Janssen lacht om Berghuis: 'Gewoon een leuk tikkie, geen klap van een bokser'
Maandag, 24 september 2018 om 09:12

Steven Berghuis sloeg in de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht (1-0) een modderfiguur door na een klein tikje van Willem Janssen theatraal naar de grond te gaan. De verdediger van de Utrechters benadrukt in gesprek met De Telegraaf dat er geen sprake is van vijandigheid tussen beide spelers, die elkaar kennen van hun gezamenlijke tijd bij FC Twente.

"Wat doe je nou, man? Dat was het eerste wat ik me afvroeg toen ik hem opeens achter mij zag liggen", zegt Janssen. "We waren kort voor dat moment, waarbij hij op het gras lag, in een duel verwikkeld. Ik veroverde de bal bij hem en toen dat duel voorbij was, liep ik even langs en gaf hem een tikje op zijn hoofd. Zo van: hé, ik had je. Gewoon een leuk tikkie, geen klap van een bokser, joh."

Janssen had geen vrees dat hij na inmenging van de VAR gestraft zou worden voor het tikje. "Nou, dat zou wel heel gek zijn geweest. Ach, Stevie is af en toe zo. Ik schrok er niet van", concludeert de verdediger. Eerder in de wedstrijd kreeg Robin van Persie het aan de stok met Timo Letschert, nadat de routinier dacht dat de verdediger naar hem gespuugd had. Letschert: "Van Persie kwam naar mij toe en zei: Spuug je nou?"

"Daarop antwoordde ik: waar heb je het over? Misschien kreeg hij een grote druppel in zijn nek want het regende flink. Hij bleef erover praten, maar je denkt toch niet dat ik gek ben? Als je zoiets doet heb je toch meteen een rode kaart te pakken met de VAR", vervolgt Letschert. "Ik doe alles om te winnen, maar ik spuug niet. Het maakt me niet uit of hij me gelooft. Het zal me worst wezen, ik weet toch zeker zelf dat ik het niet deed."

Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
9
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
   
22:25
22:25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
78
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Etihad
 
46
24 september 2018 om 09:14
Lekker straffen deze actie. Anders zullen ze dit altijd blijven doen, al is het maar één wedstrijd. Hoort niet bij de Feyenoord-cultuur thuis dit soort fratsen. Dan moet je naar Barcelona kijken.
 
ProTukker
 
30
24 september 2018 om 09:15
Ik hoop dat Berghuis hier alsnog voor bestraft wordt. Hetzij door de Knvb, hetzij door Feyenoord zelf en het liefst door allebei.
 
Tornado72
 
14
24 september 2018 om 09:20
Het is uitermate onsportief maar ik geloof niet dat er ooit een speler gestraft is voor slecht theater.. Wat Onana deed kan ook niet en zal ook niet worden bestraft. Ik geloof dat Berghuis zich volledig bewust is van z'n zielige vertoning en dat dat hij de ogen uit z'n kop schaamt door zo op tv te komen.
 
 
5
24 september 2018 om 09:48
Dan wordt het tijd dat we daar mee beginnen. Helemaal met de VAR tegenwoordig moeten we dit soort trieste schwalbes kunnen bestraffen. Net zo lang met geel bestraffen tot die zielige kleuters er een keer mee ophouden. " Ik geloof dat Berghuis zich volledig bewust is van z'n zielige vertoning en dat dat hij de ogen uit z'n kop schaamt door zo op tv te komen." Dit vraag ik me dus oprecht af omdat ik zo veel spelers dit soort acties wekelijks zie herhalen.. Volgens mij interesseert het ze niet eens meer of ze wel of niet voor lul staan.
 
Tornado72
 
3
24 september 2018 om 10:01
De Var is er ook niet om in te grijpen in dit soort gevallen alleen bij doelpunten waarbij eventueel iets tegen de regels is vooraf gegaan en bij eventuele rode kaarten. De Var had bijvoorbeeld kunnen ingrijpen bij de elleboogstoot van Onana gisteren....
 
Tornado72
 
16
24 september 2018 om 09:15
Dat theater van Berghuis sloeg helemaal nergens op, gelukkig vond hijzelf ook dat hij zichzelf enorm voor lul zette.
 
