Ajax gaat voor terugkeer Ten Hag; naast Potter ook Italiaanse coach op lijstje
Vrijdag, 26 april 2024 om 07:02

Erik ten Hag is nog altijd droomkandidaat nummer één om John van 't Schip op te volgen als trainer van Ajax, dat blijkt uit een interview dat Kelvin de Lang en Marijn Beuker hebben gegeven aan De Telegraaf. Mocht Ten Hag niet haalbaar blijken, kijkt de club verder naar Graham Potter én er duikt een nieuwe naam op.

Ten Hag is bezig aan een slecht seizoen met Manchester United. De in Haaksbergen geboren oefenmeester staat zevende met zijn club, werd vroegtijdig uitgeschakeld in Europa en gaat Champions League-deelname dus mislopen.

Toch heeft de Nederlandse manager de finale van de FA Cup gehaald en valt er iets te zeggen voor het hoge aantal blessuregevallen in zijn selectie. De kans bestaat dus dat hij aanblijft bij Manchester United.

Wordt ten Hag ontslagen door de Engelse club, dan wil Ajax hem dolgraag terug naar Amsterdam halen. Beuker geeft ook prijs hoe lang ze op hem willen wachten. "De eerste training staat half juni gepland, dus eind mei willen we duidelijkheid."

Als Ten Hag, die eerder al drie keer kampioen van Nederland werd met Ajax, niet wil of niet beschikbaar is, dan schakelt Ajax door naar Potter, waarmee dus ook al enkele gesprekken zijn gevoerd. Tevens komt dan Francesco Farioli, trainer van OGC Nice, in beeld voor de vacature.

Ajax voerde daarnaast ook gesprekken met Xavi, blijkt uit het interview. De trainer van FC Barcelona zou na dit seizoen vertrekken uit Catalonië en werd enthousiast van het plan van Beuker en De Lang.

Xavi kwam later echter terug op zijn beslissing om Barça te verlaten en gaat zijn contract tot medio 2025 wel uitdienen. De kans dat hij dus nog naar Ajax komt is nagenoeg nul.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:53
21:53
NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
7
   
21:44
21:44
Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
36
   
21:00
21:00
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
44
   
20:29
20:29
Lang start anti-Feyenoord-lied dat afkomstig is van Ajax; Luuk de Jong grijpt in
104
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (107)

 
martbensink
 
45
26 april 2024 om 07:10
Ze zijn wel ambitieus en dat is mooi
 
BurdyM
 
71
26 april 2024 om 08:07
Ik zou Ten Hag geen verstandige keuze vinden. Hij zou bij Ajax opnieuw moeten bouwen met een matige selectie. De verwachtingen zullen terecht hoog gespannen zijn. Als de wederopstanding lang duurt of niet gaat zoals verwacht zal het publiek zich gaan roeren. Daarnaast komt hij ook vast teleurgesteld uit Manchester waar hij het niet heeft kunnen waarmaken. Denk dat het voor beide partijen beter is als Ajax voor een ander gaat.
 
MessiBazoer
 
38
26 april 2024 om 08:30
Matige selectie? Hoe gaat die er uit zien dan? Is dat niet even afwachten? Er zullen namelijk minimaal 6/7 spelers vertrekken en waarschijnlijk ook 4/5 bijkomen. We hebben bij PSV gezien wat het kan doen; Een goede nieuwe trainer + 3/4 goede aankopen.Beetje voorbarig. Daarnaast is het ook een beetje gissen met ‘vast teleurgesteld’ en ‘het publiek gaat zich roeren’.
 
GillesDB9
 
14
26 april 2024 om 08:53
Ik moet het nog zien dat er daadwerkelijk zo veel spelers gaan vertrekken. Blijkbaar is meneer diamantogen scheutig geweest met de contracten, dus wat is dan de reden dat een speler naar een andere club -onder mindere contractvoorwaarden- wil gaan?
 
MessiBazoer
 
13
26 april 2024 om 08:58
@GillesDB9 - Speeltijd. Bassey wilde ook graag blijven maar toen duidelijk gemaakt werd dat er geen toekomst meer was, zat hij binnen 48uur in het vliegtuig. Een Akpom wilde afgelopen winter al vertrekken. Een Conceicao, Sanchez en Wijndal gaan ook nog de nodige centen opleveren hè
 
ajaxfan158
 
8
26 april 2024 om 09:03
@GillesDB9, misschien speeltijd? En aangezien bijvoorbeeld Akpom en Forbs de Engelse nationaliteit hebben, zijn ze aantrekkelijk voor clubs uit de Premier League. Daar lachen ze om het salaris van deze 2 nu bij Ajax.
 
