Abraham bespaart Chelsea overwerk; Ziyech kan stempel niet drukken
Donderdag, 11 februari 2021 om 22:51

Chelsea heeft zich na een 0-1 zege op Barnsley met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup, waarin Sheffield United de tegenstander zal zijn. Tammy Abraham kroonde zich in het Oakwell Stadium tot de matchwinner, nadat hij na 64 minuten spelen het enige doelpunt voor zijn rekening nam en de gelijkmaker later aan de andere kant voorkwam. Hakim Ziyech had een basisplaats bij Chelsea en speelde 69 minuten mee, maar kon daarin niet zijn stempel drukken.

Manager Thomas Tuchel kondigde daags voor het treffen met Barnsley, de huidige nummer dertien van de Championship, dat hij zijn elftal zou wijzigen en hij beloofde een basisplaats voor Ziyech. De Marokkaans international had op papier als rechteraanvaller een plek in het elftal van Tuchel, die verder ook onder meer Billy Gilmour, Christian Pulisic en Abraham binnen de lijnen bracht. The Blues mochten van geluk spreken dat er niet vroeg al een achterstand op het scorebord stond, want Barnsley kreeg snel een levensgrote kans.

Een voorzet van Alex Mowatt werd doorgekopt door Conor Chaplin, waarna Callum Brittain voor Marcos Alonso kroop en van heel dichtbij de bal niet richting de hoek kon sturen. Daardoor kon Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga met de voet redding brengen. Chelsea liet zich in het eerste bedrijf maar mondjesmaat zien. Zo dook Abraham op in het strafschopgebied, waar hij de voet dwars werd gezet door Toby Sibbick. De spits van Chelsea vroeg om een strafschop, maar daar ging scheidsrechter Martin Atkinson niet in mee. Op slag van rust was Brittain namens de thuisploeg andermaal dicht bij een treffer, maar zijn poging ging net naast.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam op naam van Callum Hudson-Odoi, wiens schot maar net voorlangs ging. Kort daarna kopte Antonio Rüdiger naast vanuit een vrije trap van Ziyech. Na 63 minuten spelen werd de ban gebroken. Invaller Reece James dook op aan de rechterkant van het strafschopgebied en vond Abraham in de doelmond, die raak wist te schieten. Met nog twintig minuten te gaan, besloot Tuchel Ziyech naar de kant te halen voor Tino Anjorin. Ziyech zag Chelsea vanaf de reservebank goed weg komen, toen Abraham een inzet van Michael Sollbauer van de lijn haalde. Het slotoffensief van Barnsley leverde nog wat gevaar op voor het doel van Kepa, maar Chelsea slaagde er uiteindelijk in om de minimale marge over de streep te trekken.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
56
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
3
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
binny
 
32
11 februari 2021 om 22:56
Hij kan er niks meer van he, moet meteen terug komen! Ruilen voor Promes en Labyad!
 
GillesDB9
 
12
11 februari 2021 om 23:01
Met, na het laten zien van de bonuskaart, gratis Klaiber erbij!
 
PSVchelseaboy
 
21
12 februari 2021 om 01:39
Altijd maar weer dezelfde grappen. Sowieso triest dat elke oud Ajax speler maar weer moet terug komen naar Ajax. Ja tuurlijk is dit een grap, maar er zit een kern van waarheid in. Ziyech ben je kwijt get over it.
 
GillesDB9
 
4
12 februari 2021 om 01:58
Ik als Psv`er had anders niets liever gezien dat Van the Man naar PSV terug was gekomen ipv naar Malaga was gegaan, of dat Kezman na zijn tijd bij Chelsea weer geland was op de Herdgang. Onschuldig geval van de wens is de vader van de gedachte dus.
 
binny
 
9
12 februari 2021 om 07:32
@psvchelseaboy Wat triest is dat het lijkt of jij altijd zo'n grote beker azijn drinkt. Man man man ga ergens ander zuur lopen doen, ik heb t grapje nog niet voorbij zien komen. Geniet van je weg gespeeld door Barnsley en leuke 15 minuten in de Arena. Wat doet het er toe als ik een speler adoreer, op je tenen getrapt man.
 
Zytto34
 
0
12 februari 2021 om 11:06
Ziyech is niks meer nu Promes niet meer tegen zijn afzwaaiers aanloopt .
 
BundesChelsea
 
19
11 februari 2021 om 23:00
Barnsley verdiende meer, alle lof naar hen. Voor de rest een wedstrijd om snel te vergeten wat betreft het spel. Abraham verdient motm, belangrijk met zijn goal, maar vooral verdedigend een belangrijk aandeel gehad
 
azchelsea
 
14
11 februari 2021 om 23:04
Matige wedstrijd, maar toch voor de 4e keer op rij winst. Voor de 15e keer van de laatste 20 jaar in de kwartfinale, dat is toch erg netjes. Maar alsnog geen wedstrijd waar je op voort kan bouwen. Barnsley zat er veel feller bovenop en liet Chelsea totaal niet voetballen (wat ook wel moeilijk was op dit veld). Hoop wel dat Alonso er weer naast staat volgende wedstrijd. Met een beetje pech sta je 2-0 achter voor rust doordat hij 2 keer niet anticipeert als zijn man wegloopt. Volgende ronde tegen Sheffield thuis, dat moet in principe gewoon een halve finale plek betekenen.
 
