'Ajax heeft lak aan 'herenakkoord' en haalt talent weg bij Feyenoord'
Dinsdag, 4 juni 2019 om 06:37

Ajax vangt het vertrek van twee talenten uit de eigen jeugdopleiding op met de komst van Steven van der Sloot en Ar'jany Martha. Beide talenten komen over vanuit Rotterdam. Van der Sloot, een zeventienjarige rechtsback, wordt weggehaald bij Feyenoord, terwijl de zestienjarige buitenspeler Martha de overstap maakt vanuit Sparta Rotterdam, zo meldt De Telegraaf.

Ajax was op zoek naar een nieuwe rechtsback nadat de vijftienjarige Solomon Bonnah Owusu besloot te vertrekken. Volgens BILD kiest hij voor een overstap naar RB Leipzig en ontvangen de Amsterdammers een opleidingsvergoeding van 130.000 euro. Van der Sloot is volgens de krant zijn vervanger. Het Feyenoord-talent maakte deel uit van de selectie van Oranje Onder-17 die onlangs Europees kampioen werd.

Meer: Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: ‘Totaal de oude niet meer’

Feyenoord is allesbehalve blij met het vertrek van Van der Sloot naar aartsrivaal Ajax. De club uit Rotterdam, die Van der Sloot in 2015 overnam van ADO Den Haag, heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars geconfronteerd met het gentlemen's agreement dat tussen Nederlandse topclubs staat. 'Feyenoord heeft daarop als antwoord gekregen dat Ajax daar 'op dit moment geen rekening mee houdt' en elke speler inlijft die het wil hebben', schrijft de krant.

In de 'veranderagenda' van de Eredivisie is een herenakkoord opgenomen, waarin staat dat grote clubs zich zullen onthouden van het 'actief benaderen van jonge talentvolle spelers' van elkaar. Als dit toch wordt gedaan, al dan niet op initiatief van de speler zelf, moet er een vergoeding van 35.000 euro per opleidingsjaar betaald worden. Het herenakkoord treedt echter pas in werking vanaf 2021.

Martha komt over van Sparta Rotterdam, de club waarmee Ajax sinds kort een samenwerkingsverband heeft. De aanvaller is het eerste product vanuit die samenwerking en vult het vertrek van Dillon Hoogewerf op. Laatstgenoemde maakte onlangs bekend dat hij naar Manchester United verkast. Zowel Martha als Van der Sloot tekent voor drie jaar op De Toekomst.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
115
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (328)

 
Tipptopp
 
13
4 juni 2019 om 06:56
Wat moet je hier nu van geloven.... Het zou niet de eerste keer zijn dat de Telegraaf stemmingmakerij maakt. Wat als die jonge gewoon weg wil? En daarna pas Ajax hem oppakt? Voor alle duidelijkheid, ik weet het niet, maar ik twijfel aan de oprechtheid en juistheid van de Telegraaf en dus geloof ik hun niet zomaar.
 
BJP79
 
32
4 juni 2019 om 07:05
De zaakwaarnemer van van der sloot heeft zelf contact opgenomen met Ajax om daar te kunnen spelen voor zover ik weet.
 
ThrilosPiraeus
 
7
4 juni 2019 om 07:16
Stemmingsmakerij? Wat schiet de Telegraaf hier mee op Ajax in een slecht daglicht te zetten?
 
Gerard13
 
26
4 juni 2019 om 07:19
Ze moeten hun krantjes toch verkopen. In de 'veranderagenda' van de Eredivisie is een herenakkoord opgenomen, waarin staat dat grote clubs zich zullen onthouden van het 'actief benaderen van jonge talentvolle spelers' van elkaar. Als dat toch gebeurt, al dan niet op initiatief van de speler zelf, moet een vergoeding van 35.000 euro per opleidingsjaar worden betaald. Dat is aanzienlijk meer dan er nu betaald moet worden. Het herenakkoord treedt echter pas in werking vanaf 2021. Dus het is pure stemmingsmakerij ja.
 
Loungie
 
5
4 juni 2019 om 07:56
De wegen van de Telegraaf zijn ondoorgrondelijk.
 
FC_Delft
 
5
4 juni 2019 om 08:13
Tja, ze doen het hele seizoen al niet heel veel anders om hun kranten te verkopen. Met als paradepaardje Valentijn Driessen.
 
Scepticus38
 
3
4 juni 2019 om 09:15
@thrilospiraeus 'stemmingsmakerij? Wat schiet de Telegraaf hier mee op Ajax in een slecht daglicht te zetten?" Dat is toch niet zo moeilijk? Vette verhalen zijn goed voor de oplage en Ajax heeft veel fans en er zijn misschien wel net zoveel supporters die een hekel hebben aan de club. Zo gaat het nu eenmaal met het establishment. En dat zijn allemaal potentiele lezers waarmee de oplage kan worden verhoogt. De verbazende toon van je reactie kan ik niet plaatsen omdat de T. al jaren bezig is om onrust te zaaien bij Ajax zodat daar weer over bericht kan worden. Het is vreemd dat je net doet alsof dat nieuw is. Wat het onderwerp betreft, moet je de fout bij de clubs zoeken die gezamenlijk hebben onderhandeld over de veranderagenda en niet alleen bij Ajax. Die clubs hebben zelf afgesproken dat het herenakkoord pas in 2021 in werking zou treden en daar plukt Feyenoord nu de zure vruchten van. De Knvb heeft de ingangsdatum nu naar komend seizoen verplaatst. Ajax en PSV hebben tegen dat voorstel geplaatst en het is zakelijk gezien niet zo gek dat ze nog even gebruik maken om elkaars spelers in te lijven. Vanaf komend seizoen is het dus niet meer mogelijk, tenzij er een verdubbelde opleidingsvergoeding wordt betaald. Dat legt Ajax echter lachend op tafel als het om een groot talent, gaat aangezien is gebleken dat de club daar zelfs miljoenen voor over heeft. Ik had liever een algeheel herenakkoord gezien, zonder ontbindende voorwaarden. Omdat dat beter is voor het totale voetbal en niet alleen voor Ajax en Psv. Ik vind het akkoord dat er nu ligt dan ook broddelwerk. Maar wellicht was meer niet mogelijk, aangezien een herenakkoord van iedere deelnemer een handtekening vereist om het rechtsgeldig te maken. Misschien zat dat er gewoonweg niet in.
 
Scepticus38
 
3
4 juni 2019 om 09:21
@gerard13 "in de `veranderagenda` van de Eredivisie is een herenakkoord opgenomen, waarin staat dat grote clubs zich zullen onthouden van het `actief benaderen van jonge talentvolle spelers` van elkaar. Als dat toch gebeurt, al dan niet op initiatief van de speler zelf, moet een vergoeding van 35.000 euro per opleidingsjaar worden betaald. Dat is aanzienlijk meer dan er nu betaald moet worden. Het herenakkoord treedt echter pas in werking vanaf 2021" Niet goed het nieuws gevolgd. Een aantal punten van de veranderagenda is versneld ingevoerd en wordt komend seizoen al van kracht. Een daarvan is het herenakkoord. Het komende seizoen is echter nog niet begonnen, dus formeel staat Ajax in haar recht. Of je van dat recht gebruik zou moeten maken, is dan weer een ander verhaal. Ik zou dat niet doen, maar Mark zit kennelijk wat minder fijnzinnig in elkaar en hij gaat erover. Aan de andere kant krijgt Ajax alles wat de club doet en anderen niet zint, aangewreven. Vanuit dat oogpunt is de houding van Marc weer heel begrijpelijk. Waarom zou je met anderen rekening houden als het omgekeerde sowieso al niet gebeurd, tenzij het wordt opgedrongen. Van der Sloot wilde overigens sowieso niet tekenen bij Feyenoord en zou indien Ajax roomser dan de paus zou zijn geweest, naar PSV zijn vertrokken dat ook verregaande interesse in hem had. Dus eigenlijk heeft Marc het gewoon heel slim gespeeld. En misschien moet men Fbij Feyenoord eens in de spiegel kijken en zich afvragen hoe het mogelijk is dat de afgelopen jaren al drie jeugd spelers van Feyenoord naar Ajax zijn verkast, iets dat jarenlang ondenkbaar was. Ook zonder herenakkoord. Al kan dat ook met de opmars van Ajax te maken hebben.
 
Voetbalimpact
 
2
4 juni 2019 om 09:39
Dat verkoopt. Kranten moeten vol en dingen over Ajax dat verkoopt.
 
tommy1981
 
115
4 juni 2019 om 06:43
Goede zaak, heren akkoord slaat nergens op in de top van het voetbal. Het enige punt is natuurlijk dat ajax daar nooit mee in had moeten stemmen, zo sla je natuurlijk een enorme flater.
 
MessiBazoer
 
126
4 juni 2019 om 06:50
Ik vind het ook dom, maar als je het afspreekt moet je het ook niet doen.
 
Gerard13
 
201
4 juni 2019 om 07:19
Pas vanaf 2021 gaan de afspraken in.
 
Warabe
 
153
4 juni 2019 om 07:45
Je hebt een afspraak of je hebt deze niet. Dit is een rattenstreek.
 
ajaxglobal
 
109
4 juni 2019 om 07:54
@warabe, Ze hebben een afspraak vanaf 2021, dus tot dat moment is de huidige situatie van kracht. Dat heeft dus niks met een rattenstreek te maken. Hartstikke naar dat je dit soort emoties erbij krijgt, maar jes telling is feitelijk onjuist!!
 
ajax073
 
42
4 juni 2019 om 08:03
Afspraak is er en duidelijk. ingaande per 2021
 
buitenspelval
 
15
4 juni 2019 om 09:39
@WarabeInderdaad, je hebt een afspraak of niet. In dit geval is deze er (nog) niet dus. Een rattestreek is het van de Telegraaf om bewust olie op het vuur te gooien en zeikerig van Feyenoord om er over te zeuren voordat het akkoord al is ingegaan.
 
Voetbalimpact
 
6
4 juni 2019 om 09:41
Een afspraak die pas volgend seizoen ingaat.....
 
DylanVan Eenen
 
4
4 juni 2019 om 10:41
Een afspraak die ingaat in het jaar 2021, begrijpend lezen.
 
SpeedyAFC
 
0
4 juni 2019 om 10:52
Alleen is het helemaal niet afgesproken, dat is gewoon een verzinsel van de Telegraaf. Vanaf 2021 zal men meer gaan betalen, te weten 35K per opleidings jaar. Dat is wat er afgesproken is.
 
buitenspelval
 
5
4 juni 2019 om 11:10
Überhaupt probeert De Telegraaf hier slinks en bewust de publieke opinie te bespelen met onjuistheden, zwartmakerij en aannames. Waarom zij in godesnaam Ar`jany Martha noemen, die met weder goedkeuren van Sparta overkomt als gevolg van het samenwerkingsverband, wat de krant dondersgoed weet. Het Herenakkoord is bij deze overgang totaal irrelevant.De suggestieve en tendentieuze opmerking, dat ‘Ajax lak heeft aan het herenakkoord’, terwijl dat nog niet eend is gegaan, zegt al voldoende over de dubieuze intenties van De Telegraaf.
 
 
2
4 juni 2019 om 19:33
Klopt. Maar Ajax is voorstander om niet zomaar jeugdspelers weg te halen. Daarom zijn ze ook akkoord gegaan met het herenakkoord. Beetje hypocriet om dan toch spelers weg te halen.
 
ProTukker
 
39
4 juni 2019 om 07:29
Zo`n akkoord slaat inderdaad nergens op. Buitenlandse clubs kunnen nu dus nog makkelijker onze talenten ophalen.Een heel `romantisch` idee dat je elkaars talenten niet weg kan/mag halen. Maar behoorlijk naïef.
 
ZilverenVos
 
12
4 juni 2019 om 07:44
Waarom kan dat makkelijker wanneer er een zogenaamd herenakkoord is?
 
wout55er
 
20
4 juni 2019 om 07:48
Omdat Ajax dan niet mee kan bieden. Dus de prijs voor een buitenlandse club zal dan lager zijn.
 
ProTukker
 
7
4 juni 2019 om 08:37
@zilveren vos Wat Wouter dus al aangeeft....sorry maar dat leek mij toch wel heel logisch. Maar goed ik zal het de volgende keer er maar bij zetten voor diegene die geen zin hebben om erover na te denken.
 
buitenspelval
 
24
4 juni 2019 om 08:53
@wouter55erHet gaat bij dit soort overgangen vaak om jongens die nog 16 moeten worden. Voor die leeftijd kan er voor en door de clubs, waar ze voor spelen geen contract worden ondertekend. Dus een transfersom is überhaupt nog niet aan orde zonder contract. Er zal dus helemaal niks lager uitvallen voor een buitenlandse club.@ProTukkerDaar had je zelf toch ook over kunnen nadenken, voordat je anderen misplaatst in een hoekje probeert te zetten?
 