Miccoli
 
7
26 april 2024 om 09:07
@GillesDB9 Nou kan ik dit natuurlijk niet verifiëren, maar volgens mij heeft Mislintat er juist voor gezorgd dat het gemiddelde salaris bij Ajax omlaag is gegaan omdat deze veel te hoog was. Daarnaast zal je Akpom en Forbes redelijk makkelijk kunnen verkopen aan Engelse clubs. Daar was afgelopen winter al veel interesse voor. Conceicao is nu dus al verkocht en Mikautadze zal ook wel vertrekken. Sanchez al ook wel weer weggaan. Bergwijn zal ook weggaan, maar helaas wel met verlies (maar scheelt wel een berg aan salaris). Ook Berghuis zie ik nog wel voor een transfer naar het buitenland gaan.
 
edwinus10
 
9
26 april 2024 om 09:20
Concenceicao houd je niks aan over door de clausules!
 
ticer
 
4
26 april 2024 om 09:51
@gilles, Mislintat is scheutig geweest met de transfersommen. De salarissen zijn juist gedaald met het vertrek van o.a. Klaassen en Tadic. Komt voornamelijk omdat de nieuwe spelers prestatiegerichte contracten hebben gekregen waarbij ze meer geld verdienen als ze CL voetbal spelen of kampioen worden etc. En dus dit seizoen minder zullen verdienen. Engelse spelers met homegrown status wordt altijd meer voor betaald. Kijk idd naar Bassey als voorbeeld. Een Forbs is met zijn snelheid en opleiding bij City gewoon heel interessant voor bijv een promovendus die op de counter gaat spelen. En ook promovendi kunnen gewoon makkelijk 15-20mln neerleggen.
 
BurdyM
 
2
26 april 2024 om 11:42
Voorlopig zitten al die matige spelers er nog gewoon. En natuurlijk zal Ajax heus nog wel iets terugkrijgen van die ruim 100 miljoen die Mislintat heeft uitgegeven. Maar ik ben er nog niet zo van overtuigd zoals jij dat dit grote bedragen gaan worden. En ja natuurlijk ben ik aan het speculeren. Net zoals jij dat doet. Maar ik geloof niet dat ETH blij is als hij ontslagen wordt bij United dat hij kort daarna lekker vrolijk bij Ajax binnenkomt. En ik geloof al helemaal niet dat de Ajax supporters komend seizoen net zo geduldig zullen zijn als dit seizoen. Vooralsnog is er nog niemand gecontracteerd behalve een beschadigde TD die nog alles te bewijzen heeft. Iemand die nog niet eerder in die rol heeft gezeten. En die salarisbesparingen die Mislintat heeft gerealiseerd, worden nu al weer overhoop gegooid door het aantrekken van Henderson en straks een dure trainer. Want Ten Hag zal heus niet goedkoper zijn dan Potter. Bovendien zullen ze die 4/5 gerichte aankopen ook een goed salaris moeten bieden want voor alleen een paar wedstrijden conference League of wellicht geen Europees voetbal komen de echte aanwinsten vast niet.
 
CROOSWYKER
 
2
26 april 2024 om 11:43
Ajax doet er goed aan om Jaap stam te nemen dan krijg je de topper Kelly erbij
 
KiRoNi
 
0
26 april 2024 om 12:41
Berghuis naar het buitenland? Steven is 32 jaar oud en heeft dit seizoen weinig laten zien, ik ben benieuwd of daar veel interesse voor zal zijn. Volgens Transfermarkt zou Berghuis 8 miljoen waard zijn en hij heeft een contract tot zomer 2025, als Ajax dus nog iets wil cashen zullen ze hem deze zomer moeten laten gaan. Met een contract voor een jaar mag Ajax blij zijn met 8 miljoen, zijn vertrek bespaart wel flink op salariskosten.
 
CROOSWYKER
 
0
26 april 2024 om 13:26
Ajax maak al verlies op berghuis . Ajax kocht hem voor 5 mil plus miljoenen aan salaris dat verdien je nooit terug
 
TilburgAjax
 
2
26 april 2024 om 17:48
Zo werkt het dus niet. Allereerst omdat hij niet (meer) voor 5 miljoen in de boeken staat, aangezien er op de transfersom is afgeschreven. Bovendien wordt het salaris uit een andere pot/ander budget betaald, dus dat tel je niet op bij de transfersom. Mocht het Ajax lukken de door Transfermarkt geschatte marktwaarde van 8 miljoen binnen te harken, dan maak je dus (dikke) winst.
 
CROOSWYKER
 
3
26 april 2024 om 11:06
Ten Hag naar Feyenoord zou ook kunnen
 
ScummyMan
 
47
26 april 2024 om 07:13
Vreemd om zo open en eerlijk de namen te noemen. Zijn drie ambitieuze namen en als je daadwerkelijk op Ten Hag wil wachten dan is de kans groot dat de andere opties niet meer beschikbaar zijn als ze al zouden willen in de eerste plaats. Dat zou toch meteen een smetje op het nieuwe technische hart zijn. Hoopte eigenlijk dat het snel rond zou zijn met Potter. Heb weinig zin om tot eind mei te wachten op duidelijkheid.
 
