Ajax erkent aansprakelijkheid in situatie van Abdelhak Nouri
Maandag, 25 juni 2018 om 18:36

Ajax erkent de volledige aansprakelijkheid omtrent de situatie van Abdelhak Nouri. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar maandagavond bekendgemaakt tijdens een ingelaste persconferentie. Namens de club heeft Van der Sar, zichtbaar aangeslagen tijdens het persmoment, zijn 'diepe verontschuldigingen' aangeboden aan de familie Nouri. "Ik heb de familie Nouri vanmiddag gesproken in het ziekenhuis en onze verontschuldigingen aangeboden voor het feit dat we pas zo laat ons nieuwe standpunt hebben ingenomen."

Eerder deze maand werd bekend dat de familie Nouri naar de arbitragecommissie van de KNVB wilde stappen omdat volgens hen Ajax verantwoordelijk zou zijn voor de huidige situatie van de Ajacied. De aanwezige doktoren zouden niet goed gehandeld hebben op het veld nadat Nouri in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar was gezakt. Ajax erkende de aansprakelijkheid niet, maar Van der Sar meldde maandag dat op basis van nieuwe inzichten de club tot nieuwe conclusies is gekomen.

"Als club hebben wij ons bij het analyseren van de behandeling op het veld in eerste instantie gebaseerd op de informatie die wij van onze eigen mensen kregen, maar ook op de televisiebeelden en andere medische gegevens. Een externe medisch adviseur, die zich heeft laten bijstaan door een intensive care arts, heeft alle beschikbare informatie van dat moment voor ons beoordeeld en een professionele second opinion gegeven", begon Van der Sar de verklaring van Ajax.

"Op een gegeven moment was de situatie deze: nadat alle beschikbare informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn medische en juridische adviseurs, zijn deze tot de conclusie gekomen dat de behandeling op het veld adequaat was en dat op grond van die conclusie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen. Dit oordeel is ook op de televisiebeelden gebaseerd en op het uitlezen van de hartslagmeter die Abdelhak om had", ging hij verder. "Door de behandelaars op het veld is een hartslag geconstateerd en dit is achteraf bevestigd door de resultaten van de hartslagmeter. Op basis van die informatie en externe opinie hebben wij als club dan ook het standpunt ingenomen dat er geen reden was om te veronderstellen dat niet goed gehandeld is op het veld."

"Het verzoekschrift dat de familie Nouri bij de KNVB indiende bevatte voor ons nieuwe informatie was dan ook een belangrijke aanleiding om andere experts om een third opinion te vragen", aldus Van der Sar. "Wij zijn namelijk gaan twijfelen aan de conclusies van onze adviseurs. En wij wilden uiteraard honderd procent zeker weten dat ons standpunt juist was. Er rezen dus vragen over de informatie die ten grondslag lag aan de eerdere medische adviezen en het op basis daarvan ingenomen standpunt. Dit moest nader onderzocht worden. In het belang van Abdelhak en zijn familie. En van de overige spelers, medewerkers en supporters van Ajax."

Ajax besloot de nieuw beschikbaar gekomen informatie te laten beoordelen door cardiologen. Zij kwamen tot de volgende conclusies:

1. Men was onvoldoende gericht op het meten van de hartslag, de circulatie en een eventuele reanimatie, en had lange tijd focus op het vrijmaken van de ademweg van Abdelhak.

2. De aanwezige defibrillator had eerder ingezet moeten worden om zodoende een beter beeld van de situatie te krijgen.

3. De behandelaars hadden, na het vrijmaken van de ademweg een moment van reflectie moeten inlassen omdat de situatie niet verbeterde.

Ajax heeft de selectie maandagmiddag over de nieuwe situatie geïnformeerd. "Lange tijd waren wij als directie, maar ook onze medische staf, ervan overtuigd dat Abdelhak de best mogelijke zorg kreeg op het veld. Als daar dan door toonaangevende cardiologen, na grondige bestudering van de omstandigheden, anders tegenaan wordt gekeken, komt dat hard aan. Ook al hebben wij zelf op deze third opinion aangedrongen", benadrukt Van der Sar.

Ajax gaat opnieuw in overleg met de familie Nouri. De club gaat doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die Ajax draagt. "Wij willen dit op een goede manier oplossen en daar is alles nu op gericht. De inzet van de arbitragezaak was of we op het veld adequaat hebben gehandeld. Dat is dus niet zo en daarvoor nemen wij uiteraard de aansprakelijkheid op ons. Wij hebben eerder ook aan de familie beloofd dat wanneer blijkt dat wij fout zitten, wij de verantwoordelijkheid gaan nemen. Tot welke regeling dit precies gaat leiden is iets wat we nu eerst met de familie gaan bespreken."

Lees hier de volledige verklaring van Ajax.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
7
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (285)

 
i got this
 
12
25 juni 2018 om 18:39
Wat gaat dit betekenen financieel voor de familie?
 
PSVer4ever
 
218
25 juni 2018 om 18:42
Het belangrijkste inderdaad...
 
Weiss85
 
12
25 juni 2018 om 18:48
Oei oei oei dit zal ze lang blijfen achter vlogen
 
Constant kante
 
53
25 juni 2018 om 18:48
Psver4ever Ik heb Ajax hier behoorlijk bekritiseerd omdat ze weigerden hun aansprakelijkheid, als werkgever, te erkennen, maar nadat Van der Sar zo ruiterlijk en empatisch dat nu wã©l heeft gedaan ben ik de eerste om dit toe te juichen! Chapeau Ajax! Chapeau Edwin! En ja, dit betekent ook dat de kans op een hoge schadevergoeding voor de familie van Nouri groter is geworden. Maar dat wordt nu nog een juridische strijd met de verzekeraar van Ajax. En die afwikkeling met de familie Nouri die kan nu, wat Ajax betreft, eindelijk gaan beginnen. Dat is een goede zaak.
 
mentalist
 
32
25 juni 2018 om 18:49
PSVer4ever, natuurlijk niet. Maar dit is natuurlijk wel gewoon een keiharde geldkwestie vanuit de familie.
 
wwesleyy
 
15
25 juni 2018 om 18:49
Ik ben het niet vaak eens met een psver. Maar I got this ben je serieus .... we weten iedegeval als er iets in jou familie gebeurd dat jij maar aan 2 denkt dat is hoeveel geld kan ik krijgen ..
 
34Nieuw-West
 
46
25 juni 2018 om 18:50
De familie heeft nu waar ze opzoek waren. Dat was geen geld, maar dat Appie gered had kunnen worden.
 
maurootje
 
36
25 juni 2018 om 18:50
Dat vind ik nog wel het schrijnendste van alles. Dit alles is gan leven doordat de familie centjes wil zien. Want ajax heeft natuurlijk al vanaf dag 1 haar medeleven en spijt betuigd.
 
i got this
 
8
25 juni 2018 om 18:54
Nou nee ik vroeg mij gewoon af of de familie nouri nou financieel iets terug zal zien aangezien ajax zich aansprakelijk stelt in deze zaak, dus even kalm aan a.u.b. met jou rare aannames @wwesley
 
koenwd
 
14
25 juni 2018 om 19:00
Mentalist, ik had eigenlijk wel verwacht dat jij het sarcasme van PSVer4ever zou snappen. Ik lees er uit dat hij het sarcatisch bedoelt. Tuurlijk speelt geld een grote rol bij de familie maar ik denk ook dat zij gewoon willen dat Ajax publiekelijk hun fouten toe geeft.
 
maurootje
 
12
25 juni 2018 om 19:02
Niks gebrek aan empathie, ben gewoon objectief. Tot nu toe staat er niks bericht dat ajax schuldig is bevonden. Alleen dat ajax iets erkend. En dat doen se vast om hun te helpem en natuurlijk verdere reputatieschade te vermijden. Ik geloof gewoon niet zo dat ajax echt schuldig is geweest. Dit alles is ongelukkig samenloop geweest
 
stelleman
 
20
25 juni 2018 om 19:11
Familie wilde geen centjes zien, familie wilde precies weten wat er gebeurt is.... Dat is belangrijk ook. Zolang er geen duidelijk is en je niet weet of het ook anders had kunnen aflopen wil je dat weten. Niet om een beschuldigende vinger te wijzen maar om het een plekje te geven en het te verwerken...
 
maurootje
 
10
25 juni 2018 om 19:16
@FRtorres Sorry maar iets negatief blijft nog steeds objectief. In dit geval dan. Ook ben ik er niet mee eens dat je empathie MOET tonen. Zoals jij het doet overkomen. Ik geef gewoon mijn mening. Verschrikkelijk wat er is gebeurd, het spelletje is wat smerig geworden
 
origineel
 
32
25 juni 2018 om 19:28
Je slaat hier de plank echt volledig mis maurootje. Heb je weleens ouders van dichtbij meegemaakt die een kind zijn verloren? Of die een kind hebben die een kasplantje is geworden? Ik wel, en ik kan je zeggen dat er geen geld op de wereld is wat ze liever willen dan hun kind weer willen zien spelen, voetballen of whatever. Alsof Ajax simpelweg "sorry onze fout, kan gebeuren" had moeten zeggen en het daarmee klaar had moeten zijn. Die jongen gaat nooit meer voetballen, en nooit meer een heleboel andere dingen. De familie Nouri heeft recht op antwoorden en heeft die nu gelukkig eindelijk gekregen. Ik denk dat een klein beetje meer respect wel op zijn plaats is.
 
Fairplay1
 
0
25 juni 2018 om 19:40
Dat weet je nooit 100% Zeker. Maar dat ze eerder hadden moeten handelen dat sowieso.
 
Scepticus38
 
10
25 juni 2018 om 19:43
@maurootje Je schrijft: "niks gebrek aan empathie, ben gewoon objectief. Tot nu toe staat er niks bericht dat ajax schuldig is bevonden. Alleen dat ajax iets erkend. En dat doen se vast om hun te helpem en natuurlijk verdere reputatieschade te vermijden. Ik geloof gewoon niet zo dat ajax echt schuldig is geweest. Dit alles is ongelukkig samenloop geweest". Er is geen opzet in het spel, maar er zijn fouten gemaakt en dus is de schuldvraag helemaal geen issue. Het gaat om verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Ajax heeft nu wel de aansprakelijkheid aanvaard omdat die door een derde onafhankelijke partij is vastgesteld. Ajax heeft als werkgever niet alleen een zorgplicht jegens Nouri maar ook jegens de medische staf. Dat zijn tenslotte ook werknemers. Het aanvaarden van de aansprakelijkheid heeft uiteraard grote gevolgen voor de medische staf en daarom kon Ajax die niet zomaar op zich nemen zolang die niet door een onafhankelijke partij was vastgesteld. Een loyale werkgever laat zijn werknemers niet vallen als een baksteen als niet voor 100 is vastgesteld dat hen iets te verwijten valt. En maakt daarbij natuurlijk ook geen onderscheid tussen werknemers. Nu dat is vastgesteld, is er een totaal andere situatie ontstaan, waardoor Ajax eindelijk de volledige verantwoording kan aanvaarden en daarnaar kan handelen. Omdat die door een onafhankelijke partij is vastgesteld, kan de club bovendien de kosten verhalen via de aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat echter helemaal niet om geld omdat het hoogste bedrag dat in vergelijkbare zaken in NL ooit aan schadevergoeding is betaald, een paar ton is. En dat was in een zaak waarin sprake was van grove nalatigheid en daar is nu geen sprake van. De artsen hebben ongetwijfeld naar eer en geweten gehandeld, maar fouten gemaakt bij de behandeling. De slachtoffers van de chrome 6 zaak hebben slechts een schadevergoeding van 50.000 Euro aangeboden gekregen. En daar was wel sprake van grove nalatigheid. Ajax heeft de familie Nouri naar verluid aangeboden om zijn contract met 10 jaar te verlengen en dan heb je het over een bedrag van 5 miljoen. Een dergelijk bedrag zal geen enkele Nederlandse rechter de familie Nouri toekennen. Dat weet de familie natuurlijk ook en toch heeft die het aanbod van Ajax geweigerd. Waar duidelijk uit blijkt dat het ook de familie niet om geld te doen is, maar om waarheidsvinding.
 
atleticofc
 
0
25 juni 2018 om 19:47
Mogelijk gered had kunnen worden. Met het eerder inzetten was de kans op herstel groter geweest. Alleen zullen we nooit weten of dat ook daadwerkelijk was gebeurt en hoe hij er dan aan toe zou zijn geweest. Maar verder heb je denk ik wel gelijk. De familie wil vooral weten of er alles aan is gedaan om Appie te redden. Ze zullen er vast alles aan hebben gedaan, maar niet op de juiste manier. Er zijn fouten gemaakt en dat is triest. Maar vergeet niet dat een club veelal artsen in dienst heeft en geen specialisten.
 
Sulejmanii
 
7
25 juni 2018 om 19:49
FRTorres, bespaar je de moeite! Sommigen zullen nooit hun ongelukkige of foute reactie erkennen, of kunnen simpelweg niet relationeel reageren.
 
Nico50
 
1
25 juni 2018 om 19:59
@ScepticusWat jij zegt is niet waar. Een schadeclaim bevat vele elementen waaronder smartengeld en verlies arbeidsvermogen. Dat eerste is in Nederland relatief beperkt. Heel lang is 300.000 gulden(!) het maximale geweest. Maar verlies arbeidsvermogen kan wel in de miljoenen lopen.
 
Rugu
 
6
25 juni 2018 om 20:20
Ga je schamen man. Ajax heeft spijt betuigd maar nooit haar echte verantwoordelijkheid genomen. Waar maak je eruit op dat het de familie puur om het geld ging? Heb je daar bronnen van? Zo nee, dan is het een aanname en maakt jouw reactie nog belachelijker dan deze al is. Stel je voor als ik een van jouw naasten iets aan zou doen. Dan wil je toch ook dat ik voor de rechter wordt veroordeeld, het gaan dan niet eens om de eventuele financieele gevolgen, maar om gerechtigheid. Wat is daar anders aan dan deze situatie? Natuurlijk speelt geld ook een rol, dat zal niemand ontkennen. Dit is in mijn ogen ook niet onlogisch. Dat zou iedereen in deze situatie hetzelfde hebben gedaan, zelfs de almachtige mauro. Dat zegt echter niet dat geld het hoofdmotief is voor het starten van deze zaak.
 
AmrAitgoeya
 
2
25 juni 2018 om 20:57
Terecht. Nouri heeft levenslang zorg nodig. Dus elke cent is welkom om zn leven en die van zn verzorgers/familie te vergemakkelijken.
 
manodedios
 
0
25 juni 2018 om 21:25
Grappig dat iedereen zijn mening links of recht inkleurt. Maar vergeten wordt dat Ajax en de familie steeds op goede voet zijn geweest. De familie was tot het eind van het seizoen betrokken bij allerlei gelegenheden en aanwezig. Het geeft me aan dat de intenties van beiden kanten heel duidelijk waren en de familie begreep dat er een en ander moest worden uitgezocht, wat tijd kost. Jammer dat mensen nu toch de noodzaak voelen om Ajax danwel de familie zwart te maken, volgend mij hebben beiden partijen dit zelf heel anders ervaren en zijn normaal tegen elkaar blijven doen, ondanks de stemmingmakerij in de media.
 
