Ajax boekt krappe overwinning en schrikt van uitvallen Daley Blind
Dinsdag, 25 augustus 2020 om 20:52

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd van deze dinsdag winnend afgesloten. Enkele uren na de 5-2 overwinning op Holstein Kiel volgde een 1-0 zege op Hertha BSC. Zakaria Labyad, die de kans kreeg zich te bewijzen tegenover trainer Erik ten Hag, tekende in de eerste helft voor de enige treffer in de overwegend lege Johan Cruijff ArenA. Zijn vrije trap belandde enigszins gelukkig in het doel van de bezoekers uit Duitsland. Domper op de zege was het uitvallen van Daley Blind in de slotfase. De verdediger, die hartproblemen kende eerder dit jaar, greep naar de borst en werd gelijk behandeld op het veld door de medische staf van Ajax. Blind kon uiteindelijk op eigen kracht het veld verlaten.

In tegenstelling tot de ontmoeting met Holstein Kiel koos Ten Hag tegen Hertha BSC voor de vertrouwde namen van Ajax, zoals Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en Dusan Tadic. Daarnaast waren er basisplaatsen voor zomeraanwinsten Mohammed Kudus en Antony. In de twaalfde minuut kon de treffer van Labyad al worden genoteerd. Zijn vrije trap van ongeveer twintig meter afstand werd onderweg aangeraakt door een speler in de Hertha-muur, waarna doelman Alexander Schwolow kansloos was. Halverwege de eerste helft was Labyad dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Zijn inzet in de korte hoek werd echter vakkundig onschadelijk gemaakt door Schwolow, die enkele maanden geleden nog werd gelinkt aan Ajax.

Aan de andere kant kreeg de mee opgekomen Karim Rekik de kans om gelijk te maken voor Hertha BSC, nadat doelman Maarten Stekelenburg de bal miste. De Nederlandse verdediger zag zijn kopbal echter via een stuit over het doel verdwijnen. Ajax haalde vervolgens ongeschonden het rustsignaal. Zeven minuten na de hervatting raakte Antony de paal met een geplaatst schot. Edson Álvarez dacht Ajax na een klein uur spelen op voorsprong te hebben gebracht middels een kopbal. De treffer werd evenwel geannuleerd wegens buitenspel van de Mexicaan.

Een kleine twintig minuten voor tijd besloot Ten Hag om enkele wissels door te voeren. Labyad en Antony maakten plaats voor David Neres en Klaas-Jan Huntelaar. Over de krappe overwinning van Ajax zal waarschijnlijk niet langer worden nagepraat, want tien minuten voor tijd ging Blind tijdens een aanval van Hertha BSC opeens naar de grond. De verdediger greep gelijk naar zijn borst en werd uit voorzorg gelijk vervangen door Devyne Rensch. Het incident deed denken aan de gebeurtenissen van december vorig jaar, toen Blind in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia onderuitging. Nader onderzoek wees destijds uit dat de Oranje-international kampte met een ontstoken hartspier. Blind kreeg vervolgens een inwendige defibrillator, waarna hij na twee maanden zijn rentree op het veld kon maken.

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
1
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
yajax
 
24
25 augustus 2020 om 20:58
Niet de beste wedstrijd uit de voorbereiding, maar toch weer gewonnen en hoop goede dingen. Ten eerste de terugkeer van Neres, goed om die weer te zien. Schuurs absoluut Motm, dat komt helemaal goed. Ook Dest vond ik goed spelen. Kudus en Antony hele goede aankopen, hebben echt de potentie om vanaf de start van het seizoen gelijk basis te staan, maar maken beide vaak nog wel de verkeerde keuze maar dat is logisch. Kudus vooral ook met zn fysiek lijkt mij wel echt een uitstekende cm, hoop dat ie ook voor die positie is gekomen. Alvarez ben ik nog steeds niet weg van en Stekelenburg heeft toch niet meer het niveau om eerste keeper te zijn, voor zo ver dat de bedoeling is. Labyad heeft me heel positief verrast deze voorbereiding, maar zie toch liever Tadic in de punt. Op de flank is die echt een stuk minder. Hoop dat Ten Hag uiteindelijk gewoon Martinez en Tadic weer op hun positie van vorig jaar zet. En vooral, vooral hopen dat alles goed gaat met Blind, geen fijn moment was dat...
 
Hendrik123
 
35
25 augustus 2020 om 20:59
Schuurs en Kudus erg sterk. Rest redelijk tot matig. Labyad valt toch wel weer door de mand als het niveau omhoog gaat.
 
