Advocaat duidelijk: 'Je kunt beter gaan, want ik heb niets te zeggen'
Vrijdag, 28 april 2017 om 15:50

Dick Advocaat lijkt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar zoals donderdag al duidelijk werd, zal het waarschijnlijk nog een aantal maanden duren voordat hij daadwerkelijk de touwtjes in handen krijgt bij Oranje. De trainer staat momenteel nog onder contract bij Fenerbahçe en wil daar eerst het seizoen afmaken.

Voorlopig verwacht Advocaat ook niet dat er witte rook zal komen uit Zeist: "Je kunt beter naar huis gaan, want ik heb niets te zeggen", begint hij tegenover de NOS. "Het is heel eenvoudig: ik heb nog geen contract getekend, dus we moeten afwachten", verduidelijkt hij de situatie ietwat.

Advocaat denkt dat het ook nog wel een aantal weken zal duren voordat hij definitief weer in dienst treedt van de KNVB: "Ik denk dat het eerste gesprek pas in mei zal plaatsvinden", sluit hij af. De beoogde nieuwe bondscoach mist naar alle waarschijnlijkheid het eerstvolgende duel van Oranje, een oefeninterland tegen Marokko. De wedstrijden tegen Ivoorkust en Luxemburg lijkt hij wel te gaan leiden.

Meer nieuws
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
2
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
15
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Ajax/barca2014
 
67
28 april 2017 om 16:03
Wie durft er te wedden dat hij na 2 maanden er al vandoor is met het smoesje dat hij het vertrouwen van de spelers niet had?
 
Selassi 020
 
16
28 april 2017 om 16:06
Nee dat verwacht ik niet, een berekenende coach als Advocaat weet dat hem dat wel eens zijn reputatie zou kunnen kosten, wat betreft loyaliteit naar zijn werkgever. Wat ik wel verwacht is dat Advocaat het matige spel van Blind met het Nederlands elftal zal voortzetten, en rustig zal wachten tot de Knvb zijn ontslagpremie ophoest. Dick is niet vies van een opstappremie, zo`n buitenkans laat hij niet graag liggen.
 
Galata_lions
 
36
28 april 2017 om 16:10
Zijn reputatie zou kosten? Man, hij heeft deze streek al zo vaak uitgehaald ( Oranje, Belgiã£â«, Feyenoord ) en blijkbaar zijn de meeste mensen dat alweer vergeten ( zegt genoeg over die mensen ) door weer bij hem uit te komen en hem opnieuw te vragen. Blijkbaar heeft hij zijn reputatie uitstekend overeind weten te houden, dus waarom zou hij er niet weer mee wegkomen? Bovendien geeft hij weinig om reputatie ( anders had hij dit niet zo vaak gedaan ), maar om de harde euro`s. Wel grappig, Hiddink werd altijd een geldwolf genoemd maar bij deze ordinaire man wordt er lacherig om gedaan.
 
Selassi 020
 
7
28 april 2017 om 16:14
Hij heeft inderdaad een reputatie als iemand die graag eieren voor zijn geld kiest, maar het kunstje twee keer in zo`n korte periode flikken, voor hetzelfde Oranje, ik denk gewoon niet dat hij dat gaat doen. Besef dat er voor Advocaat geen gewin is te halen in een vroegtijdig ontslag, iedereen weet dat hij een hele moeilijke periode tegemoet gaat als hij eenmaal begint, de druk op zijn presteren is laag, het is moeilijk om het slechter dan Blind te doen. Er is natuurlijk ook wel een wezenlijk verschil tussen het afkopen van een kortdurig assistent-manager contract en het contract van de bondscoach afkopen. Advocaat is nooit bang om snel de benen te nemen, maar zomaar knaken inleveren, lijkt me sterk.
 
Galata_lions
 
10
28 april 2017 om 16:54
@hangover96, Denk je dat hij dit gratis gaat doen? haha. Hij gaf twee maanden geleden al aan dat hij zou stoppen na dit seizoen ( hoevaak heeft hij nu al aangegeven dat hij zou stoppen?). En nu kan hij toch cashen door relatief `weinig` te doen, niet elke dag op het veld hoeven te verschijnen etc, Want zo denkt Dick gewoon, zoveel mogelijk pakken voor zijn pensioen. En daar gaat het helemaal niet om, waar het om gaat is dat als hij elders een betere aanbieding krijgt, hij zo weer vertrekt, hetgeen als vaak is voorgevallen met Dick. Wil je met zo een onbetrouwbaar iemand werken voor de langere termijn? Wat dat is nog maar de vraag, hoe lang blijft hij?
 
