'AC Milan sorteert met persoonlijk akkoord voor op vertrek Donnarumma'
Maandag, 26 april 2021 om 08:58

Mike Maignan is hard op weg naar AC Milan. Volgens diverse buitenlandse media is de keeper van Lille OSC akkoord over een vijfjarig contract in het San Siro. La Gazzetta dello Sport meldt dat het na het persoonlijke akkoord nu wachten is op een deal tussen beide clubs. Met het aantrekken van Maignan sorteert Milan naar verwachting voor op een vertrek van Gianluigi Donnarumma. Milan heeft volgens de berichtgeving nog hoop op een nieuwe deal met Donnarumma, maar om niet met lege handen achter te blijven wordt op de achtergrond gewerkt aan de komst van Maignan.

Maignan was naar verluidt ook in beeld bij Borussia Dortmund. Sport1 meldt dat de Duitse topclub de strijd om de handtekening van de keeper heeft verloren van Milan. De 25-jarige Maignan ligt tot aan de zomer van 2022 vast in Noord-Frankrijk. Om te voorkomen dat hij over een jaar transfervrij de deur uitwandelt moet Lille hem de komende transferperiode van de hand doen. Volgens diverse Franse en Italiaanse media zou het gaan om een transfersom van vijftien miljoen euro. Maignan zou akkoord zijn gegaan met een contract tot medio 2026 tegen een jaarsalaris van twee miljoen euro exclusief bonussen.

De aanstaande transfer van Maignan zal het vertrek van Donnarumma inleiden, zo is de verwachting in Italië. AC Milan probeert al lange tijd het aflopende contract van de 22-jarige Italiaanse keeper te verlengen. Ondanks verwoede pogingen is het nog altijd niet tot een akkoord gekomen met de cliënt van zaakwaarnemer Mino Raiola. Geruchten over een vertrek uit Milaan en een transfer naar Juventus worden steeds luider. In Turijn zou een meerjarig contract klaarliggen voor de 25-voudig international. Bij de Italiaanse grootmacht zou hij het gewenste salaris van tien miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
9
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
31
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
vastreke
 
9
26 april 2021 om 09:30
Goede transfer voor milan Maingan prima indruk bij Lille En verdient deze stap Van Milan slimme zet om hierop in te zetten
 
Dysentery Gary
 
16
26 april 2021 om 09:31
Raiola was laatst in Turijn voor een overleg met de top van Juve. Geruchten gaan dat Donnarumma naar ons komt. Ook krijgen we mogelijk een Bernardeschi-Romangnoli ruildeal.
 
NeutraleFanNL
 
14
26 april 2021 om 09:36
Dat laatste zou ik vanuit beiden ploegen niet begrijpen? Wat moet Juve met nog een verdediger? En wat moet Milan met een wisselvallige aanvaller als Bernadeschi als het echt wil aanhaken bij de top?
 
N.Chelsea
 
12
26 april 2021 om 09:38
Zou een hele rare ruildeal zijn. Romagnoli na een minder seizoen afserveren terwijl hij jarenlang captain is geweest? Bernardeschi vind ik geen slechte speler en Milan heeft een winger nodig maar regel dat dan op een andere manier.
 
DamianLilliard
 
6
26 april 2021 om 09:53
2 van je topspelers naar juve laten gaan? Donnarumma prima, want daar kan milan niks aan doen maar romagnoli voor bernardeschi lol? Dat lijkt me erg sterk.
 
NeutraleFanNL
 
22
26 april 2021 om 09:32
Als Donnarumma niet wil, dan lekker naar Juve laten gaan toch. Tuurlijk is het een toptalent dat nog 12 jaar ofzo mee kan, maar het moet niet boven alles gaan. Verstandig van Milan dat ze verder kijken naar eventuele andere talentvolle opties. Er lijkt weer een gedachte achter te zitten bij Milan. hopelijk kunnen ze dit beleid uitrollen en de komende jaren weer een echte gooi gaan doen naar de Scudetto!
 
