Ajax' derde keus 'in de één tegen één zelfs beter dan Sulemana'
Donderdag, 26 augustus 2021 om 07:32

Mohamed Daramy is de gewenste aanvallende versterking die trainer Erik ten Hag aan de Ajax-selectie kan toevoegen. Zondag meldden de Amsterdammers dat er een akkoord is bereikt met FC Kopenhagen over een transfersom van twaalf miljoen euro, een bedrag dat middels variabelen kan oplopen tot maximaal dertien miljoen euro. Met de negentienjarige Daramy haalt Ajax een multifunctionele aanvaller in huis, die ook in de nadrukkelijke belangstelling stond van Club Brugge.

Ondanks de aanwezigheid van Dusan Tadic, Sébastien Haller, Danilo Pereira, David Neres, Antony en Steven Berghuis liet Ten Hag aan directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat hij graag een extra aanvaller zou hebben. "We zijn op zoek naar een speler met snelheid, die het vermogen heeft om als spits en vanaf de linkerflank te spelen", zei de trainer in de voorbereiding op dit seizoen in gesprek met Voetbal International. De pijlen werden vol gericht op Kamaldeen Sulemana. Een akkoord werd bereikt met FC Nordsjaelland en het leek een kwestie van tijd voordat hij gepresenteerd zou worden in de Johan Cruijff ArenA. Omdat Ten Hag hem geen basisplaats kon garanderen bleef Sulemana twijfelen over een verhuizing naar Amsterdam. Toen hij opnieuw vroeg om extra bedenktijd, trok Ajax de stekker uit de deal. De boodschap was duidelijk: Ajax betaalt geen zestien miljoen euro voor een twijfelaar.

Meer: Josip Sutalo zorgt voor verbazing met specifieke actie: ‘Dat is kelderklasse’

Ajax heeft Daramy op de radar: 'Transfers lastig, de markt is beperkt'

Overmars schakelde door. Steven Bergwijn werd door diverse media gelinkt aan Ajax en zelfs Ten Hag gaf aan dat de aanvaller van Tottenham Hotspur goed past in het geschetste profiel. De Oranje-international had een mager seizoen achter de rug in de Premier League en stond naar verluidt open voor een terugkeer naar Ajax, de club waar hij in de jeugd speelde. Zover zou het niet komen, zo bleek zondagmiddag. Terwijl de ploeg van Ten Hag een 0-1 voorsprong uit handen gaf op bezoek bij FC Twente, bevestigde FC Kopenhagen via de officiële kanalen dat er onderhandeld werd met Ajax over Daramy. Uren later bevestigde Ajax het akkoord met de Deense topclub, terwijl laat op de avond De Telegraaf naar buiten bracht dat Daramy ook rond is met zijn nieuwe werkgever. De aanvaller, die na Sulemana en Bergwijn uiteindelijk de derde keus blijkt, tekent voor vijf jaar in Amsterdam.

Daramy, geboren en getogen in het Deense Hvidovre vlakbij Kopenhagen, is een zoon van ouders uit Sierra Leone. Op zestienjarige leeftijd hakte hij de knoop door om voor een interlandloopbaan in het shirt van Denemarken te gaan. Destijds was men er al van overtuigd dat de aanvaller het ver zou schoppen. Tot een debuut in de nationale ploeg kwam het nog niet, maar de negentienjarige aanvaller mag zich wel jeugdinternational noemen. Eerder dit jaar kwam hij met Jong Denemarken in actie op het EK Onder-21, waar Duitsland in de kwartfinale te sterk was. Als toptalent van Kopenhagen wordt Daramy al jaren gevolgd door diverse Europese topclubs. In het verleden werd hij al in verband gebracht met clubs als Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, AC Milan, Celtic, Sevilla, en Liverpool. Vorig jaar kwam zijn naam naar voren in de Duitse media, daar hij naar verluidt kandidaat was om de naar Chelsea vertrokken Timo Werner op te volgen bij RB Leipzig.

Met Daramy haalt Ajax een absolute blikvanger weg uit de Deense competitie. Hij was niet de eerste keus van Ajax, maar dat zegt volgens Ole Tobiasen niets. "Ik vind hem in de één tegen één zelfs beter dan Sulemana", zegt de oud-verdediger van onder meer Ajax en FC Kopenhagen tegen het Algemeen Dagblad over de rechtsbenige buitenspeler, die doorgaans op de linkerflank wordt opgesteld. Waar Daramy in Nederland een onbekende naam is, daar wordt hij volgens Tobiasen in eigen land gezien als 'het grootste talent van Denemarken'. Hij omschrijft hem als een creatieve buitenspeler die ook in verdedigend opzicht zijn steentje bijdraagt. Sören Lerby is ook onder de indruk van de kwaliteiten van de Ajax-aankoop. "Daramy is pijlsnel. Hij is alleen wel nog hartstikke jong. Of hij gaat slagen moet natuurlijk altijd blijken, maar ik snap wel dat Ajax bij hem is uitgekomen", zegt de oud-Ajacied tegen dezelfde krant.

Daramy meldde zich op veertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Kopenhagen, werd een jaar later topscorer in Onder-17 en was zestien jaar oud toen hij debuteerde in de hoofdmacht. Bij zijn debuut in het bekertoernooi tegen Viby IF was hij direct trefzeker; met zijn 16 jaar en 263 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit voor Kopenhagen. Zijn competitiedebuut maakte Daramy in december 2018. De teller van de aanvaller, die uitkomt voor Denemarken Onder-21, staat op 17 goals en 10 assists in 91 officiële duels, waarvan hij er 51 vanuit de basis startte. Zijn cijfers zijn niet indrukwekkend en mogelijk is dat ook de reden dat hij niet eerder is weggekocht. In zijn eerste twee volledige seizoenen kwam hij niet verder dan respectievelijk vier en vijf competitiedoelpunten. Dit seizoen was hij tweemaal trefzeker in zes competitieduels. Hoewel zijn statistieken niet bijzonder overtuigend zijn, is Ajax toch overtuigd van zijn voetballende kwaliteiten.

John Steen Olsen bracht als scout van Ajax vanuit Scandinavië al vele toptalenten naar Amsterdam. In gesprek met De Telegraaf noemt hij Daramy een 'fantastische speler'. "Op deze jonge leeftijd al een van de beste spelers in de Superligaen", aldus de scout, die eerder betrokken was bij de komst van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen en Kasper Dolberg. "Hij is technisch goed en zijn snelheid is een groot wapen. Hij maakt veel loopacties in de diepte. Kortom, een jongen met veel kwaliteit. Anders hadden we hem ook niet gekocht natuurlijk. Wat ik altijd belangrijk vind, is dat het ook een sympathieke jongen met een goed karakter is. Ik ben heel trots dat er weer een speler vanuit Denemarken naar Ajax gaat."

Flemming Povlsen, oud-speler van onder meer PSV, denkt dat Daramy moet bijschakelen om aan te haken aan het niveau van Ajax. "Het zal niet gemakkelijk worden voor Daramy, want de lat ligt bij Ajax veel hoger. Daar wordt veel meer van spelers gevraagd dan in Denemarken. De druk is in Nederland ook veel groter, ook vanuit de media", weet de Deen te melden aan de krant. Volgens Povlsen zal Daramy zich ook moeten aanpassen aan de speelstijl van Ajax omdat hij bij Kopenhagen nog nooit in een 4-3-3-systeem heeft gespeeld. De transfersom van maximaal dertien miljoen euro vindt hij dan ook aan de hoge kant voor een speler die zich nog moet bewijzen. "Ik vind dertien miljoen euro wel erg veel geld voor Daramy. Normaal betaal je zulke bedragen voor een speler die international is en al veel internationale ervaring heeft, en niet voor een talent dat nog niet veel bewezen heeft."

Daramy is een buitenspeler die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan. Op de linkerflank heeft hij bij Ajax aanvoerder Dusan Tadic voor zich. De Servische aanvaller speelt in Europees verband echter regelmatig in de punt van de aanval. Zijn positie kan Ten Hag dan invullen met Daramy. De Deens jeugdinternational is met zijn speelstijl niet te vergelijken met Tadic. De aankoop heeft meer snelheid, is een bedrijvige dribbelaar en heeft meer diepte in zijn spel. Met name die laatste kwaliteit hoopte Ten Hag aan zijn selectie toe te voegen. Sinds de start van vorig seizoen kwam de aankoop van maximaal dertien miljoen euro tot 91 geslaagde dribbels (succespercentage van 58 procent). Slechts één speler wist meer geslaagde dribbels te noteren in de Deense competitie: Sulemana (133). Laatstgenoemde heeft echter wel een lager succespercentage dan Daramy: 58 om 50 procent. Dribbelen hoeft Daramy niet meer te leren bij Ajax, het maken van doelpunten wel. Sinds het begin van het seizoen 2020/21 staat Daramy op de 32ste plaats op basis van Expected Goals: 44 schoten leverden 8 doelpunten op.

