Ajacied benadrukt: 'Ik wil hier nog een seizoen vlammen'
Maandag, 16 juli 2018 om 14:42

Ajax bereidt zich momenteel voor op het eerste duel in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Tot dusver weet Ajax geen denderende resultaten te boeken in de oefenwedstrijden. Donny van de Beek begrijpt dat de aanhang van Ajax zich ongerust kan voelen: "Als je alleen naar de resultaten kijkt wel, maar uiteindelijk draait het allemaal om Sturm Graz."

De middenvelder weet dat Ajax inmiddels al tientallen miljoenen euro's heeft betaald voor de komst van Dusan Tadic (Southampton), Zakaria Labyad (FC Utrecht), Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Hassane Bandé (KV Mechelen). Daley Blind lijkt de gelederen van de Amsterdammers eveneens te gaan versterken. Van de Beek is in gesprek met ELF Voetbal positief gestemd.

"Dusan Tadic heb ik nog niet gezien, maar ik ken Zakaria van FC Utrecht. Het is denk ik goed dat er een paar oudere jongens bijkomen", aldus de 21-jarige middenvelder, die geen intentie heeft om Ajax deze zomer te verlaten voor een buitenlands avontuur. "Ik heb al gezegd dat ik hier nog een seizoen wil vlammen, ik heb nog wel het nodige te leren hier en daar wil ik stappen in zetten."

Sturm Graz is de eerstvolgende horde voor Ajax en Van de Beek erkent dat de Oostenrijkse club niet bij iedereen bekend is: "Daar weten we nog niet veel van, maar daar gaan we komende week verandering in brengen. Uiteindelijk draait het erom dat we zelf over die twee wedstrijden top zijn." Maximilian Wöber stelde eerder dat een goed Ajax moet kunnen winnen. "Dat ben ik met hem eens", besluit de jongeling.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
2
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
LucasAndersen
 
36
16 juli 2018 om 14:45
Lekker Donny! Echt een jongen met hart voor de club, nooit zeiken en staat er altijd. Vind hem echt constant voor zn jonge leeftijd, zakt heel zelden maar door de ondergrens. Soort budget versie van Toni Kroos.
 
FCVoetbal23
 
54
16 juli 2018 om 14:49
Ik vind hem persoonlijk niet heel bijzonder. Voetballend iets beter dan Klaassen alleen minder beslissend. Zie ook niet zo snel waarin hij nou echt uitblinkt.
 
23VDV23
 
11
16 juli 2018 om 15:29
Ik vind Donny van de Beek nou typisch zo`n speler die misschien niet altijd even veel opvalt, maar die nog best eens een stabiele factor kan worden bij een grotere buitenlandse club tot in de lengte der jaren. Als Wijnaldum het tot Liverpool kan schoppen moet hij dat niveau ook kunnen halen. Van de Beek heeft ook het loopvermogen én een neusje voor de goal, maar is tactisch net wat slimmer én verfijnder aan de bal. Die jongen kan gewoon prima voetballen, heeft een fantastische mentaliteit en is bijna overal op het middenveld wel neer te zetten. Beetje zoals Cocu. Die veel niet op, maar werd toch een vanzelfsprekendheid in Oranje en lange tijd bij Barcelona, alvorens hij terugkwam als absolute leider van Psv. Edit: Donny deed hij trouwens juã­st in Europese wedstrijden erg goed. Zeker onder Bosz. Maar ook in de voorronde CL vorig jaar scoorde hij gewoon twee keer.
 
cr7_arsenal
 
19
16 juli 2018 om 15:52
Heb je Wijnaldum gevolgd in zn laatste 2 jaren bij psv? Totaal niet te vergelijken stak met kop en schouders boven de rest uit. Depay werd uiteindelijk verkocht als de grote man, omdat hij de man was die de goals maakte, maar ik weet zeker dat Wijnalduk de belangrijkst splr wqs
 
siepie
 
9
16 juli 2018 om 15:55
En hoe oud was Wijnaldum toen? Vd Beek kan prima naar dat niveau toegroeien. Vorig jaar was zijn eerste volledige seizoen in de basis en kon direct al prima cijfers overhandigen.
 
vedetterut
 
1
16 juli 2018 om 18:48
Dat zei men ook over Klaassen. Ja hij is compleet en cijfertjes zich weg voor het elftal. Dat is nou net het probleem, je moet wel opvallen om bij een topclub in aanmerking te komen. Ook Van de Beek gaat het nooit redden bij de Engelse top 8.
 
