'Ajax gaat technische staf veranderen: 'Ze gaan iemand naast Keizer zetten''
Dinsdag, 12 december 2017 om 14:00

Trainer Marcel Keizer lijkt na een zeer moeizame seizoensstart de boel enigszins op de rit te hebben bij Ajax. De Amsterdammers hebben afgelopen zondag een belangrijke stap gezet in de jacht naar de landstitel, aangezien koploper PSV met 3-0 werd verslagen. Toch denkt Ajax eraan om naast Keizer een ervaren man te posteren, claimt Valentijn Driessen.

"Ik ben benieuwd wat er in de winter gaat gebeuren", aldus Driessen van De Telegraaf. "Ik denk dat Ajax best wat gaat doen in de technische staf, bijvoorbeeld door er iemand bij te zetten. Keizer heeft zelf eerst aangegeven als tweede trainer bij het eerste elftal te willen beginnen en dan ervaring opdoen met een man die de klappen van de zweep kent op het hoogste niveau. En dan zo doorgroeien als hoofdcoach van Ajax."

Meer: Verweij: ‘Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat’

Na het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund werd Keizer echter direct doorgeschoven van Jong Ajax naar het eerste. Volgens Driessen is een toevoeging van een ervaren kracht nog steeds mogelijk: "Ik denk dat Ajax ook op zoek is naar een constructie waarbij er iemand bij komt die wel de ervaring heeft om een club als Ajax meer vorm te geven."

Meer nieuws
   
09:10
09:10
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
0
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
19
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
holala
 
25
12 december 2017 om 14:20
Euh, Ajax speelde PSV het grootste gedeelte van de mat. Klopt. Maar om nu al te zeggen dat trainer Marcel Keizer na een zeer moeizame seizoensstart de boel weer op de rit lijkt te hebben bij Ajax? Het was wel op dat moment een zwak Psv met een verkeerde tactiek na het wegvallen van Locadia. Neemt niet weg dat Ajax wel heel goed speelde maar pas op de rit heb je het als je het een wedstrijd of drie à vier laat zien. Een ervaren man naast Keizer is nooit verkeerd. Misschien Bosz?
 
Ajaxrevolution
 
21
12 december 2017 om 14:23
En De Koning dan heb je 3 echte leiders. ;-)
 
grasveld7
 
17
12 december 2017 om 14:57
Niemand binnen Ajax zegt dat de boel weer op de rit is, ook de supporters niet. De media is altijd lovend over de winnende ploeg in een topper, het is maar net het stukje tekst wat je weer kan aangrijpen om losse flodders te kunnen schieten. ''het was net op dat moment een zwak psv, en locadia die net uit valt..'' Onzin en excuses zoeken natuurlijk, voetballen doe je namelijk met 11 man, als die allemaal niet thuis geven heb je ook niets aan Locadia. PSV speelde zwak, ja, maar waardoor kwam dat werkelijk? Misschien heeft dat ook grotendeels met de tegenstander te maken die PSV geen seconde ruimte gaf om te kunnen voetvallen, het is maar waar jij je beter door voelt.
 
holala
 
1
12 december 2017 om 20:38
@grasveld Ik denk dat je me verkeerd leest. Ik zeg nml nergens dat iemand binnen Ajax dat zegt, maar ga uit van het geschreven stuk. Ook vond ik Ajax voor Twente goed spelen en vaak zag je ook grote uitslagen. Je hebt altijd wel wedstrijden ertussen zitten dat het niet loopt zoals tegen Utrecht en Twente. Die westrijden kreeg Keizer de volle laag. Ik vond Ajax juist tegen Psv goed spelen en Psv zwak. Daardoor won Ajax niet eens geflatteerd met 3-0. Laat ik het zo zeggen, als beide teams zwak of goed speelden, was er meer evenwicht. Misschien nog altijd in het voordeel van Ajax.
 