Dat Daramy aan het einde van deze week speler van Ajax is had twee weken geleden niemand verwacht. Club Brugge werkte op de achtergrond hard aan de komst van de aanvaller en bereikte zelfs een akkoord met Kopenhagen over een transfersom van dertien miljoen euro. De speler zelf zag een overstap naar Brugge zitten en dus leek het een kwestie van tijd voordat hij ploeggenoot zou worden van Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer. Toen Ajax in beeld kwam veranderde Daramy van gedachten. De Amsterdammers zaten jaren geleden in dezelfde positie als de Belgische topclub. In 2017 had Ajax Richarlison zo goed als binnen. Watford mengde zich in de strijd en Ajax was kansloos. De interesse van Club Brugge zorgt er overigens wel voor dat Ajax diep in de buidel moet tasten voor een speler wiens marktwaarde door Transfermarkt wordt geschat op vier miljoen euro. Nadat Overmars naast Sulemana greep en Bergwijn een veel duurdere en wellicht onhaalbare optie is, had de directeur voetbalzaken er geen problemen mee om minimaal twaalf miljoen euro aan de Deense groeibriljant uit te geven. Niet eerder verkocht Kopenhagen een speler voor zo'n hoog bedrag. Daramy lost Denis Vavro af als duurst verkochte Kopenhagen-speler ooit. De Slowaak maakte in 2019 voor een bedrag van 10,5 miljoen euro de overstap naar Lazio.

"We hebben met Club gesproken en gehoord hoe zij erin staan", reageerde Daramy zondagavond in de Deense pers. "Ik wil niet ontkennen dat ze een goed plan voor me hebben opgesteld, waar ik blij mee was. Maar daarna deed Ajax een beter bod. We weten dat de club (Kopenhagen, red.) graag een hoge transfersom ziet. Het wordt een grote stap. Ajax is een grote club met veel goede spelers, het is een club die continu nieuwe talenten oppikt." Terwijl zijn club en belangenbehartigers zondag druk bezig waren om een transfer naar Ajax rond te maken, kwam Daramy gewoon in actie in de Deense competitie. Vlak voor tijd, nadat hij de assist op de 2-0 van Jonas Wind had geleverd, kreeg Daramy een publiekswissel. Onder begeleiding van een staande ovatie verliet Daramy het veld. Aanstaande donderdag kan de Kopenhagen-aanhang nog een laatste keer van hem genieten in de Conference League tegen Sivasspor. Het team van Jess Thorup won afgelopen donderdag met 1-2 in Turkije. Ajax bevestigt die details over het akkoord niet in het persbericht, maar de overeenkomst wordt wel bevestigd door De Telegraaf. De komst van Daramy wordt daardoor op zijn vroegst vrijdag gecommuniceerd.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
21
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (140)

 
Dilima1966
 
50
24 augustus 2021 om 00:13
Hij is wel snel, kan in de kleine ruimte voetballen, en is ook twee benige, Zie er wel potentiële in. We zullen zien.
 
adoboy4
 
6
24 augustus 2021 om 10:58
Tadic in de spits. Links voor Daramy Rechts voor Antony/berghius
 
Giannini
 
11
24 augustus 2021 om 13:00
Of Tadic en Daramy omwisselen.. Blijft verder zonde dat Brobbey geen geduld cq vertrouwen had. Had dus prima deze rol kunnen pakken. Haller is helemaal niet heilig…
 
DonCoXxX
 
1
26 augustus 2021 om 11:53
Was het het ongeduld van Brobbey? De concurrentie met Haller? Of zou het misschien een beetje aan 4 miljoen euro per jaar aan salaris kunnen liggen?
 
Fan123
 
59
24 augustus 2021 om 00:13
Gisteren maar eens een wedstrijd bekeken van deze jongen... Speelde de defensie van de de tegenstander helemaal zoek ??
 
Bobiku29
 
60
24 augustus 2021 om 00:19
Ja als hij het op zijn heupen heeft, lijkt hij echt niet te stoppen. Erg goede speler. En lekker multi-inzetbaar
 
Hombre_Guapo
 
3
24 augustus 2021 om 15:42
Tja maar tegen wat voor tegenstander dan als ik vragen mag? Als het niveau NEC of Almere is dan ist nie zo moeilijk!
 
j3ro3ntj33__
 
3
25 augustus 2021 om 08:44
@thegreenwave, ook die tegenstanders worden in Nederland door niemand zoekgespeeld.
 
rayvg
 
3
25 augustus 2021 om 13:48
Die filmpjes waren er van alle andere buitenspelers ook dus ik moet het altijd maar zien. Sommige spelers als stengs en Antony (antony zie ik wel echt heel veel potentie in) blijven toch samenvatting voetballers door hele tijd onzichtbaar te zijn en dan een 3/4 fantastische dingen te laten zien die kunnen dan in de samenvatting. Ik verwacht wel nu mazraoui weer terug is dat antony zich veel meer kan laten gelden want van rensch en alvarez kreeg hij weinig ballen.
 
NJfromVOL
 
25
24 augustus 2021 om 00:20
12 mln kunnen neertikken voor zo'n ruwe diamant (goede basiskwaliteiten, maar moet zich nog wel bewijzen). Ik zou graag zien dat Feyenoord zulke bedragen te besteden had.
 
De Toekomst
 
84
24 augustus 2021 om 07:18
Tsja, dat moet je ook zelf verdienen eerst. Hopelijk heeft Feyenoord de weg omhoog weer gevonden wat prestaties betreft, dan volgt de rest ook vanzelf.
 
I.arsenal.R
 
2
24 augustus 2021 om 09:13
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Het kampioenschap en de beker(s) heeft ze ook weinig opgeleverd in de afgelopen jaren wat financiële slagkracht betreft.
 
schijntrap
 
18
24 augustus 2021 om 09:48
Bekers verdien je ook bijna niks aan in Nederland. Half miljoen ofzo. Die keer dat ze kampioen werden hebben ze alles direct uitgegeven aan prut spelers. Als je 3/4 keer achter kampioen wordt en Europees een paar rondes verder komt dan moet je is zien hoe snel het geld binnen rolt
 
MiltonKeynes
 
3
24 augustus 2021 om 09:53
Op het veld staat je kapitaal . Ajax heeft met de EL finale en halve finale CL spelers in de etalage kunnen zetten en voor veel geld verkopen. Feyenoord heeft Europees al heel lang niets meer laten zien, zou goed voor ze zijn als ze de Conference League halen
 
SanMarcos
 
3
24 augustus 2021 om 10:10
@miltonkeynes: dat kan toch niet meer mis? 5-0 in de heenwedstrijd, als je dat nog weg geeft...
 
jottem
 
4
24 augustus 2021 om 11:23
Tja, daar speelt natuurlijk ook de naam van Ajax in mee. De reputatie van Ajax wereldwijd is in het algemeen beter. Het gaat voor ons (feyenoord) nog jaren duren voordat wij op dat niveau zouden kunnen komen. Al zijn de eerste stappen zeker gezet met het nieuwe beleid. Offtopic @miltonkeynes hebben we hier een echte Milton Keynes supporter. Of woonachtig daar?
 
ninjakai
 
4
24 augustus 2021 om 11:50
Mwaaa bij Feyenoord heeft het ook met achteraf verkeerde keuzes te maken. Zo gingen ze de fout in met de Guzman en een aantal jaar later deden ze weer exact hetzelfde met Nicolai. Waar Ajax juist Millik direct verkocht en later bij Sanchez hetzelfde deed. Bij Neres hebben ze ook gegokt en verloren als je het achteraf bekijkt. Nederlandse clubs kunnen beter niet gokken en gewoon verkopen bij een goed bod.
 
peet34
 
0
24 augustus 2021 om 18:51
Tja kampioen zelf worden levert misschien niet zoveel op, maar de kwalificatie van CL natuurlijk wel. Als je dan ook nog een ronde verder weet te komen dan zou de toekomst van feyenoord financieel ook meteen een stuk makkelijker gaan.
 