AadHandgranaat
 
132
26 april 2024 om 07:15
Als Potter bedank je nu toch meteen? Je gaat toch niet eerst een maandje wachten of een dramatisch presterende ManU-coach wordt ontslagen en misschien direct wil instappen, en zo niet, dat jij dan als back-up het mag proberen? Snap er niks van dat je dit zo open en bloot zegt in de media. Ook niet zo handig richting Manu, want als je Ten Hag ontslagen wil krijgen, zou ik niet laten blijken dat Ajax zit te springen om z'n terugkeer.
 
AFC-BusbyBabe
 
23
26 april 2024 om 07:32
Het is natuurlijk okk allenaal een spelletje hé. In tot hoeverre is dit allenaal waar. Misschien dat er wat druk uitgeoefend wordt naar Potter. Nu Kroes de TD wordt, en er mogelijk wat meer vorm in bestuur komt, zal Potter nog steeds eerste.keis worden. Ook de vraag of ten Hag werkelijk weg gaat bij United. Veel betere/top coaches zijn er op dit moment niet.
 
DeEchteAjacied
 
1
26 april 2024 om 08:06
Het is niet dat Potter al ergens aan het werk is he, hij is ''gewoon'' werkloos en verdient op dit moment ook niks qua salaris. Dat wil niet zeggen dat hij naar Ajax gaat om maar ergens aan de bak te kunnen, maar het is dus niet zo dat clubs in bijvoorbeeld Engeland staan te springen om hem te strikken als trainer. Ten Hag gaat het sowieso niet worden; die gaat (helaas) nog 1 seizoen de kans krijgen bij United, ondanks de krankzinnig slechte resultaten én vooral dramatisch veldspel.
 
AjaxxxLove
 
6
26 april 2024 om 09:34
Wie zegt dat Ten Hag dan direct terug wil naar Ajax? Ik zie hem eigenlijk veel eerder naar de Bundesliga gaan. Ik heb het idee dat hij daar perfect past als persoon.
 
RomBomCu
 
57
26 april 2024 om 07:25
Enorm dom, als Potter een beetje eer heeft in zijn lichaam dan bedankt die. In de media noemen dat je liever Ten Hag hebt en als die niet komt dan wil je ook best Potter hebben is zo ongelooflijk dom. Verder is dit natuurlijk ook enorm dom voor de achterban, Ajacieden zijn nu in extase met namen zoals Ten Hag en Potter. Als het nu uiteindelijk blijkt dat Ten Hag blijft zitten, Potter te duur is en die Italiaan ook niet wilt komen en je komt dan uiteindelijk uit bij de categorie Pascal Janssen, Oosting, Frank de Boer of Lijnders dan beginnen die allemaal al met een 3-0 achterstand. Had lekker gezegd "we zijn in gesprek met een aantal kandidaten en we hopen uiterlijk eind mei duidelijkheid te hebben. Meer kunnen we nu niet delen". Dat is zoveel beter dan dit.
 
hansje1969
 
4
26 april 2024 om 07:41
Het is natuurlijk vrij logisch dat ETH hoger iop het lijstje staat dan Potter, of je het hard op uitspreekt of niet. Potter weet ook dat ze met ETH het fantastisch hebben gedaan. Wellicht wordt dit ook gewoon besproken en heeft ook Potter andere opties. Voorlopig liggen ze financieel ook nog heel ver uit elkaar
 
RomBomCu
 
11
26 april 2024 om 07:53
Als Ten Hag je nummer 1 is dat kan maar dan moet je niet al concrete aanbiedingen doen aan Potter. Dan moet je je melden bij United om Ten Hag weg te kopen. Potter klaarblijkelijk een belachelijk laag salaris aanbod doen en een dag later in de media roepen dat je liever Ten Hag wilt dat lijkt mij gewoon niet slim. Dit soort dingen via de media spelen is meestal geen goed idee.
 
ScummyMan
 
19
26 april 2024 om 07:55
Enige kanttekening is wel dat dit geen quotes zijn. Kan ook dat ze gewoon de drie namen hebben genoemd zonder voorkeur maar dat de Telegraaf nav een aantal bewoordingen er zelf een volgorde aan heeft geplakt.
 
Tijger-wit
 
0
26 april 2024 om 11:21
Ze hebben Potter een belachelijk laag salaris aangeboden in vergelijking met de 14! Miljoen die hij bij Chelsea kreeg. Dat lijkt me vrij logisch voor een Nederlandse club ofniet soms?
 
Sirius
 
0
26 april 2024 om 12:21
Potter lijkt me sowieso financieel niet haalbaar. Die kost ze geheid minimaal 5 a 6 miljoen euro per jaar. Ten Hag komt ook niet meer voor die miljoen per jaar die hij eerder bij Ajax verdiende. Die verdient nu bijna 11 miljoen euro per seizoen. Daar betaal je dan ook gewoon 5 a 6 miljoen euro voor en dan heb je nog erg veel geluk gehad. Daarnaast vraag ik me ook af of Ten Hag ten eerste weer terug wil keren en ten tweede of het verstandig is om nu in te stappen. Bij United heeft hij ook moeite om te werken met een instabiele selectie (disbalans).
 
