ADO Den Haag heeft 84-voudig Oranje-international op het oog als nieuwe TD
Woensdag, 17 mei 2023 om 22:15

Joris Mathijsen wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe technisch directeur van ADO Den Haag, zo meldt De Telegraaf. Bronnen rondom de club melden aan de krant dat de oud-verdediger de enige nog overgebleven kandidaat is voor de functie. Naar verwachting wordt Mathijsen rond het weekend aangesteld.

Bij ADO moet Mathijsen de opvolger worden van Daryl Janmaat. De oud-verdediger werd in de zomer van 2022 aangesteld als technisch manager, maar vertrok alweer na vijf maanden bij de club uit de Hofstad. Janmaat zou het niet eens zijn geweest met de beslissingen die binnen de club werden genomen. Janmaat onthulde in medio november 2022 tegenover Voetbal International dat hij na een gesprek met de directie besloot op te stappen. Wat de precieze aanleiding voor zijn beslissing was, onthulde Janmaat niet. De namen van Henk van Stee en John de Jong vielen al eens bij ADO als diens opvolger, maar Mathijsen wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe technische man bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Nadat hij zijn spelerscarrière in 2015 beëindigde bij Feyenoord, werd Mathijsen door zijn ex-club Willem II benaderd om over een technische functie na te denken. Aanvankelijk ging de 84-voudig Oranje-international daar niet op in, maar later liet hij zich toch overhalen. Nadat hij in 2016 aan de slag ging als technisch manager, werd hij een jaar later de technisch directeur van de Tilburgers. In die functie werkte hij samen met Martin van Geel, de toenmalig algemeen directeur.

Mathijsen was tot eind maart 2022 in dienst bij Willem II. De bestuurder werd toen ontslagen, omdat hij zich solidair toonde met toenmalig trainer Fred Grim, die drie weken daarvoor zijn congé kreeg. Mathijsen kreeg van de Raad van Commissarissen de opdracht om Grim te ontslaan, maar weigerde dat te doen. Daarop werd Mathijsen op non-actief gesteld. Het ontslag van Grim kwam nadat hij de Tilburgers naar Europees voetbal had geleid. In het door corona afgebroken seizoen eindigde Willem II als vijfde in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
0
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
19
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Adodenhaag
 
7
17 mei 2023 om 23:21
Hopen dat de rust en organisatie eindelijk eens bij ADO gaat ontstaan de komende jaren. Dat we eindelijk eens een langetermijnvisie gaan zien. Hiervoor is de post van een goede technisch directeur cruciaal. Ik hoop dat Matthijssen dit goed kan invullen zodat de Sleeping Giant weer gaat opstaan.
 
Regulator
 
8
17 mei 2023 om 23:40
Ik zou de hartslag maar controleren. Ik weet niet zeker of Ado echt slaapt
 
Adodenhaag
 
5
18 mei 2023 om 00:08
Als we kijken naar dit seizoen dan lijkt de club inderdaad meer dood dan slapend.. : ) Dan was er vorig seizoen, direct na degradatie onder Franken tenminste nog LEVEN in de club. Er is op dit moment sprake van de terugkeer van Franken bij ADO. Hopelijk gaat dit door! Matthijssen-Franken lijkt me een goed duo voor de komende jaren. Hopelijk worden deze 2 mannen snel aangesteld zodat we op tijd kunnen bouwen aan een sterke selectie. De voorbereiding op het nieuwe seizoen staat namelijk alweer voor de deur!!
 
Intermilan70
 
8
18 mei 2023 om 00:46
Alsjeblieft niet die franken zeg die hoort op midden noord niet op de bank.
 
adoberend
 
4
17 mei 2023 om 23:40
we worden er in ieder geval niet slechter van.
 
SB3DORDT1980
 
2
17 mei 2023 om 23:58
Hij heeft wel oog voor structuur binnen de organisatie, wat ADO nodig heeft. Helaas heeft hij geen talent om een goeie selectie te creƫren. Willem II was echt een drama
 
jsdenhaag
 
7
18 mei 2023 om 00:09
Heeft juist wel goede spelers gehaald bij Willem II. Spelers als Pavlidis, Tresor, Holmen, Wellenreuther, Nunnely zijn onder zijn bewind gekomen. Ook huurspelers als Isak heeft hij binnen gehaald. Alleen het laatste seizoen ging niet goed. Maar toen ging er echt helemaal niets goed bij Willem II.
 
