Advocaat zwaait af in stijl; miraculeuze ontsnapping voor kampioen van 2010
Zaterdag, 3 juni 2017 om 17:53

Dick Advocaat is er met Fenerbahçe in geslaagd om aartsrivaal Galatasaray voor te blijven op de ranglijst. In zijn laatste wedstrijd als trainer zag Advocaat zijn ploeg met 1-3 winnen van Adanaspor, waardoor Fenerbahçe op de derde plek eindigt en zich kwalificeert voor de derde Europa League-voorronde. Galatasaray, dat ondanks een 2-1 zege op Konyaspor als vierde eindigt, begint in de tweede voorronde. Kampioen Besiktas sloot af met een 4-0 overwinning; Bursaspor, de kampioen van 2010, ontsnapte maar net aan degradatie.

Besiktas - Osmanlispor 4-0
Besiktas had de landstitel vorige week al veiliggesteld, maar wilde het publiek in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen middenmoter Osmanlispor toch nog een keer verwennen. Clubtopscorer Cenk Tosun ging na een kwartier spelen over de linkerflank aan de wandel met de bal en gaf doelman Ahmet Eyüp Türkaslan vervolgens het nakijken met een hard schot in de korte hoek: 1-0. Adam Maher kon bij Osmanlispor rekenen op een basisplaats, maar de ex-PSV'er kon niet voorkomen dat Dusko Tosic de voorsprong van de thuisploeg een kwartier voor rust verdubbelde uit een hoekschop. Na de onderbreking ging het elftal van Senol Günes door met aanvallen en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 3-0 van Vincent Aboubakar, vlak voordat Tosun de eindstand bepaalde met zijn tweede treffer van de avond. Ryan Babel stond negentig minuten binnen de lijnen bij Besiktas, maar hij kwam niet tot scoren.

Adanaspor - Fenerbahçe 1-3
Dick Advocaat beleefde een valse start in zijn laatste duel op de bank bij Fenerbahçe. Vladimir Koman bracht het reeds gedegradeerde Adanaspor in eigen huis al na zes minuten spelen aan de leiding vanaf de strafschopstip, maar het bezoek uit Istanbul stelde vrijwel onmiddellijk orde op zaken. Aatif Chahechouhe bood eerst Josef de Souza Dias de mogelijkheid om de score te nivelleren, waarna de Marokkaan halverwege de eerste helft met een van richting veranderd afstandsschot zelf voor de 1-2 zorgde. Jeremain Lens was de enige Nederlander in de basisopstelling bij Fenerbahçe; hij werd na 64 minuten van het veld gehaald en zag vanaf de zijkant invaller Emmanuel Emenike vlak voor tijd de 1-3 verzorgen.

Galatasaray - Konyaspor 2-1
Wesley Sneijder werd in de rust naar de kant gehaald bij Galatasaray, dat op dat moment een 1-0 voorsprong had. Na 34 minuten werd Sinan Gümüs bij de tweede paal bediend door Lukas Podolski. Gümüs stond volledig vrij en tekende aan voor de openingstreffer. Selim Ay zorgde in de tweede helft echter voor het evenwicht. Nadat doelman Fernando Muslera tot tweemaal toe redding bracht op een inzet van Konyaspor, was het in derde instantie wel raak via Ay. De eindstand werd bepaald door Gümüs, die koelbloedig bleef in een één-op-één-situatie.

Trabzonspor - Bursaspor 1-2
Bursaspor slaagde er ternauwernood in het vege lijf te redden. De kampioen van 2010 verloor zeven van zijn laatste acht competitiewedstrijden en kwam op de laatste speeldag in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op achterstand door toedoen van Hugo Rodallega. Doordat directe concurrent Rizespor op dat moment met 1-0 leidde tegen Alanyaspor, leek het doek te zijn gevallen voor De Krokodillen. Bursaspor wist op miraculeuze wijze echter toch nog te ontsnappen. Cristóbal Jorquera en Pablo Batalla zorgden in de tweede helft in een tijdsbestek van slechts acht minuten voor een ommekeer, waardoor de ploeg een langer verblijf in de Süper Lig toch nog wist veilig te stellen.

Kayserispor - Medipol Basaksehir 0-1
Voor de nummer twee van Turkije stond behalve de sportieve eer weinig op het spel, maar toch ging Basaksehir voor de overwinning. De ploeg van Abdullah Avci liet in de eerste helft verscheidene kansen onbenut om de score te openen. Dat lukte in de tweede helft wel. Na een hoekschop verlengde Emmanuel Adebayor de bal en kon Bekir Irtegün bij de tweede paal afronden. Basaksehir eindigt het seizoen met 73 punten; de tweede plaats is de hoogste eindklassering ooit voor de club.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
VivaLaFener
 
21
3 juni 2017 om 18:05
Mirakuleus is het niet. Trabzon heeft hun letterlijk geholpen om niet te degraderen. Matchfixing.
 
Trabz0nspor
 
4
3 juni 2017 om 18:12
Blabla zonder enig bewijs enzo komop man stop dit kinderachtige gedoe. Hoelang wil je doorgaan met haten ?
 
