ADO zoekt hoofdtrainer en wil 36-jarige Limburger terug naar Nederland halen
Donderdag, 22 juni 2023 om 14:40

Willem Weijs is de beoogde nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Dat weet De Telegraaf donderdagmiddag te melden. De 36-jarige Limburger was het afgelopen seizoen als assistent-trainer actief bij het Belgische Lommel SK en had nog nooit een vaste aanstelling als hoofdcoach in Nederland. Wel was Weijs al eens op interim-basis actief voor NAC Breda.

Weijs is een goede bekende van Joris Mathijsen, de nieuwe technisch directeur van ADO. De voormalig centrale verdediger werkte met Weijs bij Willem II, waar de laptopcoach werd aangesteld als trainer van het Onder 21-team. Daarnaast was hij betrokken bij het eerste elftal. Na een jaar werd Weijs weggekaapt door Anderlecht, waarna hij het afgelopen seizoen assistent was bij Lommel. Die club maakt onderdeel uit van de City Group, waar Manchester City als hoofdclub aan verbonden is.

Eerder werkte Weijs als jeugdtrainer bij PSV, Ajax en NAC. Bij die laatste club moest de coach uit Broekhuizervorst in 2020 vijf wedstrijden als interim-trainer op de bank plaatsnemen na het ontslag van Ruud Brood. Als tijdelijk eindverantwoordelijke van de Parel van het Zuiden won Weijs twee keer, speelde hij twee keer gelijk en leed hij een nederlaag. De 2-0 bekerzege op PSV was het absolute hoogtepunt van deze periode.

Bij ADO moet Weijs nu een heel seizoen de kans gaan krijgen. De club uit Den Haag is nog op zoek naar een assistent en als dat gelukt is, zal de voltallige nieuwe staf in een keer gepresenteerd worden. Vorig seizoen werd de Residentieclub teleurstellend twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie en dat had alles te maken met de beroerde start onder Dirk Kuijt. Na het ontslag van de voormalig aanvaller nam Dick Advocaat het over en die kreeg de ploeg er bovenop, maar deelname aan de Keuken Kampioen Play-offs werd niet meer bereikt.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Bundy_sr
 
15
22 juni 2023 om 14:48
Waarom geeft een club als ADO, in een multiculturele stad als Den Haag, niet de kans aan trainers als Adil Ramzi, Patrick Kluivert of Michael Reiziger 2 van de 3 trainers hebben al ervaring in de KKD
 
CarefreeFC
 
77
22 juni 2023 om 14:51
Omdat positieve discriminatie ook discriminatie is. Gewoon de beste keuze pakken, ongeacht welke kleur/religie/sekse iemand heeft.
 
Red050
 
19
22 juni 2023 om 14:51
Reiziger wordt dacht ik bondscoach van jong Oranje. Ramzi lijkt me een goede optie aangezien hij toch geen kans zal krijgen bij PSV 1. Kluivert lijkt me geen serieuze optie die blijft liever bij z’n zoontje
 
niels221
 
1
22 juni 2023 om 18:29
Dat hij nu de kans niet krijgt betekend niet dat hij in de toekomst geen kans zal krijgen. Laten we eerlijk zijn als je Peter Bosz kan halen als PSV zijnde moet je dit altijd doen, dit zal Ramzi ook wel begrijpen. Reiziger had inderdaad een goede optie geweest als hij vrij was geweest. Kluivert is nooit een optie geweest gok ik.
 
Batistuta2020
 
14
22 juni 2023 om 14:55
Dat is een groot probleem bij ADO. Ook in de jeugdopleiding. Het is toch heel gek dat alleen blonde jongens doorbreken bij ADO en bij andere clubs Haagse jongens van buitenlandse komaf. Ik ken voldoende jongens die bij ADO hebben gevoetbald en nooit in het eerste de kans hebben gehad, terwijl ze aantoonbaar beter waren dan anderen. Maurice Steijn heeft zich hier als jeugdtrainer ook schuldig aan gemaakt.
 
DenHaagLoosje
 
34
22 juni 2023 om 15:00
Noem eens namen. 'Ik ken voldoende jongens'. Ik hoor graag welke namen jij het over hebt. Ik kom zelf ook uit Den Haag namelijk.
 
IlMaestro21
 
44
22 juni 2023 om 15:03
Zal vast niet een kwestie van talent of mentaliteit zijn. Het moét wel racisme zijn. Wat lijkt me dat toch een heerlijke instelling. Onvoldoende gehaald? Racisme! Ontslagen? Racisme! Boete gekregen? Racisme!
 
Robinde Bruyn
 
15
22 juni 2023 om 15:12
Namen en rugnummers graag Batistuta, dit is brallen in de ruimte. Je komt concreet met helemaal niets, behalve wat valse beschuldigingen. Willem Weijs is overigens wel echt het tegenovergestelde van Advocaat, dus ben wel benieuwd hoe dat uit gaat pakken.
 
Gmeeuw
 
15
22 juni 2023 om 15:19
Pure stemmingmakerij gozer.. Het kan natuurlijk dat je niet zoveel met ADO op hebt, maar probeer dan niet ADO met zulke onzin een discriminerende club te laten lijken! Afgelopen seizoen 6 jongens met een kleurtje uit de jeugdopleiding bij de selectie met Kikima, Owusu, Esajas, Severina, Struick en natuurlijk Kishna. Nu jij weer..
 
Intermilan70
 
7
22 juni 2023 om 15:24
ADO heeft altijd veel jongens van verschillende afkomsten gehad, waarschijnlijk waren de jongens die jij kende gewoon niet goed genoeg. Waar spelen die jongens nu?
 
