Abidal: 'Met Matthijs de Ligt zou Barcelona een sterker team zijn geweest'
Zaterdag, 8 februari 2020 om 13:12

Eric Abidal vindt het nog steeds jammer dat Matthijs de Ligt sinds afgelopen zomer bij Juventus speelt en niet bij Barcelona. De Nederlander genoot na het succesvolle seizoen van Ajax volop interesse en koos uiteindelijk voor een loopbaan in de Serie A. De technisch secretaris kreeg zaterdag in gesprek met Mundo Deportivo de vraag hoe hij terugblikt op de mislukte poging.

"De toekomst zal het zeggen, maar je kan voor een bepaalde speler gaan, luisteren, maar de beslissing ligt vervolgens altijd bij de speler", geeft Abidal aan. "Daarna kun je het bij het juiste eind hebben of niet. Hij speelt nu voor een geweldige club. Ik weet niet of hij het nu goed doet, maar we zouden met hem zeer waarschijnlijk een sterker team zijn geweest."

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

"Maar dit verandert verder niets: we moeten de beslissing van de speler respecteren. We hebben voor een ander gekozen en dat is ook prima. In de voetbalwereld moeten beslissingen genomen worden." Eerder had Frenkie de Jong zich laten ontvallen dat de De Ligt over enkele jaren welkom is bij Barcelona en dat hij ervan overtuigd is dat zijn landgenoot ook daadwerkelijk komt.

"Dat lijkt me wel wat. Ik weet niet of ik hier dan nog zal zijn, maar op dit moment ben ik zeer tevreden met de spelers die we centraal achterin hebben", verwees Abidal naar Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Gerard Piqué. De Ligt speelde tot dusver 22 officiële wedstrijden voor Juventus. De verdediger kende een eerste half jaar met de nodige pieken en dalen, maar lijkt voorlopig door blessureleed bij Merih Demiral en Giorgio Chiellini verzekerd van een basisplaats.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
CelsinhoDa Silva
 
11
8 februari 2020 om 13:49
Duuh het probleem is vooral achterin met piqué als enige rechtsbenige centrale verdediger tja dan krijg je dat. Die man heeft een pr wedstrijden rust nodig hoe hij werd versneld door inaki Haha. Niet dat een andere speler nier versneld zou worden inaki is een speedy
 
Japie_Krekel
 
6
8 februari 2020 om 17:06
maar dan zouden we weer dat gezeur krijgen dat De Ligt niet links centraal kan spelen
 
bf1994
 
0
8 februari 2020 om 17:48
Moest gewoon aan zijn broek en shirt hangen enzo hahaha. Pique ziet er inderdaad wel uit alsof die even rust nodig heeft
 
JoaquinBetis
 
48
8 februari 2020 om 13:49
Op zich zegt Abidal hier weinig gekke dingen. Maar als je net bijna je baan bent verloren door een interview, zou ik toch een even geen interviews meer doen..
 
RNGesus
 
9
8 februari 2020 om 14:04
ik ben er vrijwel zeker van dat vz dit artikel al veeeel eerder heeft geplaats.
 
LucasAndersen
 
31
8 februari 2020 om 14:28
Volgens mij komt dit uit exact datzelfde interview. Je ziet vaak dat als een krant een groot interview heeft met een voetballer of coach sites als VZ dit opknippen in losse quotes om daar 30 verschillende artikelen van te kunnen maken.
 
JoaquinBetis
 
9
8 februari 2020 om 14:48
Ik had het kunnen weten. Dat is inderdaad iets wat VZ heel veel doet. Snap het wel, meer content, meer clicks, meet advertentie-inkomsten. Maar het maakt een 'nieuws' medium kwalitatief wel minder goed helaas.
 
LucasAndersen
 
0
11 februari 2020 om 12:07
Klopt. Al zie ik er voor ons als gebruikers wel één voordeel in qua discussie. Als ze het hele artikel in één keer posten zie je toch vaak dat de hele discussie over de meest controversiele quote gaat, terwijl nu alles besproken kan worden, dat levert soms wel interessante gesprekken op.
 
FikretÇelik
 
12
8 februari 2020 om 13:54
Zo zijn er wel meer spelers waarmee Barcelona een sterker team zou zijn geweest. Met Mbappe ook, met Mane ook, met Neymar ook, met Sanco ook, met Firmino ook, met Lautaro ook, met van Dijk ook, met Koulibaly ook, met De Bruyne ook, met Sane ook, met Kimmich ook, met Trent ook. Feit blijft dat er altijd een kans is dat een aankoop niet optimaal rendeert (frenkie, Coutinho, Dembele).
 
