Ajax bood nog niet op Edson Álvarez: 'Er komt een plekje vrij, wie wil?'
Zondag, 14 juli 2019 om 21:36

Edson Álvarez staat te popelen om Club América in te ruilen voor Ajax, maar een officieel bod bracht directeur spelerszaken vooralsnog niet uit. Volgens Voetbal International willen beide partijen graag met elkaar in zee en is het wachten op actie vanuit Amsterdam. De Mexicaanse verdediger staat bovenaan het lijstje bij Ajax om Matthijs de Ligt op te volgen.

Ajax hoeft niet te vrezen dat Álvarez naar een andere club verkast. De interesse in de Mexicaans international is groot, maar hij wil alleen naar de Johan Cruijf ArenA verhuizen. Voetbal International meldt dat de verdediger al een aantal goede aanbiedingen heeft laten lopen. Volgens Engelse media staat Álvarez ook hoog op het verlanglijstje van Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United.

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Ajax bracht nog geen bod uit op Álvarez . Dat gaat pas gebeuren wanneer de transfer van De Ligt naar Juventus is afgerond. Volgens diverse media zijn Ajax en de Italiaanse grootmacht het al eens over een transfersom van 75 miljoen euro en is het wachten tot het papierwerk is afgerond. Naar verwachting mag de Oranje-international zich aan het begin van volgende week officieel speler van la Vecchia Signora noemen.

Ten Hag sprak voor het oefenduel met Medipol Basaksehir met geen woord over Álvarez. Hij wil spelers uit de huidige selectie de kans geven om De Ligt te vervangen. "In onze selectie hebben we een paar centrale verdedigers die zich nu moeten tonen. Er gaat een speler weg, dit is hun kans. Er komt een plekje vrij, wie wil?", aldus de trainer, die niet wilde uitsluiten dat er nog een of meerdere spelers worden gehaald. "Wij blijven altijd alert. Dat is ook logisch. We zijn ambitieus. Komen er kansen, dan zullen wij toeslaan."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Koriander
 
7
14 juli 2019 om 22:04
Voor degenen die beide spelers hebben zien spelen. Wie is beter: Edson Álvarez of Perr Schuurs?
 
Bobiku29
 
43
14 juli 2019 om 22:09
Edson Alvarez. Neemt niet weg dat ik Schuurs echt wel een enorm talent vind met misschien wel meer potentie. Ik vind het vooral zonde dat hij een jaar niet op niveau gespeeld heeft, terwijl hij bij Fortuna nog een jaar aanvoerder in de Eredivisie had kunnen zijn. Voor De Ligt heb je echter wel iemand nodig die er direct staat en daar kun je bij Edson Alvarez wel van op aan
 
Scepticus38
 
2
15 juli 2019 om 06:51
Bobiku29 "edson Alvarez. Neemt niet weg dat ik Schuurs echt wel een enorm talent vind met misschien wel meer potentie. Ik vind het vooral zonde dat hij een jaar niet op niveau gespeeld heeft, terwijl hij bij Fortuna nog een jaar aanvoerder in de Eredivisie had kunnen zijn. Voor De Ligt heb je echter wel iemand nodig die er direct staat en daar kun je bij Edson Alvarez wel van op aan " Meer dan 80 procent van de spelers die van buitenaf naar Ajax zijn gekomen, heeft een half jaar tot een jaar nodig gehad om zich aan te passen, terwijl Alvarez natuurlijk ook de taal nog niet spreekt en communicatie van essentieel belang is voor een centrale verdediger. Dus wat je zo stellig beweert, valt gezien de enorme progressie die Schuurs heeft getoond, nog maar te bezien. Ook je uitspraak over Per Schuurs gaat er bij mij niet in omdat toch inmiddels wel duidelijk zou moeten zijn dat omgang met de druk er de grootste oorzaak van is dat spelers die vanuit de Provincie naar Ajax komen, het altijd moeilijk hebben en vaker niet dan wel slagen bij de club. Dat gaat Schuurs natuurlijk nooit leren bij Fortuna, al blijft hij er 50 jaar, omdat die druk er simpelweg niet is en je bij Fortuna mag, terwijl je bij Ajax moet. Bij Ajax wordt een speler al in de jeugd bij gebracht hoe je daarmee moet gaan, dus is niet alleen heel verstandig, maar zelfs noodzakelijk dat de club er voor heeft gekozen om Schuurs te laten rijpen bij Jong Ajax. En dat dat de enige juiste keuze is geweest, blijkt wel uit de enorme progressie die hij in het afgelopen jaar heeft gemaakt, waarbij vooral de rust die hij uitstraalt bijzonder opvallend is, terwijl daar in zijn beginperiode bij Jong Ajax helemaal niets van was te merken. Het jaartje Jong Ajax heeft hem duidelijk goed gedaan. Er zijn mensen die roepen dat Ajax Kik Pirie moet uitlenen aan Heerenveen, maar voor hem geldt exact hetzelfde en je ziet bij hem exact de zelfde problemen waarmee ook Schuurs in het begin te kampen had. Dus ligt het veel meer voor de hand om Pirie hetzelfde traject te laten volgen als Schuurs en zijn wedstrijden gewoon te laten afwerken in Jong Ajax tot hij klaar is voor het grote werk.
 
