Ajax-aankoop na debuut: 'Hier moet ik wat meer verdedigen'
Vrijdag, 9 februari 2018 om 10:47

Door een schorsing van Matthijs de Ligt en blessures van Maximilian Wöber en Nick Viergever kwam er afgelopen woensdag een plekje vrij op de rechtsbackpositie van Ajax en dat betekende het debuut voor Rasmus Nissen Kristensen. Tegen Roda JC verscheen hij voor het eerst aan de aftrap en speelde hij negentig minuten lang mee in het duel dat met 4-2 gewonnen werd. De Deense aankoop van 5,5 miljoen euro geeft bij Ajax TV aan dat hij best gespannen was voor de wedstrijd.

"Dat ik mijn debuut mocht maken is enorm belangrijk voor mij, dus ik ben een hele blije jongen nu", aldus Kristensen, die na het eerste fluitsignaal de spanning van zich af liet glijden. "Dan doe je gewoon alles wat je kan. Natuurlijk is er veel nieuw voor mij in de manier waarop Ajax speelt, maar ik wen er elke dag meer aan. Bij mijn oude club speelden we met vijf verdedigers. Ik was daar vleugelverdediger, dus ben niet gewend zoveel te verdedigen" , klinkt het. "Ik liep daar gewoon veel naar voren. Hier moet ik wat meer verdedigen, maar dat is goed voor mijn ontwikkeling als speler."

Kristensen blijkt niet alleen een aanwinst voor op het veld, ook in de kleedkamer heeft Ajax er een gangmaker bij. "Ik zing altijd als er goede muziek wordt gespeeld. Ik hou van muziek en ontspan als ik goede muziek hoor. Dat helpt mij enorm. Ik zong ook altijd bij mijn oude club, dus ben het gewend."

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
13:30
13:30
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
4
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Zlatan65
 
87
9 februari 2018 om 10:56
Onbegrijpelijk dat nu al zoveel mensen vinden dat Kristensen moet spelen ipv Veltman. Ik ben ook geen grote fan van Veltman, maar om Kristensen nu (al) te verkiezen boven je aanvoerder, na een wedstrijd waarin hij ook nog niet eens heel denderend speelde, is totale bullshit.
 
-NEC-
 
12
9 februari 2018 om 11:02
Vind ik ook. Veltman weet precies wat hij moet verwachten van Ajax en de tegenstanders, heeft ook meer ervaring en kent zijn medespelers en speelstijl door en door. Laat Veltman lekker vertrekken in de zomer voor een leuk bedragje, Kristensen zijn kans die komt wel. Neem aan dat dit ook het achterliggende idee is van de aankoop. Je koopt geen tweede rechtsback voor 5,5 miljoen.
 
LW88
 
1
9 februari 2018 om 11:03
Nou ik zie ook liever Kristensen als rechtsback dan Veltman, maar dat is absoluut niet omdat ik Veltman niets vind. Ik vind alleen dat hij in het centrum vele malen beter is. Ik zie liever een duo Veltman - De Ligt dan De Ligt - Wober of De Ligt - Viergever.
 
JK-Ajax
 
22
9 februari 2018 om 11:11
De Ligt - Wober vond ik een heel stabiel centraal duo dat de toekomst heeft. Veltman zal waarschijnlijk ook een transfer gaan maken dus geen reden nu hij echt goed bezig is van positie te wisselen in mijn ogen.
 
falcao
 
8
9 februari 2018 om 11:21
Het spijtige is dat het woord 'toekomst' haast niet meer bestaat. Tenzij Overmars erin slaagt de sterkhouders echt een paar jaar te binden en niet overstag gaat voor biedingen die ook komende zomer ongetwijfeld weer zullen komen.
 
Edo
 
10
9 februari 2018 om 11:27
@falcao, terecht punt natuurlijk. Maar juist een speler als Veltman, die niet direct naar de absolute top zal gaan, hoort tot een categorie spelers waarbij je de kans hebt om hem langer te houden. Ik denk alleen dat Veltman zijn imago hier wel een beetje zat zal zijn. Elke keer dat gezeur van de fans over het zogenaamde slechte spel van hem. Ik zou ook lekker naar het buitenland gaan.
 