Fctexper
 
4
28 april 2017 om 17:01
@selassi020, Wat het zou hem op 69 jarige leeftijd nog kunnen schelen dat zijn reputatie word aangetast, die kerel is toch eigenlijk al dik aan pensioen toe.
 
Scotsman
 
2
28 april 2017 om 18:03
Eens met Hangover. Bondscoach zijn verdient voor voetbalbegrippen niet veel. Is vaker bevestigd in het verleden. De KNVB is geen riante betaler.
 
Sulejmanii
 
2
28 april 2017 om 19:22
Selassi, de mensen die voor Advocaat zijn snap ik echt niet. Hij heeft Oranje eerder in de steek gelaten, waarom zou je weer achter hem gaan staan? Ik vergeet niet dat hij Oranje verliet, voor geld terwijl hij zijn geld nooit meer op kan maken.
 
Selassi 020
 
2
28 april 2017 om 19:26
Ik sta niet achter hem, ik betwijfel alleen of hij binnen 2 maanden alweer de laan uit is.
 
Ben1969
 
4
28 april 2017 om 16:15
Ik durf niet met je te wedden Ajax/barca2014. Selassie 020, die bedenkele reputatie heeft hij al!
 
Selassi 020
 
4
28 april 2017 om 16:18
Ik durf er best een wedje op te leggen maar meer dan mijn eer kan er helaas niet ingezet worden.
 
MagicMike
 
1
28 april 2017 om 16:46
Dat zou ik wel aandurven, maar helaas is dat moeilijk omdat we elkaar verder niet kennen. Maar ik zou best 100 euro daarop durven inzetten, met een duidelijk ingangsdatum voor een periode van 2 maanden. Vertrouwen van de spelers? Die moeten gewoon luisteren naar de trainer en uitvoeren wat hij zegt. Zo goed hebben ze nou ook weer niet gepresteerd, ook Sneijder, Robben en zeker Strootman niet.
 
Ajax/barca2014
 
2
28 april 2017 om 17:01
Strootman bestaat voor mij niet. Hoe hij in Oranje speelt kan gewoon echt niet. Maar Snijder en Robben zijn gewoon de captains van dit oranje. Als Advocaat hun passeert is het zeker wel gedaan met hem. Of als zij geen zin hebben om 100 procent voor deze coach te geven, is het ook gedaan met Advocaat. Gek genoeg denk ik dat Advocaat het meeste kans maakt met nieuwe, frisse spelers. Spelers die qua status nog niks te eisen hebben. Spelers die hun opdrachten uitvoeren, zoals onder Van Gaal in 2014.
 
MagicMike
 
0
28 april 2017 om 18:05
Maar dan spreek je toch jezelf tegen? Je zegt dat als Advocaat Sneijder en Robben passeert dat het dan gedaan is met hem. En daarna zeg je dat je denkt dat Advocaat de meeste kans maakt met "frisse, nieuwe spelers". Waar ik het overigens mee eens ben. Ik denk dat Advocaat het gewoon goed gaat doen. De wedstrijd tegen Frankrijk wordt heel erg moeilijk om punten in te halen. Echter zie ik hem al de andere wedstrijden wel winnen. Hij zal de poppetjes neerzetten waar ze horen te staan en geen gekke dingen doen, denk ik.
 
Sulejmanii
 
1
28 april 2017 om 19:25
Magic op het gebied van Advocaat en Ten Cate, zijn wij het helemaal niet eens. Wat overigens niet erg is, meestal ben ik het wel eens met je reacties. Maar ik vind het goed dat die ervaren spelers hem niet moeten, snap niet dat jij je er zo makkelijk over zet dat hij Oranje in de steek gelaten heeft.
 
MagicMike
 
1
28 april 2017 om 21:19
Sulejmanii Ik begrijp wat je bedoelt. Maar bij mij is het niet zozeer dat ik me er makkelijk overheen zet dat hij toen wegging, als wel dat ik ten Cate totaal ongeschikt vind. Dus ik kies dan "voor het minste van 2 kwaden", zeg maar. En buiten dat, er is gewoon ook niet zoveel keus.
 