Koempel420
 
3
14 juli 2019 om 22:11
Beter weet ik niet. Ik denk namelijk dat Perr zeer talentvol is en kan uitgroeien tot een erg goede verdediger. Echter is Alvarez op dit moment een stuk verder en heeft natuurlijk een stuk meer ervaring. Een duo Blind-Alvarez lijkt mij een stuk stabieler op dit moment dan een duo Blind-Schuurs.
 
Dirk070
 
23
14 juli 2019 om 22:15
Edson schat ik een heel stuk hoger in. Uit mijn hoofd heeft hij iig 20+ interlands gespeeld als A-international bij Mexico en hij speelde verdienstelijk op de Gold Cup. Perr is natuurlijk een Nederlander en dat heeft ook zijn waarde voor een supporter, maar Edson zou bij goed spel al binnen 2 of 3 jaar weg kunnen zijn en dan heeft Perr zich al verder ontwikkeld.
 
Dirk070
 
5
14 juli 2019 om 22:15
Edson schat ik een heel stuk hoger in. Uit mijn hoofd heeft hij iig 20+ interlands gespeeld als A-international bij Mexico en hij speelde verdienstelijk op de Gold Cup. Perr is natuurlijk een Nederlander en dat heeft ook zijn waarde voor een supporter, maar Edson zou bij goed spel al binnen 2 of 3 jaar weg kunnen zijn en dan heeft Perr zich al verder ontwikkeld.
 
Sanderr
 
19
14 juli 2019 om 22:17
Alvarez is al wel verder in z'n ontwikkeling, maar ik ben ook tevreden over Schuurs' ontwikkeling, speelt een goede voorbereiding en die gaat ook wel z'n minuten meepakken dit seizoen! Zie hem wel uitgroeien tot basiskracht over 1 a 2 jaar. Voor nu lijkt het me wel essentieel om een verdediger (hoogstwaarschijnlijk dus Alvarez) aan te trekken om De Ligt op te vangen want Magallan en Pierie maken beide geen sterke indruk vooralsnog vind ik.
 
Miccoli
 
13
14 juli 2019 om 22:36
Ik heb Schuurs vandaag weer zien spelen en dan vraag ik mij af: hebben we Alvarez nou nodig? Ik denk dat Schuurs de plek van De Ligt prima kan invullen en qua talent heeft hij het echt in zich. Het enige waar ik mee zit is dan de bank, want in Magallan heb ik geen vertrouwen. Dus eigenlijk moet je wel een nieuwe verdediger er bij halen. Als dit die Alvarez wordt dan is de kans dus groot dat Schuurs weer op de bank moet zitten (wat ik jammer zou vinden), maar je hebt dan wel een goede reserve. Lastig allemaal! Pierie is er inderdaad ook nog niet klaar. Laat hem eerst maar een jaar wennen aan de club, spelers, trainers en de tactiek. Hij is nog jong en heeft zeker potentie, maar nu komt hij nog tekort voor het eerste elftal.
 
Lee112
 
2
15 juli 2019 om 06:24
Haha met schuurs in de CL? Doe ff serieus aub. Omdat hij Nijs zeggende oefenpotjes prima speelt? Met alle respect maar schuurs is toch geen basismeteriaal?
 
