Ajax hoopvol gestemd over twijfelgeval; tweetal op scherp in Dortmund
Dinsdag, 2 november 2021 om 08:48

Ajax heeft volgens De Telegraaf goede hoop woensdag tegen Borussia Dortmund te kunnen beschikken over Noussair Mazraoui. De rechtsback ontbrak afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0) vanwege ziekte. Zondag stond hij echter alweer op het trainingsveld en dus lijkt hij op tijd fit voor het duel in de Champions League.

De krant schrijft dat het nog niet definitief is dat Mazraoui meereist naar Dortmund, maar dat er goede hoop is op het meespelen van de back. Afgelopen zaterdag werd hij op de rechtsbackpositie vervangen door Devyne Rensch. "Het is gewoon griep. Ik weet niet hoe snel zich dat herstelt, maar als je op woensdag duidt, dan kan ik daar geen zinnig woord over zeggen, maar voor nu ben ik daar wel positief over", zei Ajax-trainer Erik ten Hag zaterdagavond in gesprek met ESPN over Mazraoui.

Ten Hag beschikt tegen Dortmund over een vrijwel compleet fitte selectie, op de langdurig geblesseerden Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg na. André Onana zit woensdag de laatste dag van zijn schorsing uit en mag weer in actie komen als Ajax zondag bezoek krijgt van Go Ahead Eagles. Tegen Dortmund moeten Edson Álvarez en Jurriën Timber op hun tellen passen. Wanneer zij een gele kaart ontvangen van scheidsrechter Michael Oliver, zijn zij geschorst voor de eerstvolgende groepswedstrijd tegen Besiktas.

Ajax gaat na drie wedstrijden aan kop in Groep C met negen punten. Bij een zege op Dortmund is Ajax al verzekerd van kwalificatie voor de achtste finales. Wanneer Sporting Portugal niet wint van Besiktas, dan volstaat een gelijkspel voor de Amsterdammers. Dortmund moet het op eigen veld stellen zonder de geblesseerden Erling Braut Haaland, Emre Can en Raphaël Guerreiro.

Meer nieuws
   
13:27
13:27
'Ik weet dat Christian Eriksen nog steeds een fijn gevoel heeft bij Ajax'
4
   
13:00
13:00
Luciano Spalletti betrekt 4 legendes om EK-titel met Italië te prolongeren
3
   
12:29
12:29
Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
22
   
12:17
12:17
VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
   
11:50
11:50
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
ajaxrkc33
 
25
2 november 2021 om 09:04
Hopelijk is hij er bij. Werd zaterdag nodig gemist
 
InkeMontana
 
8
2 november 2021 om 09:12
Node gemist* Maar inderdaad, je ziet toch wel dat Mazraoui , samen met Blind, ontzettend belangrijk is in het spelletje dat Ajax momenteel wil spelen. Rensch komt (nog) niet in de buurt van korte combinatiespel voorin wat Mazraoui op het moment vertoont. Edit: Op terechte feedback van Amsterdude aangepast.
 
 
4
2 november 2021 om 09:15
Ik dacht dat Ajax zo'n brede selectie had en dat Rensch het wel zou doen ? Zat toch terecht bij het Nederlands Elftal ?
 
AjaxRosenberg
 
8
2 november 2021 om 09:18
Rensch is een uitstekend talent, maar vind hem zelf meer een centrale verdediger. Heeft niet het voetballende vermogen van Mazraoui dus Antony heeft het dan ook moeilijker.
 
Tinus88
 
20
2 november 2021 om 09:28
Rensch heeft het vorig jaar prima gedaan toen hij Mazraoui verving. Als hij vertrekt pakt Rensch het moeiteloos op. Speelt alleen amper en lijkt wat ritme te missen.
 
