'Xavi Simons kan Paris Saint-Germain achterlaten voor opzienbarende terugkeer'
Woensdag, 8 mei 2024 om 08:47

Xavi Simons keert komend seizoen mogelijk terug bij FC Barcelona. De Oranje-international wordt dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig en keert na de zomer in principe terug in Parijs, maar door een speciale clausule in zijn contract is het niet ondenkbaar dat Simons volgend seizoen voor Barça uitkomt.

Met die berichtgeving komt Mundo Deportivo op de proppen. De verbintenis van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler bevat een bepaalde bepaling die hem het recht geeft om zelf een club uit te kiezen indien hij wederom verhuurd wordt.

Meer: De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain

Dat is waar de deur naar Barcelona opengaat. De werkgever van Frenkie de Jong beschikt zoals bekend niet over de financiële middelen om grote definitieve transfers af te ronden en dus is een huurdeal voor een speler met de kwaliteiten van de 21-jarige Simons een gouden uitkomst.

De voormalig PSV'er zou daarnaast maar al te graag terugkeren bij Blaugrana. Simons speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Barcelona en kende bij La Masía een succesvolle periode.

Wetende dat Barcelona de deal graag zou beklinken, heeft Simons een gesprek ingepland met PSG-president Nasser Al-Khelaïfi. Daarin wil de geboren Amsterdammer zijn werkgever overtuigen akkoord te gaan met de overstap.

Een definitieve transfer van Simons naar Barcelona lijkt volledig onhaalbaar. PSG verlangt naar verluidt een bedrag van minstens honderd miljoen euro om de Leipzig-smaakmaker te laten gaan, een som die Joan Laporta namens Barça absoluut niet kan ophoesten.

Simons maakt dit seizoen grote indruk in Duitsland. In 42 wedstrijden namens Leipzig was hij vooralsnog goed voor 9 doelpunten en 15 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:59
22:59
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
0
   
22:43
22:43
Mooi fragment: tranen over wangen bij Radio 1-commentator op slotdag Eredivisie
2
   
22:40
22:40
AS Roma houdt Lazio definitief onder zich en blijft hopen op Champions League
1
   
22:34
22:34
Perez en Vink zijn het roerend eens over wie beste aankoop in de Eredivisie is
8
   
21:55
21:55
Guardiola gaat direct na titelwinst in op onzekere toekomst bij Manchester City
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Suarez 7
 
18
8 mei 2024 om 08:52
Lamine Yamal en Xavi Simons op de vleugels. Het is piepjong; maar de creativiteit zou ervan af spatten. Als Barcelona zijnde blijf je een selectie met potentie hebben. Mijn opstelling voor volgend jaar zou zijn: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Gundogan, Pedri, Yamal, Lewandowski en Simons.
 
Sjeffie88
 
18
8 mei 2024 om 08:58
Kounde op rechts is niks. Gündogan brengt nu al te weinig. Lewa op leeftijd. Met zo’n elftal is er net als dit jaar weinig eer te behalen.. Christensen is al helemaal drama
 
IniestaFCB
 
31
8 mei 2024 om 09:21
Koundé is de laatste maanden best goed op rechtsback en Gündogan is wellicht de beste speler van Barca dit seizoen. Daarnaast is Christensen ook altijd redelijk solide wanneer hij speelt. In mijn opinie dan hé. Haha
 
Joga_Bonito10
 
21
8 mei 2024 om 09:33
Sjeffie, Dit kan 2 dingen betekenen. 1). Je bent aan het trollen. 2). Je hebt er 0,0 kijk op. Persoonlijk weet ik oprecht niet welke van de 2 het is.
 
jajoh89
 
2
8 mei 2024 om 14:27
Optie 3: hij heeft gewoon een andere mening dan dat jij hebt. Och wat een opties weer
 
FCVoetbal23
 
0
8 mei 2024 om 16:10
Gündogan speelt echt dramatisch, blinkt wekelijks uit in balverlies en foute keuzes.
 
Pesso-PSV
 
2
8 mei 2024 om 10:00
Die jongen heeft meer verstand van clausules dan voetbal.??
 