Nijogeth
 
2
9 februari 2018 om 14:04
In mijn ogen liggen de meeste sterkhouders nu langere tijd vast dus wat dat betreft is Overmars op de goede weg.
 
buitenspelval
 
29
9 februari 2018 om 11:07
@Zlatan65Dat zegt denk ik meer over de gevoelens van haat en afgunst bij velen wat betreft Joël Veltman, dan dat er op basis van werkelijke kwaliteit voor de andere keuze wordt gedrukt.Als er in de poll was gesteld: ‘Wie ziet je het liefst als rechtsback bij Ajax als rechtsback? Donald Duck v.s. Joël Veltman, dan zal het percentage Donald Duck stemmers waarschijnlijk net het hoogste aantal stemmen hebben opgeleverd. Een groot deel van de Ajacieden is naar mijn idee inmiddels nagenoeg overtuigd geraakt van de defensieve kwaliteiten onze aanvoerder, onderkennen zijn goede spel en waarderen hem op zijn werkelijke waarde. De haat komt waarschijnlijk voornamelijk van buiten Amsterdam.
 
kleinegeneraa7
 
11
9 februari 2018 om 11:17
Altijd iets wegzetten als "haat", vind ik altijd zo kort door de bocht. Mensen mogen veltman toch gewoon een matige back vinden? Waarom wordt dat dan, door jou (en meedere mensen) meteen weggezet als haat? Veltman is gewoon een centrale verdediger die op de rechtsback positie, toen der tijd is gezet, bij gebrek aan beter. Hij heeft gewoon niks wat een back nodig heeft. Hij is niet bijster snel, heeft een redelijke tot slechte voorzet, heeft geen flinke versnelling op de 1e meters en mist de drive naar voren. Hij speelt daar nu gewoon, vanwege zijn staat van dienst en gebrek aan concurrentie.
 
iwanvangils
 
11
9 februari 2018 om 11:20
volkomen mee eens, zullen al de trainers ongelijk hebben met het blijven opstellen van veltman en al die mensen die vanuit het kamertje lopen te reaguren het voetbal hebben uitgevonden
 
grasveld7
 
13
9 februari 2018 om 11:28
Precies dit dus, die poll slaat dan ook nergens op, daar zou nooit een realistische uitkomst uit gaan komen. Veltman moet zeker blijven staan, Kristensen kan rustig gebracht worden voor volgend seizoen, en zo ook wennen aan zijn nieuwe omgeving en spelers. Al moet ik wel zeggen dat hij me positief is bevallen afgelopen woensdag, met zijn strakke voorzetten en snelle omschakeling van verdedigen en aanvallen, is dit denk ik wel de juiste speler voor in de toekomst die in het aanvallende spel past van Ajax. Maar dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Joel laat naar mijn mening ook steeds meer zien een aanvoerder te zijn, waarin ik in het begin van het seizoen nog wel mijn twijfels had, laat hij nu toch wekelijks op het veld zien dat hij de juiste man is. Ook in de toppers geeft hij het juiste beetje extra vuur dat nodig is om aanvallers uit zijn spel te halen.
 
Edo
 
24
9 februari 2018 om 11:28
Kom op man. Donald Duck is een linksback. Dat weet iedereen.
 
Edo
 
13
9 februari 2018 om 11:32
@kleinegeneraal Natuurlijk mogen mensen dat vinden. Probleem is alleen dat een hele reeks professionals, namelijk de laatste 3 trainers van Ajax plus enkele keren de bondscoaches plus de meeste analisten, hem een uitstekende keuze vinden op rechtsback. Koppel dat aan uitstekende statistieken. Dan zie je dat jouw mening niet een soort feit is, maar een mening. Een mening die door redelijk wat fans gedeeld wordt, maar niet door de profs. En ook niet door een hele hoop andere fans. Daarnaast heeft Veltman zo af en toe hele irritante trekjes. Dat staat in principe los van zijn voetbalkwaliteiten, maar dat zijn wel dingen waardoor sommige mensen het zicht op de prestaties verliezen, en hun oordeel baseren op irritatie of haat.
 
grasveld7
 
9
9 februari 2018 om 11:33
@kleinegeneraa7 Nou, die voorzet van Veltman op Huntelaar in de Klassieker van een paar weken terug was er toch wel eentje om in te lijsten! Die heb ik zelden een huidige aanvaller zien geven dit seizoen in de Eredivisie, en die geven over het algemeen toch wel 5-10 voorzetten per wedstrijd.
 
