Ajax breidt samenwerking uit: 'Duidelijk dat we op hoog niveau werken'
Donderdag, 17 oktober 2019 om 10:52

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben donderdag een overeenkomst ondertekend om de samenwerking te intensiveren, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Ajax stuurt drie extra stafleden naar de Chinese club, terwijl er momenteel al acht stafleden vanuit Nederland werkzaam zijn in de jeugdopleiding van Guangzhou. Algemeen directeur Edwin van der Sar was namens Ajax aanwezig bij de plichtplegingen.

"We zijn blij en trots op de uitbreiding van dit partnership", zo reageert Van der Sar. "Het toont de tevredenheid en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F." Van der Sar verrichtte woensdag de opening van het Edwin van der Stadium op het jeugdcomplex van Guangzhou.

Nicky Wong, vice-president van Guangzhou, deelt het enthousiasme van Van der Sar. "We hebben veel waardering voor de toewijding en inspiratie die de stafleden van Ajax hebben getoond sinds we onze samenwerking zijn begonnen. Iedereen is getuige geweest van de verbeteringen in onze jeugdopleiding in de afgelopen twee jaar. Dit bevestigt dat onze keuze de juiste is geweest en we zijn blij dat deze samenwerking nog dieper en breder zal worden."

Ajax sloot bijna twee jaar geleden een vijfjarige overeenkomst af met Guangzhou, met de intentie om de samenwerking na vijf jaar grondig te evalueren. "De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met Guangzhou R&F is goed voor beide clubs." Ajax ging vorige week ook in zee met ESPN als mediapartner in de Verenigde Staten. De Amerikaanse zender mag naast het uitzenden van Eredivisie-wedstrijden voortaan ook 'Ajax-content buiten wedstrijden om distribueren'.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
AjaxCagliari
 
43
17 oktober 2019 om 11:07
Uiteindelijk kan je denk ik toch wel stellen dat als algemeen directeur een ex-voetballer met internationale allure aanstellen (tot nu toe) een succes is gebleken. Los van het feit dat een directeur uit het bedrijfsleven allicht betere competenties heeft, is dit internationaal gezien wel een ultiem uithangbord, zeker als je de ambities hebt te groeien en daarmee je marktaandeel in het buitenland te vergroten etc.
 
Kraterios AFC
 
8
17 oktober 2019 om 11:24
Precies, ik vind het dan ook prachtig om te zien dat Ajax naar Amerika is gegaan en de pagina grote nieuws berichten in de steden waar wij spelers van kopen/verkopen.
 
VBD79
 
15
17 oktober 2019 om 11:26
Er zullen inderdaad nog wel wat mensen met knowhow achter de schermen veel werk verrichten. Van de Sar is inderdaad een perfect uithangbord voor Ajax op deze manier
 
Kay-leevan Alphen
 
4
17 oktober 2019 om 12:18
Vergeet niet dat van der sar en Overmars allebei hier ook op hoog niveau voor gestudeerd hebben hé.
 
Nick Danninga
 
9
17 oktober 2019 om 12:35
Wees gerust, daar wordt niet naar gekeken. Alleen dat vdsar een topkeeper was en hoe snel Overmars was. En in het beste geval dat hij goed was in stenen verkopen. Alsof Ajax uit pure goodwill twee ex-spelers op zulke posities zet. Of als uithangbord. (hoewel vdsar wel als vlaggenmast kan fungeren, dat dan weer wel)
 
TheBrightOne
 
1
17 oktober 2019 om 12:47
Moet wel zeggen dat Ajax met deze twee wel steeds de juiste toon aanslaat. Hoe ze hier ook de hernieuwde samenwerking verwoorden laat ook zien hoe AJAX groeit en professioneler blijft worden.
 
pprins
 
3
17 oktober 2019 om 12:20
Ja wel met de juiste begeleiding van wel Mensen uit het zakenleven. Denk dat er achter de schermen een hoop wordt gedaan voor van der sar. Hij is ook hoed ingewerkt . Dan kan het werken en is je bekendheid toch wel een grote plus . Mensen gaan nu eenmaal liever op gesprek met Edwin van der Sarn dan met Douwe de Vries. Van der sar heeft er ook wel de persoonlijkheid voor. Het is ook vaak mis gegaan met een oud voetballer als directeur, begeleiding is cruciaal
 
TheBrightOne
 
1
17 oktober 2019 om 12:48
Idd, met veel steun. Dat merk je aan de recente acties maar ook hoe van der Sar zich uit in de media en naar partners.
 