Ajaxenschede
 
1
25 augustus 2021 om 09:24
@ninjakai, Ik vind het te kort door de bocht dat Ajax bij Neres gegokt en verloren heeft. Ja hij heeft momenteel niet meer de waarde die hij ooit vertegenwoordigde, maar hij heeft met zijn goals en goede spel tegen Juventus en Madrid wel een bijdrage gehad in de gigantische waardestijging van spelers als De Ligt en De Jong door het halen van de halve finale.
 
siepie
 
6
24 augustus 2021 om 10:15
Wij hebben ook de jaren meegemaakt waar Ajax voor zichzelf een plafond van 6 miljoen had ingesteld. Toen werd de bijnaam Marc Netto geboren. De jaren van de Viergevers, Andersons, Moisanders en sigthorssons waren soms op aankoopgebied frustrerend, maar juist die jaren hebben Ajax in de positie gebracht om nu te oogsten. Feyenoord lijkt nu onder arnesen eindelijk hetzelfde te doen en dat lijkt me de enige manier om echt stappen te maken. Wat de sleutel wordt tot het slagen van die missie, is het geduld van supporters. Als jullie geduld hebben en ook door een mindere periode heen kunnen kijken, zie ik Feyenoord over een paar jaar meer kapitaal hebben om ook 12 miljoen te besteden aan een breedte aankoop
 
FinidiThulani
 
14
24 augustus 2021 om 10:50
Je hebt helemaal gelijk hoor Siepie, maar Overmars werd als speler al Marc Netto genoemd
 
JeromB
 
2
25 augustus 2021 om 12:22
Het is ook de verdienste van de Boer dat Ajax in die jaren sportief bij bleef met de financiele voordelen die daar bij horen (zoals champions league geld en verkoop van talenten voor hoge bedragen)
 
Constant kante
 
12
24 augustus 2021 om 10:57
Njfromvol "12 mln kunnen neertikken voor zo'n ruwe diamant Ik zou graag zien dat Feyenoord zulke bedragen te besteden had." Ik zou graag zien dat Feyenoord, of mijn cluppie, géén 13 miljoen neertikken voor een speler die ongeveer een geschatte waarde heeft van rond de vier miljoen. Ik bedoel, het is algemeen bekend dat Overmars goed verkoopt maar structureel teveel betaald voor de spelers die hij binnen haalt, maar dit is niet eens een gevalletje van een miljoentje of twee drie teveel. Nog daargelaten wat er met Neres gebeurd, ik neem aan dat die weg gaat, waarom weer een peperdure speler halen als de jeugd het al zo zwaar heeft in Amsterdam? Zet achter Tadic, Neres, Anthony en Berghuis, en daarna Labyad, gewoon weer eens een talent uit de eigen jeugd neer! En geef die kansen!
 
ajax1812
 
42
24 augustus 2021 om 11:09
De jeugd heeft het helemaal niet zwaar. Zie Rensch, Gravenberch, Timber.
 
Sirius
 
14
24 augustus 2021 om 11:48
Je gaat voorbij aan z`n punt. Waarom 12 miljoen euro spenderen voor een jonge speler, terwijl je al zoveel buitenspelers hebt? Daar kun je prima een jonge speler achter plaatsen en het bespaart je 12 miljoen euro, tekengeld en ongetwijfeld een behoorlijk salaris. Ik kan nog niet zeggen dat Ajax het geld nou echt goed uitgeeft. De straatlengte voorsprong van afgelopen seizoen verbloemt schijnbaar veel, maar Ajax wordt sinds dat succesjaar in de Champions League met het seizoen minder.
 
ninjakai
 
40
24 augustus 2021 om 11:54
@constant kante liegen gaat je goed af. Senesi was duurder dan Martinez, toch was Martinez mee met Argentinië. Tagliafico kostte minder dan Haps en Sanchez laten we ook maar iet opnoemen. Overmars betaald niet stelselmatig te veel voor spelers. Hij betaald soms te veel als de speler direct nodig is.
 
sportweek86
 
9
24 augustus 2021 om 12:45
Dan had ajax beter 16 miljoen voor madueke neer kunnen leggen aangezien dat zijn geschatte transferwaarde is. Ik verwacht ook dat psv gaat meewerken als welke club dan ook dat bedrag of iets daar boven neerlegt.
 
Thamike
 
4
24 augustus 2021 om 14:13
Toen Ajax Frenkie de Jong kocht was zijn transferwaarde 750.000 we weten allemaal voor hoeveel hij de deur uit is gegaan. Maar als je een vergelijkbare situatie wil hebben moet je eigenlijk de situatie pakken van Richarlison. Een aanvaller die 12 miljoen zou kosten en verkocht is voor 45 Miljoen en nu 150 miljoen waard is. Contant zit er dan ook naast want op het moment dat een club 12 miljoen wil betalen of betaald is dat ook de waarde van de speler op dat moment. Of je teveel of weinig betaald ligt aan het verloop en kun je daarna pas zien natuurlijk. Soms heeft het ook met timing te maken want ook Neres had voor 45 mio weg kunnen zijn als Ajax op dat moment alleen voor geld zou gaan. Wat betreft de jeugd, die heeft het wel steeds moeilijker bij Ajax, maar niet omdat ze teveel betalen voor een buitenspeler maar omdat de kwaliteit behoorlijk is gestegen dus ook van de aankopen en dan is het soms lastiger aanhaken. Maar een Gravenberch, Rench, Mazroui, Timber en alweer de nieuwste lichting vanuit Taylor laten zien dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om echt door te breken. Dat lijken sommige structureel te vergeten. Als je het hebt over de voorhoede is het best pittig aangezien die op veel jongere leeftijd al vertrekken richting het buitenland Als je het dan hebt over al teveel aan aanvallers dit seizoen dan kun je dat alleen stellen als je inside informatie hebt. Want de laatste info die naar buiten is gekomen is dat Neres zal vertrekken en dat Tadic ook Europees in de spits speelt dus links ruimte is en op rechts je Anthony en Berhuis hebt. Volgens mij is dat precies wat je wilt.
 
Dilima1966
 
0
24 augustus 2021 om 17:03
Sportweek...Wat dacht je van 24 tot 26 miljoen denk eerder die richting
 
sportweek86
 
1
24 augustus 2021 om 18:08
Ik denk dat zijn marktwaarde nog wel wat hoger ligt. Ik gaf dit alleen aan omdat constante naar mijn mening onzin loopt te verkondigen. En 16 miljoen is zijn marktwaarde op transfermakt.
 
Constant kante
 
2
24 augustus 2021 om 18:26
sportweek Onzin vind je? Het grappige is dat in dit verhaal, de geschatte waardes die Transfermarkt aangeeft (een soort wikipedia voor betaald voetbal, hooguit), PSV de verkopende en niet de kopende partij is. Terwijl Overmars dan dus de partij is die 48 miljoen voor Madueke neerlegt. Overigens gaat het mij nog niet eens zozeer om wat Transfermarkt zegt of niet zegt. Overmars heeft ook bij andere aankopen fors meer betaald dan had gemoeten (bandé, Magallan, Kristensen, Marin). Tot nu toe slaagt hij er in de meeste gevallen nog in om goed te verkopen en schade te beperken, maar dus niet altijd. Mocht hij deze speler straks voor 25-30 verkopen, ja dan heb ik ongelijk natuurlijk. Maar het grootste bezwaar heb ik het meest met het feit dat dit echt een plek is die je aan een jeugdspeler moet geven. Waarom daar weer voor 12 a 13 miljoen een speler voor kopen? Is best raar dat er in de jeugd of bij jong Ajax niet een buitenspeler loopt die nu minuten kan maken en kansen kan krijgen.
 
Dilima1966
 
0
24 augustus 2021 om 19:02
constantIk ben het gedeeltelijk met je eens,Maar mitchell van der gaag Heeft helemaal niets,Toe gevoegd aan jong ajax geen een speler, beter gemaakt voor het eerste , unuvar hansen Taylor ga zo maar door, zijn.bijven hangen in hun ontwikkeling, nu is er heitinga, die was foxwild, met de inzet van het spel van jong ajax, zweep er over, van heitinga verwacht ik meer ontwikkeling van verbeterd spelers dit jaar, waar door er meer kans liggen en krijgen voor het eerste van ajax.
 
Thamike
 
9
24 augustus 2021 om 19:06
@Constant, Transfermarkt geeft een waarde aan zoals ze hier op VZ ook doen. Onana staat er voor 30 Miljoen, Gravenberch voor 33 en Madueke voor 16. Tja en dat Wiki noemen?. Maar goed, je geeft aan dit niet eens belangrijkste te vinden maar wat geef je wel aan? Je blijft komen met Magallan, Bande, en Marin. Marin die nu begeerd wordt door menig grote club. Bande die niets heeft kunnen laten zien door zijn afschuwelijke blessure. En ook dat is niet zo belangrijk aangezien je altijd een ingecalculeerde risico neemt en Overmars laat zien zijn risico te minimaliseren door ze weer goed te verkopen. Dus je hele theorie over Overmars is niet erg sterk. Daarnaast staan er hele grote transfers tegenover die voor koopjes zijn binnengehaald maar die verzuim je te noemen. Ook niet erg maar je begint ook over jeugd daar waar Ajax toch elk jaar weer flink wat spelers laat doorstromen. Ja, aanvallende posities zijn lastiger aangezien die al vroegtijdig een stap maken en Ajax qua kwaliteit een aardige sprong heeft gemaakt en dan wordt het voor sommige spelers lastig.
 
