Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
Zaterdag, 27 april 2024 om 19:32

Erik ten Hag is niet blij met de arbitrage in de Premier League. De manager van Manchester United, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen nummer negentien Burnley, vindt het onbegrijpelijk dat zijn ploeg geen strafschop kreeg in blessuretijd nadat een voorzet van Antony tegen de hand van een Burnley-verdediger aankwam. Aan de andere kant gaf André Onana een penalty weg, waardoor zijn ploeg punten morste.

"We zijn niet gelukkig met de scheidsrechters", moppert Ten Hag na afloop in gesprek met Sky Sports. "We hebben de laatste weken ontzettend veel strafschoppen weggegeven. Deze strafschop, van Burnley, is wel gerechtvaardigd, dat moet ik toegeven."

Meer: Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United

"Maar aan de andere kant waren er vandaag twee tot drie strafschopsituaties en hadden we minstens een penalty moeten krijgen", aldus de balende manager. "Garnacho werd geraakt en had er een moeten krijgen." Uit de beelden wordt echter duidelijk dat de vleugelaanvaller zich wel erg makkelijk laat vallen in de zestien in een persoonlijk duel.

"En dan de laatste handsbal van Burnley, dat is honderd procent een strafschop. Als Aaron Wan-Bissaka een penalty tegenkrijgt in de halve finale van de FA Cup, dan moet de bal nu ook op de stip. Het is erg inconsequent allemaal", kan Ten Hag zijn frustratie niet verbergen.

Wan-Bissaka maakte vorige week kort voor tijd ongelukkig hands, waardoor Coventry City op 3-3 kwam na een 0-3 achterstand. Manchester United bereikte na de gewonnen penaltyserie op Wembley overigens alsnog de bekerfinale, met daarin Manchester City als tegenstander.

Kritiek op eigen ploeg


Ten Hag kijkt overigens ook kritisch naar zijn eigen ploeg. "We moeten in de spiegel kijken. We gaan de fout in bij de 1-1 van Burnley. Maar we zijn ook afhankelijk van de arbitrage en we verwachten van die mensen dat ze verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten begrijpen wat het betekent voor ploegen en managers."

Drie minuten voor het einde van het duel met Burnley sloeg het noodlot toe voor de kwakkelende ploeg van Ten Hag. Onana deelde bij een luchtduel een beuk uit in het gezicht van Datro Fofana en de bal kwam na een VAR-check op de stip te liggen. Zeki Amdouni liet Onana vervolgens kansloos vanaf elf meter

Meer nieuws
   
21:09
21:09
PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
12
   
21:07
21:07
Speler zakt in elkaar en wordt gereanimeerd: finale Achilles Veen-GOES gestaakt
0
   
20:50
20:50
Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
9
   
20:32
20:32
Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe trainer van Ajax
77
   
20:06
20:06
Sergiño Dest vertrekt uit Eindhoven: PSV licht koopoptie niet
59
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
JK-Ajax
 
5
27 april 2024 om 19:38
We hebben het qua hands regel ook ontzettend lastig gemaakt momenteel in de voetballerij, wie weet nou exact nog waar hij aan toe is? Aan de andere kant is de regel hands is hands ook weer arbitrair.
 
Sulejmanii
 
16
27 april 2024 om 19:39
Ik vrees dat Ten Hag toch ontslagen gaat worden, van mij mag hij altijd terugkeren naar Ajax. Maar ik denk dat hij het beter op een later moment kan doen, de verwachtingen zullen te hoog zijn. En niemand gaat ze volgend seizoen al waar kunnen maken, afbreuk risico is te groot voor Erik.
 
degebetenhond
 
2
27 april 2024 om 22:30
Helemaal mee eens. Als hij ontslagen wordt, zie ik hem eerder bij een Duitse subtop/middenmoter. Een Mönchengladbach zou ik bijvoorbeeld een zeer geschikte club voor hem vinden. Nee, die hebben niet hetgeen gewonnen wat Ajax won, maar is wel gewoon een stabiele club (met potentie) in de Bundesliga. Daarnaast ligt het ook niet heel ver van de Nederlandse grens.
 
buluciano
 
0
28 april 2024 om 00:56
Super jammer idd dat hij ontslagen waarschijnlijk word. Dat denk ik ook namelijk, maar wat had ik hem een succes gewenst zeg bij ManU. Maar hij heeft er iig een prijs gewonnen. Weliswaar een kleintje, maar toch een prijs.
 
