'Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie'
Donderdag, 28 maart 2024 om 17:42

Ajax houdt de verrichtingen van Zeno Debast in de gaten, zo brengt Corriere dello Sport donderdag naar buiten. AC Milan zou echter ook geïnteresseerd zijn in de Belg en vormt zo behoorlijke concurrentie voor de eventuele komst van de centrumverdediger van RSC Anderlecht.

Debast loopt medio 2025 uit zijn contract in België en is volgens Corriere dello Sport niet van plan om dat contract te verlengen. De twintigjarige stopper acht zichzelf klaar voor een stap naar het buitenland en zinspeelt op een vertrek uit Brussel.

Derhalve voelt Anderlecht zich genoodzaakt om Debast aankomende zomer van de hand te doen, daar de Belgen anders riskeren dat het talent transfervrij de deur uitloopt. Ajax zou de situatie van de Belg nadrukkelijk in de gaten houden.

Maar de Amsterdammers genieten flinke concurrentie, daar ook AC Milan al meerdere rapporten aangaande de 1 meter 90 lange verdediger verzamelde. Volgens het Italiaanse gerucht hoopt Anderlecht in de zomer nog zo'n twaalf miljoen euro te vangen voor de achterhoedespeler.

Debast stond afgelopen dinsdag nog in de basis bij het Belgisch nationaal elftal, toen op Wembley Engeland de tegenstander was. Inmiddels staat de teller op vijf interlands bij De Rode Duivels, waar hij ook onder nieuwe bondscoach Dominic Tedesco een basisplaats veroverd lijkt te hebben.

Afgelopen zomer was PSV ook concreet in de markt voor Debast. Toen bleek de Belgische mandekker veel te duur. Volgens het Eindhovens Dagblad poogden de Eindhovenaren met een bod van tussen de tien en vijftien miljoen euro de Belg los te weken.

Dat zou destijds lang niet voldoende zijn geweest, daar Paars-Wit een bedrag van zo'n twintig miljoen euro verlangde voor zijn product. Dat was PSV veel te gortig, die daarom doorschakelde naar de huurtransfer van Armel Bella-Kotchap.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
14
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
misseva88
 
8
28 maart 2024 om 17:53
Ajax heeft met Hato, Sutalo en Kaplan toch al drie centrale verdedigers die normaal basis zouden spelen? Gaat één van hen vertrekken dan?
 
Ibi123
 
34
28 maart 2024 om 17:59
Ik weet niet of je serieus bent, maar Sutalo voldoet niet. Bovendien heb je sowieso meer dan 2 CV's nodig met het risico op blessures (Kaplan heeft op dat gebied geen goede geschiedenis). Hato kan evt. ook linksback, want daar loopt verder ook niemand van niveau
 
padras
 
6
28 maart 2024 om 18:13
En weer een centrale verdediger na een jaar afschrijven om dan te zien dat hij ergens anders naar behoren functioneert? Ben het met je eens als hij weggaat dat je dan nog iets erbij moet halen, alleen Hato en Kaplan is te magertjes voor een heel seizoen.
 
London Calling
 
5
28 maart 2024 om 18:25
Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten in mijn ogen. Iemand kan best een goede speler zijn en ergens anders niet voldoen. Bassey kan best een man uitschakelen, maar als er een ding is wat hij, ook in Engeland, absoluut niet kan dan is het mee voetballen. Nou kunnen we er van alles van vinden of dit wel of niet belangrijk is, maar zoals Ajax speelt of wil spelen heb je niets aan hem. Had Bonucci bij Ajax achterin gezet in die had het ook niet gered. Dan kun je eigenlijk maar het beste zo snel mogelijk afscheid nemen. Door modderen is niet goed voor de carrière van de speler en niet goed voor het transfer bedrag dat Ajax nog voor die speler kan vangen.
 
jjraven
 
14
28 maart 2024 om 19:01
Als juve fan zijn er heel veel dingen die ik van bonucci vind, en op het einde waren dat voornamelijk slechte dingen, maar als er 1 ding was waar bonucci goed in was was dat voetbal brengen vanuit het centrum van juve's verdediging. Ik denk dat er maar weinig verdedigers geweest zijn die zo'n goede lange pass in de benen hadden en zo goed linies konden overslaan en ik weet dus ook best wel zeker dat bonucci succesvol geweest zou zijn bij ajax, sterker nog als hij een nl'er geweest was en hij had bij ajax gespeeld denk ik dat menig ajax supporter hem de beste verdediger ooit genoemd zouden hebben
 
ErikdeBosz
 
5
28 maart 2024 om 19:25
Nee, nog een jaar blijven experimenteren met Sutalo die nog geen enige vorm van verbetering heeft laten zien. Positioneel dramatisch, technisch zwak, slechte pass en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
 
niels221
 
0
28 maart 2024 om 19:43
Ja daar heb je gelijk in maar dan heb je dus te veel geld uitgegeven voor een speler die niet voldoet in jouw systeem. Dus dan heb je als TD en scouting een hele dure en grove fout gemaakt, en dat dan 2x in 2 jaar.
 
