'Ajax en PSV grijpen definitief mis met deal van minimaal tien miljoen'
Donderdag, 5 december 2019 om 13:55

PSV en Ajax grijpen naast Strahinja Pavlovic, zo verzekert het Servische Mozzart Sport donderdag. De twee Nederlandse topclubs hebben het voorzien op de achttienjarige verdediger van Partizan Belgrado, maar naar verluidt gaat de stopper niet naar de Eredivisie verkassen. Volgens Mozzart Sport is het talent hard op weg naar AS Monaco.

Volgens de laatste berichten heeft Monaco al een deal van tien miljoen euro plus bonussen afgesproken met Partizan. Pavlovic zou deze januari al de overstap naar de Monegasken maken. Oleg Petrov, vice-president van de club uit de Ligue 1, wilde eerder in gesprek met RMC Sport weinig kwijt over de belangstelling in de jongeling.

Transferstrijd om Strahinja Pavlovic gaat veel verder dan Ajax en PSV

Lees hier ons eerdere verhaal over Strahinja Pavlovic.Lees artikel

"Ik zal hier nu geen uitspraken over doen. Maar ja, hij is een speler die zich ontwikkelt, die ervaring opdoet en die in de gaten wordt gehouden door veel clubs. Monaco hoort ook bij die clubs", aldus de sportbestuurder. Naast PSV en Ajax werden ook onder meer Olympique Marseille, Lazio en Celtic in verband gebracht met Pavlovic.

Mozzart Sport meldt nu dat Monaco de jongeling heeft ingelijfd. Naar verluidt krijgt Partizan twee miljoen euro als Pavlovic in 2020 25 wedstrijden heeft gespeeld voor Monaco. Als de club zich tussen nu en 2024 kwalificeert voor de Champions League, krijgt Partizan nog eens een miljoen euro. Daarnaast zou de Servische club een doorverkooppercentage van tien procent hebben bedongen.

Meer nieuws
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Yelle
 
17
5 december 2019 om 14:15
Elke keer dat ik weer iets lees over een talentvolle verdediger van rond de 10 miljoen die schijnbaar weer niet naar PSV kwam word ik weer boos op John de Jong. Leuk dat er weer allemaal talenten op de scoutsradar staan die wel of niet komen, maar als Johnnie nou gewoon een miljoen meer had afgetikt voor Lyanco voorafgaand aan het seizoen, hij was verdorie al geland op het vliegveld als ik de berichten mag geloven, waren we gewoon van al het gezeik afgeweest. Nu wordt er de hele tijd naast het net gevist en zijn we vanwege de sportieve crisis genoodzaakt om in de winterstop alsnog met een sloot geld over de brug te komen. Als er überhaupt iemand te vinden is die een directe versterking is en ook daadwerkelijk wil komen.
 
Jeroen-AMF
 
12
5 december 2019 om 14:23
Dus jij wil zeggen dat de verdediger die voor 10 miljoen hebben gekocht een succes is?
 
Yelle
 
2
5 december 2019 om 14:42
Je hebt natuurlijk nooit zekerheid of het een succes wordt of niet. Daar gaat het me ook helemaal niet om. Waar het wel om gaat is dat er nu alsnog een verdediger moet worden aangetrokken voor een soortgelijke prijs, dat wordt er waarschijnlijk eentje die nog minder heeft laten zien. Dan had je dus beter Lyanco kunnen halen.
 
Jeroen-AMF
 
5
5 december 2019 om 14:47
De prijs is toch niet relevant. Bij Ajax zie je dat aankopen Marin en Alvarez minder goed uitpakken (tot nu toe) dan aankopen Tagliafico en Martinez.
 
Yelle
 
2
5 december 2019 om 15:00
Ik zeg toch letterlijk in mijn reactie dat ik boos word op de Jong als er weer eens een talentvolle verdediger van rond de 10 miljoen wordt genoemd? Dat is nou eenmaal wat er gebeurd, schijnbaar zijn de spelers die uit het scoutingsapparaat rollen allemaal rond die prijs. Dat er eventueel goedkopere alternatieven op de markt zijn is een heel ander verhaal en niet wat ik probeerde aan te stippen.
 
xstream
 
1
5 december 2019 om 17:52
Mja, zo kun je dan wel door blijven emmeren. Als die Lyanco niks was geworden dan was je weer boos geweest omdat ze niet voor Baumgartl hadden gekozen. Bovendien zal het voor die 10 miljoen niet gelukt zijn en lijkt het er vooral op dat Pavlovic zelf voor Monaco kiest. Ajax heeft ook geld zat, dus als ze 'm voor 11 miljoen wel gehad hadden, dan hadden ze dat vast wel gedaan. Dit al allemaal achteraf geleuter zonder inhoud, want het kent de details niet. En wat de media ervan maakt is ook niet altijd de waarheid.
 