Downwards
 
7
26 april 2024 om 08:19
Ze noemen het niet zo letterlijk in het interview hoor. De T dropt gewoon het lijstje. Dat zijn beweringen vanuit Telegraaf zelf. Dat Ajax al is doorgeschakeld hint ook wel op het feit dat ze niet door zijn gaan drukken met Ten Hag. Lang en Beuker zijn ook vrij duidelijk dat ze het snel rond willen hebben, dat kan niet met Ten Hag binnen dat tijdsframe. Potter is gewoon nog het toptarget war ze de komende dagen mee verder zullen gaan.
 
Sirius
 
2
26 april 2024 om 12:24
Ze lijken mij allebei niet haalbaar, tenzij je je als Ajax zijnde in de kosten wil jagen. Het hoeft nog niets te zeggen, maar de eerste signalen zijn er wel naar dat ze koste wat het kost (letterlijk) weer terug willen naar boven. Zoveel salaris voor een trainer betalen en 5 miljoen euro spenderen voor een half jaartje Henderson neigt toch vooral naar wanhoop. Het is te hopen voor jullie dat dat beleid zich niet doorzet richting komende zomer. Als het dan namelijk niet precies goed valt, ben je alles kwijt.
 
ScummyMan
 
0
26 april 2024 om 13:15
Toch denk ik dat Potter ook wel weet dat hij in Nederland veen 6 miljoen gaat verdienen dat Ajax weet dat als ze Potter willen halen dat hij de beste betaalde trainer van de eredivisie moet gaan worden. Ik denk/hoop dat ze er wel uit gaan komen zonder grote risico’s te nemen. Zal wel een mooi basissalaris worden van 2/3 miljoen, CL bonus erop en een een paar miljoen aan tekengeld. Beter een goede trainer dan een vijfde linksback.
 
deregenjas
 
10
26 april 2024 om 08:21
Dit is een beetje de status in Amsterdam. Alex Kroes keer terug en meteen komen dit soort zinnetjes weer in de media. Marijn Beuker heeft in korte tijd ook al meermaals laten zien dat ie graag scoort bij de achterban met populaire oneliners. Wat afgelopen periode weer (pijnlijk) duidelijk is geworden is dat bepaalde supportersgroepen een flinke vinger in de pap lijken te hebben. Spandoeken, dwingende teksten op X. En het bestuur volgt braaf. Hopelijk keert Ajax snel weer terug in de traditionele top 3, maar ik heb er een bijzonder onaangenaam onderbuikgevoel bij.
 
SpeedyAFC
 
9
26 april 2024 om 09:22
Ze hebben het dan zo ook niet gezegd. Het interview begint met de tekst: de heren willen niet ingaan op namen. Je hebt te maken met een eigen interpretatie van de Telegraaf. Met Potter wordt momenteel onderhandeld over zijn salaris.
 
protheus
 
0
26 april 2024 om 09:50
Waarom word de naam van Thiago Motta niet genoemd?
 
maldini86
 
3
26 april 2024 om 11:20
Omdat hij echt compleet onrealistisch is. Motta doet het geweldig bij bologna en gaat daarmee waarschijnlijk de cl mee in. Oa juve en Milan zitten achter m aan. Waarom zou hij in godsnaam in die rotzooi bij Ajax van het moment willen stappen. Potter is werkloos en eth wellicht zometeen ook, is iets realistischer dan een trainer die het geweldig doet en bij grotere clubs genoemd word.
 
Yoda
 
21
26 april 2024 om 07:14
Xavi? Hij was erg onder de indruk van het verhaal en besloot daarna bij Barcelona te blijven…? Klinkt onwaarschijnlijk, maar als het geen verzonnen verhaal is dan moet ik zeggen dat je wel durft.
 
Zinedine2022
 
2
26 april 2024 om 07:22
Je moet ook hoog inzetten wil je ambitie tonen. Ik betwijfel btw of al die trainers wel willen en kunnen komen. Ajax is net een zinkende schip die heel veel spelers moet vervangen wil het weer opkrabbelen. Bovendien rommelt het aan alle kanten. Niet bepaald een club waar je rustig kan starten.
 
Arnino
 
18
26 april 2024 om 07:30
Met Steijn hadden ze een over performer, dat lukte niet, toen dachten ze natuurlijk misschien een onder performer...
 