ProTukker
 
5
4 juni 2019 om 09:01
Lijkt mij toch logisch en bekend dat Ajax een veel hoger salaris kan bieden aan een talent dan Feyenoord? En dus kan wedijveren met buitenlandse clubs.
 
MikeUtrecht
 
0
4 juni 2019 om 09:26
Ze kunnen nog steeds gewoon spelers weghalen van concurrenten, er zal alleen wat meer betaald moeten worden dan nu het geval is. Mocht Ajax (of Feyenoord/psv) veel vertrouwen hebben in het potentieel van een speler is het nog steeds een gokje waard.
 
buitenspelval
 
5
4 juni 2019 om 09:29
@ProTukkerMij lijkt dat niet zo logisch. Ajax biedt sowieso een fractie aan salaris van wat een City, PSG, Barcelona of een andere vermogende club biedt. Ajax heeft een financieel plafond, Europese topclubs niet, daar staat het dak vaak wagenwijd open.Ajax kan wedijveren door één van de beste jeugdopleiding aan te bieden, maar financieel zal dat wedijveren minder relevant c.q. te verwaarlozen zijn. Daarnaast kiezen jongens vaak en graag voor het aangaan van een buitenlands avontuur bij een Europese topclub. Daar kan een vooruitzicht van een langer verblijf in Nederland niet tegenop.
 
Scepticus38
 
1
4 juni 2019 om 10:27
@protukker "zo`n akkoord slaat inderdaad nergens op. Buitenlandse clubs kunnen nu dus nog makkelijker onze talenten ophalen. Een heel `romantisch` idee dat je elkaars talenten niet weg kan/mag halen. Maar behoorlijk naã¯ef". Dat is over een paar maanden als de Brexit een feit is, grotendeels achterhaald. 80 tot 90 procent van de jeugdspelers trekt naar Engeland en dat is na de Brexit verleden tijd omdat dan voor het verkrijgen van een werkvergunning voor Europeanen dezelfde regels gaan gelden die nu voor niet-Europese spelers van toepassing zijn en op basis daarvan slechts in hogere uitzondering een werkvergunning verstrekt zal gaan worden voor talenten. Bovendien geldt voor het verkrijgen van een werkvergunning de minimumleeftijd van 18 jaar. Ook het aanbieden van een baantje aan de ouders zal niet zo makkelijk meer worden omdat ook uiteraard ook die ouders een werkvergunning nodig hebben en voor hen exact hetzelfde geldt. Bovendien popelt de FA al jaren om een efficiã«ntere home grown regel in te voeren, maar was dat tot nu toe niet mogelijk omdat Europese regels op het gebied van Vrij verkeer van Goederen en Personen dat juridisch onmogelijk maakten. Als de Brexit eenmaal een feit is, is de FA niet meer aan die regels verbonden en is het niet meer de vraag of maar wanneer die strengere regelgeving er gaat komen.
 
 
0
4 juni 2019 om 10:40
@buitenspelval. Zijn punt staat anders nog steeds. Ook al gaat het over 0 euro. Een talent zal nu voor de buitenlandse club (moeten) kiezen i.p.v. de stap naar Ajax of één van de andere clubs.
 
buitenspelval
 
2
4 juni 2019 om 10:58
@NolimitDat is een heel ander punt. Ik reageerde ook niet op zijn eerste post, maar op de reactie van Wouter55er en de reactie van ProTukker daar weer op. Verder is het volgens mij de afspraak, dat spelers onderling van club mogen blijven wisselen, maar dat echter dan de vergoedingen voor de overgang verhoogd worden. Als een Ajacied persé weg wil en liever naar PSV verhuisd, of andersom, of van AZ , et cetra, dat is daar gewoon nog de mogelijkheid toe.De afspraak is vooral gespeend op de regel dat er niet meer aan elkaars spelers getrokken gaat worden. Dat is vooral het punt van onderhandeling geweest. Uit het artikel:‘....is een herenakkoord opgenomen, waarin staat dat grote clubs zich zullen onthouden van het `actief benaderen van jonge talentvolle spelers` van elkaar. Als dit toch wordt gedaan, al dan niet op initiatief van de speler zelf, moet er een vergoeding van 35.000 euro per opleidingsjaar betaald worden.’
 
ZilverenVos
 
1
4 juni 2019 om 11:30
@protukker Ach, Real Madrid betaald 5 miljoen per jaar voor Odegaard toch? Ik zie Ajax daarin echt niet concurreren met buitenlandse clubs. Dat ze dat niet kunnen (of eerder gzegd, niet doen) zie je wel aan het feit dat er vanuit Ajax ook spelers eens stap naar het buitenland maken.
 
mv010
 
28
4 juni 2019 om 08:55
Eerst alle talenten weghalen en dam vervolgens klagen over het niveau van de eredivisie. Alvast gefeliciteerd met jullie volgende kampioenschappen. Knappe prestatie!
 
Twenteov
 
12
4 juni 2019 om 10:39
mv010 Ik ben geen Ajacied, maar je denkt toch zeker niet dat Ajax reageert met: 'ajax houdt daar op dit moment geen rekening mee' en Ajax elke speler inlijft die het wil hebben' Kom op, laten we niet vergeten dat dit van die smerige Telegraaf komt, je weet wel die rioolkrant die ook een 9-jarig jongetje, enige overlevende van de vliegramp in Tripoli in 2010 binnen 24 uur aan de lijn moest hebben en ook kreeg. Smerige parasitaire krant is het, die niets met objectieve journalistiek te maken heeft.
 
wolterx
 
2
4 juni 2019 om 11:20
En dan daags na opmerking van Ajax over Telegraaf met een stuk komen met 2 namen die al tijdje bekend zijn. Ongelukkige timing? Ik denk eerder rancune.
 
VAKKIE-L
 
0
7 juni 2019 om 18:48
Feyenenoord doet toch ook niets anders dan andere clubs leegroven...Bannis, Zierikzee en vd Kust en nog vele..allemaal uit de jeugdopleiding van Den Haag weg gehaald.
 
FRRMAMC
 
79
4 juni 2019 om 09:04
Nu weet ik weer waarom ik heb staan juichen bij de 2-3 van spurs. Succes van Ajax was zogenaamd goed voor NL voetbal. Enige wat ik zie is dat Ajax veel meer geld heef dan de rest en zo iedereen kan halen, jeugdspelers betere contracten aanbieden en schijt hebben aan gemaakte afspraken. Wat een misselijkmakende club is dat toch
 
snowy
 
46
4 juni 2019 om 09:29
Heeft Feijenoord dit een jaar geleden zelf niet gedaan bij ADO of is dat weer iets anders.
 
Lee112
 
74
4 juni 2019 om 09:30
Ga janken man. Deze speler wilde zelf weg en kon ook voor PSV kiezen. Feyenoord moet zichzelf afvragen waarom haar talenten maar constant willen verkassen. In plaats van zeuren kun je ook bekijken wat er mis gaat in de jeugd. Daarnaast is het herenakkoord nog niet eens ingegaan. Als jij een huis koopt per 2020 ga je toch ook niet nu al met je spullen voor de deur staan? Het denkniveau van velen hier omg
 
FRRMAMC
 
20
4 juni 2019 om 09:39
Er was al meer dan 10 jaar een akkoord tussen Feyenoord Ajax en PSV. Dit akkoord is vernieuwd m.i.v. 2021 idd, met volgens mij Vitesse, Utrecht en AZ erbij. Dus alsnog triest. Als de speler zelf naar Ajax wil en contact maakt kan dat gebeuren. Hoor je mij iet over zeuren. Dat Ajax gewoon zegt schijt te hebben aan het akkoord is dat gewoon belachelijk
 
MachineMonster
 
32
4 juni 2019 om 09:45
En juist doordat jij toen hebt staan juichen, vind ik dit echt heel erg lekker. Succes hé cupfighters!
 
Scepticus38
 
12
4 juni 2019 om 10:38
@frrmamc "nu weet ik weer waarom ik heb staan juichen bij de 2-3 van spurs. Succes van Ajax was zogenaamd goed voor NL voetbal. Enige wat ik zie is dat Ajax veel meer geld heef dan de rest en zo iedereen kan halen, jeugdspelers betere contracten aanbieden en schijt hebben aan gemaakte afspraken. Wat een misselijkmakende club is dat toch". Als je beweert dat dat de werkelijke reden is dat je hebt staan juichen, hou je daarmee niet alleen anderen, maar vooral jezelf voor de gek. Mensen als jij kunnen er normaal al niet tegen dat Ajax lof krijgt toegezwaaid, laat staan als de club de CL zou hebben gewonnen, er huldiging op huldiging zou hebben plaats gevonden en de club dagenlang het nieuws zou hebben gedomineerd. Dat is meer dan mensen als jij, die moeite hebben om de zon in het water te zien schijnen, kunnen verdragen en hen bijna tot waanzin drijft. En dat heeft niets te maken met de drogredenen die je ons wijs probeert te maken, maar gewoon met ouderwetse Hollandse afgunst en jaloezie.
 
buitenspelval
 
5
4 juni 2019 om 10:39
@FRRMAMCEr is jaren geleden door de heren Van Praag (Ajax), Van der Herik (Feyenoord) en Van Raaij (PSV), onder genot van een goed glas wijn, tijdens een informele bijeenkomst door deze mannen niet-bindend gesproken om buiten de statuten van de clubs om tijden hun ambstermijn niet aan elkaars jeugdspelers te trekken. Dat was ruim 20 jaar geleden....Dat informele afspraakje tussen de toenmalige machthebbers werd in de media een herenakkoord genoemd en ging als zodanig een eigen leven leiden. Van een officiële overeenkomst door de clubs vastgelegd was dus geen sprake. Sterker nog, de opvolgende voorzitters in de loop der tijd, waren nauwelijks op de hoogte van de onofficiële afspraak van hun voorgangers en hadden uiteraard geen boodschap aan een borrelafspraak tussen mannen die ooit boegbeeld waren van de clubs. PSV trok aan spelers als Tete, Feyenoord probeerde ook spelers bij de concurrent verleiden, Ajax evenzo.Het werd pas plotseling opgerakeld door Marcel Brands, toen Bazoer besloot naar Ajax te verhuizen, waar hij ook kon kiezen voor buitenlandse topclubs. Hij zag geen heil meer bij PSV en zag meer vooruitzicht bij Ajax. Ineens kwam Brands met een huilverhaal over een uit eigen naam gemaakte afspraak door Van Praag, Van der Herik en Van Raaij en miauwde in al zijn frustraties over een zogenaamd herenakkoord, dat echter nooit het fiat van officieel door de clubs had gehad. Van een akkoord was geen sprake. Er werd alweer 20 jaar aan elkaars jeugd getrokken. Brands opmerking was hypocriet en geheel onterecht.
 
SpeedyAFC
 
1
4 juni 2019 om 10:55
@frrmamc Er is geen herenakkoord, Ajax is daar toch vrij duidelijk in. Als Ajax een jeugdspeler aan wil trekken, dan doet Ajax dat. Net zoals diverse grootmachten elk jaar bij Ajax shoppen.
 
wehave
 
7
4 juni 2019 om 11:50
Ik heb niet staan juichen maar zag dit wel al aankomen , alles moet wijken voor Ajax terwijl Ajax alleen aan zich zelf denkt. Dat was altijd al zo maar stilletjes vergeten doordat Ajax al Zo lang niets meer voorstelt
 
Tres
 
8
4 juni 2019 om 11:57
@lee112 Afgelopen jaar ontvingen 50-60 jeugdleden van AZ een brief van Ajax met het aanbod om voor Ajax te komen spelen. Dit aantal is niet uit de lucht gegrepen. Wat nu als bijvoorbeeld een Chelsea dit bij Ajax zou doen? Wat vind jij er dan van?
 
buitenspelval
 
3
4 juni 2019 om 12:12
50-60 jeugdleden van AZ? Lijkt me tamelijk overdreven. Had Ajax er nieuwe jeugdelftallen bij willen formeren? 50-60 is zo’n 2 1/2 aan extra selecties. Zoveel jeugdspelers heeft Ajax toch helemaal niet nodig om de bestaande selecties aan te vullen. Lijkt me een broodje aap verhaal.
 
iemandniemand
 
1
4 juni 2019 om 12:48
dat gebeurd ook al of dacht je dat er geen enkele buitenlandse club bij ajax komt shoppen in de jeugd? tal van voorbeelden. maar om antwoord op je vraag te geven. niet leuk en jammer
 
vassinerend
 
0
4 juni 2019 om 13:02
@FRRMAMC Jou club doet net zo misselijk makend neem alleen al Vermeer dat is ook heel netjes gegaan indertijd ahum.
 