Lee112
 
1
15 juli 2019 om 06:24
Nijs = niks
 
Zytto34
 
17
14 juli 2019 om 22:27
Zelf een beetje gemengde gevoelens. Schuurs speelt enorm sterk in de voorbereiding, maar vorig jaar in Jong Ajax was hij vaak slordig en niet overtuigend. Bij een Frenkie De Jong, Van de Beek, Mazraoui of De Ligt wist je gewoon dat ze het aan konden, omdat ze in Jong sterk speelde en goed invielen bij Ajax 1. Schuurs deed dat vorig jaar niet, maar in de voorbereiding wel. Dan is het de vraag of je het risico durft te nemen met het oog op de CL en de titel of dat je Schuurs toch nog 1 jaar in de luwte laat ontwikkelen tot dat hij zo overtuigend is als die andere talenten toen ze in Ajax 1 kwamen.
 
Miccoli
 
24
14 juli 2019 om 22:38
Tja, Onana speelde ook altijd vrij matig voor Jong Ajax en dat is ook goed gekomen. Daarnaast hoor ik juist van de kenners dat de laatste maanden van het seizoen Perr heel goed aan het spelen was en er een stijgende lijn in zat. Ook heeft hij in mijn ogen wel een kans verdiend na deze voorbereiding. Hij moet alleen wel gaan werken aan zijn fysiek.
 
Bobiku29
 
12
14 juli 2019 om 22:06
Over Magallan hoor je niet veel meer. Van wat ik heb gezien, is deze speler kwalitatief ook wel een stuk sterker, vooral voetballend. Toch opmerkelijk dat Magallan zichzelf in slechts enkele maanden lijkt af te schrijven. Wel opvallend dat Ajax pas biedt als De Ligt definitief weg is. De geschikte opvolgers voor De Ligt liggen niet voor het oprapen en wachten is dan toch wel een risico. Voor het geld hoeven ze niet te wachten lijkt me
 
Sanderr
 
31
14 juli 2019 om 22:19
Dat vind ik ook wel opvallend ja, je weet 99.9 procent zeker dat De Ligt zal gaan, ik zou direct 15 miljoen neerleggen bij CF America, binnenhalen die hap. Zoals je terecht aangeeft, het geld is niet het probleem.
 
Ruudje74
 
0
15 juli 2019 om 07:59
Klopt, Magallan gewoon weer verkopen en je verlies nemen. Pietie verhuren, Veltman verkopen, heeft ie verdiend. Ajax heeft met de komst van Alvarez te veel verdedigers.
 
kleinegeneraa7
 
8
14 juli 2019 om 22:21
Is toch niet zo opmerkelijk? Ik zou mijzelf ook binnen enkel maanden (waarschijnlijk al na enkel weken) afschrijven bij Ajax. Gewoon omdat ik het niveau niet heb, net zoals Magallan dat ook niet heeft. Zet hem bij een club in da kkd en dan is het was waarschijnlijk nog lachen geblazen.
 
onelovechris
 
4
14 juli 2019 om 22:24
Ben ik op zich wel met je eens maar je ziet t bij best veel clubs. Zeker omdat ws hij dan eerst weer moet wennen aan t Ajax systeem en behalve als t een type sanchez is (qua persoonlijkheid) je er pas rond oktober echt wat aan hebt.
 
Scepticus38
 
1
15 juli 2019 om 06:24
Bobiku29 "wel opvallend dat Ajax pas biedt als De Ligt definitief weg is. De geschikte opvolgers voor De Ligt liggen niet voor het oprapen en wachten is dan toch wel een risico. Voor het geld hoeven ze niet te wachten lijkt me " Het is heel simpel, hij heeft een vaste afkoopsom van 15 miljoen in zijn contract, waardoor er niet onderhandeld hoeft te worden, tenzij je iets van de transfersom af wil hebben. Maar dat lijkt er niet in te zitten aangezien Alvarez een half jaar geleden zijn contract heeft verlengd. Dus als Ajax die 15 miljoen op tafel legt, is Alvarez van Ajax en als je de berichten mag geloven is er al zo goed als een akkoord met de speler zelf, doordat hij dezelfde voorkeur voor Ajax heeft als De Ligt voor Juve. Als dat het geval is, is er geen enkele haast bij om de transfer af te ronden omdat hij vorige week nog de finale van de Gold Cup heeft gespeel en sowieso eerst op vakantie gaat of is. Maar da logies.
 
