'Ajax in gevecht met AS Monaco om handtekening Braziliaans talent'
Dinsdag, 13 april 2021 om 16:30

Ajax is wederom in de markt voor een talent uit de Braziliaanse competitie, zo meldt Goal dinsdag op basis van bronnen in Brazilië. Het gaat in dit geval om Gustavo, een achttienjarige aanvallende middenvelder van Recife die als een groot talent te boek staat. De vraagprijs van het talent ligt momenteel op twee miljoen euro en naast Ajax is naar verluidt ook AS Monaco bereid om ver te gaan voor Gustavo, zo klinkt het.

De jonge middenvelder van Recife wordt ook gevolgd door Sporting Portugal en enkele clubs uit de Major League Soccer, maar Ajax en Monaco lijken momenteel over de beste papieren te beschikken. Gustavo zou op heel korte termijn, misschien zelfs al in mei, de stap richting een Europese competitie kunnen maken. Het is momenteel niet bekend of de Ajax-leiding reeds een officieel bod heeft neergelegd bij de Braziliaanse club. Gustavo is nog niet in beeld bij de nationale ploeg, al maakt de spelmaker momenteel wel deel uit van de selectie van Brazilië Onder-20.

Gustavo, met een contract tot 31 december 2025, staat op vijftien optredens in het shirt van Recife. De door verschillende clubs begeerde middenvelder ontving in december voor het eerst een oproep voor Brazilië Onder-20, voor de oefeninterlands tegen Chili, Bolivia en Peru. Bondscoach André Jardine gunde Gustavo in die oefenduels echter nog geen speeltijd. Het lijkt echter een kwestie van tijd te zijn voordat de aan Ajax gelinkte middenvelder zijn debuut maakt als jeugdinternational.

Ajax is dit seizoen al vaker in verband gebracht met spelers uit de Braziliaanse Série A. Red Bull Bragantino-middenvelder Claudinho werd in februari genoemd in Amsterdam, terwijl na de schorsing van André Onana werd gerept over de komst van João Paulo, de huidige doelman van Santos. De interesse in beide Braziliaanse spelers lijkt echter op een laag pitje te zijn gezet door directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Ajajajajax
 
34
13 april 2021 om 16:44
Een wonderkind voor 2 miljoen? Dan zal het denk ik met het talen wel meevallen. Totaal niet in verhouding met de andere Braziliaanse wonderkinderen.
 
PSVeindje
 
76
13 april 2021 om 16:52
Als hij heel goed blijkt te zijn en hij kost slechts 2 miljoen, dan is dat opzich ook wel een wonder toch? ??Ben stiekem wel een beetje jaloers op Ajax. Ben zelf altijd wel fan van Zuid-Amerikaansr voetballers en zou willen dat psv deze transferstrategie weer in ere herstelt. Ik geloof zelf niet zo in het zoeken naar `buitenkansjes` in grote competities (zoals psv doet) . Vind dan ook dat Ajax een beter transferbeleid voert dan Psv
 
Cas1
 
9
13 april 2021 om 17:23
Nou Ajax is zijn beoogde spits kwijt geraakt voor noppes en nog een of andere snotneus aan een andere Duitse club Dus wat Psv doet hoeft zo slecht nog niet te zijn. Je moet de krenten zien te vinden in de pap
 
TVL11
 
15
13 april 2021 om 17:57
Mee eens, al blijkt die 2 miljoen die voor Boscagli betaald is achteraf ineens bijzonder weinig ondanks zijn stroeve start, ook een buitenkansje, valt alleen niet onder de categorie toptalent.
 
stravven
 
28
13 april 2021 om 17:06
Dat weet je niet altijd. Kijk naar Gabriel Martinelli van Arsenal. Dat is zeker een talent, en die was ook relatief goedkoop volgens mij, nog geen 7 miljoen.
 
jeffreysch
 
24
13 april 2021 om 19:03
Vergis je niet met die Brazilianen hoor Even zomaar een lijstje van aardige Brazilianen die goedkoop waren overgekomen: Ederson (gratis van Benfica naar Ribeirao, Portugese 2e divisie), Allison (7.5 mln naar Roma), Telles (6 mln naar Gala), Felipe (8 mln naar Porto), Allan (1 mln EUR naar Udinese) en Firmino dacht ik voor 4 mln naar Hoffenheim. Alle spelers die niet zouden misstaan in de Eredivisie
 
BME12
 
10
13 april 2021 om 16:48
Ik zou toch een keer op zoek gaan naar een echte 6 die ook kan voetballen, en wat slimmer is dan Alvarez. Ik vind Alvarez nog veel te vaak domme overtredingen maken op rand 16 en ook voetballend is hij niet goed genoeg.
 
De Toekomst
 
60
13 april 2021 om 16:53
Haha ja, een sloper met voetballende kwaliteiten voor op 6 is natuurlijk zo ergens voor een habbekrats op te halen voor het niveau dat Ajax nastreeft..... Het is eerder geluk dan wijsheid als we zo'n speler hebben...
 
Japie_Krekel
 
7
13 april 2021 om 17:21
Alvarez is een goede breker maar die voetballende kwaliteiten zie ik niet echt
 
AjaxNL!
 
22
13 april 2021 om 16:57
Die spelers zijn lastig te vinden. Een Casemiro maakt ook enorm veel overtredingen als sloper bij Real Madrid.
 