Sverige4u
 
3
24 september 2018 om 10:38
Dat is mosterd na de maaltijd. Als Janssen een rode kaart hier voor krijgt staat Utrecht met 10 man dankzij het belachelijke theater. Dat je na afloop dan zegt dat het dom was is je actie goed praten, de volgende keer doet hij het weer
 
Tornado72
 
0
24 september 2018 om 11:20
Ik vraag me af of Berghuis dit nogmaals zal doen, ik kan niet in de toekomst kijken. Dat dit gedrag uitermate onsportief is zijn we het allemaal wel mee eens..
 
NJfromVOL
 
5
24 september 2018 om 09:23
Het voetbal gaat tenonder aan theater en gesimuleer. Heel irritant, met Neymar als exponent. In alles zie je dat Neymar een aantal klassen beter is dan Berghuis, wat een zielige poging tot een schwalbe. Helaas heeft de scheidsrechter te weinig middelen om (vooral kleine) misstanden, zoals wegtikken van een bal, weggooien etc goed aan te pakken.
 
stengun
 
14
24 september 2018 om 09:27
waar ik me met stijgende lijn aan het irriteren aan ben is het tijdrekken door de Keepers Gisteren ook weer, die keeper van Utrecht heeft alles bij elkaar misschien wel 3 a 4 minuten lopen rekken en er wordt niks meer aan gedaan tegenwoordig. nou neem ik het de keeper van Utrecht niet perse kwalijk, want als er niet voor gestraft wordt, waarom zou je het dan laten? maar er was ooit een 6 seconde regel, met een gele kaart als je er te vaak te lang over deed maar het lijkt wel of scheidsrechters die regel nog maar heeeeeel incidenteel hanteren, en als ze het al doen gebeurt het in de 87e minuut pas (te laat!)
 
jw888
 
0
24 september 2018 om 11:54
Inderdaad.. een keeper mocht de bal 6 secondes in de handen hebben... een-en-twintig, twee-en-twintig... en dan tot 26. Ik tel vaak mee: komt zo vaak voor dat een keeper de bal bij 28, en gisteren bij Emmen-Zwolle zelfs dertig secondes nog vast heeft. Jammer is altijd dat er regels worden bedacht, die worden 3 weken nageleefd en dan niet meer.
 
stengun
 
5
24 september 2018 om 09:23
Beghuis wordt de komende tijd sowieso al gestraft doordat hij publiekelijk door iedereen voor lul gezet wordt nu. en dat is volledig terecht! het is een belachelijke actie. maar het is ook een beetje hoe Berghuis is. soms geniaal, soms een beetje een aparte gozer (zie je ook terug in de frustratie overtredingen die hij maakt als het niet loopt, dan gaat hij gewoon uit het niets opeens kei-hard doorhalen bij het afjagen) een schorsing vanuit de club zou kunnen, gaat niet gebeuren. maar een goed gesprek is wel het minimale wat de staf moet hebben met hem. misschien ook een boete. dat wel
 
marocberkane
 
2
24 september 2018 om 12:08
Jammer dat de club niet optreedt tegen dit soort gedrag. Een wedstrijdje op de bank zou hem misschien zelfs wel goed doen. Is geen schim meer van de speler die hij vorig seizoen was en dat kan ook te maken hebben met een gebrek aan concurrentie.
 
Kaassie
 
0
24 september 2018 om 14:19
Als Feyenoord hem 1 wedstrijd laat banken dan snijdt Feyenoord zichzelf in de vingers aangezien Berghuis normaal gesproken tot de betere spelers behoort maar je kan hem natuurlijk hier wel op aanspreken en een boete geven. Dit gedrag is al verwerpelijk maar als je dan ook nog eens een verschrikkelijk slechte acteur bent dan zet je niet alleen jezelf maar ook je club voor schut. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor Luuk de Jong. Onana mag natuurlijk nooit die elleboog geven maar dat vreselijke toneelspel wat daar op volgt word ik een beetje misselijk van.
 
Westland96
 
5
24 september 2018 om 09:28
Ach, Berghuis zei zelf al tegen Helene Hendriks dat het overdreven was en dat hij nu even voor lul moest staan.
 
DVV20
 
0
24 september 2018 om 09:32
Zo schokkend is het allemaal niet, hij zet zich voor l*l maar dat was het dan ook. Theater wordt elke wedstrijd weer beloond door de scheidsrechters, want veel fluiten pas als je gaat liggen. Als er getrokken wordt tijdens een duel en je blijft staan is het een mannelijk duel, als 1 van de 2 gaat liggen krijgt hij een vrije trap. De actie van Berhghuis laat goed zien dat het steeds erger wordt met het theater. Of je bestraft het allemaal, of je bestraft het niet.
 