Constant kante
 
1
25 juni 2018 om 21:37
Scepticus Je betoog over de juridische kant klopt deels wel maar deels niet. Het is bijvoorbeeld niet zo dat Ajax 'de kosten kan verhalen' op de verzekeraar. Zo werkt dat niet. Ajax is aansprakelijk, want die hebben ze erkend, maar er moet nog wel worden onderhandeld met de verzekeraar. Want dat onafhankelijke rapport toont alleen aan dat Ajax aansprakelijk is. Maar zegt verder niets over in welke mate. Het zegt verder ook helemala niets over de vraag of er schade is, wat die schade is, hoe hoog die schade is en welke daarvan door Ajax zou moeten worden vergoed. Aansprakelijkheidsrecht is een bijzonder vak apart. Daarin klopt het dat in Nederland zelden grote bedragen worden toegekend aan smartegeld, maar als de schade wel degelijk aantoonbaar hoog is (bijvoorbeeld een student geneeskunde die net was toegelaten tot een chirurgopleiding zou, naar verwachting, in potentie veel meer verdienen dan een MBO student (niks ten nadele...). Dus de schade voor die geneeskunde student is hoger, want die loopt veel meer salaris mis. Hoe de rechter dat beoordeeld in de kwestie Nouri, dat is gissen. Voetbalcarrieres zijn in het algemeen een stuk onzekerder dan carrieres in de geneeskunde) dan kan en zal een rechter wel degelijk miljoenen toewijzen, als dat in potentie het salaris van Nouri had kunnen zijn. Ik zeg niet dat dit zou gebeuren, maar schadetoemeting is een stuk gecompliceerder dan je denkt. En in praktische zin nemen de verzekeraars het nu over. Die gaan nu met de familie van Nouri ondehandelen. Komen die er niet uit, dan zal de familie alsnog naar de rechter moeten, die dan uitspraak doet.
 
Musi26
 
0
25 juni 2018 om 22:48
Even voor de duidelijkheid ajax heeft nourie niets maar ook dan ook niets aangedaan. Ze hebben getracht Nourie te helpen. Dat hierbij fouten zijn gemaakt is iets heel anders. Jouw voorbeeld slaat dus nergens op.
 
Rugu
 
0
26 juni 2018 om 00:18
Dat is de feitelijke situatie ja. Juridisch gezien is Ajax verantwoordelijk. Puur op basis daarvan is het niet anders, dit is ook niet de vraag wie hem wat heeft aangedaan. Dit is geen kwestie wie er schuldig is, dit is de vraag wie er verantwoordelijk is voor de gevolgen. Niemand zegt toch ook dat iemand Nouri iets heeft aangedaan, dat moest er nog eens bijkomen...
 
dd0492
 
0
26 juni 2018 om 09:42
Hou stil aub.. krijg jij ook poen van ze?? dit gaat Alleen om geld.. waarvoor anders? Anders zouden ze nu met een statement komen.. we zijn blij dat Ajax de morele verantwoorlijkheid neemt en zien af van verdere stappen.. nee dit is als muziek in de oren.. of beter gezegd Euros
 
*026*
 
85
25 juni 2018 om 18:49
Schandalig dat deze familie eerst voor graaiers werden uitgemaakt. Zij hadden het gewoon bij het rechte eind dat er niet juist gehandeld is door Ajax. Terecht dat zij de waarheid boven tafel willen hebben. Edit: ze werden in comments op deze site voor graaiers uitgemaakt, niet door Ajax zelf natuurlijk.
 
 
8
25 juni 2018 om 18:52
Door wie werden ze voor graaiers uitgemaakt dan?? Geen enkele keer voorbij zien komen.
 
robert41
 
3
25 juni 2018 om 18:53
026.... wie heeft ze uitgemaakt voor graaiers??? Behalve jij nu
 
maurootje
 
25
25 juni 2018 om 18:54
Het zijn ook "gewoon" graaiers. Erkennen en geld willen zien zijn 2 totaal verschillende dingen. Als ze alleen maar erkenning wilden, zat er geen geldsom aanvast. IK DENK dat dit eerst niet eens bij hun op kwam. Tot dat iemand dacht:" hey, we kunnen flink wat geld zien" en het jammere is, ajax had zonder dit hun echt niet in de kou laten staan, verwacht ik. Jammer dat het zo viesspelletje is geworden
 
*026*
 
46
25 juni 2018 om 18:56
Lees de reacties maar terug toen bekend werd dat de familie een onderzoek wilde naar de schuldvraag van Ajax. Er stonden zat comments die de familie uitmaakten voor geldwolven.
 
oxxis
 
43
25 juni 2018 om 19:01
maurootje, misschien is het handig als je je niet in deze discussie mengt verder met je ongefundeerde uitspraken die kant noch wal raken.
 
maurootje
 
9
25 juni 2018 om 19:06
Gelukkig doe jij het beter Oxxis!
 
Yeisoonnn
 
10
25 juni 2018 om 19:07
@maurootje Maar dat kan je de familie Nouri toch niet kwalijk nemen? Zijn gewoon hardwerkend Nederlanders die hun zoon zijn kwijtgeraakt door zwak handelen van stafleden. Als jij je moeder kwijtraakt na een operatie, ga je toch ook na of alles wel juist is verlopen. Is dit niet het geval, zijn ze verwijtbaar. Hoe anders kunnen we dat tegenwoordig uitdrukken dan in de vorm van geld. Is het enige wat nog iets waard is in deze wereld naast liefde.
 
078Connected
 
2
25 juni 2018 om 20:27
Maurotje, ik weet niet of je Nouri gevolgt heb als Ajacied maar dan zou je weten dat die jongen een hart van goud heeft en altijd zn ouders altijd gecomplimenteerd. Die jongen was hun oogappeltje, hun kind die ze van baby tot nu toe opgevoed hebben. Zou je echt denken dat dit alleen een geldkwestie is of ook gewoon antwoord willen weten hoe en wat er verkeerd is gegaan, idioot. En ook speelt geld ook een belangrijke factor, als je met een kind zit die er zo bij zit ken je geld heel goed gebruiken, omdat medicijnen, speciaal aangepaste materie, etc uit de lucht komt vallen? De familie heeft alle recht op een schadevergoeding aangezien Ajax ook miljoenen aan hem konden verdienen als t allemaal zou gaan als t moest gaan. Maar als de personeel vd club onjuist gehandeld hebben zijn ze gewoon aansprakelijk.
 
SpeedyAFC
 
6
25 juni 2018 om 19:02
Waarschijnlijjk dat ze een hogere schadeloosstelling aangeboden wordt dan de reeds aangeboden 5 miljoen euro (tien jaar doorbetaling loon a 4 ton per jaar plus medisch kosten komende tien jaar).
 
i got this
 
2
25 juni 2018 om 19:17
zeer netjes dan vanuit het kamp van Ajax
 
robert41
 
0
25 juni 2018 om 23:02
Tja.... hoe bepaal je de waarde van een mensenleven....
 
SpeedyAFC
 
0
25 juni 2018 om 23:31
Dat is niet te bepalen echter de rechter in nederland kent over het algemeen weinig schadevergoeding toe voor het verlies van een mensen leven. Raakt iemand invalide, dan is de schadevergoeding veel hoger. Maar uitekeringen die in de miljoenen euros lopen, die zien we zelden in Nederland.
 
London Calling
 
0
26 juni 2018 om 02:30
Ik denk dat de schade vergoeding een stuk hoger uitval dan dat... Als 5 ton per jaar genoeg was geweest dan waren ze er al lang uitgekomen denk ik. Het zou heel goed kunnen dat je een 0 achter dat bedrag moet zetten. Je weet nooit hoe het met een carrière gelopen was, maar als je de gederfde inkomsten gaat berekenen is 5 miljoen aan de lage kant. Als ze aannemelijk kunnen maken dat hij een paar jaar in de PL had kunnen voetballen dan is 50 miljoen geen gek bedrag (10 x jaar salaris van Blind - 8 x jaar salaris van Klaassen). En zelfs als dat niet de maatstaf is, en je bijvoorbeeld Kluivert of El Ghazi pakt a 1.5 mln per jaar dan kom je over een hele carrière al snel op 20 miljoen uit.
 
Nr.11
 
10
25 juni 2018 om 19:04
Een kennis van mij heeft ooit een infarct gehad door een vervelende (maar hij had beide medicijnen wel nodig) combinatie tussen twee verschillende medicijnen. Dit kon worden voorkomen door bloedverdunners te geven Is het ziekenhuis dan ook aansprakelijk?
 
AubaArsenal
 
4
25 juni 2018 om 19:45
Als blijkt dat de combinatie echt de oorzaak is en dit over het algemeen bekend is, gok ik dat de kans zeer groot is ja.
 
Kyle66
 
1
25 juni 2018 om 20:03
Nr.11 ik heb letselschaderecht gedaan en de vraag is niet zo simpel te beantwoorden. Als hij ervan op de hoogte was dat de beide medicijnen niet samen mochten worden ingenomen (bijvoorbeeld als dat in de bijsluiters stond) is er geen aansprakelijkheid van het ziekenhuis. Tenzij hij deze medicijnen in het ziekenhuis heeft gekregen en de behandelend artsen op de hoogte waren van het gebruik van beide medicijnen. Dan kan je ze zeker aansprakelijk stellen. Echter, het wordt lastig om de schade te bepalen. Bij Nouri is dat niet zo moeilijk: de materiële schade (gederfde inkomsten) en de immateriële schade voor zijn familie. Daar staan vaste bedragen voor.
 
Nr.11
 
2
25 juni 2018 om 20:17
We praten er liever niet over, maar het volgende heeft zich voorgedaan. Hij kreeg k*nker Hij moest meerdere (chemo) medicijnen slikken. Door deze combinatie kreeg hij een infarct Het ziekenhuis wist dat dit kon gebeuren. Echter, omdat de kans zo klein was, is dit niet gezegd en zijn er geen bloedverdunners gegeven
 
AubaArsenal
 
1
25 juni 2018 om 21:11
Ik durf er zelf geen advies over te geven omdat het nogal een gevoelige zaak is en ik geen expert ben. Misschien kan je het juridisch loket proberen, dat is geheel gratis en zij kunnen eventueel advies geven.
 
Nr.11
 
0
25 juni 2018 om 22:47
Thanks iedergeval voor het advies. Misschien had je al een vermoeden maar het ging over mijzelf. Het is al een hele tijd geleden maar het heeft mij wel een beperking gegeven voor de rest mijn hele leven. Gelukkig was mijn arst heel meelevend
 
robert41
 
0
25 juni 2018 om 23:05
Mijn vader had precies andersom. Mocht geen bloedverdunners hebben.... kreeg ze toch en overleed bijna aan een slagaderlijke maagbloeding door de verdunner. Ziekenhuis ook verantwoordelijk? Dacht het toch niet. Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt. Kregen die nabestaanden van Air Berlin vlucht vanuit Barcelona geen 75,000euro?
 
SpeedyAFC
 
0
25 juni 2018 om 23:36
@kyle66 Bij Nouri wordt het mijn inziens juist wel heel moeilijk om de materiele schadevergoeding vast te stellen. Ajax had al vijf miljoen euro aangeboden en daar ging de familie niet akkoord mee. Daarnaast is het ook de vraag in hoeverre het nalatig handelen van de arts bijgedrage heeft tot de gederfde inkomsten. Kan een voetballer na zwaar hartfalen zonder aanwijsbare oorzaak nog een mooie voetbalcarriere hebben? Had de arts na twee minuten wel een defiberator aangesloten, wat zou dan nu de conditie van Nouri geweest zijn? Hoeveel procent van het hart zou nu dan nog correct functioneren? Dit zijn echt hele lastige vragen. Ik ken patienten van hartfalen die het overleefd hebben maar die zijn nu vaak heel snel moe. Ze zijn nimmer de oude meer geworden. Als jij letselschade recht hebt gestudeerd, dan zou je je dit toch wel beseffen?
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 09:38
Speedyafc De vragen die jij stelt gaan over een heel ander juridisch deel van het aansprakelijkheidsrecht, namelijk over de vraag of hier (wel) sprake is van een onrechtmatige daad, die ook toerekenbaar is, en moet sprake zijn van schade, een causaal verband tussen schade en daad en er moet sprake zijn van relativiteit. Kyle heeft het vooral over elementen die gaan over de bepaling van de concrete schade zélf. Oftewel, áls sprake is van aansprakelijkheid, hoe hoog is dan de schade en welk deel daarvan, of het geheel, moet Ajax vergoeden? En dat het hele lastige vragen zijn, daarin heb je helemaal gelijk! Dát is ook de reden dat de meeste letselschadeaken, uiteindelijk, gewoon zoals dat hoort geschikt worden met de verzekeraar. Omdat procedures lang duren, onzekere uitkomsten hebben en je niet op voorhand kunt weten hoe de rechter tot bepaling van de schade komt. Want de rechter moet alle omstandigheden van het specifieke geval, in onderling verband, meewegen. Dus je weet nooit wat de rechter belangrijk vind en wat niet of minder.
 
rooiedakduuvel
 
75
25 juni 2018 om 18:39
Goed dat ze dit ook durven uit te spreken. En niet het weg proberen te kopen met een flinke zak geld
 
origineel
 
24
25 juni 2018 om 18:50
Vreemd dat al die emotie nu weer terug lijkt te komen. Mijn ogen staan gewoon waterig. Je hoort ook de emotie in Edwin zijn stem en dat geeft ook mooi het beeld over hóé populair Nouri is in Amsterdam. Dat Ajax een 3th opinion aanvroeg geeft wel aan dat ze absoluut niet voor hun verantwoording wilt weglopen. Ben blij dat mijn club zich zo kwetsbaar opstelt, en nu alles er aan gaat doen om dit op een goede manier op te lossen met de familie Nouri.
 
