Ajax-aanwinst spreekt ambities uit: 'Ja, tuurlijk is dat de droom'
Vrijdag, 27 september 2019 om 13:43

Alex Méndez ruilde SC Freiburg in de afgelopen transferperiode in voor Ajax en de negentienjarige middenvelder kwam tot dusver tot vijf wedstrijden in het beloftenelftal van de Amsterdamse club. Méndez voelt zich op zijn plaats in Jong Ajax, maar speelminuten in Ajax 1 maken blijft de ultieme droom van de Amerikaan met Mexicaanse roots.

"Ja, tuurlijk is dat de droom", verklaart de jeugdinternational van de Verenigde Staten tegenover Ajax TV. "Het werkt motiverend om naast het eerste elftal te trainen. Dan kun je ze aan het werk zien. Dit zijn de beste spelers en sommigen van hen zitten nu op een topniveau. Het is fantastisch om ze te zien en hopelijk hoor ik daar snel bij."

Voor Méndez zijn de eerste weken in Amsterdam zeer bevredigend geweest. "Het bevalt uitstekend tot nu toe. Ik word goed opgevangen en het voetbal is ook top", aldus de Amerikaanse aanwinst, die de manier van spelen in Nederland met een ruime voldoende beoordeelt. "De stijl is anders hier, maar wel meer mijn stijl. De competitie is van een hoog niveau, dat is goed voor me."

Méndez kijkt met een goed gevoel terug op de seizoensstart van Jong Ajax, dat momenteel de zesde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik denk dat we een goed en jong team hebben", aldus de jonge middenvelder. "En we begrijpen elkaar steeds beter. Beetje bij beetje groeien we daarin ook meer." Het elftal van trainer Mitchell van der Gaag staat vrijdagavond tegenover MVV Maastricht.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
2
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Devosendemos
 
3
27 september 2019 om 13:59
Iemand een vaste volger die meer kan zeggen over ontwikkeling van deze kerel, maar ook bv Kuhn en die aangekochte Scandinaviƫrs?
 
WouterSL
 
12
27 september 2019 om 14:22
Mendez zit in een hele goede lichting van de VS. Is daar echt de man. En de VS kan zich mondiaal echt meten met de toplanden. Zou zo maar kunnen dat hij het eerste haalt. Maar goed er is nu zoveel talent vooral in -19 dat je het nooit zeker kan zeggen. Kuhn doet het ook uitstekend maar daar twijfel ik over. De scandinavier is Rasmussen. Die gaat Ajax 1 voor 99% halen. Wat een klasbak is dat. Speelt nu in -19 nog.
 
USofDude
 
5
27 september 2019 om 14:33
Rasmussen zit nog bij de O17, heeft alleen in de Youth League bij de O19 ingevallen. Al lijkt het een kwestie van tijd inderdaad dat hij definitief wordt overgeheveld.
 
ProHulst0s
 
1
27 september 2019 om 14:34
Nog even voor de duidelijkheid. Rasmussen is een O17 speler, maar heeft onlangs zijn debuut gemaakt voor de O19 en mocht een aantal minuten meedoen (en scoorde ook nog is). Zal vanaf nu wel vaker mee doen met de O19.
 
Devosendemos
 
1
27 september 2019 om 14:56
Dank, goeie info!
 
Tomido
 
0
27 september 2019 om 16:47
Rasmussen gaat alleen vanavond met de o17 en morgen met de o19 sowieso niet meespelen. Ook volgende week woensdag zal hij zeer waarschijnlijk geen minuten maken in de Youth League. Speelt momenteel met Denemarken u17, 3 wedstrijden mee in korte tijd waardoor die geen tijd heeft voor minuten bij Ajax (lekker geregeld dus weer die kwalificatiewedstrijden)
 
Bossie
 
4
27 september 2019 om 14:03
Ik neem aan dat vele van die gasten die in Jong Ajax voetballen die ambitie hebben. het zou pas echt nieuws zijn als hij zou zeggen dat hij die ambitie niet had.
 
CannavaroAjax
 
1
27 september 2019 om 14:26
Die Amerikanen hebben er een leuke lichting aankomen! Die Ledezma van PSV heeft echt een bak aan talent, en deze jongen doet het ook zeer naar behoren in Jong Ajax. Kan nog een leuke ploeg worden zo..
 
LawPl
 
12
27 september 2019 om 14:29
Deze Mendez schijnt een type Eriksen te zijn. Ik ben benieuwd of hij het eerste kan halen.Ajax heeft geweldige pareltjes in de jeugdopleiding lopen met o.a. De broers Timber, Rensch, Salah, Llansana, Fitz Jim, Gravenbergh, Taylor, Unuvar, Mendez, Rasmussen, Lassina Traore, Brobbey en Hansen.Zal niet lang meer duren voor de eerste van deze talenten hun kansen gaan krijgen in het eerste.Ajax hoeft eigenlijk amper aankopen meer te doen als ze spelers gaan verkopen binnen een paar jaar. Kotarski/Varela kunnen Onana vervangen, Mazraoui/Timber zouden Dest kunnen vervangen, Schuurs kan Veltman vervangen, Salah kan Tagliafico vervangen, Gravenbergh kan Vd.Beek vervangen, Unuvar kan Ziyech vervangen, Promes kan Neres vervangen, Lassina Traore kan Huntelaar vervangen.Kan Ajax dus zo`n elftal krijgen binnen een paar jaar: Kotarski, Timber, Schuurs, Blind, Salah, Gravenbergh, Martinez, Unuvar, Promes, L.Traore, Tadic
 
Primetime
 
0
27 september 2019 om 15:23
Over een paar jaar speelt een Martinez echt niet meer bij Ajax. Waar is Tadic? Zo'n elftal komt er natuurlijk nooit. Dat is onzin.
 
LawPl
 
7
27 september 2019 om 15:44
Binnen een paar jaar zei ik Kan dus ook over 2 seizoenen zijn en dan speelt Martinez wellicht nog voor Ajax.
 
Primetime
 
0
27 september 2019 om 18:58
@lawpi, maar over 2 seizoenen speelt Tadic natuurlijk nog bij Ajax, ik zie dat je je opstelling nu hebt gewijzigd. Ik zie Martinez echt niet zo lang blijven.