siepie
 
25
5 december 2019 om 14:26
En nu heb je baumgartel voor 10 miljoen rondlopen.. daar waren de meeste ook enthousiast over toen hij kwam. Wie weet was het met lyanco net zo
 
Dejan
 
26
5 december 2019 om 14:30
Heb je die Lyanco wel eens in actie gezien? Ik vraag me dat echt af. Ik heb het idee dat onder veel Psv'ers het beeld heerst dat dit de verlosser zou zijn geweest, wat helemaal nergens op gebaseerd is. Bovendien sukkelt Lyanco dit hele seizoen al met blessures, ligt er momenteel weer voor een paar weken uit.
 
Larzjahh
 
4
5 december 2019 om 14:41
@Jeroen-AMF @Siepie @Dejan Het hele punt van Yelle is helemaal niet beweren dat Lyanco het wel goed zou hebben gedaan. Hij zegt dat hij gewoon klaar is dat PSV wel vaker achter en net vist met talenten in deze categorie, terwijl dit voorkomen had kunnen worden door gewoon één miljoen bij te leggen.
 
Yelle
 
1
5 december 2019 om 14:44
Exact! We gaan nu net zoveel, of nog meer, geld betalen voor een verdediger die waarschijnlijk nog minder heeft laten zien. Dan was de eventuele aankoop van Lyanco een investering met meer zekerheid.
 
Dejan
 
5
5 december 2019 om 15:01
Lyanco heeft amper 50 duels in het profvoetbal achter zijn naam. Dus in hoeverre bied dat zekerheid? Ter vergelijking: Baumgartl heeft er meer dan 150. Lyanco heeft in principe dus amper nog wat bewezen en ook hij zou voor PSV een grote gok zijn die maar zo verkeerd kan uitpakken.
 
cuco10
 
0
5 december 2019 om 15:47
Daarnaast had lyanco na verluid 20 miljoen moeten kosten dus compleet niet haalbaar.
 
Yelle
 
1
5 december 2019 om 16:27
Nou loop je baumgartl met Lyanco te vergelijken. Hoewel het waarschijnlijk inderdaad zo is dat baumgartl niet was aangetrokken als Lyanco dat wel was, is dat niet de situatie waar ik het over heb. Ik heb het over de huidige situatie, waar schijnbaar een nieuwe verdediger moet worden aangetrokken voor een hoop geld, terwijl die Lyanco niet werd aangetrokken. Anders gezegd: als van de zomer Lyanco ipv baumgartl was aangetrokken hadden we nou waarschijnlijk ook het probleem gehad dat ‘ze’ er nog een verdediger bij wilden. John de Jong heeft afgelopen zomer gewoon geen enkele blijk gegeven van een goede blik op de langere termijn, het niet halen van Lyanco is daar een van de duidelijkste voorbeelden van.
 
Yelle
 
0
5 december 2019 om 16:31
@cuco10 lyanco’s transfer schijnt al rond te zijn geweest tot hij, nadat hij geland was, toch wat meer moest kosten. Schijnbaar achtte John de Jong dat een te groot financieel risico omdat Lozano nog niet was verkocht. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar staat wel vast dat dat een inschattingsfout was.
 
WouterSL
 
2
5 december 2019 om 15:18
Ome Toon wil dat PSV tot de beste 32 clubs van Europa gaat behoren. Benieuwd hoe ze dat willen gaan doen. Als het zo doorgaat valt PSV straks overal buiten. De resultaten in Europa zijn de afgelopen 5 jaren dramatisch. Daar wordt naar gekeken. Bizar dat PSV zo een afwachtende houding heeft. Er zal op korte termijn echt wat moeten gebeuren. Het lijkt wel alsof ze wachten tot het helemaal mis is. En dat alles om de club iconen te beschermen. Straks weer geen CL. PSV gaat echt kapot door Gerbrandy, MVB en JDJ. Zonde het was ooit een mooie club.
 