Finalvoetbal
 
2
12 december 2017 om 15:28
Als Marcel Keizer nu in de resterende wedstrijden laat zien dat er groei zit in het team en het team iedere wedstrijd met agressie kan laten starten dan vind ik een nieuwe coach niet nodig. Ik heb Ajax de laatste tijd vaak goed zien voetballen, maar in bepaalde delen van wedstrijden zakt het door de ondergrens. Dat moeten we voorkomen door slimmer te spelen en het spel beter te lezen. Echter heeft het ook te maken met blessures in de achterhoede. Want iedere keer als Zeefuik speelt (rosenborg, Roda 1 helft, Twente 2e helft, PSV laatste 10 min) dan speelt heel het team minder. Dus graag een betere backup in de winter kopen.
 
holala
 
2
12 december 2017 om 20:42
@finalvoetbal Zie mijn comment boven, ook ik zag Ajax vaker goed spelen met dikke uitslagen. En je hebt gelijk dat een nieue coach niet noodzakelijk is maar een ervaren man ernaast geen slechte zaak zou zijn zoals ook bij Feyenoord en PSV is gebeurd. Dat ik Bosz noemde was natuurlijk niet serieus bedoeld.
 
Gaalmeister
 
4
12 december 2017 om 14:20
Waarom zou je dat doen? Denk niet dat dat helpt om overwicht te creëren bij de spelers. Hij zou misschien meer iets hebben aan een soort mentor, meer dan informeel. Volgens mij is het namelijk een prima trainer en tactisch ook best sterk, dat je je tactiek wijzigt kan ook een sterkte zijn (vergeleken met trainers die alleen één kunstje kunnen)
 
BurdyM
 
2
12 december 2017 om 14:48
Of een zwakte, als je maar vaak genoeg je tactiek wijzigt zul je het heus wel een keer vinden. Het zou alleen wel prettig zijn dat hij daar geen halve competitie over zou doen. Het valt van toevalligheden nu een keer goed op zijn plek. Maar als Viergever of Dijks niet geblesseerd waren geraakt dan was De Jong nooit als vrije verdediger naast De Ligt gezet. Dit is niet opeens een grote tactische vondst want dan had hij het wel eerder gedaan. Het is een toevalstreffer die per ongeluk goed uit pakt.
 
lausho
 
6
12 december 2017 om 15:06
Om de coach optimaal te steunen, Keizer is nog geen doorgewinterde coach en kan nog voldoende leren. Ik ben wel blij met het overigens, vind het een fris en positief gezicht naar buiten toe.
 
Ajaxrevolution
 
0
12 december 2017 om 14:22
Lijkt me prima. Als diegene wat stabiliteit in de tactieken en de formatie kan brengen en als klankbord kan fungeren moet het goed komen met Ajax. Wel graag Keizer op mediatraining sturen. Heb nou bewust al maanden geen enkel interview met hem gecheckt vanwege z'n warhoofdigheid.
 
Apocalyps
 
8
12 december 2017 om 14:25
"trainer Marcel Keizer lijkt na een zeer moeizame seizoensstart de boel op de rit te hebben bij Ajax." Dit is gebaseerd op de overwinning op Psv? want persoonlijk kan ik, ondanks de voor mij onverwachte zege op Psv, nog steeds niet volmondig beweren dat hij Ajax op de rit heeft...
 
Zytto34
 
23
12 december 2017 om 14:32
Laatste 9 officiele wedstrijden 7x gewonnen, 1x gelijk en 1x verloren (en een gewonnen oefenpot tegen BMG), dus zo slecht zijn de resultaten de laatste weken ook weer niet.
 
manan
 
3
12 december 2017 om 14:59
Het spel is niet goed en alle Ajax supporters zien dat. Hij heeft de boel helemaal niet op de rit. De wedstrijd tegen PSV was best wel goed maar PSV was niet in goede doen en het uitvallen van Locadia was in het voordeel van Ajax. Ik heb geen goed gevoel bij Keizer maar een alternatief is er niet. Ik zit niet op Frank de Boer of Ronald Koeman te wachten.
 
