Adam Maher gaat niet het geld achterna en weigert zeer lucratieve aanbieding
Dinsdag, 4 juni 2019 om 07:25

Adam Maher heeft zich verbonden aan FC Utrecht, de club waar John van den Brom vanaf komend seizoen de scepter zwaait. De middenvelder vertrok transfervrij bij AZ en besloot zijn trainer te volgen naar de Domstad. In gesprek met De Telegraaf laat de vijfvoudig Oranje-international weten dat hij niet voor het geld heeft gekozen.

Maher had bij de Alkmaarders een goede band met Van den Brom en besloot de coach achterna te gaan richting Utrecht. "Ik kon zeker vijf, zes keer meer verdienen in het buitenland, maar op dit moment zie ik mezelf niet achter het geld aangaan", aldus Maher, die erkent dat het 'natuurlijk' leuk is als je goed kunt verdienen.

"Maar uiteindelijk zijn het plezier in het voetbal en het goede gevoel dat je bij een club hebt belangrijker voor mij. Je kunt nog zo veel verdienen, maar als je niet gelukkig bent en het niet naar je zin hebt bij een club dan is dat toch niks waard." Maher blikt ook terug op zijn overstap van AZ naar PSV. In Eindhoven heeft Maher nooit voor lange tijd kunnen imponeren.

"De overstap van AZ naar PSV is een keuze die ik weer zou maken als de situatie zich zou herhalen. Maar uiteindelijk komen er dingen op je pad die je niet in de hand hebt. Als je niet meer aan spelen toekomt, gaat dat ten koste van je plezier. En dat is voor mij het belangrijkste in het voetbal. Op basis van de ervaringen uit het verleden, kijk je nu naar het complete plaatje", besluit Maher.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
7
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
49
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Brada-Mufc
 
33
4 juni 2019 om 08:01
Als je voor FC Utrecht kan spelen dan is geld ook niet belangrijk.wie wil daar nou niet voor spelen.prachtige echte voetbal club vol met ambitie.aanval op top 3 is aanstaande.welkom jochieee.UUUuuuu
 
Moridin
 
5
4 juni 2019 om 08:07
Alleen nog een goede spits aantrekken. Kerk is een leuke aanvaller, maar moet alles alleen doen.
 
MikeUtrecht
 
1
4 juni 2019 om 09:16
Mocht Bahebeck fit blijven (ben benieuwd..) en Venema een kans krijgen onder vd Brom, wat ik eigenlijk wel verwacht aangezien vd Brom van jonge spelers houdt denk ik niet dat we nog een extra spits nodig hebben. Die Abass van Mainz komt ook al. Dan heb je 3 centrumspitsen. vd Brom speelt toch voornamelijk 4-3-3
 
Kakadu
 
13
4 juni 2019 om 08:51
Haha zoals gewoonlijk wil een modale subtopper die een keer Europees voetbal haalt de top 3 aanvallen, en stuk voor stuk blijkt het de grootste onzin te zijn. Kijk naar Twente, Vitesse en zelfs AZ. Je komt er nooit tussen, maar het zou goed zijn als er een stabiele top 5 zou zijn.
 
Brada-Mufc
 
6
4 juni 2019 om 09:01
Niet zo serieus jij a kakadu.en trouwens Feyenoord kunnen we wel inhalen
 
@Osthoved89
 
26
4 juni 2019 om 09:07
Feyenoord haal je niet zomaar in, daar is AZ het voorbeeld van. Misschien moet Utrecht eerst maar eens zorgen dat ze structureel boven AZ gaan eindigen voor jullie het over Feyenoord gaan hebben.
 
N.Chelsea
 
1
4 juni 2019 om 09:41
Het is alleen al goed dat de ambitie er is. De eredivisie moet beter worden de komende jaren dus ik juich een sterke en brede subtop alleen maar toe!
 
snowy
 
3
4 juni 2019 om 09:47
Ik vind het prima als een club zulke ambities heeft en hoop dat ze in Europa ook verder komen. Er al van te voren van uit gaan dat je verliest of vooral van die Nederlandse mentaliteit het is gezellig dat je mee doet. Kom op Utrecht ga er tegen aan. En Maher ik hoop dat je het net zo goed gaat doen als bij AZ
 
Brada-Mufc
 
2
4 juni 2019 om 11:11
Daar heb jij weer gelijk in
 
Moridin
 
6
4 juni 2019 om 08:05
Sportief gezien prima keuze. Hij gaat bij Utrecht de ster worden, terwijl het bij AZ met een nieuwe trainer of bij een club een stapje hoger nog maar de vraag zou zijn.
 
bochherief
 
12
4 juni 2019 om 08:21
Volwassen reactie van maher. Was niet mijn keuze geweest, ik had altijd miljoenen opgehaald, maar respect.
 