MrKrillin
 
1
5 december 2019 om 15:32
@woutersl las laatst dat volgend seizoen PSV sowieso een grote val maakt op de Europse lijst. Gaan ergens naar top 80 vlakbij Feyenoord omdat de succesvolle jaar in de CL wegvalt. Sindsdien alleen maar magere jaren, dus kan best aantal jaren duren voordat ze weer richting top 32 gaan
 
Jeroen-AMF
 
0
5 december 2019 om 14:22
Het zijn toch wel vaak dezelfde teams waar ze mee concurreren. AS Roma, Monaco, Everton en Leverkusen zie je vaak voorbij komen. Geen schande om het af en toe af te leggen bij het binnenhalen.
 
buitenspelval
 
14
5 december 2019 om 14:56
Toch vraag ik me af of Ajax wel in de markt was voor deze Strahinja Pavlovic. “Hij is afgelopen zomer voor een bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro aangeboden, maar toen niet goed genoeg bevonden.", aldus Ajax-watcher Mike Verweij vorige week. En nu wordt Ajax ineens weer genoemd als geïnteresseerde partij.
 
Joddit
 
1
5 december 2019 om 15:09
Tsja, de ene watcher zegt dit, de andere dat. Wie weet wat er precies aan de hand is? Misschien moeten we minder op al die berichten letten.
 
SPettersson
 
1
5 december 2019 om 15:13
Buitenspelval, ik denk dat Ajax heb mogelijk wel eens gescout heeft, maar dat van interesse inderdaad geen sprake is. Schuurs ontwikkelt zich meer dan prima, Blind zal blijven en daarnaast doet Botman het gewoon prima bij Heerenveen. Waarom zou je dan 10 miljoen gaan uitgeven terwijl je ook nog Alvarez hebt rondlopen. Nu de opening van de transfermarkt weer dichterbij komt, krijgen we helaas weer vaker van dit soort berichten die een laag waarheidsgehalte zullen hebben. Ik heb vertrouwen in Marc. Als er uberhaupt een speler zal worden aangetrokken, dan zal dit een buitenaanvaller zijn omdat de spoeling daar momenteel dun is. Verder verwacht ik komende periode helemaal niets.
 
buitenspelval
 
1
5 december 2019 om 16:00
@Joddit, Mike Verweij is over het algemeen redelijk goed ingelicht over dit soort zaken. De ene watcher is de andere natuurlijk niet, maar Verweij zit er dicht bovenop bij Ajax.
 
buitenspelval
 
0
5 december 2019 om 16:10
@SPettersson, Verweij memoreerde er ook aan, dat het wel een speler is die bij Ajax op de lijstjes staan, maar dat geldt naar ik aanneem ook een flinke groep talentvolle spelers. Zoals je al zegt, koop je pas spelers als er gaten in de selectie of in de aanwas vallen. Qua talent achter Blind en Veltman zitten Schuurs, Botman, Alvarez, Pierie en ook Kemper zou zich nog door kunnen ontwikkelen. Dat lijkt me inderdaad voorlopig afdoende. Ach, Ajax in de kop van artikel noemen levert altijd wel de nodige extra clicks op. En zaakwaarnemers en verkopende clubs zijn ook nooit te beroerd om hun klantjes in de media te lanceren. Het is ook allemaal wel begrijpelijk,
 
Sirius
 
0
5 december 2019 om 16:13
Bovendien heeft Ajax met Blind, Veltman, Schuurs, Alvarez en Martinez al 5 spelers die centraal achterin kunnen spelen. Dan heb je nog wat talenten die ze altijd wel hebben lopen in de opleiding.
 
FR-RKC
 
1
5 december 2019 om 14:40
Ik denk dat Psv zich beter kan gaan focussen op het vinden van een stukje routine en ervaring. Op het middenveld heb je twee jonkies lopen en een Hendrikx, waarvan je van de eerste twee niet kan verwachten dat ze opstaan als het moeilijk wordt en de laatste het moeilijk genoeg heeft met zichzelf. Achterin geldt hetzelfde voor Viergever. Een Luuk de Jong was niet geliefd bij velen maar die stapte wel elke wedstrijd het veld op met een mentaliteit van: "wij gaan niet verliezen vandaag". Hetzelfde gold voor een Moreno of Guardado. Wanneer je dit soort spelers haalt dan weet ik ook zeker dat je prima met een Sadilek op lb kan spelen en dat Ihatarren ook kan excelleren. Als je 25 miljoen uitgeeft aan Bruma en Baumgartl dan moet het financieel ook haalbaar zijn om een speler met ervaring te halen.
 
