Advocaat licht klein tipje van de sluier op over vier afwezigen bij Feyenoord
Vrijdag, 2 april 2021 om 14:59

Dick Advocaat kon op de persconferentie vrijdag niet al te veel prijsgeven over de coronabesmetting bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers moet zondag de besmette speler plus drie anderen die in thuisquarantaine zijn gegaan missen tegen Fortuna Sittard. "Ik zou er geen problemen mee hebben om de namen te noemen, daar doe ik niet zo moeilijk over. Maar het mag niet (vanwege privacy, red.)", aldus Advocaat.

De oefenmeester kon alleen zeggen dat Nicolai Jörgensen zondag ontbreekt om een andere reden. "Er zijn een aantal spelers uit voorzorg naar huis gestuurd. Jörgensen is net naar het ziekenhuis gegaan vanwege een blessure aan zijn enkel. Dus die is er ook niet bij." Bij herhaaldelijke vragen van de journalisten hield Advocaat voet bij stuk. "Ik begrijp waar je heen wil, maar daar kan ik niets over zeggen."

Advocaat legt uit dat bij Feyenoord strikte coronaprotocollen gelden. "We zijn vanaf het begin heel stringent bezig geweest om alles goed te doen. We hebben een dokter rondlopen die er heel fanatiek op is, we hebben bijna permanent een viroloog om onze nek hangen die vertelt wat je doen moet. Dat zijn belangrijke pionnen binnen het Erasmus MC."

"Ik vind: de spelersgroep heeft dat goed opgepakt. Maar het is gebeurd in de periode dat de spelers twee dagen vrij waren. De jongen die het betreft kan niet aangeven waar hij het opgelopen heeft", aldus Advocaat, die van Bert Maalderink de vraag kreeg of er spelers bij zitten die hij had willen opstellen tegen Fortuna. "Die zitten er ook tussen. Dat is vervelend, maar dat zijn de feiten. In welke linies? In een paar linies."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
4
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
tinus45
 
5
2 april 2021 om 15:25
Erg vervelend dat de journalisten tegenwoordig onder je nagels gaan zitten om informatie uit je te trekken die je niet kan, wil of mag geven. Zo zie je maar dat corona nog steeds overal kan opduiken en voor hachelijke situaties kan zorgen.
 
elninoo
 
1
2 april 2021 om 15:44
Ja dat is inderdaad tergend. Vaak hoor je een vraag, kan de geïnterviewde hier geen antwoord op geven en dan wordt dezelfde vraag op een andere manier gesteld. Ik begrijp dat die gasten nieuwtjes willen want dat is hun werk. Maar als Advocaat stelt dat hij het niet gaat zeggen dan moet je dat als journalist ook respecteren.
 
Regulator
 
2
2 april 2021 om 15:51
Vooral als het gaat om privacy dat gewoon gerespecteerd moet worden. Kom op je hebt toch wel honderd vragen om te stellen. Ga gewoon door naar het volgende onderwerp.
 
Grasmaaiertjes
 
4
2 april 2021 om 15:28
Schijnt dus te gaam om Sinisterra, Senesi, Pratto en El Bouchataoui. 2 van de 4 spelers zouden dus hoogstwaarschijnlijk gespeeld hebben morgen; Sinisterra en Senesi toch wel een soort van onmisbaar voor Feyenoord (hoewel Sini nog niet in grootse vorm verkeert)
 
Sanbarca
 
5
2 april 2021 om 15:31
Het begint wel irritant te worden met die journalisten die informatie gewoon uit je willen trekken. Maar denk dat het Senesi en Sinisterra zijn die afwezig zijn. Heb zo’n vermoeden, waarom? Weet ik niet..
 
GJ7300
 
1
2 april 2021 om 15:44
Nonsens. Je mag best delen als betrokkene toestemming geeft. Altijd weer overdreven
 
nuanceman
 
3
2 april 2021 om 15:56
Dat is onjuist. Juridisch gezien mag je geen medische gegevens verwerken als werkgever. Dus niet naar informeren bij de werknemer en niet delen met anderen, ook niet met toestemming. Je mag enkel onderling spreken over de beperkingen die de aandoening met zich mee brengen (aan/afwezigheid, belastbaarheid etc.). Medische gegevens zoals een diagnose is voorbehouden aan medici.
 
Regulator
 
2
2 april 2021 om 16:12
Je mag als voetbalclub gerust medische gegevens verwerken, maar niet iedereen van de club mag daar inzage in hebben. Bij nadrukkelijke toestemming mag het gerust worden gedeeld. Voorwaarden zijn dat het ten aanzien van de betrokkene rechtmatig, behoorlijk en transparant gebeurt. Je moet zogezegd duidelijk zeggen waarom je de gegevens en met welk doel verwerkt.
 
parkymark
 
0
2 april 2021 om 19:07
Hoe is het dan met kruisbanden, spierscheuring enzo? Dit delen ze toch ook?
 
nuanceman
 
0
2 april 2021 om 19:23
mag ook niet
 
wiggie
 
0
2 april 2021 om 17:33
Geen Advocaat van de duivel spelen hè..