Aad de Mos sluit twee PSV-debutanten niet uit in Europa League
Maandag, 7 december 2020 om 14:52

PSV verzuimde zondagavond tegen sc Heerenveen een hele mooie week af te sluiten. Nadat de ploeg van trainer Roger Schmidt donderdagavond de volgende ronde van de Europa League veiligstelde tegen Granada (0-1 overwinning), kwam het in Friesland goed weg met een 2-2 gelijkspel. Geen reden voor paniek, vindt Aad de Mos. In gesprek met het Eindhovens Dagblad sprak de oud-trainer alle vertrouwen uit in PSV en zijn Duitse oefenmeester.

De Mos zag donderdagavond een getergd PSV in de Europa League. "Dat is een zware uitwedstrijd waarvan iedereen denkt dat het niks wordt. Maar ze speelden zoals Schmidt het graag wil, een hele knappe prestatie. Tegen PAOK kwamen ze ook al heel knap terug met twee geweldige goals." PSV begon goed tegen Heerenveen, maar moest in de tweede helft twee tegentreffers incasseren. Joël Piroe voorkwam in blessuretijd een nederlaag. "Ze speelden een geweldige eerste helft en dan kan ik me voorstellen dat de pijp een beetje leeg raakt. Je moet kijken wat er gebeurt in het internationale voetbal, alle wedstrijden worden in elkaar gedrukt. Het is een heel ander seizoen dan normaal. Schmidt doet het fantastisch."

PSV speelt aanstaande donderdag de laatste groepswedstrijd in de Europa League op eigen veld tegen Omonia Nicosia. "Ze hebben het voordeel dat ze nu met een b-ploeg kunnen spelen, als je al van een b-ploeg kan spreken." Rik Elfrink, clubwatcher namens de regionale krant, noemt de namen van Dennis Vos (linksback) en Shurandy Sambo (rechtsback) van Jong PSV als mogelijke kanshebbers op speelminuten. "Ze moeten het natuurlijk wel verdienen, maar je zou ze een kans kunnen geven", reageert De Mos. "Aan de andere kant, als je Dumfries verliest ga je schuiven met Teze uit het centrum en moet je twee posities wijzigen. Dat is niet de bedoeling."

PSV had met een overwinning op Heerenveen optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van Ajax, AZ, Vitesse en Feyenoord, maar de ploeg van Schmidt liep tegen het derde gelijkspel van het seizoen aan. Desondanks maakt De Mos zich geen enkele zorgen. "Je ziet de structuur en dat er vooruitgang wordt geboekt. Neem maar van mij aan dat het goed komt met PSV en Schmidt. Er hangt een goede sfeer in de groep."

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Het AD weet waarom Pascal Jansen en Frank de Boer geen opties voor Ajax waren
4
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
12
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
PSVeindje
 
16
7 december 2020 om 15:12
Ik denk dat Dante Rigo en Armando Obispo zich spontaan zorgen beginnen te maken als Aad de Mos beweert dat alles goedkomt bij psv.
 
Siceramo
 
6
7 december 2020 om 15:36
Haha, Rigo en Obispo waren inderdaad die twee ontzettend grote talenten die PSV veel geld zouden opleveren. Ik ben niet op de hoogte van de PSV-jeugd, dus ik ging er vanuit dat deze twee jongens echt gigatalenten waren. Het zijn goede voetballers, daar niet van, maar niet zulke extreme talenten als De Mos deed voorkomen.
 
brisingr
 
18
7 december 2020 om 15:57
Rigo was wel echt een top talent hoor. Zijn inzicht, schot en passes waren echt top boven de rest. Maar ja, de handelingssnelheid zie je pas op een hoger niveau, daar heeft Guti nu ook last van.
 
Lierse1997
 
5
7 december 2020 om 16:58
Rigo had maar bij Lierse moeten blijven ??.
 
Master D
 
5
7 december 2020 om 15:13
Lekker een B-elftal opstellen. Je bent al door naar de volgende ronde en je speelt maar tegen Omonia dat ook al klaar is. Kun je makkelijk met een Piroe spelen of andere spelers die wel wat minuten kunnen gebruiken of die je eens aan het werk wilt zien.
 
