'Ajax bereikt mondeling akkoord en breekt twee contracten open'
Vrijdag, 15 juni 2018 om 07:15

De technische staf van het eerste elftal van Ajax blijft onveranderd. De Telegraaf meldt dat de assistenten Aron Winter en Richard Witschge een mondeling akkoord hebben bereikt over een contractverlenging voor één seizoen.

De handtekeningen moeten nog op papier worden gezet, maar in principe heeft Erik ten Hag zijn technische staf dus rond. Alfred Schreuder had nog een contract tot medio 2019 bij TSG Hoffenheim, maar werd in januari voor ongeveer twee ton weggekocht door Ajax. Hij tekende tot 2020, maar Winter en Witschge hadden een aflopende verbintenis.

De 51-jarige Winter, voormalig middenvelder, keerde in de zomer van 2016 als coach van de Onder-19 van Ajax terug in Amsterdam en werd een jaar later doorgeschoven naar het eerste elftal waar hij Marcel Keizer ging assisteren. De staf bestond toen nog uit verder Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, maar zij zijn inmiddels vertrokken.

De 48-jarige Witschge werd in februari van dit jaar op verzoek van Ten Hag voor de rest van het seizoen benoemd tot assistent. Als de samenwerking zou bevallen, zou het contract verlengd kunnen worden en dat gaat nu dus gebeuren. "Hij kent de jeugdspelers goed en vertolkt ook een soort rol als mentor", vertelde Ten Hag eerder over Witschge.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
2
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
scoutje 321
 
17
15 juni 2018 om 07:45
Haal Peter bosz nou terug en terug en laat hem zijn eigen staf meenemeen
 
Noldries
 
22
15 juni 2018 om 07:54
Peter Bosz komt niet meer terug na wat er is gebeurd onderling. Ook al heeft hij iets goeds gedaan bij Ajax. Laat Ten Hag nou is een kans krijgen, Bosz had het ook niet makkelijk eerste helft van het seizoen. Iedereen riep ook al te mekkeren na de nederlaag tegen Rostov en dat de competitie uit handen viel. Geef hem gewoon de kans.
 
FCBogarde
 
9
15 juni 2018 om 07:46
Wow, 1 jaar.... Wat een vertrouwen in deze tas Ajacieden. En terwijl buitenstaanders als Ten Hag en Schreuder langer onder contract staan, ondanks dat ze niet bij Ajax passen....
 
Noldries
 
11
15 juni 2018 om 07:55
Misschien willen zij dat zelf wel? weten wij veel
 
NUFC_U2
 
4
15 juni 2018 om 08:46
Hoe je het ook uitlegt; er is weinig vertrouwen ! A) Als zij zelf niet langer willen, hebben wij weinig vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met Ten Hag en Schreuder. B) Als zij van hogerhand een 1-jarig contract voorgeschoteld hebben gekregen, dan heeft de leiding wellicht niet veel vertrouwen in ze. Ik vind aan de ene kant de controlerende trainers Ten Hag en Schreuder niet echt matchen met Amsterdamse eigen jongens, die iets meer bravoure hebben.
 
JanNijhof
 
1
15 juni 2018 om 21:11
Hoe je het ook uitlegt, je kunt ook altijd wat te klagen hebben. Er is een nieuwe samenwerking, laat dat stap voor stap gedijen. Dat je mensen wiens contracten je hebt moeten afkopen wat langer bindt - dat die dat als voorwaarde stelden - kan ik me ook indenken. Zolang je Wi en Wi niet hebt horen klagen, wie ben jij dan om daar over te mekkeren?
 
SteefSchinkel
 
0
15 juni 2018 om 21:44
Opzouten met dat gezeik ! EtH is een wereldtrainer, hij heeft 'n goeie Techn. staf naast hem. Nu kan hij gaan bouwen. Nog effe veel poen pakken van al die zgn. fantastische spelers die nog geen ene deuk in een pak boter hebben geschoten. En let op hij staat, mits jullie ophouden met dat kritische gedoe in december/ januari op plek een. Kan EtH zwaaien naar oa De Telegraaf...en die klagers hier! Tabbbbeeeee & geniet van de bloemen om je heen
 
buitenspelval
 
3
15 juni 2018 om 10:21
Na de toestanden met de tecnische staf van Bosz, waarbij het moeilijk kunnen afkomen van de assistenten Spijkerman, Bergkamp en LÂ’Ami destijds een van de redenen was voor Bosz om te vertrekken, lijkt het me niet meer dan logisch om assistenten voorlopig slechts een contract van een jaar te bieden. Je kunt jaarlijks verlengen naar gelang de mogelijkheden. Dat is niet zozeer een teken van een gebrek aan vertrouwen, maar eerder een tactische keuze. Er ebben al genoeg echte Ajacieden baan moeten ruimen, doordat er onenigheid was en iedereen zijn zegje kon doen in het bezit van langlopende contracten. Botert het niet gaande de periode Ten Hag of moet deze zelf wijken, dan is het een stuk eenvoudiger om voor een nieuwe hoofdcoach een op maat passende technische staf te formeren. Je zit dan niet vast aan langlopende contracten van assistenten, dir je weer elders in de organisatie moet inpassen. De directie heeft geleerd van de receptie geschiedenis en pas zijn beleid daar schijnbaar op aan. Geen langlopende contracten voor assistenten en jaarlijks evalueren. Niks verkeerd aan imo.
 
lausho
 
5
15 juni 2018 om 08:43
Beschamend, Witschge is een van de laatste echte ajacieden succesvolle die nog werkzaam is bij Ajax die tot de verbeelding spreekt. Ik vind het verschrikkelijk dat hij bij het eerste elftal betrokken wordt, straks wordt ook hij nog slachtoffer van ten Hag en Schreuder, laat hem lekker in de opleiding met spelers bezig zijn. Maargoed weer een teken dat het allemaal alleen om het eerste elftal moet draaien, terwijl de opleiding daarvoor de benodigde kwaliteit levert. De club is zo enorm uitgehold, Bergkamp was wel de kers op de taart. En ook dit maar een jarige contract vind ik maar schraal, contract voor onbepaalde tijd voor Witschge. Ik hoop van harte dat plan Cruijff snel weer terugkeert, talenten willen graag werken onder mensen als Bergkamp, de Boer, Stam.
 
Noldries
 
9
15 juni 2018 om 08:55
Ik vind dat het ook mooi dat als Bergkamp, de boertjes,stam, Jonk en alle andere Ajacieden er zijn. Echter moeten we ook er niet blind om staren. Alles wat de laatste half jaar Ajax nieuws is, is alleen maar negatief en word onder een vergrootglas gezet. Onder De Boer, en dat alle ajacieden er nog waren was het ook niet goed volgens velen. Kijk alle niews berichten maar terug. twijfels over het Plan Cruijf. De Boer heeft 4 x CL gehaald en heeft daarmee de club eigenlijk gered van de ondergang toen de tijd. Dat is 1 van de grootste redenen dat we veel geld op de bank hebben staan. Ik ben erg benieuwd naar dit jaar, want er moet nu wat gepresteerd worden. En stel dat we presteren, en ook leuk mee doen in Europa dit seizoen, is alles weer hossana. Laten we nou niet blind gaan staren op de waan van de dag. Ook wij als supporter moeten gewoon achter onze club staan en steunen waar nodig. We hebben nog genoeg club mensen. die 100% Ajacied zijn,. Van der Sar, Overmars, Heintinga en Frank de Boer zie ik regelmatig op De Toekomst samen met Ronald.