@Osthoved89
 
10
4 juni 2019 om 08:40
Bij AZ is de nieuwe trainer Arne Slot, de assistent trainer van de afgelopen jaren. Dus we hoeven niet te doen alsof hij bij AZ opeens in een heel andere situatie zou komen te zitten. Desalniettemin is mn emotie gezakt en kan ik wel begrip opbrengen voor Maher. Ik waardeer zn eerlijkheid, al blijf ik het vreemd vinden dat hij AZ inruilt voor Utrecht en als ik het interview bij Fox Sports kijk krijg ik het idee dat Maher het zelf ook wel een beetje vreemd vindt.
 
MikeUtrecht
 
10
4 juni 2019 om 09:18
Maher heeft ook een interview gegeven aan Utrecht TV. Hierin gaf hij duidelijk aan dat hij het eerst met AZ om de tafel wilde, dit is ook gebeurt. Hier kwamen club en speler echter niet uit dus koos Maher voor zijn gevoel en ging zijn trainer achterna. Of het door Slot of het salaris komt weet ik niet maar in een van deze aspecten zal AZ gefaald hebben
 
AZaanstreek67
 
0
4 juni 2019 om 11:30
Wat ik heb vernomen heeft AZ hem een contract aangeboden wat tegen het salarisplafond aanligt. Echter was al een hele tijd geleden bekend dat Maher gekrenkt was omdat AZ pas in maart om tafel ging hem hem en hij toen inmiddels al ja had gezegd tegen een zak tekengeld van ome Frans. Wat we hem vooral kwalijk nemen is dat hij vervolgens week in week uit staat te liegen voor de camera dat hij het zo naar zijn zin heeft en niet weg wil blabla.
 
magikhetwete
 
18
4 juni 2019 om 08:09
Heel tof en veel respect voor! Ik gun het Maher ook echt dat hij het gewoon goed gaat doen, zelfs in zijn 4 jaar PSV 0 slechte dingen over hem gehoord.
 
diablo73
 
2
4 juni 2019 om 08:27
Oprechte vraag; wat kan een speler als Maher bij Utrecht verdienen? Ergens in de 5/6 ton bruto?
 
ben030
 
6
4 juni 2019 om 08:32
Max 2,5 ton als het goed is dat is het salaris plafond. Of die moet inmiddels verhoogd zijn zou ook nog kunnen
 
@Osthoved89
 
6
4 juni 2019 om 08:41
Heel knap van Maher dat hij met dat salaris akkoord gaat als je ergens anders veel meer kan verdienen. Natuurlijk is 250k ontzettend veel, maar respect voor hem.
 
Dante
 
17
4 juni 2019 om 08:51
Knap? Knap dom zou ik zeggen. Als die supermiljonairs zulke dingen doen vind ik het altijd mooi, maar in dit soort gevallen vind ik het totaal onverantwoord. Met 250k kun je prima leven idd, maar met 1m+ kun je verder werken aan je eigen toekomst en die van je kinderen.
 
@Osthoved89
 
14
4 juni 2019 om 09:04
Heeft Maher kinderen? Wil hij later kinderen? Maakt geld gelukkig? Hij heeft bij PSV ongetwijfeld ook aardig verdiend. Ik vind het vaak knap als mensen plezier hebben boven veel geld hebben verkiezen. Maar zo ben ik opgevoed, dat is waarschijnlijk voor iedereen anders. Overigens had ik ook naar de zandbak gegaan hoor, zo hypocriet ben ik dan ook weer wel
 
Dante
 
8
4 juni 2019 om 09:14
Nee geld maakt niet per se gelukkig, maar het is (helaas) een belangrijk onderdeel van het leven. Bovendien kan in een situatie als deze een korte periode "werken" ervoor zorgen dat je de rest van je leven veel meer focus op plezier kunt leggen. Bovendien is dat ook nog eens hetzelfde werk, dus lijkt me niet dat het ene plezierig is en het andere vreselijk. Ik vind het persoonlijk gewoon oliedom :D
 
Utregmeclub
 
0
4 juni 2019 om 09:23
Dat salaris plafond is wel echt van een paar jaar terug toen het echt heel slecht met de club ging. Ook was dit nog een idee va het vorige bestuur. Ik verwacht dat het salarisplafond ook een stuk hoger zal liggen inmiddels 300 tot 400k. En laatst hoorde ik dat die 250k vroeger ook niet helemaal werd gehanteerd, Want dat was exclusief bonussen. En met riante bonussen konden sommige spelers veel hoger uitvallen.
 