Zinedane
 
2
26 april 2021 om 10:22
100 procent mee eens. Het is wat dat betreft toch een vergelijkbaar verhaal als met Ihattaren. Speler die op jonge leeftijd doorbrak als 'kind van de club'. Al na 1 seizoen gebombardeerd tot publiekslieveling. Toen die daarna wat mindere momenten had in de onderhandeling is alles fout gegaan. Met als enige verschil dat Donnarumma nog wel altijd goed speelt. Ik heb eigenlijk liever dat Milan Donna verkoopt, dan is het gezeik tussen club en speler ten minste voorbij. Maignan is echt een sterke keeper, nog vrij jong ook en voor mijn gevoel zit er nog veel rek in.
 
V-Watcher
 
2
26 april 2021 om 10:29
Het heeft bij Donnaruma gewoon puur met geld te maken, Milan kan het salaris wat hij vraagt niet ophoesten en Juve kan dat wel blijkbaar. Een paar jaar geleden snapte ik hem meer in de onderhandelingen omdat Milan toen echt helemaal niks klaarspeelde en je uiteindelijk ook om de prijzen mee wilt doen. Maar dit Juve zal ook een grote schoonmaak moeten ondergaan wil het kunnen blijven meedoen om de prijzen nationaal en internationaal. Op dit moment zie ik meer toekomst in dit Milan als in dit Juve waar echt bijna alles en iedereen moet worden doorgeselecteerd.
 
LucaAbbracciante
 
3
26 april 2021 om 10:33
Ach man, 1 minder jaartje. Juve zal er heus wel staan volgend jaar. We zijn dit jaar nog slechter omdat we Pirlo als coach hebben, die totaal geen idee heeft wat hij aan het doen is. Hopelijk leert hij veel uit dit seizoen of wordt hij vervangen door Allegri.
 
JustPSV95
 
3
26 april 2021 om 10:53
Jullie zijn dit jaar nog slechter omdat jullie het matigste middenveld vd Europese top/subtop hebben.
 
LucaAbbracciante
 
0
26 april 2021 om 12:50
Rabiot speelt nochtans zeer goed bij Frankrijk. Pirlo speelt 4-4-2 met een middenvelder aan de linkerkant, nooit gezien. Echt de meest belachelijke opstelling die ik ooit heb gezien.
 
Benzema.
 
5
26 april 2021 om 11:35
Donnarumma is een van de beste keepers ter wereld. Dat is al lang geen talent meer.
 
itsaukeee
 
1
26 april 2021 om 12:55
12 jaar? Denk nog wel langer. Over 12 jaar is die pas 34. Als keeper kan je dan meestal nog wel een jaren mee
 
N.Chelsea
 
11
26 april 2021 om 09:36
Zou wel echt pijnlijk zijn om Donnarumma in een Juventus tenue te zien zeg.. Voor jive natuurlijk een top deal, die halen transfervrij een van de beste keepers ter wereld en zitten voor de komende 10 jaar gebakken. Stiekem hoop ik dat Donnarumma net als bij de laatste verlenging op het laatste moment toch ineens bijtekent??
 
RamonDiaz
 
8
26 april 2021 om 09:45
Ja wat kan Milan nog meer doen, ze hebben er toch wel alles aan gedaan om hem bij de club te houden dan is het uiteindelijk aan Donnarumma zelf natuurlijk. Zou het wel jammer vinden maar blijkbaar trekken die paar miljoen extra van Juventus hem over de streep. Ik lees alleen wel heel erg veel dat dit een werelddeal voor Juventus is en dat zou het ook wel zijn maar Raiola gaat ook hier weer flink cashen en dat salaris is natuurlijk niet mis. Het begint nu wel heel belangrijk te worden voor Juventus te worden dat ze die CL plek weten te bemachtigen gezien de salarishuishouding, ik heb het idee dat ze dat bij Milan een stuk beter voor elkaar hebben sinds de FFP problemen.
 