De Spreekwoord
 
11
25 juni 2018 om 19:00
Dit is goed? Na een jaar lang draaien wordt er nu gezegd dat het hun schuld was. Wat een wassen neus. Dit is absoluut veel te laat en het gebaar niet groot genoeg. Ook nog niks gehoord over consequenties die ze eraan verbinden.
 
origineel
 
13
25 juni 2018 om 19:05
Denk dat je misschien niet de capaciteiten hebt om de volledige informatie tot je te nemen en aan de hand daarvan een conclusie te trekken. Dan had je gesnapt waarom er een jaar lang gedraaid werd aangezien die journalisten (die net zo simpel zijn) het meerdere keren gevraagd hebben. Verder hebben ze helemaal niets met "de spreekwoord" te maken wat betreft de consequenties die ze eraan verbinden en zal dit met de familie Nouri besproken worden. Ongelooflijk dat je die post uit je vingers hebt weten te persen.
 
oxxis
 
26
25 juni 2018 om 19:06
Stel, jij raakt betrokken bij een ongeval. Ben jij dan degene die gelijk zegt "sorry jongens, allemaal mijn schuld", terwijl het totaal niet duidelijk is of het werkelijk jouw schuld is? Trek jij ter plekke je chequeboekje uit je kontzak en vraag je hoeveel nullen er genoteerd moeten worden? Plak jij gelijk een sticker op je voorhoofd met "ik ben volledig aansprakelijk voor dit ongeval"? Of zou je misschien eerst alles goed uit laten zoeken door experts, voordat je conclusies trekt?
 
De Spreekwoord
 
2
25 juni 2018 om 19:28
Nou ja, om meteen met dit soort aantijgingen te komen zegt denk ik meer over jou dan over mij. Ik denk dat dit absoluut niet een jaar hoeft te duren en iets wat de gemoederen zo bezig houdt moet zo snel mogelijk opgelost worden. Bovendien hadden ze in het midden kunnen laten wie weet nou schuld had in plaats van te ontkennen dat zij zelf schuld hadden, dan hoefden ze nu niet zo door het stof. Bovendien is het in mijn ogen zeer relevant wat voor conclusies eraan verbonden worden, want een mea culpa alleen heeft natuurlijk niemand wat aan.
 
Lee112
 
4
25 juni 2018 om 19:37
Heb je de persconferentie gezien en gehoord ? Kan men niet voorstellen. Check dat ff voordat je wat uitkraamt.
 
ownedbyrick
 
3
25 juni 2018 om 20:04
Vergeet niet dat de medische staf net als Nouri werknemers zijn van Ajax... hebben die dan ineens minder rechten omdat ze vervangbaarder, of minder waard zijn Nouri? Alleen maar goed hoe Ajax heeft gehandeld, de medische staf moet net zo goed gesteund worden.. kijk hoe geëmotioneerd Edwin van der Sar is, zoiets kan je niet acteren..
 
De Spreekwoord
 
3
25 juni 2018 om 20:25
Wat een manke vergelijking is dit? Maar oké, we zullen em doortrekken. Als ik iemand mijn auto uitleen en ik weet dat er iets mis is met de remmen, maar dat niet tegen die persoon vertel dan zou ik daar inderdaad de verantwoordelijkheid voor nemen of in ieder geval niet ontkennen dat het mijn schuld is. Wat mij vooral verbaast is dat alle ajacieden hier zo tevreden lijken met de verklaring ook van Ajax. Als je ziet waar mensen hier voor worden uitgemaakt als ze een andere mening zijn toegedaan. Als het over gelovigen zou gaan zou ik hier een karakterisering voor hebben: geradicaliseerd.
 
078Connected
 
0
25 juni 2018 om 20:39
Ben het met je eens de spreekwoord, mensen kunnen zeggen van echt netjes va Ajax hoe ze het oplossen maar ze hebben gewoon gezien dat ze niet sterk in hun schoenen staan en ook meerdere advocaten en medici hebben uitgesproken in de media dat familie van Nouri welleens best sterk in hun schoenen konden staan. En geloof mij(maurotje) als je in de schoenen van de familie stond zou je een heel andere inkijk hebben op de situatie. Als je al later hoort dat er eerder hartritmestoornissen als bekend waren en onjuist gehandeld is door de personeel van de club, kijk je er toch wat anders tegenaan.
 
jaakke
 
0
25 juni 2018 om 20:47
Ach ja, het Ajax bachen gaat weer beginnen...... ik vind het handelen en de reactie van Ajax klasse. Men heeft op basis van informatie zoals nu bekend een ander advies gekregen van specilaisten. Iedereen die nu even snel roept ‘dat hadden ze meteen even moeten toegeven’ is geen specialist en geen inzage in alle informate.
 
Gerwingw
 
1
25 juni 2018 om 20:55
advocaat fam. Nouri heeft zojuist verklaard dat Ajax deze cruciale informatie al lang had en dat van de sar liegt door te zeggen dat deze informatie nieuw is
 
ownedbyrick
 
1
25 juni 2018 om 21:05
Sorry dat ik het zeg: maar trek dan vanmiddag je mond open als Van der Sar bij je privé is... de familie en hun advocaat spelen alles uit via de pers.. de situatie is al erg genoeg en als je dan met rust gelaten wil worden zoek dan niet zelf de pers op...
 
nielsfleuren
 
90
25 juni 2018 om 18:39
Dit is precies hoe Ajax dient te handelen in deze situatie. Niet meer dan normaal natuurlijk. Jammer dat het nog zolang moest duren.
 
Topossnick
 
32
25 juni 2018 om 18:40
Ajax twijfelede en heeft er 3e externe partij alles nog ren keer laten onderzoeken. Daaruit komen ze tot deze conclusie
 
Woezel
 
14
25 juni 2018 om 18:43
Logisch toch? Ajax zit nou eenmaal op de beurs... dan heb je je aan regeltjes te houden.
 
Ronzie
 
13
25 juni 2018 om 18:53
Dit heeft niks met de beurs te maken. Hoe zou jij verzekeringsmaatschapij het vinden als jij de verantwoordelijkheid op je neemt als hun experts zeggen dat je niets fout heb gedaan?
 
moustro
 
6
25 juni 2018 om 18:49
Niet meer dan normaal? Hoezo dat? Wat denk je dat jouw werkgever doet als je zoiets overkomt tijdens werktijd?
 
nielsfleuren
 
12
25 juni 2018 om 18:59
Ander verhaal, maar dat weet jij zelf ook wel, wijsneus!
 
moustro
 
0
28 juni 2018 om 16:31
Waarom een ander verhaal? Leg eens, gij grote allesweter!?
 
Seykhgoogle
 
14
25 juni 2018 om 18:39
Prachtig gebaar van Ajax om een juridische strijd te voorkomen!
 
cabinessence
 
51
25 juni 2018 om 18:48
@sykhgoogle: Een prachtige gebaar, of zou Ajax in hebben gezien dat ze deze zaak niet gaan winnen? Vanuit ethisch oogpunt denk ik in elk geval dat Ajax de verantwoordelijkheid best al wat eerder had mogen nemen.
 
Frits de jong
 
28
25 juni 2018 om 18:52
Ajax had de verantwoordelijkheid niet eerder kunnen nemen, omdat Ajax nu pas nieuwe informatie verkregen heeft omtrent deze pijnlijke situatie. Op basis van deze nieuwe informatie heeft Ajax een 3rd opinion aangevraagd waaruit blaakt dat er nalatig is gehandeld bij de medische staf. Daarop neemt Ajax direct de verantwoordelijkheid en erkent volledige aansprakelijkheid. Als Ajax eerder deze informatie had gehad dan was er eerder verantwoordelijkheid genomen.
 
Arnino
 
3
25 juni 2018 om 18:56
Word die medische staf nu ook ontslagen???? Zij zijn blijkbaar niet capabel.
 
Ajax1969
 
3
25 juni 2018 om 19:01
Ik vind van een afstandje dat de arts een kunstfout heeft gemaakt. Zo hard werd dat niet gesteld door Ajax en ook niet door de geraadpleegde specialisten. Volgens mij moeten dit soort fouten gemeld worden. Dus ik ben benieuwd of dar nog een vervolg krijgt.
 
SpeedyAFC
 
4
25 juni 2018 om 19:04
@cibenessence Ajax heeft al eerder een vergoeding van tien jaar salarissen plus betaling van alle medische kosten aangeboden. De financiele verantwoordelijkheid had Ajax allang genomen, tot de dag van vandaag wordt Nouri gewoon doorbetaald en betaald Ajax voor de verzorging van Nouri. Dit gaat om de erkennning dat er medisch niet corect gehandeld is.
 
blackpool
 
3
25 juni 2018 om 19:04
Ajax kon die verantwoordelijkheid niet nemen aangezien zij niet inzagen dat zij fout zaten. Doordat Ajax een 3rd opinion aanvroeg waaruit bleek dat de medische staf wel degelijk de fout is ingegaan, heeft Ajax meteen wel de verantwoordelijkheid op zich genomen.
 
cabinessence
 
8
25 juni 2018 om 19:11
@frits de Jong: Juridisch gezien zal Ajax best het recht hebben gehad om te wachten met het nemen van de verantwoordelijkheid. Maar vanuit moreel oogpunt vind ik dat de club de aansprakelijkheid best al veel eerder op zich had mogen nemen. Soms heb je geluk met een speler. Dan schiet hij er 30 in een jaar in, of er wordt ineens 50 miljoen voor hem geboden. Daar pluk je als club dan de vruchten van. Maar dan moet je ook zo chique zijn om in een situatie als deze de zure vruchten te slikken.
 
origineel
 
14
25 juni 2018 om 19:38
@cabinessence Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat je de reacties negeert die aangeven waarom het zo lang heeft geduurd. Zie "dante" ook alweer losgaan hieronder echt zo onsmakelijk en dom. Als een onderwerp zo zwaar is als dit dan kan je toch op zijn minst jezelf even informeren voordat je je ongezouten mening (gebaseerd op de titel of 2 regels tekst) verkondigt. Die journalisten hadden een net zo kritische houding en zijn tot 4 keer toe uitgelegd waarom het zo lang heeft geduurd. Zoek het anders even op ofzo. Met de ijdele hoop dat je het nu wel zult lezen: Ajax had geen toegang tot die informatie omdat het ziekenhuis geen medische gegevens deelt met Ajax. Dus had de familie Nouri andere informatie dan Ajax. Ajax heeft een second opinion aangevraagd aan de hand van alle informatie die voor Ajax beschikbaar was en daaruit bleek dat Ajax en haar staf geen blaam trof. Pas toen er een tijdje terug toegang werd verleend tot de aanvullende medische gegevens (die nogmaals niet beschikbaar waren) ontstonden er wat vraagtekens. Om aan alle onzekerheid een einde te maken besloot Ajax om toen een third!! opinion aan te vragen. Die third opinion was dus vernietigend en aan de hand daarvan heeft Ajax zich dus de verantwoording op zich genomen en nu zijn we hier..
 
memphisdepay
 
4
25 juni 2018 om 19:41
Tuurlijk Blackpool! Dit is gewoon falen van Ajax! Als zoiets gebeurt moet je meteen een goed onderzoek laten doen en niet 1 jaar later hiermee komen. Het is goed dat ze het nu alsnog oplossen, maar ze moeten toch is kijken of van der Sar wel op de juiste positie zit bij Ajax. Ik vind hem in ieder geval totaal niet geschikt om een organisatie als Ajax te leiden.
 
origineel
 
2
25 juni 2018 om 19:45
Schaam je dat je zo vernietigend oordeelt zonder je in te lezen. De informatie is pas onlangs bekend geworden omdat het ziekenhuis geen medische gegevens deelt met Ajax. Dát is de reden waarom het zo lang op zich heeft laten wachten. Vergeet niet dat Ajax al een second opinion had gevraagd en nú dus een third! opinion omdat de waarheid vinden het belangrijkst was.
 
Gerwingw
 
1
25 juni 2018 om 20:11
Wel bijzonder dat wanneer de banden tussen beidde partijen zo warm zijn (woorden sar), dat Ajax deze cruciale gegevens niet mocht inzien van kamp Nouri. Hiermee had blijkbaar een hoop gedoe mee voorkomen kunnen worden, want hier stonden blijkbaar zulke cruciale dingen dat Ajax na 2 eerdere onderzoeken nu andere inzichten heeft.
 
jaakke
 
0
25 juni 2018 om 20:50
Wat een ongekend domme opmerking Arnino! Krijg jij 100 garantie in een ziekenhuis dat ze elke aandoening waarme jij komt meteen juist zullen diagnostiseren? Echt, mensen leven tegenwoordig in een sprookjeswereld en en denken dat alles maakbaar is. Helaas....... welkom in de echte wereld!
 
pinko
 
2
25 juni 2018 om 20:55
Volgens de letseladvocaat van de familie Nouri is er helemaal geen nieuwe informatie vrijgekomen, zoals door van der Sar verkondigd. Maakt de zaak er niet beter op voor van der Sar/ajax. Los van de gebeurtenis rond Nouri lijkt het tijd voor Ajax om ook eens een geschikte, wel goed communicerende AD aan te stellen, want die van der Sar is meestal onverstaanbaar, niet te volgen en vaak nog onzin verkopend ook. Een nieuwe AD, onbesmet met het verleden.
 
cabinessence
 
1
25 juni 2018 om 23:02
@origineel: Zoals ik in mijn tweede reactie al aangaf: het zal me eigenlijk worst wezen hoe de medici hier over oordelen, of wat is gebleken uit de second of third opinion. Feit is dat een jonge jongen zijn volledige toekomst kwijt is geraakt terwijl hij zich inzette voor Ajax. Dan moet je als grote, rijke club, ongeacht de uitslag van welk onderzoek dan ook, over je hart strijken en gewoon tegen de familie zeggen: "het spijt ons verschrikkelijk en ongeacht wat we hier wel of niet aan hadden kunnen doen, zullen we hier voor 100 procent de verantwoordelijkheid voor nemen". De kosten hiervan zullen hoe dan ook volledig in het niet vallen bij het geld dat Ajax verdient aan jonge spelers waarmee het nu allemaal wel goed af zal lopen. Dan moet je je waardig opstellen en uit respect dat verlies accepteren.
 
origineel
 
0
26 juni 2018 om 01:13
Los van of een bedrijf zoiets wel kan maken en of dat geen problemen met de verzekering oplevert zou dit betekenen dat ze hun eigen werknemers die Nouri's leven geprobeerd hebben te redden onder de bus zouden gooien, net zo onsmakelijk dus. Verder heeft Ajax vanaf dag 1 aangegeven dat ze mee zouden denken met de familie Nouri (financieel). Enfin ben voor vandaag wel even klaar met dit onderwerp. Arme jongen word nog zo gemist in Nederland, dat is goed te merken in de topics van vandaag. Welterusten.
 
Constant kante
 
1
26 juni 2018 om 09:48
jaakke "krijg jij 100 garantie in een ziekenhuis dat ze elke aandoening waarme jij komt meteen juist zullen diagnostiseren?" Uiteraard niet! Maar als een ziekenhuis een totaal verkeerde diagnose stelt, of het verkeerde been afzet, dan neemt een ziekenhuis wel verantwoording voor de (onrechtmatige) daad die is gepleegd en zal de schade vergoed worden.
 
Constant kante
 
1
25 juni 2018 om 18:58
Seykhgoogle Nou, nog niet helemaal. Er moet eerst nog met de verzekeraar van Ajax worden onderhandeld, die moeten gaan betalen.
 
