Aad de Mos komt met pijnlijke conclusie over PSV en Ruud van Nistelrooij
Maandag, 20 maart 2023 om 14:45

Aad de Mos is onder de indruk van Feyenoord. Dat zegt de oud-trainer in een video-item van het Eindhovens Dagblad. De Rotterdammers wonnen afgelopen zondag met 2-3 bij Ajax en kunnen de landstitel eigenlijk niet meer ontgaan. De Mos ziet grote verschillen tussen Feyenoord en PSV, waar het allesbehalve op rolletjes loopt. "Er zit kleur in de technische staf van Feyenoord, maar bij PSV is het allemaal een beetje doods."

De Mos weet dan ook zeker dat Feyenoord aan het einde van het huidige Eredivisie-seizoen met de schaal in handen staat. "De Coolsingel is een uitgemaakte zaak. En ook dik verdiend. Ze hebben gister weer een fantastische prestatie geleverd met druk naar voren toe en de slechte spelers bij Ajax nog slechter gemaakt", zegt de analist. "Er zit kleur in de technische staf, dynamiek in het elftal, dat breng je ook over als coach. Dat ontbreekt bij PSV, vind ik."

De kritiek op trainer Ruud van Nistelrooij zwengelt ondertussen aan. De 46-jarige oefenmeester kent een lastig eerste seizoen en De Mos is ook nog niet overtuigd. "Ik kan niet in zijn bovenkamer kijken, maar hij wilde het niet doen. Marcel Brands heeft hem overgehaald om het wel te doen. Je ziet dat het aan hem vreet. Je moet wel een keer kordaat zijn en boos worden. Even laten zien dat het PSV is. Het is structureel en dat is een kwalijke zaak. Als je zoveel punten laat liggen, ik denk wel vijftien tegen de kleintjes, dan is dat veel te veel."

De geboren Hagenaar zag dit seizoen een uitgelezen mogelijkheid om Ajax van de troon te stoten, maar dat hebben de Eindhovenaren nagelaten. "Als je de ambitie voor het seizoen hebt om Ajax aan te pakken, dan heeft een club het goed begrepen en dat is Feyenoord. Maar PSV blijft naar alle waarschijnlijkheid, als het zo doorgaat, onder Ajax. Het moet klaar zijn met het Calimero-gedrag. Kijk eens naar jezelf."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
IkWeetAlles11
 
7
20 maart 2023 om 14:50
Aad geeft ook nog aan dat water nat is. Wat een inzichten toch altijd!
 
Hazardinho77
 
14
20 maart 2023 om 14:55
Snap ook de toevoeging van rutten niet echt. Heeft als trainer nooit wat gepresteerd, heeft geen uitstraling en speelde saai voetbal. Het zal best een aardige man zijn maar of van nistelrooij wat aan hem heeft om vooruit te komen vraag ik me sterk af.
 
memphisdepay
 
10
20 maart 2023 om 15:19
Wat een onzin! Noem is een paar mensen die anders zijn assistent hadden willen zijn met een beter CV op? Hij had bijvoorbeeld ook de assistent van ten Hag kunnen worden bij UTD, die overigens ook jarenlang zijn assistent geweest is. Buiten dat overdrijf je dat hij nooit wat heeft gepresteerd, natuurlijk heeft hij nooit prijzen gepakt met PSV maar eerder bij Twente toch heel aardig gepresteerd en ook een zeer succesvolle periode gehad als assistent van Hiddink. Ook lopen meerdere spelers met hem weg, heb zijn naam meerdere keren horen vallen dat hij erg belangrijk is geweest voor spelers.
 
Hazardinho77
 
2
20 maart 2023 om 21:35
Ja schreuder was ook belangrijk voor sommige spelers. Ze spelen nu net als onder rutten zijn eerste periode. Elke keer net niet, te weinig beleving. Rutten is niet voor niets weer assistent geworden, als trainer was het niet veel.
 
memphisdepay
 
0
20 maart 2023 om 22:30
Niet veel inderdaad, maar ook niet zeer slecht. Hij staat zeker in de top 20 Nederlandse trainers van de afgelopen 20 jaar. In die top 20 zullen weinig mensen zin hebben om de assistent van van Nistelrooy te zijn, dus ik denk zeker dat hij een van de best beschikbare assistenten is. Je hebt natuurlijk Hiddink (adviseur voor Nistelrooy), van Gaal, van Marwijk, Advocaat, etc. maar dat zijn geen types die assistent worden. Trainers als Jans, van den Brom, Fraser, etc. vind ik niet perse betere trainers dan Rutten. Het spel van PSV vind ik weinig met zijn rol te maken, hij is tot slot assistent. Vrijwel alle oud spelers die hem als trainer hebben gehad noemen altijd zijn naam in lange interviews en ik heb ook gehoord dat hij goed met lastige jongens om kan gaan.
 