ModricMagic
 
1
8 mei 2024 om 13:26
Gaat niks worden als je middenveld nog steeds Gã¼ndogan, Pedri en De Jong gaat zijn haha. Dat was dit jaar al dramatisch. Alle 3 zijn ze verdedigend veel te zwak. Er is een reden waarom Christensen daar nu staat. Een verdedigende middenvelder zou prioriteit nummer 1 moeten zijn daar. En dan moet je harde keuzes maken tussen De Jong, Pedri of Gavi want Gã¼ndogan lijkt me onbetwiste basisspeler.
 
Ouwehoeri
 
36
8 mei 2024 om 08:54
Die vent heeft zoveel clausules dat hij helemaal zelf zijn toekomst bepaalt. Slim. Vind het wel nog steeds zonde dat psv hier niet meer geld uit heeft kunnen halen, maar super mooi dat hij een jaartje bij psv speelde
 
GunneRo
 
1
8 mei 2024 om 09:54
Ja? Er zit nul vastigheid in. Net 21 jaar en heeft al bij Barca, PSG, PSV en Leipzig gezeten. Geweldig talent, maar als hij nu geen vaste plek kiest waar hij kan doorgroeien dan voorzie ik dat hij blijft steken in zijn ontwikkeling.
 
Pedri16
 
17
8 mei 2024 om 10:00
Waarom voorzie je dat? Aangezien hij vorig jaar bij PSV mega stappen heeft gezet, en dit seizoen doodleuk hetzelfde doet bij Leipzig zonder aanpassingstijd. Uiteindelijk wil je vastigheid, dat zal er ook vast op een moment komen. Ik denk dat Xavi nog één laatste huurperiode bij Barcelona echt niet zou deren. Uiteindelijk zal hij dan bij PSG blijven volgend jaar vermoed ik, omdat zij geld zat hebben om elke aanbieding te weigeren.
 
RM1335
 
4
8 mei 2024 om 13:41
Volgens mij heeft Simons zich bij Leipzig als een speer ontwikkeld en als hij daar nog een seizoen zou blijven zou dat hem nog beter maken. Daarentegen als Barcelona hem kan halen moeten ze dat zeker doen. Of dat de beste stap voor Simons is weet ik niet zo zeer, gezien de onrust bij de club, de financien, de fratsen van Laporta en de frustraties van trainer Xavi. Ik denk dat Simons meer gebaat is bij een minder turbulente omgeving.
 
Salerno1919
 
45
8 mei 2024 om 08:59
Past wel bij barcelona met altijd dat verongelijkte en gezeur. Maar een fantastische voetballer wel
 
Herosennin44
 
0
8 mei 2024 om 13:08
@salerno1919 Zeurt Xavi? Over wat dan?
 
Zaza62
 
2
8 mei 2024 om 09:18
Is meer dan welkom. Alleen moeten we eerst nog een goede back fixen en dan pas naar zulke opties kijken.
 
janter
 
4
8 mei 2024 om 09:26
Ook al is het een huurdeal, laat maar komen. Xavi heeft snelheid, versnelling, flinke dribbelskills en een prima schot. Plus een flinke dosis gretigheid. Als het zou kunnen, lekker doen!
 
Pedri16
 
1
8 mei 2024 om 10:08
Man wat zou dit heerlijk en doodzonde tegelijk zijn. Xavi Simons bij Barcelona wordt echt genieten verwacht ik. Kent de club, stad en speelstijl op zijn duimpje dus zal weinig moeite met aanpassen hebben vermoed ik. Het zou dan weer enorm jammer zijn dat dit maar beperkt blijft tot een jaar. Ik verwacht absoluut niet dat PSG gaat meewerken aan een transfer volgend jaar. We hebben het gezien met oa Verratti. Als PSG iets niet wilt gebeurt het niet. Een van hun grootste talenten aan Barcelona lijkt me niet des Psg’s
 
janter
 
1
8 mei 2024 om 10:48
Het is vooral jammer dat ie toentertijd weg is gegaan bij Barca. Weet even niet meer de reden zo 123, maar als die was gebleven had je echt een topper in huis die de komende 10 jaar zeker mee kan. Al is het wel nog altijd een klein beetje de vraag of die dan nu ook op dit niveau zat. Maarja hij zou volop kansen hebben gekregen bij Barca, met de hedendaagse selectie en filosofie.
 