Migi
 
40
27 april 2024 om 19:47
Hij zei na de wedstrijd ook dat United een van de aantrekkelijkst spelende teams in de competitie is en veel kansen creëren door goed voetbal.Tijd om te gaan Erik.
 
Weef
 
0
28 april 2024 om 10:37
Lol, serieus? Hij weet toch dat er uitgebreid statistieken worden bijgehouden in de PL toch? Qua balbezit, expected goals en gecreëerde kansen staat United allemaal zo rond de 10e plek. Ze voetballen gewoon als een middenmotor.
 
YoeriCFC
 
25
27 april 2024 om 19:47
Praatjes vullen geen gaatjes Erik, neem je verantwoordelijkheid eens en geef toe dat je een ongelukkig en matig elftal nog veel slechter laat voetballen.. Voor de top lijkt Ten Hag me gewogen en te licht bevonden, wat een triest voetbal legt zijn ploeg wekelijks op de mat.. Enkel Pochettino doet het wat mij betreft slechter!
 
SB3DORDT1980
 
7
27 april 2024 om 20:52
Precies Yoeri. Ik kijk al sinds de jaren 90 match of the day. Daarom blijft manu mijn favoriet, altijd. Maar sinds Sir Alex weg is, is het weg. De filosofie van oa v gaal en mourinho waren niet om aan te gluren. Ik dacht dat het voetbal terug zou komen, maar die aankopen icm het voetbal.. wat schaam ik me voor Ten Hag!
 
Leeds01
 
2
28 april 2024 om 06:06
ik betwijfel of veel managers het beter zouden doen, met dit matige elfalt. En de vele geblesseerde. Wel ben ik het je eens, dat het spel wel beter kan
 
PSVparasiempre
 
17
27 april 2024 om 19:56
Als een coach begint over de scheidsrechter, weet je dat zijn excuses op zijn. Tijd om te gaan. Hij heeft vier keer zo veel geld weggep.st als Mislintat. Alleen al Antony. Hoe haal je het in je hoofd.
 
psvhoudoe
 
3
27 april 2024 om 20:23
lijkt me sterk dat hij de onderhandelingen voor die spelers ook heeft gedaan. ten hag is zeker deels verantwoordelijk voor het slechte spel, maar betere coaches is het ook niet gelukt. united als club is gewoon zwaar in verval, andere clubs zien ook dat ze wanhopig zijn en melken ze tot de laatste cent, dat is echt niet ten hag zijn schuld.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
9
27 april 2024 om 19:58
Soms heb je de scheids mee, soms tegen. Voor mijn gevoel United net wat vaker mee, dus Ten Hag moet niet zeiken. Hij weet dat zij positie precair begint te worden dus slaat hij om zich heen en geeft van alles en nog wat de schuld. Vaak het begin van het einde.
 
ManUtd36
 
22
27 april 2024 om 20:19
Dan zit "jouw gevoel" er stevig naast. Ook heel gek wanneer je 2 goedkope penalties hebt gekregen tegen United en ook in deze wedstrijd waren er 2 penaltymomenten die je niet mee krijgt. En ik kan nog wel een handvol momenten gaan opnoemen van dit seizoen. Maar als United wordt bestolen dan is er geen media die er aandacht aan besteed. Krijgt de tegenstander geen penalty zoals op de eerste speeldag tegen Wolves, dan schreeuwt iedereen het van de daken.
 
Jari-Gunner
 
17
27 april 2024 om 20:03
Begint wel beschamend te worden met die man. Loopt het hele seizoen al van alles en iedereen de schuld te geven maar de hand in eigen boezem stekken ho maar. Heeft ie het toevallig nog over de buitenspel goal van Garnacho tegen Arsenal gehad? XD
 
ManUtd36
 
16
27 april 2024 om 20:31
Laat me raden, je hebt de wedstrijd nirt gezien? En niemand praat meer over die wedstrijd, behalve Arsenal fans. Je krijgt alleen geen trofee voor een gestolen overwinning op United. Het wordt gewoon weer een jaar zonder prijzen, dat is pas beschamend met zo'n elftal
 
