alleen de jeugd spelers van de top 3-5 clubs zou pakken.
 
Primetime
 
0
8 mei 2024 om 22:38
@london calling, inderdaad. Zo'n Chelsea wordt altijd neergezet alsof je carriere mislukt is, maar ze hebben 6 Nederlandse jeugdspelers gehaald de afgelopen 15 jaar. 3 daarvan zijn international geworden. 25 caps, 19 caps en 44 caps. Nummer 4 zal er binnen nu en 1 jaar er ook ongetwijfeld er wel bijkomen
 
90 Minutes
 
4
8 mei 2024 om 15:29
Dit is wel wat meer dan ‘een foto met Haaland’ Als je goed kijkt zie je massagebanken en personeel met City kledij. Dit lijkt op iets van een fitness-/ massageruimte van City. En daar kom je niet zomaar binnen. Tenzij je een toekomstige/huidige speler bent.
 
theo uphus
 
3
8 mei 2024 om 15:38
Ik ken Misehouy slechts van het regelmatig kijken naar wedstrijden/samenvattingen van Jong Ajax. Ik ben dus geen insider. Maar ik kan de situatie wel analyseren. Ik begeijp niet dat als je aan het onderhandelen bent je telkens weer met aanvullende eisen aankomt. En dan zeker als je nog niets meer bent dan een talent. Daarvan namelijk barst het in Nederland. En kijk eens goed naar hoeveel talenten uitgroeien tot Ajax waardige spelers en hoeveel vooral ook niet. Wie is Misehouy op dit moment nou helemaal ? Ik begrijp Ajax heel goed in deze situatie. Je laat een ventje van drie turven hoog jou salarishuis niet bepalen en als vervolgens blijkt dat dat ventje dan niet wenst bij te tekenen, op zich zijn goed recht uiteraard, dan wordt het wel logisch dat men bij Ajax zegt: dien jij lekker je contract bij ons uit, maar we investeren niet verder in je toekomst. Dan mag hij dus gaan spelen waar hij recht op heeft, maar Ajax heeft niet de verplichting hem mee te laten spelen bij Jong of het A team. Terecht worden daar jongens ingezet waar Ajax nog wel van mag verwachten dat ze zich voor Ajax blijven inzetten. Ik ben benieuwd hoe het Misehoey verder zal vergaan, met name in hoeverre zijn arrogante houding/gedrag hem straks nog in de weg gaat zitten.
 
jeron
 
4
8 mei 2024 om 16:15
Mooi 3 jaartjes naar City waarvan 1 in de jeugd, 1 verhuurd aan een One en een championship Daarna geluk hebben dat je bij een middenmoter ergens kunt belanden. Talenten breken niet door bij City Beetje slimme makelaar had hem wel juist NU bij Ajax laten tekenen. Kans op veel minuten, in de kijker spelen en dan een mooie stap maken
 
WAC79
 
1
8 mei 2024 om 16:26
Lekker laten gaan ajuu zien we wel terug over 3 jaar bij een laagvlieger
 
oigatinha
 
1
8 mei 2024 om 16:36
Over drie jaar dus de sterren van fe hemel spelen bij psv, alwaar hij deze eisen niet zal stellen maar nog vol van rancune naar Ajax zit.
 
Primetime
 
0
8 mei 2024 om 17:18
Ik denk dat hij wel zo slim is om een lang contract te tekenen en dan onder een City salaris daar te spelen. Net zoals een Hoever die voor meer dan 2 miljoen bij PSV zat
 
GJ7300
 
2
8 mei 2024 om 18:15
Waar is Bouy tegenwoordig? Redan? Nouja
 
Dj10
 
1
8 mei 2024 om 20:19
Ajax blijft fouten maken met de talenten die ze hebben. Spelers verbannen en verwachten dat hij dan wel bij tekent. Als speler staat hij in zijn recht om zijn eisen te stellen want hij weet zelf ook hoe goed hij is. En om mindere spelers wel de kansen zien krijgen in het eerste snap ik zijn actie wel. Nou mogen ze in amsterdam wel een cursus menselijkheid en binding nemen ook.
 
Jack Jackson
 
0
8 mei 2024 om 21:33
Is een middelmatige speler die zelfs in Jong Ajax al niet z'n stempel kon drukken. Lekker laten gaan...
 
DRL80
 
0
8 mei 2024 om 23:42
Dat wordt toch helemaal niks. Over een jaar of drie zien we hem bij (als hij geluk heeft bij) NEC of Zwolle, of iets er tussenin. Bij ManC gaat hij niet doorbreken, heeft hij de mentaliteit niet voor. Wordt 4x in 2 jaar verhuurd en dan met hangende pootjes terug. Met een iets dikkere portemonnee dan wanneer hij bij Ajax voor z’n kans gegaan was. Mag. Helemaal zijn keuze. Maar hoeveel voorbeelden moet men nog hebben om te zien dat dit niet de route is?