AD: Overmars heeft verschillende transferlijstjes klaarliggen bij Ajax
Maandag, 6 januari 2020 om 07:45

Ajax begeeft zich in deze transferperiode wellicht op de transfermarkt. Volgens het Algemeen Dagblad heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars 'flink wat lijstjes' klaarliggen wat betreft het aantrekken van nieuwe spelers. Overmars houdt met name de situatie rondom Daley Blind in de gaten. De multifunctionele verdediger is vanwege een hartspierontsteking voorlopig uit de roulatie bij de koploper in de Eredivisie.

Bovengenoemde krant meldt dat Ajax al informatie heeft ingewonnen bij het management van Jan Vertonghen, die tussen 2006 en 2012 ook al voor de Amsterdamse club uitkwam. Er wordt echter ook gemeld dat een terugkeer van de 32-jarige verdediger van Tottenham Hotspur 'nog ver weg' is. De Telegraaf wist vrijdag al te melden dat Overmars heeft gesproken met Tom de Mul, de zaakwaarnemer van Vertonghen. Laatstgenoemde zou openstaan voor een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA. Het salaris van de eveneens aan Napoli gelinkte mandekker zou echter een struikelbok vormen. Vertonghen beschikt over een aflopend contract bij the Spurs, waardoor een tussentijdse transfer niet onmogelijk lijkt.

Overmars kijkt ook voor de andere linies naar eventuele aankopen, zeker nu aanvallers David Neres en Quincy Promes herstellen van uiteenlopende blessures. De verwachting is evenwel dat Promes op korte termijn weer aansluit bij de selectie van trainer Erik ten Hag. De signalen rondom Neres, in november geopereerd aan zijn knie, zijn ook positief. Zijn rentree bij Ajax laat normaal gesproken echter langer op zich wachten. Volgens het Algemeen Dagblad hangt het hersteltraject van het duo nauw samen met de positie van Ajax op de winterse transfermarkt.

Ajax wil aan de andere kant geen spelers van de hand doen in deze transferwindow. Met name het verkopen van sleutelspelers is onbespreekbaar voor Overmars. Donny van de Beek is in de afgelopen periode regelmatig gelinkt aan Real Madrid, al bleef een akkoord met de Koninklijke in alle gevallen uit. Hakim Ziyech is al in verband gebracht met een reeks aan Europese topclubs. Vorige week verschenen berichten in de Engelse media dat Arsenal vijftig miljoen euro zou overhebben voor de spelmaker. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat Ziyech pas na afloop van dit seizoen een beslissing neemt over zijn toekomst.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
4Ever4Ajax
 
7
6 januari 2020 om 08:00
Inderdaad, enige echte optie is een centrale verdediger op links naast Schuurs is geen overbodige luxe. Aan de andere kant met Alvarez (nog niet daar gespeeld, maar kan hij wel) of Martinez moet het ook lukken. Voorin lijkt iedereen weer fit te worden en met de talenten mee, zie ik eigenlijk wel gebeuren dat we het gewoon gaan doen met deze selectie.
 
sebasjuh
 
10
6 januari 2020 om 08:14
Ik zou toch wat jongens gaan verhuren om ze te laten groeien en ervaring op te doen. Bv een Noa Lang en Eiting zou niet verkeerd zijn om ze een half jaar te zien spelen. Liefst zou ik Gravenbergh ook verhuren maar je moet nog wel wat achter de hand houden in geval van nood. Daarnaast zou ik als ik Ajax was toch proberen om alvast een vleugelspeler aan te trekken om hem te laten wennen een half jaar aan Nederland en zodat je eind van het seizoen Neres zonder problemen kan verkopen. Je hebt daarnaast ook een extra optie tijdens het komende half jaar omdat je nu toch echt ook een gooi voor de EL moet doen met de ambitie van Ajax. En ik zou ook wel een linker centrale verdediger zoeken omdat je niet weet hoe Blind terug gaat komen....
 
4Ever4Ajax
 
6
6 januari 2020 om 08:29
Eiting zou ik wel verhuren, Noa Lang zou ik lekker houden voor blessuregevallen. Die heeft het in mijn ogen nog best ok gedaan de afgelopen wedstrijden (goede en slechte wedstrijden gehad). Risico dat je loopt als je nu spelers gaat halen, en iedereen fit straks is (op Daley na), je eigenlijk niemand nodig hebt en er alleen maar extra onrust mee creeert.
 
almere67
 
3
6 januari 2020 om 08:15
Schuurs en Alvarez moet he niet willen want zijn allebei rechtsbenig en centrale duo is beter als er 1 links en 1 rechts is.
 