Pedri16
 
4
8 mei 2024 om 11:06
Ik dacht dat hij vrij veel eiste. Ik meen een vaste plek bij het eerste elftal op zijn 16e en meer salaris. (Barcelona bood 100k per jaar, PSG 1 miljoen) dit was overigens in een periode waar er bij Barcelona weinig talenten doorbraken. Het jaar nadat hij weg ging kregen gasten als Ansu Fati de kans. Daarna volgden natuurlijk Pedri, Gavi, Baldé en nu Fermin, (generatiegenoot van Xavi) Cubarsi en Lamine. Jongens als Moriba, Mingueza, Puig, Carles Perez kregen ook de kans. Echter voldeden zij om uiteenlopende redenen niet. vóór Ansu Fati stonden we niet bepaald bekend om het kansen geven aan jeugdspelers. Dit kan een combinatie van gebrek aan aanwas zijn, maar ook gewoon coaches die het niet aandurfden. Met de kennis van nu zou het logischer zijn om te blijven, maar op het moment van vertrekken brak er echt heel weinig door. Dus dat in combinatie met meer geld en garantie op meetrainen met het eerste bij PSG gaf de doorslag.
 
barcalover123
 
0
8 mei 2024 om 11:13
@pedri ik zie al waar dit heen gaat lol. Laporta die belt met de vraag hoeveel Xavi moet gaan kosten. PSG die vervolgens Yamal en Araujo hun contracten afkoopt.
 
janter
 
0
8 mei 2024 om 11:16
Ja dat klinkt wel als een logisch verhaal. Echter vind ik zijn eisen ook wel onredelijk, zeker dat hij een vaste plek op zijn 16e wilde hebben. Zat hij ook niet bij Raiola? Die kan zijn hoofd misschien ook wel op hol hebben laten slaan.Al met al zou het wel een fantastische match zijn. Xavi Simons ademt puur voetballiefhebberij en dat hebben we bij Barca vaker gezien, zeker wat uit de jeugd is gekomen in het (verre) verleden. Een goede dribbelaar die mannetjes kan passeren kunnen we goed gebruiken, want momenteel kan denk ik alleen Yamal dat als je kijkt naar aanvallers.
 
Lierse1997
 
0
8 mei 2024 om 11:24
Eiste hij niet ongeveer hetzelfde dat Fati kreeg? En aan hem wilde Barcelona dat wel geven maar aan Xavi niet.
 
Primetime
 
2
8 mei 2024 om 11:57
@lierse1997, nee, hij wilde hetzelfde als Moriba
 
LeukSpelletje
 
3
8 mei 2024 om 09:36
Nou laat maar komen. Op Lamine na beter dan wie dan ook op flank op dit moment. Als je een koopoptie kan bedingen is het al helemaal mooi!
 
Migi
 
2
8 mei 2024 om 10:18
Maar gaat PSG hem weer verhuren dan? Die kunnen hem zelf ook best gebruiken volgens mij.
 
Menterio
 
1
8 mei 2024 om 10:43
Ik zou als PSG deze jongen meteen terug halen en die Dembele die al sinds Dortmund niet meer s wat het s geweest verkopen. Bouwen aan een nieuw elftal moeten ze. Met zo min mogelijke grote sterren, maar grote talenten uit Frankrijk en buitenland. Met een paar evaren rotten er tussen die kunnen leiden. Het is nu teveel los zand met geen duidelijke hierarchie of een leider.
 
Reppi
 
2
8 mei 2024 om 11:00
Met Dembele rechts en Barcola links heb je op de vleugels gewoon een lekkere aanval. Ik zou Xavi daar lekker op 10 zetten.
 
barcalover123
 
2
8 mei 2024 om 11:15
Reppi Op papier heb je een leuke aanval maar Dembele bakt er eigenlijk sinds zijn vertrek bij BVB niks van.
 
jajoh89
 
1
8 mei 2024 om 14:37
Onzin natuurlijk. Heeft veel last van blessures gehad en die hebben hem parte gespeeld. Heeft gwn goeie periodes gehad hoor. Je klinkt nu vooral zuur dat die weg is bij Barca
 
Anfield1892
 
0
8 mei 2024 om 22:33
Zeggen dat hij er helemaal niks van bakt is wat overdreven. Maar hij is wel zo wisselvallig als het weer. Wisselt fenomenale wedstrijden af met knullige prutswedstrijden.
 