Zytto34
 
3
12 december 2017 om 16:46
Nee maar mensen doen net of Ajax al weken punten verspeelt en mega dramatisch slecht is. Zo slecht als iedereen het wil laten geloven is het ook weer niet. En het psv wat je zag zondag was gewoon het psv van de laatste weken. Slecht spel, maar nu een keer niet winnen omdat het niet tegen sparta of excelsior was. Of het uitvallen van locadia er wat mee te maken heeft zullen we nooit weten, maar tegelijkertijd zitten bij Ajax spelers als Younes, Viergever, Dijks en Orejuela in de lappemand waardoor we met een aanvallende middenvelder centraal achterin moesten spelen, dus ja en met locadia liep psv ook alleen maar achter de bal aan.
 
Nielsvan Dam
 
1
12 december 2017 om 15:57
Er staat toch ENIGSZINS.. begrijpend lezen is ook een vak. Er word alleen maar mee bedoeld dat ze weer op de goede weg zijn, niet dat de boel weer op de rit is
 
DeSteek77
 
1
12 december 2017 om 16:08
Alleen stond "enigszins" er voorheen niet. de moderators hebben dat stuk tekst aangepast. Ik heb dat stukje tekst ook gekopieerd en geplakt en kreeg hetzelfde commentaar. Want "enigszins" verandert de context natuurlijk aanzienlijk.
 
Apocalyps
 
2
12 december 2017 om 16:36
Nielsvan Dam, Desteek77 heeft het al netjes uitgelegd. Dit kon je misschien zelf ook hebben gezien, als jij mijn quote beter had gelezen.
 
Nielsvan Dam
 
0
12 december 2017 om 20:33
Mijn excuses ik wist niet dat het woordje enigszins er eerder niet bijstond. Dan heb ik niks gezegd
 
 
7
12 december 2017 om 14:27
Zelfs Voetbalzone zelf is verschrikkelijk opportunistisch, hoezo heeft Keizer nu opeens de boel op de rit? Omdat er van PSV gewonnen wordt? Gelijkspel tegen Twente vergeten zeker? Verlies tegen Utrecht ook vergeten? Ajax moet even winnen van Excelsior, maar kan dan zomaar eens de boot ingaan en van AZ uit heb je helemaal niet zomaar gewonnen. Als ze zondag verliezen zal VZ wel weer zeggen dat het crisis is bij Ajax...
 
Robsch@
 
1
12 december 2017 om 14:55
Verliezen van Utrecht of puntverlies is elke Ajax trainer nog overkomen de laatste jaren. Twente was vrij dom ja de tweede helft. Als je 2 x voorkomt mag dat natuurlijk nooit gebeuren.
 
 
2
12 december 2017 om 16:51
Ja dat het andere ajax trainers is overkomen wil toch niet zeggen dat je puntverlies in of tegen Utrecht dan maar mag accepteren en dat Keizer het nu op de rit heeft??
 
Janvan der Wal
 
1
12 december 2017 om 14:27
Wat gaat er met Hennie gebeuren dan?
 
Delvecio
 
0
12 december 2017 om 14:31
Ik vraag me alleen heel sterk af welke ervaren trainer een assistententrol wilt hebben naast Keijzer? Of hoe zien ze het anders voor hun? Een 'adviseur'??
 
Babinho
 
13
12 december 2017 om 14:34
En laat Morten Olsen daar nu eens belangstelling voor hebben...(intern bekend bij Ajax). Lijkt me ook prima. Iemand die dit nog leuk vindt om te doen, maar verder geen grote trainersambities meer heeft. Kan ie meteen Dolberg weer aan de gang krijgen.
 
Simpatico
 
10
12 december 2017 om 14:36
Oh wow. Dat zou echt de ideale kandidaat zijn. Stop maar met lijstjes maken, we hebben iemand gevonden!
 