Dramatisch
 
6
26 april 2024 om 09:11
Hahahahaahhah wat een goeie grap man! Lachen gieren brullen
 
La~Decima
 
15
26 april 2024 om 08:04
Denk hij bij Barca twijfelde aan het management en financiële situatie. Toen ging hij in gesprek met Ajax en dacht: "allemaggies, hier is het nog een veel grotere puinzooi, beter blijf ik bij Barca".
 
misseva88
 
1
26 april 2024 om 09:17
Xavi heeft in het verleden al eens gezegd dat hij Ajax een mooie club vindt en is ook al eens gevraagd of hij niet ooit bij Ajax zou willen voetballen. Hij zei dat dat zeker een optie voor hem was. Alleen kwam toen de Cruijff revolte bij Ajax en de persoon die dat contact legde werd weggestuurd. Geen idee of de huidige bestuurders hier van op de hoogte waren, maar Xavi zou nooit op voorbaat Ajax afwimpelen. Of Ajax dan ook automatisch een serieuze optie voor hem is kan ik dan weer totaal niet inschatten.
 
Sirius
 
1
26 april 2024 om 12:25
Het neigt ook naar wanhoop en een gebrek aan ervarenheid. Wat willen ze wel niet gaan spenderen deze zomer?
 
Lierse1997
 
28
26 april 2024 om 07:16
Ook fijn voor zo een Potter, ben je aan het onderhandelen maar ben je eigenlijk gewoon nog steeds een back-up.
 
Ajaxfollower
 
7
26 april 2024 om 07:38
Haha denk jij dat clubs maar op één paard wedden? Zo werkt het niet in de voetbalwereld hoor.
 
Lierse1997
 
17
26 april 2024 om 07:41
Natuurlijk niet. Maar openlijk zeggen dat de kerel waar je nu mee aan het onderhandelen bent eigenlijk niet je eerste keus is? Zo werkt het niet in de voetbalwereld hoor.
 
Tovermars
 
2
26 april 2024 om 08:48
En denk je niet dat Potter en het management van Ajax al een aantal gesprekken erop heeft zitten? En waarin men dit allang heeft aangekondigd? Er wordt binnenskamers echt wel afgesproken wat er naar buiten wordt gebracht in deze mediabewuste wereld. Sta altijd te kijken van de kortzichtigheid van mensen; alsof directiemensen alleen via Voetbalzone communiceren en dit niet al lang en breed intern besproken hebben. Alleen wanneer er sprake is van een lek natuurlijk niet; maar dit is geen lekken.
 
Lierse1997
 
7
26 april 2024 om 09:08
De kortzichtigheid van mensen als het over hun eigen club gaat vind ik ook altijd opvallend. Alsof Ajax geen domme dingen doet de laatste tijd.
 
SpeedyAFC
 
8
26 april 2024 om 09:32
Ik zou het eerder kortzichtig willen noemen van mensen dat ze blind varen op de Telegraaf zonder zelf even het interview te checken, Want dan komt je erachter dat het bij de Telegraaf heel anders werkt dan jij denkt. T: Wanneer stellen jullie de nieuwe trainer aan? A: Wel, uiterlijk midden juni moet het echt rond zijn want dan beginnen de trainingen. Conclusie die de Telegraaf dan trekt, wacht eens even, ze kunnen Potter nu vastleggen dus waarom wachten tot juni? Ah ha, Ajax wacht stiekem of Ten Hag ontslagen gaat worden bij Man United. Hoppa: Ten Hag is eerste keuze Ajax, Ajax bereid te wachten op Ten Hag, Potter is tweede keuze. De realiteit is anders. Momenteel wordt er onderhandeld met Potter over zijn salaris. Komt dat rond, dan zal Potter snel gepresenteerd gaan worden.
 
Lierse1997
 
2
26 april 2024 om 09:38
Zou zomaar kunnen. Echter is het ook gewoon een aanname (als het op basis van dit artikel is).
 
Tovermars
 
1
26 april 2024 om 10:18
Ik ben juist heel objectief. Veel van de dingen waarmee Ajax negatief in het nieuws is gekomen ligt buiten hun macht. Denk aan Promes / Overmars. Het enige wat Ajax kan doen is correct handelen na een domme actie van een aan Ajax gerelateerd personeeslid. Neemt niet weg dat er áltijd dingen goed gaan, neem nu de situatie van Kroes en de aandelen; dat had juist wel van te voren veel beter gekund.
 
SpeedyAFC
 
6
26 april 2024 om 10:28
@liewrse1997 Nee ik heb het artikel in de Telegraaf even gelezen. En dan blijkt dat het dus heel anders in elkaar zit. Dit artikel verkondigd de mening van de Telegraaf, het zijn geen quotes van de heren van Ajax.
 
Ajaxfollower
 
0
26 april 2024 om 14:22
Tuurlijk wel, dat was vorig jaar toch ook zo met Steijn. Die was ook al een tijd met Ajax in gesprek terwijl hij wist dat de eerste keuze van Ajax Knutsen was.
 
tinus45
 
3
26 april 2024 om 08:53
En ook dat je dan vervolgens leest dat ze tot eind Mei op te Hag gaan wachten waarschijnlijk.
 