Constant kante
 
1
24 augustus 2021 om 19:41
En dat terwijl er jaarlijks door Ajax echt een heleboel geld wordt gestoken in de jeugdopleiding. Toch zorgelijk. Je hebt natuurlijk lichtingen en sommigen zijn beter dan anderen, maar ik hoor dus al jaren dat Hansen, Unuvar en Taylor de vlgende Frenkie, Donnie en Appie zijn. Maar waar zijn ze dan?
 
Constant kante
 
0
24 augustus 2021 om 19:47
"@constant, Transfermarkt geeft een waarde aan zoals ze hier op VZ ook doen. Onana staat er voor 30 Miljoen, Gravenberch voor 33 en Madueke voor 16. Tja en dat Wiki noemen" Nee, ik noemde het 'soort wikipedia, hooguit'. Het is geen autoriteit of instantie. Maar zit in de meeste gevallen behoorlijk goed. Dat het niet lijdend of maatgevend is, dat zijn we dus met elkaar eens. Het is ook niet het enige punt van kritiek. "dus je hele theorie over Overmars is niet erg sterk. " Tja, ik noem concrete voorbeelden waarin Overmars gewoon teveel heeft betaald. Bij Mechelen lagen ze blauw dat Overmars daar negen miljoen kwam afleveren. Ze waren voor minder ook meegegaan. Dat heeft die voorzitter nog gezegd. Ook in Argentinie kunnen ze nog steeds niet geloven dat deze Magallan (hij was daar ook al niet echt een topper) voor zoveel geld naar Ajax kon. En dan kun je wel zeggen dat het 'niet sterk' is, het zijn wel concrete voorbeelden, en zo waren er nog een paar. Mijn teksten hier zijn lang zat altijd, moet ik altijd en constant volledig zijn? "ook niet erg maar je begint ook over jeugd daar waar Ajax toch elk jaar weer flink wat spelers laat doorstromen" 'flink wat spelers',... dat valt dus allemaal best wel mee. En nogmaals, mijn andere kritiekpunt, het halen van zoveel dure spelers gaat altijd ten koste van je eigen jeugd: jij ziet toch ook dat er voorheen veel meer jeugdspelers doorbraken?
 
Dilima1966
 
0
24 augustus 2021 om 19:52
Dat zeg ik net constant, verkeerder trainer die spelers niet beter maakt. mitchell van der gaag, daar staat nu heitinga wat ik een veel betere keuze vindt om speler beter te maken, en laat door stromen naar het eerste.
 
Thamike
 
2
24 augustus 2021 om 21:20
@Constant, je voorbeelden zijn niet allemaal goed. Marin Roemeens voetballer can het jaar gekozen in België, clubs als Roma, en Napoli met concrete interesse en deed het echt uitstekend in België. Ajax verkoopt hem weer voor zelfde prijs als ze hem destijds aanschaften. Dat is niet een definitie van teveel hebben betaald toch? Dan ook nog rekening houden dat hij bij Ajax is mislukt maar nu als voetballer helemaal is opgeleefd. Paste gewoon niet bij Ajax. Ook bij Magallan zit je er naast dat ze hem maar al te graag kwijt wilde want Ajax heeft een eerdere poging gedaan om hem te halen was niet lukte, dat klinkt niet als een club die in zijn vuistje aan het lachen is. Maar ben het wel met je eens dat hij een grote miskoop is gebleken. Maar dit zijn echt uitzonderingen ipv structureel teveel betalen toch? Sanchez, Nico, Onana, Frenkie, Milik, Neres, Tadic, Ziyech. Allemaal koopjes met enorme waarde. Jij doet anders overkomen en vind ik niet helemaal terecht. Dat je er altijd een paar missers bij hebt is inherent aan de risico’s die je neemt maar niet structureel.
 
sportweek86
 
3
25 augustus 2021 om 00:38
@constante je weet dan je zon lijst kan maken bij zon beetje iedere club he. Zodra een club meer geld heeft zullen er dus ook meer duurdere spelers gehaald worden, waarvan er altijd wel een aantal zijn die het niet waarmaken. als je uiteindelijk de balans opmaakt, heeft overmars het gewoon uitstekend gedaan sinds hij bij ajax zit. Kan jij mij vertellen welke jeugdspelers dicht tegen het eerste elftal aanzitten hij in de weg zit? Er zijn namelijk een aantal spelers die als grote talenten te boek stonden maar door verschillende omstandigheden nog niet de gewenste ontwikkeling hebben doorgemaakt om nu al dicht op het eerste elftal te zitten. Zeker op de linsbuitenpositie.
 
Constant kante
 
0
25 augustus 2021 om 11:18
"@constant, je voorbeelden zijn niet allemaal goed. " Om een valide punt te hebben, hoef ik niet alleen maar voorbeelden te noemen die hout snijden. Zoals de voorbeelden die ik noemde. Daarnaast, er zijn nog meer voorbeelden. En je blijft maar focussen op het feit dat hij Overmars dat vele geld dat hij steeds uitgeeft rechtvaardigt omdat hij die spelers voor nagenoeg hetzelfde bedrag, soms, weet te verkopen. Maar dat is toch geen argument? Daarmee heeft hij tovh gewoon nog steeds ,in bepaalde gevallen, veel te veel geld betaald. Zoasl dat nu weer het geval is met die spelers van Kopenhagen? Snap niet zo goed waarom je zoveel problemen hebt met een stuk realiteit.
 
Constant kante
 
0
25 augustus 2021 om 11:36
"@constante je weet dan je zon lijst kan maken bij zon beetje iedere club he." Ik zie niet heel goed in waar dit een argument voor zou moeten zijn. Hebben we het hier over 'zo'n beetje alle clubs' of hebben we het hier over Ajax? Of anders gesteld, wat is jouw punt hier? Ajax is een gewone normale club, net als zo'n beetje iedere andere club, of is Ajax speciaal, want recordmeister, grote naam, etc. etc.? Maak effe een keuze, als je wilt. Want als Ajax gewoon een club is net als zoveel anderen, waar komen al die rare wilde verhalen over 'de komende tien jaar haalt Ajax lachend de titels binnen? Kom op zeg, wil je nou een supporter zijn van een topclub, of wil je dat niet? "zodra een club meer geld heeft zullen er dus ook meer duurdere spelers gehaald worden, waarvan er altijd wel een aantal zijn die het niet waarmaken. als je uiteindelijk de balans opmaakt" Dit is een cliché. En daarnaast, hier héb ik het helemaal niet over. Tuurlijk geven clubs die mer geld hebben, meer geld uit. Toen PSV het Bayern van nederland was werd in Eindhoven ook veel mer geld uitgegeven dan bij Ajax, haalde PSV ook meer geld op voor haar spelers, etc. Je trap een open deur in. Maar, je slaat de plank ook mis. Mijn kritiek is niet dát er geld uitgegeven wordt. Als je goed leest, dan kun je zien dat onderdeel van mijn kritiek het feit is dat Overmars (dus niet: alle clubs met geld) vaak teveel geld utigeeft waar dat niet nodig is. Als je voor Bandé negen miljoen neertelt terwijl ze zich in Mechelen zelfs vandaag nog scheel lachen om dat waanzinnige bedrag) dan makt het niet uit of hij is geslaagd of mislukt door botte pech. Overmars betaalde teveel voor hem! Dát is het punt. En reageer daar op, als je het oneens bent daarmee, maar sla geen zijpaden in die nergens heen leiden. Dat Bandé is mislukt staat los van datgene dat Overmars voor hem betaalde. " Kan jij mij vertellen welke jeugdspelers dicht tegen het eerste elftal aanzitten hij in de weg zit?" Jij maakt een denkfout. Juist het feit dat jij mij vraagt om jeugdspelers te noemen die nu geen kansen krijgen zegt alles. Immers, dat er nu geen spelers klaar staan is het directe bewijs van hetgeen het nieuwe beleid van Ajax oplevert. En dan achteraf stellen dat de jeugd 'niet het niveau heeft' is helemaal een self fulfilling prophecy. Als je steeds koopt en koopt en koopt, en die aankopen laat spelen en de jeugd geen kansen geeft, ja dan kom je altijd wel uit op het punt dat de jeugd, kennelijk, niet goed genoeg is. Terwijl dat dus komt omdat ze gewoon geen kansen meer krijgen. Daarnaast, als jij namen wilt horen, dan geef ik jou Brobbey, Lang, Kluivert Jr. en Traoré.
 