Andres13
 
19
20 maart 2023 om 14:56
Het probleem ligt denk ik meer bij de spelers en het (technische) beleid dan bij de staf. In de topwedstrijden komt PSV dit seizoen namelijk wel goed voor de dag, terwijl het team vrijwel altijd verzaakt tegen de clubs uit het rechterrijtje. Dan worden ze altijd afgetroefd door een gebrek aan concentratie, de wil om te winnen en het gepruts achterin. De paar zelfbenoemde leiders op het veld laten zich niet zien of verzaken zelf ook. Als een 19-jarige (Simons) als enige wel iedere wedstrijd alles wil geven, zegt dat ook wel iets over de intrensieke motivatie bij de rest van het elftal. Daarnaast mogen we ook vraagtekens zetten bij het technische beleid, want we missen spelers met gif zoals een Guardado. Die zet een elftal weer op scherp als het even niet loopt, wat we nu niet hebben. De verdediging wordt ook al jaren verwaarloosd, wat je nu opbreekt. Brandhout als Mwene, Ramalho, Drommel, Obispo en Teze zijn PSV onwaardig. De enigste die nog niveau haalt achterin zijn Benitez en Branthwaite. Brands smeekte van Nistelrooy om het dit seizoen over te nemen van Schmidt, dus daarom vind ik de rol van Brands ook kwalijker dan Ruud. Die mag wat mij betreft wel ter discussie worden gesteld.
 
rubentje13
 
2
20 maart 2023 om 15:13
Ik ben het helemaal eens met jou. Ik denk dat puur op individuele kwaliteit de selectie niet minder dan die van Feyenoord is, maar op mentaal gebied lijkt er veel mis te zijn. Obispo is bijvoorbeeld echt geen slechte speler en die heeft alle kwaliteiten om een topverdediger te worden, maar is vaak ongeconcentreerd en naïef en valt daarom vaak door de mand. Zelfde geldt tegenwoordig ook een beetje voor Sangaré, die echt veel en veel beter kan dan hij laat zien op het moment en al lijkt voor te sorteren op een vertrek naar de PL deze zomer. Daarom zie ik graag Guti, die heeft die mentaliteit wel. Komende zomer moet hierop echt geselecteerd en gekocht worden.
 
sloep01
 
4
20 maart 2023 om 15:30
Ach PSV heeft Gakpo en Manueke laten gaan in de winterstop En dat is gewoon de reden met die twee had PSV er gegarandeerd meer punten gehad maar die twee laten gaan heeft ze zeker kans op de titel gekost
 
rubentje13
 
4
20 maart 2023 om 15:40
Met Gakpo en Madueke kwam niet alles op de schouder van Simons te liggen en bovendien zorgde met name Gakpo voor enorm veel aanwas voor Luuk de Jong. Ik denk dat we met Gakpo en Madueke bovenaan hadden gestaan, want dan had je by far de beste voorhoede van de eredivisie gehad. Maar dat zou dan wel het onvermogen van de rest van de selectie verbloemen. Komende zomer selectie op de schop aub!
 
Andres13
 
4
20 maart 2023 om 15:44
De inbreng van Madueke was voor de winterstop al minimaal door blessures. Ik vind daarom niet dat dit een argument is voor de mindere prestaties. Daarnaast werd met Gakpo ook dik van Cambuur en Groningen verloren
 
CIC13
 
0
20 maart 2023 om 16:38
Je onderschat de basis van Feyenoord of overschat die van PSV. Dat hebben Ajacieden ook met hun team.
 
Hazardinho77
 
1
20 maart 2023 om 21:37
Ook met die 2 werden wanprestaties geleverd in de eerste seizoenshelft. Paar dikke nederlagen in uitwedstrijden.
 