Seykhgoogle
 
0
25 juni 2018 om 20:47
Dan veronderstel je dat Ajax verzekerd is voor dergelijke incidenten, hetgeen niet vaststaat.
 
Constant kante
 
0
25 juni 2018 om 21:24
Klopt. Ik veronderstel dat. Maar beursgenoteerde bedrijven die géén verzekering hebben tegen bedrijfsongevallen, die ken ik niet. Want de bestuurders en commisarissen van dergelijke bedrijven weten ook wel dat ze hoofdelijke aansprakelijkheid riskeren als ze geen aansprakelijkheidsverzekering zouden hebben. Dus ja, ik heb niet heel veel twijfel dat mijn veronderstelling er heel erg ver naast zit.
 
Seykhgoogle
 
1
25 juni 2018 om 21:29
Bestuurders zijn in beginsel helemaal niet aansprakelijk. Ajax is volgens de wet een (rechts)persoon en is dus zelf aansprakelijk voor de wet.
 
Seykhgoogle
 
1
25 juni 2018 om 21:32
Bovendien zijn de rechten van een persoon gederogeerd in geval van een verzekeringsovereenkomst. Ajax had in dat geval geen aansprakelijkheid kunnen aanvaarden, omdat dat recht uitsluitend aan de verzekeraar toekomt. Je veronderstelling is daarmee sterk aan het wankelen gebracht.
 
Constant kante
 
0
25 juni 2018 om 21:43
seykhgoogle "bestuurders zijn in beginsel helemaal niet aansprakelijk." Dat zei ik niet. Ik zei: Want de bestuurders en commisarissen van dergelijke bedrijven weten ook wel dat ze hoofdelijke aansprakelijkheid riskeren als ze geen aansprakelijkheidsverzekering zouden hebben.
 
Constant kante
 
0
25 juni 2018 om 21:48
"bovendien zijn de rechten van een persoon gederogeerd in geval van een verzekeringsovereenkomst." Gesubrogeerd bedoel je? Verzekeraars worden pas geresubrogeerd in rechten ná uitbetaling van een gedekte schade. Heeft dit mijn veronderstelling weer in ere hersteld, in relatie tot het gegeven dat een ongedekt schadegeval, wat tot een miljoenenschade kan leiden, langs de weg van de bestuurdersaansprakelijkheid, want onbehoorlijk bestuur, tot hoofdelijke aansprakelijkheid kan leiden van elke individuele bestuurder?
 
Seykhgoogle
 
1
25 juni 2018 om 21:50
Dat impliceer je wel. Een ander vraagstuk dan. Bij opzet of grove nalatigheid hoeft de verzekeraar niet uit te keren. En bestuurders en commissarissen zijn slechts aansprakelijk in gevallen van opzet. Wat heeft het dan voor nut om een verzekeringsovereenkomst tot stand te brengen om hoofdelijke aansprakelijkheid te ontwijken?
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 09:24
Seykhgoogle "dat impliceer je wel. " Totaal niet, het is jouw onjuiste interpretatie en je negeert het bewust gebruikte woord 'riskeren' wat uiteraard duidt op het gegeven dat aansprakelijkheid, inderdaad, 'in beginsel' niet aanwezig is, maar dat de vennootschap als rechtssubject zélf aansprakelijk is. "wat heeft het dan voor nut om een verzekeringsovereenkomst tot stand te brengen om hoofdelijke aansprakelijkheid te ontwijken?" Het nut van een verzekeringsovereenkomst is evident. Het is onderdeel van je risicomanagement en als zodanig onderdeel van de taken die op bestuurders rusten. Veronachtzaming van die taken kan, als aandeelhouders van mening zijn dat bestuurders die taken niet behoorlijk uitgeoefend hebben, tot bestuurdersaansprakelijkheid leiden. Maar dit weet jij zelf allemaal toch óók allang? Waarom vraag je naar de bekende weg?
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 09:50
"een ander vraagstuk dan." Maar graag eventjes terug, als dat mag. Heeft Ajax nu wél, of heeft Ajax géén aansprakelijkheidsverzekeraar (voor dit soort gevallen)? Kun je daar inmiddels, na alles wat er gezegd is, ietsje meer over vertellen??
 
NJfromVOL
 
3
25 juni 2018 om 19:12
Dit heeft helemaal niets met een gebaar te maken. Als je niets fout gedaan hebt, hoef je ook geen aansprakelijkheid te erkennen ook al zijn de gevolgen nog zo desastreus. Dan kan je alsnog een (gelimiteerd) financieel gebaar maken om de familie en de ondersteuning/verzorging van Nouri te borgen. De financiele consequenties kunnen nu behoorlijk oplopen (maar daar zal Ajax grotendeels voor verzekerd zijn).
 
Seykhgoogle
 
1
25 juni 2018 om 21:37
Of je kan volharden in je primaire stelling en bereid zijn een paar ton tegen een langdurige juridische procedure aan te gooien.
 
SuperTukker666
 
11
25 juni 2018 om 18:39
Van wat ik heb gelezen en de publieke opinie rond deze situatie is dit de beste wat ajax kan doen....
 
ajaxrkc33
 
27
25 juni 2018 om 18:40
Dit wisten we eigenlijk vorig jaar ook al. Op de beelden is er al veel te zien.
 
SpeedyAFC
 
3
25 juni 2018 om 19:05
Wij hadden vorig jaar wel de beelden maar niet de info van de hartmeter van Nouri. Wij moesten het doen met een aanname dat het hart van Nouri wel of niet meer functioneerde.
 
AsRoma8
 
5
25 juni 2018 om 19:37
Als je de hele verklaring volgt is het veel genuanceerder. "door de behandelaars op het veld is een hartslag geconstateerd en dit is achteraf bevestigd door de resultaten van de hartslagmeter." Dus logisch dat de reanimatie uitgesteld werd. Er is daarna echter niet elke minuut gecontroleerd of die hartslag er nog was (aangezien er werd gefocust op de ademhaling). Daar zit de fout hem in.
 
jaakke
 
0
25 juni 2018 om 20:53
Ajaxrkc33, jij hebt inzage in alle data en kan dus op basis van wat beelden bepalen of het handelen juist was.....? Knap, maar jij weet ook dat het dus onzin is.
 
Ajaciedjeeee
 
17
25 juni 2018 om 18:40
Of Ajax terecht volledig aansprakelijk is laat ik in het midden, maar hopelijk is hiermee het juridische spel ten einde. Misschien kost dit Ajax dan maar een hoop geld, dat is dan maar zo. 10 jaar geen prijzen zou minder pijn doen dat het verlies van Appie, dus van miljoenen meer of minder omtrent Nouri lig ik dan ook niet meer wakker.
 
Musi26
 
9
25 juni 2018 om 18:43
Het lijkt mij dat Ajax dit geen cent kost. Hiervoor ben je normaal gezien namelijk voor verzekerd. Dus dit gaat de verzekeraar geld kosten en niet ajax.
 
markerazzi
 
2
25 juni 2018 om 19:06
Als je als bedrijf nalatig bent geweest en wordt je aansprakelijk gesteld, dan is dat normaal geen verzekering die er voor op draait. Als een bouwvakker van een steiger afvalt en die steiger is niet gekeurd door de werkgever, dan is die aansprakelijk en niet een verzekering. Nalatigheid dus. Maar in zo’n zaak lijkt mij de financiële nazorg voor de familie de minste voor de club
 
NJfromVOL
 
2
25 juni 2018 om 19:14
een verzekering kent normaliter ook een gelimiteerde verzekerde som en een eigen risico. In geval van Nouri zou de schade behoorlijk kunnen oplopen; denk bv eens aan gederfde inkomsten.
 
Gbeg
 
1
25 juni 2018 om 19:19
Niet juist. De verzekering zal over het algemeen gewoon uitkeren. Pas bij opzettelijk handelen of grove nalatigheid zal de verzekering niet uitkeren. Wanneer sprake is van grove nalatigheid is een ander verhaal, als het zo ver komt wordt dat meestal voor een rechter uitgevochten.
 
Nico50
 
2
25 juni 2018 om 19:24
@Hangover en markerazzi.Natuurlijk is Ajax hiervoor verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering en die verzekeraar heeft absoluut meegepraat over deze beslissing. Dus deze verzekeraar zal dan ook de schade betalen. Enige wat er kan gebeuren is dat de dekking niet toereikend is en dat zou pas Ajax aan de beurt kunnen komen.
 
Dennisvan Leeuwen
 
0
25 juni 2018 om 19:57
@markerazzi: leuk voorbeeld, alleen sla je de plank helemaal mis; een bouwvakker hoort tegenwoordig een vca certificaat te bezitten, wat hem in staat stlet onveilige situatie te kunnen constateren. als er sprake is van een ondeugdelijke steiger 9zonder de zogenaamde "steigerkaart", en de bouwvakker besluit toch op die steiger te klimmen en valt er dan af, dan is hij en hij alleen aansprakelijk. Dit zal ten alle tijde door de arbeidsinspectie ook bevestigd worden. Is er sprake van nalatigheid ? Ja, maar in jouw voorbeeld is dan de bouwvakker nalatig.. Daarbij is Ajax (en de medische staf) niet nalatig geweest, maar is er sprake van verkeerde beslissingen/prioriteitstelling. Dat is ook meteen de reden waarom er een third opinion gevraagd is, omdat men bij Ajax ook de onderste steen boven wil hebben met betrekking tot deze treurige gebeurtenis..
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:35
Njfromvol De schade kan zeker oplopen echter is is wel een beperkende factor. Ajax is aansprakelijk voor de bijkomende schade die ontstaan is doordat de arts niet geheel correct gehandeld heeft. Ajax is niet aansprakelijk voor de volledige schade die ontstaan is door het hartfalen. Aangezien Ajax al bereid was in totaal vijf miljoen euro te betalen, is de kans niet zo groot Ajax meer kwijt zal zijn dan ze al bvereid was te betalen. Zeker in Nederland niet, daar zijn de schadevergoedingen wegens niet geheel correct handelen van een arts aan de lage kant. Een vergoeding van een paar miljoen zou al een nieuw recordbedrag zijn.
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 10:02
Speedyafc "ajax is niet aansprakelijk voor de volledige schade die ontstaan is door het hartfalen. " Dat oordeel is, uiteindelijk, natuurlijk aan de rechter, als partijen er samen niet uit komen wat de schadevergoeding betreft. Ik ben in die zin niet heel zeker dat ook een rechter tot jouw oordeel zal gaan komen, aangezien bekend is dat kwalen, zoals die van Nouri, er ook toe kunnen leiden dat sporters gewoon 'normaal' hun sport uit kunne oefenen. Het is niet zo dat iedereen, met een vergelijkbare hartafwijking, altijd last krijgen van hartfalen. Los hiervan, een ploeggenoot van mij heeft vorig jaar in oktober ook een hartstilstand gehad tijdens een wedstrijd van ons elftal. Bij hem, dankzij een hele alerte ploeggenoot van mij, met achtergrond als hospik in militaire dienst, is echt direct begonnen met reanimatie. Hij is 'gered', in die zin dat hij er uiteindelijk gewoon weer bovenop gekomen is, zonder enige merkbare neurologsche of fysieke schade! Juist en vooral, zei de cardioloog achteraf, ómdat er zo snel en adequaat is begonnen met de reanimatie. En dit bewijst natuurlijk niets inzake de zaak Nouri. Die zaak moet op de eigen merites en feiten behandeld worden. Maar hetzegt mij wel dat het dus niet zo simpel is te veronderstellen dat het al aanwezig zijn van de hartafwijking bij Nouri gaat leiden tot een geval van eigen schuld/risico aanvaarding. Sterker nog, in dát geval zou je het zelfs ook nog om kunnen draaien. Als Ajax wist hiervan, dan hebben zij, toch ook, zélf als werkgever een risico aanvaard door hem te laten spelen en trainen? Dus ik denk niet dat deze omstandigheid, linksom of rechtsom, Ajax heel veel zal baten.
 
arsen(e)al
 
40
25 juni 2018 om 18:41
Pijnlijk om te horen dat Nouri er beter uit had kunnen komen (met de nadruk op kunnen). Ook pijnlijk om Van der Sar zo te horen. Je ziet wat het met de mensen bij Ajax doet
 
ajaxf1
 
8
25 juni 2018 om 18:41
Arseneal Zeker, vreselijk. Je ziet hoeveel het hem doet.
 
arsen(e)al
 
4
25 juni 2018 om 18:47
En dit heeft hij dus ook anderhalf uur geleden moeten meedelen aan de familie Nouri, moet je nagaan. Zou het zelf niet kunnen
 
NJfromVOL
 
1
25 juni 2018 om 19:17
Is natuurllijk ook een enorm kut bericht dat je moet geven aan ouders en familie. Allemaal verliezers.
 
Kyle66
 
0
25 juni 2018 om 20:09
Stel je als ouder voor dat je hoort dat je kind misschien gered had kunnen worden van het leven als een kasplantje. Ik weet niet wat ik erger vind. Misschien had ik liever gehoord dat er geen fout was gemaakt.
 
jaakke
 
0
25 juni 2018 om 21:00
Het is keihard en ontzettend treurig voor alle betrokkenen en Nouri en z’n familie in het bijzonder! Helaas is dit de werkelijke wereld en gebeuren dit soort dingen. Je probeert dit soort zaken uit alle macht dmv onderzoek, protocollen en opleiding van mensen te voorkomen, maar helaas lukt dat niet altijd.
 
RomanEmpire010
 
3
25 juni 2018 om 18:42
Dus als ik je goed begrijp, had deze situatie voorkomen kunnen worden? Misschien niet wat er op het veld gebeurde, maar wel de gevolgen? Persoonlijk zou ik mensen die daar weet van hadden per direct op de schopstoel zetten.
 
arsen(e)al
 
1
25 juni 2018 om 18:46
De verzorging op het veld is niet adequaat geweest. Iets met dat de bloedcirculatie niet meer was zoals het hoorde en dat de defibrillator te laat kwam(?). Hierop sprak Vd Sar dat er dus de kans bestaat dat met een betere behandeling hij er ook beter uit was gekomen. Schakelde net te laat in dus de medische termen kreeg ik niet allemaal mee
 
Master D
 
8
25 juni 2018 om 18:47
100% garantie is er niet. Maar hij had er beter uit kunnen komen als er adequaat gehandeld was. Het is geen zekerheid dat hij er beter uitgekomen was als er adequaat was opgetreden. De kans was wel groter geweest.
 