Lee112
 
0
4 juni 2019 om 22:51
Hi Tres, dan moet Ajax zelf ook niet zeuren. Zij accepteren het ook wanneer er jeugdspelers richting Engeland vertrekken. Ik geloof het getal van de az spelers overigens niet
 
VAKKIE-L
 
0
7 juni 2019 om 18:50
Zierikzee en Bannis zijn ook uit de jeugdopleiding van Den Haag weg gehaald.
 
Voetbalimpact
 
1
4 juni 2019 om 09:40
Ajax, PSV en Emmen hebben paar week terug ook tegengestemd.
 
wolterx
 
14
4 juni 2019 om 09:45
Tuurlijk stemmen ze in aangezien ze ook voordelen hebben bij de veranderagenda, qua jeugdopleiding is enkel prijs omhoog gegaan van vergoeding. Uiteindelijk gaan Ajax en PSV doorgaan met jeugdspelers weghalen bij andere opleidingen, alleen is de vergoeding nu hoger. Het labelen als een `herenakkoord` maakt het zwaarder dan het is, de internationale status kost simpelweg meer geld (mits VVCS hun veto niet gebruikt, dan is dat volledig van de baan). Als straks Groningen die status haalt zullen die automatisch in dit akkoord zitten, zonder ooit in te stemmen.
 
wolterx
 
9
4 juni 2019 om 09:58
PSV haalt nu komend seizoen ook spelers bij die 5 andere weg. Hebben trouwens bijna als eerste alle clubs gehad. Die blijven aardig uit de wind in deze want halen al minimaal net zoveel spelers bij Feyenoord weg als Ajax nu heeft gedaan en zijn nog niet klaar schijnt. Bij Ajax halen ze de aanvoerder van o12 weg en hebben interesse in Beelen van de o17, die wilt weg bij Ajax (dus vergelijk met Speksnijder en Vd Sloot bij Feyenoord), bij Vitesse o15 halen ze minimaal 1 speler weg. Bij AZ nog in gesprek met een speler uit '03 voor eerste contract en halen van o19 al een weg. En bij Utrecht zaten ze achter Henry aan (aanvoerder Oranje o14) maar die heeft ivm reizen voor Ajax gekozen, een andere speler uit o14 lijkt wel nog overstap te gaan maken maar is niet zeker. Ajax heeft bij AZ dan Hillen en Fitz-Jim, Feyenoord Speksnijder en Vd Sloot, Utrecht Henry, Vitesse Van Bohemen (en 2 spelers in middenbouw, weet namen zo 1,2 3 niet uit mijn hoofd en zit op app dus kan niet opzoeken) en niemand van PSV voor zover ik weet.
 
mars0260
 
67
4 juni 2019 om 06:44
goed bezig . zo gaat het in deze tijd en het gebeurd overal als deze jongen lekker voor Ajax wil spelen gewoon doen ....
 
FCBogarde
 
27
4 juni 2019 om 07:15
Idd in NL maken we afspraken met een aantal clubs. In de tussentijd roven wel de City's en de Uniteds onze talenten weg.... Ik zie ze dan liever in de Eredivisie.
 
bochherief
 
3
4 juni 2019 om 08:24
City kan deze speler alsnog wegkapen. Daar doet een herenakkoord tussen Nederlandse clubs niets aan. Dat is ook nooit het doel geweest.
 
TILBURG013
 
1
4 juni 2019 om 10:10
Lekker hypocriet, want Ajax en PSV roven niet alle talenten weg in Nederland?
 
ZilverenVos
 
39
4 juni 2019 om 07:46
Exact. Mij maakt dat herenakkoord niet zoveel uit. Wat ik wel weet is dat Van der Sloot zelf een waardeloze mentaliteit heeft. Overgekomen van ADO, binnen 1 jaar vertrekken en klagen over de kwaliteit van de jeugdopleiding en ook nog eens het team in de steek laten door per direct te vertrekken ipv het seizoen af te maken. Die ben je liever kwijt dan rijk, al helemaal als die liever voor Ajax speelt dan Feyenoord. Doei doei!
 
bochherief
 
16
4 juni 2019 om 08:26
Waarom, van der sloot lijkt me een ambitieuze jongen. Van ADO naar fey is hogerop, van fey naar Ajax ook. In het bedrijfsleven doen sommigen dit ook wel. Je kan ook ambitieloos jarenlang bij dezelfde werkgever blijven
 
ProTukker
 
3
4 juni 2019 om 08:41
Misschien is de kwaliteit niet wat hij verwacht had of wat hem is gezegd. Weet ik verder niet maar dat zou een reden van zijn klagen kunnen zijn. En is het seizoen nog niet voorbij dan?
 
DVV20
 
2
4 juni 2019 om 09:26
In het bedrijfsleven elk jaar naar een kleine stap hogerop zal je niet in dank afgenomen worden. Sterker nog als ik 2 CV's voor mij krijg, eentje die elk jaar een stapje hoger op gaat en eentje van iemand die telkens 4-5 jaar blijft en dan pas verder gaat kijken, is de keuze snel gemaakt. Je investeert tijd en geld in iemand, als die dan binnen een jaar weg is heb je er niks aan.
 
Sufridor
 
3
4 juni 2019 om 09:42
Ik snap je redenering, maar het voetbal is niet vergelijkbaar met het bedrijfsleven. Een voetbalcarrière is relatief kort en daarom maken ze oa sneller stappen dan in het bedrijfsleven
 
ZilverenVos
 
2
4 juni 2019 om 11:28
@bochherief Natuurlijk mag een speler ambities hebben, dat hoort ook. Maar binnen het seizoen dat je bent gekomen al vertrekken, vlak voor de bekerfinale getuigt van weinig klasse. Vervolgens nog een schop na geven aan Feyenoord door te klagen over het niveau van de opleiding. Dan ben je gewoon een rat.
 
Peperbus038
 
2
4 juni 2019 om 11:35
Vind de vergelijking met het bedrijfsleven wel grappig. Als ik extra opleidingen volg bij mijn vaas en uit het niets vertrek mag ik daar ook een deel van terug betalen. Daarbjj komt dat mijn baas lang niet zo veel geld investeerd in mij dan feyenoord bij deze knaap gedaan heeft. Jonge spelers worden nu weggehaald voordat zij een contract mogen tekenen in Nederland. Ij zou het niet meer dan logisch vond en dan clubs nu al een vergoeding krijgen en niet pas in 2021. Dat Ajax nu nog ff alle talenten wegkaapt kunnen ze natuurlijk maken, maar siert ze niet echt
 
ZilverenVos
 
0
4 juni 2019 om 11:42
@peperbus038 Dat hangt puur van de afspraken die jij maakt met je werkgever. ;-) Waarom zou Ajax geen talenten mogen wegkapen? Feyenoord haalt ook gewoon talenten weg bij bijvoorbeeld Nac, ADO of Vitesse.. Dan is het schijnbaar geen probleem?
 
falonso
 
10
4 juni 2019 om 06:44
Ik ben heel benieuwd of Ajax dit daadwerkelijk zo heeft gezegd. Overigens wist ik niet dat dit herenakkoord er nog was. Er zijn de laatste jaren wel meer spelers tussen de topclubs verhuisd in je jeugd toch? Het is niet zo netjes, laten we het daar maar op houden, wat Ajax hier doet.
 
tommy1981
 
37
4 juni 2019 om 06:49
Volgens mij was er een paar weken terug een artikel hierover, maar toen was al wel bekend dat van der sloot naar ajax zou vertrekken, ik ben alleen net wakker dus kan het fout hebben, ik ben net een oude diesel haha goedemorgen allen.
 
Tomido
 
20
4 juni 2019 om 07:23
Paar weken geleden ging over Speksnijder. Van der sloot was vorige week bekend gemaakt daar waar Bonnah zijn vertrek 2/3 dagen geleden zelf op insta bekend maakte. Ajax wist van dit vertrek van Bonnah dus al wel langer en heeft deze van der Sloot dan wel als vervanger voor Bonnah gehaald. van der Sloot zou de concurrentie met Hall (groot rb talent van de u19) en Kars van Veldhoven (u16) niet aan willen gaan bij Feyenoord en daardoor heeft zijn zaakwaarnemer zelf contact met Ajax gezocht. Edit na reactie Henker: Hall wordt in de jeugd als groter talent gezien dan van der Sloot daar mag jij idd persoonlijk een andere mening over hebben, bij de o16 bedoelde ik Kars van Veldhoven die ook nog door zou schuiven en ikzelf uiteindelijk als groter talent zou zien dan van der Sloot wanneer ze beide bij de o19 aan zouden sluiten. Dit is gewoon het nadeel dat jullie geen "jong feyenoord" hebben. Dan had Hall al door gekund naar het Jong elftal en van der Sloot in de o19 kunnen spelen tot die van Veldhoven door ging.
 
Henker10
 
3
4 juni 2019 om 08:26
Hall is helemaal geen groot talent en speelt in de onder 19. En van der sloot is na zijn ontzettend sterke optredens dit seizoen door ajax benaderd daarna is het balletje pas gaan rollen.
 
wolterx
 
5
4 juni 2019 om 09:26
@Henker, Vd Sloot heeft vorig seizoen Ajax al een keer benaderd, die hebben geen werk ervan gemaakt omdat ze toen nog voor Hoever gingen die uiteindelijk voor Liverpool heeft gekozen. Dit is niet eerste keer dat Vd Sloot en Ajax aan elkaar gekoppeld zijn.
 
Gerard13
 
19
4 juni 2019 om 07:06
In de 'veranderagenda' van de Eredivisie is een herenakkoord opgenomen, waarin staat dat grote clubs zich zullen onthouden van het 'actief benaderen van jonge talentvolle spelers' van elkaar. Als dat toch gebeurt, al dan niet op initiatief van de speler zelf, moet een vergoeding van 35.000 euro per opleidingsjaar worden betaald. Dat is aanzienlijk meer dan er nu betaald moet worden. Het herenakkoord treedt echter pas in werking vanaf 2021. Vanaf 2021 is het akkoord er. Daarnaast mogen er dan nog steeds spelers worden overgenomen maar gaat het wat meer kosten.
 
AjaxCunian
 
37
4 juni 2019 om 07:09
Inderdaad, het lijkt alsof Feyenoord daar nog niet van op de hoogte is.
 
Henker10
 
1
4 juni 2019 om 08:46
Die veranderagenda is vervroegd ingevoerd bij mijn weten.
 
4fRedondo
 
2
4 juni 2019 om 12:06
In de zomer van 1997 staat er een flinke delegatie van Feyenoord in aankomsthal 2 op Schiphol. De Rotterdammers wachten op de Costa Ricaan Froylán Ledezma, een 19-jarig supertalent op wie de halve voetbalwereld aast. Maar hoe zorgvuldig ze de rijen ook scannen op een donkere jongen in maatpak, Ledezma zit er niet bij. Volgens Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik kan er niks fout zijn gegaan. Hij had alles tot in detail geregeld: vliegtickets voor het bestuur, voor de zaakwaarnemers, voor een voetbalmakelaar en voor Froylán Ledezma zelf natuurlijk. Toch wordt de voorzitter ietwat zenuwachtig. Ook Ajax heeft namelijk meer dan normale belangstelling voor de aanvaller. De Amsterdammers ontdekten Ledezma op een groot toernooi in het Amerikaanse Dallas en beweerden al een contract met hem te hebben. De zenuwen van de voorzitter van Feyenoord blijken terecht. Terwijl de afvaardiging van de Rotterdamse club netjes in de hal staat te wachten, vangt Ajax de speler al op bij de deur van het vliegtuig. Ledezma en zijn entourage worden in een auto gestopt en razendsnel via een achteruitgang op Schiphol weggevoerd naar het Holiday Inn in Amsterdam. Van den Herik laat het niet op zich zitten en scheurde daar ook heen. In het hotel kwam het tot een ruzie tussen Van den Herik en Ajax-penningmeester Arie van Os. Deze werd beslecht in het voordeel van Van Os: de Costa Ricaan ging voor 10 miljoen gulden naar Amsterdam. Later bleek dat één van de voetbalmakelaars een dubbelspel heeft gespeeld. De man seinde voor het vertrek Ajax in dat Feyenoord op Schiphol Ledezma zou opwachten. Ajax speelde daar op in en kwam dankzij connecties op de luchthaven achter de schermen. Na dit Ledezma-incident tekenden Ajax en Feyenoord een herenakkoord: er zouden geen spelers meer van elkaar afgepakt worden. De Costa Ricaan is overigens de boeken ingegaan als één van de grootste miskopen van Ajax ooit. Hij was drie seizoenen lang onder contract bij de club, maar kwam geen enkel officieel duel in actie. Ledezma kreeg in Amsterdam vrijwel direct problemen met zijn enkel en was vaker in zijn thuisland te vinden dan in de Arena. Daar was hij voor Ajax onvindbaar, en als er al eens iets van hem werd vernomen was dat vrijwel altijd in de media als hij weer eens betrokken was geweest bij een vechtpartij. Froylán werd zelfs gearresteerd nadat hij betrokken was geweest bij een schietpartij. Hij vertrok in 2000 met stille trom uit Amsterdam. Via clubs in Paraguay, Bolivia en Costa Rica kwam hij in 2006 terecht in Oostenrijk. Ledezma was trouwens ook international voor Costa Rica, maar werd door de nationale voetbalbond voor één jaar geschorst wegens wangedrag. Hij miste dan ook het WK van 2006. In 2012 stopte Froylán Ledezma met voetballen.
 