Sanderr
 
31
2 november 2021 om 09:30
Hahah ga jij nou werkelijk bij elke mogelijkheid een opmerking in deze trant schrijven, Janssen? Dit is al minstens de 5e keer dat ik je dit zie typen na de wedstrijd van zaterdag.. Ja, Ajax heeft een brede bank. Ja, Rensch is een uitstekende back-up om er bij te hebben (met name omdat hij op meerdere posities kan invallen en hij vorig jaar tijdens Mazraoui's blessure al heeft laten zien dat hij een aardig hoog niveau kan halen). Maar dat betekent niet dat we niet hopen dat Mazraoui er bij is, dat is dit seizoen gewoon een van onze beste spelers en die is gewoon nog een stapje beter dan Rensch.
 
Shorty1991
 
18
2 november 2021 om 09:38
Janssen be Janssen hè, komt altijd uit z'n holletje na een tegenvallend resultaat voor Ajax. Heel typisch weer dit inderdaad, gisteren ook al wilde ie beweren dat Tagliafico en Neres geen goede bankspelers zijn voor de eredivisie, omdat ze momenteel de topvorm niet hebben. Gewoon lekker laten gaan, zo'n droeftoeter die altijd hetzelfde riedeltje afdraait.
 
rayvg
 
2
2 november 2021 om 10:06
Dr.mario, dat viel best tegen juist. Speelde goed voor zn leeftijd en was een oke (3e) optie. Komt er ook zeker wel maar het was toch duidelijk dat sinds rensch rechtback speelde onze rechterflank nauwelijks meer gevaar bracht of uberhaubt genoeg aan de bal kwam. ook opbouwend ging je van zekerheid probleemloos naar voren naar tikkie terug naar de keeper die vervolgens lang moest schieten wat tot balverlies leiden.
 
ajaxrkc33
 
1
2 november 2021 om 10:38
Heeft niks met een brede selectie te maken. Rensch heeft zijn eigen kwaliteiten maar Nous is op dit moment beter en belangrijker in het spel van Ajax
 
 
3
2 november 2021 om 10:56
Ik vind ook dat Nous echt veel beter is dan Rensch, maar het kan niet zo zijn dat je Nous mist tegen Heracles !! Dat je in de top wedstrijden je beste spelers wilt hebben (waarbij er ook bij Ajax toch wel een behoorlijk verschil zit tussen de bank en de eerste helft) (dus niet wat PSV had dat je je beste 2 aanvallers mist, maar ook nog eens de eerste reserve (doan)), maar tegen een ploeg als Heracles (waarbij ik weet dat ze de afgelopen jaren het daar slecht gedaan hebben) kan het niet zo zijn dat je Nous nodig hebt. Daar reageer ik op. (misschien was mijn eerste reactie niet helemaal duidelijk).
 
Pelletje
 
5
2 november 2021 om 09:17
Haha hij had echt geen verschil gemaakt hoor. Hele instelling was er niet, dat was met Mazraoui niet anders geweest
 
ajaxrkc33
 
1
2 november 2021 om 10:40
Je zal het nooit weten maar ik denk dat Ajax met Nous wel gewonnen had. Vele meer dreiging in het Ajax spel
 
 
1
2 november 2021 om 10:58
Dus (zoals ik hierboven ook al schreef), Nous is zelfs tegen een middenmoter in de ED niet te vervangen door een andere speler van Ajax ?
 
Shorty1991
 
2
2 november 2021 om 11:16
Wat wil je nu horen Janssen? Natuurlijk moet Ajax zonder Nous kunnen winnen, maar als je dan zo'n wedstrijd als zaterdag hebt, zou de tandem nous-antony je misschien net wel over het dode punt hebben kunnen helpen. Geen idee waarom jij daar telkens zo'n sterke conclusie als onvervangbaar of heen sterke bank aan wilt verbinden.
 
Dilima1966
 
0
2 november 2021 om 09:09
Hopelijk dat het weer zo knotsgekke wedstrijd wordt voor ajax als thuis tegen Dortmund.
 
mayarood
 
0
2 november 2021 om 09:27
Als Ajax kans zou zien te winnen of gelijk te spelen dan is het niet zo erg als de spelers op scherp staan. Dan ben je gewoon door.
 