SterkeJerke
 
8
22 juni 2023 om 15:55
Nou, we pakken er eens de afgelopen 10 jaar bij. De ''blonde jongens'' die zijn doorgebroken vanuit de jeugd zijn (als we aansluiten bij O21 vanuit andere clubs niet meetellen): - Schoonderwaldt - Wentges - Steijn - Van Breemen Jongens met een migratieachtergrond: - Pinas Als we aansluiting bij onder 21 meetellen: Blonde jongens: - Thijmen Goppel Jongens met een migratieachtergrond: - Silvinho Esajas - Xander Severina - Jamal Amofa
 
Batistuta2020
 
6
22 juni 2023 om 15:58
Toeslagenaffaire. Racisme? Nee joh toeval! Discriminatie bij politie? Nee joh. Incident! Racisme in voetbal. Nee joh hoort erbij. Hou die oogkleppen vooral op.
 
Intermilan70
 
19
22 juni 2023 om 16:03
Je betrekt nu hele onrelevante dingen erbij die niks met je eerste reactie te maken hebben. Je zegt dat er bij ADO geen spelers doorbreken vanwege hun afkomst, kom dan met een aantal voorbeelden? Ik kom al vanaf mijn 4e bij ADO en ik heb altijd spelers, jeugdspelers en fans van buitenlandse afkomst bij ADO gezien dus ik weet niet wat je nou allemaal bedoelt?
 
DenHaagLoosje
 
8
22 juni 2023 om 16:10
Lekker selectief ontwijkend gedrag. NOEM DAN NAMEN! Anders zijn al je reacties hierboven voor geen centimeter serieus te nemen man.
 
Leon Tijssen
 
3
22 juni 2023 om 17:16
Jou moeten ze een internet verbod geven. Definitief afsluiten van internet. Hou het hier gewoon bij voetbal ipv politiek geneuzel....
 
29er
 
4
22 juni 2023 om 16:23
Bundy_sr, geselecteerd op huidskleur? Wat heeft Ramzi en Kluivert nu betekent? Net zo'n groot afbreukrisico als Kuijt.
 
IKEA
 
1
23 juni 2023 om 01:04
Als je suggereert dat ADO daar niet aan doet als multiculturele stad, wil ik je Giovanni Franken (die nooit vervangen had mogen worden door Dirk Kuyt) in herinnering brengen plus heeft het Henk Fraser 'de kans' gegeven in het profvoetbal. Van deze laptop coach begin ik ook niet te steigeren. Wat mij betreft hemel je Franken nu daadwerkelijk over als hoofdcoach (was afgelopen seizoen actief bij u21) echter heeft hij van onze Joris al te horen gekregen het niet te worden. Doodzonde.
 
Intermilan70
 
4
22 juni 2023 om 15:27
Doet toch wel beetje pijn hoever wij zijn weggezakt zeg. We kunnen amper nog een hoofd trainer vinden laat staan een beetje goede voetballer die nog voor ons wilt spelen. Het jarenlange wanbeleid heeft onze mooie club echt kapot gemaakt en ik zie ons ook niet snel promoveren de komende jaren. Nu heb je er met Groningen nog een hele sterke concurrent bij..
 
eenechtefan
 
7
22 juni 2023 om 15:30
Zou een super keuze zijn, deze jongen was bij Anderlecht de rechterhand van Vincent Kompany en heeft het daar goed gedaan maar ik denk dat de City group hem niet graag laat gaan
 
hoogdrukzetten
 
0
22 juni 2023 om 16:02
En daar ga je weer de fout in ADO eerst al met Mathijzen aanstellen en die gaat even iemand voor die baan zoeken met geen feeling met ADO en zijn fans dat is gedoemd! Kijk in je eigen ruif of pak desnoods Rob meppelink die kent de club en de regio en weet waar de talenten rondlopen. Is daarbij een trainingsbeest met een hele grote bagage aan ervaring! Hem kan je ook toevertrouwen dat hij de suporters Jan schetsen de tijd die nodig is om weer enig niveau te kweken en ze te vertellen dat het nog wel 2 jaar KKD wordt maar met hun support er iets moois kan ontstaan het is gewoon een hele grote regio met veel voetbal talent.
 
IKEA
 
0
23 juni 2023 om 01:12
Ze hadden hun hoofdcoach al gewoon bij de u21 lopen in de vorm van Giovanni Franken die binding heeft met de stad en het publiek, al aangetoond heeft ADO peper in de reet te geven en zelf ook nog eens er voor openstond. Joris heeft hem al het congé gegeven. Bij deze naam krijg ik een beetje een deja vu naar de aanstelling van Pepijn Lijnders bij NEC. Je ziet het van mijlen ver aan komen, dat is het ergste. (precies zo met de aanstelling van Kuyt, na de verloren finale was dat een nog grotere domper want je wist dat er zo'n klote seizoen aan zat te komen toen hij werd aangesteld.)
 
Zeballos
 
1
22 juni 2023 om 16:32
Komt uit het zelfde dorp als Pepijn Lijnders, assistent-trainers kweken kunnen ze wel.
 
Adodenhaag
 
2
22 juni 2023 om 19:44
Dat is nog eens een verrassende naam. Had er niet eerder van gehoord, maar dat kan aan mij liggen! Hij is al ruim 15 jaar trainer dus hij heeft genoeg ervaring in het trainen van diverse teams zoals in de PSV en Ajax jeugd. Een betere opbouw dan bijv Kuyt die een minder goede opbouw had van zijn carrière! Wie weet is het een voltreffer zoals Van den Brom in 2010/2011..