Adam24
 
3
4 juni 2019 om 08:35
Het herenakkoord gaat in vanaf volgend seizoen of het seizoen daarop. Vind het dan ook een zwaar overtroffen bericht. Ajax zal inderdaad gezegd hebben nog geen rekening te houden met het herenakkoord omdat het nog niet is ingevoerd.
 
HijNiet!
 
91
4 juni 2019 om 06:46
Goh, wat een verrassing. Je weet van tevoren dat dit zogenaamde akkoord met voeten getreden zal worden, het is ook wel een beetje naïef van Feyenoord om te denken dat Ajax op hun woord te vertrouwen is. Dit forum kennende zal het wel massaal worden goed gepraat, maar netjes is het natuurlijk niet. Ajax en Feyenoord hebben juist baat bij een constructieve relatie. Dan kan je leuk mooie sier maken door directeuren uit te nodigen voor de CL, maar dat is niet hoe je investeert in een relatie met andere clubs.
 
Lee112
 
68
4 juni 2019 om 07:39
Het herenakkoord is nog niet eens officieel ingegaan. Kortom andersom kan Feyenoord ook talenten wegplukken.
 
HijNiet!
 
21
4 juni 2019 om 08:24
Dat is een akkoord dat gold voor 6 clubs (ook voor AZ, Vitesse en Utrecht). In de top 3 geld al sinds de tijd van Van Praag, Van Raaij en Van den Herik een onderling akkoord (dat overigens al vaker geschonden is).
 
Lee112
 
3
4 juni 2019 om 09:31
Je zegt het al. Ook door Feyenoord zelf geschonden..... hypocriet
 
HijNiet!
 
2
4 juni 2019 om 10:04
Niks hypocriets aan, ook van Feyenoord keur ik dat af. Juist van Feyenoord keur ik dat af.
 
F-18/TACP
 
1
4 juni 2019 om 12:55
@ Hijniet! Zo'n herenakkoord stelt in de praktijd niets voor, want je hebt ook nog met de speler zelf te maken. Als een speler weg wilt heeft de club relatief gezien weinig te willen, tot een bepaalde leeftijd mag je in Nederland spelers geen contract geven. Ook al hebben zij wel een contract, we weten allemaal dat de voetbalwereld niet te vergelijken is met de reguliere arbeidsmarkt waar contracten niets voorstellen.
 
Lee112
 
1
4 juni 2019 om 13:38
Hypocriet van Feyenoord bedoel ik. Wijzen naar iets waar je jezelf niet aan houdt haha hou op man.
 
 
0
4 juni 2019 om 19:39
@Lee112 Ajax sluit dat herenakkoord toch niet voor niets? Blijkbaar willen zij ook niet dat jeugdspelers zomaar naar andere clubs overstappen. Dan is deze actie van Ajax toch hypocriet? Heeft niets te maken met het feit dat het akkoord nog niet is ingegaan.
 
ajaxglobal
 
21
4 juni 2019 om 08:23
@hijniet, JE bedoeld dat dit forum je dan confronteert met je eenzijdige weergave van de werkelijkheid!! JE geeft allemaal oordelen die niet stroken met de feiten. Fakenews wordt dat ook weleens genoemd. JE hoeft geen fan van Ajax te zijn, je mag er een hekel aan hebben, maar probeer niet de werkelijkheid in te kleuren met je sentiment, dat siert je niet man!
 
HijNiet!
 
30
4 juni 2019 om 08:51
Oh, de ironie van jouw reactie.
 
4Ever4Ajax
 
11
4 juni 2019 om 08:58
Je probeert overal waar iemand een weerwoord heeft af te doen met 'wat een ironie' of 'dit bedoel ik juist'. Je kan ook gewoon inhoudelijk ingaan op de reactie. En daarin hoeft niemand het met elkaar eens te zijn, maar kan je gewoon wel een discussie hebben met elkaar. Jij smijt een hoop zooi de ether in, wacht op tegenreacties die je dan op zo'n manier wil afdoen.
 
ajaxglobal
 
8
4 juni 2019 om 09:05
@hijniet, Je kunt natuurlijk bij de inhoud weggaan, maar dat maakt je punt ook niet beter. Was gewoon een observatie van je reactie en die raakt kant nog wal. JE bent van harte welkom om te laten zien dat je meer in je mars hebt.....
 
HijNiet!
 
12
4 juni 2019 om 09:17
Ah, daar ben je weer. Als iemand zijn enige reactie op mij is dat ik een hekel aan Ajax heb, kan ik daar moeilijk inhoudelijk op ingaan. Ik kan enkel aangeven dat ik helemaal geen hekel aan Ajax heb (wat ook zo is), dat ik Ajax complimenteer als daar reden voor (wat ook zo is) en dat ik Ajax bekritiseer als ik daar reden voor zie (wat ook zo is), maar ik betwijfel of het überhaupt zinnig is om iemand die er zo inkomt van repliek te dienen. Je kan best een discussie met mij aangaan, graag zelfs, maar niet als je direct vervalt in onzin als dat ik een hekel aan de club zou hebben. Dat haalt je punt dat je een discussie wil nogal onderuit. Ik ben in dit geval kritisch op Ajax ja, maar als jij dat gelijkstelt aan een hekel hebben aan Ajax of bashen, dan is iedere vorm van discussie bij voorbaat verloren. Ik sta open voor je (andere) standpunt, maar zie niet in waarom ik zou discussieren met iemand die mij niet op normale toon kan benaderen. Tot dusver kom jij niet verder dan roepen hoe groot mijn hekel aan Ajax wel niet is, terwijl ik alleen maar kritisch ben op een schending van een herenakkoord (door wie doet voor mij niet eens ter zake).
 
4Ever4Ajax
 
4
4 juni 2019 om 09:30
@hijniet!: Dat klinkt heel mooi, maar nergens hoor ik je inhoudelijk reageren op het feit dat Vd Sloot al niet meer bij wilde tekenen omdat hij de concurrentie met Hall niet wilde aangaan in de jeugd bij Feyenoord. Dat hij daarna via zijn zaakwaarnemer contact met Ajax en PSV heeft opgenomen. Dan moet je als club nee zeggen? Dat heeft niets met het herenakkoord te maken. Ook was deze transfer al bijna een maand geleden beklonken. De reactie van Ajax in dit artikel is wel heel erg via een omweg. Telegraaf heeft een interpretatie van een `bron` binnen Feyenoord die aangeeft dat Ajax dit zou hebben gezegd. Vooropgesteld, als het waar is, vind ik dat zeker niet chique en ook niet goed. Maar ik geloof dat nu gewoon niet totdat er een geluidsopname ofzo van is of Overmars bevestigt dit.
 
HijNiet!
 
2
4 juni 2019 om 10:02
Kijk, dat is een reactie waar ik wat mee kan. Fijn om te lezen! (En dat bedoel ik niet cynisch of sarcastisch). Zo'n reactie verdient dus ook een tegenreactie van mij. Dat er bij Feyenoord in de jeugdopleiding van alles mis is waardoor een aantal jeugdspelers weg wil of al is vertrokken onderken ik volledig. Met name het gebrek aan een overgang van jeugd naar het eerste (wat voor 9 van de 10 spelers een enorm grote, zo niet te grote stap is, tenzij je Matthijs de Ligt heet) in de vorm van een fatsoenlijk tweede elftal dat op regelmatige basis op een goed niveau (de eerste divisie) uitkomt is de voornaamste tekortkoming, maar er speelt meer, zoals het tegenhouden van vernieuwing - voor meer hierover kan ik een serie artikelen in NRC van harte aanbevelen. Afijn, ik dwaal wat af, punt is: ik snap best wel dat Feyenoord zelf een intrinsiek probleem heeft. Echter, persoonlijk denk ik dat de overgang van Van der Sloot naar Ajax hier minder mee te maken heeft en dat dit ook wel heel handig uitkomt als excuus om een al langer gewenste transfer 'goed te praten'. In de wandelgangen hoor je al langer dat Van der Sloot schermde met interesse van Ajax en PSV. Door wie dat is geïnitieerd is niet helemaal duidelijk; de een zegt dat zijn zaakwaarnemer de boer op is gegaan, de ander zegt dat de clubs de zaakwaarnemer actief benaderd hebben. Hoe dan ook vind ik het niet chique om met die jongen te gaan onderhandelen terwijl hij nog deel uitmaakt van de opleiding van Feyenoord en ook nog met Feyenoord in gesprek zou zijn geweest, terwijl er al sinds de tijd van Van Praag, Van Raaij en Van den Herik een informele afspraak ligt om elkaars jeugdspelers met rust te laten. Die afspraak is overigens meermaals met voeten getreden, door alle drie de clubs, maar netjes blijft het allerminst.
 
ajaxglobal
 
0
5 juni 2019 om 07:28
@hijniet, Inderdaad. Wanneer je goed had gelezen, dan had je gezien dat dat niet me enige punt was. Waar ik moeite mee heb is dat je meningen en geiten door elkaar haalt. Er is nog geen akkoord en die is nog niet ingegaan. Je doet daarbij de aanname dat Ajax daarin niet te vertrouwen is, terwijl je daar nog helemaal geen reden voor hebt. JE mag prima kritisch zijn, maar hou het wel bij de feiten. Daarnaast ben ik het met je oneens dat Ajax en Feyenoord baat hebben bij een constructieve relatie. Waarom zou dat in het belang van Ajax zijn. De concurrentie zit vooral in de emotie en niet zozeer in de sportieve prestaties. Voetbal is gewoon een soort piramidespel. Buitenlandse clubs kopen spelers van Ajax en Ajax kijkt weer in de nationale markt om zich voor te bereiden op de toekomst. Dat je twijfelt of iemand die er zo inkomt van repliek te dienen is aan jou. Dan ben ik wel benieuwd hoe je tegen je eigen post aankijkt ;-)
 
FraXz
 
0
4 juni 2019 om 10:50
Ah ja wat erg. Dat herenakkoord gaat nog niet in en ook al zou dat wel zo zijn, er wordt alleen meer betaald voor talenten dus veel stelt dat ook niet voor. Maar ja zo makkelijk om te schoppen natuurlijk.
 
Curacao01
 
29
4 juni 2019 om 06:46
Wow - we wisten dat dit er aan zat te komen, maar de comment van Ajax, zoals in het artikel geschreven, is behoorlijk heftig! Als het waar is dan kan het heren akkoord meteen weer de sushibak in - ik denk dat er gezegd is dat het pas in 2021 ingaat en dus nu geen rekening houdt ermee Martha is een Curacaosche achternaam - altijd blij als er eilandgenoten bij Ajax spelen...
 
100% Meijer
 
32
4 juni 2019 om 07:26
Natuurlijk is het niet waar. Dit is een puur een provocerend artikel. Het heren akkoord gaat pas na volgend seizoen in, dus ook de verwijzing hiernaar van Feyenoord heeft niet plaats gevonden.
 
TomQm
 
51
4 juni 2019 om 06:46
Nou prima, lekker doorpakken feyenoord. Wij houden geen rekening met in de toekomst bezoekende uitfans van ajax, veiligheid en of eventuele opleverende chaos. Nergens meer rekening mee houden
 
Tipptopp
 
71
4 juni 2019 om 06:58
Zeker, blind de Telegraaf volgen want die hebben altijd gelijk!
 
HijNiet!
 
41
4 juni 2019 om 07:17
Zeker, blind de PR van Ajax volgen want die hebben altijd gelijk!
 
SjonnyvdBeek
 
28
4 juni 2019 om 08:00
Zeker, gewoon de gemaakte afspraken volgen want die gaan pas volgend jaar in. Kunnen jullie niet lezen? Het staat al 30x tussen de comments.
 
Medellin
 
9
4 juni 2019 om 08:23
Hoe simpel kun je reageren, daarnaast moet je wel voldoen aan zulke zaken. Weer zo'n typische woede reactie/uitbarsting omdat je niet weet wat je moet zeggen.
 