PParzyszek
 
0
17 juli 2018 om 11:45
Inderdaad vedetterut, in Nederland moet je echt uitblinken om in het buitenland de top te halen. Bovengenoemd voorbeeld Wijnaldum stak met kop en schouders boven de rest uit, technisch, tactisch en vooral fysiek. Klaassen was op elk gebied redelijk, dus daarmee een goede speler voor de eredivisie maar niet meer dan dat.
 
TILBURG013
 
11
16 juli 2018 om 15:02
Zou wat zijn als die in de eredivisie door de ondergrens zou zakken als Ajax speler. Snap wel wat je bedoelt maar het is toch best logisch dat hij tegen clubs als Sparta, Roda, NAC enz. niet door de ondergrens zakt. In Europese wedstrijden vaak onzichtbaar als het niveau iets hoger ligt. Ook veel wedstrijden in Europa waarbij die wel belangrijk is dus dit wisselt zich af, is opzich niet erg op zijn leeftijd maar zie Van de Beek niet bij een Europese topclub eindigen. Clubs als Dortmund, Sevilla lijken mij ook te hoog gegrepen dus ben benieuwd, ik hoop dat hij me positief kan verrassen!!
 
LucasAndersen
 
0
17 juli 2018 om 11:17
Ik heb Frenkie de Jong en Lozano, twee veel bewierrookte talenten allebei dramatische wedstrijden zien spelen vorig jaar in de Eredivisie. Die hebben soms nog wat inconsistents wat van de Beek al helemaal kwijt is op jonge leeftijd terwijl dat best normaal is voor talenten. Dat bedoel ik.
 
-NEC-
 
17
16 juli 2018 om 15:32
Nee joh, totaal geen Toni Kroos. Deze jongen heeft helemaal niet het vermogen om het spel te verdelen en het tempo te bepalen. Daarbij heeft Van de Beek ook meer diepgang en meld zich vaak in het strafschopgebied, waar Kroos dat amper doet. Zie echt amper overeenkomsten in de manier van spelen.
 
mattereazzi
 
32
16 juli 2018 om 14:48
Van de nieuwe aankopen van Ajax kan eigenlijk nog geen 1 speler Ajax helpen tegen Graz...Bande is tot de winterstop uitgeschakeld, Labyad is een paar kilo`s te zwaar en lijkt niet goed genoeg te zijn voor Ajax, Schuurs is er nog lang niet aan toe om voor het eerste van Ajax te spelen/laat zich elke keer kinderlijk eenvoudig uitspelen door aanvallers, Tadic is nog op vakantie en Blind is nog niet definitief binnen gehaald. Mocht Ajax deze ronde niet doorkomen dan zal de kritiek niet mals zijn op de leiding van Ajax.
 
Glory
 
25
16 juli 2018 om 15:12
Als je deze ronde niet door komt komt dat door Ten Hag en de spelers. Alles is namelijk aanwezig om te overwinteren in Europa.
 
RodyTeulings
 
39
16 juli 2018 om 15:17
Van Labyad kan je niet weten of hij te zwaar is, dus die opmerking is bizar. Ook kan je niet weten of goed genoeg is voor Ajax omdat we nog in de fucking voorbereiding zitten. Ben je nou echt vergeten dat Matthijs vanuit de A1 als 17-jarige een basisplek kreeg in het eerste? Perr Schuurs heeft op zijn leeftijd al twee seizoenen in de Jupiler League gespeeld waarvan één seizoen als fucking aanvoerder. Tadic is 29 en heeft dus geen lange voorbereiding nodig. Blind is niet mee met United naar Amerika, die hele transfer is afhankelijk van papierwerk. De transfer van Ajax naar United duurde ook lang. Elke opmerking die je hebt over de aankopen is complete onzin.
 
mattereazzi
 
10
16 juli 2018 om 15:55
Ik heb goed opgelet in de oefenpotjes vandaar dat ik dit zei.
 
LucasAndersen
 
0
17 juli 2018 om 11:18
Manchester City verloor ook twee oefenpotjes vorig jaar. Die zeggen niets
 
Kyle66
 
5
16 juli 2018 om 15:33
Ik las net op Twitter dat Blind zich bij Ajax in Engeland heeft gemeld.
 
bliek
 
11
16 juli 2018 om 14:49
Misschien is 1 seizoen nog wel te kort. Steek er eerst maar 2 seizoenen bovenuit in de eredivisie. Dan kan je vast een mooie transfer maken. Spelers vertrekken veel te vroeg en vaak redden ze het dan niet.
 