Missinglink
 
10
28 maart 2024 om 18:01
Het lijkt me dat Sutalo mag vertrekken, dan kan je er niet vanuit gaan dat je het hele jaar met alleen Hato en Kaplan gaat spelen.
 
London Calling
 
1
28 maart 2024 om 18:19
Debast is rechts dus dan eerder Sutalo. Het zou mij niets verbazen als die weg mag. Het is een van de spelers waar ze denk ik nog weer een aardig bedrag voor kunnen krijgen en voorlopig voldoet hij nog niet. Als ze hem kunnen verkopen en voor minder Debast binnen kunnen halen denk ik dat ze dat zo doen.
 
Raadpleeg
 
0
29 maart 2024 om 10:49
Ik hoop voor Ajax dat ze allemaal vertrekken. Bij de meeste KKD clubs loopt nog meer talent in de laatste linie.
 
Ibi123
 
5
28 maart 2024 om 18:00
Als Ajax ook nog transfervrij Tete kan oppikken heb je iig weer een achterste linie die voldoet: Tete, Kaplan, Debast, Hato. Met de terugkomst van Baas en evt. een Riedewald erbij zit je dan weer redelijk goed voor komend jaar
 
Paolo Maldini
 
8
28 maart 2024 om 18:25
Ligt eraan hoeveel Tete wil verdienen. Die verdient nu naar alle waarschijnlijkheid een soortgelijk bedrag als Bergwijn en Berghuis. Zelfs de helft zou ik eigenlijk al aan de dure kant vinden voor hem.Edit: zie nu dat je Riedewald noemt. Dat is een grap toch? Iedereen die zonder grap zijn naam noemt als Ajax target, valt namelijk niet serieus te nemen. De man heeft in 3 jaar tijd een handvol wedstrijdjes gespeeld. Zelfs Mislintat zou hem niet contracteren
 
Suripride
 
8
28 maart 2024 om 18:43
Tete heeft zich daarin bewezen zichzelf wel staande te houden in de Premier League t.o.v. Bergwijn en Berghuis dus ik zou hem wel een soortgelijk salaris geven want hij dekt meteen de zwakste positie van Ajax en neemt gelijk ervaring en Amsterdamse bluf met zich mee.
 
Ibi123
 
0
28 maart 2024 om 19:19
@Maldini. Voor de bank lijkt Riedewald me geen slechte optie (mits hij zich kan schikken in een reserverol en een lager salaris). Kan op linksback, centraal en als verdedigende middenvelder. Denk dat hij beter is dan spelers als Rensch, Sosa, Avilla, Wijndal, Taylor, Tahirovic etc.
 
London Calling
 
9
28 maart 2024 om 18:29
Tete is niet transfervrij. Fullham heeft nog een optie voor een jaar en die gaan ze waarschijnlijk wel nemen zodat ze hem kunnen verjopen. Daarnaast is Tete niet goed genoeg. Hij was al niet goed genoeg toen hij bij Ajax zat (werd door Bosz niet voor niets op de bank gezet) en heeft in Engeland geen moment kunnen overtuigen en eigenlijk vooral op de bank gezeten. Dan kun je beter vragen of Veltman terug wil komen. i.t.t. tot Tete speelt die wekelijks en doet het nog goed ook.
 
Suripride
 
7
28 maart 2024 om 18:39
Tete speelde vorig jaar 31 wedstrijden bij een sterke fulham. Dit jaar ivm blessure minder minuten maar niet overtuigen is overdreven. Zijn statistieken van vorig jaar heeft veltman geen 1 keer bereikt. Dus veel liever een Tete dan een Veltman die op ze retour zit.
 