BME12
 
19
13 april 2021 om 17:10
@De Toekomst, Waar zie je mij een sloper zeggen? Is Frenkie een sloper? Busquets, is dat een sloper? We hebben gewoon een jongen met goed verdedigend inzicht en loopvermogen nodig op 6, die ook kan voetballen. Jij altijd met je betweterige reacties, want als ik voor Kudus op 6 opper is de wereld ineens te klein, terwijl Frenkie het daar ook geweldig deed.
 
Lunny
 
1
14 april 2021 om 11:58
Natuurlijk is de wereld te klein als je Kudus op 6 wilt zetten. Je zet Rensch toch ook niet in de spits?!
 
Rochester
 
14
13 april 2021 om 17:17
Álvarez is gewoon prima als nummer 6. Niet echt sterk op voetballend gebied en maakt inderdaad hier en daar wat overtredingen, maar toch ben ik gewoon tevreden met hem als nummer 6 en zeker zoals hij de afgelopen 2 à 3 maanden speelt. Veroverd gewoon veel ballen en is in verdedigend opzicht als nummer 6 gewoon prima. Vind Álvarez over het algemeen ook gewoon prima spelen in combinatie met de centrale verdedigers, Timber en Martinez en Álvarez zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld Blind (helaas geblesseerd voor de rest van dit seizoen) en Klaassen beter tot hun recht komen, wat uiteindelijk ook weer ten goede kwam voor het spel van Ajax. Natuurlijk heb ik ook liever een nummer 6 à la Frenkie de Jong, die technisch heel goed was en zo het halve veld kon oversteken en meerdere spelers kon uitspelen. Maar helaas kan dat niet altijd en ik zou Álvarez nu gewoon laten staan. Ben het wel met je eens dat Ajax geen nummer 10/aanvallende middenvelder nodig heeft en dus ook deze Gustavo niet. Ken hem niet, maar op zijn positie heeft Ajax Klaassen, Kudus en Labyad al rondlopen en in Jong Ajax lopen Ünüvar (best wel weer opgeleefd na een vrij lange en moeizame periode) en Giovanni (denk eigenlijk dat hij tekort zal komen) rondlopen die ook op de 10-positie spelen of kunnen spelen. Iemand als Klaassen vult de 10-positie dan weliswaar anders in dan iemand als pakweg Kudus (als hij er speelt), aangezien Klaassen het meer van zijn loop- en scorendvermogen moet hebben en Kudus het meer op techniek doet, maar dan nog is deze Gustavo niet nodig.
 
BME12
 
6
13 april 2021 om 17:27
Prima is niet goed genoeg om de halve finale van de EL te bereiken zo zie je maar weer, viel zwaar door de mand tegen Roma
 
Rochester
 
8
13 april 2021 om 17:34
Zwaar door de mand is wel heel 'zwaar' gewogen. Hij speelde inderdaad niet heel goed, maar dat waren meerdere spelers afgelopen week tegen AS Roma en het is nou niet zo dat AS Roma een team is dat er helemaal niks van kan. Ondanks dat Roma meerdere (belangrijke) spelers mistte door blessures (idem dito bij Ajax), blijft Roma gewoon een team van een zeer goed niveau en stonden er toch genoeg goede spelers op het veld. Álvarez heeft gelukkig in de afgelopen maanden laten zien dat hij het gewoon prima kan, ook in de EL in bijvoorbeeld de dubbelluik tegen Lille. Wat ook geen misselijke ploeg is en het dit seizoen PSG bijzonder lastig maken en misschien zelfs kampioen van de Ligue 1 zullen worden.
 
Kaal of kammen
 
1
13 april 2021 om 20:09
BME, beetje flauw om Alvarez op enkel de pot tegen Roma af te rekenen. Hij staat de laatste tijd meer dan prima te ballen op als CVM.
 
Hysteria
 
5
13 april 2021 om 17:07
2 miljoen....kan me niet voorstellen dat we dit serieus moeten nemen.
 
Soccerfan_1
 
5
13 april 2021 om 18:50
En waarom niet dan?
 
041
 
0
13 april 2021 om 19:09
Zie liever een goede spits
 
WouterGae
 
0
13 april 2021 om 20:43
Iemand die meer over hem weet of wel eens wedstrijden van hem heeft gezien? Loopt er niet zo'n speler bij jong rond?
 
Furrr
 
0
14 april 2021 om 00:15
Voor 2 miljoen kan je best een gokje wagen als ajax zijnde. Maar die prijs is zo laag dat het verdacht wordt voor een wonderkind
 
JackGrealish
 
1
14 april 2021 om 01:51
Mensen zeuren over de prijs alsof 2 miljoen niks is... ??? Hij speelt niet bij een hele grote club neem daarbij dat 2 miljoen zeker nog een pak geld is voor een 18 jarige. Zijn we de transfersom van Frenkie vergeten? Of Onana? Simpele gedachtegang zeg.
 
theo uphus
 
0
14 april 2021 om 10:51
Het woord "wonderkind" kan ik in de tekst nergens terug vinden. Wel "talent", en dat is toch wel iets anders. Overigens lees ik zelfs dat Ajax al uitgeschakeld is door Roma. Bij mijn weten wordt er morgenavond nog een tweede wedstrijd gespeeld tussen Ajax en Roma om dat te bepalen. Natuurlijk kan Ajax daar worden uitgeschakeld, maar we weten ook allemaal dat Ajax in de laatste vijf jaren heel veel fraaie zeges op vreemde bodem heeft behaald. Maak van mijn tekst nou niet weer dat ik zeg dat Ajax in Rome wint, ik zeg dat ze niet kansloos zijn.