Sirius
 
0
5 december 2019 om 16:11
Dat klopt, maar de scouting (of in ieder geval het aankoopbeleid) van PSV lijkt momenteel nou niet bepaald naar behoren te werken. Het probleem is niet dat ze geen geroutineerde spelers halen, maar dat ze uberhaupt de verkeerde spelers halen. Afellay kan nog steeds geen 90 minuten spelen, Gutierrez lijkt gewoon niet zo goed te zijn en spelers als Thomas, Sadilek, Doan onstijgen de subtop van de Eredivisie niet. PSV heeft zo'n 37 miljoen euro geinvesteerd in spelers die de bank warmhouden in de afgelopen 2 transferzomers en nog meer als je de spelers erbij haalt die nauwelijks tot niets toevoegen aan het niveau. Dat is wanbeleid van de bovenste plank.
 
Q-psv
 
1
5 december 2019 om 22:14
Volledig mee eens. Een speler met ervaring en absolute winnaarsmentaliteit hebben we nodig, talenten hebben we op dit moment genoeg
 
Doordebenen
 
1
5 december 2019 om 15:01
Mooi zo! Botman ontwikkelt zich goed bij Heerenveen en er loopt vast nog wel een leuke speler in de eigen jeugd. Totaal onnodig om deze jongen te halen.
 
OverloadOfRed
 
2
5 december 2019 om 15:48
Moet toch altijd wel even gniffelen wanneer een speler niet naar Ajax wil. Puur door het beeld dat wordt geschetst door een aantal ajacieden die het moeilijk kunnen voorstellen dat iemand een andere club leuker vind.
 
LawPl
 
11
5 december 2019 om 15:59
Best wel triest dan dat je daar je plezier uit haalt. Want 1. Ajax heeft deze speler niet eens nodig 2. Ajax heeft Blind en Botman al 3. Er zijn genoeg goede spelers die wel naar Ajax willen 4. Ajax hoeft niet iedere goede speler te hebben
 
Sirius
 
2
5 december 2019 om 16:04
Sinds wanneer is Botman ineens een groot talent? Omdat hij het nu leuk doet bij Heerenveen? Kik Pierie deed dat ook op een jongere leeftijd en die heeft al moeite om de bank van Ajax te halen. Verder ben ik het overigens wel met je eens. Ajax heeft genoeg spelers die centraal achterin kunnen spelen (blind, Veltman, Alvarez, Martinez en Schuurs) en er zijn inderdaad genoeg spelers die wel naar Ajax willen.
 
Miccoli
 
0
5 december 2019 om 16:11
Ik snap mensen ook niet als het gaat om Botman. Hij was een grijze muis toen hij nog bij Jong Ajax speelden en heeft in mijn ogen niet het talent om het niveau van een Blind te halen bijvoorbeeld. Leuk dat hij het nu goed doet met Heerenveen, maar ik vind het persoonlijk nog een heel beperkte speler. Dan zie ik liever spelers zoals Schuurs en Alvarez.
 
OverloadOfRed
 
0
5 december 2019 om 17:41
En je schiet meteen in de verdediging.. blijkbaar toch een kern van waarheid
 
Kyle66
 
8
5 december 2019 om 16:03
Ik moet juist gniffelen als mensen moeiteloos iets geloven wat een medium opschrijft zonder dat Ajax dat bevestigt.
 
Master D
 
2
5 december 2019 om 16:05
Ga jij lekker gniffelen met de gedachte dat een speler Ajax heeft afgewezen omdat hij Monaco leuker vond. Dit terwijl we niet eens weten of Ajax uberhaubt een bod heeft uitgebracht en dus een daadwerkelijke keuzemogelijkheid voor deze speler was. Ik kan mij overigens prima voorstellen als spelers niet voor Ajax kiezen, maar of dat in dit geval ook zo is, dat weten we niet.
 
Ewoud
 
4
5 december 2019 om 16:10
Als je iedere keer moet gniffelen als een speler die aan Ajax gelinkt is niet naar Ajax komt heb je in elk geval een hoop lol in het leven, dus dat moedig ik alleen maar aan. Als elke speler die aan Ajax werd gelinkt ook daadwerkelijk kwam hadden ze nu een selectie van een man of 180 in Amsterdam.
 
Sirius
 
1
5 december 2019 om 16:01
Het blijft toch merkwaardig, dat AS Monaco. Ze hebben handenvol met geld verdiend door de verkoop van misschien wel hun meest talentvolle selectie ooit en kopen vervolgens alleen maar talenten die daar maar niet weten te aarden. Leuk hoor, talent opleiden voor andere clubs, maar uiteindelijk zul je toch wat moeten presteren als club. Met alleen jonge talenten redt je het niet en momenteel krijgen ze het niet eens voor elkaar om in de top 10 van de Ligue 1 te komen. Dat is toch wel heel erg matig.