Zanazanyan
 
14
20 maart 2023 om 14:59
Is het echt de schuld van RVN? Of heeft PSV momenteel gewoon een middelmatige selectie met een spits die nooit scoort en een achterhoede die al het hele seizoen staat te schutteren. Daarbovenop heb je je sterspeler in de winterstop noodgedwongen moeten verkopen. Laten we eerijk zijn, de selectie is gewoon ondermaats van wat je van PSV mag verwachten. Alleen Xavi en Sangare vind ik echt PSV waardig, Bakayoko heeft de potentie. Als Luuk zijn 100% kansen afmaakt of Gakpo zou zijn gebleven zou Ruud een goeie coach zijn.
 
war75
 
5
20 maart 2023 om 15:09
Ruud is toch uiteindelijk 'gewoon' op het stoeltje gaan zitten? Dan had je bij je eerste antwoord moeten blijven en had hij het niet moeten doen wat mij betreft. Als je ziet tegen wie PSV de punten aat liggen dan is dat toch gewoon een topclub onwaardig? Ik vind het echt van de zotte. Wat een slappe hap gisteren weer, terwijl je weet dat je nota bene naast Ajax had kunnen staan (in de wetenschap dat zij nog bij ons op bezoek moeten komen). Nee, er zit weinig juice in dit elftal als het er op aankomt. Verzaken keer op keer. En je kunt zeggen wat je wilt, daar is Ruud verantwoordelijk voor.
 
Zanazanyan
 
7
20 maart 2023 om 15:13
Vraag is dan of het er beter van wordt met een andere trainer? Ik denk van niet eerlijk gezegd. En ja, hindsight is always 20/20, maar Ruud wist begin seizoen ook niet dat de PSV leiding lak zou hebben aan zijn mening en carrière en doodleuk zijn sterspeler verkoopt mid-season.
 
rubje
 
3
20 maart 2023 om 15:30
We kunnen nu wel steeds op het verkopen van Gakpo hebben, maar ook de eerste seizoenshelft met alle sterspelers viel het gewoon erg tegen wat PSV deed. Het was dat Schreuder bij ajax zat en alle aandacht daarnaar uit ging, maar anders had van Nistelrooij ook wel veel meer onder druk gestaan. Schmidt had vorig seizoen bijv. niet eens een Xavi, maar deed het dan toch gewoon een stuk beter.
 
Zanazanyan
 
1
20 maart 2023 om 15:47
Omdat Schreuder bij Ajax aan het roer stond en het slecht deed stond RVN onder minder druk? Je bedoelt omdat de achterstand anders nog groter zou zijn geweest omdat Ajax onder iedere andere trainer het wel goed zou doen? Wellicht, maar dat is koffiedik kijken. Ik denk nog steeds dat een ETH het ook moeilijk had gehad met deze Ajax selectie. Met het aan- en verkoopbeleid dat daar is gevoerd afgelopen zomer zou iedere trainer zwetend aan het seizoen zijn begonnen.
 
war75
 
0
20 maart 2023 om 21:02
@Zanazanyan: wat een onzin joh. Kijk nou eens tegen wie PSV de punten heeft laten liggen. Met of zonder Gakpo, die wedstrijden moet je toch gewoon winnen? Cambuur, Emmen, Groningen, Sparta, Fortuna…ik bedoel, met alle respect maar dit slaat nergens op.
 
Zanazanyan
 
2
20 maart 2023 om 21:38
En aan wie ligt dat, de spelers of de coach? Geen enkele coach maakt van dit team chocola. Kijk je naar de opstellingen doet RVN imo niks geks, zijn wisselbeleid snijdt ook hout. Het is de selectie, met of zonder Gakpo, die ondermaats is, niet de coach.
 
war75
 
0
20 maart 2023 om 22:00
Jij zegt toch dat het komt omdat PSV Gakpo heeft verkocht (+ een speler die misschien vijf wedstrijden leuk heeft gespeeld)? De wedstrijden waar PSV punten heeft laten liggen kunnen ze ook winnen zonder die twee. Dus dan ligt het aan de coach ja.
 
Sulejmanii
 
7
20 maart 2023 om 15:10
Eens, het enige dat ik Ruud verwijt het nalaten om. Guti meer te laten spelen. Dat is echt een aanjager en gifkikker, weliswaar noodgedwongen door de financiële situatie. Hebben ze Van Nistelrooij in de steek gelaten, door steekhouder Gakpo en die Engelsman te verkopen in de winterstop. Voor de rest stelt hij zijn beste spelers op, Ruud is niet benijden als je het mij vraagt. Sangaré deed alles fout gisteren, Luuk is heel snel een veteraan geworden waar niks meer lukt. Tsjah..???????
 
