Ajax gewaarschuwd: 'Als die een fout maken, komen ze er levensgevaarlijk uit'
Vrijdag, 30 augustus 2019 om 07:24

Ajax werd donderdagavond tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Chelsea, Valencia en Lille OSC. De ontmoeting met de Spanjaarden is met name voor Hedwiges Maduro een speciale wedstrijd, daar hij beide clubs tijdens zijn actieve carrière diende. In gesprek met Ajax Showtime blikt de oud-middenvelder vooruit op het treffen tussen Ajax en Valencia.

"Hun grote kracht ligt bij de supersnelle aanvallers voorin. Ze zakken heel goed in en spelen heel compact, om vervolgens om te schakelen. In de bekerfinale tegen FC Barcelona van het afgelopen seizoen werd Barcelona helemaal weggecounterd", zegt Maduro. Hij benadrukt dat Valencia een 'heel goed team' heeft. "Ze zakken altijd in en laten het spel een beetje aan de tegenstander. Als die dan een fout maken, dan komen ze er levensgevaarlijk uit. Dat is echt het spel van Valencia."

"Ze krijgen heel weinig goals tegen en als ze verliezen, dan is het vaak met een uitslag als 1-0. Maar aan de andere kant hebben ze ook wedstrijden gehad waarin ze zelf moeilijk tot scoren kwamen. Dat ze erg afhankelijk zijn van Gonçalo Guedes en Rodrigo, dat is dan weer een zwakte van ze", vervolgt de analist. Ajax bereikte vorig seizoen de halve finale van de Champions League en dat heeft de status van de Amsterdammers veranderd, zo merkt Maduro.

"Wat ik proef, is dat er heel veel respect voor Ajax is. Het is natuurlijk heel knap wat Ajax heeft gepresteerd, natuurlijk heeft iedereen heel veel respect voor ze. Maar Valencia heeft ook heel veel ambities en wil zelf ook presteren. Het is een beetje de vraag of Ajax het opnieuw kan doen", zegt Maduro. Hij heeft vertrouwen in Ajax, ondanks dat het tegen APOEL Nicosia en PAOK Saloniki niet gemakkelijk ging. Het verwachtingspatroon zal in Amsterdam nu echter anders zijn. "Dat is iets anders waar Ajax mee moet dealen, er zal geen sprake meer zijn van onderschatting van de grote clubs."

Meer nieuws
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
0
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
14
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Bossie
 
21
30 augustus 2019 om 07:41
Heerlijk dat we nu al die artikelen krijgen van mensen die Ajax waarschuwen en ons vertellen waar de sterke punten van de komende tegenstanders van Ajax in de CL zijn. Het wordt tijd dat de CL van start gaan zodat we het kunnen zien wat er gaat gebeuren. Dit zijn gouden tijden voor oud-voetballers en analisten, iedereen komt een aantal keren aan het woord......tot vervelens toe jammer genoeg.
 
mars0260
 
20
30 augustus 2019 om 07:50
dit lees je elke week van maduro . hij doet niets anders dan waarschuwen.
 
RomBomCu
 
22
30 augustus 2019 om 07:54
Dit is gewoon tactisch van maduro. Als je gewoon voor elke tegenstander van Ajax waarschuwt dan kan je altijd achteraf zeggen mocht Ajax verliezen dat je het al gezegd had.
 
MrKrillin
 
0
30 augustus 2019 om 12:22
Maduro heefr natuurlijk wel voor beide clubs gespeeld. Lijkt ool voor de hand dat hij Valencia daardoor extra volgt
 
sniewaar
 
4
30 augustus 2019 om 09:51
Vind het ook bijzonder dat steeds wanneer een Nederlandse club tegen een buitenlandse club speelt, er wordt gevraagd naar de mening van Nederlandse spelers die 20 jaar geleden daar op de bank hebben gezeten.
 
Futures
 
7
30 augustus 2019 om 07:42
Als het goed is heeft Ten Hag vorig jaar geleerd van de nederlaag tegen Psv. Toen werden ze namelijk weg gecounterd. Enfin, dit is een echte CL groep. Geen zwakke teams en alle 4 aan elkaar gewaagd.
 