Moozyy
 
0
2 november 2021 om 11:23
Gewoon beiden express geel pakken tegen het einde van de wedstrijd. Besiktas win je toch met 2 vingers in de neus. Dan weet je zeker dat ze er daarna gewoon clean staan.
 
Tipptopp
 
1
2 november 2021 om 12:52
Dan kun je beter tegen Besiktas geel pakken.
 
MrGuide
 
0
2 november 2021 om 12:48
Scherpe analyse
 
Joga_Bonito10
 
4
2 november 2021 om 09:29
Alvarez kan je vervangen voor Kudus tegen Besiktas en Schuurs voor Timber (indien zij een gele kaart pakken). Wat een ongekende luxe, met een beetje geluk ben je na morgen ook al geplaatst dan is het helemaal ideaal.
 
pimpiolo
 
6
2 november 2021 om 10:03
Zou eerder blind op t middenveld zetten en nico erin.
 
rayvg
 
3
2 november 2021 om 10:08
hmm blind op het middenveld is wel weer een stap achteruit. ik zie hem dan liever cv pakken en martinez naar het middenveld.
 
N.Chelsea
 
0
2 november 2021 om 10:39
Opties genoeg iig met de selectie die Ajax heeft Heerlijke luxe wel zeg
 
 
0
2 november 2021 om 11:12
Ik mag eigenlijk niet reageren, want ik ben tegen Ajax, maar ik ben ook realistisch en confronterend. Ik denk dat die luxe wel tegen valt. Op de bank zie ik o.a. een Neres en Nico die beide (door welke reden dan ook) al heel lang naar de vorm aan het zoeken zijn, die Ajax graag wil verkopen maar waar totaal geen concrete interesse in is. Dan zit daar Kudus. Een groot talent die voor zijn blessure veel indruk maakte, maar die daarna zo weinig gespeeld heeft dat je niet weet wat zijn huidige vorm is. Verdedigend hebben we nog Rensch en Schuurs. Heel veel Ajax supporters zien niets in Schuurs en hij is niet voor niets voorbij gestreefd door Timber. Rensch is een talent die op veel posities kan spelen, maar die zeker afgelopen wedstrijd aangetoond heeft nog stappen te moeten maken. Danilo heeft het (naast een goede Cerny) een half jaar goed gedaan bij Twente. Toen Cerny weg viel en iedereen het spelletje van Twente door had hebben we niets meer van hem gezien en zagen veel twente supporters hem liever op de bank zitten. Laten we afsluiten met Labyad, Jensen en Taylor. Volgens mij vind geen enkele ajax supporter Labyad goed, en Jensen en Taylor hebben hoofdzakelijk in de KKD gespeeld en zelfs daar maakten zie niet altijd indruk. Dus ik heb zo mijn twijfels over de luxe van Ajax. Ik denk dat ze met elke wisselspeler (los van Klaassen die ik niet benoemd heb) er niet beter van worden. Waarbij ik Kudus wel meer kansen zou geven om het te laten zien (op de plek van Gravenberch).
 
Zytto34
 
23
2 november 2021 om 09:33
Toch mooi kloten dat Timber de vorige pot in de 88ste minuut geel kreeg voor hands terwijl het in de herhaling duidelijk geen hands was, maar een bal op de borst. Zulke gele kaarten zou je echt moeten kunnen terug draaien.
 
Zebson
 
1
2 november 2021 om 09:37
Ja dan moet je elke wedstrijd 30 minuten stil leggen. Gaat natuurlijk nergens over wat je zegt. Dan kan je net zo goed ook alle corners 3x bekijken.
 
Sieb nr. 15
 
16
2 november 2021 om 10:15
Ik denk niet dat hij bedoelt dat het tijdens de wedstrijd zou moeten gebeuren. Maar in zo'n geval als bij Timber, waar je 100% ziet dat die scheids een compleet verkeerde inschatting maakt, zou ik het inderdaad helemaal niet zo gek vinden als daar een protest tegen zou mogen worden ingediend + de mogelijkheid dat de kaart wordt teruggedraaid. Deze compleet verkeerde inschatting kan Ajax namelijk best duur komen te staan over het geheel. Ik ben me er trouwens van bewust dat het voor gele kaarten niet zal gaan gebeuren, omdat het teveel zal gebeuren en daardoor veel te veel extra werk op zal leveren. Maar de opmerking van Zytto vind ik zo gek niet.
 