Scepticus38
 
0
17 oktober 2019 om 12:44
Edwin van der Sar doet vooral de voetbal gerelateerde zaken en heeft die competenties dus helemaal niet nodig. De zakelijke aangelegenheden zijn in handen gelegd van een operationeel directeur al is die kort geleden aan de kant gezet.
 
pprins
 
0
17 oktober 2019 om 12:51
@scepticus Overmars doet toch de voetbal gerelateerde zaken.
 
lelijk
 
6
17 oktober 2019 om 11:23
Gezien de speeltijden in de Eredivisie is de markt in Azië zeker aantrekkelijk. Belangrijk om marktaandeel te winnen in Azië, net zoals Manchester United daar ook destijds voor heeft gekozen en ondanks dat ze jaren slecht presteren nog altijd financieel stabiel zijn dankzij een deel van de markt in Azië. Vind dat we als land hieraan moeten meedoen en af en toe een Aziatische voetballer moeten aantrekken.
 
LawPl
 
27
17 oktober 2019 om 11:29
Eigenlijk zou er een Chineze topspeler moeten zijn die je als club dan vastlegt.Dan maak je echt een gigantische financiële klapper.Of je moet een Chineze topspeler zelf zien op te leiden in samenwerking met Guangzhou.
 
afcamta1
 
0
17 oktober 2019 om 12:17
Eran Zahavi is geen verkeerde denk ik zo ??
 
afcamta1
 
3
17 oktober 2019 om 12:18
Is geen Chinees, maar wel een toppertje. Helaas wel wat op leeftijd
 
QuincyKizz
 
2
17 oktober 2019 om 12:27
wanneer komt er een talent vandaar dan. want hoelang hebben ze al een verbintenis
 
sergiogreene
 
7
17 oktober 2019 om 12:42
Waarom moet er perse een talent vandaar hierheen komen om de samenwerking als succesvol te beschouwen?
 
Scepticus38
 
1
17 oktober 2019 om 12:49
Het is niet alleen een sportieve maar vooral een commerciele aangelegenheid. Ajax zit in NL aan haar plafond wat sponsoring betreft en aangezien de club torenhoge ambities heeft waarvoor de begroting verdubbeld dient te worden, zullen de inkomsten daarvan over de grens verdiend moeten worden. Als het op een dag ook nog 1 of meer Chinese talenten oplevert, is dat sportief mooi meegenomen, al zijn die wellicht ook commercieel interessant.
 
Lekiam
 
3
17 oktober 2019 om 13:22
Zodra er een kans is dat een spelertje het niveau van Ajax kan benaderen gaat die er echt wel komen. Het zou een commerciële wereld actie zijn als Ajax een jeugdspeler in China weet op te leiden en dan in Ajax 1 komt te spelen (al dan niet met een basis plaats). Dan komt Ajax helemaal op de kaart in China en ook Guangzhou zou hier op en top van profiteren. Inmiddels zien Chinese voetballers dan dat via hun Europa is te bereiken.
 
wolterx
 
4
17 oktober 2019 om 14:44
Dit is momenteel iets minder dan 2 jaar bezig, te kort nog on echt iets te zeggen over of het nuttig is voor talent. Persoonlijk denk ik dat voor talent je beter in VS kan gaan kijken, daar is ook veel groeipotentieel financieel gezien en het jeugdvoetbal zit in de lift daar.
 
alexdevidal
 
3
17 oktober 2019 om 13:58
Wat maakt het "duidelijk" dat ze op hoog niveau werken? Een deal sluiten met een buitenlandse club is geen garantie voor werken op hoog niveau natuurlijk.
 
AFCA_Babel
 
0
17 oktober 2019 om 18:20
Laten ze Moussa Dembele maar naar Amsterdam halen dan! Dan kan Siem de Jong de omgekeerde weg bewandelen. Goede speler vind ik dat die Dembele.