London Calling
 
7
28 maart 2024 om 19:08
Daarom haalden ze deze zomer ook een nieuwe back. Bij Lyon kon hij 3 jaar lang niet overtuigen, in de championship kon hij 2 of 3 jaar geleden niet overtuigen. Vorig jaar speelde hij door een gebrek aan alternatieven en omdat Mbabu die ze hadden aangetrokken al na een paar weken weer werd afgeserveerd. Hij mag niet voor niets vertrekken deze zomer. We hebben het hier niet over Tadic die het een van de beste spelers was van een club die het in de subtop goed deed, of over Blind die bij een top club zijn wedstrijden mee pikte, of over Haller die basis speler was bij een club in de middenmoot. Tete is 2e keus bij Fulham, heeft daar geen moment kunnen overuigen, was geen basis speler in Lyon (toch ook al lang geen topclub meer in frankrijk, die kochten hem voor een appel en een ei van Ajax en wilden hem zo graag houden dat ze hem voor nog minder lieten vertrekken), was toen hij inmiddels 7 jaat geleden weg ging niet goed genoeg en is dat nog steeds niet. Het niveau van Ajax is niet hoog, maar als je Fulham niet aan kan heb je ook bij Ajax niets te zoeken.
 
Ibi123
 
2
28 maart 2024 om 19:21
@London Calling. Als hij niet transfervrij is, gaat mijn voorkeur ook uit naar Veltman.
 
DinamoM
 
0
28 maart 2024 om 20:05
Met of zonder blessures, hij is gewoon tweede keus achter Castagne.
 
Streepan
 
0
28 maart 2024 om 19:37
Wel een beetje jong en druistig, vind je niet? Ik mis in dit rijtje namen wel een ervaren persoon in de as van het veld.
 
Musi26
 
3
28 maart 2024 om 20:24
Tete? Absoluut niet. Baas? Absoluut niet. Riedewald? Absoluut niet.
 
Trobiii
 
0
29 maart 2024 om 04:07
Tete en eventueel Debast ben ik een groot voorstander van, maar Riedewald niet. Ook komend jaar zal de jeugd weer de kans krijgen en ervan uitgaande dat Sutalo vertrekt heb je de volgende bezetting: RB: Tete, Rensch en Gooijer(verhuren) Rcv: Debast, Rensch, Aertsen Lcv: Kaplan, Hato, Dies Janse Lb: Wijndal, Baas, Sosa en Hato (Wijndal en Baas doen het goed bij hun verhuur!) Middenveld zal vooral interessant worden aangezien ik verwacht dat daar weinig veranderd, maar hoop wel op een creatieve nr. 10: Boomen, Henderson, Taylor, Vos, Hlynson, Mannsverk, Unuvar(?) Voorin zal de grootste transformatie plaatsvinden verwacht ik, want spelers als Berghuis, Bergwijn, Forbs en Akpom zie ik wel vertrekken. Ik zou hierbij beginnen met het aantrekken van El Ghazi (transfervrij).: LV: Godts, Unuvar, van Axel, ?? SP: Rijkhoff, ??? RV: El Ghazi
 
aequalitatem
 
8
28 maart 2024 om 18:12
Geniet Ajax van de concurrentie, ja? Nog meer ontopic: ik weet dat Anderlecht ook geen grootmacht meer is, maar is Ajax komend seizoen nog wel de club om je verder te ontwikkelen? In ieder geval komend seizoen zijn PSV en ook wel Feyenoord toch betere clubs om je volgende stap te zetten.
 
Paolo Maldini
 
6
28 maart 2024 om 18:29
Eerlijk gezegd is geen enkele Nederlandse club een echte stap omhoog als je Belgisch international bent.
 
London Calling
 
9
28 maart 2024 om 18:33
Het kan snel gaan. Op voorhand zijn PSV en Feyenoord duidelijk de favoriet voor het komende seizoen, maar eigenlijk weet je pas wat het te kloppen team is op 1 september na het sluiten van het transfer window. Vervang bij Ajax de 4 zwakste schakels en je bent een heel eind om het gat te dichten, en in ieder geval om favoriet te zijn voor plek 3. En bij PSV en Feyenoord zullen, net als alle clubs, ook 3-4 sterkhouders vertrekken, misschien wel meer.
 
MGMV
 
0
28 maart 2024 om 20:50
Feyenoord is wat dat betreft het perfecte voorbeeld hoe snel dat kan gaan, ja.
 
fanaticus
 
1
28 maart 2024 om 18:51
Beelen dan op de bank?..op dit moment is de achterhoede meer dan goed, ondanks dat Debast ook geen verkeerde is zie ik de noodzaak van zijn komst niet.
 
ajaxfan158
 
3
28 maart 2024 om 22:05
Het is maar hoe je het bekijkt. De kans dat je bij Ajax basis gaat spelen is groter dan bij een Feyenoord of PSV waarbij (als ze alles bij elkaar kunnen houden) het lastiger is een basisplaats te veroveren. Daarnaast hadden we dit argument afgelopen zomer omgekeerd kunnen gebruiken toen iedereen Ajax hoger inschatte dan de andere clubs (niet zozeer vanwege de prestaties van dat seizoen maar wel de middelen die ze hadden). Toen waren er ook spelers die voor PSV en Feyenoord hebben gekozen en heeft het voor deze clubs goed uitgepakt.
 
