'ADO dendert door en stunt met bijzondere transfer van groot talent'
Vrijdag, 17 januari 2020 om 07:00

Tudor Baluta gaat zich aansluiten bij ADO Den Haag, zo weet Voetbal International te melden. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie huurt de twintigjarige Roemeens international voor een halfjaar van Brighton & Hove Albion. Baluta wordt zodoende de vijfde aanwinst voor ADO deze winterse transferperiode.

Dat ADO erin slaagt Baluta te huren, is bijzonder, zo stelt het weekblad. 'De defensieve middenvelder geldt als een groot talent en heeft een transferwaarde van rond de vijf miljoen euro. De zevenvoudig international kan ook als centrale verdediger spelen, waarmee hij de nieuwe manager Alan Pardew nog meer mogelijkheden geeft in de strijd tegen degradatie', zo klinkt het.

Baluta wordt na Sam Stubbs, George Thomas, Laurens De Bock en Mick van Buren de vijfde speler die deze winter tekent in het Cars Jeans Stadion. Met de komst van de middenvelder heeft de club zijn selectie rond, aldus het weekblad. Vorig jaar verruilde Baluta voor 4,5 miljoen euro Viitorul voor het Engelse Brighton, waar hij zijn wedstrijden vooral bij de beloftes afwerkt.

'Bij ADO krijgt hij nu de kans te spelen op het hoogste niveau en dat is, met het oog op de play-offs van Roemenië, belangrijk. Het land kan zich nog plaatsen voor EURO 2020, waarbij Boekarest een van de speelsteden is.' ADO probeert de jongeling vrijdag nog speelgerechtigd te krijgen, zodat hij zondag kan meedoen in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk.

Meer nieuws
   
20:29
20:29
Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
42
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
1
   
19:58
19:58
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
   
19:42
19:42
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
38
   
19:33
19:33
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
De Toekomst
 
28
17 januari 2020 om 07:12
Ik kan me niet herinneren dat een club die strijd tegen degradatie er ooit echt beter van in geworden door er met huurlingen een vreemdelingenlegioen van te maken... Voor ADO hoop ik op het beste, maar ik ben bang dat de aangetrokken spelers kwaliteit en binding met de club tekort gaan komen.
 
asmonaco94
 
37
17 januari 2020 om 07:55
Wat moeten ze dan doen? Melvin Platje weer naar Nederland halen? Naar mijn mening is dit potentieel een geweldige speler. Ik zou me niet een speler kunnen bedenken die beter zou zijn voor ADO.
 
onelovechris
 
8
17 januari 2020 om 08:03
Jawel toch. Volgens mij kun je dan het beste 3 routiniers oid aantrekken die er direct staan. Ik kom niet op de club maar kan mij er wel 1 of 2 herinneren die dat ooit deden en t toen goed lukte.
 
siepie
 
5
17 januari 2020 om 09:23
Maar dat zijn dan vaker Nederlandse routiniers, maar nu haal je jonge buitenlanders. Roda is er zo eens met een compleet vernieuwd team uitgegaan en twente is daar ook een goed voorbeeld van. Al heb ik nu wel het idee dat Pardew een Engelse stijl wil toepassen, die wel erg past bij een degradatiestrijd. En hij haalt nu bewust spelers die gewend zijn aan die stijl. Dus in dit geval heb ik er eerlijk gezegd nog wel vertrouwen in.
 
FCT 4 ever
 
6
17 januari 2020 om 09:35
Twente is er niet op die manier uitgegaan. Die haalden enkel Maher en El Hamdaoui op. Die laatste was enkel geblesseerd, Maher bracht het niet. Neemt niet weg dat het team volledig uit balans is, net als nu..ado doet er denk ik ook niet slim aan 2 jonge Engelsen en een jonge Roemeen te huren. Die ervaren Belg vind ik dan wel weer slim. Maar ben bang voor ADO dat het team uit disbalans gaat raken, ze mogen niet voor niets weg bij hun clubs. En die clubs zijn al zelf geen hoogvliegers, dus of ze ADO gaan redden..?
 
wout55er
 
7
17 januari 2020 om 08:28
Brighton speelt zelf tegen degradatie, staat maar 3 punten boven nacompetitie. Daar is deze jongen dus niet goed genoeg voor, en ze hoeven hem zelfs niet eens achter de hand te hebben bij blessures. Ja, deze jonge god gaat Ado redden.
 