JizZzy
 
16
25 augustus 2020 om 21:08
Alvarez ook, die kan er helemaal niks van. En dan krijg je vast weer dat gelul over balans, maar Kudus zou dat ook in kunnen vullen met z’n felheid. Middenveld van Kudus-Prom-Don en voorin Neres-Tadic-Antony. Zal nooit gebeuren maar zou echt top zijn.
 
MrKrillin
 
8
25 augustus 2020 om 21:08
S@hendrik zo zie je dat voorselectie Oranje extra krachten heeft losgemaakt bij Schuurs
 
AcKaka
 
27
25 augustus 2020 om 21:10
Lekker voorbarig. Speelt hele voorbereiding al netjes.
 
Holland8
 
23
25 augustus 2020 om 21:16
Schuurs fantastisch. Kudus als controleur heel goed. Dest top. Gewoon een super rechtsback. Stekelenburg voel je aan alles dat het geen betrouwbare keeper is. Met Donny weet je dat je 80 minuten van de wedstrijd met 10 man speelt want die vent kan echt niet verdedigen. Als het team druk zet laat hij het steeds afweten. Het is dat Alvares en Kudus op het middenveld stonden om alle gaten die hij laat vallen weer op te vullen. Vervang je Donny door Promes dan zul je zien hoe goed dit team werkelijk is. Labyad, tja dat is toch niet serieus maar ja al die kenners. Tijd voor Tadic op 9 of zelfs Brobbey. Maar nogmaals, het probleem met dit team blijft vooral Donny slappe hap van de Beek (waardoor alle aanvallers harder moeten meeverdedigen dan de middenvelder van de Beek). Ik erger me kapot. Grootste probleem wordt dat er werkelijk geen enkele serieuze club deze jongen zal willen hebben waardoor dit elftal met zoveel potentie onder zn kunnen gaat presteren en in Europa er onnodig uit zal vliegen.
 
AcKaka
 
4
25 augustus 2020 om 21:49
Voorbarig ja om te zeggen dat het alleen door zn uitverkiezing komt. Schuurs is een prima verdediger maar moet meer een killer worden. Maar doet het in de voorbereiding prima. Ligt echt niet alleen doordat hij geselecteerd wordt voor oranje.
 
Holland8
 
11
25 augustus 2020 om 21:56
@ackaka Als je de wedstrijd van vorig seizoen uit tegen Lille hebt gezien dan denk ik dat je niet verrast kunt zijn door dit optreden van Schuurs. In die wedstrijd heeft hij laten zien dat hij absolute top potentie heeft maar dan moet Ten Hag hem wel laten staan en niet steeds wisselen zoals vorig seizoen. In die wedstrijd tegen Lille heeft Schuurs, tegen topspitsen, ook laten zien dat hij een killer is. Juist op dat niveau.
 
magikhetwete
 
13
25 augustus 2020 om 22:14
Ik moet eerlijk erkennen dat ik het met Holland8 eens ben. Donny is een fantastische speler maar ik vind hem niet goed passen in het spel dat Ajax wilt spelen. Ajax heeft een zeer offensieve aanval en Donny heeft balans achter zich nodig, met Frenkie en Schone had hij dat meer dan hij dat nu heeft waardoor Donny zijn minpunten (niet of slecht meeverdedigen) meer zichtbaar worden. Ik denk dat het Ajax goed zou doen als Donny verkocht wordt en ik denk ook dat het voor Donny zelf weleens heel goed kan uitpakken. Alvarez is gewoon net te veel verdediger om Donny te laten excelleren
 
AcKaka
 
2
25 augustus 2020 om 23:08
Bedoel ook dat vandaag niet door die selectie zit maar door langer potentie tonen. Idd lille (waren geen echte topspitsen). Vandaag super scherp/killer mentaliteit, hopelijk houdt hij het vast. Heeft in het verleden genoeg potentie laten zien
 
Hendrik123
 
0
25 augustus 2020 om 23:26
Sorry dacht dat je het over Labyad had. Schuurs heb ik alle vertrouwen in.
 