Theo Mocking
 
3
25 juni 2018 om 18:49
Je trekt een volstrekt verkeerde conclusie. Er zijn fouten gemaakt met vreselijke gevolgen, maar niet bewust, wat jij nu impliceert. Ajax neemt haar verantwoordelijkheid maar dat wil niet zeggen dat de direct betrokkenen vervolgens maar ontslagen moeten worden.
 
arsen(e)al
 
4
25 juni 2018 om 18:54
Echter is die kans wel aanwezig. Ze hebben cruciale fouten gemaakt die iemand praktisch het leven kost. Van der Sar vindt het nu te vroeg om daarop in te gaan, maar de kans is dus wel aanwezig
 
Ajax1969
 
1
25 juni 2018 om 18:55
Ja. Nouri droeg een hartslagmeter en men dacht dat hij nog een hartslag had. Men heeft zich geconcentreerd op vrij maken luchtwegen en toen dat gebeurd was, heeft men te lang gewacht. Had men de defribillator gebruikt, had men veel eerder geweten dat het hart niet goed klopte. Wat niet gezegd werd, maar wat mijn mening is: als men zich aan de richtlijn had gehouden die zegt: geen ademhaling, geen bewustzijn dan reanimeren was ook eerder ingegrepen en was Appie er waarschijnlijk beter uitgekomen.
 
jaakke
 
0
25 juni 2018 om 21:03
Romanempire, kom jij dan maar nooit in een ziekenhuis, ongeacht hoe hard je hulp nodig hebt! Want soms maken mensen (artsen dus ook) op basis van alle informatie in een dergelijke situatie naar eer en geweten keuzes in behandeling. Helaas kan achteraf blijken dat er anders gehandeld had moeten worden.
 
RomanEmpire010
 
0
25 juni 2018 om 21:09
Theo Mocking, Ik trek nergens een conclusie; ik geef aan dat ik mensen - als ze daar weet van hadden - op de schopstoel zou zetten. Ik zeg nergens dat men bewust verkeerd gehandeld heeft; iets waar ik sowieso niet in geloof, aangezien het om mensen levens gaat.
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 10:14
jaakke "want soms maken mensen (artsen dus ook) op basis van alle informatie in een dergelijke situatie naar eer en geweten keuzes in behandeling. " Klopt helemaal. Dingen gebeuren en accidents happen! Maar hoewel ik er 100% van overtuigd ben dat die artsen van Ajax dachten naar eer en geweten te handelen, hebben ze naar nu dus blijkt fouten gemaakt. En die fouten, zo is het nu eenmaal, worden toegerekend aan de werkgever. Ajax dus. Zó werkt het jurdische systeem in Nederland. En niet zonder reden. Waarom is iedereen verplicht verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid als je een auto bezit? Niet om jouw schade te dekken. Maar om de schade te dekken van de auto's die jij aanrijdt! Om ervoor te zorgen dat iemand niet het slachtoffer wordt van jouw rijgedrage en dat jij ook nog eens niet in staat zou zijn om de schade die jij veroorzaakte te vergoeden. Daardoor zouden immers onschudlige slachtoffers de dupe worden, van jouw gedrag. Vergelijk dat met aansprakelijkjheid van werkgevers voor bedrijfsongevallen. Als die er niet zou zijn ,zouden dus heel veel werknemers heel veel schade op kunnen lopen, zonder dat ze deugdelijk gecompenseerd worden voor hun schade omdat werkgevers hun zorgplicht niet serieus nemen. Dus ja, fouten worden gemaakt, maar fouten leveren wel aansprakeljikheid op en de plicht om die schade te vergoeden.
 
JasonRhijn
 
11
25 juni 2018 om 18:44
Edwin wordt vaak als een lulletje neergezet. Maar dit doet echt iedereen super veel.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:38
Het probleem zit hem in het ´kunnen´. Het is zeker erg pijnlijk alleen is het extreem moeilijk vast te stellen hoe Nouri´s conditie geweest zou zijn als de arts na twee, drie minuten de harmeter vervangen had door de defiberator en gekeken had welke informatie die gegeven zou hebben ten opzichtte van de beprkte hartmeter. Hartfalen bij een topsporter tijdens de inspanning leid als snel tot zwaar letsel omdat het lichaam door de zware inspanning op een heel hoog zuurstof verbruik zit. Dan kan je al snel hart- en hersenschade oplopen.
 
RomanEmpire010
 
3
25 juni 2018 om 18:41
Waar nemen ze nu precies de aansprakelijkheid voor op zich?
 
JasonRhijn
 
0
25 juni 2018 om 18:45
Als ik het goed begrijp. Het moment dat hij neerviel. Dat moment had de medische staf zich beter moeten functioneren. Dit is niet gedaan en daardoor verontschuldigen zij zich.
 
Yoepie
 
9
25 juni 2018 om 18:46
Voor een inadequate behandeling nadat appie in elkaar zakte. Met een juiste behandeling had het er mogelijk minder somber uitgezien.
 
SpeedyAFC
 
0
25 juni 2018 om 19:07
Ajax neemt de verantwoorddelijkheid voor dat er niet correct medisch gehandeld is. Volgende stap is de vaststelling in hoeverre dit de huidige situatie van Nouri heeft beinvloed en hoeveel geld Nouri misgelopen is door het niet corect medisch handelen. Dat bepaald de hoogte van de schadevergoeding tenzij men tot een schikking komt.
 
Nico50
 
1
25 juni 2018 om 19:30
@Speedy AFCNu de aansprakelijkheid erkend is zal tussen partijen worden vastgesteld wat de aannemelijke schade is en zal dat tot een schikking (minnelijke regeling) leiden. Slechts wanneer partijen mijlenver uit elkaar zouden liggen zou nog een procedure kunnen volgen maar dat is hier niet waarschijnlijk.
 
SpeedyAFC
 
0
25 juni 2018 om 23:41
Aangezien de familie met de eerder geboden 5 miljoen euro niet akkoord gegaan is, kan ik me niet voorstellen dat men eruit komt. 5 miljoen euro is in nederland echt een record bedrag. Besef wel, in Nederland wordt er maar bar weinig schadevergoeding betaald na medisch falen. Darnaast heb je hie ook nog de vraag in hoeverre kan iemand na hartfalen herstellen en nog een professionele voetbalcarriere hebben? In hoeverre heeft het niet correct handelen van de arts bij gedragen in de huidige conditie van Nouri? Dit zijn echt hele lastige vragen. Bijna altijd leidt dit tot langdurige rechtzaken, zeker als het om miljoenen euros gaat.
 
ajaxf1
 
8
25 juni 2018 om 18:41
Sterke actie en terecht. Niet wegstoppen, erkennen, en de familie duidelijkheid bieden. Heb vreselijk medelijden met de medischse staf, die gaan door het stof.
 
 
0
25 juni 2018 om 20:45
Sterkte actie ? Maanden lopen liegen en nu er een rechtzaak komt geven ze de fouten pas toe. Hoeveel experts hadden al wel niet aangegeven dat het niet klopte. En ook was er niet gehandeld volgens de FIFA regels.
 
jaakke
 
1
25 juni 2018 om 21:11
Hou toch, er is totaal nergens over gelogen! Ajax had een ander inzicht en daar is men na een derde opinie door specialsiten op teruggekomen. En schei uit over Fifa regels, die doen er in dit geval niet zo erg toe.
 
Constant kante
 
0
26 juni 2018 om 10:38
jaakke " En schei uit over Fifa regels, die doen er in dit geval niet zo erg toe." Als een rechter hierover zou moeten oordelen en er bestaan officiele Fifa richtlijnen waarin staat hoe in dit soort gevallen gehandeld moet worden én er blijkt in concreto niet volgens dee richtlijnen gehandeld te zijn, dan houdt een rechter daar bij de bepaling van de aansprakelijkheid uiteraard zeker rekening mee.
 
Formus
 
1
25 juni 2018 om 18:41
Beter laat dan nooit?! Maar dit blijft natuurlijk een ontzettend vervelende en lastige situatie, die enkel verliezers kent. Hoop dat de familie wat meer vrede er mee heeft door deze excuses en verantwoordelijkheid.
 
soccerroos
 
14
25 juni 2018 om 18:42
Hoor het nu aan maar heb er beetje dubbel gevoel over. Nu ajax echt niet anders kan bekennen ze schuld. Dit hadden ze een jaar geleden al moeten doen.
 
Woezel
 
12
25 juni 2018 om 18:44
Ze zitten op de beurs, Ajax heeft zich aan regeltjes te houden of je het nou leuk vindt of niet.
 
Dante
 
43
25 juni 2018 om 18:47
Woezel hou op met onzin verkondigen. Proberen onder je aansprakelijkheid uit te komen, om te zwichten nadat je de familie gedwongen hebt stappen te ondernemen, is niet je aan de regeltjes houden.
 
JasonRhijn
 
13
25 juni 2018 om 18:50
Woezel wat heeft een beurs hiermee te maken. Als je fout zit moet je het toegeven ten aller tijden.
 
FraXz
 
6
25 juni 2018 om 18:53
Kom op Dante. Het zijn gewoon de regels. Vermoedelijk eist ook de verzekeraar een gedegen onderzoek.
 
Dante
 
19
25 juni 2018 om 19:05
Een gedegen onderzoek is ook niks mis mee. Maar dat is hier niet de discussie.
 
oxxis
 
10
25 juni 2018 om 19:15
Dante, stellen dat ajax onder de aansprakelijkheid uit probeerde te komen heeft er ook niets mee te maken, sterker nog, dat is totaal niet waar. Ajax heeft zelf aangedrongen op een third opinion, nadat zij in de eerste en tweede opinie te horen kregen dat ze niet aansprakelijk waren. Ga lekker ergens anders lopen zuigen, niet hier en niet op dit gevoelige onderwerp
 
Nico50
 
7
25 juni 2018 om 19:36
@oxxisBen het me je eens maar ook met Dante dat het beursgenoteerd zijn hier niets mee van doen heeft. In beginsel draait de aansprakelijkheidsverzekering van Ajax hiervoor op dus de financiële positie van Ajax speelt hier niet direct een rol. Vraag me alleen af waarom dit soort zaken hier opduiken. Laten we met zijn allen blij zijn dat er verantwoordelijkheid is genomen en aan een oplossing kan worden gewerkt waardoor de situatie van Nouri en zijn familie zo optimaal mogelijk wordt gemaakt.
 
origineel
 
3
25 juni 2018 om 19:42
@dante lees je nu aub gewoon even in man. Nouri is een zoon van Amsterdam en je gebruikt nu zijn rug om even wat huis te houden in een Ajax topic. Kijk die persco even terug anders, kost je 10 minuutjes en je komt meteen een stuk menselijker over..
 
FraXz
 
0
25 juni 2018 om 19:59
Nou eigenlijk wel gezien alle onderzoeken en een third opinion. Dat heeft allemaal te maken met de verzekeraar etc. Ajax Kan zonder gedegen onderzoek niet eens schuld bekennen want juridisch zitten hier heel wat haken en ogen aan. Nu staat Ajax in de positie om open en bloot toe te geven en doen ze het ook. Dat is dus wel de discussie.
 
Dante
 
3
25 juni 2018 om 21:06
Ze hadden blijkbaar voldoende onderzoek gedaan om te zeggen dat ze niet aansprakelijk waren. Als het onderzoek nog liep en er nog niets gemeld kon worden hadden we dat wel gehoord. Nu onder druk een tegenovergestelde conclusie.
 
jaakke
 
1
25 juni 2018 om 21:13
Er is helemaal niets mis met terugkomen op je eerdere visie op basis van nieuw onderzoek, feiten of inzichten. Integedeel, dat is juist heel sterk!
 
SpeedyAFC
 
0
25 juni 2018 om 23:49
@dante Dat is toch allemaal aangegeven door Ajax. Het eerste onderzoek dat Ajax liet uitvoeren op de beschikbare medische gegevens gaf aan dat de arts niets te verwijten viel. De letseladvocaat liet dezelfde gegevens onderzoeken en kwam met een tegenovergestede conclusie, namelijk dat de arts nalatig was geweest. Ajax heeft daarna ter voorbereiding op de zitting een tweede onderzoek laten uitvoeren waarbij men zich meer gericht heef top de argumenten van de tegenpartij. Dat onderzoek ondersteunde de conclusie van de tegenpartij. Dus erkent Ajax de aansprakelijkheid en ziet daarmee af van een zitting. Het is allemaal niet zo eenvoudig. Inmiddels is al aangetoond dat in eerste instantie correct gehandeld is en dat de eerdere geconstateerde afwijking aan het bindweefsel van Nouri's hart niet van invloed waren. Ook is inmiddels bekend geworden dat de hartmeter in het begin gewoon een hartslag aangaf. Hoeveel mensen inclusief jij waren in eerste instantie niet van mening dat men direct had moeten reanimeren? Hoeveel mensen beweerde wel niet dat men de afwijking aan het bindweefsel onder de pet wilde houden? Het nieuwe inzicht is dat nadat de luchtwegen vrijgemaakt waren, de conditie van Nouri niet verbeterde en dat men toen de defiberator had moeten aansluiten om een beter beeld van de conditie van het hart te verkrijgen omdat de gegevens van de hartmeter zijn minder nauwkeurig dan die van een defiberator.
 
Dante
 
2
26 juni 2018 om 00:02
Mijn mening over de materie is niet zo relevant. Ik ben geen medisch expert. Maar wat ik best durf te zeggen is dat het op zn minst twijfelachtig is dat ajax het eigen onderzoek precies het tegenovergestelde, en voor hen voordeligere, uitwees. En niemand gelooft dat dit ooit boven water gekomen was als de "geldwolven" er niet achteraan waren gegaan. Als het al geen opzet was, was het op zn minst zeer incapabel.
 
Dante
 
2
26 juni 2018 om 00:07
@jaakke Op zich is dat niet onwaar. Het is imo wat minder sterk als je wacht tot je met de rug tegen de muur staat. En dat is nog even als we ervan uitgaan dat dit uberhaupt waar is. Ik leef misschien al iets te lang om alles maar voor zoete koek te slikken.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:42
@dante Bij elk onderzoek geldt, wat is je onderzoeksvraag, waarop ligt je focus. Dat beppald voornamelijk de uitkomsten. Als de focus ligt op de beslissing om niet te reanimeren maar zich te richten op het vrijmaken van de ademhalingswegen, dan kom je al snel tot andere conclusies dan als je vraagstelling anders is zoals 'is de arts te lang doorgegaan met het zich richten op de ademhaling?'. Ajax heeft overigens geen enkel onderzoek zelf uitgevoerd, net zoals de letsel advocaat heeft Ajax dat uitbesteed aan medische experts.
 
arsen(e)al
 
1
25 juni 2018 om 18:51
Vind ik een beetje makkelijk. Ze hebben externe mensen ingehuurd om dit te beoordelen. Van der Sar gaf aan dat ze zich wellicht te formeel hebben opgesteld, maar als die mensen uitspreken dat Ajax geen schuld had is het ook raar om die gelijk op je te nemen
 
origineel
 
0
25 juni 2018 om 20:07
Precies. Bovendien is de informatie die leidend was dus de informatie die lange tijd alleen in bezit was van het ziekenhuis en de familie Nouri. Toen Ajax wel toegang kreeg tot die informatie heeft het een third opinion aangevraagd omdat ze door die nieuwe informatie gingen twijfelen aan de second opinion. Stelletje simpele zielen denkt dat alle informatie al beschikbaar was op dag 1 terwijl er nota bene een persco is gegeven waarin alles helder word uitgelegd.
 