Jari-Gunner
 
13
27 april 2024 om 20:48
Volgens mij ben ik hier de enige Arsenal fan die in dit artikel reageert? Is daar een verbod op ofzo? Ten Hag heeft in deze ook gewoon gelijk hoor maar hoe vaak ik die man heb zien klagen over van alles en nog wat is enorm overdreven. Het is gewoon beschamend dat je in eigen huis niet eens een fatsoenlijke pot op de mat kan leggen met een team wat ondanks alle blessures nog meer kost dan de hele begroting van de tegenstander. En maar weer met excuses komen. Net als dat hij het vrij recent nog steeds over de buitenspel goal van Garnacho had (vandaar dat ik dat aanhaalde) iets wat in het begin van het seizoen had plaatsgevonden. Zeg gewoon dat je team niet goed genoeg was en laat het daarbij ipv telkens maar weer naar allerlei excuses te zoeken.
 
a.t.
 
3
27 april 2024 om 20:55
Doet t nog steeds zeer ManUtd36? Ik snap best dat t zeer doet als je clubje verliest maar jarigunner heeft hier gewoon een punt. En als je bij bijna ieder persmoment die wedstrijd tegen Arsenal aanhaalt dan vraag je gewoon om zo`n reactie.En een jaar zonder prijzen komt wel vaker voor. Daar is de concurrentie te groot voor in de PL. Zou ik me niet zo druk over maken als ManU fan zijnde.
 
ManUtd36
 
8
27 april 2024 om 20:57
Bij bijna ieder persmoment? Je wil dat ik daar serieus op in ga?
 
ManUtd36
 
6
27 april 2024 om 20:59
Heb ik gezegd dat het verboden is om te reageren? Managers klagen weleens, dat doet hij niet vaker dan anderen. Ten Hag laat ook regelmatig scheidsrechterlijke dwalingen gaan. Vandaag, na 2 of 3 penaltymomenten niet. En United is al een tijd niet goed. Daarom is het extra zuur als je door ongelukkige beslissingen een wedstrijd niet wint want we hebben de punten hard nodig.
 
a.t.
 
2
27 april 2024 om 21:00
Gechargeerd uiteraard, had ik er misschien bij moeten zetten. Tis wel zo dat hij ieder persmoment wel excuses weet te bedenken.
 
a.t.
 
0
27 april 2024 om 21:02
Snap ik. Wij kennen dat gevoel maar al te goed als Arsenal fans zijnde....
 
wiezie
 
4
27 april 2024 om 20:16
De gehele wedstrijd aan beide kanten was niet om aan te zien. Het simple passing was gewoon verschrikkelijk, het leken wel twee clubs uit de 7de klasse wauw niet te geloven, er zijn gewoon echt verschrikkelijke momenten in de wedstrijd, zoveel om op te noemen, drama echt een drama, maar Ten Hag had groot gelijk kwa pingels, Manu had er echt twee moeten hebben. Maar goed zelfs die voorsprong zouden ze nog weggeven met de clown Onana. Jeetje of ten Hag moet weg of het team moet Flink opgepimpt worden. Want ook die spits drama 70 mil had je net zo goed weghorst kunnen houden.
 
Leeds01
 
1
28 april 2024 om 06:10
elk jaar word er met geld gesmeten
 
pinko
 
6
27 april 2024 om 20:18
Ten Hag is weer wild om zich heen aan het slaan, want hij presteert bedenkelijk met zijn team. Ik zou zeggen: koop een grote spiegel!
 
TheRoscoe
 
1
27 april 2024 om 20:43
Het is wel dik hands inderdaad, dus in dat opzicht ben ik het eens met Ten Hag. Ook al is Ten Hag een manager die het niet gaat redden bij Manchester United vanwege zijn eigen tekortkomingen.
 
Kampioenen1980
 
2
27 april 2024 om 21:21
Ondanks die bijzondere dingen zei. Heeft hij naar mijn inziens gelijk. Dit was hands, en dus een penalty
 
wopsurvivor
 
2
28 april 2024 om 00:54
Ik zie Onana wekelijks domme dingen doen. Hij geeft zoveel risicovolle ballen door het midden.. hij lijkt tactisch gewoon niet goed te zijn. En dan weer een cruciale overtreding die tot een terechte penalty leidt.. Tijd voor die andere keeper. En wat ik bij sommige spelers van United ook mis is de echte wil om te winnen, de passie en de strijd voor de club.