Zytto34
 
3
2 november 2021 om 10:40
Ik bedoel niet tijdens de wedstrijd, maar dit was 100000000% geen hands, maar toch krijgt hij geel. Dat hij daardoor eventueel een wedstrijd moet missen vind ik onrechtvaardig. Tuurlijk zullen we andersom ook wel eens geluk hebben dat een speler van de tegenstander door zoiets geschorst wordt, maar persoonlijk vind ik dat je zulke kaarten moet kunnen terug draaien. Dit ligt er gewoon dik op.
 
Shorty1991
 
0
2 november 2021 om 09:39
Ach met een beetje geluk plaats je je morgen al voor de volgende ronde, kan je gratis geel pakken en met een schone lei beginnen.
 
rayvg
 
0
2 november 2021 om 10:11
Ja en dan die gele kaart er na moet je weer op gaan passen.. @shorty. Ik bedoel het is gewoon schandalig dat je daar geel voor krijgt. Als je nou een overtreding/dingen niet ziet kan ik begrijpen maar dat je zelf dingen verzint die niet gebeurt zijn ben je toch niet helemaal goed bij je hoofd?
 
Sieb nr. 15
 
0
2 november 2021 om 10:19
Het is inderdaad enorm balen, maar iemand kan toch denken dat deze bal met de hand werd gespeeld? Dat ligt ook aan de hoek van waar je het ziet. Hij maakte waarschijnlijk net een beweging met de arm, die vanuit de hoek van de scheids leek te wijzen op een handsbal. Het is inderdaad enorm balen, maar dit kan toch wel een keer gebeuren? Ajax is echt niet de enige die dit wel eens overkomt. Onderdeel van het spel, zolang video enkel wordt gebruikt voor de huidige doeleinden.
 
Shorty1991
 
0
2 november 2021 om 11:18
Na een gele kaart moet je altijd oppassen en er is best een kans dat een verdediger in 1 van de komende 3 wedstrijden geel had kunnen krijgen. Dan zit je dus in dezelfde situatie. Natuurlijk was de gele kaart belachelijk, maar daar doe je niks meer aan
 
Formus
 
1
2 november 2021 om 12:45
Sieb, die scheids reageerde op het felle appelleren van de BVB spelers. En je kan niet fluiten en zeker geen geel geven op een gok. Want hij kon het nooit zien, dus blijft het een gok. En dan kan je beter niet fluiten en achteraf zeggen dat je t niet kon zien (dus goed de regels toegepast, want wat je niet kan zien, kan je ook niet voor fluiten), dan fluiten en een kaart geven "omdat het zo leek"
 
WalterJanssens
 
0
2 november 2021 om 13:57
ja klopt. zoiets duidelijks moet teruggedraaid worden. Wanneer je onterecht een boete krijgt kun je in beroep. Nu is het bewijs zelfs opgenomen uit 20 hoeken. Een advocaat erop zetten en uefa komt in de problemen wanneer ze dit verliezen....en ze kunnen dit alleen maar verliezen.
 
Zebson
 
1
2 november 2021 om 09:36
Ik zou me als Ajax niet al te druk maken om deze wedstrijd. Denk dat Ajax relatief makkelijk een punt kan meenemen uit Dortmund. Zorgen dat niemand geschorst of geblesseerd raakt.
 
Cas1
 
1
2 november 2021 om 09:43
Wint Ajax of Besiktas dan moeten ze juist een gele kaart nemen. Lastig omdat je niet weet of Besiktas uiteindelijk in de 95ste minuut of zo toch nog verliest en met Duitsers weet je dat pas na het laatste fluitsignaal geven ze op. Wat ik me afvraag is: wil Dortmund slechts 3 punten of willen ze Ajax van begin af aan een klap toebrengen om zo een pak slaag terug te geven