Ajax33*
 
158
4 juni 2019 om 06:47
Volgens mij gaat dit Herenakkoord pas in 20-21 in. Dus heeft Ajax geen lak aan Herenakkoord.
 
Davilla7
 
45
4 juni 2019 om 06:58
Aan de andere kant sluit je een herenakkoord alleen als je het op principiele gronden ergens mee eens bent, in dit geval dus met het feit dat het niet goed is dat jeugdspelers binnnen de Nederlandse top van club veranderen. Als dat je mening is, is het vrij hypocriet om een jaar voor ingang van dat akkoord nog gretig jeugdspelers bij Feyenoord weg te kapen. Als ik de tekst zo lees vraag ik mij af waarom Ajax uberhaupt ingestemd heeft met dit akkoord, en vraag ik mij tevens af hoeveel hier in praktijk van terecht gaat komen..
 
wolterx
 
1
4 juni 2019 om 10:49
Kan 2 redenen hebben; ze gaan akkoord met het complete veranderprogramma waar dit punt onder viel en besluiten steeds de "straf" van dubbele opleidingsvergoeding te betalen. Of optie 2; er zouden 3 clubs tegen zijn geweest waar Ajax deel van is. Ik geloof zelf niet in dit akkoord, simpelweg omdat het juridisch niet mogelijk is en de club zich enkel in de voet schiet.
 
KAWS
 
21
4 juni 2019 om 07:00
Nou dat van 20-21 las ik dus de vorige keer ook met stijgende verbazing maar dat herenakkoord is al veel langer van kracht. Naar mijn weten is dat al jaren zo, en anders is dat op google ook terug te vinden. Ajax heeft wel degelijk lak aan het herenakkoord. Het is ook niet het eerste talent wat ze wegplukken of benaderen. Ik word er als Feyenoordfan inmiddels wel doodziek van, maar goed wat doe je er aan hé... als zo’n jongen niet voor Feyenoord wilt spelen mag hij van mij weg gaan.
 
BJP79
 
31
4 juni 2019 om 07:08
Hij wilde zelf naar Ajax en heeft via zijn zaakwaarnemer contact gezocht en niet andersom. Herenakkoord is sowieso bullshit.
 
Maykel24
 
10
4 juni 2019 om 07:14
Het ‘oude’ herenakkoord is minimaal 5jaar dood en begraven. Juist daarom dat ze opnieuw een formele afspraak hebben gemaakt en gecommuniceerd
 
KAWS
 
0
4 juni 2019 om 07:28
Dood en begraven ja? Ik heb dat in de afgelopen jaren nooit ergens voorbij zien komen en ben aardig op de hoogte als het gaat om mijn club. Maar goed misschien heb ik het gemist maar dan wil ik dat graag wel inzien.
 
Maykel24
 
5
4 juni 2019 om 07:57
Dat was in de tijd van Bazoer en begin Overmars. Die heeft toen ooit de knuppel in het hok gegooid met de vraag of er wel echt een akkoord was en dat hierover niks was terug te vinden oid. Toen kwam naar voren dat het meer een mondelinge afspraak was in het verleden tussen van Raaij, van Praag en vd Herik en dat dit maar eens geformaliseerd/bekrachtigd op papier zou moeten komen oid.
 
Bossie
 
4
4 juni 2019 om 07:48
Volgens mij is dat herenakkoord er alleen om er voor te zorgen dat die talenten kostenloos overstappen. Je mag nog steeds talenten van de andere club benaderen , maar dat moet dan wel volgens een protocol gebeuren en er moet een vergoeding voor worden betaald
 
Boca2005
 
8
4 juni 2019 om 07:48
Een schriftelijk vastgelegde overeenkomst gaat per 2020-2021 in. Deze overeenkomst betreft geen herenakkoord. Wanneer de directieleden van Ajax heren zouden zijn dan zouden ze nu al handelen in de geest van de overeenkomst maar ze doen het tegenovergestelde. Een herenakkoord heeft geen enkele waarde wanneer je niet met echte heren te maken hebt.
 
flithje
 
4
4 juni 2019 om 08:24
Als je geen rekening houdt met de invoerings datum van een akkoord, dan honoreren ze hem ook niet. In grote lijnen doen ze dat juist wel door nu nog te profiteren waar mogelijk, wetende dat na de invoering dit anders zal zijn.
 
Henker10
 
2
4 juni 2019 om 08:21
Onzin het herenakkoord was onderdeel van de veranderagenda en die is vervroegd ingevoerd! Namelijk vanaf deze zomer
 
Guandriks
 
11
4 juni 2019 om 08:48
En Ajax is zo verschrikkelijk goed voor het Nederlandse voetbal? Rot op, het is een harteloze club, dat is nu in meerdere situaties wel duidelijk gebleken. Datzelfde geld voor alle omhoog gevallen supporters die Ajax erbij heeft gekregen. Wat mij betreft stort de aankomende 5 jaar die hele club in elkaar.
 
Spijkenisser
 
12
4 juni 2019 om 08:49
Typisch weer een reactie uit Amsterdam (waar de arrogantie vanaf spat), dat ook maar laat zien dat Ajax schijt heeft aan de andere clubs in het Nederlandse voetbal. Iedereen moet het beste met Ajax voor hebben omdat ze leuk meedraaien in de CL, maar andersom ho maar.. Zie de wereld eens andersom. Stel Feyenoord en PSV kapen de Toekomst leeg, nou volgens mij vinden we dan wekelijks handgranaten bij de andere clubs. Hoe zou je dan reageren? Ook zo laconiek? Maar agh, als die speler zo graag naar de aartsrivaal wilt gaat die maar. Veel succes en ik hoop dat je bij de 5 komt die het eerste haalt, en anders bij de 95 die ergens onderin de piramide eindigt.. Tegenwoordig is een principeverklaring ook niks meer waard. Waar is de tijd dat directieleden nog mannen van eer waren. Dit zijn momenteel een stel kwallen die denken het gemaakt te hebben.
 
Ajax33*
 
4
4 juni 2019 om 09:34
Ja, want dat gebeurd ook al, niet door Feyenoord of PSV maar wel door Manu en RB Leipzig. Daar is namelijk niets aan te doen. En sterker nog, in het `herenakkoord` staat niet eens dat je geen jeugdspelers meer haalt bij je concurrent, maar dat de vergoeding alleen hoger gaat worden hiervoor. En wat is hier arrogant aan, weer zo`n makkelijk cliche gebruiken, ga er maar vanuit dat Ajax nog meer jeugdspelers gaat halen waar ze kans hebben, en wees niet zo naã¯ef te denken dat als Feyenoord of PSV of wie dan ook een kans hebben een talent bij Ajax weg te halen dat ze dat niet vanwege het `herenakkoord`........ En als je als club enig ambitie hebt, dan zal je er alles aan doen dit te verwezelijken, zo niet dan kan je beter stoppen......
 
iemandniemand
 
6
4 juni 2019 om 10:00
je weet dat de zaakwaarnemer van de speler ajax zelf heeft benaderd ? buiten dat als er afspraken worden gemaakt voor 20-21 dan is het logische dat er nu nog gewoon word gehandeld. Stel Feyenoord en PSV kapen de Toekomst leeg... dat hoef je jezelf niet voor te stellen want dat gebeurd al, alleen dan clubs als manchester city psg manchester united barca enz. doen dit. helaas maar waar, niet zeuren maar fey moet juist kijken hoe ze de talenten in hun eigen opleiding houden. dat word alleen moeilijk als je geen jeugdteam heb spelen in de kkd, als er geen plannen worden gemaakt voor de echte grote talenten, hoe ze zich beter kunnen ontwikkelen.
 
Scepticus38
 
8
4 juni 2019 om 10:16
@spijkenisser "typisch weer een reactie uit Amsterdam (waar de arrogantie vanaf spat), dat ook maar laat zien dat Ajax schijt heeft aan de andere clubs in het Nederlandse voetbal. Iedereen moet het beste met Ajax voor hebben omdat ze leuk meedraaien in de CL, maar andersom ho maar.." Ik denk vooral jouw reactie typisch of beter gezegd typerend is. PSV heeft ook een jeugdspeler bij Feyenoord weg gehaald (ibrahima Berete), maar daar rep je geen woord over. Kennelijk is het alleen een probleem als Ajax dat doet en hanteer je voor Ajax unieke maatstaven. Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar maakt je reacties er niet bepaald geloofwaardiger op.
 
falcao
 
10
4 juni 2019 om 06:49
Herenakkoord is op basis van gelijkwaardigheid. Dat was in de jaren ‘60 en ‘70 zo. Zeker vanaf midden jaren ‘80 is daarvan echter totaal geen sprake meer, op een enkele Feyenoord-oprisping na. In Rotterdam moeten ze bij zichzelf te rade gaan. Alleen dan kan Feyenoord stappen maken.
 
HijNiet!
 
49
4 juni 2019 om 06:53
Onzin. Een herenakkoord is op basis van afspraken en het fatsoen om je aan die afspraken te houden. De positie van Feyenoord speelt daarin helemaal geen rol.
 
Spijkenisser
 
4
4 juni 2019 om 08:53
En toch willen ze bij Ajax allemaal Feyenoord talenten weghalen....of willen ze toch de spelers opnemen in de jeugd. Je punt is dus mank..
 
wolterx
 
4
4 juni 2019 om 09:31
Ajax haalt 2 spelers bij Feyenoord weg die de club willen verlaten, vd Sloot is zelfs voor de bekerfinale al weggegaan en liet zich negatief uit over niveau, Speksnijder zou na winter al bekend hebben gemaakt nietmeer gelukkig te zijn bij Feyenoord en te gaan vertrekken. PSV haalt minimaal 2 spelers bij Feyenoord weg. Zijn naar het schijnt niet enige die weg willen.
 
Ajax33*
 
1
4 juni 2019 om 09:39
@ Wolter, nee joh ligt allemaal aan Ajax, zelfs dat spelers van Feyenoord naar PSV gaan ligt aan Ajax. Het begint een beetje triest te worden daar on Rotterdam, het ligt aan alles en iedereen, maar niet aan Feyenoord. Wat jij terecht zegt spelers willen weg bij Feyenoord, dat zal ergens vandaag komen....... Wat kan Ajax of PSV er aan doen dat Feyenoord niet meer aantrekkelijk is voor jeugdspelers. Nou van mij mogen ze het herenakkoord in de prullenbak gooien gaat toch niet werken,
 
EnriqueD
 
23
4 juni 2019 om 06:49
Als die jongen niet voor Feyenoord wil spelen moet hij vooral gaan, zo simpel is het. Echter moet er wel flink wat gebeuren in de jeugd bij Feyenoord, zodat talenten niet weg willen. Lijkt me een lange weg. Daarnaast hoop ik voor Ajax dat dit niet de daadwerkelijke reactie was. De sympathie buiten Amsterdam is voor Ajax nét een beetje gegroeid met hun CL campagne. Dan moet je niet zulke uitspraken doen. Beetje arrogant en onnodig.
 
4Ever4Ajax
 
40
4 juni 2019 om 07:20
Dit artikel past mooi in de lastercampagne van de Telegraaf naar Ajax toe. Nergens wordt er een echte quote gegeven, kortom is het interpretatie. Deze transfer is daarnaast al heel lang bekend, het herenakkoord gaat pas volgend jaar in plus de speler heeft zelf via zijn zaakwaarnemer dit in gang gezet. Pure stemmingmakerij van de Telegraaf dus.
 
Henker10
 
2
4 juni 2019 om 08:21
Is niet waar het herenakkoord is onderdeel van de veranderagenda en die zoals alom bekend vervroegd ingegaan deze zomer!
 
flithje
 
2
4 juni 2019 om 08:31
Dit was de officiële reactie: "Na overleg is besloten om diverse wijzingen die reeds op de planning stonden naar voren te halen en per 1 juli 2019 in te laten gaan."
 
Ajax33*
 
0
4 juni 2019 om 09:44
Ja, en daar werd ,zover ik weet, niet gesproken over het herenakkoord, maar alleen de afspraken voor de playoffs en degradatie. Maar nu het mensen uitkomt wordt het herenakkoord daar ook lekker bij genomen.
 
gomes1psv
 
60
4 juni 2019 om 06:50
Haha prachtig... vorige maand nog als clubbestuurders van Nederland uitnodigen bij de return van de halve finale van de Champions League, als bedankje voor de solidariteit. En nu zo’n arrogante verklaring afleggen om nu het nog kan keihard tegen het herenakkoord in te gaan. Die transfers an zich boeien me niet eens zo. Maar duidelijk is wel dat Ajax de Daenerys Targaryen van de Eredivisie is... ‘Zó goed voor het Nederlands voetbal... ??’
 