PSVAR78
 
6
28 maart 2024 om 18:20
Maar als hij hogerop wil....dan komt hij toch normaliter niet bij Ajax (geen CL) of PSV terecht. De stap van België naar de eredivisie is nu niet bepaald een bijzondere. Een minder team uit de BPL of een subtopper Duitsland of een topper uit Frankrijk zou logischer zijn. Het enige dat ik mij kan voorstellen is dat de CL en met Eindhoven tegen de Belgische grens een goede opstap kan zijn naar nog meer.
 
djdano
 
7
28 maart 2024 om 19:12
Een stap vanuit Belgie naar de eredivisie is al 100 jaar een stap hogerop. Je overschat de Belgische competitie.
 
pride8
 
1
28 maart 2024 om 21:33
Jah zoals vroeger de Nederlandse toppers naar België kwamen ? Vooral naar Anderlecht.
 
Sitostick
 
6
28 maart 2024 om 19:46
PSV en Feyenoord zijn op dit moment gewoon een stap hoger dan de Belgische top. Ajax normaliter ook.
 
Jimmmmm
 
1
28 maart 2024 om 19:58
Die teams zijn een stap hoger maar het niveau van de competitie is niet veel hoger voor spelers met ambitie om bij een topploeg te spelen ooit.
 
PSVChamps
 
2
28 maart 2024 om 20:56
Ik denk dat CL spelen dan best een goede reden kan zijn om voor een Feyenoord of PSV te kiezen. Het geeft toch ook wel het belang van de 5e plek voor Ajax aan. Spelers willen toch op z'n minst Europees voetbal spelen...
 
pride8
 
0
28 maart 2024 om 21:35
Feyenoord beter als Club Brugge ? Denk eerder andersom.
 
_Buffalo_
 
2
28 maart 2024 om 19:03
Ik denk dat Debast na dit seizoen hoger kan en moet mikken dan de Nederlandse top. Vorige zomer was die stap perfect geweest voor hem maar dit seizoen heeft voldoende progressie gemaakt om naar een grotere competitie te gaan en daar in de (sub-)top te spelen. De kans is ook redelijk groot dat hij naast Vertonghen het centrale duo zal vormen op het EK bij België en als hij zich daar kan laten zien, lijkt hij me helemaal onhaalbaar voor PSV of Ajax.
 
DinamoM
 
2
28 maart 2024 om 19:35
Klaar voor het buitenland. Tja, nog superjong en vaak goed voor een paar foutjes per wedstrijd. Je hebt Vertonghen naast je. Beter kan je toch niet wensen op die leeftijd als mentor. Verliest nog veel te veel kopduels en moet meedogenlozer worden als verdediger. Hij heeft wel flair, maar daarmee alleen red je het niet. Een stap naar Milan zou ik afraden. Gezien zijn korte termijncontract gaan die niet de hoofdprijs betalen, en dan is die ook niet dermate belangrijk voor hen maar wordt die een gokje. Met de onervarenheid dreigt dan een CDK-scenario, en die stond zelfs al wat verder dan Debast.
 
London Calling
 
1
28 maart 2024 om 19:52
Gaat Vertonghen door na dit seizoen? oprechte vraag, ik weet het echt niet. Ik meen dat hij een aflopend contract heeft, hij wordt 37, kan me voorstellen dat het komende EK zijn laatste kunstje wordt.
 
DinamoM
 
1
28 maart 2024 om 20:02
Daar heb je wel een punt. Het contract van Vertonghen loopt blijkbaar af in de zomer van 2024. Echter ligt alles open om te verlengen. De geluiden zijn dat Anderlecht hem het initiatief laat om te beslissen of hij wil verlengen.
 
_Buffalo_
 
1
28 maart 2024 om 21:06
Op het begin van dit seizoen had ik je gelijk gegeven, maar de laatste 4-5 maanden heeft hij toch nog maar weinig fouten gemaakt en ook fysiek is hij gewoon een stuk verder dan een jaar geleden. Speelt ook op een volledig andere positie dan CdK, kun je moeilijk vergelijken vind ik. Het hangt af van de concurrentie, maar hij is volgens mij meer klaar voor zijn kans te gaan bij Milan dan CdK was.
 
messino
 
1
28 maart 2024 om 20:59
Ik heb begrepen dat Ajax weer met een salarisplafond gaat werken en voorlopig niet meer dan 5 miljoen euro voor een binnenkomende transfer wil neertellen. Zeer onwaarschijnlijk dat Debast bij die wensen past.