Adodenhaag
 
2
18 mei 2023 om 00:20
Goede nuancering!@jsdenhaag
 
Tim00w
 
2
18 mei 2023 om 07:03
Ja was eigenlijk bizar dat Willem II toen degradeerde met dezelfde spelers als waar het daarvoor zo goed ging. Was mssn nog haast wel verrassender dan fc Groningen eigenlijk (niet qua club, maar wel qua selectie)
 
Raubaht
 
0
18 mei 2023 om 11:47
Hij begon toch zeer goed bij Willem? Kan me nog herinneren dat op basis daarvan Feyenoord hem wilde halen maar hij weigerde. Het is vooral misgegaan toen van Geel daar werd aangesteld als Algemeen Directeur en zich vanuit die positie heel erg met het technisch beleid ging bemoeien. Overal waar hij komt laat hij een ontiegelijke puinhoop achter. Ik denk niet dat je die 2 zaken los van elkaar kunt zien
 
Robby
 
0
19 mei 2023 om 18:52
Dit is echt onzin maar goed past bij de gemiddelde uitsupporters. Tot dit seizoen had Van Geel helemaal niets te zeggen over het technisch vlak. 2 directieleden een had het technische portefeuille waar Joris de baas was de andere de rest. Joris heeft in het laatste jaar bij Willem II het meesten uitgegeven van alle TD de afgelopen 20 jaar dus Joris had alle tools om een eredivisiewaardige selectie beer te zetten. Probleem was alleen Adrie Koster en dat vergeet iedereen. Toen hij bij Willem II trainer was kwamen die leuke Duitse spelers naar de club die jsdenhaag benoemd. Nadat hij ontslagen werd speelde Willem II weer degradatie voetbal. Even goed kijken wie Adrie's grote vriend is en waar deze man veel clubs heeft getraind en je weet meteen uit welke koker deze jongens kwamen. Ik geef je een tip die man heeft een hechte band met de tegenstander van Willem II vandaag...
 
Rolotilbo
 
4
18 mei 2023 om 05:16
Mathijsen werd vlak voor zijn vertrek in Tilburg verguisd. Denk dat veel mensen nu met weemoed terugkijken op die tijd. Joris heeft met zijn netwerk echt wel goede spelers voor Willem II gehaald. Grim was gewoon destijds niet de juiste keuze en dat had ie tijdig in moeten zien. Op dit moment hebben we een heel andere situatie. Wel de goede trainer, maar veel minder goed materiaal. En dat mag je de huidige TD wel aanrekenen. Denk dat Ado hier gewoon goed aan doet! Leuk voor Joris en volgend seizoen maar eens kijken wat voor Ado we tegenover ons gaan krijgen.
 
Robby
 
0
19 mei 2023 om 18:59
Komt ook omdat Joris de gehele scouting heeft ontslagen waardoor Teun helemaal opnieuw moest beginnen. Met het ontslag van Mathijsen en Riemersma en het niet verlengen van Ome Wieleart had Teun op een paar jeugdtrainers na niemand in de organisatie zitten. Joris kwam destijds in een gespreidt bedje van Streppel terrecht dat is wel heel anders werken als je een heel nieuw team moet samenstellen.
 
Mafa
 
0
18 mei 2023 om 09:23
Matthijsen de volgende die zich in het wespennest waagt en op het Haagse kerkhof komt te liggen.
 
Goregrind-FCDH
 
0
18 mei 2023 om 17:41
Ik vind het wel tof mocht hij ervoor gaan. Het is idd een wespennest en dat kun je lekker een wespennest laten, of het bestrijden. Ik vind het een positief geluid dat ze ruim op tijd zijn begonnen met nieuwe namen. Aangezien dit seizoen totaal verloren is en een experiment is geweest die weer wat problemen liet bovendrijven, zijn ze nu (zo lijkt het) bezig met een andere richting op te gaan. Het is bij lange na niet opgelost. Maar stappen zetten doe je stap voor stap, dus ik ben blij met elk positief bericht. Er heerst een hoop frustratie in den Haag (als ik vanuit supporters oogpunt spreek)