Stokie10
 
28
4 juni 2019 om 07:02
Heb jij een officiele verklaring gelezen? Ik niet. Wat nou als die jongen weg wilde bij feyenoord? Mag die dan niet naar ajax? Dat lijkt me onzin. Overigens las ik het gerucht dat hij zou komen al een maand geleden op ajax sites, toen was dat zogenaamde herenakkoord nog niets eens gesloten.
 
HijNiet!
 
11
4 juni 2019 om 07:07
De hamvraag is of die jongen ook weg wilde bij Feyenoord als Ajax zich niet al bij hem had gemeld.
 
BJP79
 
17
4 juni 2019 om 07:10
Ja want Ajax heeft zich niet gemeld. Zijn zaakwaarnemer heeft Ajax gecontact voor een overstap.
 
ZilverenVos
 
2
4 juni 2019 om 08:16
Als die jongen liever bij Ajax speelt dan bij Feyenoord had je hem zelf al het jeugdcomplex af moeten trappen. Al helemaal als je ziet hoe Van der Sloot heeft gehandeld. Onprofessioneel.
 
gomes1psv
 
0
4 juni 2019 om 10:55
'feyenoord heeft daarop als antwoord gekregen dat Ajax daar 'op dit moment geen rekening mee houdt' en elke speler inlijft die het wil hebben.' Er wordt nota bene gerefereerd naar die verklaring. 'elke speler inlijft die het wil hebben.' Moet je het gespeld krijgen?
 
F-18/TACP
 
0
4 juni 2019 om 13:08
@ Gomes1psv Zo wat, het herenakkoord is nog niet in werking getreden (wat zo ie zo onzinnig is)dus staat het elke club nog vrij om te handelen zoals zij willen. Ik hoorde jouw onlangs niet zo gepikeerd zijn toen Ajax talenten richting jouw club gingen, echt ik kijk met stijgende verbazing hoe vaak jij vandaag de dag wel niet mee gaat in die overdreven selectieve verontwaardiging waar de meeste mensen op dit forum last van hebben.
 
Lee112
 
10
4 juni 2019 om 07:43
Die jongen wilde zelf weg en het herenakkoord is nog niet eens officieel ingegaan. Daarnaast is het maar de vraag of Ajax zo heeft gereageerd. Lijkt me sterk. Media klik bite
 
FrankAPF
 
9
4 juni 2019 om 06:52
Dat Van der Sloot de overstap zou maken was al toch veel langer bekend? En niet zoals in het artikel is aangegeven, na het vertrek van Bonnah?
 
4Ever4Ajax
 
14
4 juni 2019 om 07:24
Inderdaad, pure stemmingmakerij van de Telegraaf dit. Plus de speler heeft dit zelf gefixt omdat hij weg wilde.
 
Henker10
 
5
4 juni 2019 om 08:23
Hij is wel degelijk benaderd door ajax na zijn sterke optredens dit seizoen en heeft daardoor bewust geen contract getekend.
 
fcdc1
 
1
4 juni 2019 om 09:00
Hij was niet tevreden over het niveau van de opleiding en zou een overstap naar Ajax of PSV zou overwegen, en ik geef hem geen ongelijk. Als die jongen zich door ontwikkeld speelt hij over enige tijd weekelijks in de Jupiler League.
 
4Ever4Ajax
 
2
4 juni 2019 om 09:03
@henker10: Volgens mij is dat niet waar. Volgens mij wilde Vd Sloot de concurrentie met Hall bij jullie niet aangaan (als ik de naam goed heb), waardoor hij via zijn zaakwaarnemer contact met Ajax en PSV heeft opgenomen. 100 procent zeker weet ik dit niet natuurlijk, maar dit is wat ik in het officieuze circuit hoorde.
 
maradungatje
 
5
4 juni 2019 om 06:54
Ik geloof er nu nog helemaal niets van. Het komt van een duitse krant. Zolang de clubs er zelf geen melding van doen vind ik het niet betrouwbaar
 
HijNiet!
 
5
4 juni 2019 om 07:07
Duitse krant? Care to explain?
 
4Ever4Ajax
 
12
4 juni 2019 om 07:59
Misschien gewoon het artikel lezen, daar wordt verwezen naar Bild. Care to read?
 
HijNiet!
 
1
4 juni 2019 om 08:35
Ik geef toe, het staat hier wat onduidelijk, maar Bild schrijft enkel over de transfer van die jeugdspeler van Ajax naar Leipzig. De overgang van Van der Sloot naar Ajax en het herenakkoord wordt niet door hen beschreven, maar door de Telegraaf. Zoek de originele artikelen maar op.
 
Henker10
 
0
4 juni 2019 om 08:29
Wat een onzin, die jongen van ajax heeft zelf z'n eigen vertrek al aangekondigd op instagram. Dat je niet op de hoogte bent oké maar nu praat je gewoon onzin.
 
Maykel24
 
9
4 juni 2019 om 06:59
`op dit moment geen rekening mee houdt` is toch echt wat anders dan ‘lak hebben aan’, aangezien het herenakkoord nog niet in werking is.Edit: deze jongen wou sowieso al weg, toch? Had interesse van Ajax, PSV en aantal buitenlandse toppers
 
Skede
 
14
4 juni 2019 om 07:52
Gentleman`s agreement, zoals het eerder heette, is natuurlijk niet nieuw en is al eens eerder afgesproken. In 2012 bijvoorbeeld hadden veel topclubs al kritiek op ajax om hun manier van werken bij het aantrekken van andermans jeugdspelers : https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/clubs-boos-over-wegkapen-jeugdspelers-door-ajax~aebc8307/.Dat herenakkoord is natuurlijk ook geen wet waardoor het verboden is om te switchen tussen twee jeugdopleidingen, zoals nu het geval is. Als een speler zelf aangeeft dat ie weg wil is er geen enkel probleem. Je mag alleen niet meer als club zelf die jongens benaderen. Dat de telegraaf zo'n zinnetje toevoegt die door ajax uitgesproken zou zijn als "op dit moment geen rekening mee houdt' en elke speler inlijft die het wil hebben" doet mij vermoeden dat Driessen achter dit artikel zit. Die heeft geen enkel probleem om zulke dingen te verzinnen. Kan me niet voorstellen dat iemand van ajax dat echt op die manier gezegd heeft namelijk.
 
magikhetwete
 
1
4 juni 2019 om 07:04
Liever dat die in NL blijft dan naar het buitenland vertrekt. Maar vervelend voor Feyenoord.
 
ZilverenVos
 
2
4 juni 2019 om 08:17
Waarom? In Nederland blijven is echt geen garantie voor succes en in het buitenland verdien je veel meer geld
 
magikhetwete
 
0
4 juni 2019 om 08:33
Omdat het goed is voor de Nlse competitie en ik graag wil dat de Nederlandse clubs het goed doen. Nationalistisch belang.
 
DVV20
 
0
4 juni 2019 om 09:28
Voor de NLse competitie is het niet goed als al de talenten weggekaapt worden door Ajax. Wat zou hier het voordeel van zijn?
 
daveke
 
21
4 juni 2019 om 07:09
Als dit waar is dat Ajax echt nog arroganter is dan ik dacht en echt denkt dat ze zich niet aan eerder gemaaktevafspraken hoeven te houden en denken dat ze elke speler kunnen halen. Dan hoop ik dat alle nederlandse clubs ajax gaan tegenwerken en neegens meer aan meewerken. Ze hebben weer eens een goed seizoen en meteen denken ze weer dat heel de wereld om hun draait en dat de rest van nederland braaf doet wat ze zeggen.
 
BJP79
 
14
4 juni 2019 om 07:13
Allemaal onzin dit maar ga rustig mee in die onzin. Deze speler wilde zelf naar Ajax. Ajax maakt daar alleen maar gebruik van door hem te contracteren. Stond een maand geleden al op deze site.
 
Shorty1991
 
3
4 juni 2019 om 08:46
Alle clubs Ajax tegenwerken? Hoe dan? Mooi man dit soort overdreven gefrustreerde mannetjes op voetbalzone die allemaal wel even denken te weten hoe het zit. Hoe overduidelijk wil je het hebben dat dit een stookartikal uit de onzin fabriek van Valentijn Driessen is?
 
SpeedyAFC
 
1
4 juni 2019 om 10:57
Welke eerder gemaakte afspraken? Er zijn geen afspraken, Ajax is daar heel duidelijk in. Alleen is afgesproken dat vanaf 2021 Ajax meer gaat betalen als opleidingsvergoeding.
 
F-18/TACP
 
0
4 juni 2019 om 13:01
@ daveke Ik vermaak mij altijd kostelijk dit soort reacties. Elke club in Nederland maakt zich hier schuldig aan, dus ga aub even een eindje fietsen met je selectieve verontwaardiging. Helemaal omdat de overige Nederlandse clubs wel altijd graag zien dat Ajax financieel rekening houden met de financiële positie van Nederlandse clubs ten opzichte van buitenlandse clubs; wanneer een Nederlandse club belangstelling heeft voor (jeugd) spelers van Ajax.
 
FCBogarde
 
8
4 juni 2019 om 07:13
Het zogenaamde herenakkoord is sowieso overdreven. Dus van pak 'm beet Groningen, ADO Den Haag mogen zonder gene wel jeugdspelers overgenomen worden. Dat is dan lekker voor die clubs, hebben ze een toptalentje, is ie weg. Daarbij is er nu nog geen herenakkoord, dat gaat volgend seizoen pas in, dus die titel is provocerend....
 
VAKKIE-L
 
1
7 juni 2019 om 18:57
Is toch oneerlijk voor die clubs dan. Zo wordt wel heel erg lastig om hun toptalenten langer vast te binden aan de club.
 
Kakadu
 
34
4 juni 2019 om 07:14
Haha, stel het is zo; alle nieuw verliefde Ajaciedjes praten het massaal goed, de arrogantie druipt er weer vanaf, en alle sympathie voor Ajax zal weer verdwijnen. En dat allemaal omdat een positieve (heel erg positieve) CL-campagne dit seizoen iedereen blind heeft gemaakt en heeft doen geloven dat je structureel mee kan gaan doen met de grote jongens. Jammer, voor Ajax is het namelijk ook beter een zo sterk mogelijke concurrentiestrijd te hebben met Feyenoord en PSV..
 
ajax073
 
5
4 juni 2019 om 08:14
Haha stel het is zo: - bij de telegraaf zit iemand die graag een hoop onzin schrijft over Ajax - stel een groepje anti-ajax fans nemen dat natuurlijk hartstikke serieus - stel de speler wilt zelf - stel de afspraak gaat pas na volgend jaar in - stel je wilt gewoon haten Echt zo kleuterachtig om onzin roddels voor waarheid aan te nemen wanneer het je uitkomt. Kom op man
 
SuperNico31
 
8
4 juni 2019 om 08:34
Hou toch op met sympathie voor Ajax. Alsof we dat krijgen. Wat winnen we überhaupt met die sympathie? Zelfs met een fantastisch CL seizoen waarin we op een haar na de finale miste, zag ik genoeg mensen het ons misgunnen.En wat is er arrogant aan? Doe jongen wou zelf niet blijven en neemt contact op met de club via zijn zaakwaarnemer.
 
hansje1969
 
2
4 juni 2019 om 07:18
Tja ik dacht dat dit al lang duidelijk was dat vd sloot naar ajax zou gaan. Dat gebeurt soms nou eenmaal, zie Bergwijn naar Psv. Maar als je afspreekt dat niet te doen.......etc
 
Master 1
 
19
4 juni 2019 om 07:28
Overmars en Van der Sar zijn ook geen heren maar ordinaire handelaren in talentvolle voetballers. Ajax wordt het City van Nederland, overal talent wegkapen in de hoop dat er 1 of 2 het eerste halen. De meesten zullen echter niet slagen en zien hun carrière naar de knoppen gaan.
 
SuperNico31
 
4
4 juni 2019 om 08:35
Ja, ja. Genoeg talenten die niet bij Ajax slagen, maar elders wel hun kansen krijgen. Kijk hoeveel spelers er in de Eredivisie spelen met een Ajax verleden. Dus ga nou niet doen alsof er geen kansen zijn op een mooie carrière wanneer de talenten het niet maken bij Ajax.
 
vassinerend
 
1
4 juni 2019 om 13:14
Ajax had niet lang geleden de meeste spelers op europese velden rondlopen. Dus carrière naar de knoppen denk ik niet. Je maakt juist de meeste kans om ergens aan de bak te komen. Niet iedereeen wordt een topper.
 
