ADO neemt voormalig jeugdspeler van Ajax over van Swansea City
Dinsdag, 2 juni 2020 om 16:16

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Kees de Boer. De twintigjarige middenvelder komt transfervrij over van Swansea City en heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de Eredivisie-club. De controlerende middenvelder speelde in de jeugd van FC Volendam en Ajax, alvorens hij in 2017 de overstap waagde naar Swansea. Hij wist niet door te breken in Wales en gaat nu voor zijn kans in Den Haag.

De Boer maakte vorig jaar zijn debuut voor Swansea in de League Cup, maar een definitieve doorbraak in het eerste elftal zat er niet in. Het afgelopen seizoen was hij een vaste waarde in het beloftenteam. "We zijn zeer tevreden met de komst van Kees, een jongen waar nog veel rek in zit", reageert Martin Jol, het hoofd van het technisch hart van ADO. "Hij is een middenvelder met een brede basis, die veel dingen gemakkelijk afgaat. Er kan een mooie voetbaltoekomst voor Kees weggelegd zijn, zeker als hij nog een paar specifieke elementen weet toe te voegen aan zijn spel. Het is goed om meer mogelijkheden te krijgen op het middenveld. Daar kwam dankzij de transfer van Thom Haye ook weer wat meer ruimte vrij."

'In dat opzicht is het vertrek bij Ajax wel goed geweest, ja'

Lees hier ons interview met Kees de Boer van eerder dit seizoen.Lees artikel

"Ik ben blij dat alles is afgerond", reageert De Boer op de clubwebsite op zijn overstap. "ADO Den Haag toonde afgelopen winter al interesse en ik heb een positief gevoel overgehouden aan de gesprekken. Ik heb ADO Den Haag ook altijd al een mooie club gevonden", aldus de middenvelder. "Het plaatje past bij de keuze en de stap die ik op dit moment wilde maken. Ik wil mezelf ontwikkelen en laten zien aan het Nederlandse publiek. Hopelijk wordt het een mooi seizoen voor ADO Den Haag."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
JanMulder.12
 
7
2 juni 2020 om 16:31
Ben benieuwd hoe dit zal verlopen. Een aankoop van Swansea U23 die redelijk vroeg is afgevallen in de jeugd van Ajax, zie ik niet gelijk als een versterking. Hij is nog jong dus hopelijk weet hij zich nog te ontwikkelen. Zou me niks verbazen als hij over twee jaar bij FC Volendam speelt.
 
baradona
 
19
2 juni 2020 om 16:42
Heel veel Ajax jeugd volgers vonden het vreemd dat juist deze jongen is weggestuurd. Enorm veel voetballend vermogen alleen was hij relatief klein en niet de snelste. Gewoon een prima speler voor Ado.
 
JanMulder.12
 
2
2 juni 2020 om 16:47
Maar in dat geval had hij toch ook wat vaker gespeeld bij Swansea? Als hij werkelijk zoveel potentie heeft, had hij vast wel een aantal keer ingevallen, toch? Een invalbeurt in de League Cup biedt weinig perspectief. Maar hij is nog jong en de Eredivisie is stuk minder fysiek dan de Championship. Hopelijk bewijst hij het tegendeel en weet hij op te bloeien.
 
Master D
 
1
2 juni 2020 om 19:08
Een soort Liam Kelly van Feyenoord dus. Klein, voetballend vermogen en geen poot aan de grond krijgen in het Championship. Dan ben je automatisch een prima speler voor Ado?
 
wolterx
 
2
2 juni 2020 om 19:19
De Boer is niet meer klein, is 1.85 meen ik nu. Is geen fysiek sterke speler maar heeft we groeispurt gehad. Was bij Ajax wel nog klein.
 
baradona
 
5
2 juni 2020 om 20:33
Ja een soort van , met dit verschil dat De Boer 1.86 is en 79 kg ipv 1.68 om 65 kg. Vier jaar jonger is en wel kan voetballen. Verder een prima vergelijking
 
trodat4030
 
9
2 juni 2020 om 17:48
Werd (imo onterecht) weggestuurd vanwege zn fysiek (had juist een flinke groeispurt gehad en je gaat niet in een groeispurt in de ijzers hangen, das super ongezond), vervolgens hield hij zich gewoon staande in de PL o18 en op zn 18e bij o23. Gek he? Niemand begreep het, behalve de huidig assistent van W2, Gery Vink. De man die met de B1 met 7 verdedigers (ook op t middenveld) met grote spierballen afbraakvoetbal speelde. Kees is een voetballende middenvelder, geen breker, prima aanwinst voor ADO imo.
 
wolterx
 
4
2 juni 2020 om 18:11
Vink was nuttig voor de opleiding, het was een goede opleider maar tactisch totaal niet gecharmeerd van hem. Ben heel benieuwd hoe De Boer het in de Eredivisie gaat doen, had hem graag bij een ploeg als Volendam gezien als die waren gepromoveerd.