Gerwingw
 
0
25 juni 2018 om 21:03
Advocaat familie Nouri heeft zojuist verklaar dat deze cruciale informatie al lang bij ajax was en dat Van de Sar liegt door te zeggen dat het nieuwe informatie is.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:48
@gerwingw Nee dat is niet waar. De advocaat heeft verklaard dat de foto publieke bekend was. Echter er zijn tientallen foto's bekend van Nouri op het veld. De medische experts van de advocaat menen dat deze foto liet zien dat men te lang bezig was met het richten op de ademhaling, op basis van de gezichtsuitdrukking trokken zij bepaalde medische conclusies die het aansluiten van een defiberator rechtvaardigen. Daarom hebben zij deze foto specifiek toegevoegd aan het dossier dat ingediend werd bij de arbitrage commisie. Daarom heeft Ajax deze foto toegevoegd aan het dossier en mee laten nemen in het nieuwe onderzoek ter voorbereiding op de zitting. En dat nieuwe onderzoek ondersteunt die conclusie. Het gaat niet om foto's of informatie an sich maar om de medische conclusie die je uit een foto of uit de gegevens kan trekken.
 
reds1965
 
3
25 juni 2018 om 18:43
Volledige aansprakelijkheid op je nemen zonder tussenkomst van rechter. Dat is heel benoemswaardig. Betekent wel een financieel zware klap voor Nouri. Zal in de tientallen milioenen lopen als ze niet schikken met de familie
 
moustro
 
4
25 juni 2018 om 18:52
Hoe kom je aan tientallen miljoenen?
 
RodaJCCC
 
12
25 juni 2018 om 18:56
Wij wonen niet in Amerika...
 
Lee112
 
1
25 juni 2018 om 19:23
Lol in Nederland? USA okay, maar hier?
 
Yeisoonnn
 
0
25 juni 2018 om 19:27
Ik denk wel miljoenen, aangezien Nouri gewoon een grote toekomst voor zich had. Misschien nemen ze ook wel mee dat het zo lang heeft geduurd voordat Ajax met een second opinion kwam.
 
Gerwingw
 
0
25 juni 2018 om 19:59
Die grote toekomst moet je ook maar keihard kunnen maken. Lijkt me lastig die toekomst te bewijzen. Als 20 jarige nog maar een handvol minuten in Ajax 1 helpt daar ook niet aan mee.
 
Kyle66
 
0
25 juni 2018 om 20:12
Ajax heeft zelf erkend dat hij een groot talent was. Dus een financiële vergoeding voor gemiste inkomsten wordt sowieso betaald. Daar bovenop komt nog de immateriële schade.
 
Lee112
 
0
25 juni 2018 om 20:45
In nl moet je juridisch gezien vaak contract uitbetalen en wellicht toekomstige loon. Valt mee in dit land wat betreft immateriële schade. Tenminste qua hoogte. In usa krijg je misschien wel 100 miljoen mee bij wijze van.
 
reds1965
 
1
25 juni 2018 om 20:16
Er wordt gekeken naar je geschatte inkomen in de rest van je leven. Dat is op basis van je competenties. Alleen dal de komende 10 jaar had dat makkelijk in de buurt kunnen komen van de 2 miljoen per jaar.reken maar uit.
 
origineel
 
1
25 juni 2018 om 20:52
Ajax betaalt geen 2 miljoen per jaar uit. En je kan onmogelijk zeggen dat Nouri wel een stapje hogerop had kunnen maken als hij net gedebuteerd is. Zal me overigens een worst wezen hoeveel ze moeten betalen. Dit drama is zoveel meer dan geld kan uitdrukken.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:52
@reds1965 Dat is niet juist, Ajax neemt de aanprakelijkkheid op zich voor het niet correct handlelen van haar arts. Dat is iets heel ander als de volledige aanprakelijkkheid. Ajax is niet aansprakelijk voor het hartfalen van Nouri maar verantwoordelijk dat hij niet de beste behandeling heeft gekregen op het veld. De schade zal zeker niet in de tientallen miljoenen lopen. Hartfalen van een topsporter tijdens een zware inspanning leid al snel tot hartschade en zelfs hersenschade. Dat de schade groter is geworden door het niet geven van de beste medische behandeling, dat is ongetwijfeld waar maar dat zal nimmer tot tientallen miljoenen euro's schadeloosstelling leiden. In Nederland wordt er niet zoveel toegewezen bij het niet volledig correct handelen van een arts die verder naar eer en geweten heeft gehandeld. Een paar miljoen euro zou al een nieuw nationaal record zijn.
 
joker030
 
9
25 juni 2018 om 18:44
Jammer dat Ajax dit niet intern met de familie had kunnen regelen. Pas nadat de familie naar de arbitragecommissie stapt, erkennen ze hun verantwoordelijkheid.
 
surreal
 
4
25 juni 2018 om 18:50
Op dat moment werd er pas nieuwe informatie met de familie gedeeld die niet overeenkwam met de second opinion die Ajax had laten doen. Daarna zijn ze naar nog een andere partij gegaan en die kwam tot dezelfde conclusie als de familie. Het was dus voor Ajax absoluut niet anders mogelijk.
 
NJfromVOL
 
3
25 juni 2018 om 19:18
Jawel, ze hadden kritischer naar de first en second opinion kunnen kijken. Waarom kan de familie van Nouri wel in 1 keer "de waarheid" boven tafel krijgen?
 
surreal
 
4
25 juni 2018 om 19:28
Omdat die het medisch dossier in handen had en Ajax niet? Vrij logisch NJ. Ajax heeft die informatie eerder gevraagd maar niet gekregen en het werd pas inzichtelijk bij het verzoekschrift.
 
NJfromVOL
 
2
25 juni 2018 om 19:39
Ik vind het niet logisch dat je een medisch standpunt in kan nemen als je niet alle informatie tot je beschikking hebt. De adviseurs hadden het medisch dossier dus ook moeten hebben of anders de opdracht moeten teruggeven. Het maakt het hele gebeuren er zelfs nog wat triester op. Dat kaon je aan vd Sar aflezen,
 
surreal
 
1
25 juni 2018 om 19:42
Je kan in ieder geval geen verantwoordelijkheid opnemen als de enige voor jouw beschikbare informatie daar geen reden voor geeft. En ja de situatie is in en in triest voor alle partijen.
 
Giesburts
 
1
25 juni 2018 om 19:48
NJ, je maakt aanname op aanname. "ze hadden kritischer naar de first en second opinion kunnen kijken". Wie ben jij om te bepalen of dit niet kritisch genoeg was? Weet jij wat het resultaat was? "waarom kan de familie van Nouri wel in 1 keer "de waarheid" boven tafel krijgen?" Zoals Surreal aangeeft, de familie had informatie die Ajax niet had. "de adviseurs hadden het medisch dossier dus ook moeten hebben" Dat had Ajax toch aan de hand van de zaak, en hier heeft Ajax zelf nog eens actie op ondernomen. “het verzoekschrift dat de familie Nouri bij de Knvb indiende bevatte voor ons nieuwe informatie was dan ook een belangrijke aanleiding om andere experts om een third opinion te vragen”, aldus Van der Sar
 
NJfromVOL
 
0
25 juni 2018 om 19:50
Dat ben ik helemaal met je eens, In een andere reactie gaf ik al aan dat -hoe triest de situatie ook- dat niet betekent dat je daarom alleen aansprakelijkheid moet/kan erkennen, Wel kan je dan uit coulance 'iets doen'. Enfin, de situatie is nu geheel anders. Voor Nouri zal het nauwelijks verschil uitmaken. idd ... Triest,
 
surreal
 
1
25 juni 2018 om 19:55
"wel kan je dan uit coulance 'iets doen'." Voor dat deze informatie beschikbaar was bood Ajax een tien jaar contract aan, vernoeming van de toekomst en levenslange zorg voor Nouri. Wat meer hadden ze uit "coulance" kunnen doen?
 
NJfromVOL
 
0
25 juni 2018 om 20:04
Ik bedoel dat als je niet aansprakelijk bent, sluit dat niet de mogelijkheid iets anders te doen. Dit is inderdaad prima.
 
Gerwingw
 
3
25 juni 2018 om 20:06
Toch wel apart dat wanneer de banden tussen Ajax en fam. Nouri zo warm waren (woorden van de sar), de partijen in gesprek waren voor een oplossing/compensatie, dat Ajax die gegevens blijkbaar niet eerder mocht inzien. (Kamp) Ajax moest dus een conclusie trekken maar mocht de hoofdbron met de cruciale gegevens niet inzien. Met name die andere directeur zei duidelijk: Ajax mocht niet bij die gegevens komen en deze informatie had dus blijkbaar gelijk de juiste diagnose gegeven. Veel vraagtekens nog steeds
 
NJfromVOL
 
2
25 juni 2018 om 21:51
@giesburts Het is een feit dat de first en second opinion ondeugdelijk zijn als je slechts over een deel van het dossier beschikt. Dat was het verhaal tot nu toe. Als je nu de advokaat van Nouri hoort dat Ajax vaan begin af aan wel over die informatie heeft beschikt ... Als dat echt het geval is ... vul je conclusies zelf maar in.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:54
Dat is niet waar, Ajax had al aangeboden om tien jaar het salaris door te betalen en om de kosten van medisch personeel voor de verzorgen te dragen. Dat was allang aangeboden, ruim voordat de familie naar de arbitrage commisie stapte. finacieel wilde Ajax allang haar verantwoordelikkheid nemen Ajax erkende alleen niet dat haar arts medisch niet correct gehandeld zou hebben.
 
Frits de jong
 
16
25 juni 2018 om 18:44
Ach ach ach, wat een vreselijke ontwikkeling is dit. Ik zit hier gewoon in schok. Appie had wellicht gered kunnen worden. Wat een klote conclusie wat niet zonder consequenties voor de medische staf voorbij mag gaan. Ik zit hier met het kippenvel over mijn hele lichaam. Vreselijk. Appie is iemand waarmee ik een enorme verbondenheid voelde, zonder dat ik hem persoonlijk ook maar 1 keer heb ontmoet. Je weet dan dat hij qua persoon een hele grote was. Dat juist hem dit moet overkomen is gewoonweg vreselijk. Je gunt dit niemand, zeker Appie niet. Wat mij betreft krijgt die familie alles wat ze maar willen, zoals Edwin in de persconferentie al aangaf. Volledige aansprakelijkheid.
 
Kyle66
 
0
25 juni 2018 om 20:14
Ik ervaar dat dus ook zo. Je zal maar als ouders horen dat je zoon misschien gered had kunnen worden.
 
PSVer4ever
 
3
25 juni 2018 om 18:44
Mosterd na de maaltijd natuurlijk. Wel goed dat zij het foute handelen erkennen. Fijn zo'n arts bij het team die weet wat hij moet doen... Baan kwijt neem ik aan.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:56
Welnee, de arts heeft maar beperkt niet goed gehandeld. Darmee verliest hij niet zijn baan als arts, dit was geen medische blunder, de behandeling had alleen een stuk beter gekund. De arts zal hiervoor geeneens een berisping ontvangen van de medische tuchtcommisie. Wel kan ik me voorstellen dat Ajax wegen salle commotie nu niet verder met hem gaat, dus zijn baan als clubarts zou wel op de tocht kunnen staan. Dus als je daar op doelt, kan je weleens gelijk hebben.
 
murki
 
2
25 juni 2018 om 18:45
Fouten in het verleden met grote vervolgen, maar dit is een heel mooi gebaar. Goede beslissing van Ajax.
 
JasonRhijn
 
4
25 juni 2018 om 18:58
Moet de medicische staf niet ontslagen worden? Degene hiervoor verantwoordelijk is.
 
arsenal1250
 
1
25 juni 2018 om 19:06
Diegene is schijnbaar al niet meer werkzaam bij Ajax, begrijp ik uit de woorden van Van der Sar.
 
ownedbyrick
 
0
25 juni 2018 om 20:12
Waar begrijp je dat uit dan? Volgens mij zegt hij dat het te vroeg is om dat iets over te zeggen...
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:57
De gevolgen kennen wij niet. Zeker omdat Nouri nog gewoon leeft en er dus geen sectie mogelijk is, zijn de gevolgen bijna niet te bepalen.
 
grasveld7
 
20
25 juni 2018 om 18:46
Edwin in tranen, het blijft een vreselijke tragedie. Beter laat dan nooit toegeven, goed gehandeld van Ajax.
 
1AZ1
 
4
25 juni 2018 om 18:47
Mag toch hopen dat elke Eredivisieclub nu zorgvuldig met hartpatiënten omgaan en er op elk ogenblik een aed apparaat aanwezig is. Waar dan ook. Dit kon elke club overkomen fouten maken is menselijk.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 00:58
Bij elke club waren allang AED apparaten aanwezig. Nouri was ook geen hartpatient. Je moet wel een beetje bijblijven in dit dossier als je reageert.
 
surreal
 
24
25 juni 2018 om 18:55
"het verzoekschrift dat de familie Nouri bij de Knvb indiende bevatte voor ons nieuwe informatie was dan ook een belangrijke aanleiding om andere experts om een third opinion te vragen." Vreselijke situatie, voor Nouri, de familie, de arts en Ajax. Edit: op een vraag van een journalist legt Van der Sar het vrij duidelijk uit maar ik kan het niet perfect herhalen natuurlijk. Nadat Nouri werd overgedragen aan het AMC namen die de zorg over en werd de familie ingelicht en niet Ajax. Dit zorgde er voor dat die meer informatie hadden, die voor Ajax pas bekend werd bij het indienen van het verzoekschrift. Dit bleek een paar dingen in het eigen rapport en in het rapport van de second opinion tegen te spreken. Dat gaf Ajax een rede voor nog een ander onderzoek waarna zij het dus eens zijn met de lezing van de familie. Ik vind het vingertje wijzen wat je hier doet vrij verwerpelijk, als je de gehele situatie dus leest is het van alle kanten logisch hoe het is gegaan. E2: Volgens mij was dit niet precies het stukje waar ik het over had maar hier zegt hij hetzelfde en nog iets wat ik niet wist, Ajax heeft meermaals om die informatie gevraagd maar niet de juiste informatie gekregen of soms gewoon niet. https://youtu.be/ Tbfanlecvoi? t=17m31s De familie zal hier absoluut goede redenen voor hebben gehad maar dat maakt het wel des te duidelijker dat het voor Ajax dus niet van te voren gezegd kon worden tot ze die informatie kregen (even spaties weghalen uit de link).
 
origineel
 
3
25 juni 2018 om 19:21
Vrij goed verwoord surreal. Erg maar dan ook echt erg hoe die ene knuppel van een journalist probeerde om woorden te verdraaien en zo opzichtig een sensationele kop probeerde te scoren. Dan heb je echt geen gram fatsoen in je lichaam. Overigens heeft die gozer die rechts zat (voor ons) het ook nog 2 of 3 keer moeten uitleggen aan goedkoop volk dat even snel dacht te gaan scoren. Heb nu een stuk meer begrip voor landen waar journalisten als afval worden behandeld.
 