Fortezium
 
10
4 juni 2019 om 07:31
Ik zie heel veel mensen reageren dat het herenakkoord pas in 2021 ingaat. Dit is dan het herenakkoord tussen de zes topclubs in de eredivisie. Echter er is al een herenakkoord tussen Ajax, Feyenoord en PSV sinds de tijde van Van Praag, van den Herik en van Raaij
 
KAWS
 
4
4 juni 2019 om 07:52
Precies het punt wat ik ook aanstipte hierboven, maar dat schijnt ineens volgens velen al jaren niet meer van kracht te zijn?
 
Fortezium
 
0
4 juni 2019 om 08:16
Of het herenakkoord nog van kracht is moeilijk te zeggen omdat deze nooit op papier is gezet. Wat wel bekend is dat Overmars vlak na zijn aanstelling aangaf zich niet aan dit akkoord te willen houden.
 
wolterx
 
5
4 juni 2019 om 09:41
Dat akkoord is al jaren overboord met dank aan Ajax en PSV. Die hebben laatste jaren genoeg spelers onderling benaderd. Bekendste geval is Bazoer maar zijn er nog makkelijker 10 te noemen over en weer. Van Dekker en Nouri tot Hendrix en Obispo en van Braaf en van broertjes Timber tot Beelen (laatste, heeft nog geen keuze gemaakt maar gaat vertrekken bij Ajax) daarnaar hebben allebei de ploegen ook 2 spelers bij Feyenoord weggehaald en zijn nog paar spelers met interesse.
 
Greatest
 
5
4 juni 2019 om 07:37
Ajax heeft sowiezo lak eraan wat betreft hoe andere clubs erover denken.Maar als het andersom is en de talenten worden bij Ajax weggekaapt mag dat dan weer niet....Maar goed dit is de voetbalwereld en dit gebeurr zo vaak en in het buitenland nog veel erger.
 
F-18/TACP
 
0
4 juni 2019 om 12:50
@ Greatest Als dit schering en inslag is in het voetbal (wat natuurlijk ook zo is) waarom dan alleen verontwaardigt doen richting Ajax ?
 
BROWER
 
6
4 juni 2019 om 07:39
Dat hele herenakkoord slaat nergens op en hoeft van mij niet door te gaan. Zelf haalt Feyenoord ook spelers weg bij andere clubs en als ze de kans krijgen een speler bij Ajax of PSV weg te halen laten ze dit ook niet na. Jammer van alle reacties die Ajax weer verdedigen, net als bij 019 relletjes op de toekomst, ligt het weer aan andere en niet aan Ajax. Hebben ze in Amsterdam geen spiegels ? Ajax moet gewoon eerlijk zijn en zeggen wij gaan niet voor een herenakkoord, dan ben je eerlijk en zijn dit soort acties te behappen.
 
feyrus
 
14
4 juni 2019 om 07:52
Ik kan ze geen ongelijk geven. Ajax heeft op dit moment gewoon meer te bieden. Dat jeugdspelers weg gaan is mede het gevolg van falend beleid en gebrek aan perspectief. Terwijl bij Ajax jeugdspelers doorbreken en zichtbaar grote stappen maken, is de laatste jaren bij Feyenoord niets spannends gebeurd. Zeer pijnlijk.
 
LW88
 
5
4 juni 2019 om 07:57
Herenakkoord in voetbal? Het is topsport waar ze mee bezig zijn. Wat heeft Ajax of een PSV er aan om geen spelers bij feyenoord te halen? Om ze zo sterker te laten zijn op termijn?? Wat een grap.
 
Japser
 
1
4 juni 2019 om 07:58
Het herenakkoord is mede bedacht om ook je te wapenen tegen het vertrek van jonge spelers naar het buitenland. Het is heel simpel; als jonge spelers te vroeg van club wisselen, binnen- en buitenland, gaat daarmee het hele model waar eredivisieclubs hun financiële inkomsten mee genereren op de kop. NL is een opleidingsland. Spelers opleiden, klaarstomen voor het eerste waarna ze na 2 seizoen verkocht worden aan kapitaalkrachtige clubs in het buitenland. Ajax heeft hier schijt aan, met als gevolg: 1. andere clubs missen serieuze inkomsten en kunnen de geen concurrent meer zijn voor oa Ajax. Dat klinkt leuk, maar straks wil niemand voor Ajax spelen omdat er te weinig concurrentie is. 2. binnenlands overstappen maakt de drempel om ook buitenlands over te stappen veel lager 3. Ajax wil zo graag van het kunstgras af in de Eredivisie (wie niet), maar door talenten weg te kapen, hebben clubs geen geld om naast een goede selectie ook nog eens een grasmat aan te leggen en te onderhouden 4. Je maakt de Eredivisie een onaantrekkelijke competitie om naar te kijken. Europees ga je niet aanhaken omdat je te weinig krachtmetingen hebt binnenlands (er waren niet voor niets 2 x All England finals) 5. niet hoog scoren europees (dit jaar is een uitzondering), zorgt voor minder punten ,zorgt voor minder NL deelnemers, zorgt voor Meer mickey mouse competitie.
 
Pablonino
 
0
4 juni 2019 om 08:12
Ja alles is hier zo ingericht dat de top groter word en de rest moet maar zien. En dan lopen klagen dat de rest geen tegenstand kan bieden en willen dat de competitie kleiner word. De Knvb wil liever wat voorstellen in europa dan dat alle clubs er op vooruit kunnen gaan.
 
Shorty1991
 
2
4 juni 2019 om 08:57
Iedereen wil liever wat voorstellen in Europa. Alsof andere competities anders zijn, in Duitsland is Bayern ook by far de grootste. Leuk hoor dat gejank van al die slachtoffers van het grote Ajax in Nederland, maar ik zie mensen als jij niet moeilijk doen wanneer Feyenoord half Excelsior en ADO leegroofd qua jeugd, of dat de beste doorgebroken jeugdspelers van PSV van Sparta moesten komen. De hypocrisie bij sommige mensen is gewoon stuitend. Feyenoord en PSV doen toch net zo hard hun best om bij de elite te horen en de kleine clubs geen kans te geven? Maar alleen van Ajax is het schandalig? Puur en alleen omdat Ajax in Nederland bovenaan de voedselketen staat.
 
Pablonino
 
0
4 juni 2019 om 09:20
Dat ligt aan de Knvb. Paar jaar geleden wouden ze weer dat de nederlandse competitie weer wat zou voorstellen. Maar zolang iedereen jeugd bij mekaar kan weghalen word het voor de kleinere clubs onmogelijk om te groeien. Je hoort nu al clubs zeggen dat ze op deze manier niet meer gaan investeren in de jeugdopleiding. Dat lijkt me pas echt slecht voor het nederlands voetbal.
 
Shorty1991
 
3
4 juni 2019 om 08:53
Dus feitelijk elk probleem in het Nederlands voetbal wordt door Ajax veroorzaakt? Wat een wazig stukje tekst met conclusies die niet te volgen zijn. Je legt verbanden die totaal niet aannemelijk zijn, puur om je eigen verhaal kloppend te maken. Naja succes ermee.
 
SuperNico31
 
3
4 juni 2019 om 08:57
Hahaha. Doordat Ajax jeugdspelers haalt bij andere Nederlandse clubs, hebben die clubs geen geld om van het kunstgras af te komen. Wat een onzin. Net als al je andere voorbeelden trouwens.
 
Japser
 
0
6 juni 2019 om 11:05
Ja dat klopt. Van een simpele opleidingsvergoeding leg je geen kunstgras aan. Verkoop je een talentvolle jeugdspeler 3 a 4 jaar later voor een grotere som geld, dan wel.
 
SuperNico31
 
0
6 juni 2019 om 11:26
Uhm. Ajax haalde Frenkie de Jong uit de jeugd van Willem Ii/rkc met een dikke verkooppercentage. Door de verkoop van Frenkie aan Barcelona, krijgt RKC nu veel geld en kunnen ze een echte grasmat aanleggen. Je praat dus gewoon onzin. En vertel mij maar welke talenten bij kunstgrasclubs zijn weggehaald door Ajax. Alsof dat zo een significant aantal is geweest. Hou op hoor.
 
falcao
 
8
4 juni 2019 om 08:00
PSV moet helemaal niets zeggen. Die zijn er midden jaren ‘80 mee begonnen toen Ajax onder Ton Harmsen gebukt ging onder de FIOD-affaire en Feyenoord de HCS-affaire kende. PSV boerde toen juist goed met de Philips-gelden. En wat deden ze? Gullit en Nielsen werden bij Feyenoord opgehaald, Vanenburg en Koeman bij Ajax. Even later kwamen daar via een omweg nog de ‘ajacieden’ Kieft, Lerby en Arnesen bij. Ook is getracht Rijkaard bij Ajax weg te lokken, onder andere met iets banaals als stereotorens.
 
BROWER
 
9
4 juni 2019 om 08:15
falcao, sterk punt wat je maakt, zeker met al die namen die je noemt, wat een jeugdspelers heeft PSV in de jaren 80 weg gehaald bij Feyenoord en Ajax, echt een sterk punt hoor
 
Skede
 
8
4 juni 2019 om 08:27
Ik mis even wat PSV hier precies mee te maken heeft? Dit klinkt meer als iets goedpraten door naar een ander te wijzen.
 
jammerjoh
 
0
4 juni 2019 om 08:36
Koeman komt toch niet uit de Ajax jeugd? Gullit toch niet uit de Feyenoord jeugd? Ajax deed in die tijd trouwens hetzelfde als PSV en terecht. Danny Blind, Rob de Wit, Walter Meeuws, Felix Gasselich, Ophof, Boeve.... (selectie 84'85' Maakt dat nou uit toch?
 
falcao
 
0
4 juni 2019 om 09:17
Die kwamen niet van Feyenoord of PSV.
 
cabinessence
 
1
4 juni 2019 om 10:04
@falcao: Ten eerste hebben we het nu over transfers van 30-35 jaar geleden... Ten tweede: PSV kocht Kieft van Bordeaux, Lerby van Monaco en Arnesen van Anderlecht. Hoe is het relevant dat ze jaren daarvoor ooit voor Ajax gespeeld hebben? Ten derde: Gullit en Nielsen waren niet zelf opgeleid door Feyenoord en Koemand, Lerby en Arnesen niet door Ajax (en Vanenburg ook maar amper, die heeft er maar één jaar in de jeugd gespeeld). Waren ook gewoon gehaalde spelers. Ten vierde: het is niet alsof Ajax nooit, direct of indirect, spelers van PSV heeft gehaald. Sterker nog: Ajax heeft momenteel ook gewoon drie door PSV opgeleide spelers in de selectie (van Leer, Labyad en Huntelaar).
 
falcao
 
0
4 juni 2019 om 11:17
@ cabinessence Het ging me ook niet eens zozeer om deze situatie met die jeugdspeler van Feyenoord maar meer om dat het ‘not done’ zou zijn binnen de topdrie elkaars spelers te willen kopen. Zoals laatst de reacties uit Eindhoven overkwamen inzake Bergwijn. Persoonlijk denk ik dat er niets mis is met onderlinge transfers. In Italië gebeurt het tussen Milan, Inter en Juve al jaren. In Duitsland idem dito met Bayern en Dortmund. Zelfs tussen Barcelona en Real gebeurt het af en toe. Dus waarom in Nederland niet?
 
Arnout108
 
2
4 juni 2019 om 08:27
Waarom is er dan een herenakkoord? Het is natuurlijk prima om talenten van elkaar af te pakken. Het staat nergens in de regels dat het niet mag dus het is wat dat betreft prima. Het is alleen een beetje scheef dat ajax dan meedoet aan dat herenakkoord, ga er dan gewoon niet in mee in zo'n deal. Nu is het een beetje alsof ajax dat akkoord heeft getekend om te zorgen dat er geen grote talenten naar de concurrent gaan en zelfs wel grote talenten kan contracteren. Het is een beetje scheef en een beetje uit verhouding zou Herman Finkers dan zeggen.
 
swissneurtral
 
2
4 juni 2019 om 08:33
Buiten om het heren akkoord, moeten we ons ook verplaatsen in de spelers. Want laten we nou eerlijk zijn met z’n allen, Feyenoord is een prachtige club met een grote historie, maar als voetballer kom je hier gewoon niet verder. Ajax is de perfecte club voor toptalenten om zich te ontwikkelen.
 
cabinessence
 
1
4 juni 2019 om 12:00
"ajax is de perfecte club voor toptalenten om zich te ontwikkelen." Dat wàs het. Inmiddels heeft Ajax een overvolle A-selectie met nu al niet minder dan 24 (!) gehaalde spelers. Het perspectief voor jonge talenten wordt er niet beter op. Het is veelzeggend dat een jongen die vorig seizoen nog als 17-jarige aanvoerder was van Fortuna Sittard dit seizoen tot een miezerige 9 minuutjes speeltijd in de eredivisie is gekomen bij Ajax.
 