Simpatico
 
2
12 december 2017 om 14:36
Dat lijkt me een top idee. Is er ergens al een lijstje met kandidaten? Hiddink, Advocaat en Van Marwijk allemaal niet Iemand anders? Ikzelf zou het zo 1-2-3 niet weten. Wouters is al bezet. Fred Rutten misschien? Maar echt totaal geen Ajacied... Danny Blind? Fred Grim? Ik denk dat het sowieso wel een goed idee om iets van een frisse wind er doorheen te gooien. Na alles wat er gebeurd is, iemand erbij die er zelf wat verder vanaf staat.
 
Adzevedo
 
0
12 december 2017 om 14:40
Ik ben erg benieuwd wie ze neer willen zetten als ervaren man, mijn eerste gedachte gaan toch naar Dick Advocaat die natuurlijk vrij is gekomen. Anders misschien Rijkaard of Co Adriaanse? Hiddink zijn naam is een paar weken terug al gevallen en ontkracht destijds. Van Gaal zie ik het ook niet doen en dan ben je eigenlijk wel door de opties heen. Van Marwijk, De Boer of Koeman zijn nog teveel met hun eigen trainerscarriere bezig om als assistent op de bank te gaan zitten. Of ze moeten natuurlijk een buitenlandse trainer op het oog hebben met de nodige ervaring om te assisteren.
 
Ronzie
 
2
12 december 2017 om 14:41
Volgens mij is Spijkerman toch een redelijk ervaren man die op de bank zit. Of zit hij er alleen om Bergkamp te ondersteunen in beslissingen?
 
Miccoli
 
1
12 december 2017 om 15:01
Het is een ervaren man, maar niet de ervaring waar men tegenop kijkt en waar een man als Keizer veel aan heeft, denk ik. Spijkerman heeft heel zijn carriere als trainer/assistent in Nederland meegemaakt en nou niet bij grote clubs (op Ajax na dan). Hij zal vast wel zijn kwaliteiten hebben waarom hij daar zit. Iemand hierboven opperde de naam van Morten Olsen, dat zou toch zeker interessant zijn.
 
D@Nick
 
0
12 december 2017 om 14:42
Goede zet. Keizer heeft veel geluk in zijn keuzes. Kluivert en frenkie zijn in mijn ogen toevalstreffers. Vanwege het uitvallen van de verdedigers en younes
 
XIII
 
4
12 december 2017 om 14:44
Nee aub niet doen! Stuur die Keizer nou gewoon weg please. Met hem gaat het echt nooit wat worden, aub niemand ernaast en gewoon wegsturen.
 
JanNijhof
 
0
12 december 2017 om 14:57
Ik heb een mentorsrol al eerder gesuggereerd, zoiets als Advocaat deed bij Van Bronkhorst. En ik denk dat van Gaal, mits niet op de bank, best zou zien zitten. Gewoon na een wedstrijd analyseren en voor een volgende brainstormen, een keer een training bijwonen en met bepaalde spelers wat babbelen. Zo kun je net die punten wat bijslijpen waar Keizer nog wat ervaring voor mist. Zal maar denk ik een drietal maanden nodig zijn. Mocht het met van Gaal niet kunnen dan zijn Rijkaard en Seedorf interessante alternatieven. Of Ten Kate. Ik denk net het druppeltje olie dat de machine nodig heeft. Bij 010 pakte het ook heel goed uit.
 
Miccoli
 
0
12 december 2017 om 15:06
Ik zie Van Gaal dit niet doen. Nouwja, laat ik dat anders formuleren: ik zie van Gaal niet binnen zijn `boundaries` blijven. Van Gaal kennede gaat hij zich met veel te veel bemoeien en op een gegeven moment moet jij je dan afvragen of Van Gaal of Keizer nou de hoofdcoach is. Rijkaard gaat het hem ook niet worden aangezien hij al meerdere keren heeft duidelijk gemaakt niet meer als coach aan de slag te willen gaan en ik ga er dan van uit dat assistent hier ook onder valt. Seedorf zie ik ook niet gebeuren, want is dit de man met ervaring in het trainersvak? Hij heeft Milan getraind voor een paar maanden en een club uit China voor een paar maanden. Het moet echt iemand zijn zoals Advocaat (zoals jij zelf ook al vermeld), iemand die aan het einde van zijn loopbaan zit en nog wel graag even een laatste klus wilt aanpakken en Marcel waarnodig kan bijstaan.
 