buitenspelval
 
9
9 februari 2018 om 11:44
@kleinegeneraa7Als je de vele gebruikelijke reacties op Veltman op de verschillende (club)fora een beetje volgt, dan kan je rustig concluderen, dat het wat Veltman meestal om pure haat en afgunst gaat. Daar kun je gewoon niet omheen. Veltman wordt als persoon gewoonweg buiten Amsterdam door heel veel personen gehaat, ik kan er weinig anders van maken.Als je mijn reactie hierboven verder goed leest, dan lees je dat er waarschijnlijk door velen stemmers wordt gedrukt op basis van haat en afgunst. Dus niet door iedereen om die reden. Er zal ongetwijfeld ook percentage stemmers op de Deen hebben gestemd, omdat ze Veltman een matige back vinden. Maar dan nog is het nergens op gebaseerd na één wedstrijd van de Deen, die zelfs zijn landgenoot Keneth Perez vooraf niet kende.Je mag hem persoonlijk ook niks van een rechtsback vinden hebben, die er enkel zou staan als gebrek aan beter. Maar zeker die laatste reden is onzin. Veltman staat al bijna drie seizoenen onder drie verschillende coaches op die positie, Tete werd minder bevonden, er waren zat transferwindows om een ‘beter’ vervanger te halen en hij is zeker momenteel gewoon één der betere in de competitie op die positie. Als rechtsback en aanvoerder hebben de meeste Ajacieden dot seizoen weinig te klagen over Veltman. Je idee van een slechte voorzet werd de laatste tijd al flink onderuitgehaald. Zo gaf hij tegen Feyenoord bijvoorbeeld een panklare voorzet op het hoofd van Huntelaar. Snel en fel is hij voldoende als rechtsback en drive naar voor heeft hij indien mogelijk en gedoseerd ook gewoon.
 
buitenspelval
 
12
9 februari 2018 om 11:48
@EdoMy bad, je hebt gelijk... Donald Duck is natuurlijk puur linkszwemvliezig.
 
kleinegeneraa7
 
0
9 februari 2018 om 12:36
Het is natuurlijk makkelijk om met het voorbeeld Feyenoord aan te komen. Natuurlijk geeft iedere back wel eens een goede voorzet, zelfs ik heb wel eens een bal panklaar gelegd. Zo kan ik ook met het fragment komen met dat "slimmigheidje". Nadat slimmigheidje komt die met een voorzet die gewoon heel beroerd is. Het overgrote gedeelte (wat ik me voor de geest kan halen) waren niet hele bruikbare voorzetten, maar misschien zie ik ook wel graag wat ik wil zien. Ja, dat er nooit een alternatief is gehaald en er gewoon een paar jaar lang met een gemankeerde centrale verdediger op de back wordt gespeeld? Dit zegt misschien ook wel wat over het aankoopbeleid van de laatste paar jaar? Volgens mij begint het nu pas een beetje op gang te komen, wat betreft gerichte aankopen en was er voorgaande jaren veel commentaar op Marc Overmars. Als je geen alternatief heb, dan wordt het gewoon lastig. Dat Veltman boven tete werd verkozen had er, naar mijn mening mee te maken, dat Veltman nog iets aanvallends kon brengen i.t.t. Tete. Dat zag je ook aan de linksback positie. Bosz stelde daar liever een middenvelder op, dan een echte verdediger. Maar zolang de ajax fans blij zijn met Veltman is het mooi. Ik zie daar gewoon liever een echte back en zolang die bij ajax zit is de kans ook groot dat die voor het Nederlands elftal wordt geselecteerd, waar ik hem liever niet binnen de lijnen zie. Dat advocaat Fosu-Mensah verkoos boven Veltman, zegt ook wel iets.
 
XAJAcfa
 
3
9 februari 2018 om 12:52
Kleine Generaal .....dat zegt inderdaad wel iets maar wel over Advocaat. Wat heeft die nu gepresteerd. Toen hij de eerste keer bij NL efltal zat had hij de beste selectie van de wereld en zelfs daar verpeste hij het met de bekende Robben wissel. Verder is advocaat een prima zaken man (zie zijn bankrekening) maar als trainer heeft hij bar weinig gepresteerd
 
buitenspelval
 
1
9 februari 2018 om 12:57
@kleinegeneraa7Ik moet er zo vandoor en kan niet uitgebreid op de reactie ingaan, maar op dat punt dat het makkelijk zou zijn om één voorbeeld aan te halen,wil ik wel even kort ingaan. De afgelopen wedstrijden gaf Veltman behoudens deze tegen Feyenoord per wedstrijden een aantal zeer bruikbare voorzetten, die helaas niet tot doelpunt werden gepromoveerd. Het voorbeeld van Feyenoord is inderdaad makkelijk aan te halen ter ondersteuning, omdat het makkelijk voor de geest te halen is, schijnbaar voor jou. Dat het een makkelijk voorbeeld is, is ook de bedoeling. Veltman is duidelijk gaan trainen op zijn voorzet de laatste tijd. Ze zijn de laatste tijd goed aangesneden, hebben de juiste hoogte en snelheid en zijn goed bruikbaar voor jongens als Huntelaar en Van de Beek.Verder moet ik het hier bij laten mijn tijd dringt. Een fijne dag nog.
 