Spydix
 
4
4 juni 2019 om 08:40
Voor zover het stukje sympathie dat Ajax dit jaar had opgebouwd...
 
F-18/TACP
 
1
4 juni 2019 om 12:47
@ Spydix Hoezo ? Dat akkoord is nog niet in werking getreden, daarnaast weten jij en ik totaal niet wat de omstandigheden waren. Jij gaat mij niet wijsmaken dat er door de jaren heen geen Ajax talenten naar Feyenoord zijn gegaan. Wellicht wilde de speler zelf wel weg bij Feyenoord, het is algemeen bekend dat erbij de jeugd van Feyenoord veel onvrede heerst hoe de opleiding daar nu is ingericht.
 
VoetbalPassie
 
1
4 juni 2019 om 08:45
De verhoudingen zijn veranderd, Ajax is 3 keer rijker geworden dan de rest, een soort Bayern die de concurrentie bewust gaat verzwakken.
 
oprecht
 
0
4 juni 2019 om 09:12
Precies...waarom denk jij dat het Duitse nationale voetbal beter is dan die van ons? Doordat er goed door ontwikkelt word en de beste in hun eigen land bij en met de beste kunnen spelen.
 
birotor
 
5
4 juni 2019 om 08:52
En dan vragen ze zich in Amsterdam toch elke keer weer af, waarom iedereen het op hen gemunt heeft, als ze bij Den Haag, Utrecht, Feyenoord of PSV op bezoek moeten en waarom ze daar eigenlijk niet welkom zijn.
 
SuperNico31
 
6
4 juni 2019 om 09:00
Uhm. Deze jongen kwam zelf uit de jeugdopleiding van ADO en vertrok toen naar Feyenoord. Dat mag dus kennelijk wel. Maar als de speler zelf naar Ajax wil en de club ook zelf eerst benaderde, is de wereld opeens te klein. Hou op hoor. En zoals al in eerdere berichten is vermeld, is dat herenakkoord pas van kracht vanaf 2021.
 
HijNiet!
 
3
4 juni 2019 om 09:04
Dat laatste heeft hier natuurlijk niets mee te maken, en alle betrokken supportersgroepen hebben daar evenveel schuld aan.
 
fcdc1
 
2
4 juni 2019 om 08:53
Van der Sloot heeft al eerder aangegeven dat hij niet tevreden was over het niveau van de opleiding en een overstap naar Ajax of PSV zou overwegen, en geef hem eens ongelijk. Feyenoord heeft de boot gemist, welk toekomst perspectief hebben talenten van 18, 19 of 20 jaar? Lekker gaan voetballen in een beloftecompetitie met 10 wedstrijden per jaar? Of bij een gelijkwaardige opleiding door kunnen stromen en je verder ontwikkelen in de Jupiler League. Het bestuur van Feyenoord moet maar eens naar het eigen beleid kijken.
 
BlinQ
 
0
4 juni 2019 om 09:03
??? If you can't beat them, join them! Leuke spelers voor de toekomst. Maar vraag me af of ze doorbreken.
 
oprecht
 
0
4 juni 2019 om 09:09
Onzin afspraak...als een andere club beter vooruitzichten heeft voor een speler. Dus als ManU of City onze talenten weghalen ipv een eredivisie club, kunnen we snachts ineens beter slapen..uhuh
 
wehave
 
3
4 juni 2019 om 09:59
En daarom moet je dus Ajax helemaal niets gunnen , iedereen profiteerde ervan toch als Ajax maar zo ver mogelijk in de cl zou komen. Alle moet wijken voor de almachtig Ajax. Wist wel dat dit soort zaken zouden gebeuren. Dat is ook waarom iedereen Ajax haat. Terecht ook lijkt mij.
 
F-18/TACP
 
1
4 juni 2019 om 13:04
@ wehave De haat richting Ajax heeft hier helemaal niets mee te maken, al zullen mensen zoals jij dit soort selectieve verontwaardiging altijd gebruiken om weer even lekker je dagelijkse frustraties eruit te gooien. We horen figuren zoals jou nooit wanneer Psv, Feyenoord of welke andere Nederlandse club precies hetzelfde doet.
 
SjaakC
 
0
4 juni 2019 om 10:14
De jongen is ongelukkig over de kwaliteit van zijn opleiding. Logisch dat hij het ergens zijn heil zoekt.
 
geekuu
 
0
4 juni 2019 om 10:39
Allereerst is er nog geen akkoord dus verwacht dan niet dat iemand zich daar aan houdt. Ten tweede vind ik het hypocriet omdat feyenoord zelf die jongen van ado heeft overgenomen. Ten derde is een herenakkoord een slecht gekozen naam, herenakkoorden doe je met de eer, akkoorden doe je met pen en papier.
 
VAKKIE-L
 
0
7 juni 2019 om 19:11
Het is ook niet de eerste speler die Feyenoord oppikt uit de jeugdopleiding van Den Haag.
 
 
1
4 juni 2019 om 10:41
Een herenakkoord slaat ook nergens op. Teken er gewoon een contract over of niet. De volgende keer dat Ajax met een statement komt dat het alles doet om het Nederlands voetbal verder te helpen als ze weer ver komen in de CL, mogen we ze wel met z'n allen recht in hun bek uitlachen toch hoop ik? Schijnheilige nonsens.
 
wolterx
 
0
4 juni 2019 om 10:57
Dus Ajax mag geen speler oppikken die de club wilt verlaten al minimaal 2 jaar, zelfs al voor einde seizoen voor de bekerfinale vertrekt als aanvoerder en zich negatief uitlaat over het niveau? Maar Feyenoord mag wel jeugdspelers ophalen en pogingen doen (ook bij Ajax) maar dat is niet interessant genoeg. Momenteel is het veelal selectieve verontwaardiging. Ajax is Feyenoord niets verplicht, als ze gewoon de afgesproken bedragen betalen (betwijfel of dat hier zal moeten aangezien speler zelf is vertrokken, verwacht dat ze het wel doen om te voorkomen dat er weer publiekelijk gehuild gaat worden) is er niets aan de hand. Gewoon netjes de 35k per jaar in opleiding betalen en vanaf akkoord de 70k. Dat akkoord gaat nooit van de grond komen, simpelweg omdat het juridisch niet mogelijk is. Daarnaast bepaald een speler waar hij heen wilt, zijn nu al spelers die zeggen naar Ajax te willen op Insta die gewoon wachten tot 16 voor een betere onderhandelingspositie.
 
 
1
4 juni 2019 om 11:40
Ajax mag alles, ze moeten zo'n herenakkoord helemaal niet doen. Een herenakkoord is niets, dan kan je net zo goed in de kroeg zeggen, ah joh, doen we niet. Dat is ook niet bindend. Daarnaast is Ajax gewoon een stap vooruit ten opzichten van Feyenoord, dus waarom zou Ajax het niet mogen doen. Wat ik suf vind, is dat geneuzel dat Ajax het voor het hele Nederlands voetbal doet en we ze daarom moeten steunen en blablabla. Dat steunen vind ik top, maar zeg gewoon eerlijk dat je het alleen voor jezelf doet. Voetbal is geen liefdadigheid, Ajax behartigt de belangen van Ajax en verder niks. En dat is ook prima. Zelfde nonsens hoor je altijd in Duitsland. Bayern mag de "concurrentie" niet leegkopen. Waarom niet? Werkt prima voor ze.
 
VAKKIE-L
 
0
7 juni 2019 om 19:14
Herenakkoord moet voor iedereen gelden anders heb je als opleidend club niéts aan je toptalenten die voor een habbekrats de deur uitlopen.
 
delphiero
 
3
4 juni 2019 om 10:42
'ajax was op zoek naar een nieuwe rechtsback nadat de vijftienjarige Solomon Bonnah Owusu besloot te vertrekken'. Het is meer andersom, het is al langer bekend dat Van der Sloot naar Ajax kwam en bij de O-19 zou aansluiten. Bonnah kon hierdoor niet naar de O-19 van Ajax wat waarschijnlijk een grote reden voor hem is geweest om ergens anders heen te gaan. Verder ben ik benieuwd wat het herenakkoord uiteindelijk te weeg brengt. Ik verwacht niet veel aangezien PSV en Ajax na het herenakkoord twee keer de opleidingsvergoeding moeten betalen wat voor hun geen probleem zal zijn om op te hoesten.
 
cabinessence
 
0
4 juni 2019 om 10:43
Ik vind dat herenakkoord sowieso maar niets. Jeugdspelers moeten immers de vrijheid houden om van club te kunnen wisselen. Ik denk dat het een betere oplossing zou zijn om de minimumleeftijd waarop een speler een contract mag tekenen te verlagen (al zal dat juridisch wel niet kunnen...).
 
SpeedyAFC
 
1
4 juni 2019 om 10:58
De spelers hebben die vrijheid straks ook nog, alleen wordt er meer geld betaald.
 
Scepticus38
 
0
4 juni 2019 om 11:00
@cabinessence "ik vind dat herenakkoord sowieso maar niets. Jeugdspelers moeten immers de vrijheid houden om van club te kunnen wisselen". Een herenakkoord is een onderlinge afspraak zonder juridische borging. Het herenakkoord zoals dat nu is afgesproken, heeft geen enkele rechtsgrond omdat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie en het volledig indruist tegen de Europese regels op het gebied van Vrij Verkeer van Personen en Goederen. Juridisch gezien hebben spelers dus nog steeds de vrijheid om van club te wisselen. Het herenakkoord kan hen dat niet ontzeggen, maar een club kan natuurlijk ook niet verplicht worden gesteld om een speler onder contract te nemen. De spelersvakbond zou het eventueel wel kunnen aanvechten onder het mom dat er sprake is van kartelvorming. En dat is niet toegestaan.
 
wolterx
 
0
4 juni 2019 om 11:00
Lijkt me verplaatsen van probleem. Want dan loop je met 18 uit contract en kan je overal ter wereld kijken waar je wilt tekenen. In het geval van 15 tenminste. Dit is juridisch wel mogelijk aangezien ze hier in andere landen mee bezig zijn, oa Denemarken en België maken hier serieus werk van.
 
Scepticus38
 
2
4 juni 2019 om 10:52
De berichtgeving van klopt niet helemaal. De inwerkingtreding van het herenakkoord is evenals een aantal andere maatregelen uit de Veranderagenda naar voren gehaald en treedt komend seizoen al in werking. Dat is medegedeeld in een persbericht van Erdivisie NV. Omdat de Knvb echter nog een slag om de arm houdt en die als enige over de regelgeving gaat, zijn de clubs uiteraard pas aan die regelgeving gebonden als die officieel is, terwijl het seizoen ook nog niet officieel is begonnen. Logisch dus dat Ajax en PSV zich er (nog) niets van aantrekken.
 
FMKoning
 
4
4 juni 2019 om 11:16
Oja, dus als Feyenoord in 2015 een speler bij ado weghaalt mag het wel. Als die speler dan 4 jaar later naar Ajax gaat mag het niet? Had hem dan lekker bij Ado gelaten. Hoezo dubbele moraal?
 
 
0
4 juni 2019 om 19:50
Het gaat om het herenakkoord. ADO zit niet in het herenakkoord. Ajax is wel onderdeel van het herenakkoord en geeft daarmee aan dat ze niet willen dat spelers zomaar overstappen naar Feyenoord, PSV, AZ, Utrecht en Vitesse. Maar ze trekken dus wel een speler weg bij Feyenoord nu het nog kan. Beetje hypocriet. Dan hadden ze dat herenakkoord nooit moeten tekenen.
 
gaeajax94
 
1
4 juni 2019 om 11:26
Dus als het herenakkoord doorgaat mag je nog steeds jeugdspelers van andere clubs halen, maar moet je alleen een hogere opleidingsvergoeding betalen. Voor grote talenten zie ik Ajax wel veel geld neerleggen om ze vast te leggen in de eigen jeugd
 
wanny
 
1
4 juni 2019 om 12:16
Ik lees vandaag dat Feyenoord ook weer een speler bij NAC uit de jeugdopleiding heeft gehaald. Dus ze doen het zelf ook. Herenakkoord tussen een beperkt aantal clubs neigt ook al naar kartelvorming.
 
pinko
 
1
4 juni 2019 om 14:30
Amper wordt genoemd dat je nog altijd - ook vanaf 2021 - jeugdspelers van elke andere club mag halen, maar dan een x bedrag moet betalen aan opleidingskosten. Denk je nu werkelijk dat Ajax of PSV zich door het herenakkoord laten tegenhouden om een groot talent bij een andere club weg te halen? Het is eten of gegeten worden. Laten we ons niks wijsmaken door een velletje papier....