RiDIRKulous
 
17
30 augustus 2019 om 07:54
Nou niet alleen weg gecountered hoor door psv. Een aantal goals viel ook door goed druk zetten van psv OP de helft van Ajax. Je doet psv te kort nu, alsof ajax 70% balbezit had en psv weg tikte.
 
RamonDore
 
1
30 augustus 2019 om 09:58
Dat had Ajax idd zelfs paar procent meer volgens mij.. doet niks af aan de goede prestatie van PSV toen trouwens!
 
Lee112
 
13
30 augustus 2019 om 08:07
PSV was toen heer en meester hoor. Wat weg gecounterd. Eerder weg gespeeld. Helaas herinner ik mij die pot maar al te goed. Ajax had niks in te brengen. Was op een gegeven moment zielig hoe frenkie (logisch) alle duels verloor van Luuk
 
BJP79
 
6
30 augustus 2019 om 08:30
Heer en meester nog wel. Echt sommige hebben echt een vertekend beeld van die wedstrijd. PSV won maar was zeker niet veel beter.
 
gaeajax94
 
1
30 augustus 2019 om 09:00
PSV speelde die wesstrijd erg slim. Ajax wilde vroeg druk zetten en de opbouw verstoren van PSV. PSV antwoorde om niet op te bouwen, maar als er druk gezet werd werd er direct de lange bal gespeeld en Luuk won alle duels daar voorin dus dat betekende dat PSV veel ruimte had voorin doordat er bij Ajax veel spelers voor de bal stonden.
 
Lee112
 
0
30 augustus 2019 om 13:36
Wat? Ajax had niks in te brengen man. Ergerde me aan alles omtrent Ajax in die wedstrijd. niks ging goed. PSV speelde inderdaad slimmer, maar Ajax was ook mega dom om niet van tactiek te veranderen tijdens de wedstrijd.
 
23VDV23
 
4
30 augustus 2019 om 08:39
Het gebeurde niet alleen tegen Psv. Ajax bleek eigenlijk altijd wel kwetsbaar op de counter en/of als het er wat fysieker aan toeging. Het was natuurlijk een prachtig seizoen, met een ploeg die geweldig in elkaar leek te vallen op een gegeven moment, maar waar ook echt wel zwakke punten te ontdekken waren en waar het verval ook heel groot kon zijn als ook maar één schakel weg viel. Bij de wedstrijd tegen PSV uit was De Ligt er niet bij en vlak na de winterstop was Tagliafico geblesseerd. Toen zijn de grootste en meest zorgwekkende nederlagen geleden, want laten we Feyenoord uit niet vergeten. Er waren ook wel weinig écht goede back-ups. Dat laatste ligt nu denk ik anders. Je hebt misschien unieke voetballers/talenten ingeleverd die het mogelijk maakten om zo onwijs mooi te voetballen, maar anderzijds heb je met deze selectie ook wat meer opties door een aantal spelers die op verschillende posities kunnen spelen. En als het dan soms net wat minder mooi is dan is dat maar zo, maar er valt met deze groep in deze poule denk ik wel weer resultaat te boeken. Mits Ten Hag niet exact dezelfde formatie als vorig jaar probeert te reproduceren met andere poppetjes.
 
Benzema.
 
5
30 augustus 2019 om 07:59
Persoonlijk denk ik niet dat Ajax het gaat redden. Als ze het niveau van vorig seizoen halen kunnen ze eerste in de poule worden. Maar met het huidige spel is de laatste plaats realistischer.
 