Nico50
 
0
12 december 2017 om 15:20
@jannijhof Jammer dat de rol die jij schetst voor Van Gaal door hem nooit zal worden geaccepteerd. Kijk maar naar het verleden waar hij botste met Koeman, Rijkaard heeft al heel vaak aangegeven geen baan in het voetbal meer te ambiëren en op grond waarvan zou Seedorf een optie zijn? Wat heeft die bewezen als trainer om een mentorrol te kunnen spelen? Niets dus. De hierboven geopperde suggestie van Morten Olsen lijkt mij wel een heel goede, mits er natuurlijk inderdaad een man bij wordt gezet en dat is nog maar de vraag.
 
NUFC_U2
 
4
12 december 2017 om 14:57
Een vreemde constructie als je het mij vraagt. Eerst werd Keizer door Bergkamp en Van der Sar in het diepe gegooid. En nu het verloren seizoen bijna halverwege is moet er een ervaren kracht bijkomen... Is Spijkerman niet ervaren genoeg ?? Als je écht wat wil doen, haal Bosz als hoofdtrainer terug met Kruzen en Keizer als assistenten. Maar dat lijkt wishful thinking. Of anders (en dat lijkt me eerder mogelijk) zet Van Gaal er als manager bij.
 
DeSteek77
 
2
12 december 2017 om 15:04
"trainer Marcel Keizer lijkt na een zeer moeizame seizoensstart de boel op de rit te hebben bij Ajax." Zo zie je maar hoe je van schlemiel tot winnaar promoveert binnen een week. Een wedstrijd van de initiatiefloze koploper winnen en je lijkt alles op de rit te hebben. Dan moet opportunisme wel troef zijn.
 
steeck03
 
1
12 december 2017 om 15:25
volgens mij laat je een blangrijk woordje weg (enigszins). Vrij cruciaal in het verhaal
 
DeSteek77
 
2
12 december 2017 om 15:41
Dat is vreemd, want ik heb geknipt, geplakt en aanhalingstekens geplaatst om te laten zien dat het een citaat is. Wellicht in de tussentijd aangepast!?
 
wanny
 
1
12 december 2017 om 15:06
Ze moeten zich kapot schamen dat ze 2 punten achter staan op AZ en 7 op Psv. Terwijl ze afgelopen zondag hebben laten zien zeker niet de mindere te zijn van Psv.
 
ErikStekelenburg
 
1
12 december 2017 om 15:38
Die Driessen lult maar wat joh. Moet krantjes verkopen anders staat niet Keizer, maar hij op straat. En ja, het is aardig op de rit. Laatste 4 wedstrijden 19 voor en 4 tegen. Nu Excelsior met 6-0 ef af rossen en vol vertrouwen naar AZ.
 
Denn01
 
1
12 december 2017 om 15:52
Ik zou Henk ten Cate daar wel ideaal voor vinden. Alleen die gaat sowieso niet komen.
 
pinko
 
0
12 december 2017 om 16:12
Een zwaluw maakt nog geen zomer, zegt een spreekwoord. Heel simpel gesteld, of je had al lang eerder moeten ingrijpen door Keizer in de luwte te plaatsen - b.v. terug naar de jeugd - of je laat hem zitten, inclusief de 3 Stooges op de bank. Er is geen tussenweg, want een soort mentor naast hem zal het nauwelijks aanwezige gezag onder de selectie nog meer doen afnemen. Neem je verlies en begin het nieuwe seizoen met een schone lei. Dus ook de bezem door het immer falend technisch hart; de aanstichter van de zoveelste mislukte transferperiode en het wegpesten van Bosz.