Jeroen-AMF
 
9
16 juli 2018 om 14:49
De enige die zich echt uitspreekt, maar ook de enige waar geen interesse in lijkt te zijn. Heb toch liever dat de Ligt, Onana, Neres en de Jong zich zo uitspreken.
 
Primetime
 
13
16 juli 2018 om 15:18
Neres heeft zich al uitgesproken dat hij wil blijven
 
Gaalmeister
 
3
16 juli 2018 om 15:49
Zie Onana nog wel vertrekken als straks de keeperscaroussel op gang komt... Heeft er ook geen geheim van gemaakt dat hij een stap wil maken.
 
Zlatanisme
 
1
16 juli 2018 om 14:57
Kampioen worden, dat is denk ik een pre voor heel veel spelers om te blijven. Is ook beter voor hun status.
 
FCTukkers
 
9
16 juli 2018 om 15:05
Persoonlijke vind ik van de Beek niet echt een bijzondere voetballer. Hij heeft niet echt bepaalde specialiteiten die je als topvoetballer nodig bent. Voor Ajax een leuke speler in de eredivisie, maar daar houdt het ook wel mee op. Ik denk dat als ze met Tadic op linksbuiten gaan spelen, wat dus voor veel dreiging en voorzetten aan de linkerkant gaat zorgen, ze er goed aan doen om met in ieder geval 1 veel scorende middenvelder gaan spelen. En dan bedoel ik niet Ziyech met zijn vrije trappen of afstandsschoten. Maar meer een type Siem de Jong of Leroy Fer, die fysiek hun steentje bijdragen op het middenveld en veel scorend vermogen bezitten. Van de beek is wellicht beter aan de bal, maar dit levert niet altijd het gewenste resultaat op. Ajax bezit tenslotte over genoeg voetballende kwaliteit van achteruit. Ze kunnen zich nu beter gaan richten op aanvallende spelers die garant staan voor doelpunten.
 
ninjakai
 
11
16 juli 2018 om 15:20
Van de Beek is juist die veel scorende middenvelder. Dat is juist de man die de 16 in duikt om doelpunten te maken. Donny is Klaassen 2.0 waar Klaasen Siem 2.0 is. Siem technisch zwak, minder loopvermogen, diepgang en neusje voor de goal. Klaassen technisch functioneel, loopvermogen diepgang en makkelijk scoren. Van de Beek technisch goed, loopvermogen, diepgang en kan een goal maken. Dat scoren begint hij steeds vaker te doen, maar hij is daarnaast ook technisch vaardig genoeg om een mannetje te kunnen uitspelen. Niet zoals Ziyech, maar hij kan het wel.
 
FCTukkers
 
0
16 juli 2018 om 15:53
@ninjakai; Het is inderdaad een scorende middenvelder, maar als Ajax dus echt Europees mee wil doen, denk ik dat hij hiervoor toch te kort komt. In tegenstelling tot een fysiek sterke middenvelder die technisch misschien minder vaardig is, maar puur op (europees) resultaat meer waard is. Kijk dan naar Klaassen die in Engeland absoluut geen potten kan breken. Het is oké als je daarmee tevreden bent, maar ik denk dat het nu juist de tijd is om daar een keer niet tevreden mee te zijn. Ik weet ook dat dit niet gaat gebeuren want dan zou Ajax een dief van eigen portemonnee zijn, aangezien van de Beek na nog een seizoen in de basis, wel rond de 10 miljoen zal opleveren.
 
lausho
 
0
16 juli 2018 om 18:18
Ik kijk heel anders tegen Siem aan. Techniek is mijn inziens niet alleen scharen, dribbels en hakballen. Let maar eens goed op Siem, hij speelt bijna alles een keer raken, heeft een geweldig koptechniek, volley en aanname. Ook zijn afstandschot is beter dan die van Klaassen bijvoorbeeld. Siem heeft vooral heel veel inzicht en de overeenkomsten moet je vooral zoeken in het druk zetten en loopvermogen, toch vind ik Siem de Jong en Klaassen spelers met wat meer diepgang, die dicht bij de spits op hun sterkst zijn. Donny zie ik toch wat meer als een aangever die beter 20 meter verder van de 16 is. Als je mij vraagt waarom de spits bij Ajax afgelopen jaar niet echt uit de verf kwam, dan zeg ik door het ontbreken van Klaassen en het niet opstellen van Siem de Jong. Die twee maakte echt gaten in de defensie van de tegenstander en waren de ideale bliksemafleider voor de spits. Qua duelkracht steekt Siem de Jong er pas echt bovenuit, hij wint behoorlijk veel duels., meer nog dan Klaassen en van de Beek. Qua diepgang vind ik Donny wat tegenvallen.
 