 
9
25 augustus 2021 om 14:38
Haha, word je niet eens moe van jezelf? In elk topic proberen Overmars te downgraden. En hou eens op met je verzinsels of zelfbenoemde feiten. Je claim dat de ajax jeugd het moeilijk heeft is hierboven al ontkracht door Thamike dus dat hoef ik niet meer te doen. Maar dat er inderdaad te veel voor balde is betaald ben ik met je eens. Maar noem dan graag eens 1 technische directeur die nog nooit te veel heeft betaald voor een speler? Daarnaast zeg je dat hij structureel te veel betaald voor spelers. Frenkie, Martinez en Tagliafico waren koopjes en zo kan ik er nog wel een heel aantal noemen dus dat klopt ook al niet. Eigenlijk zo`n beetje alles wat je zegt wordt continue door meerdere mensen ontkracht maar toch blijf je het verkondigen als waarheid.
 
Thamike
 
4
25 augustus 2021 om 16:12
@constant, jij geeft aan" Snap niet zo goed waarom je zoveel problemen hebt met een stuk realiteit." Dat wil ik best uitleggen. De volgende punten die jij blijft volhouden zie ik compleet anders en daarom probeer ik dat netjes uit te leggen maar jij blijft maar volharden. Je geeft aan "maar structureel teveel betaald voor de spelers die hij binnen haalt," Structureel geef je aan maar is larie. Ten eerste kun jij niet bepalen wat teveel is, dat doet de markt en daarom is het weldegelijk van belang hoe hij ze verkoopt. Daarnaast bepaald ook de waarde op het veld, bijdrage etc of het teveel is. Bij Magallan kun je dat stellen en gaf ik ook aan. Maar daar staat tegenover dat hij bijna hetzelfde ervoor terug heeft gekregen nadat hij liet zien het niveau niet aan te kunnen. Dan mag je stellen dat de aankoop niet juist was maar zegt dat de waarde ok was. Ook is structureel een teken dat hij dit behoorlijk vaak zou doen, wat weer onjuist is en dat laat je ook zien door voorbeelden te gebruiken waarvan je zelf al zegt niet altijd hout snijden. (wel grappig trouwens). Jij geeft aan dat de jeugd hierdoor geen kans krijgt, Dat dit effect heeft op de kansen van de jeugdspelers. Dat is niet waar als je kijkt naar hoeveel jeugd er elk seizoen of om het seizoen doorbreken of iig een kans krijgen. De namen heb ik al eens genoemd dus ga ik niet weer doen, zijn er iig al veel meer dan de spelers waar jij van vind dat Overmars er teveel voor betaald. Dat er soms in een bepaalde linie niet een speler is doorgebroken dat kan en aanvallende spelers zijn moeilijker om op te leiden en vooral vast te houden zodat ze een kans krijgen. Wat ook gebeurt is dat er spelers enorm veel potentie hebben vanuit o 15 - o 18 maar de laatst stap niet wilde lukken vanwegen ontwikkeling lichaam of andere zaken. Blijven tenslotte mensen. Brobbey wordt bv vroeg weggekocht, Kluivert krijgt zijn kans maar kiest ervoor vroeg naar het buitenland te willen. Er is nu eenmaal meer vraag naar aanvallend talent. Dus hoop dat je snapt dat jouw realiteit niet altijd ieders realiteit is en de reden dat ik dus reageer omdat ik dit echt ander zie dan jij dat ziet blijkbaar. Lets agree to disagree.
 
tyuin
 
6
24 augustus 2021 om 13:01
Ik zie steeds meer het Ajax van voor de Cruijff revolutie terug, en dat zie ik niet als positief.. dit zal vast een goede speler zijn, maar wéér boven de 10 mln voor een wisselspeler vind ik wel wat overdreven. Op een Neres maak je zo amper winst meer en wat doet dit dan met jongens als Unuvar, Hansen etc.? Ook Berghuis begin ik steeds meer een loze aanwinst te vinden die het kapitaal Antony verminderd. En dan krijg je voor zo'n dure houthakker als Alvarez 20 mln aangeboden en dan doe je dat niet.. dat gaat volledig zijn doel voorbij. Met Tadic, Blind, Haller, Berghuis en Klaassen hebben ze nu 5 dure spelers zonder echte restwaarde meer. Die ervaring heb je weliswaar nodig, maar er staan nu amper meer echte jongens uit de jeugd meer in die geen geld hebben gekost. Alleen Gravenberch en Mazraoui lopen er rond die wat toevoegen. Dan zit je ook nog eens met aankopen als Klaiber en Labyad die er ook maar zijn om het er zijn. Ik vind het allemaal nogal grootzucht van Ajax momenteel.
 
Heuvel 1974
 
6
24 augustus 2021 om 13:57
Klaassen is vior 16 miljoen minder terug gehaald dan dat huj verkicht is. Blind kostte hetzelde, Tadic is vior minder gehaald als waar ze kluivert voor verkocht hebben, voor bkind hebben ze het verkoopbedrag teruggestort. En wat restwaarde betreft, die hebben Tadic en Bkind al aangeleverd door het uitstekende resultaat in de CL en een aantal kampioenschappen. Die waren zeker niet zonder die investeri gen binnen gekomen.
 
siepie
 
2
24 augustus 2021 om 14:57
Unuvar en Hansen moeten zich vooral druk maken over hun eigen vorderingen, want in tegenstelling tot veel andere talenten staan deze twee al een tijdje aardig stil in hun ontwikkeling. Kijk naar een timber of Rensch.. als je jezelf ontwikkelt haalt Ajax geen Alderweireld of Wijndal binnen voor jouw positie. (Bij Rensch is het overigens wel jammer dat zijn ontwikkeling net te laat een vlucht nam om de aankoop van klaiber te voorkomen)
 
AjaxxxLove
 
1
25 augustus 2021 om 11:49
Timber doet ook best aardig mee. Net als Rensch veel speeltijd krijgt. Ajax zit in de positie dat ze veel meer van hun jeugd kunnen vragen en als ze niet op niveau zijn, spelers kunnen betalen die dat wel zijn. Het Ajax voor de revolutie haalde pure middelmaat terwijl de jeugd minstens van dat niveau was.
 
Soccerfan_1
 
61
24 augustus 2021 om 00:48
Er is geen geld meer. Of dacht jij dat Ajax van de 3 miljoen die overblijft uit het potje van 16 miljoen een topspits kan halen. Haller staat 2 uit 2. Je kan lang zeuren om een nieuwe spits maar die gaat niet komen. Punt.
 
Ajaaxxx020
 
6
24 augustus 2021 om 08:36
Soccerfan_1: Er is genoeg geld punk, alleen ze moeten wel gewoon op de kosten letten mede omdat ze zo loyaal en gul naar de seizoenkaarthouder zijn geweest. Bovendien heb je gewoon een goede selectie dus echte versterkingen zijn voor nu niet nodig.
 
MiltonKeynes
 
5
24 augustus 2021 om 09:54
Wanneer je verantwoord met je geld omgaat is er geen geld meer bij Ajax. Natuurlijk, ze gaan niet failliet en hebben reserves, maar die spreek je niet aan om een luxe probleem te creëren
 
RyanGarcia
 
9
24 augustus 2021 om 09:54
Loyaal en gul...ze hebben toch gewoon terugbetaald waar de mensen recht op hadden?
 
siepie
 
5
24 augustus 2021 om 10:10
@ryangarcia.. het werd laatst uitgelegd in een artikel op vz. Volgens mij waren er maar weinig clubs die 100% terugbetaalden zoals Ajax deed.
 
Sirius
 
1
24 augustus 2021 om 11:50
Maar uiteindelijk kun je het natuurlijk niet loyaal en gul noemen. Dat andere clubs minder 'fatsoenlijk' waren, wil niet zeggen dat het niet gewoon correct is om 100 procent terug te betalen.
 
siepie
 
2
24 augustus 2021 om 14:59
Tsja.. geef het beestje maar een naampje. Ik vind het idd ook fatsoenlijk en zou me schamen als mijn club zou geen bedelen met een filmpje over donkere wolken, maar gezien het feit dat niet veel anderen het doen snap ik dat sommigen het gul of royaal noemen.
 