SpeedyAFC
 
4
26 april 2024 om 09:34
Wat de heren zelf niet zeggen, het enige wat ze zeggen is dat de harde deadline juni is omdat dan de trainingen beginnen. Het is de Telegraaf, die verzinnen zelf hun zaken om dat daarna als nieuws te brengen. Is al jaren zo.
 
mitchajax020
 
2
26 april 2024 om 07:22
Dat zou ik mooi vinden maar wil Ten Hag dit wel. Het salaris wat hij nu heeft is zo immens hoog, dat kan Ajax niet betalen en wil hij water bij de wijn doen? Las ook ergens dat Ziyech terug wil naar Ajax.
 
Master 1
 
2
26 april 2024 om 07:28
Moet je dat willen als Ajax. Ziyech is niet goedkoop qua salaris, heeft geen restwaarde en is bij lange na niet (meer) zo goed als toen hij Ajax verliet. Bovendien heb je een vergelijkbare speler op die positie als Berghuis nog op de loonlijst staan.
 
mitchajax020
 
0
26 april 2024 om 07:41
Heb het gelezen he, denk dat Berghuis aan zijn laatste seizoen bezig is gok ik
 
arsenal890
 
0
26 april 2024 om 08:10
Ten Hag wil dit niet lijkt mij. Heeft daar net 4 jaar gezeten en dan bij enige tegenslag meteen weer terug? Lijkt mij heel sterk
 
Master 1
 
3
26 april 2024 om 07:24
Ik las dat ze concreet in onderhandeling zijn met Potter? Dan ga je toch niet wachten op Ten Hag.
 
Downwards
 
8
26 april 2024 om 08:47
Doen ze ook niet. De T beweert dat, maar dat blijkt nergens uit. Uit de woorden in het interview blijkt zelfs het tegenovergestelde
 
WAC79
 
5
26 april 2024 om 07:25
Komkommertijd begint gauw weer, de wildste verhalen komen weer boven drijven
 
Suc6Magnet
 
1
26 april 2024 om 07:47
Zo’n wild verhaal is dit niet want de Lang en Beuker hebben een interview gegeven staat in de tekst.
 
Nijogeth
 
4
26 april 2024 om 08:22
Met als enige quote dat de trainingen in juni beginnen, dus ze eind mei zekerheid willen hebben. De rest lijkt allemaal niet direct gezegd te zijn, maar uit een spinsel van de Telegraaf te komen.
 
Ryjuu
 
4
26 april 2024 om 07:28
Ik denk eerlijk gezegd dat het Potter is die Ajax in de wachtkamer heeft gezet. Die wordt namelijk genoemd als mogelijke opvolger van Ten Hag. Dus ja dan ga je niet je eigen glazen ingooien.
 
TheBronx
 
4
26 april 2024 om 07:34
Hebben De Lang en Beuker daadwerkelijk deze namen genoemd of is het wederom een potje duimzuigerij? Ik zie in de tekst geen citaten van het tweetal waarin deze drie namen genoemd worden.
 
wizzle_shizzle
 
1
26 april 2024 om 07:39
Tot eind mei om te kijken of hij wil of beschikbaar is? Zou je niet eerst vragen of hij er überhaupt oren naar heeft, en dan kijken of het lukt? Anders verlies je weer tijd.
 
IronManUtd
 
9
26 april 2024 om 07:43
Zelfs als ten hag weg moet bij united, kan ik me zo moeilijk voorstellen dat hij terug wil naar ajax. Afbreukrisico is zo groot en het lijkt me dat hij zat andere mooie en goedbetaalde opties heeft.
 
jouses
 
2
26 april 2024 om 07:54
Ik vraag mij oprecht af wat voor verhaal ze vertellen aan deze coaches. Ik denk dat het allemaal veel te hoog gegrepen is. Begrijp mij niet verkeerd Ajax heeft natuurlijk een goede naam maar voor al deze coaches komen clubs die momenteel meer te bieden hebben dan Ajax. Geen CL, minimale financiele middelen, gedwongen verkopen, een middelmatig elftal en 2 clubs die ruim 40 a 50 miljoen meer te besteden hebben. Als Slot vertrekt bij Feyenoord zie ik Ten Hag en Farioli eerder naar Feyenoord gaan dan tekenen bij Ajax maar beide krijgen uit een grotere competitie aanbiedingen. Potter vind ik een aparte keuze ook omdat hij heeft laten zien niet met druk om te kunnen gaan en dat biedt ook weer perspectief voor Ajax aangezien daar het verwachtingspatroon laag is.
 
Jaapio90
 
2
26 april 2024 om 08:10
Neemt Ten Hag dan alleen spelers van United mee?
 
Downwards
 
0
26 april 2024 om 08:14
Wat een waanzin over Ten Hag. Vrij duidelijk uit het interview dat ze niet te lang willen wachten, dus dat zullen ze ook niet meer gaan doen. Vreemde conclusies van de T
 
Camavingoat
 
0
26 april 2024 om 08:34
Wat een dom interview dit. Waarom zou je dit zo open vertellen en dan ook nog bij de Telegraaf.
 