Diego_Forlan
 
16
14 juli 2019 om 22:09
Ik ben erg benieuwd. Volgens een aantal Mexicanen dat ik nog vanuit een reis door het prachtige land ken is dit wel een potentiele topper, helaas schijnt hij op 6 beter te zijn, maar heeft ook regelmatig centraal achterin gestaan en dat prima gedaan. Als ik zo de reacties zie van America fans stemt dat in ieder geval positiever dan dat de Argentijnen over Magallan waren . Ik snap Ten Hag ook wel dat hij zijn spelers het vertrouwen wilt geven maar je kan een topper als de Ligt niet simpelweg vervangen door een Pierie of Magallan. Schuurs heeft dan nog wel de potentie maar er moet simpelweg kwaliteit bij die er direct staat, een aankoop a la Tadic, Tagliafico of Blind die er direct staat.
 
Bobiku29
 
24
14 juli 2019 om 22:12
Dat hij volgens hen op 6 beter is, zegt denk ik eens te meer dat hij voor Ajax een geschikte centrale verdediger is, want dat houdt in dat hij voetballend vermogen heeft. Zijn multifunctionaliteit suggereert ook wel spelintelligentie. De wedstrijden die ik van hem heb gezien, vond ik hem als verdediger erg sterk en ik denk dat hij goed aansluit op het systeem van Ajax
 
Kowalski
 
4
14 juli 2019 om 23:08
Daarnaast wil Ten Hag kunnen variëren met verschillende systemen als de wedstrijd daarom 'vraagt'.
 
wolterx
 
7
14 juli 2019 om 23:09
Heb Alvarez maar paar keer zien spelen (waaronder 2x als CVM) maar heb eigenlijk wel mijn twijfels bij vermogen om ruimte die een aanvallende rechtsback achter laat af te schermen. Bij Ajax speelt daar hoogstwaarschijnlijk Mazraoui, die staat verdedigend niet altijd goed, zeker in de omschakeling. De Ligt was daar redelijk goed in, keren dat ik Alvarez zag spelen als CV had hij iemand hij iemand naast hem die ruimte af deed schermen, met Mazraoui en misschien wel Marin voor hem is het belangrijk dat er iemand kan spelen die dat slot op de deur kan zijn. Ben heel benieuwd hoe hij het zou doen bij Ajax en of hij met Blind een goed centraal duo zou kunnen volgen.
 
MPMfc
 
11
14 juli 2019 om 22:12
Alvarez is echt niet beter dan Schuurs of Veltman!! Heb hem al een aantal keren zien spelen. Viel mij erg tegen!!
 
SvenZxzy
 
38
14 juli 2019 om 22:25
Dan moet je beter kijken pik. Ik heb alle Goldcup wedstrijden van Mexico gezien en hij is belachelijk goed.
 
MPMfc
 
8
15 juli 2019 om 00:00
Misschien moet jij dan ff beter kijken Svennie, hij werd een aantal keren wel heel makkelijk voorbij gelopen. Vond hem niet sterk in de duels en vond hem in geen enkele wedstrijd opvallen. Was je zeker in slaap gevallen? Het feit dat hij al een aantal interlands voor Mexico heeft gespeeld zegt mij helemaal niets.
 
SvenZxzy
 
6
15 juli 2019 om 00:27
Ik weet niet wie Svennie is. Alvarez stond op 6 en liep alle gaten dicht. Hij zakte steeds in als 3e verdediger en heeft elk kopduel gewonnen. Hij is zelfs technisch en heeft zo nu en dan een mooie schijnbewegingen a la de ligt in vorm. Dus nogmaals beter kijken pik
 
SvenZxzy
 
2
15 juli 2019 om 00:28
En je zegt dat hij niet beter is dan Schuurs of Veltman. Ik bedoel gast..
 
binny
 
2
15 juli 2019 om 02:10
Hij was slecht tegen Amerika hoor, desalniettemin zie ik het zeker wel in hem zitten en hoop ik dat hij naar Amsterdam komt want ik denk dat hij heel goed bij ons zou passen.
 