 
1
24 augustus 2021 om 15:59
@ajaaaxx020, is er genoeg geld ? Heb jij dit vanuit de jaarrekening of denk jij dit omdat ajax een hoog eigen vermogen heeft. Het is namelijk ook zo dat Ajax heel veel van dit eigen vermogen gestoken heeft in hele dure spelers. Het hebben van eigen vermogen wil niet per definitie zeggen ook betekenen dat je automatisch veel geld hebt. Er zijn genoeg bedrijven die met een mooi eigen vermogen failliet zijn gegaan. Dit bijvoorbeeld omdat ze te veel geld vast hadden staan. Het zou dan ook zomaar kunnen dat Ajax spelers moet verkopen om weer geld te krijgen om nieuwe spelers te halen. Los van het eigen vermogen.
 
grasveld7
 
1
26 augustus 2021 om 09:21
@Janssen, Leuke argumenten en onderbuik gevoelens (zoals wel vaker op dit forum). Maar werkelijk gebaseerd op helemaal niets als alleen gebakken lucht. Dat Ajax het besluit neemt om niet meer uit te geven kan ook te maken hebben met het beleid dat ze voeren en geen onnodige risico’s willen nemen. Ze hebben wat ze willen, spelen Champions League daar waar in Nederland hun enige concurrent weer mag gaan aantreden in de EL en daardoor opnieuw 35 miljoen mis loopt. Nee, Ajax zit opnieuw in een zetel daar waar andere clubs weer constructies moeten gaan bedenken voor het volgende seizoen om ook maar een beetje bij te kunnen benen.
 
Bongiorno
 
20
24 augustus 2021 om 02:20
Je hebt voor die positie nu Haller, Tadic en bij noodzaak Danilo, we zitten goed.
 
burwatti
 
12
24 augustus 2021 om 07:20
Ik zie het ook wel zitten in Danilo eerlijk gezegd, zeker nog niet goed genoeg voor de basis maar als 2de/3e spits echt wel een goede spits. Hopelijk kan hij door groeien, veel leren en volgend jaar vlammen in de basis.
 
 
0
24 augustus 2021 om 16:01
Op basis waarvan vindt je Danilo een goede spits ? Op een goed halfjaar bij Twente waar hij in de counter de ballen van Cerny binnen schoot ? Na de blessure van Cerny viel hij ver terug en zag je ook in topics over twente dat veel supporters vonden dat hij wel eens vaker wissel mocht zijn.
 
Bongiorno
 
1
24 augustus 2021 om 17:50
Het is net alsof spitsen goede aanvoer nodig hebben om te scoren. Nu zet ik Tadic, Berghuis, Antony, Kudus en eventueel Daramy toch wat hoger dan Cerny. Wat jij?
 
Psvlld
 
13
24 augustus 2021 om 08:09
Ajax hun verdienste natuurlijk, maar mag het? Binnen een jaar tijd bijna 55MIO uitgegeven aan de voorhoede, minste wat men mag verwachten is een ‘leuke’ voorhoede lijkt me.
 
Sulejmanii
 
4
24 augustus 2021 om 10:24
Berseko we hebben al een prima spits, ik heb wel vertrouwen in Haller.
 
wolterx
 
14
24 augustus 2021 om 11:57
Dan moet er wel iets gebeuren betreffende Klaassen. Haller-Klaassen is traag, statisch en weinig betrokken in aanvalsspel. Als je met Klaassen wilt spelen heb je meer aan Tadic. Wil je met Haller spelen heb je een bewegelijke speler met snelheid erachter nodig. Dat zou Kudus moeten zijn.
 
Sulejmanii
 
1
24 augustus 2021 om 13:29
Wolter het is inderdaad wachten op Kudus, ik verwacht dat Haller dan beter rendeert. Klaassen doet sowieso niets goeds de laatste tijd.
 
Forza Milan
 
2
24 augustus 2021 om 10:49
Een nieuwe centrum spits? Ja is dat echt de positie die versterkt moet worden? Lijkt mij niet. Tenzij je met 5 a 6 aanvallers wilt spelen. Laat ze maar eerst een nieuwe doelman halen. Met Stekelenburg ga je niet ver komen in de CL.
 
Joga_Bonito10
 
3
24 augustus 2021 om 12:01
Bij Ajax moet er 1 kwartje vallen en dat is het volgende: Haller is geen voetballende spits die uitzakt naar het middenveld en actief deelneemt aan het positiespel. Het is een targetman die gevoed moet worden door vleugelaanvallers, opkomende backs en de creatievere middenvelders die op 10 en in mindere mate 8 spelen (in mijn ideaal plaatje zouden dat Kudus en Gravenberch zijn). Tadic en Berghuis komen veelal naar binnen, gaan voor de korte combinaties door het midden met veel bewegelijkheid. Maar een spits als Haller vermoord je dan eigenlijk gewoon in een dergelijke speelwijze.
 
bastian_vdw
 
23
24 augustus 2021 om 00:23
Ik ben sterk onder de indruk op basis van beelden wat ik heb gezien van zowel Daramy als Sulemana dat Ajax voor de veel betere optie is gegaan. Daramy is kort gezegd een upgrade van Sulemana die ook nog multifunctioneel is op beide flanken en misschien ook als 9 kan spelen. Dat is wel een beetje wat Ajax zoekt op de linkerkant voornamelijk, iemand die naar binnen kan snijden met zijn rechterpoot. Daarnaast heeft Daramy een betere en consistente vorm laten zien bij een grotere club (Copenhagen) dan Sulemana dat heeft gedaan. Ik had die Ghanese superlink tussen Kudus en Sulemana graag gezien, maar dit is toch veel beter.
 
Dilima1966
 
5
24 augustus 2021 om 00:26
Ja zo als ik begrepen heb, kan hij ook op 9 spelendonderdag kunnen wij hopelijk nog beelden van hem zien tegen st rennais
 
IKEA
 
15
24 augustus 2021 om 01:32
Het beste affiche van de donderdag is Stade Rennes tegen Rosenborg, Kopenhagen uit mijn hoofd speelt tegen Sivasspor.
 
Bobiku29
 
0
24 augustus 2021 om 03:56
Hij kan daar spelen, maar hij heeft als spits gespeeld in een 4-4-2. Fischer speelde in dat systeem bijvoorbeeld ook weleens als spits. Binnen het systeem van Ajax zal hij daar denk ik niet zo snel spelen
 
FR010FRDAM
 
62
24 augustus 2021 om 00:55
Je trekt nogal wat conclusies. "Een upgrade", "Dit is toch veel beter"...Op basis van wat beelden. En blijkbaar is Ajax het niet met je eens, anders waren ze in eerste instantie niet voor Sulemana gegaan. Het is hij niet wilde, want anders was Ajax nooit voor Daramy gegaan. En ik denk dat de scouting van Ajax de voorkeur voor Sulemana had op basis van uitgebreide scouting, niet op basis van wat beelden. Ik ben benieuwd hoor, heb ze allebei nog niet zien spelen (alleen die wereldgoal vsn Sulemana bij zijn debuut) maar vind je conclusies gewoon een beetje onwaarschijnlijk.
 
schijntrap
 
2
24 augustus 2021 om 10:18
Ik snap wat je zegt en vind het ook iets te mooi om waar te zijn. Maar het kan wel zo zijn dat ze een aantal spelers hebben op hun lijstje die niet veel voor elkaar onder doen. In eerste instantie was dat Sulejmana. In tweede instantie dachten ze Bergwijn "goedkoop" te kunnen halen maar Tottenham wil hem niet laten gaan. Of Overmars wil niet meer betalen dan een x bedrag. Ik neem aan dat ze wel even contact hebben gehad met Steen Olsen die qel bekend is met alle spelers in Denemarken. Soms pakt de 3e keus beter uit dan de 1e. Al vraag ik me af wie er blij was geworden van Bergwijn. Een hoop supporters niet denk ik door zijn eigen rare gedrag tijdens Ajax-Tottenham al worden zulk soort dingen ook snel wel weer vergeten mocht hij zijn gekomen.
 
Sirius
 
4
24 augustus 2021 om 11:54
Tja, zo gaat het altijd. Een club haalt een speler en supporters willen geloven dat ze een goudmijntje in handen hebben. Die kijken dan even op Youtube naar een compilatie waarin de speler z'n allerbeste zelf is waardoor er een verkeerd beeld word geschetst. Die jongen zal ongetwijfeld wat kunnen, want anders betaal je er geen 12 miljoen euro voor. Echter zal hij ongetwijfeld z'n zwakke punten hebben, want anders ging hij voor meer dan het dubbele naar een grotere club.
 
AjaxxxLove
 
6
24 augustus 2021 om 10:13
Op basis van beelden kan ik ook nog overkomen als de nieuwe Suarez. Als je maar lang genoeg zoekt vindt je vanzelf wel iets leuks voor een YouTube compilatie. Het gaat er toch om hoe je het in het veld doet.
 
schijntrap
 
1
24 augustus 2021 om 10:28
Ja dat is niet zo moeilijk. Laat je tanden zien of bijt iemand in zijn nek en je wordt al vergeleken met Suarez Whahha ik dacht ik zal je even hebben en je vragen of er van Marc Diemers ook een compilatie op YouTube te vinden is. Ik dacht dat zal wel niet maar eerst even checken en wat denk je? Ja die is er! ?? goals,assist en skills hahaha! Jurgen colin compilatie kan ik trouwens nergens vinden ??
 