GLENNN
 
1
26 april 2024 om 08:38
Ten Hag snap ik nog wel, maar geen idee of die weg mag en gaat bij United... Xavi vind ik wel erg ambitieus en had ik ook niet zo snel zien gebeuren eerlijk gezegd. Die gaat nu alsnog door, dus dat gaat sowieso niet gebeuren. Die trainer van Nice zegt mij persoonlijk niks, dus laat mij graag verrassen. Normaliter is een stap van OGC Nice naar AFC Ajax een vooruitgang voor een trainer, al is Ajax momenteel wel erg matig. Aan de andere kant: je kan het haast niet slechter doen dan Steijn/van 't Schip dit seizoen. Ik gok dat het Potter gewoon gaat worden, nadat hij meer salaris voorgeschoteld gaat krijgen.
 
Zeballos
 
0
26 april 2024 om 09:10
Farioli staat ook in de belangstelling van wat Italiaanse clubs, waaronder Napoli.
 
GLENNN
 
0
26 april 2024 om 09:40
Ah oké. Ja, de naam zegt mij wel wat (van horen zeggen), maar ik ken hem niet als trainer en ik volg OGC Nice ook totaal niet haha. Weet alleen dat Cho gekocht is van Soceidad door hun en dat Diop. Todibo, Moffi, Bard, Thuram (vooral die) en Bulka er spelen (en die Nederlander van PSV)
 
RvPstrikerNL
 
1
26 april 2024 om 08:40
Sorry Ajacieden. Als dit de namen op het lijstje zijn gaat het weer een zwaar seizoen worden want het lijkt me sterk dat ze komen, of ze moeten een asociaal hoog salaris bieden.
 
Bobo25
 
1
26 april 2024 om 08:48
Xavi ? Die gaat echt niet vanuit La Liga naar de ED komen waar hij weet dat hij de komende 2 jaar geen CL speelt. En ik zou het bijzonder vinden als Ajax zijn salaris zou kunnen betalen. Die komt niet voor 5 miljoen per jaar.
 
sebasjuh
 
1
26 april 2024 om 08:49
Bizar dat je op ten Hag tot eind mei wil wachten. Aan de andere kant goed want ten Hag moet zich niet bemoeien met aankopen dat is geen succes namelijk. Maar als je lang op ten Hag wacht weet je bijna zeker dat je keuze 2/3 dan niet meer beschikbaar zijn. Dus het is wel een risico maar misschien zijn er op de achtergrond al wat hengeltjes uitgegooid naar ten Hag.
 
tinus45
 
0
26 april 2024 om 08:58
Krijg je dus tot eind Mei wandelgangen nieuws dat als nieuws zijnde verkocht word. Een maand lang speculaties en iedere analist die het weer denkt te weten. Ik heb nu al zin in de Mei maand, Meimaand speculatiemaand.
 
ronl
 
3
26 april 2024 om 08:54
Zorgwekkend dat ajax nu geleid wordt door populisten. Allemaal mooie teksten, naar de mond van de achterban praten. Ik houd mijn hart vast..! ??
 
Bossie
 
0
26 april 2024 om 08:58
Ik snap wel dat Ajax voor Ten Hag wilt gaan , maar waarom zou Ten Hag zelf terug willen naar Ajax? Lijkt me dat Ten Hag eerst nog wilt slagen in het buitenland, voordat hij eventueel terug komt naar de eredivisie.
 
alexandervdh
 
0
26 april 2024 om 09:07
Zetten wel heel hoog in voor een club met matige spelers en weinig budget meer, waarvan het ook nog maar de vraag is of ze Europees gaan spelen
 
ronl
 
1
26 april 2024 om 09:08
De enige interessante klus in de eredivisie voor Ten Hag lijkt me op dit moment Feyenoord, als Slot vertrekt. Ten Hag gaat echt geen conference league spelen met een gemankeerd team in zo’n onrustige organisatie. Vooral niet na zo’n succesvolle eerste periode.
 
JozefKiprich
 
2
26 april 2024 om 09:09
Wat een beleid weer. Xavi komt niet, die blijft bij Barca. Ten Hag is nog niet weg, misschien blijft hij wel bij Man U. En Potter wil veel meer centjes. Uiteindelijk kom je straks uit bij Alex Pastoor of Frank de Boer. Ik ging laatst ook even kijken bij de Porsche garage voor een nieuwe auto maar het werd uiteindelijk toch een Dacia….die Porsche bleek toch niet haalbaar.
 
tinus45
 
0
26 april 2024 om 10:06
Mooi verwoord zo, hou ik wel van. Ik denk ook dat ze in Amsterdam weer veel te hoog van de toren blazen en de media spelen vrolijk mee. Een De Boer, Pastoor of Jansen is vele malen meer realiteit dan al die andere, Xavi bijvoorbeeld...kom op dan. Tussen ambitie en realisme zot nog een groot gat, maar ik krijg de indruk dat ze daar niets van snappen in Amsterdam. Wellicht worden ze zo gek gemaakt door de media, want ze komen toch ook niet allemaal uit een ei daar?
 
burwatti
 
1
26 april 2024 om 12:16
In ieder geval is de intentie er om hoog in te zetten, vroeger begonnen we bij namen als Pastoor en F. De Boer. Persoonlijk verwacht ik dat ze er “gewoon” uit gaan komen met Potter die was al ver in de gesprekken met Kroes voordat die aandelen “ellende” begon.
 
krosto1
 
0
26 april 2024 om 09:09
Ten Hag gaat onstlag krijgen na pakslaag van city in de beker. Bedoel Ten Hag heeft niet gebracht wat van hem verwacht was, om van Manchester United een team te vormen voor prijzen spelen.
 