Lee112
 
21
30 augustus 2019 om 08:06
Gelukkig kun je het huidige spel alleen maar verbeteren. Het was afgelopen woensdag al beter. Er zit alleen maar rek in de ploeg. Geen enkele club draait al. zelfs Barca niet. Geduld is een schone zaak. In deze groep is iedereen aan mekaar gewaagd. Sowieso thuis kan iedereen van elkaar winnen en uit is het oppassen geblazen. Je kunt er dus zeker eerste worden, maar inderdaad ook laatste.
 
manodedios
 
11
30 augustus 2019 om 08:07
De vraag is even over welk niveau van vorig jaar je het hebt. Rond deze tijd was dat toen ook nog niet zo denderend en de vraag is even of het realistisch is om alles steeds met de piekmomenten van vorig jaar te vergelijken. Feiten zijn dat Ajax heel veel kwaliteit heeft behouden. In de poule moeten ze verspreid over drie maanden thuis genoeg punten kunnen sprokkelen en tweede of derde worden. In de knock-out fase kan alles. Wat belangrijk is is dat de teamgeest behouden is, zelfs als je Ziyech hoort praten blijkt dat die gasten er gewoon heel veel lol in hebben samen. Dat kan echt wel weer wat worden. Tuurlijk kunnen ze eerste of laatste worden, maar laten we nog niet teveel baseren op wat we tot nu gezien hebben. Het is nog altijd pas augustus.
 
FcExclusief
 
9
30 augustus 2019 om 08:10
Ik zie niet in waarom Ajax de komende weken niet gaat verbeteren in hun spel. Er staat een elftal dat normaliter heel veel kwaliteiten heeft, waarin automatismes nog moeten groeien en de verdediging nog een geheel moet gaan vormen. Ik vind het zelfs heel raar dat men verwacht dat Ajax direct vanaf de start het niveau van eind vorig seizoen zou halen, want dat zou zeer ongeloofwaardig zijn.
 
WouterSL
 
5
30 augustus 2019 om 08:24
Benzema ieder zijn mening. Behoudens Liverpool heb ik nog geen Europees team gezien die wel al zijn niveau van vorig jaar haalde. Iedereen kent opstart problemen etc. Ajax heeft nu wel veel ervaring in de ploeg. Mannen die weten wat er van je gevraagd wordt. De laatste thuiswedstrijd met het blok Alvarez en Martinez. Er zijn maar weinig ploegen die daar even doorheen spelen. Ik zie Ajax wel doorgaan. Ik hoop alleen nog op een kanon. Olmo zou ik graag bij Ajax zien. Maar we gaan het zien.
 
flavente
 
1
30 augustus 2019 om 08:38
Ajax van vorig seizoen was in deze periode ook niet zo goed. Elftal moet groeien net als vorig jaar. Dus waarom niet. Ajax bulkt nog van de kwaliteit.
 
martijnovic
 
0
30 augustus 2019 om 09:42
Maak je geen zorgen. Uit betrouwbare maar anonieme bron weet ik dat ten Hag tijdens de zomer en winterstop alleen maar op conditie traint. Daarom komt Ajax altijd zo stroef uit deze stops. Maar in de loop van het seizoen kunnen ze hier wel 95 minute door knallen.
 
 
0
30 augustus 2019 om 08:56
"er zal geen sprake meer zijn van onderschatting door de grote clubs" Dat was dus de reden van het succes vorig seizoen. Niet goed dominerend voetbal maar onderschatting
 
manodedios
 
1
30 augustus 2019 om 09:13
Klopt, Ajax werdt onderschat. Bovendien was Bayern uit vorm, Real was zonder Ronaldo geen schim van het team dat de CL’s aaneen reeg en Juve miste 8 basisspelers. Dus dit jaar wordt Ajax roemloos vierde waar ze thuishoren. ??
 
afcavosje
 
0
30 augustus 2019 om 09:46
We hebben op papier misschien éã©n van de minste clubs van pot 1 getroffen maar éã©n van de zwaarste van pot 4. Ajax, Lille en Valencia zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Chelsea is nog steeds de beste van de poule verwacht ik. Alhoewel zij momenteel onder een metamorfose gaan en veel meer insteken op de jeugd hebben ze ontzettend veel kwaliteiten. Vooral Tammy Abraham is een absoluut toptalent die het onze verdediging zeer lastig gaat maken. Maar ook spelers als Kovacic en Mason Mount doen het daar heel erg goed. Gaan leuke wedstrijden worden!