Stevie_G
 
17
24 augustus 2021 om 00:30
Afgaande op Youtube beelden is het een type Gakpo. Snel, krachtig, dribbelaar, doelgericht. Oogt niet super verfijnd in de hele kleine ruimtes zoals Tadic maar wel een type profiel dat Ajax nog niet in hun selectie had. Laat hem maar snel debuteren zodat ik hem echt kan beoordelen.
 
Soccerfan_1
 
1
24 augustus 2021 om 00:49
Dat debuut zal dus niet eerder zijn dan over 2 weken
 
Dilima1966
 
18
24 augustus 2021 om 00:57
Klopt hij wou nog deze wedstrijd voetballen met Kopenhagen daarna naar Amsterdam
 
schijntrap
 
1
24 augustus 2021 om 09:57
En dan geblesseerd raken zeker...
 
gomes1psv
 
4
24 augustus 2021 om 10:09
Hij doet mij een beetje denken aan Arouna Koné, ook zo'n typisch Afrikaanse flankaanvaller. Robuuste techniek, niet echt verfijnd. Persoonlijk hou ik niet zo van dat soort types. Als aanvallers harde poten hebben, krijg je vaak slordigheid. Aan vleugelspelers van het kaliber Anthony heb je naar mijn smaak meer.
 
AjaxxxLove
 
6
24 augustus 2021 om 10:50
Als hij ook maar de helft van Gakpo is zou ik hem meteen halen. Vind dat toch zo’n goed talent.
 
jajoh89
 
3
24 augustus 2021 om 00:45
Uiteraard de artikelen met meningen over deze voetballer stromen alweer binnen. Zsm opstellen dan kunnen wij met zijn allen een daadwerkelijk oordeel vellen. Het feit dat Ten Hag Danilo heeft en Haller en toch opzoek is naar een toevoeging die ook op 9 kan zegt ook wel iets. Duidelijk teken naar de andere twee.
 
Tipptopp
 
10
24 augustus 2021 om 07:40
Want dit is een duidelijke 9??? Tjonge heb je het artikel wel gelezen?. Het is een speler voor de flank maar kan evt ook in de spits… Het is dus absoluut geen vervanger voor Haller en/of Danilo.?
 
wolterx
 
0
24 augustus 2021 om 12:15
En vorig jaar was hij nog gekomen voor spitspositie. Hij heeft zelfs dubbel aantal wedstrijden in spits ivm linksbuiten. Zou mij zodoende niet verbazen als hij meer vervanger is van Brobbey (En Danilo+Neres) als impact sub.
 
Goalski
 
2
24 augustus 2021 om 10:30
Eerst een jaartje wennen in jong uiteraard, maar dan kunnen de echte voetbalfanaten hem inderdaad al gaan bewonderen.
 
Soccerfan_1
 
1
24 augustus 2021 om 10:54
Deze jongen is gehaald omdat Ten Hag diepgang op de flanken wil hebben. Niet om als nr 9 te fungeren. Waarom je dat verzint is mij een raadsel.
 
ajax1812
 
7
24 augustus 2021 om 11:11
Hij verzint niks, Ten Hag heeft zelf gezegd dat ze nog een flankspeler nodig hadden die eventueel ook in de spits kan spelen
 
FCBogarde
 
6
24 augustus 2021 om 07:13
Mooi die lovende berichten, maar waarom werd hij niet eerder gehaald tov interesse Sulemana. Ken de speler niet. Maar wordt blij als ik hoor dat het een speler met snelheid, diepgang en dribbels is. Kan meteen een publiekslieveling worden !!
 
murki
 
2
24 augustus 2021 om 08:52
Lees het artikel. Hint: Bergwijn.
 
AjaxxxLove
 
3
24 augustus 2021 om 10:55
Heb je nog een tweede hint?
 
murki
 
0
24 augustus 2021 om 15:30
Ze gingen eerst voor ...
 
FCBogarde
 
0
24 augustus 2021 om 22:34
Dat weet ik ook wel dat Sulemana en Bergwijn eerder in beeld waren. Maar de nieuwsberichten sinds zondag doen bijna geloven dat Daramy nog beter is dan Sulemana. Dus daarom mijn opmerkingen waarom zijn ze niet gelijk voor hem gegaan. Ik heb het idee, dat hij recent pas in beeld gekomen is...
 
Miccoli
 
0
24 augustus 2021 om 22:53
Nou denk ik niet dat Daramy pas recent in beeld gekomen is, maar ik ben wel van mening dat Overmars liever Bergwijn of Sulemana had aangetrokken. Zoals velen heb ik ook maar eens even naar wat beelden gekeken. Ik zie leuke dingen, maar zo enthousiast als anderen ben ik niet. Hij is snel, heeft diepgang en kan een mannetje uitspelen. Dat zijn eigenschappen die we wel missen op de vleugels bij Ajax. Maar Daramy komt wel heel erg wild over aan de bal, heeft niet echt een goed schot en qua voorzet en passing vind ik hem matig. Als ik hem dan moet vergelijken met een Neres dan gaan we er op achteruit, maar Neres is dan ook wel 5 jaar verder in zijn ontwikkeling. Persoonlijk had ik dan liever Bergwijn gezien, maar die was duidelijk te duur en had zelf geen zin in een terugkeer naar Nederland.
 
mitchajax020
 
6
24 augustus 2021 om 07:36
Nu we ruim in onze aanvallers zitten, is het niet handig ons te richten op een creatieve middenvelder of een verdediger. Ook zou Gorter er voor mij in mogen want Steek is toch wel erg traag hoor want die goal tegen Twente was gewoon houdbaar en dook als een opa naar de hoek
 
enes020_
 
2
24 augustus 2021 om 10:20
Eriksen???
 
Soccerfan_1
 
1
24 augustus 2021 om 10:56
Iets met Klaassen en Kudus en Tadic en Berghuis die daar kunnen spelen? Die plek is niemand nodig. En Gorter mag er van mij ook wel in hoor maar Steek zn zicht werd geblokkeerd toen hij schoot. Elke keeper reageert dan te laat. Maar Pasveer zou ik ook eerder dan steek kiezen op dit moment.
 
mitchajax020
 
1
24 augustus 2021 om 11:23
Eriksen lijkt mij onbetaalbaar voor ajax
 
mitchajax020
 
0
24 augustus 2021 om 11:25
Soccerfan_1 ik vindt Steek wel goed in zijn passes maar zijn reactie snelheid is toch wel ver achteruit gegaan hoor en ja Gorter mag er van mij in, dat is iets wat ten hag nog niet gaat doen
 
wolterx
 
1
24 augustus 2021 om 12:16
Eriksen lijkt jammer genoeg geen optie om meer politieke/juridische redenen, schijnt.
 
 
0
24 augustus 2021 om 13:00
Eriksen is beter dan alle bovengenoemde namen, als hij zou willen moet je dat altijd doen. Zo’n speler hoort helemaal niet in de eredivisie thuis eigenlijk.
 
Heuvel 1974
 
0
24 augustus 2021 om 14:07
Ik denk dat dat dichterbij is dan je denkt. Er moet een rede zijn dat Gorter op de bank zat Zondag. En dus niet soeelde met Jong Ajax tegen FC Den Bosch en daardoor een keeper van net 17 laat debuteren bij jong. Ik denk gewoon dat het een signaal is dat hij er aan zit te komen. Speelde voeig seizoen zeer belangrijke rol in se promotie GEA en was zeer sterk in de eerste 2 wedstrijden bij jong. Dus ik sluit het niet uit dat Gorter er binnenkort zal staan.
 