GLENNN
 
3
26 april 2024 om 09:42
Zou mij oprecht niet verbazen als United opeens lucky de beker wint van City en dat hij dan weer gaat bazelen in de media. De beste man is wat mij betreft wel klaar in Engeland. Heeft echt meermaals waanzinnige antwoorden en interviews gegeven over hoe goed hij Utd wel niet vond en dat ze ''moesten winnen''. Kan die man oprecht niet serieus meer nemen in de BPL, als ik hem hoor praten.
 
Dutchgio
 
2
26 april 2024 om 09:12
Ten Hag gaat echt niet terug komen, het sportieve succes met Ajax heeft hij al behaald. Dat kan alleen maar op een mislukking eindigen als hij de hoge verwachtingen niet waar kan maken. Ook al wordt hij bij United ontslagen zal hij elders in Europa wel weer een kans krijgen.
 
misseva88
 
1
26 april 2024 om 09:19
Als Chivu inderdaad bij Ajax in beeld is kan ik me voorstellen dat dat als assistent van Farioli is en niet, zoals het AD beweerde, als assistent van Potter. Chivu spreekt Italiaans en kent de club, wat hem een logische assistent zou maken voor een Italiaanse buitenstaander bij Ajax. Logischer dan voor Potter, eerlijk gezegd.
 
Hansi
 
1
26 april 2024 om 09:28
Ten Hag terughalen kan alleen maar tegenvallen. Die andere twee zijn veel te duur. Niet doen.
 
Supergroover
 
1
26 april 2024 om 09:54
Ten Hag is alleen nog niet beschikbaar….
 
Homelander
 
0
26 april 2024 om 10:18
Ten Hag blijft tot aan de FA cup finale, daarnaast gaat hij nooit meer z'n vorige prestatie bij Ajax verbeteren. Voor hem is het beste om even niets te doen totdat er iets beschikbaar is in Duitsland.
 
DinamoM
 
1
26 april 2024 om 10:51
Ten Hag zou ik geen verstandige keuze vinden. Het lijkt op een degradatie voor hem na een weinig succesvolle passage in Manchester; hij wordt geassocieerd met zijn vroegere sterke passage die met deze groep niet te realiseren valt en als het volgend jaar met horten en stoten verloopt wat helemaal niet onlogisch is gaan de supporters zich weer roeren.
 
pinko
 
1
26 april 2024 om 11:10
Geen Ten Hag! Dat wordt niks. Bij Ajax was het al over, en heeft er bij Man. Utd. een puinhoop van gemaakt. Ga nu eens voor een trainer die zich met aanvallend spel, i.c.m. resultaten, heeft bewezen. Een soort Slot of Bosz. Niet weer dat betonvoetbal van Ten Hag, die tactisch heel vaak door de mand valt. Wil Ajax omhoog? Dan niet Ten Hag nemen!
 
Ariestoteles
 
1
26 april 2024 om 12:14
Betonvoetbal? Ten Hag bouwde zekerheden in, maar dat was echt bij lange na geen betonvoetbal. Waar Bosz' Ajax weer aanvallend liet voetballen koppelde Ten Hag dat aan realistisch verdedigen. Ten Hag was in alles een upgrade van Bosz (bij Ajax dan). Mensen vergeten snel, maar de groepsfases Champions League onder Ten Hag waren echt grandioos. Zelfs dat ene seizoen met die 4-4 op Stamford Bridge, waarna je uiteindelijk derde in de poule wordt achter Valencia.
 
pinko
 
0
26 april 2024 om 14:50
Bosz heeft bij PSV dit seizoen een soort voetbal ontwikkelt waar Ajax zich de vingers bij zou aflikken. Mooier dan het Ajax van de laatste twee seizoenen onder Ten Hag. Een topseizoen, latere seizoenen ging het steeds moeizamer.
 
Kenner070
 
0
26 april 2024 om 11:49
Hoop voor de Ajacieden niet dat dit hetzelfde geval wordt als afgelopen zomer. Geweldige namen in overvloed en dat er uiteindelijk niemand komt en je uitkomt bij de C keuze.
 
renoldi
 
0
26 april 2024 om 12:41
Ik zie Ten Hag wel naar Feyenoord komen, ben benieuwd hoe andere Feyenoorders hier over denken?