SpeedyAFC
 
10
8 februari 2020 om 14:47
Het probleem bij Barcelona zit wel dieper. Als zoveel spelers het bij Barcelona niet redden, terwijl ze even daarvoor in de CL met hun club grote prestaties lieten zien, is er meer aan de hand. Zelfs Neymar wilde weg bij Barcelona, alles draait daar om Messi.
 
JK-Ajax
 
1
8 februari 2020 om 13:54
Technisch secretaris, is dat hetzelfde als gewoon een TD? Hoe denkt men in Barcelona eigenlijk over het functioneren van Abidal? Als hij TD is kan ik zo even niet echt achterhalen wat voor geweldige aankopen hij heeft verricht.
 
Jarno11
 
2
8 februari 2020 om 15:08
Hij is ook niet gekozen op kwaliteit. Ze hebben hem toen hij ziek was een gunst gedaan met een functie binnen Barca. Natuurlijk mooi gebaar maar bakken doet hij er weinig van.
 
Jarno11
 
3
8 februari 2020 om 15:08
Hij is ook niet gekozen op kwaliteit. Ze hebben hem toen hij ziek was een gunst gedaan met een functie binnen Barca. Natuurlijk mooi gebaar maar bakken doet hij er weinig van.
 
InsideRMadrid
 
16
8 februari 2020 om 13:56
Mathijs had al een gevoel dat het minder met barcelona zou gaan. Daarnaast is Mathijs een echte krachtpatser die veel meer kan leren van Cristiano’s trainingstechnieken om het lijf op en top in orde te houden. Ik snap die move wel, en het is maar de vraag of hij ooit naar barcelona komt als messi daar niet meer zit en zn maatje frenkie al vertrokken is. Lijkt me een heel lastig verhaal
 
CelsinhoDa Silva
 
43
8 februari 2020 om 13:59
Hahah wat een bulshit dit hij had een gevoel dt hij meer zou krijgen bij Juventus
 
Bossie
 
13
8 februari 2020 om 14:04
Ik denk dat hij meer voor Juve heeft gekozen om een meer completer verdediger te worden. Bij Barca had hij meer op de zelfde manier moeten verdedigen als bij Ajax.
 
Millonario
 
9
8 februari 2020 om 14:34
Vind je dat het niet doorslaat met 'dat lijf van Cristiano'? Daar ga je niet beter van voetballen, hoor. Het zorgt wel voor een topconditie. Maar het slaat wel door. En hij kon absoluut niet geweten hebben hoe Barca er uit zou zien middenin het seizoen. En Frenkie vertrekken, wat is dat nu weer voor opportunistisch gedoe, Insidermadrid? Maar hoe dan ook, Juve was een slimme keuze om als verdediger te groeien met jongens als Chiellini en Bonucci. Maar bij Barca had hij even goed kunnen spelen en zich ontwikkeld hebben.
 
Kyle66
 
3
8 februari 2020 om 14:48
Waarom zou Frenkie vertrekken? Barcelona is zijn droomclub.
 
nassir37-
 
6
8 februari 2020 om 14:50
Inside Real Madrid.Nou Barcelona haalde vorig jaar halve finale CL en won van Liverpool met 3-0 thuis. Terwijl juve door Ajax is uitgeschakeld.Ik denk op dat moment dat hij heeft gekozen dat Barcelona juist beter was dan juve. Zeg gerust dat hij voor het geld heeft gekozen en dat zijn golddigger zaakwaarnemer graag bij Juve heeft gebracht omdat hij daar meer geld kreeg. Beter niet reageren dan jouw bullshit en jouw logo bevestigt het.
 
sannedijkstra
 
5
8 februari 2020 om 14:08
Abidal ligt nu opeens onder een vergrootglas omdat hij wat dingen zegt maar hij zegt eigenlijk niks verkeerds. Dat hij verkeerd inkoopt dat misschien wel maar ook in dit stuk lees ik niks geks.en de Ligt had zeker wel een basis plek kunnen hebben bij Barca want als je Pique wekelijks ziet dan maakt hij teveel foutjes en daar is toch echt het beste vanaf. Dat de Ligt bij Juventus speelt is zijn eigen keuze en hij doet het wel redelijk goed.
 
HeerPluis
 
3
8 februari 2020 om 14:10
Ze hadden hem vast als rechtsback opgesteld
 
Marshmallow
 
6
8 februari 2020 om 15:17
Frenkie moet niet voor anderen praten en zich eerst richten op z’n eigen spel. We worden een beetje moe van Frenkie en mattie nieuws ieeere dag. Genoeg Nederlanders die spelen over dr landsgrenzen. Daarnaast is een artikel over een uit het oog verloren speler, veel interessanter of de uitdagingen en ervaringen die die mensen hebben en willen delen. Of een artikel over een traditionsverein a la FC Koln, St. Pauli, Union Berlin of Crewe Alexandra of Nottingham Forrest. Dus VZ, werk aan de winkel.