mattjevvo
 
6
17 januari 2020 om 08:53
@wout55er Brighton speelt inderdaad tegen degradatie, maar houdt er wel rekening mee dat zulke ploegen in Nederland gewoon in de top 5 zouden staan. Ik schat ze zeker niet minder in dan een club als Feyenoord. Een talent dat bij Feyenoord niet voldoende aan spelen toe komt kan zeker ook een aanvulling zijn voor Ado. Het wil niet zeggen dat ze hem niet hoeven omdat hij niet goed genoeg is om totaal niet te spelen, voor jonge talenten is het belangrijk om veel te spelen, die kans is bij ADO waarschijnlijk groter dan bij Brighton.
 
asmonaco94
 
4
17 januari 2020 om 09:11
Brighton heeft Davy pröpper en Aaron Mooy op het middenveld lopen, is deze speler minder dan hun is kan hij nog steeds goed zijn
 
Sonnyfloyd
 
3
17 januari 2020 om 09:49
Ach schei toch uit met je top 5 in Nederland, deze club is echt niet beter als een Utrecht, Heerenveen ofzo. Het verheerlijken van de PL kent hier geen grenzen, maar ik zie zaterdags en zondags genoeg wedstrijden langskomen die niet om aan te zien zijn. Nog ff en je beweert dat Crystal Palace wat nu 9e staat hier lachend kampioen wordt...
 
CoMokum
 
0
17 januari 2020 om 09:41
@De Toekomst, dat denk ik ook. Bij NAC gebeurde precies hetzelfde. Veel huurlingen die nou niet bepaald door het vuur gingen om degradatie te voorkomen. Als er daar teveel van zijn levert dat vaak veel wrevel op met het handjevol echte clubspelers die er wél voor willen gaan. Als de sfeer daardoor slecht wordt kan je nog zoveel kwaliteit rond hebben lopen, dan red je het gewoon niet tegen pak m beet RKC waar de meesten heel veel energie in hun spel gooien.
 
Master D
 
8
17 januari 2020 om 07:29
Dit is wel een huurling waar ik kans van slagen in zie. Met bijvoorbeeld Stubbs had ik mijn twijfels, maar dit is voor de Eredivisie een prima speler die ADO echt sterker maakt. Echter is het niet de creativiteit die ADO ook nodig heeft.
 
Adodenhaag
 
0
17 januari 2020 om 14:49
Inderdaad deze Baluta zie ik wel echt als een aanwinst op het middenveld. Hopelijk zorgt hij naast controle als controlerende middenvelder ook voor voetbal van achteruit. En die Stubbs zijn de spelers en trainers ook heel positief over. Los van zijn goede tackles schijnt het ook een leider te zijn op deze leeftijd al! De andere 3 jongens ben ik ook heel benieuwd naar. We gaan het over 48 uur zien!
 
reiniertje13
 
5
17 januari 2020 om 08:09
Interessante transfer, ken hem niet goed. Iemand die weet wat z'n kwaliteiten zijn?
 
siepie
 
8
17 januari 2020 om 09:32
Prima aanwinst dus met de koude februari maand op komst. Ik ben wel erg benieuwd naar hem en de andere huurlingen.
 
edzel
 
2
17 januari 2020 om 09:20
Het is altijd de vraag wat de winterhuurlingen en paniekaankopen kunnen brengen. Van een aanpassings periode is geen sprake en de druk is doorgaans hoog - er moet direct gepresteerd worden, en dat in een slecht lopend elftal met een nieuwe coach.
 
jeron
 
1
17 januari 2020 om 11:29
Ik moet het allemaal nog even zien.elke transfer wat momenteel in Den Haag binnengehaald wordt is een soort trending topic wereld nieuws.wanneer je gaat lezen zijn het vaak spelers waar je het bestaan niet van kent.worden geschetst als mega groot talent "ooit" bij Manchester, maar hebben nu enkel nog het niveau van Jordy Brouwer of Van den Berg...nu weer een heel groot talent, maar speelt ook ergens bij een laagvlieger...maar goed, we zullen zien wat het wordt
 
RayoVallecano
 
0
17 januari 2020 om 16:40
Knap dat ze hem hebben weten te strikken voor de rest van het seizoen. Ik weet niet extreem veel van de speler af maar na wat online gelezen te hebben en wat filmpjes te hebben gekeken ziet het er niet heel verkeerd uit. Het kan natuurlijk ook niet slechter dan wat er nu tot nu toe in de basis stond.