Aankoop van 38 miljoen euro neemt scepsis weg: 'Hij laat het nu wel zien'
Vrijdag, 22 december 2017 om 20:43

Liverpool beleeft de afgelopen weken veel plezier aan Alex Oxlade-Chamberlain. Na een wisselvallige start heeft de middenvelder zich opgewerkt tot basisspeler en volgens voormalig Liverpool-middenvelder Dietmar Hamann verkeert Oxlade-Chamberlain in goede vorm. Aanvankelijk had Hamann zijn twijfels, toen Liverpool op deadline day 38 miljoen euro betaalde voor de toenmalig speler van Arsenal.

Vrijdagavond neemt Oxlade-Chamberlain het op tegen zijn ex-club Liverpool. "Hij heeft het aardig gedaan tot nu toe", vertelt Hamann aan Squawka. In de eerste weken na zijn transfer speelde nog niet alles. "Hij kwam pas op het laatste moment van de transfermarkt naar Liverpool, dus hij maakt nog niet zo lang deel uit van de ploeg. Maar de afgelopen weken doet hij het prima. Ik was aanvankelijk erg sceptisch. Ik vond het veel geld, maar de afgelopen drie wedstrijden heeft Oxlade-Chamberlain laten zien waar hij toe in staat is."

Nu is het voor Oxlade-Chamberlain zaak om zich wekelijks te bewijzen, zegt Hamann. De voormalig international van Duitsland zag de Engelsman bij Arsenal 'stagneren'. "Zijn potentieel heeft hij nog altijd niet volledig waargemaakt. Hij kan een heel goede speler worden, maar moet het nu gaan bewijzen. Als hij zo doorgaat als de laatste paar wedstrijden, dan komt het goed. Hij is voor veel geld gekomen, dus ik verwacht niet dat zijn plek bij de club snel gevaar zal lopen. Jürgen Klopp heeft een blijk van vertrouwen gegeven door zoveel geld neer te tellen voor iemand met een aflopend contract."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
OzwardGozku
 
1
22 december 2017 om 20:55
Vrijdagavond neemt Oxlade-Chamberlain het op tegen zijn ex-club Liverpool. Zo die heeft de club snel verlaten Maar ff zonder dollen, Ox is een redelijke speler, Maar soms heb ik mijn twijfels of Hij bij de systeem van Klopp past
 
HveenLFC
 
4
22 december 2017 om 21:13
Het enige wat ik juist niet aan twijfel is of hij bij het systeem van Klopp past
 
BosnianBeast
 
1
22 december 2017 om 21:43
Wat een grap van een speler is dit. Dat hij voor zoveel geld is verkocht beschouw ik als een nieuw wereldwonder.
 
Jackieboy10
 
0
23 december 2017 om 00:07
Ik vind het nog steeds jammer dat Ox weg is, maar ik vind het ook weer vrij opportunistisch van de pundits en Liverpool fans om hem nu als een goede aankoop te betitelen. Tot dusver laat hij namelijk nog niks anders zien dan bij Arsenal: wisselvalligheid. Ik vind het daarom nog te vroeg om hem te beoordelen voor Liverpool, want hij heeft pas "een stap gezet" als hij dit niveau vast houdt tot het einde van het seizoen.
 
HveenLFC
 
0
23 december 2017 om 00:48
Wisselvalligheid? Wanneer hij in de basis begon, was hij juist één van de beste spelers.