Reppi
 
5
8 mei 2024 om 10:58
Als er geen kans is op vaste overname zou ik het niet doen. Zit je lekker op te leiden voor PSG.. Ik snap dat het een geweldige speler is maar vooral het idee dat je aan het opleiden bent voor PSG irriteert me haha!
 
Pedri16
 
4
8 mei 2024 om 11:09
Het geeft je natuurlijk wel voldoende tijd om nog een jaar te wachten met een linksbuiten kopen. Misschien is een Leao ineens beschikbaar over een jaar, of wilt Nico Williams dan wel komen. Dan is het best handig om een basiswaardige buitenspeler te huren zodat je dit jaar kan focussen op andere posities versterken. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als het maar bij een jaar blijft, alhoewel Xavi misschien nog een stiekeme clausule heeft die het ineens wél mogelijk maakt om hem te halen een jaar later.
 
miki1959
 
1
8 mei 2024 om 11:04
Tja moet je eraan beginnen voor maar 1 seizoen? Volgens mij willen Bernardo Silva en Kimmich dolgraag naar Barcelona als Laporta het op een of andere manier voor elkaar kan krijgen hun te halen dan heb je echt een goed ploeg staan
 
Pedri16
 
1
8 mei 2024 om 11:11
Dat heb je dan echt niet. Op papier ja, in praktijk nee. Dan heb je dus nog steeds geen defensieve middenvelder en linksbuiten. De grootste probleemposities dit jaar. Dan kan je in topwedstrijden gewoon wéér met Christensen op het middenveld spelen omdat Kimmich niet goed genoeg kan verdedigen. Kimmich is onnodig als je Frenkie houdt. (Ze hebben beiden de handicap niet zonder breker naast zich te kunnen spelen) . Bernardo zou een prima aankoop zijn, maar wel pas nadat je je verzekert hebt van een linksbuiten en defensieve middenvelder.
 
HZ7-22
 
1
8 mei 2024 om 12:40
Is Gavi niet die breker? Ja hij is geen 1.90, maar agressiever dan hij zijn er maar een paar.
 
Pedri16
 
0
8 mei 2024 om 13:01
Ik vind Gavi daarin te onbetrouwbaar. Gavi is geen defensieve middenvelder. Eerder een box to box die over het hele veld druk zet. Ik vind Gavi wel veel beter verder op eigen helft. Dan komt zijn slimme wegdraaien en harde werken meer van pas. Hij blinkt in mijn ogen niet echt uit in defensief positioneren en ballen onderscheppen. Wel in duels spelen en tackelen. Het kán werken. Zeker als je een formatie hanteert met Koundé die bij Araujo en Christensen/Cubarsi aansluit waardoor je defensief staat met 3 centrale verdedigers en Kimmich en Gavi daar weer voor. De vraag is wat je dan met Frenkie doet. Die kan niet verder naar voren spelen, en Kimmich is beter. Frenkie op de bank is een overbodige luxe.
 
GLENNN
 
1
8 mei 2024 om 13:03
Tsja. Als je gister de creativiteit bij PSG zag, dan kan je een Simons volgend jaar toch wel gebruiken. Of vanuit de 10 op het middenveld of vanaf links. Barcola heeft ook vooral ruimte nodig lijkt het om zijn actie te maken. Kan niet in de kleine ruimte gemakkelijk er langs gisteren... Barcola - Ramos/muani - Dembele en erachter Simons. Daarachter dan weer Vitinha met een controleur als Ugarte bijvoorbeeld. Dan heb je toch een heerlijk elftalletje staan?
 
ModricMagic
 
1
8 mei 2024 om 13:28
Zou het heel vreemd vinden als PSG Simons nog een keer wil verhuren. Die kunnen hem zelf wel goed gebruiken. Zeker bij het aanstaande vertrek van Mbappé. Simons kan prima op de flanken met Barcola en Dembele. En ook op het middenveld kan die spelen. En beschikt over een dosis creativiteit die ze op het moment missen.
 
ErnumsJung
 
0
8 mei 2024 om 16:21
Toch vind ik hem gehyped of zo.. 100 miljoen gaat niemand voor hem neerleggen… leuke voetballer maar meer ook niet, (nog) geen wereldtop.