Holland8
 
10
25 augustus 2020 om 23:27
Ik hoop echt dat het hele Donny promotieteam nu eens een keer die roze Donny bril gaat afdoen en in het belang van Ajax gaat denken. Ik hoop dat ook zij willen dat Ajax het zo goed mogelijk gaat doen komend seizoen. Dat kan alleen door de beste spelers op te stellen en niet de leukste. Daarom doe ik al meer dan een jaar mn best om duidelijk te maken hoe goed bijvoorbeeld Per Schuurs eigenlijk is (De combi Schuurs-Martinez is veruit het sterkste CV centrum dat we kunnen opstellen) en doe ik hetzelfde voor een Dest en een Noa Lang. Dat zijn gewoon topspelers. Brobbey gaat er ook een worden die we dit jaar al goed kunnen gebruiken. Maar tegelijkertijd geef ik ook eerlijk aan waarom Donny van de Beek het grootste probleem van Ajax is en waarom we er bijvoorbeeld uitvlogen tegen Spurs in de CL. Dat doe ik voor mn kluppie en niks anders. Met Donny garandeer ik dat het een teleurstellend seizoen wordt. Die paar goede wedstrijden tegen de Rkc's van de competitie zeggen me niks want dan komen zn grote tekortkomingen niet naar boven maar zodra er iets meer serieuze tegenstand is (vorig seizoen al tegen Heracles, Willem II, AZ, Utrecht, Emmen, Sparta) wordt hij totaal overlopen en sta je met 10 man te spelen. En wie krijgen de schuld? De verdedigers of andere middenvelders. En in het moderne voetbal en zeker op topniveau is de ketting zo sterk als de zwakste schakel. Een team dat niet als team kan verdedigen is al snel kansloos want je komt al snel overal een mannetje tekort om de tegenstander af te stoppen. Barca heeft dat onlangs nog goed kunnen ervaren tegen Bayern. Verder zijn er nog voldoende andere tekortkomingen in het spel van Donny maar dat laat ik maar even onbesproken. Het beste is dat Donny een transfer maakt maar ik vrees dat er werkelijk geen club geinteresseerd zal zijn want ook die kunnen namelijk zien wat ik zie en die hebben zeker geen roze Donny bril op.
 
Holland8
 
0
25 augustus 2020 om 23:29
@ackaka mee eens dat hij moet aantonen dat hij dit niveau constant kan bereiken. Daarom moet Ten Hag hem vertrouwen geven en gewoon laten staan. Lijkt dit seizoen wel te gaan gebeuren.
 
AcKaka
 
42
25 augustus 2020 om 20:58
Schuurs speelde geweldig. Deed vandaag echt denken aan de Ligt met zn tackles. Hopelijk houdt hij het niveau van deze voorbereiding vast. Vooral ook hopen dat het goed gaat met Blind.
 
Ajax/ACMilan
 
5
25 augustus 2020 om 21:08
Kudus en inderdaad Schuurs! Wat speelde hij geweldig vanavond. Ik hoop dat hij deze lijn door kan trekken tot aan het eind van het seizoen.
 
AcKaka
 
12
25 augustus 2020 om 21:11
Schuurs nog wel beter dan kudus, maar dat lijkt ook een heerlijke aankoop. Paar kleine foutjes, maar knap dat hij er nu al zo staat. Fysiek ook echt ijzersterk. Iets wat ajax ook nodig had.
 
Ajax/ACMilan
 
5
25 augustus 2020 om 21:16
Precies wat je zegt over zijn fysiekheid. Dit kan een goede opvolger worden van De Ligt bij zowel Ajax als het Nederlands Elftal. Maar als ik reëel ben zal bij Nederland in het centrum Van Dijk en De Vrij worden.
 
AcKaka
 
4
25 augustus 2020 om 21:19
Doelde op kudus maar bij schuurs hetzelfde verhaal idd! Zie idd van dijk en de vrij en later miss de ligt weer als centrum. Ook nog ake en schuurs. Wat een keuze
 
MrKrillin
 
7
25 augustus 2020 om 21:38
@Ajax/cv haha Schuurs opvolger van de Ligt bij Oranje? Je weet dat Schuurs iets ouder is .
 
AcKaka
 
3
25 augustus 2020 om 21:50
Denk dat hij doelde op tijdens de blessure van de ligt?
 
Japie_Krekel
 
1
25 augustus 2020 om 22:12
ik gun Schuurs een hoop en ik vind het een prima talent maar ik zie toch liever De Vrij op die plek
 
AcKaka
 
2
25 augustus 2020 om 23:09
Dat sowieso. Beste verdediger van de serie a ben je niet zomaar. Loopt nog flink voor op schuurs.
 