FlamengoBrasil
 
2
24 augustus 2021 om 07:54
Tja over nieuwe spelers niks dan goeds he. Zou raar zijn om te zeggen dat die er niks van kan. Gewoon de tijd geven en dan gaan we het vanzelf zien. Laat zo’n jonge jongen eerst even wennen aan nieuwe club en nieuwe land.
 
peetah
 
11
24 augustus 2021 om 08:02
Een soort Dennis rommedahl, Snel op de 100 meter maar weet niet wat 'ie met de bal moet doen
 
Miccoli
 
0
24 augustus 2021 om 22:57
Mwah, zo zou ik hem niet omschrijven. Het enige wat zij overeenkomen is dat ze snel waren. Rommedahl was echt een klassieke buitenspeler. Buitenom gaan en dan de bal de 16 in knallen. Daramy lijkt meer een moderne vleugelspeler. Hij loopt veel naar binnen en de 16 in om zelf te schieten. Er komen weinig voorzetten van zijn kant.
 
madoka70
 
4
24 augustus 2021 om 08:13
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze bij Ajax ook zien dat ze met Haller geen potten gaan breken. Tadic niet in de spits zetten is zonde van het geld dat je aan Daramy hebt besteed.
 
schijntrap
 
2
24 augustus 2021 om 09:59
Is Haller op de bank zetten niet zonde van het geld dan?
 
madoka70
 
0
24 augustus 2021 om 12:12
Niet als je daardoor de poulefase CL overleeft en kampioen wordt.
 
misseva88
 
2
24 augustus 2021 om 10:33
Zoals velen ken ik deze jongen ook totaal niet en op basis van wat Youtube filmpjes snap ik wel dat Sulemana de eerste keus was boven deze Daramy. Het oogt alsof deze jongen de bal net niet altijd lekker onder controle heeft, het oogt net wat te houterig, waar het bij Sulemana wat soepeler oogt. Ik moet zeggen dat ik niet direct verkocht ben en er is natuurlijk een reden dat hij niet bovenaan het lijstje stond bij Ajax en niet een half jaar met deze jongen bezig zijn geweest. Ik laat me graag verrassen en nieuwe aankopen verdienen doorgaans het voordeel van de twijfel, maar ik heb geen blind vertrouwen dat deze jongen Ajax echt verder gaat helpen.
 
AjaxxxLove
 
5
24 augustus 2021 om 10:58
Ik was na de beelden van Antony ook niet verkocht. Vond het een enorme one trick pony die veel trucjes combineerde met bijzonder weinig rendement. Zelfde geldt voor Neres. Daarnaast geven YouTube filmpjes sowieso een enorm vertekend beeld van de werkelijkheid. Toch vertrouw ik Olsens oordeel altijd blind, en kijk daarom erg uit om hem te zien.
 
Soccerfan_1
 
0
24 augustus 2021 om 10:48
Jammer dat we hem dan pas op zn vroegst over 2 weken in actie kunnen zien. Dit weekend gaat het natuurlijk niet gebeuren en daarna interlandweek. Ben wel benieuwd.
 
VoetbalHumor
 
0
24 augustus 2021 om 10:57
Ben benieuwd, heb wat zitten googelen en filmpjes bekijken op Youtube en hij is inderdaad behoorlijk snel en kan met beide voeten goed overweg. Ik vindt zijn schot alleen niet genoeg kracht hebben, maargoed dat kan nog ontwikkeld worden
 
madoka70
 
1
24 augustus 2021 om 12:12
Ik hoop niet dat we een kopie van Vinicius in huis hebben gehaald
 
VoetbalHumor
 
0
24 augustus 2021 om 14:14
Tja het is afwachten, hij is 19 jaar dus kan zich nog genoeg ontwikkelen.
 
FiveO
 
2
24 augustus 2021 om 11:03
Ik ben totaal niet bekent met deze speler dus ik ben erg benieuwd. Verder zit Ajax nu ruim in de aanvallers dus ook daar ben ik benieuwd of Neres alsnog weggaat. Persoonlijk hoeft het van mij niet. Ajax kan in de aanval nu vaak rouleren wat na mijn mening erg belangrijk is vanwege het aantal wedstrijden die ze moeten spelen.
 
 
0
24 augustus 2021 om 16:07
Ik denk dat Ajax Neres graag wil verkopen (het liefst voor 40 miljoen aan een chinese club), het is alleen de vraag in hoeverre er echt interesse er voor hem is. Hij heeft toch al langere niet of nauwelijks wedstrijden gespeeld, en wat hij speelde was van een beperkt niveau. Hij maakte ajax niet echt sterker in de minuten dat hij mee deed.
 
FiveO
 
0
24 augustus 2021 om 16:50
Ik denk ook dat de interesse in Neres erg weinig is en daarom zie ik Ajax Neres ook gewoon houden. Wellicht dat hij dit seizoen weer in vorm kan komen en dat er dan wel weer clubs voor hem komen. Sowieso kun je Neres na mijn mening er prima bij hebben voor de rotatie.
 
 
4
24 augustus 2021 om 11:20
Die 2 filmpjes bij dit artikel zijn wel weinig spectaculair. 1 keer balverlies en een tackle en 1 publiekswissel. Dat zijn ook meteen alle beelden die ik ooit van deze jongen heb gezien, dus ik ben benieuwd.
 
HenkSpaan
 
1
24 augustus 2021 om 11:39
Ja op YT beelden ziet het er veelbelovend uit, maar ik weet nog dat we op basis van YT beelden Marin ook helemaal de hemel inprezen (ikzelf ook). Daarom heb ik geleerd om eerst even de kat uit de boom te bekijken de komende maanden.
 
 
0
24 augustus 2021 om 16:10
Los van de kwaliteiten van een speler gaat het om zoveel factoren. Pas je in het systeem, kun je aanhaken bij een hoger tempo, hoeveel kansen krijg je als het even niet goed gaat. Bij dit soort spelers blijft het altijd lastig. Alleen in het bovenstaande artikel staan al zo veel tegenstrijdig heden. Hij zou aan de buitenkant spelen, maar ze spelen geen 4-3-3. Wat spelen ze dan wel.
 
KevvaVanVeen
 
1
24 augustus 2021 om 17:02
Dan lijkt me wel dat Neres al in ver stadium is om verkocht te worden. Want het slaat nergens op om 3 voorhoedes te kunnen opstellen waarbij elke speler eigenlijk zou moeten spelen.
 
iamUnited1967
 
0
25 augustus 2021 om 08:00
enkel gekocht om door te verkopen Ajax is gewoon een handelshuis geworden de laatste jaren zoveel is duidelijk gewoon teren op de naam
 
rens070
 
0
25 augustus 2021 om 08:49
Als ajax zijnde had ik verder en groter gekeken, ik had voor camavinga of en moriba gegaan, kunnen voor een relatief laag bedrag worden gekocht alleen de concurentie is wel groot. Maar ajax is groot genoeg om de concuretie aan te gaan.
 
Dilima1966
 
1
25 augustus 2021 om 11:05
Rens..Je noemt spelers die jaar salaris vraag van 7 miljoen. En trouwens Mohamed Daramy  kan op alle aanvaller positie voetballen.
 
messino
 
0
25 augustus 2021 om 09:03
Blijft een gok, dit soort transfers. Ik heb bijzonder weinig van deze jongen gezien. De statistieken zijn redelijk. Bovendien moet er toch flinke scouting aan vooraf zijn gegaan. Het maakt mij in ieder geval wel benieuwd.
 
Dilima1966
 
0
25 augustus 2021 om 11:57
Zoals ik begrepen heb is die gescout door John steen olsen, die verleden ook zlatan eriksen heeft gedaan voor ajax
 
messino
 
0
25 augustus 2021 om 12:34
Dat klopt hoor, staat ook in het artikel en las het ook al elders op een Ajax-forum. Maar waar ik altijd een beetje huiverig voor ben is dat er jongens op het lijstje van Ajax stonden die de voorkeur genoten. Hoe diepgravend is de scouting van deze jongen dan geweest. John Steen Olsen heeft hele aardige voetballers naar Ajax gebracht maar ook een hele rits aan spelers gescout die het bij Ajax niet hebben kunnen maken.
 
Dilima1966
 
0
25 augustus 2021 om 14:28
Ajax zal wel niet over een nacht ijs gegaan zijn, die zal hem wel een tijdje al gevolg hebben. Ik denk zelf dat Daramy wel bij ajax past, hij kan in de hele voor hoede aanvallers linie spelen.
 
DennisVanNamen
 
0
26 augustus 2021 om 01:32
Waarom blijven kopen? Zoals aangegeven in in het artikel,meer dan genoeg goede aanvallers
 
Michael1
 
0
26 augustus 2021 om 05:17
De Deense club heeft het slim gespeeld door de maximale hoofdprijs te vragen voor een talent die zich nog moet bewijzen. Ze weten dat Ajax geld op de rekening heeft. Zulke talenten kun je normaal gesproken ook wel voor 6-8 miljoen kopen. Maar aan andere kant is het ook wel begrijpelijk dat Overmars besluit om extra te betalen, zodat Ajax niet ook dit talent misloopt. Hopelijk wordt dit niet ook een miskoop, zoals die Hassan Bande.
 
XaviFCB
 
0
26 augustus 2021 om 10:09
Dit lijkt me een prima speler, al vraag ik me af wat Ajax met zoveel buitenspelers moet, tenzij er éã©n of twee vertrekken.