@Osthoved89
 
1
4 juni 2019 om 09:26
"bovendien is dat ook nog eens hetzelfde werk, dus lijkt me niet dat het ene plezierig is en het andere vreselijk." Toch zijn er veel spelers naar China gegaan en die al weer snel terug wilden komen omdat geld niet alles is. Blijkbaar kan het wel vreselijk zijn. Ik weiger het oliedom te noemen. Als hij met de middelen die hij nu heeft denkt gelukkig te kunnen leven is dat toch prima. Misschien is het geen slimme keuze (omdat je niet weet hoe het leven loopt), maar dom zou ik het niet willen noemen. Al snap ik je gedachtegang en zou ik ook voor het geld gaan.
 
Dante
 
2
4 juni 2019 om 09:37
Ja maar zelfs al zou ik het geld niet nodig hebben. Dan zou ik het doen om dit geld aan mensen met problemen te kunnen geven. Het gewoon laten liggen kan niet imo. Aan de andere kant geloof ik erg in vrijheid, dus dan moet ik ook fair zijn om te zeggen dat hij vrij is om te doen wat hem gelukkig maakt :D Ik hoop dat hij er geen spijt van hoeft te krijgen!
 
Magistra
 
2
4 juni 2019 om 10:13
Snap je redenatie wel, alleen aan de andere kant kun je zeggen dat hij jong genoeg is om dit later te kunnen doen. Hij zit nu in de bloei van zijn carriere en wellicht dat hij over 2 jaar nog een mooie stap naar een buitenlandse club in een grote competitie kan gaan. Zou zelf eerlijk gezegd ook voor het geld kiezen, maar alle respect hiervoor naar hem.
 
Apocalyps
 
0
4 juni 2019 om 08:40
Dat vroeg ik mezelf ook af. Ik heb geen idee, maar op basis van natte vingerwerk zou ik zeggen dat Maher rond de 400k gaat verdienen.
 
Utregmeclub
 
0
4 juni 2019 om 09:26
Ik zelf denk max 4 ton. Maar vergeet niet dat utrecht niet veel aan salaris betaald. Daarentegen betalen ze wel flinke tekenbonussen
 
Ryan030
 
4
4 juni 2019 om 09:33
ik denk dat maher gewoon net boven het salaris plafond gaat verdienen en ook nog een dikke tekenpremie onder de tafel toegereikt krijgt van van seumeren en zijn maatjes.wat uiteindelijk als hij zijn contract uitdient toch op een paar miljoen euro uit kan komen.
 
PS18
 
3
4 juni 2019 om 09:04
Volwassen reactie van Maher. Klinkt als een weloverwogen keuze, mede door de ervaringen uit het verleden. Hij zal nu niet te klagen hebben maar gezien zijn leeftijd kunnen de financiƫle klappers later nog wel voorbij komen. Hij zal de absolute top niet meer halen, dus als je er in de komende jaren alles uit probeert te halen wat er in zit kun je net na je dertigste nog wel lekker wat geld ophalen in de zandbak. Zou ik ook doen.
 
Arnavut1
 
11
4 juni 2019 om 09:16
Precies zoals ik had verwacht. Er zijn mensen die zeuren om het zeuren. Als hij voor het geld had gekozen dan was het een geld wolf maar nu hij een bewuste keuze heeft gemaakt en een stapje omlaag doet is hij niet loyaal aan Az en heeft hij geeft ambities. Ajuu voor mensen die blijven zeuren. Achterlijk. Succes Maher!
 
MrGuide
 
0
4 juni 2019 om 09:40
Hoeveel zou hij verdienen bij Utrecht, 300K? Vraag me af welke club het waard vindt om meer dan 1mE aan salaris aan Maher aan te bieden.
 
Utregmeclub
 
1
4 juni 2019 om 09:46
Zo iets, en dan nog bonussen erbij. En een flinke tekenpremie
 
DannyUtreg
 
0
4 juni 2019 om 11:25
250k maximaal
 
BARCAUNITED
 
0
4 juni 2019 om 14:39
Wat verdient hij nu dan?