SosaMontana
 
12
7 december 2020 om 15:22
Leuk dat je al door bent maar als je gwn voor die eerste plaats gaat ontloop je een hoop teams zoals; Leicester, Arsenal, Hoffenheim etc. En je speelt zondag maar tegen een Utrecht dat al 26 jaar niet meer gewonnen heeft. Dus om daar nou een B-team voor op te stellen...
 
DennisJWT
 
4
7 december 2020 om 15:24
Aan de andere kant kan je wel eerste worden wat kan schelen bij de loting voor de volgende ronde. Ook pak je punten voor je eigen clubcoeficient. Ik weet niet precies hoe PSV ervoor staat, maar bij de CL loting zit een enorm verschil tussen pot 2 en 3 of pot 3 en 4. Je slaat jezelf voor je kop als je net en puntje tekort komt volgend jaar bij de loting of dat je in de laatste voorronde net niet bij de geplaatste ploegen hoort. Daarnaast pak je ook nog punten voor de landencoeficient. Dat je 2 spelers spaart die pijntjes hebben vind ik logisch, maar een b elftal waanzin.
 
thucan
 
6
7 december 2020 om 16:19
Alsof psv gaat spelen om te verliezen. Uiteraard wil het team winnen, maar in een druk schema moet je ook rust inbouwen, deze wedstrijd leent zich daar prima voor.
 
Donderdon
 
19
7 december 2020 om 15:14
Ik heb ook het gevoel dat ze over het algemeen na elke wedstrijd weer een stukje beter gaan spelen. Ik denk dat PSV dit seizoen in de ED of EL nog wel eens een verrassend resultaat kunnen gaan boeken (ED winnen of dicht bij komen, of EL enorm ver komen)
 
El Barto
 
14
7 december 2020 om 15:19
Ik denk dat je wat betreft de Eredivisie wel eens gelijk zou kunnen krijgen. PSV heeft zeer getalenteerde voetballers. En als de tactiek van Schmid er steeds beter in komt kunnen ze na de winterstop knallen. Echter om ook ver te komen in de EL moet er in de verdediging wel wat bij.
 
Ahmed-psv
 
3
7 december 2020 om 17:59
Ik hoop en neem aan dat JdJ er sowieso een centerback bij zal gaan halen (het liefst ervaren).
 
T. Alavez
 
6
7 december 2020 om 18:19
Plus hopelijk ook een type Brenet. Een multi inzetbare back die zowel links en rechts achterin kan spelen. Zo kan je Dumfries en Max een keer rust gunnen.
 
DieGelbeReds
 
9
7 december 2020 om 15:17
Het spel typeert zich momenteel wel als: hoge pieken en diepe dalen. PSV haalt een hoog niveau, maar houdt het nog geen 90 minuten vol. De wedstrijd tegen Heerenveen was exemplarisch. Of wat te denken van Twente uit? PSV is de enige ploeg die Ajax eventueel van een landstitel kan afhouden, maar dan moet de achterstand niet groter dan dat hij nu is. Bovendien moet PSV goed uit de winterstop komen. Onmogelijk is het niet. Daarnaast zie je een aantal spelers echt groeien, wat de marktwaarde van die spelers weer vergroot. Alles hangt af of het PSV lukt die diepe dalen korter te maken/te voorkomen.
 
Ahmed-psv
 
7
7 december 2020 om 18:00
Die diepe dalen worden imo ook per wedstrijd wel wat minder lang/erg. Denk dat het een kwestie van tijd is tot we daar van af zijn.
 
T. Alavez
 
7
7 december 2020 om 18:20
Daarvan ben ik ook overtuigd. Een maand geleden riepen er redelijk veel mensen op dit forum dat de hand van Schmidt niet zichtbaar is. Als je nu kijkt zie je echt wel de grote lijnen en het pressie voetbal. Nu alleen constanter worden en het langer dan 60 minuten volhouden!
 
TVL11
 
12
7 december 2020 om 15:19
Sambo is Jong PSV al lang ontgroeid, echt een goede speler en zou gewoon de tweede rechtsback moeten zijn i.p.v. Teze, want als je Teze rechtsback wil zetten moet je je hele verdediging omgooien. Die Dennis Vos is niet goed genoeg.
 