Scepticus38
 
0
15 juli 2019 om 07:14
Svenzxzy "dan moet je beter kijken pik. Ik heb alle Goldcup wedstrijden van Mexico gezien en hij is belachelijk goed." Het probleem is dat sommige mensen er maar voetstoots van uitgaan dat een speler die het bij de ene club goed doet, dat automatisch bij een andere club ook zal doen. En er zijn legio voorbeelden te noemen waaruit duidelijk blijkt dat dat niet altijd zo is. De scouts bij Ajax zijn natuurlijk geen koekenbakkers, maar hebben wel Magellan en Kristensen bij Overmars aangedragen, waarop die ze voor veel geld heeft aangekocht. Bij beide spelers is niet over 1 nacht ijs gegaan, ze zijn uitgebreid gescout voor ze zijn aangetrokken. Dat ze zijn aangebracht betekent natuurlijk dat de scouts ze bij hun club goede wedstrijden hebben zien spelen. Ze gaan natuurlijk niet hun naam te grabbel gooien door een positief scoutingsrapport af te leveren voor een speler die er niets van kan. Toch komen Magellan en Kristensen er vooralsnog niet goed uit, waaruit blijkt dat ze de overgang naar Ajax niet goed verteerd hebben en hun kwaliteiten wellicht niet goed aansluiten op wat er bij Ajax wordt gevraagd. Dus moet ook van Alvarez eerst nog maar worden afgewacht of hij een meerwaarde kan zijn voor Ajax, al was het alleen maar omdat het Mexicaanse elftal en zijn huidige club natuurlijk een totaal ander spelconcept hanteren dan Ajax. Daarom vind ik je reactie vrij voorbarig, er is reden genoeg om twijfels te hebben over het antwoord op de vraag of Alvarez voor Ajax (daar gaat het namelijk om) daadwerkelijk meer van waarde is van Schuurs. Ik moet dat ook nog maar zien.
 
Voetbal1214
 
9
14 juli 2019 om 22:23
Laten we eerlijk zijn, deze Alvarez is voor iedereen een grote onbekende. Wat moet hij eigenlijk kosten? Ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee. Ben jij 20 jaar of jonger? Ben je Zuid-Amerikaan en heb je een interland gespeeld? Kun je recht door een deur lopen? Dan moeten we flink voor jou in de buidel tasten. Laten we lekker met Schuurs een jaar spelen. Zit een goede kop op. Vechten Per!
 
MPMfc
 
3
14 juli 2019 om 22:27
Helemaal eens, alsof Alvarez ineens de redder is
 
ajax1812
 
7
14 juli 2019 om 22:30
En wat nou als Schuurs niet presteert? Wat dan? Dan heb je Magallan als opvolger. Ik ben nooit te snel met een speler afschrijven, maar die kan er echt niks van.
 
Japie_Krekel
 
1
14 juli 2019 om 22:33
@voetbal1214 toch zal je achter Schuurs nog een lange verdediger moeten hebben. raakt die geblesseerd, geschorst of is uit vorm dan heeft Ajax zo ongeveer het kleinste centrum van Europa staan
 
Voetbal1214
 
4
14 juli 2019 om 22:46
Ha Japie, Ik begrijp dat verhaal met lengte nooit helemaal. Ik zie dat de Ligt 1m89 is, Magallan 1.81 en onze Alvarez 1.85. Was Cannavaro niet 1.72 oid? Kortom: lekker belangrijk. Ik ben voor ervaring en klasse maar tegen lengte-argument.
 
Voetbal1214
 
2
14 juli 2019 om 22:46
Ha Japie, Ik begrijp dat verhaal met lengte nooit helemaal. Ik zie dat de Ligt 1m89 is, Magallan 1.81 en onze Alvarez 1.85. Was Cannavaro niet 1.72 oid? Kortom: lekker belangrijk. Ik ben voor ervaring en klasse maar tegen lengte-argument.
 
Japie_Krekel
 
5
14 juli 2019 om 22:49
@voetbal1214 je moet natuurlijk niet van de uitzondering de regel maken. we hebben toch allemaal Blind tegen Llorente gezien in de CL dit jaar. die verloor letterlijk ieder kopduel omdat hij simpelweg lengte tekort komt. dat probleem kan je oplossen door er een lange verdediger naast te zetten maar als je er daar nog 1 gaat neerzetten van rond de 1.80 meter ben je echt de sjaak zodra je weer een kopsterke spits treft
 
ajax1812
 
2
14 juli 2019 om 22:52
Cannavaro was 1.76, inderdaad niet zo groot. Maar die man had een sprongkracht en timing waar je u tegen zegt. Daarnaast was hij ook een hele goede verdediger. Er zijn inderdaad ook andere kleinere verdedigers, maar niet elke heeft zulke goeie sprongkracht en timing als dat Cannavaro dat had. Daarnaast zullen het zeker geen wereldklasse verdedigers zijn als ajax ze kan halen.
 