Zanazanyan
 
4
20 maart 2023 om 15:23
Luuk deelt gewoon mede in de malaise, net als Veerman. Beiden ballen lekker mee in een goed draaiend elftal, maar zullen nooit de kar trekken wanneer het tegenzit.
 
Sulejmanii
 
1
20 maart 2023 om 15:37
Desondanks kan Psv alsnog tweede worden, zo goed zijn wij ook niet namelijk. Jullie zijn kampioen, en wij vechten samen met Az en Psv nog om plek twee.
 
war75
 
0
20 maart 2023 om 15:10
Ik ben het wel met je eens dat de selectie over het geheel genomen ondermaats is (uitzonderingen daar gelaten).
 
 
1
20 maart 2023 om 15:04
Aad was ooit een aardige voetballer bij RVC en trainer bij De Valkeniers. Achteraf is het altijd makkelijk analyseren voor Aad.
 
Ravel
 
3
20 maart 2023 om 15:44
Lol Aad was gewoon topcoach in het verleden..
 
Benzema.
 
1
20 maart 2023 om 15:30
Combinatie van matige spelers, geen strijdlust en een matige trainer. De hele selectie moet op de schop. De Jong, Ramalho, Til, Teze, El Ghazi en Drommel allemaal verkopen.
 
mc significant
 
0
20 maart 2023 om 15:44
Aad Afkoopsom heeft gesproken! Ik moet iedere keer denken aan het interview van Vi's Marco Timmer aan het begin van het seizoen. "onder Van Nistelrooy gaat de lat omhoog, verliezen is geen optie, Ruud gaat zijn mentaliteit door laten werken op de spelers". En zie nu
 
Geronnimo
 
0
20 maart 2023 om 16:07
Zit gewoon geen beleving in die ploeg. Ze moeten eens ballen kweken in Eindhoven en het gras willen opvreten. Kwaliteit hebben ze genoeg.
 
MT87
 
1
20 maart 2023 om 16:10
Blijf het zeggen, geef Ruud een selectie op PSV niveau voor je hem beoordeelt op PSV niveau. Dat hysterische gedoe de hele tijd na puntverlies... met deze jongens kan je tegen een 1-1 tegen Vitesse aanlopen. Het doet mij allemaal niet zoveel. En als je dan toch iemand een punt gunt is het Cocu ook wel. Ik kijk inmiddels al meer uit naar volgend seizoen. Ben heel benieuwd hoe Stewart het gaat oppakken, want na al die jaren ben ik gewend dat de verdediging stelselmatig verslonst wordt en dat we de selectie pas in de winter(!) aardig op orde hebben. Hopelijk krijgen we komend seizoen dus een drukke zomertransferperiode. Als de selectie (redelijk) op orde is, of in ieder geval in balans, kun je de coach en staf eerlijk beoordelen. Nu zit er ook niet veel meer in. Denk dat wij qua selectie (basis + bank) de derde selectie van Nederland hebben, en doordat die veel te smal is, heb je met wat blessures / zieken al gauw de vierde. Die derde plek is de hysterie niet waard.
 
R.Vatros
 
2
20 maart 2023 om 16:11
Kunnen we Aad de Mos niet beter veranderen in Aad achteraf? Altijd achteraf dingen zeggen, en dan doen alsof de almachtige Aad het allemaal al wist. Obispo speelt een keer goed, en word meteen beter dan de Ligt. Feyenoord wint van Ajax, Feyenoord word kampioen. Nooit eens een voorspelling vooraf, en als ie dat doet zit hij er altijd naast.
 
EnriqueD
 
3
20 maart 2023 om 16:18
Zei Aad verleden week (of kort geleden) niet dat Ajax kampioen zou worden? Lijkt me heerlijk om analist te zijn.
 
Pierre Weijers
 
1
20 maart 2023 om 17:55
En een paar weken geleden wist Aadje afkoopsom nog zeker dat Ajax op 14 mei al Kampioen zou zijn. Die man is net als t weer veranderlijk en met alle winden mee waaien. Lult maar wat raak, net als in z’n trainers carrière.