4fRedondo
 
0
25 juni 2018 om 19:53
@surreal, Kan het niet zo zijn dat de familie de informatie niet deelden omdat Ajax vanaf het begin er alles aan deed om onder de schuld uit te komen. Het is suggestief, maar ik hou er gewoon een naar onderbuik gevoel aan over.
 
surreal
 
5
25 juni 2018 om 20:05
4fredondo, Ik vind je echt de plank misslaan als je zegt dat Ajax er alles aan heeft gedaan om onder de schuld uit te komen. Eerlijk gezegd, dat vind ik echt een walgelijke versimpeling van een uiterst lastige zaak. Ajax heeft helemaal niet er alles aan gedaan om onder de schuld uit te komen. Het enige wat Ajax heeft gedaan is geen schuld op zich nemen. Wat nogmaals op basis van de vorige situatie niet onlogisch is geweest. Als je meerdere onderzoeken moet laten doen, niet alle informatie en zelfs foute informatie hebt gekregen is het gewoon ontzettend gecompliceerd en dan volg je het oordeel van de medische experts die je daarvoor in de arm hebt genomen. Over de reden dat de familie die informatie achter heeft gehouden ga ik echt absoluut niet speculeren. We hebben namelijk geen flauw benul. Ja ik hou er ook een ontzettend naar gevoel aan over, echt mijn maag keerde om toen ik dit hoorde. Ik ga daarom geen vingers wijzen, want het is voor mij zo onduidelijk waarom de familie informatie heeft achter gehouden. Als je gaat speculeren dan kan je iedere partij hier zwart afschilderen als je dat wilt en helaas zie je dit mensen dus ook proberen.
 
origineel
 
4
25 juni 2018 om 20:12
Mijn maag draait ook om man. Sommige leden laten hier echt hun ware aard zien. Erg onsmakelijk. @4fredondo Ajax zat in eerste instantie ook nog met de verzekering. Als je zomaar aansprakelijkheid neemt kan de verzekering weigeren uit te betalen, aangezien die daar zelf onderzoek naar willen doen. Nouri is Ajax, no way dat die even onder het tapijt geveegd zou worden..
 
Nico50
 
3
25 juni 2018 om 20:11
@FRtorresEr is helemaal geen gang naar de rechtbank geweest. Het is al erg genoeg dat dit is gebeurd maar ga er nu geen dingen bij verzinnen. Er lag een verzoekschrift voor arbitrage en de medische informatie die daarin staat heeft Ajax aanleiding gegeven een 3rd opinion te vragen met deze uitkomst.
 
Ampie
 
8
25 juni 2018 om 18:53
Ben nu benieuwd naar de mensen die de familie golddiggers noemden, en de medici het hand boven het hoofd hielden zonder enige kennis. De familie krijgt nouri hier niet gezond mee terug, toch een sterke actie dat ze dit nu wel live durven mede te delen en zichzelf daarmee kwetsbaar opstellen. Ze hadden het ook lafjes via een persbericht kunnen doen. Hopelijk kunnen beide partijen een correcte regeling treffen met als doel optimale zorg voor appie. En ja, ondertussen maar blijven hopen tegen beter weten in
 
Rudeboy65
 
3
25 juni 2018 om 18:57
Blijft vreselijk allemaal. Hopelijk kunnen ze nu Ajax de aansprakelijkheid heeft toegegeven en excuses heeft gemaakt, dit verder achter gesloten deuren afhandelen. Ondanks dat Ajax veel publiciteit krijgt en Abdelhak inmiddels ook een publieke figuur was geworden toen het gebeurde hoop ik echt dat dit verder achter de schermen wordt opgelost. Ik hoop dat de familie en Ajax het nu meer als een privé-zaak gaan behandelen. Ik neem aan dat Ajax de medische kosten zal dragen en dat er ergens nog iets van een schadevergoeding komt. Of een eenmalig bedrag of een maandelijkse bijdrage/salaris. Hoe dan ook, het is vreselijk laat, maar ik denk dat Ajax uiteindelijk de juiste beslissing heeft genomen.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:01
@rudeboy65 Ajax had allang aangeboden om tien jaar het salaris door te betalen en ook de medische kosten voor tien jaar op zich te nemen (5 miljoen euro in totaal). Aangezien men daar niet mee akkoord ging, ben ik bang dat er een forse eis komt die hoger ligt dan dit bedrag en dat die tot een rechtzaak gaat leiden. Overigens betaald Ajax tot de dag van vandaag gewoon het salaris door en ook de medische kosten.
 
Rudeboy65
 
0
26 juni 2018 om 01:13
Ah, Ok. Ik had uit andere publicaties begrepen dat met beide partijen er nog geen consensus was over wie wat en voor hoe lang zou betalen.
 
maurootje
 
1
25 juni 2018 om 18:58
Wat ik me afvraag, waar ajax nou echt schuldig aan is gesteld, waar is het dan excact mis gegaan. Dat staat er niet
 
JasonRhijn
 
2
25 juni 2018 om 19:02
Even heel simpel. Ajax heeft te laat gereageerd als zij eerder het apparaat hadden gebruikt dan had er minder schade als nu gekomen. Totaal verkeerd gehandeld. Schande als je er bij stil staat. Ook met de onduidelijkheid van Ajax.
 
St.Mass
 
2
25 juni 2018 om 19:33
Bij een adequate behandeling had er minder schade KUNNEN optreden dan nu het geval is. Je liet een heel belangrijk woord weg. Het is niet met zekerheid te zeggen dat Nouri er beter af was gekomen wanneer de clubarts eerder de defibrillator had gebruikt maar het is inderdaad een mogelijkheid.
 
Eagles
 
13
25 juni 2018 om 18:59
Goh, wat weten we het toch allemaal weer beter. Walgelijk. Moedig van Edwin om daar te gaan zitten en zoiets vreselijks te moeten vertellen. Het is een zware tijd, voor alle betrokkenen. Hoop dat verdere afhandeling nu buiten de media om zal gaan. Lijkt me beter.
 
origineel
 
6
25 juni 2018 om 19:01
Wat een kolere volk zijn sommige journalisten zeg ongelooflijk. Zonder enige vorm van schaamte woorden verdraaien op zã³`n moment. Word er net uitgelegd waarom dit zolang heeft geduurd, probeert die lul van een halve vent gewoon alsnog een sensatie kop te scoren. Hoe kan zo`n ei nog slapen snachts..
 
Noldries
 
6
25 juni 2018 om 19:04
Helemaal mee eens! Kijk het nu nog live. Weet niet wie dat was. Maar die journalist was echt een lul
 
arsenal1250
 
0
25 juni 2018 om 19:11
Omdat er schijnbaar nieuwe ontwikkelingen zijn uitgekomen. Het kan zijn dat er nu pas iets is vrijgegeven of waar Ajax nog niet van op de hoogte was. Ik denk dat Ajax zich ook goed heeft geã¯nformeerd over de gevolgen van de aansprakelijkheid op zich nemen en dus nu pas hiermee naar buiten kan komen. Er zijn ook genoeg bedrijfsongevallen bekend die na velen jaren nog altijd niet zijn opgelost als ik veel media moet geloven en/of de werkgever zich niet openstelt. Dus dit lijkt me nog vrij snel, al is dit erg pijnlijk voor beide partijen, wetende dat het anders had kunnen lopen.
 
origineel
 
2
25 juni 2018 om 19:11
Zoals aangegeven was die third opinion aan de hand van informatie die daarvoor niet beschikbaar was bij Ajax. Toen Nouri onder behandeling was had Ajax geen recht op zijn medische informatie. Toen er wél toegang was door die informatie (weet even niet wie dat initieerde) ontstond er onduidelijkheid op een paar punten en heeft Ajax een third opinion aangevraagd om antwoorden te krijgen op de vragen die ontstonden aan de hand van die nieuwe informatie. Ik vermoed dat een aantal van die zaken door experts in het ziekenhuis is vastgesteld, en Ajax had geen toegang tot die informatie. Ajax nam uiteraard die second opinion door meerdere experts ook serieus en pas na die aanvullende informatie was er een concrete reden om toch over te gaan tot een third opinion. Dit is in ieder geval wat ik er met mijn geringe kennis van maak, al kan het zijn dat ik door de emoties 12 regels poep heb getypt.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:05
Dat ligt aan de onderzoeksvraag die gesteld wordt. Het eerste onderzoek ging over de behandeling an sich. Daaruit kwam dat die corect uitgevoerd was. De letseladvocaat liet daarop een eigen onderzoek starten en die kwam met drie punten waar de behandeling op het veld niet goed was. In eerst einstantie ging alles goed echter op een gegeven moemnt bleef de arts zich richten op de ademhaling terwijl op dat moment aan de hand van een bepaalde foto met een bepaalde gelaatsuitdrukking, de arts de defiberator had moeten aansluiten en andere zakien had moeten overwegen dan alleen de focus op de ademhaling. Dit onderzoek heeft Ajax ter voorbereiding op de arbitrage zaak laten controleren en daaruit kwam dezelfde conclusie als het onderzoek van de letseladvocaat. Dus nam Ajax een nieuw standpunt in.
 
ferrygood
 
0
25 juni 2018 om 19:06
Knap dat Ajax de verantwoordelijkheid neemt, maar vraag me af of het wat had uitgemaakt. Zover ik heb begrepen zou hij hoe dan ook hersendood zijn geweest.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:09
Die vraag is extreem moeilijk te beantwoorden. De kans dat Nouri honderd procent fit eruit gekomen zou zijn, die is extreem klein. Bij een topsporter tijdens een inspanning is het zuurstof verbruik extreem hoog. Dan leidt hartfalen al snel tot onherstelbare schade. Echter of zijn conditie bete geweest zou zijn dan dat die nu is, die is nauwelijks te beantwoorden. Zeker zonder secite is dat echt heel lastig.
 
Rjckoempel
 
1
25 juni 2018 om 19:10
Punt 2 vind ik persoonlijk wel vreemd omdat een defibrilator niet direct meer inzicht geeft op de situatie. Bovendien mag die ook niet in alle situaties gebruikt worden. Ik ga er vanuit dat de artsen dit wel juist hebben beoordeeld maar dat dit niet correct is gecommuniceerd. Dit zijn echter wel de punten die direct vraagtekens oproepte bij de mensen, media en betrokkenen.
 
arsenal1250
 
0
25 juni 2018 om 19:13
En dan heb je nog het punt dat het om medische gegevens gaat, die krijgen wij/de media (terecht) niet in te zien. Je hoort ook in de persconferentie dat Vd Sar meer wilt vertellen, maar dit niet mag/kan vrijgeven.
 
jaokdan
 
2
25 juni 2018 om 19:27
Dat is niet waar, een AED (automatische externe defibrillator) diagnosticeert tot op zekere hoogte het type stoornis en past dan automatisch (of niet, sommige gevallen werkt AED averechts) de behandeling toe.
 
Yoda
 
2
25 juni 2018 om 19:12
Betekent dit bericht dan toch dat het nieuws van eerder dit jaar toch klopte? Felle kritiek op ‘niks doen’ medici Ajax: ‘de reanimatie was dramatisch’ Zondag, 7 januari 2018 om 08:20 http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=320405
 
Yoda
 
0
25 juni 2018 om 23:10
Zou ook betekenen dat de verklaring van Ajax vandaag niet helemaal waar is.
 
Raubaht
 
0
25 juni 2018 om 19:12
Had lekker de rechter laten uitmaken wie zijn verantwoordelijkheid het is. Door nu alle aansprakelijkheid te erkennen kan je wachten op een gigantisch hoge schadeclaim, waar het deze familie allemaal om te doen is
 
arsenal1250
 
0
25 juni 2018 om 19:15
Dat zal meevallen, tevens zal Ajax hier wel voor zijn verzekerd. Denk dat het in je voordeel spreekt als je schuld bekend en je open opstelt. Mocht de zaak voorkomen (weet niet hoe dit werkt), dan maakt dit het makkelijker voor de rechter om een passend besluit te nemen lijkt me.
 
Master 1
 
1
25 juni 2018 om 20:14
Wat een walgelijke reactie. Mag de familie de waarheid niet weten nadat hun dierbare na onzorgvuldig handelen een kasplantje is geworden?
 
Raubaht
 
0
25 juni 2018 om 20:55
De advocaat van de familie zojuist: De familie wil de zorg voor Abdelhak thuis op zich nemen. Daar moet de familie een geschikt huis voor kopen en er is geld nodig om de verzorging te regelen. Dat is waar het voor de familie nu op korte termijn om draait. Ze proberen er een mooie draai aan te geven maar het is toch wel voor de grootste idioot duidelijk dat dit een geld kwestie is. De familie wil zichzelf verrijken over de rug van Nouri, dat is pás walgelijk !!
 
Master 1
 
0
25 juni 2018 om 22:48
Logisch dat er moet worden betaald als Ajax aansprakelijk is. Het gaat erom dat Ajax al lang wist dat er foutief was gehandeld op het veld maar dit, om de schade beperkt te houden, niet mee naar buiten kwam. Nu opeens wel omdat de familie een goede advocaat in de arm heeft genomen. Opnieuw komt Ajax met een lulverhaal dat er sprake is van nieuwe informatie. De familie is en wordt voorgelogen en dat is onacceptabel in deze trieste situatie.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:21
@master1 Ajax heeft duidelijk toegelicht hoe ze tot een nieuwe conclusie gekomen zijn. Dat het niet om geld gaat is vrij eenvoudig aan te tonen. Ajax was bereid om 5 miljoen euro te betalen, al ruim voordat er sprake was van een rechtzaak. Een schadevergoeding via de rechter zal echt niet hoger zijn maar stukken lager. Ajax is niet aansprakelijk voor het falen van Nouri's hart tijdens grote inspanning opo hoogte. Ajax is alleen aansprakelijk voor het moment dat de arts niet de beste behandeling gaf. De rechter zal dan moeten vaststellen in hoe verrre dit Nouri's toestand, die op dat moment al volledig buiten kennis was, verslechterd heeft en dat moeten uitdrukken in geld. De kans dat dit tot een hoger gedrag leid dan de vijf miljoen euro die Ajax al veel eerder aangeboden had, is echt heel klein. In Nederland zijn de schadevergoeding enna een niet geheel correcte medische behandeling niet zo hoog. Vijf miljoen euro zou al een nieuw nationaal record zijn.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:16
Nee hoor, dat is niet correct. Ajax erkent de aanprakelijkheid voor het niet geven van de best mogelijke medische behandeling op het veld. Ajax is niet verantwoordelijk voor het falen van Nouri`s hart tijdens grote inspoanning op grote hoogte. De vraag is dan in hoeverre heeft het niet geven van de beste behandeling bijgedragen tot zijn huidige conditie. De rechter zal dat deel dan in geld moeten uitdrukken.
 