MessiBazoer
 
26
25 augustus 2020 om 20:58
Schuurs werkelijk foutloos! Dit moet zijn jaar worden en lijkt die kans met beide handen te grijpen. Kudus lijkt op het moment een goede aankoop met een prima inspeel pass. Tadic op de zijkant is voor mij wel een beetje afgelopen, komt beter tot zijn recht in de spits, en vult dat ook beter in dan Labyad. Sneu voor hem want heeft het goed gedaan deze voorbereiding. Antony laat af en toe wat moois zijn, ben benieuwd wat we mogen verwachten als hij volledig is geaard. Van de Beek lijkt met zijn hoofd al bij zijn volgende club te zitten, speelt met weinig passie en lijkt afwezig. Zelfde geldt een beetje voor Tagliafico helaas. Mooi dat Neres weer zijn 1e minuten heeft kunnen maken. Heb zin in het nieuwe seizoen!
 
lausho
 
0
25 augustus 2020 om 23:42
Ik denk dat het voorin allemaal niet zo statisch hoeft te staan, moet meer toe naar iets in de trant van Promes, Tadic, Neres en Antony jullie spelen vandaag voorin, succes. Veel positiewisselingen gebruiken. Kudus heel goed maar nog wel wat link qua balverlies en niet perfect met druk zetten, rustig brengen. Labyad had ik praktisch afgeschreven maar is een hele goede aanvulling net als Lang, samen met talenten Ekkelenkamp, Unuvar, Hansen, Traore en Brobbey hebben we voorin prima opties en dan heb je nog good old hinchpitter Huntelaar. Van de Beek blijft hopelijk en gaat iets verder naar achteren het spel maken, die voorhoede aansturen en af en toe ook voorin opduiken. Zou alleen nog een linksbenige verdediger met snelheid en kracht erbij halen, Terence Kongolo vind ik daarvoor geschikt.
 
Snakerszz
 
16
25 augustus 2020 om 20:58
Dat was schrikken met Daley! Hoop niets ernstigs. Ajax viel me eigenlijk een beetje tegen terwijl er meer dan voldoende lichtpunten te benoemen zijn. Misschien door mijn verwachtingspatroon. Aankopen Anthony en Kudus lijken zomaar eens pareltjes te kunnen worden, Stekelenburg meer dan prima als (tweede) keeper. Hij moet er nog even inkomen soms maar voelt toch als safe. Schuurs heerste vandaag. Hij lijkt opeens groter, breder, sneller en slimmer te zijn. Nu vasthouden. Maar goed veel lukte ook niet vandaag bij Ajax. Linies sloten niet goed aan waardoor de aanval stagneerde. Hoe dan ook staat er al een selectie die klaar is voor de competitie. Fijn ook om Neres weer te zien. En Alvarez nog niet afschrijven svp??
 
AjaxCunian
 
6
25 augustus 2020 om 21:00
Hopen dat alles goed gaat met Blind, laten we echter voorzichtig zijn in de media en niet vooroplopen op de zaken. Vorige keer zat dat Daley ook dwars. Voetballend, sterke wedstrijd van Schuurs, Nico, Kudus, Alvarez. De rest vond ik best minder spelen. Ik wil volgend seizoen Tadic in de spits, niet meer op de flank. Donny zou best mogen vertrekken, maar zou mooi zijn als hij blijft. Het liefst Kudus en Gravenberch op het middenveld en ik vind Mazraoui nog altijd beter dan Dest. Schuurs heeft zijn plekje bemachtigd.
 
MrKrillin
 
11
25 augustus 2020 om 21:01
Zo Kudus en Schuurs toppers! Dest ook wel op dreef. Nico lijkt zijn enthousiasme beetje kwijt. Alvarez gewoon nuttig.
 
Sulejmanii
 
5
25 augustus 2020 om 21:05
Alvarez vond in ook nuttig, wellicht word het centrum Schuurs en Alvarez. Ben benieuwd, was niet super vandaag maar we winnen wel. ??
 