Curacao01
 
1
9 februari 2018 om 13:53
Veltman is hartstikke goed bezig. Het duurde weken voordat Lozano de weg uit zijn broekzak gevonden had bijvoorbeeld. Dat bedoel ik niet provocerend. Vooraf was het zeker dat Lozano zou uitblinken, achteraf hebben we hem niet gezien. dat is het makkelijkste voorbeeld over hoe goed Veltman bezig is dit seizoen. meelopers die zeggen dat Veltman slecht speelt! net als Blind vroeger... kom op hij is de enige bij wie een muggenfoutje als hatrick vd tegenstander wordt uitgelegd - volkomen overtrokken. Dit seizoen is Veltman TOP
 
XAJAcfa
 
3
9 februari 2018 om 12:50
Veltman is de beste speler van het seizoen tot nu toe en dan heb ik het over stabiliteit en er echt staan in topwedstrijden.
 
JK-Ajax
 
4
9 februari 2018 om 11:05
Vond hem goed aanwezig zijn, zowel aanvallend als verdedigend. Fijn dat we een goede backup hebben op dit moment voor als Veltman geschorst / geblesseerd is. Ik verwacht dat er wel een club voor hem gaat komen in de zomer dus dan is daar al gedeeltelijk op ingespeeld, goed gedaan door Marc.
 
 
2
9 februari 2018 om 12:40
Ik vond dat hij er bij de 1ste doelpunt niet goed uit zien. Eerst heft hij buitenspel op en daarna staat hij te ver naar binnen.
 
WouterSL
 
7
9 februari 2018 om 11:18
Eerlijk is eerlijk onze aanvoerder heeft zich tot prima back ontwikkeld. Geeft zelfs nu goede assists. Heeft wel rare maniertjes, maar op zijn spel is weinig aan te merken. Alhoewel het een linksback was doet hij mij altijd denken aan Arthur Numan. Moet wel zeggen dat ik heel veel vertrouwen heb in NK en hem als hij zich goed door ontwikkeld een grote toekomst voorspel. Heeft alles in zich voor een moderne back. Groot, sterk, technisch en spijkerharde verdedigende acties. Maar voorlopig Joel nummero uno!
 
Boghossian
 
1
9 februari 2018 om 11:40
Hij heeft op mij een hele goed indruk gemaakt, en het was heerlijk om te zien dat we aan beide kanten opkomende backs hadden die over de buitenspelers heen komen en het hele veld kunnen bestrijken. Nico staat al op 2 assists in vier wedstrijden. Aan de andere kant is Veltman natuurlijk wel belangrijk als aanvoerder, en met het is goed om een speler te hebben die af en toe hard kan zijn. Misschien is het ook een optie om straks met Veltman en de Ligt centraal te gaan spelen, en Kristensen rechtsback, en dan de Jong doorschuiven naar het middenveld ten koste van Schöne. De Jong als cv leek wel even bijzonder, maar hij is verdedigend toch wel kwetsbaar en maakt af en toe foutjes. Op het middenveld komt hij gewoon beter tot zijn recht denk ik, en Schöne speelt soms gewoon matige wedstrijden de laatste tijd, ondanks dat hij vrij veel scoort.
 
Gaalmeister
 
5
9 februari 2018 om 12:40
Veltman heeft last van het Ziyech-syndroom. Goede speler, uitstekende statistieken, doen vaak het juiste maar af en toe een misser waar ze dan keihard op worden afgerekend. Veltman is onze aanvoerder en een echte Ajacied, die keihard knokt voor de ploeg. Als zowel Veltman als Ziyech deze zomer vertrekken zal dat een flinke aderlating zijn.
 
myajaxforever
 
0
9 februari 2018 om 15:30
Ik moet zeggen dat ik bijzonder veel commentaar heb gehad op Veldman. Maar de laatste maanden doet hij het eindelijk wel uitstekend. Dus om de Deen nu boven Veldman te kiezen gaat mij wat ver, daar moet hij eerst toch een heel aantal wedstrijden voor spelen om te kunnen overtuigen. Zijn 1e pot was zeker niet denderend, dus er is veel ruimte voor verbetering.
 
076Ray
 
0
9 februari 2018 om 22:11
In deze wedstrijd zie je dus wel dat hij aa het ajax spel moest wennen. Looplijnen en patronen in de passing was hij nog niet mee bekend. Met name veltman en onana coachte hem hier constant bij. Wat me wel opviel is dat hij over een scherpe voorzet bezit. De rest vond ik het allemaal wel mee vallen.