RedondoNo5
 
1
24 september 2018 om 09:40
De Knvb heeft hier twee opties: 1. Berghuis straffen voor theater, aangezien Luuk de Jong ook gestraft is hiervoor 2. Berghuis niet straffen en de gele kaart van Luuk de Jong intrekken Beslissen ze anders, dan kunnen ze net zo goed alle regels schrappen.
 
Tornado72
 
2
24 september 2018 om 09:45
Achteraf Berghuis een gele kaart geven gaat niet. hij had er zeker 1 verdiend. Een gele kaart terugdraaien gaat ook niet. Volgens mij staan de regels van de Knvb dat niet toe... tenzij deze per abuis aan de verkeerde speler gegeven is. En dan nog weet ik niet zeker of de Knvb de kaart kan terugdraaien. Buiten het feit dat hij zichzelf vreselijk voor lul zet zal deze belachelijke actie verder onbestraft blijven.
 
cabinessence
 
4
24 september 2018 om 09:56
"de Knvb heeft hier twee opties:" Optie 1 kan niet, want er heeft volgens mij nog nooit iemand direct rood gekregen voor een schwalbe. Optie 2 kan ook niet, want gele kaarten kunnen niet geseponeerd worden.
 
RedondoNo5
 
1
24 september 2018 om 10:12
En daar zit juist ook het probleem. 'kan niet'. Wat een onzin en hierdoor krijg je dus dat gelijke overtredingen of in dit geval theater niet dezelfde straf krijgen.
 
cabinessence
 
1
24 september 2018 om 10:26
Tja, zolang je te maken hebt met menselijke scheidsrechters zullen vergelijkbare gevallen soms verschillend beoordeeld worden. Daar doe je weinig aan. En dat de Knvb het niet ziet zitten om zich achteraf ook al over gele kaarten te moeten buigen snap ik wel. Er worden er alleen al in de eredivisie immers meer dan 900 gegeven per seizoen.
 
JK-Ajax
 
2
24 september 2018 om 09:41
Ik vind dat met RvP wel interessant. Hij was er behoorlijk van overtuigd en echt woest, toch heeft de VAR geen moment ingegrepen waardoor ik betwijfel of er wel echt gespuugd is. Immers zou er anders toch wel een kaart voor getrokken worden? Spugen is immers gewoon rood.
 
NJfromVOL
 
2
24 september 2018 om 09:46
Robin gaf na de wedstrijd al aan dat het waarschijnlijk een misverstand betrof. Gezien zijn reactie was hij er op dat moment wel heel erg van overtuigd.
 
JK-Ajax
 
1
24 september 2018 om 10:29
Dat had ik niet meegekregen, thanks voor de aanvullende info!
 
wazza
 
0
24 september 2018 om 14:00
Van Persie zei na afloop dat Letsschert had gezworen dat hij niet had getuft en dat hij hem op zn woord geloofde. Storm in een glas water. Heb een beetje dezelfde reactie als NJfromVOL zie ik
 
Tornado72
 
4
24 september 2018 om 09:46
Waarom zou je anders zo boos worden? Achteraf was van Persie erg collegiaal en zei dat het niets was wat natuurlijk niet zegt dat er niets gebeurd is. Spugen kan de camera ( dus scheidsrechter en Var) zomaar ontgaan natuurlijk.....
 
JK-Ajax
 
0
24 september 2018 om 10:29
Dat zou goed kunnen hoor, wellicht is het ook één groot misverstand maar ik meende dat de camera's in principe alle hoeken van het veld in beeld kunnen brengen vandaar. Als dat niet zo is dan plaatst dat mijn reactie inderdaad in een ander perspectief.
 
renoldi
 
1
24 september 2018 om 11:30
Niet echt een doorsnee actie van Berguis om zo zielig te gaan doen. Het was meer een wanhoop poging om zijn dramatische spel te verbloemen. Ik geloof niet dat hij het nog eens zal gaan doen, ik hoop wel dat hij weer snel in vorm raakt. Een Berghuis in vorm is nog steeds een van de betere spelers in de eredivisie en goud waard voor Feyenoord.