CimboMuslera
 
5
3 juni 2017 om 18:15
Ja als het fener of gala is is er geen bewijs nodig. Wanneer Trabzon overduidelijk expres de wedstrijd weggeeft wil je bewijs zien.
 
Kayser-I-Rum
 
2
3 juni 2017 om 23:54
Bewijs; Laatste 6 wedstrijden heeft Bursa 3 gescoord en 22 doelpunten geïncasseerd. Trabzonspor is een club die in eigen huis 3 tegen Besiktas heeft gescoord en Galatasaray heeft afgedroogd. En tegen kleine clubs hebben ze helemaal geen genade getoond. Nu aan jou, bewijs maar dat Trabzonspor niet aan een waardeloze Bursa heeft weggegeven.
 
Venezuela
 
5
3 juni 2017 om 18:17
Vermoeden van moet je er wel bij vermelden.
 
VivaLaFener
 
3
3 juni 2017 om 18:19
Venezuela, sorry hoor maar dit is duidelijk geen vermoeden. Er is duidelijk al een afspraak gemaakt tussen de 2 ploegen. Ik vind het zuur voor Rize die er de dupe van is.
 
Venezuela
 
4
3 juni 2017 om 18:25
Ik doel hiermee op het filmpje vanPSV'er Marcel, die regelmatig ter sprake kwam bij Voetbal Inside
 
El Fenomeno
 
1
3 juni 2017 om 18:43
Ik vind het ook altijd zo verdacht dat de topploegen in Turkije enorm vaak net winnen door een goal in blessuretijd, gebeurt naar mijn mening veel te vaak.
 
CimboMuslera
 
9
3 juni 2017 om 18:13
Ooh ooh de wedstrijd Trabzon-Bursa laat helaas zien wat voor praktijken er in het Turkse voetbal in omloop gaat. Trabzon heeft letterlijk de wedstrijd gegeven. De keeper van Bursa die in de laatste minuut even de spits van Trabzon aanmaant om rustig aan te doen de resterende minuten.
 
VivaLaFener
 
1
3 juni 2017 om 18:17
Geef de TFF eens ongelijk. Ze willen eerder een Bursa zien dan een Rize op het hoogst niveau. Neemt niet weg dat Trabzonspor daarlijk even lekker op vakantie gaat met de extraatjes van Tupcu
 
HichamBelmadan
 
5
3 juni 2017 om 18:19
Nu niet ineens doen alsof dit alleen in Turkije gebeurd! In alle competities komt dit voor met Barcelona als beste voorbeeld. Die lieten 2 jaar geleden Deportivo in leven door in Camp Nou op de laatste speeldag gelijk te spelen.
 
Football93
 
1
3 juni 2017 om 18:21
Jammer dat TS de wedstrijd niet gewonnen heeft dan was Rize erin gebleven. Wat was er gebeurd als het gelijk spel werd tussen TS-Bursa?
 
CimboMuslera
 
1
3 juni 2017 om 18:23
Dan lag bursa eruit
 
VivaLaFener
 
0
3 juni 2017 om 18:23
Bursa zou nog steeds degraderen. Het lijkt me dan ook niet verrassend dat ze hier de volle buit pakken.
 
VivaLaFener
 
4
3 juni 2017 om 18:22
Dick Advocaat, het ga je goed! Bedankt voor een korte maar vermakelijke Europa League (groepsfase). Volgend seizoen is Aykut aan de macht en dat betekent billenknijp voetbal met 3rde rangsspelers. Ik hoop voor het beste.
 
Darth Vader
 
4
3 juni 2017 om 18:49
We zijn kampioen, lekker kampioen. Wat een jaar met ups and downs. We zijn uiteindelijk de verdiende kampioen. Q7, talisca, oguzhan, tolgay, fabri, adriano, babel, olcay, cenk, caner, demba ba, ersan, tolga, bekk, gokhan gonul, inler, necip, atiba tosic en als ik iemand ben vergeten mijn excuses. Fiko baskan en senol hoca bedankt voor de geweldige jaar. Nu heb ik wel hogere verwachtingen in de cl volgend seizoen. Er wacht ons een drukke transferperiode.
 
Aslanlar
 
2
3 juni 2017 om 19:02
Voetbal was weer niet om aan te zien, seizoen om snel te vergeten. Bruma, Podolski en Chedjou die al zeker vertrekken en Sinan Gumus die niet al te content lijkt. Benieuwd wie er allemaal binnen en buiten gaat tijdens de transferperiode (sabri zal vast weer een contractverlenging krijgen). Match tussen Trabzon en Bursa niet kunnen kijken, en als ik het zo lees is weer wat aan de hand.
 
Aslanlar
 
2
3 juni 2017 om 19:08
Heb gelezen omwille van het feit dat er niks te vieren valt aangezien Galatasaray 4de is geëindigd, maar zal vast meer achter zitten.
 
Kayser-I-Rum
 
0
3 juni 2017 om 23:57
Een ander zou hier echt niet een beter resultaat behalen. Basaksehir heeft het in de eerste helft heel goed gedaan. Besiktas heeft het hele seizoen goed gedaan. Pereira zou de top 5 niet eens behalen. Ik hoop maar op een vermakelijke volgende seizoen.