Xyzz
 
19
16 juli 2018 om 15:21
Je weet dat Van de Beek vorig seizoen al meer doelpunten gemaakt heeft dan Fer ooit in 1 seizoen heeft gemaakt?
 
FCTukkers
 
0
16 juli 2018 om 15:58
@xyzz; En toch denk ik dat een speler als Fer, met de spelers van Ajax om zich heen, meer(en belangrijkere) doelpunten zal maken. Ook in de CL zou hij meer zijn mannetje kunnen staan. Ben er dan ook totaal niet van overtuigd dat Van de Beek het niveau van de CL kan gaan halen.
 
Xyzz
 
9
16 juli 2018 om 15:17
Beetje zelfoverschatting Donny. Ik vind hem een prima gozer maar hij mag zijn handjes dichtknijpen als hij nog een paar seizoenen bij Ajax mag blijven.
 
origineel
 
1
16 juli 2018 om 15:59
Vind je hem zo matig dan? Vind hem de iets betere versie van Klaassen eigenlijk, nog iets technischer verder vrijwel zelfde speler als Klaassen. Loopt waarschijnlijk ook wel een jaartje voor op het schema aangezien hij al een seizoen basis heeft gespeeld ondertussen.
 
Benenbreker
 
4
16 juli 2018 om 15:20
Het gaat echt de verkeerde kant op, heeft net 1 seizoen erop zitten en krijgt al vragen of hij vertrekt etc. Jongen zou nog 2/3 jaar bij Ajax moeten spelen en zou niet eens aan een vertrek moeten denken nu, wat heeft ie in het buitenland te zoeken? Zorg er nu eerst maar voor dat je een sterkhouder wordt in de eredivisie, dat je daarbuiten ook presteert en dat je met een kampioenschap en goed gevoel anders binnenkomt bij een butenlandse club, ga je nu of over een jaar ga je geheid banken, of hij moet na dit jaar met kop en schouders boven de rest Vd eredivisie uitsteken maar dat betwijfel ik ten zeerste. De media mag wat mij betreft ook wel ophouden met het naar het buitenland praten van jonge spelers, je wilt toch het beste voor het nlse voetbal? Stop daar dan mee, buiten van persie heeft nog niemand de top gehaald die vroeg vertrokken is, waar hebben we het over?
 
Primetime
 
0
16 juli 2018 om 15:51
Robben was nog een jaartje jonger dan van Persie toen hij vertrok naar de `talentenverpester` Mourinho
 
RoeptOokEensWa
 
0
16 juli 2018 om 16:21
Goed voor hem en Ajax dat hij blijft. In mijn ogen een veelzijdige middenvelder die al behoorlijk constant presteert. Groeit vast nog door! Ajax begint het mooi op orde te krijgen met gerichte kwaliteitsaankopen als Tadic en Blind.
 
lausho
 
0
16 juli 2018 om 18:11
Inderdaad! Ik zou iets anders spelen. Dit is mijn inziens de manier om wat meer snelheid centraal achterin te hebben, op de backs heb je hiermee heel veel voetballende kwaliteiten. In lastigere wedstrijden waar je meer duelkracht nodig hebt, zou je dan voor Wober kunnen kiezen en evt. Siem de Jong erbij op het middenveld.
 
Leicester
 
1
16 juli 2018 om 16:35
Van Beek kan aardig ballen toch zie ik geen echte topspeler in hem. Goed dat hij blijft, kan hij mijn ongelijk bewijzen. Ajax begint wel meer en meer op een sterk, gebalanceerde ploeg te lijken. Blind kan wel.eens goud betekenen kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit.de voeten
 
lausho
 
2
16 juli 2018 om 18:07
Kijk, dit is de overtuiging die je wilt zien! Presteer eerst eens en dan komen er zeker ook mooie opties voor Donny, misschien volgend seizoen al. In Eiting zie ik al een speler die net als Frenkie en Donny ook kan/moeten in gaan stromen, misschien dat hij Donny al voorbij streeft. Die Eiting zit hem echt in zn nek, in de voorbereiding elke wedstrijd tot nu toe de opvallende uitblinker. Hopelijk ontwikkelen Pasquali en Jensen zich ook goed dit seizoen. Een talent als Gravenberch zit er ook al dichtbij.