Davilla_7
 
5
7 december 2020 om 15:29
Mee eens. Bovendien vind ik Teze centraal veel beter dan als rechtsback. Wat wel gek is eigenlijk, want Teze heeft bijna zijn hele leven rechtsback gevoetbald geloof ik.
 
Constant kante
 
4
7 december 2020 om 17:02
Nee, Teze was juist in de jeugd bijna altijd CV. Jij ziet hem als back omdat hij op die plek zijn debuut heeft gemaakt, onder Van Bommel. Maar hij is eigenlijk gewoon CV.
 
NickFourgiver
 
1
7 december 2020 om 17:18
In de jeugd inderdaad altijd CV gestaan maar sinds hij bij Jong PSV kwam bijna alleen maar op rechtsback
 
Davilla_7
 
3
7 december 2020 om 17:25
Ah oke. Ik dacht iig dat hij ook al als rechtsback speelde in de onder 19 onder Van Bommel?
 
T-Star
 
5
7 december 2020 om 15:21
Maak mij altijd een beetje zorgen als Aad een positieve voorspelling doet. Hij lijdt een beetje aan het Diessen-syndroom. Vrijwel als zijn voorspellingen lijken juist niet uit te komen. Ik zou wel eens een jeugdspeler aan het werk willen zien ol de back positie. Wellicht zit er toch een pareltje tussen die ik zelf niet in de smiezen heb.
 
El_Guaje7
 
9
7 december 2020 om 15:29
Kijk toch het meest uit naar Fofana, heeft veel weg Malen imo lijkt me ook een speler die hem in de toekomst op zou kunnen volgen. De Herdgang draait de afgelopen jaren op volle toeren! Mooi om te zien.
 
bvbrunschot
 
2
7 december 2020 om 15:39
ja die Fofana zie ook graag eens minuten maken in het eerste, alhoewel hij natuurlijk pas net gedebuteerd is in jong-PSV, dus we moeten ook niet te hard van stapel lopen. Ik hoop zeker wel op wat kansen voor jeugdspelers in de mix met reserves (viergever, Hendrikx, Unnerstal, Baumgartl). Geef het eerste team maar lekker rust (behalve Ihattaren, die kan wel wat ritme gebruiken).
 
RobindeRooij
 
5
7 december 2020 om 15:50
'neem maar van mij aan dat het goed komt met PSV en Schmidt.' Als Aad het zegt, moet het wel zo zijn natuurlijk. Zonder gekheid, mochten deze jongens het verdienen dan is dit natuurlijk wel een ideale wedstrijd om ze speelminuten te geven. Van het weekend tegen Utrecht thuis, dus fijn als ze dan wat spelers rust hebben kunnen geven.
 
Bereta
 
4
7 december 2020 om 16:08
Is wel zo handig om nu veel te gaan schuiven? PSV een aantal geweldige spelers nu, wat er nu nog een beetje ontbreekt is automatisme. Je moet sommige spelers ook de rust gunnen natuurlijk, maar Ik zou just met zoveel mogelijk basisspelers gaan spelen. Dit zijn juist wedstrijden waar je als team kan ontwikkelen. Gewoon 100% gaan voor de winst met de spelers waar je het seizoen mee wilt afronden.
 
Benzema.
 
3
7 december 2020 om 16:57
Sambo verdient wel een kans imo. Dan kan Dumfries ook mooi rust krijgen. Vos ken ik niet zo goed maar slechter dan Hendrix kan hij het niet doen.
 
ehvvoetbalstad
 
0
8 december 2020 om 19:26
Helemaal eens met Aad de Mos. Als je naar de grote lijn kijkt doet PSV het steeds beter. En kijk je waar ze nu staan dan is dat beter dan de afgelopen jaren in dezelfde periode. En dat is naast het goede aankoopbeleid de verdienste van Schmidt. Ik vind het wel grappig dat hij zich soms wat arrogant opstelt in de media. Dat verdienen onze vaak cynische journalisten ook wel een beetje. En niemand kan ontkennen dat , afgemeten aan de resultaten, zijn keuzes goed blijken te zijn geweest.