4Ever4Ajax
 
12
6 januari 2020 om 08:27
Dat is een terechte opmerking, alhoewel het voor de 'time being' prima zou kunnen denk ik (tot Daley er weer is). Martinez naast Schuurs is dan wel beter, maar mis je hem juist weer op het middenveld. Ik zou wel met Gravenberch willen proberen op het middenveld ipv Martinez.
 
almere67
 
4
6 januari 2020 om 08:37
Klopt voor nu zou ik Schuurs/Martinez centraal zetten of misschien wel houden. Ga ervan uit dat Nico weg gaat en misschien kan die Castilo die in jong speelt van Chelsea linksachter spelen.
 
Cali88mero
 
1
6 januari 2020 om 09:07
Martinez een linie terug en ik zou proberen Schone gewoon terug te halen. Schijnt weg te mogen bij Genoa, mag maar bij 2 clubs per voetbal jaar spelen. Door zijn optreden tegen psv in de JC schaal heeft hij of de optie bij Genoa blijven of terug naar Ajax. Natuurlijk wordt hij ‘minder’ maar heeft zich altijd bewezen en geknokt in het elftal. Wel duidelijke afspraken maken dat hij geen onbetwiste basisspeler is. Hoef je ook niet wedstrijden met Marin in de basis te spelen, daar zie ik (nog) niets in.
 
MRB-Vlogs
 
58
6 januari 2020 om 08:02
Dit is wel top journalistiek. Neem aan dat Overmars zijn werk doet en voor elke positie lijstjes heeft liggen.
 
Skede
 
24
6 januari 2020 om 08:13
Haha echt he. Een TD die transfer lijstjes klaar heeft liggen. Moet niet gekker worden nu.
 
Skede
 
10
6 januari 2020 om 08:25
Sowieso staat er helemaal niks nieuws in het artikel van het AD, als dit alles is. Beetje de krant volschrijven.
 
CSVAjax
 
4
6 januari 2020 om 11:12
Ik denk het, jij zegt het. Manmanman het is wel een beetje komkommertijd wat dat betreft.
 
Patroo
 
115
6 januari 2020 om 08:18
Overmars heeft transferlijstjes klaarliggen. Vogels vliegen. We betalen belasting. Gras is groen.
 
CSVAjax
 
1
6 januari 2020 om 11:13
De bal is rond he .
 
AndreNijmeijer
 
1
6 januari 2020 om 08:25
Waar blijft Bande dan als aanvallende optie voor Neres en Promes? En hopelijk hebbe we een goed lijstje keepers klaar liggen
 
wolterx
 
12
6 januari 2020 om 08:31
Zie ik niet meer gebeuren, de minuten die hij speelde dit seizoen bewoog hij alles behalve vrij. Vrees serieus dat het klaar is voor hem bij Ajax. Leek alle bewegelijkheid en explosiviteit kwijt te zijn, hopelijk is het gewoon gebrek aan fitheid maar zag er niet goed uit. Dat is met 1 moment in een oefenwedstrijd al 1,5 jaar weggegooid nu. Dat is enorm zuur.
 
Patroo
 
4
6 januari 2020 om 08:33
Pff, was die jongen al helemaal vergeten. Is hij alweer fit inmiddels?
 
PassieB
 
4
6 januari 2020 om 08:31
Traditioneel krijgen we straks geen nieuwe aankoop en "achten we deze selectie goed genoeg om kampioen mee te worden" . We zullen zien.
 
Tinus88
 
8
6 januari 2020 om 08:38
@Passie En dat zou niet meer dan terecht zijn. Deze selectie is zonder impulsen ook sterk genoeg om kampioen te kunnen worden. Lijkt mij niets nodig.
 
4fRedondo
 
7
6 januari 2020 om 11:01
Is kampioenschap het enige wat telt? EL winnen is toch een veel mooiere prijs!
 
maurootje
 
1
6 januari 2020 om 09:52
Boadu en Stengs, wat zal dat mooi zijn, zal wel flink wat duiten kosten, maar heb je wel 2 maatjes bij elkaar, waardoor nieuwe omgeving toch ff makkelijker wordt
 
LawPi
 
1
6 januari 2020 om 12:44
Erg goede aankopen inderdaad. Las net ook dat Ajax Vlachodimos wilt vastleggen in de zomer als vervanger van Onana. Zou een zeer goede vervanger zijn voor Onana. Is basiskeeper van Benfica.
 
LawPi
 
2
6 januari 2020 om 12:43
Las net dat Overmars contact met Benfica keeper Vlachodimos heeft gelegd om in de zomer Onana te komen vervangen. Vlachodimos moet 20 miljoen kosten.
 
theo uphus
 
1
6 januari 2020 om 14:26
"o vermars heeft verschillende transferlijstjes klaarliggen bij Ajax" . En vervolgens lezen we in een zeer omslachtig verhaal welgeteld één mogelijk transferdoelwit, de al wekenlang genoemde Jan Vertonghen. En verder lezen we nog de maanden lang aanhoudende reutel over v.d. Beek en Ziyech.wat een waardeloos stukje journalistiek is dit.