Camavinga
 
1
25 juni 2018 om 19:12
Nog nooit het ijskonijn zo emotioneel gezien, leeft duidelijk mee. Hopelijk wordt er een (zo ver mogelijk) passende oplossing gevonden om de familie bij te staan.
 
Bocca
 
8
25 juni 2018 om 19:14
Ik als niet ajaxied heb diep respect hoe ajax dit alsnog heel netjes heeft opgelost. Heel netjes dit. Zoals het hoort.
 
-NEC-
 
2
25 juni 2018 om 19:23
Ajax heeft ook weinig keus. Ze zien nu zelf eindelijk in dat er gewoon fouten zijn gemaakt en de familie had dus hoe dan ook een sterke zaak. Het gaat er soms ook niet om of je verantwoordelijk bent, maar of je je verantwoordelijk voelt en daar heeft Ajax een tijd geleden verkeerd gedaan. Blijkt nu dus ook dat er gewoon niet goed gehandeld is. Ajax is dus slim en kiest zelf voor een goede oplossing, dat siert hen wel.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:24
@-NEC- Dat is niet waar, Ajax voelde zich wel degelijk verantwoordelijk voor Njouri en bood al lange tijd geleden aan om tien jaar zijn salaris door te betalen en medisch personeel in diesnt te nemen om Nouri nog tien jaar te verzorgen. totale kostne zouden rond de vijf miljone euro zijn. Ajax was op basis van het eerste extern uitgevoerde onderzoek van mening dat de clubarts correct gehandeld had. Daar is Ajax nu van teruggekomen en ondersteunen zij de drie punten die de letseladvocaat heeft aangedragen.
 
-NEC-
 
0
26 juni 2018 om 02:24
Als Ajax verantwoordelijkheid had genomen hadden ze nooit de uitspraak gedaan ‘geen reden om aansprakelijkheid van de club aan te nemen’. In dat stuk staat duidelijk dat Ajax pas verantwoordelijkheid nam op het moment dat vast kwam te staan dat Ajax aansprakelijk was’. Dit is een statement van de club, dit is toch evident een feit! Dit haalt dus je volledige onzin weg met de verantwoordelijkheid die Ajax nam. Om nog even wat feiten te noemen, Ajax bood pas drie weken geleden aan om dat salaris zo lang uit te betalen en hem te laten verzorgen. Wat nog pijnlijker is, dit was pas na dat de familie een zaak maakte. Je praat gewoon echt totale onzin en je argumenten zijn gewoon niet juist.
 
Etcheverry
 
5
25 juni 2018 om 19:19
Respect Ajax. Ik ben geen ajacied maar ik gun jullie van harte de titel komend seizoen.
 
-NEC-
 
4
25 juni 2018 om 19:25
Gun je Ajax de titel omdat zij eindelijk fouten toegeven? Beetje vreemd.
 
Giesburts
 
0
25 juni 2018 om 19:38
Nee, dat is de aanname die jij nu doet. Nergens zegt hij "ajax geeft zijn fouten toe, ik gun jullie van de harte de titel nu komend seizoen". Misschien gunt hij het wel de titel in gedachte "voor appie", maar ook dat is een aanname.
 
Etcheverry
 
0
25 juni 2018 om 20:40
Neeo omdat ze een fout rechtzetten!
 
-NEC-
 
0
25 juni 2018 om 20:51
Rechtzetten? Ajax heeft haar verantwoordelijkheden helemaal niet genomen. Pas nadat de familie een zaak opent en het blijkt dat er niet juist gehandeld is gaan ze pas wat doen wat ze al die tijd daarvoor moesten doen. Ik kan er echt weinig respect voor opbrengen.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:27
Nogmaals dat is niet waar. Ajax heeft lange tijd geleden al aangeboden om tien jaar zijn salaris door te betalen inclusief de kosten voor tien jaar lang medisch personeel. Tot de dag van vandaag betaald Ajax Nouri's salaris gewoon door en ook alle medische kosten. Vandaag ging het alleen om het feit of de clubarts medisch correct gehandeld had of niet. Ajax erkent nu ruitelijk dat dat niet gebeurt is en accepteerd haar aanprakelijkkheid voor het feit dat de clubarts, die wel degelijk naar eer en geweten handelde, niet de best mogelijkke behandeling op het veld gegeven heeft.
 
BjorvenVriendwijk
 
0
25 juni 2018 om 19:23
Altijd achteraf maar nu is het te laat
 
RacksOnRacks
 
4
25 juni 2018 om 19:26
Kan me nog heugen dat een paar weken geleden veel mensen hier de familie Nouri voor geldwolven uitmaakten terwijl ze gewoon vochten voor gerechtigheid voor hun familielid.
 
pinko
 
1
25 juni 2018 om 19:34
Menselijke fouten kunnen desastreuze gevolgen hebben, al weet je nooit dat als er optimaal was gehandeld dat voor Nouri had opgeleverd, al zou alles zeer waarschijnlijk beter zijn dan de huidige situatie. Toch vreemd dat bij dat bij al die hulpverleners op dat bepalende moment niemand wees op het snelle gebruik van de defibrillator. Maar ik hou me verre van een oordeel, want daarvoor moet je medisch onderlegd zijn en alle ins en outs van die gebeurtenis kennen. Vraag is nu, is de medische staf van Ajax wel van het gewenste niveau van een professionele organisatie? Dan vraag je je ook af waarom F. de Jong zo lang geblesseerd rondloopt met een ogenschijnlijk niet al te zware enkelblessure. Al blijft ook dat gissen, maar het werpt wel een ander licht op de veelal langdurige blessuregevallen bij Ajax. Dan hoef ik alleen maar Sinkgraven als voorbeeld te noemen. Geeft toch te denken...
 
origineel
 
0
25 juni 2018 om 20:55
Ik gaf stomtoevallig gisteren nog aan dat het misschien een idee is om met de volgende miljoenen de medische staf eens grondig te vernieuwen. Iedere keer wel iets met spelers die terugkomen van blessures. Wanneer Ajax zegt dat een speler er 3 maanden uit ligt kan je er makkelijk 6 maanden van maken.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:32
Het ging niet om het snelle gebruik, Nouri had een hartslag meter om en die gaf een hartslag aan. het medisch prtocol schrijft dan voor dat je de ademhalingswegen vrij van blokkades moet maken Alleen toen Nouri's toestand na verloop van tijd niet verbeterde, had de club arts een stapje terug moeten doen en andere opties moeten overwegen, zoals het aansluiten van de Aed. Maar besef wel, een AED moet je niet direct gebruiken als er nog een hartslag is want dan kan de AED de situatie verslechteren. Ajax laat zich begeleiden door het grootste ziekenhuis van Amsterdam. Elke blessure wordt behandeld door medisch specialisten en iet door de clubarts. Dus nee, het geeft niets te denken, dat is juist zo vervelend aan dit alles. Een menselijke fout van een arts die naar eer en geweten handelde en ook zaken goed deed tijdens de behandleing van Nouri op het veld wordt zover uitvergroot alsof die man ineens een prutser is en de hele medische staf van Ajax prutsers zijn. Zelf het grootste ziekenhuis van Amsterdam bestaat ineens uit louter prutsers terwijl daar dagelijks mensen van de dood gered worden.
 
cr7_arsenal
 
0
25 juni 2018 om 19:34
Sorry dat ik t moet zeggen maar elk mens met een goeie rationaliteit kon zelf ook wel zien dat er veelste laat werd gehandeld
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:37
Nee dat is niet correct. We weten inmiddels dat de hartslag meter van Nouri een hartslag aangaf toen hij in elkar zaakte Dan is het protocol om de ademhalingswegen vrij te maken van blokkades. Er werd wel degelijk meteen gehandeld. Bij een goede hartslag mag je juist geen AED aansluiten, dat kan levensgevaarlijk zijn. Er is ook geen verwijt van de letseladvocaat dat er te laat gehandeld werd. Het verwijt is dat er te lang gefocused is op de ademhaling en dat men geen stapje terug deed om alles opnieuw te bekijken toen Nouri's toestand niet verbeterde en men toen niet alsnog de AED aansloot omdat de hartslag hun inziens toen niet meer goed was.
 
RickyAFCA
 
0
25 juni 2018 om 19:49
Heel netjes van Ajax. Er zijn alleen maar verliezers. Helemaal de familie Nouri maar ook Ajax. Als je ziet hoe Sar erbij zat was zeer aangrijpend en kippenvel. Hoop dat er een goede regeling word getroffen en natuurlijk hoop ik altijd nog dat Appie wonder boven wonder er nog enig sinds uitkomt
 
AndreNijmeijer
 
1
25 juni 2018 om 19:53
Los van de betekenis er van voor Nouri en zijn familie, laten we de medische staf van Ajax niet vergeten. Voor hun zal deze conclusie en koerswijziging ook hard aankomen en als van de Sar zijnde heb je ook hen hierin te steunen.
 
skila87
 
0
25 juni 2018 om 20:00
Er zijn blunders gemaakt op de weg naar de hart aanval en op het moment zelf. Gaat er nu om dat er iets gaat gebeuren dat deze blunders nooit meer gemaakt gaan worden. Niet dat er een schade vergoeding komt en daarmee de kous helemaal af is.
 
Master 1
 
1
25 juni 2018 om 20:23
Ik weet echt niet waar deze ommezwaai opeens vandaan komt. Vanaf het begin waren de deskundigen het er over eens dat er geblunderd is door de medische staf. Na bijna een jaar erkent Ajax aansprakelijkheid. Bij mij komt het over als “het eigen straatje schoonvegen’ omdat Ajax weet dat na de door de familie ingezette juridische procedure, het eerste verhaal voor de rechter geen stand zou houden. Ik neem dit Ajax niet zo zeer kwalijk, maar wel de adviseurs van de club danwel de verzekeraar.
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:44
Nogmaals, de zogenaamde deskundigen in het begin zaten fout. De hartslag meter van Nouri gaf een hartslag aan toen hij in elkaar zakte en toen hij op de grond lag. Dan is het vrijmaken van de luchtwegen de correcte eerste behandeling. Zonder de juiste medische gegevens kan je geen conclusie trekken, dat is inmidels wel aangetoond. Alleen zullen die zogenaamde deskundigen nimmer een mea culpa geven in de media maar zich muisstil houden. Ajax veegt ook geen straatje schoon, Ajax heeft een clubarts in dienst die naar eer en geweten heeft gehandeld. Het eerste externe onderzoek toonde dit ook aan. Ajax kan er zelf weinig aan doen als de clubarts niet geheel foutvrij handeld. Voor de rechter hoeft Ajax ook niet bang te zijn, Ajax was al bereid vijf miljoen euro te betalen en ik ken geen zaken waarin hoge vergoedingen betaald worden in nederland waarbij een arts niet geheel correct gehandeld heeft. Ook in deze zaak zal een rechter echt stukken minder dan vijf miljoen euro toewijzen. Daarnaast is Ajax gewoon verzekerd voor aansprakelijkheid,
 
Piranha
 
2
25 juni 2018 om 21:35
Oh ja, en nu huilen als een klein kind edje. Je was zo overtuigd, arrogant in gedrag, alles was goed gedaan ookal kon iedereen zien dat dat niet zo was. Nu je de zaak gaat verliezen tranen met tuiten huilen, de eerste keer dat je gevoelens toont voor abdelhak of wie dan ook. Je hebt Johan lekker een mes in zijn rug gedouwd, sprak van een ‘groot’verlies toen Johan overleed, zonder enige emotie. Toen abdelhaks nieuws binnenkwam was het: ‘we zullen nooit weten hoe ver zijn ster had gerezen’ zonder een traan en nu je de zaak verliest, ineens ‘gevoel’ tonen? Dit is zelfmedelijden, je jankt om jezelf slappeling, gevoelloze hork!
 
SpeedyAFC
 
0
26 juni 2018 om 01:55
Jij en al die anderen konden helemaal niet zien dat er niet goed gehandeld was. In eerste instantie was de behandeling ook gewoon correct. Nouri`s hartslagmeter gaf een hartslag aan en dan moet je de luchtwegen vrijmaken en de patient in een stabiele zijligging leggen. Dan mag je geen AED aansluiten, waar al die mensen op Internet en TV zo hard om riepen. Maar ja, jullie wisten niet dat Nouri een hartslag meter droeg en dat die een hartslag aangaf. Maar toch heel hard roepen. Ajax verliest ook helemaal geen zaak, Ajax was allang bereid om vijf miljoen euro te betalen. Als de familie toch liever gaat procederen, krijgen ze echt niet zomaar een hogere vergoeding, vijf miljoen euro is al een nationaal record. Ajax aansprakelijkheid is alleen voor het deel extra schade dat Nouri heeft opgelopen omdat de arts niet de beste behandeling gegeven heeft. Daarnaast is Ajax er gewoon voor verzekerd. En vergis je niet, medisch gezien niet de beste behandeling geven is iets anders dan een medische blunder waarbij en gezonde patient ernstige schade op loopt. Nouri had al een groot medisch probleem, tijdens grote inspanning op hoogte was hij in elkaar gezakt en volldig buiten westen zondat aanwijsbare reden. De schade die iemand dan oploopt is al snel enorm. Had de arts na een paar minuten wel de AED aangesloten, dan is het helemaal niet gezegd dat Nouri er nu beter aan toe zou zijn geweest. Ik kan me niet ontrekken aan de indruk dat van de Sar gewoon persoonlijk zwaar geraakt is door deze zaak. Niet voor niets kon hij nauwelijks zijn tranen onderukkken. Ook de familie van Nouri erkent de betrokkenheid van van de Sar.
 
Hennynoelle
 
1
26 juni 2018 om 08:11
Ik hoor mensen toch veel praten over dat de familie achter centjes aanzit ik ben het daar niet mee eens ik heb zelf kinderen en dat is het belangrijkste in je leven als daar onverhoopt iets mee gebeurt wil je dat tot op de bodem uit gezocht hebben en het belangrijkte is dan de erkening en niet de centje die centjes zijn er alleen maar om de pijn enigzins te verzachten voor zover dat gaat ik denk namelijk van niet al je je kind zo kwijt raakt ga je de rest van je leven door een hel en daar weegt niks maar dan ook niks tegen op!!