Tazaboy
 
21
11 februari 2021 om 23:05
Moeilijke uitwedstrijd voor Chelsea op een amateur veld en Ziyech ja het zit hem gewoon niet mee. Speelt hij goed dan raakt hij snel geblesseerd en als hij niet speelt dan raakt hij snel zijn vorm kwijt. Hoop dat hij meer speeltijd krijgt in de premier league en weer als de Ziyech van Ajax gaat presteren.
 
VanErp2012
 
17
11 februari 2021 om 23:06
Wat een hotseknots wedstrijd op een hotseknotsveld op een koude gure donderdagavond. 1-0 overwinning van Chelsea is dan prima. Ziyech speelde niet best zeg. Heeft zichzelf vanavond geen dienst bewezen. Leek wel alsof hij met totaal verkeerde miniset begon. Dit soort wedstrijden op zo een knollenveld tegen zo een tegenstander moet je gewoon keihard werken en knokken. Keurige combinaties en een-tweetjes werken dan niet. Dat begrepen alle ploeggenoten van Ziyech maar Ziyech zelf niet. Snel vergeten en volgende kans wel pakken zou ik zeggen want ik vrees dat Tuchel anders tegen Ziyech aankijkt dan Lampard deed.
 
marieke90
 
43
11 februari 2021 om 23:33
Ziyech speelde niet goed,maar als kante zegt dat ziyech de meest getalenteerde speler van Chelsea is,dan moet hij indruk maken op de trainingen,Is wel een mooi compliment van mischien wel de belangrijkste speler van chelsea(wereldkampioen,speler van het jaar in Engeland,premier leuage gewonnen met verschillende ploegen)
 
John Terry
 
7
11 februari 2021 om 23:50
Op het gebied van talent zit er ook geen probleem bij Ziyech, maar bijv bij Bruno zie je die killermentaliteit waarmee hij zichzelf en zijn teamgenoten pusht om al die kwaliteit eruit te persen. Ziyech vind ik toch nog een beetje stilletjes en verlegen overkomen, het spat er nog niet vanaf dat hij ten koste van alles zijn wil door wil drukken. Dit is nu wel het moment in zijn carriere dat hij door die barriere heen moet breken, zijn beste jaren gaan er nu een beetje aan komen.
 
azchelsea
 
5
12 februari 2021 om 00:18
@johnterry, In de wedstrijden Sheffield thuis, Burnley uit en Krasnodar uit was hij dus het tegenovergestelde van verlegen: hij eiste letterlijk elke bal op (en kreeg ze ook) en wees telkens waar de anderen heen moesten. Toen dirigeerde hij echt het spel. Hij heeft het echt wel in zich om het spel in de ploeg te bepalen, alleen dan kunnen wedstrijden zoals vandaag er eigenlijk niet (vaak) tussen zitten. Alles stuiterde van zijn voet en als hij wel rust had was hij constant aan het treuzelen.
 
John Terry
 
6
12 februari 2021 om 01:08
Ja is ook zo, in het begin spatte de wil er vanaf. Maar na die blessures daarna lijkt het wel alsof hij op iemands toestemming wacht om weer met die zelfverzekerdheid te gaan spelen. Het is geen gemakkelijk jaar voor hem met het wennen aan Engeland, een ontslagen trainer en veel blessures. Maar zeker tegen de Chinese Muur van het Metropolitano gaan we hem hard nodig hebben.
 
VanErp2012
 
2
12 februari 2021 om 00:11
@marieke90 Zeker een heel mooi compliment van een fantastische speler aan een fantastische speler. Nu moet Ziyech dat talent nog constanter laten zien zoals hij dat de eerste wedstrijden onder Lampard deed. Maar goed Lampard speelde wel wat meer verzorgd voetbal terwijl het onder Tuchel een stukje opportunistischer gaat. Dat opportunistische past goed bij jongens als Hudson Odoi (die vandaag een hele goede wedstrijd speelde) en misschien iets minder bij Ziyech. Maar we gaan het zien.
 
Jackieboy10
 
7
12 februari 2021 om 00:29
Maar je moet ook naar de situatie kijken waarin Tuchel als coach binnen komt. Het devies is punten pakken. Tuchel moet namelijk tot aan het eind van het seizoen verbetering laten zien in de resultaten, niet zozeer het spel. En daarom kiest hij ook voor deze tactiek in mijn optiek. En deze tactiek past nog niet goed bij Ziyech.
 
VanErp2012
 
1
12 februari 2021 om 00:39
@jackyboy10 Daar heb je zeker een punt. Er staat nu inderdaad nogal wat druk op.
 
ErikdeBosz
 
15
12 februari 2021 om 00:29
Mensen vergeten ook weleens dat hij ook behoorlijk veel slechte wedstrijden bij Ajax heeft gespeeld en niet alleen tegen de mindere goden. Ziyech kan een geweldenaar zijn, echter kom je met slechte wedstrijden in Nederland weg en in Engeland niet. Gaat in mijn ogen gewoon een lastig verhaal worden.