Hendrik123
 
1
25 augustus 2020 om 22:44
Fico gaat 100% zeker weg. Werd duidelijk in knterview met Marc
 
 
4
25 augustus 2020 om 21:07
Schuurs heeft vertrouwen gekregen van de voorselectie volgens mij. Wat speelde die goed zeg. Kudus ook verrassend goed.
 
albert333
 
11
25 augustus 2020 om 21:11
Ik ben geen Ajaciede maar moet wel zeggen dat Schuurs echt goed speelde vandaag. Hij was heel scherp en sterk alleen af en toe beetje wild . Verder is die Kudus is echt een goede voetballer. Sterk aan de bal creatief snel enzo en vergelijk je zijn spel met die van vd Beek. Holland8 heeft helemaal gelijk vd Beek is een beperkte voetballer. Sws gaat geen 55 mil betalen voor hem.. Nog leuke word hij Koemans allereerste versterking.. Haha lachwekkend natuurlijk
 
Sulejmanii
 
3
25 augustus 2020 om 21:16
Albert nou Schuurs vond ik vorig jaar nog een beetje als je een nat poesje spelen, normaliter is dat natuurlijk een positief iets maar niet als Centrale Verdediger. Dus zijn felheid van vandaag was ik erg blij mee, denk wel mijn motm hopelijk trekt hij deze lijn door! En ik vind dat Holland8 helemaal geen gelijk heeft, Van de Beek vind ik ook te weinig laten zien. En lijkt al met zijn hoofd bij een nieuwe club, vorig jaar liet hij geweldige dingen zien op cl niveau. Maar als ik Holland8 moet geloven hoort Donny van de Beek, bij een club als Telstar thuis. ????
 
albert333
 
5
25 augustus 2020 om 21:24
Nee dat is wel een beetje overdreven Telstar. Maar vd Beek hoort gewoon niet thuis bij de top 10 clubs van Europa. Daar komt hij veel kwaliteiten voor Te kort. Middenmoot misschien wel. Ik ben van mening dat vd Beek alleen Shine wanneer hij scoort. Schuurs wordt steeds beter dit zijn allemaal natuurlijk oefenpotje ma is goed voor de zelfvertrouwen
 
AirBorn
 
2
25 augustus 2020 om 21:13
Hopelijk is Labyad zijn vertrouwen na die flinke misser niet weer gebroken.
 
pinko
 
10
25 augustus 2020 om 21:15
Over Schuurs moet ik mijn mening bijstellen. Vandaag de witte Sanchez gezien! Vol zelfvertrouwen en met afstand de beste man van Ajax. Stekelenburg ondermaats, en eigenlijk geldt dat ook voor van de Beek. Antony heeft nog tijd nodig, pas dan kunnen we zien of die zijn aankoopsom waar maakt. Kudus kan zo van de Beek vervangen! Dat lijkt een schot in de roos. Het uitvallen van Blind baart wel (grote?) zorgen. Dus Martinez mag zich klaarmaken. Maar dan wordt de spoeling wel dun achterin. Naast een nummer 6 zal er - vooral wanneer Tagliafico nog vertrekt - nog wel wat ervaring bij moeten. Uiteindelijk een goede test, want Hertha BSC is fysiek erg Duits en dus een prima tegenstander. Eintracht Frankfurt komt ook nog spelen. Leuk.
 
Soccerfan_1
 
2
25 augustus 2020 om 21:28
Er komt niks bij. Gravenberch gaat een plek opvullen en ten hag zegt net dat ze op links ook intern opties hebben.
 
pinko
 
2
25 augustus 2020 om 21:40
Het hoeft niet als je met een piepjonge defensie Russische roulette wilt gaan spelen (in Europa!)....
 
Soccerfan_1
 
0
25 augustus 2020 om 21:26
Ten hag zegt net dat Blind zich prima voelt. Kastje is af gegaan. Maar het is geen goed teken als dat ding af gaat.
 
janter
 
3
25 augustus 2020 om 21:48
De situatie rondom Blind overschaduwt overduidelijk alles voor me. Moest meteen aan thuiswedstrijd tegen Valencia denken, zo akelig zeg.. bah. Hopelijk gaat het goed met hem, ook mentaal. Verder vond ik Schuurs echt heel sterk spelen en hopelijk trekt hij die lijn zo door. Zou prachtig zijn! Speelde echt ijzersterk van wat ik zag.
 
lausho
 
2
25 augustus 2020 om 23:35
Leerzame wedstrijd, bij vlagen uitstekend maar positioneel nog niet perfect. Daarvoor is de voorbereiding. Schuurs met afstand de beste, ik had gedacht dat het een van onze zwaktes was maar hij heeft echt stappen gemaakt. Alvarez ervoor speelde ook goed, samen met Blind heb je een uitstekend trio centraal achterin en op VM. Van de Beek en Tadic speelde nog niet op de top van hun kunnen vond ik, Kudus viel positief op in veel opzichten en Antony gaat dreiging vanaf.