Advocaat gooit roer volledig om richting Feyenoord: 'Dat heb ik eerlijk gezegd'
Vrijdag, 21 september 2018 om 15:36

FC Utrecht speelt komende zondag tegen Feyenoord en Dick Advocaat zal voor het eerst te zien zijn op de bank bij de Domstedelingen. De trainer zegt vrijdag dat hij afstapt van het 4-4-2-systeem. "Ik vond de dat de spitsen niet echt raad wisten met de manier van spelen. Ik zag ze maandag tegen AZ (oefenwedstrijd, red.): ze zochten waar ze heen moesten", aldus de oefenmeester.

"Een positie moet een soort automatisme worden. Niet dat je gaat nadenken: de bal gaat daarheen, dus ik moet me daarheen bewegen. Dat moet een vanzelfsprekendheid worden en dat zie je bijvoorbeeld wel als Oussama Tannane rechtsbuiten staat. Als je er de goede spelers voor hebt is 4-4-2 heel vervelend om tegen te spelen, maar als Tannane niet weet waar hij moet lopen, heb je een probleem."

Advocaat is van mening dat de spelersgroep het systeem bepaald en niet andersom. "Ik vond niet dat het 4-4-2 niet goed afgestemd was en dat heb ik eerlijk gezegd", aldus Advocaat, die Cyriel Dessers een basisplaats gunt. "Dessers klaagde altijd dat hij op de verkeerde positie speelde. Hij is van origine een spits. Dan mag hij in de spits beginnen en het laten zien."

De ervaren coach zegt tegenover het Algemeen Dagblad en Voetbal International dat er gepresteerd moet worden tegen Feyenoord. "Feyenoord is een heel vervelende ploeg, maar we moeten. Het 'mogen' moeten we maar een keer gaan vergeten. We hebben vijf punten uit vijf wedstrijden. De spelers zullen het echt moeten laten zien, dat ze graag willen voetballen en hard willen werken."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
1
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
21
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Sirius
 
28
21 september 2018 om 15:40
Dat is het verschil tussen een ervaren coach als Dick Advocaat en al die jonge trainers die te graag hun stempel op een ploeg willen drukken. Hij verwoordt het eigenlijk perfect door te zeggen: "een spelersgroep bepaalt het systeem, niet de trainer". Dat lijkt de huidige generatie trainers vergeten te zijn. Naar mijn mening ook de reden waarom ze allemaal falen in het buitenland.
 
M.Obilic1389
 
5
21 september 2018 om 16:41
Bullshit je praat derksen alleen na... Een club moet toch weten wat voor coach ze binnen halen ? Een club gaat toch ook niet guardiola halen en verwachten als hij matige spelers heeft dat hij 'de bus gaat parkeren'. Bosz,de boer hebben het niet gered omdat clubs geen geduld hebben!
 
rubje
 
2
21 september 2018 om 17:36
Ik vind Guardiola een slechte vergelijking omdat hij nu bij manchester juist allemaal spelers heeft kunnen halen voor zijn systeem en daarom in zijn eerste jaar ook niet kampioen geworden is. Als een club niet zoveel geld heeft of veel vedetten heeft rondlopen waarmee je het moet doen, dan heb je meer aan een trainer die met zijn systeem ook rekening houd met de spelers die al aanwezig zijn.
 
M.Obilic1389
 
0
21 september 2018 om 20:36
Guardiola speelde ook bij barca b aanvallend voetbal...
 
Sirius
 
0
22 september 2018 om 03:19
Met de eerste zin ga je al de mist in, want ik heb dit seizoen nog geen aflevering van VI gezien. Jouw hele argument gaat daardoor dus al werkelijk nergens over. Verder slaat jouw argument kant nog wal, want uiteindelijk heeft zowel Bosz als De Boer het niet gered en bij beide trainers was er veel kritiek op het forceren van een speelstijl die niet bij de selectie paste. Lees je eerst even in voor je wat schrijft...
 
RedondoNo5
 
5
21 september 2018 om 15:40
Goede zet. Je stemt inderdaad het systeem af op de beschikbare spelers en niet andersom. Hopelijk kan hij Utrecht het juiste zetje geven om de weg omhoog weer te vinden. Het is beschamend hoe ze tot nu toe hebben gepresteerd.
 
Utreg4life
 
8
21 september 2018 om 15:45
Ik denk ook dat het een goede zaak is. Kerk & Tannane zijn echte buitenspelers en met dessers heb je een echte spits. Ben erg benieuwd naar de voorhoede. Dessers moet het goed doen, Anders gaat die eruit zodra Baheback fit is. Daarnaast hoop ik op bergstrom & Letschert in de verdediging en Janssen eruit. Maar dat zal vast niet gebeuren.
 
DannyUtreg
 
7
21 september 2018 om 16:21
Veel anders hebben we eigenlijk ook niet, Bahebeck niet wedstrijdfit, Makienok viel me vorige week wel tegen toen hij de eerste helft Streek heeft vervangen tegen Emmen. Dan hou je alleen Dessers over, denk dat hij vertrouwen nodig heeft dan komen die goals echt wel.
 
*Est. 1892
 
1
21 september 2018 om 17:31
Kerk. Dat vind ik echt een goede spits. Sterk en snel. Alleen afronden moet beter maar heb er wel vertrouwen in
 
DannyUtreg
 
1
21 september 2018 om 18:14
Kerk is ook een goede speler, alleen niet in een 2-spitsen systeem. Ben daarom ook benieuwd wat hij laat zien op de linkervleugel zondag tegen Feyenoord!
 
Jaimy87
 
5
21 september 2018 om 16:20
Een verademing, nu al! Eindelijk een man met verstand aan het roer na 1 jaar puinhoop in de opstellingen. Meer dan een jaar 4-4-2 spelen met spitsen die niet scoren hadden de vorige trainers toch ook aan het denken moeten zetten.
 
UUUU
 
1
21 september 2018 om 18:09
ben benieuwd dessers in de spits, kan niet veel slechter dan de afgelopen wedstrijden toch? hoop niet dat dickie tannane rechtsbuiten zet maar gewoon lekker links en kerk rechts.. ja of gaandeweg de wedstrijd afwisselen rechtsbuiten - linksbuiten.. Verras ME