Chelmeur
 
20
28 april 2017 om 16:06
Deze man lacht zich waarschijnlijk kapot dat ze toch weer bij hem uitkomen, en ook nog willen wachten op zijn handtekening...
 
maradungatje
 
8
28 april 2017 om 16:10
Dit riekt naar kontlikkerij van Knvb. Er is niemand die in deze situatie van de Knvb, in wilt stappen en met deze mensen (lees: van Breukelen) wilt werken. Dan komt je inderdaad weer terug bij de mensen die eerder voor je gewerkt hebben. Advocaat maakt hier handig gebruik van door eerst zijn contract bij de Turken uit te dienen en hierna gelijk weer bij de Knvb aan te sluiten. Superhandig van hem natuurlijk. de Knvb blijft wel aan het lijntje hoor, die hebben toch niemand anders die in deze puinhoop wilt instappen...
 
Selassi 020
 
2
28 april 2017 om 16:25
wat riekt er dan precies naar 'kontlikkerij'? Volgens mij heeft het gewoon vrijwel geen opties, en zijn ze bijna genoodzaakt om terug te vallen op trusty Dick. Het is overigens wel schrijnend hoe snel de vrije val in val is gezet, ben benieuwd wanneer we landen; nog twee maanden onzekerheid, en daarna net zo goed onzekerheid in de loyaliteit van Advocaat, die alles behalve een wit voetje zal hebben gehaald binnen de NL selectie. Ik vrees echt het ergste, en denk dat we nog lang niet uit dit dal zullen klimmen. Hoop het wel natuurlijk :D
 
Piranha
 
17
28 april 2017 om 16:07
Spreken is zilver (henkie), zwijgen is goud (dickie). Hierin zie je duidelijk de naieve secundant tegenover de ervaren leider.
 
Obiekulu
 
0
28 april 2017 om 19:59
Wat mij betreft vooral het verschil tussen een persoon met trots en een schaamteloos persoon. Die 'ervaren' leider heeft behalve met Zenit overigens ook niet heel bijzonder gepresteerd als trainer.
 
Ajax/barca2014
 
1
28 april 2017 om 16:09
Ach landen uit het Oostblok of andere delen van de wereld zullen echt niet malen om een slechte reputatie.
 
MJJTimmerman
 
4
28 april 2017 om 16:16
Het wordt tijd voor een bondscoach van buitenaf. Die wel de nederlandse school respecteert. Advocaat, Hiddink etc die garde moeten eens met pensioen gaan...
 
FR1963
 
3
28 april 2017 om 16:34
Nederlandse school?Ik denk dat je moet spelen maar de mogelijkheden van je spelers, zoals v Gaal deed op het WK 2014 en daarmee de halve finale haalde! Het Ronald Koeman systeem, georganiseerd en reactief tegen sterkere tegenstanders en alleen zeer aanvallend spelen tegen de kleintjes (worden er steeds minder)
 
Scotsman
 
3
28 april 2017 om 18:08
Waarom dat het Koeman systeem noemen? Koeman is een geweldige trainer, maar heeft dat natuurlijk allesbehalve zelf bedacht. Zowel qua formatie als qua instelling niet.
 
Topvoetbal1999
 
13
28 april 2017 om 16:21
Ik kan hier alleen om lachen. Een trainer die vroegtijdig vertrok omdat hij meer kon verdienen en vervolgens kiest de Knvb opnieuw voor dezelfde trainer. Plus het feit dat de belangrijkste spelers hem niet eens willen. Goed werk Knvb....
 
supervoetbal
 
1
28 april 2017 om 16:36
Het begint er steeds meer op te lijken dat Dagobert Dick de bondscoach wordt.... Man man man. Is er dan niemand die het nog kan worden? En noem dit niet wanhopig want dat is de KNVB al. Enkel als Advocaat het WK 2018 wint heeft hij mijn respect terug
 
Voetbalfan!
 
0
28 april 2017 om 17:21
Als hij lens maar niet vergeet mee te nemen ??
 
Djoowey
 
4
28 april 2017 om 18:24
Voor dit moment de beste optie voor Oranje. De grootste en beste kandidaten hebben al afgezegd. Laat dickie het maar doen.
 
Schop1989
 
0
28 april 2017 om 21:28
Gewoon je mond houden tot dat je er zit en niet deze soap nog ondraaglijker maken voor de fans