FCB_Catalunya
 
3
14 juli 2019 om 23:04
Nou, kopen die handel. Hoe veel centrale verdedigers er ook in de huidige selectie zitten volgens ten Hag, ik vind geen enkele van het kaliber de Ligt. Zeker niet een die er nu, gelijk al zal staan. Als ik de verhalen mag geloven is deze Alvarez er klaar voor en een erg groot talent. Binnenhengelen!
 
ajax1812
 
3
15 juli 2019 om 00:20
Je gaat ook geen verdediger van het kaliber de ligt vinden voor het bedrag wat ajax wil betalen.
 
FCB_Catalunya
 
0
15 juli 2019 om 09:33
Die illusie heb ik ook absoluut niet hoor, maar ik zie in de huidige selectie geen logische opvolger die stabiel genoeg is voor de CL en er direct staat.
 
afcaslb80
 
0
14 juli 2019 om 23:08
Schuurs is aardig wat stappen aan het maken, zal in ED goedmee kunnen komen. Maar schuurs in het Europees voetbal zal nog ff moeten wachten, vandaar de keuze voor Alvarez.
 
Verchurch01
 
2
14 juli 2019 om 23:39
Ik heb hem nog geen minuut zien spelen, maar het feit dat hij CV en CVM kan spelen is ook wel lekker. Ajax mist nog een echte CVM, want nog een jaar met Schone op die positie gaan we de oorlog ook niet winnen ben ik bang.Kunnen altijd met schuurs/ blind beginnen en Alvarez CVM mocht Schuurs de pannen van het dak spelen
 
AntonieAjax
 
2
15 juli 2019 om 00:09
Dit verbaast me eerlijk gezegd toch wel een beetje. Ik had namelijk verwacht dat Ajax al voor 90% rond zou zijn met Alvarez en zijn club, en dat ze kort na de transfer van De Ligt de transfer van Edson Alvarez bekend zouden maken. Al hoeft dit bericht natuurlijk ook niet te kloppen en kan het alsnog zo zijn dat Ajax al bijna rond is met hem.
 
carlo35
 
0
15 juli 2019 om 13:20
@antonieajax als ik het bericht goed begrijp zijn ze eigenlijk rond met de speler. En in de overtuiging dat hij niet gaat tekenen bij eventuele "kapers op de kust". Als je dan volgende week die afkoopsom aftikt van 15 miljoen is het dus een "done deal".
 
magikhetwete
 
0
15 juli 2019 om 07:41
Van mij hoeft het niet, eerst de selectie inkrimpen dan pas weer nieuwe aankopen doen (indien nodig) Ajax moet geen koopclub zijn en dan kan je dus prima in je eigen talentenpool kijken, Schuurs doet het goed en Pierie en Martinez niet onaardig, we hebben ook Veltman nog. En Dest en Magallan in uiterste nood, dat is ook geen waardeloze speler.. gewoon niet goed genoeg in vergelijking met wat we nu hebben. Ik vind dat Ajax best mag investeren, maar na Marin, Promes, Martinez, Pierie en de nieuwe mannen Magallan en Bande (ivm nog niet gespeeld) vind ik het wel even best. Als Veltman en de Ligt gaan, dan ben ik inderdaad voorstander van een RCV in de selectie, waar die vandaan moet komen mag joost weten, dat mag eventueel Alvarez zijn. Er staan nu 28 man in Oostenrijk op het veld, er zijn er al 8 afgevallen en er komen er nog 5 terug. Een selectie van 41 man ga je onmogelijk tevreden houden.. dus er moet duidelijk gemaakt worden wie verhuurt wordt, wie jong ajax speler wordt en wie de A-selectie haalt. Scheve gezichten wordt niemand beter van en hoe groter de selectie hoe groter de kans..
 
ItachiUchiha
 
0
15 juli 2019 om 09:09
Specifiek op de speler gelet tijdens de Gold Cup. Wat mij vooral opviel was dat hij in de finale niet CV stond, maar op Pulisic is gezet waardoor hij eigenlijk meer als CVM stond opgesteld. Qua kracht, snelheid en voetballend vermogen vind ik hem sterker ogen dat alles wat we nu centraal hebben staan. Verder is het natuurlijk wel de doodsteek voor Lisandro Mangalan als we deze meneer halen. Ik verwacht dat Schuur en Pierie in dit geval de back-up zullen worden van Alvarez en Blind. Het is duidelijk dat het een gok zal zijn voor Ajax om met Schuurs of Mangalan aan de competitie te beginnen,dus ik zou positief staan tegenover de aankoop. Zeker omdat ik Mexicaanse spelers een mentaliteit vind hebben die ontbreekt in veel selecties.