Pirlo21
 
3
26 april 2021 om 10:00
Ondanks dat het erg pijnlijk zal zijn om Donna in een Juventus shirt te zien, lijkt het me beter om afscheid te nemen. Ben er ook wel een beetje klaar mee dat de club gegijzeld wordt door Donnaruma en Raiolo (met name). Gigantisch talent natuurlijk, maar niet groter dan de club. Zou als ik hem was lekker naar PSG gaan en niet Juventus. Stel Milan valt buiten de top 4 en hij gaat naar PSG dan fair enough. We zullen zien.
 
MarcoVerratti
 
6
26 april 2021 om 10:02
Tja dit was natuurlijk te verwachten. Ik had mijn contract als ik Donnarumma was nog met een paar jaar verlengd. Wie weet waar Milan over 3 jaar staat en dan heeft hij nog 3 jaar om zich te ontwikkelen. Is dan nog steeds pas 25 jaar. Voor Juve een begrijpelijke zet. Kunnen ze hem mooi afwisselen met Szcenzny. Had Donna ook graag naar Inter zien komen. Maar dan had hij zichzelf het leven in Milaan onmogelijk gemaakt en past daarnaast niet in de spelopvatting van Conte.
 
maurootje
 
5
26 april 2021 om 11:24
Maignan is wel de best haalbare keeper dat Milan kon halen, samen met Onana in mijn ogen dus in dat opzichte echt top. Nog jong en 18 cleansheets zit jaar. Geweldig, maar natuurlijk niet zo goed als absolute wereldtop Donnarumma. Maar dat Donnarumma nu sowieso weggaat is nog niet zeker; dit is slechts alvast een back up hebben. En ik moet eerlijk zeggen; Maignan gaat "slechts" 3 (inclusief) mil verdienen plus dikke 5 jaar contract en is een goede keeper wellicht is het voor Milan zelfs beter, maar ik betaal liever zelfs 50 mil per jaar aan Donnarumma dan dat ik heb voor de komende 15 jaar elk jaar minstens 2x tegen Milan moet zien in een lelijk Juve shirt... hopelijk blijft hij of gaat hij naar bijv MANU waar De Gea nu bankt. Lekker naar BPL, in de CL met MANU en kan je in Italië normaal over straat. Waarom perse naar juve als je naar andere grote clubs kan en geliefd blijven? Ook in Engeland kan hij 10 mil netto pakken
 
ACMark
 
1
26 april 2021 om 12:30
Mooi, het zou goed zijn voor de club dat Donnarumma vertrekt, hoe pijnlijk het ook is. Al dat gezeik elke keer met Raiola, je krijgt om de drie jaar een transfersoap, moet je ook niet willen. Hij is een leider en ongelofelijk belangrijk voor Milan, maar objectief gezien is een keeper natuurlijk vervangbaar. En Maignan is een prima keeper. Het salaris van Donnarumma kan dan mooi geïnvesteerd worden in een nieuwe Rw/cf en wellicht wordt het zo makkelijker om het contract van Kessie te verlengen.
 
035feyenoord
 
1
26 april 2021 om 14:18
Ik snap dat beleid van Milan echt niet, waarom haal je dan weer iemand uit een buitenlandse competitie. Haal eens wat meer Italianen! In Italie lopen een hoop topkeepers rond die de stap naar Milan makkelijk kunnen maken, zoals Perin, Audero, Cragno. Stuk voor stuk toppers en dan ga je weer voor zo'n vreemdelingenlegioen keeper uit Frankrijk...
 
Rossoneri27
 
1
26 april 2021 om 16:18
Perin en Audero zijn echt niet keepers voor de top van Italië, Cragno zou idd een optie zijn maar wss veel duurder dan Maignan.